|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
Powiem Ci mam koleżankę która ma 36 lat a jej TŻ 30. Ona się tak świetnie trzyma, że wygląda na 25-26 lat i na zdjęciach i na żywo on wygląda na starszego od niej! Ciężko w to uwierzyć, ale tak jest Za 2 tygodnie biorą ślub ![]() Ja jakbym teraz zaciążyła w tym miesiącu to bym urodziła w wieku 23 lat. Jak się nie uda to będzie 24 lata Albo i więcej, ale mam nadzieję, że nie! ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Dobrze, że zrobiłaś ten teścior, taka pozytywna wiadomość i fajna beta Tak jak pisała owieczka- gratulujemy i zazdrościmy! Liczyłaś sobie termin porodu z kalkulatorów internetowych? Tak orientacyjnie, wiesz Pewnie to już maj albo kwiecień końcówka? Cudownie!Edit- A jak tam w pracy, zamierzasz mówić? Masz umowę o pracę?
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boję, że z moim zajściem też może nie być tak prosto, ale pogadam jutro z ginem zobaczę co powie. |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow! Nieźle ![]() To napisz jutro jak tam po wizycie Ja się zamierzam wybrać tak za 3-4 miesiące, jeszcze w tym roku cytologię sobie zrobić Bo ostatnio robiłam wrzesień/październik 2013r
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Mam umowe na zastwpatwo ale mam taka prace sxhylania duzo i noszenia ze jak tylko serduszko bedzie to na zwolnienie
|
|
|
|
#1565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na mojej śmieciówce to nie mam co liczyć
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Jakas czEsc sie jeszcE zalapie na macierzynski
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Super kochana
![]() Mówiliście już rodzinie, znajomym czy chcecie poczekać?
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie mowilismy
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Tylko na forum i kolezanka z narzyczonym wie |
|
|
|
#1569 |
|
Konto usunięte
|
20 lat mam już, ale do tej pory sobie myślę, że jak się uda to się będę milion pięćstet sto dziewięćset razy przymierzała żeby to mamie powiedzieć .:p Dziwnie, zwłaszcza zważając na moje relacje z nia.. Zaraz skomentuje nieprzyhylnie pewnie..
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Narzeczonym nie wiem co mi odwalilo
|
|
|
|
#1571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to chyba powiem wszystkim, bo kilku osobom muszę powiedzieć, nie jestem dobra w utrzymywaniu tajemnicy (rodzice, teściowie, brat, przyjaciółka). A reszta i tak się pewnie dowie bo nie piję nie palę i w ogóle się dobrze prowadzę Cytat:
). Także nie będę mieć żadnego problemu, żeby jej powiedzieć
|
||
|
|
|
#1572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zresztą nawet jak nie, to wtedy najważniejsza będzie Wasza trójka a nie opinia innych ![]() U nas rodzice i teściowie wiedzą, że się staramy. Kiedyś w ramach żartu to wyszło, ale nikt nie naciska i nie porusza tego tematu :P Także jakby się udało to wszyscy by się cieszyli i nikt nie byłby zaskoczony ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Taka Zosia Samosia Zobaczymy czy życie zweryfikuje swoje poglądy.Ja rodzicom, teściom, rodzeństwu bym powiedziała od razu. No i kilku najbliższym koleżankom Reszcie bym nie mówiła wcale, bo plotki same by się rozniosły ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Taka Zosia Samosia Zobaczymy czy życie zweryfikuje moje poglądy.Ja rodzicom, teściom, rodzeństwu bym powiedziała od razu. No i kilku najbliższym koleżankom Reszcie bym nie mówiła wcale, bo plotki same by się rozniosły
Edytowane przez Jeannee Czas edycji: 2014-08-18 o 18:47 |
|||
|
|
|
#1573 |
|
Konto usunięte
|
U nas nikt nie wie że się staramy.. A mama... Mama mnie nienawidzi, a od czasu tego gwałtu jestem tego pewna. Pozatym całe życie miałam z nia poniewierke, mieć siedmioro dzieci wszystkie traktować normalnie, kochać je, a mnie zawsze odrzucała, nigdy nic dla mnie nie było, nigdy nie przytulila, nie powiedziała że kocha, zawsze ponosiłam karę za wszystko.. I wiecznie że nie widziała gorszego i bardziej dziwnego dziecka niż ja, że mogła mnie oddać, zamiast brać obce dziecko sobie na głowę itd.. I zawsze Karolina to to ( starsza siostra ) a Ty to taka nie taka. Później jak się z tym cyganem zeszła to już calkiem lipa tak ją przestawil, że nie mogła na mnie patrzeć, ciągle kłótnie bijatyki.. A najlepsze jest to że jak się po 18 wyprowadziłam i nie odzywałam ze 2 miesiące to zaskoczona dlaczego tak robię itd.. Także bardzo kiepsko miałam w domu, i nie ufam mamie, teraz jak z nia już 2 lata nie mieszkam to dopiero teraz mamy w miarę relacje... ( telefon raz czy dwa na miesiąc - i to z mojej strony, ona sama nie zadzwoni.. ) . Więc wątpię, żeby się cieszyła.
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ola_la_7676 dopiero doczytałam Twoją wypowiedź. Fakt faktem że wasze relacje z mamą już na dzień dobry są baaaardzo trudne i jest szansa, że dziecko coś zmieni ale szczerze? to chyba nie chciałabym, żeby taka osoba miała wpływ na moje dziecko. Moja mama dzwoni do mnie co 2 dni i się denerwuje "że się nie odzywam". Matka która się nie interesuje i nie dzwoni to nie matka, tylko kobieta, która Cię urodziła. Strasznie mi przykro, że to Cię spotkało, bo nie masz nawet przykładu, jak prawdziwa mama powinna się zachowywać. Pozostaje Ci tylko być wszystkim tym, czym nie była dla Ciebie Twoja mama dla swojego dziecka. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-08-18 o 19:02 |
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak mówiłam- skup się na sobie, TŻ i Waszym przyszłym dziecku bo to teraz Wy będziecie tworzyć rodzinę, a nie mama! Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
#1576 |
|
Konto usunięte
|
Jeannee , dobrze gadasz .
mi wcale mamy nie brakuje, bo nigdy nie czułam, że ją mam. Po prostu sek w tym że i tak bd miała to w d... Ale, cieszę się, że TZ mnie wspiera, i Wy. ![]() ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Dawno temu sobie obiecałam, że będę zupełnym przeciwieństwem mojej matki. Relacje bardzo trudne? Lekko powiedziane. a i tak najgorsze jest to, że tyle lat , jako dziecko cierpiałam nie wiedząc dlaczego tak mnie traktuje. Ale coz. Przecież nie jestem jej dzieckiem, bo ona nawet mnie nie urodziła. Jestem córka jej siostry bliźniaczki, moja mama biologiczna zmarła przy porodzie, wydało się 5 lat temu.. Późno. Jak dla mnie przynajmniej. Ale przynajmniej się wyjaśniło dlaczego mnie traktowała jak śmiecia cały czas.. Ojca poznałam rok po tym jak się dowiedziałam o tej adopcji. Wolę nie opisywać tego spotkania, zwłaszcza, że wyszło, że ma syna młodszego ode mnie 4 miesiące, ja z lutego, on z listopada. A mi się idiota tłumaczył, że nie wiedział jak sobie poradzi i się bal itd.. Jprdl.. Ciężko mi o tym mówić, już płacze. Zabił się w wakacje rok temu, ten brat próbował mieć ze mną kontakt, jednak ja tego nie chce. A Po prawdziwej mamie mam jedynie nagranie video, z czasu, kiedy była w ciąży. I możecie powiedzieć, że jestem naiwna, ale czuje, że mnie kochała i byłaby świetna matka. |
|
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
Mysza - szkoda ze odchodzisz.
Dziewczyny ja jestem bez neta, wiec do klubu nie zagladam bo nie mam jak - caly czas was podczytuje. Bola mnie jajniki na zmiane mam nadzieje ze to owu. Bylam wczoraj na zastepstwie w nowej pracy - mam nadzieje ze mi sie uda dorwac tam full time. Tymczasem czeka na mnie goraca kapiel. Odezwe sie do Was wieczorem. Agnes GRATULUJE!!!!! ![]()
|
#1578 |
|
Konto usunięte
|
A jak się wyprowadziłam z TZem, to zaraz po wsi poszło, że nikogo innego nie mam, że taka przybłeda jestem to się chłopaka uczepiłam żebym sama nie została, skoro rodziny nie mam.. No racja, nie mam.. Ale cóż, nie ja jedna. TZ mówi, że jakby on miał to wszystko przeżyc, to by nie wytrzymał, i wcale się nie dziwi, że mam takie nerwy i chore serce. Cóż, cieszę sie tylko że zdołałam to przetrwać , odciac się od tamtego miejsca i zacząć swoje życie, założyć rodzinę. Choć przyznam, były miliony chwil załamania, jakby nie on nie wiem czy by mnie coś zatrzymało przy życiu.
|
|
|
|
#1579 |
|
Rozeznanie
|
Dobrze Olu ze masz takiego TZ przy sobie
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
ola_la_7676 Miło sie czyta jak TZ jest tak wspierajacy,
ja tez nie miałam łatwego dziecinstwa i mój TZ jest baaardzo wyrozumiały na moje dziwactwa ![]() Takich facetów to ze świecą szukać, bo trzeba być cierpliwym. Ja na początku związku często obwiniałam siebie o wszystko cokolwiek sie działo nawet jak nie było to z mojej winy. TZ mnie wyleczył z tego Dzięki niemu mam zdrowsze podejscie do zycia i czuje sie kochana bezwarunkowo.Takze, współczuje ci takiego startu z przybraną matką. Ja bym chciała zeby moje dzieci były wychowane na spokojnie, moja siostra ma synka i ciągle na niego krzyczy a on zachowuje sie tak samo bo bierze przyklad ze swojej mamy. Pozniej sie dziwi, ze dziecko robi co mu sie zywnie podoba a ma 8 lat. Ostatnio zakosił karte kredytową i na nintendo kupił sobie dwie gry kazda za 50 funtów. Niby ma kare ale i tak dostaje ulgi to na telewizje to na komputer. Ja bym wsadziła dzieciaka do pokoju na tydzien tylko z ksiazkami no i ewentualnie lego i tyle bez zadnych ulg, to by sie nauczył szacunku. sorki, taka mała dygresja ^^'' |
|
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwornie Ci współczuję! Terapia i wizyty u psychologa są konieczne!---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
|
|
#1582 |
|
Konto usunięte
|
tyle co my dobrego i złego przeszlismy razem i przetrwalismy to.. Naprawdę, nie wyobrażam sobie życia bez niego, od początku mi pokazał, że traktuje mnie poważnie, a z każdym rokiem jest coraz lepiej, jesteśmy coraz bardziej dojrzali w końcu
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Dawno Cię tu chyba nie było na wątku, a przynajmniej ja nie kojarzę. Jak tam staranka?
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Jeannee
bylam z TZ na urlopie na dwa tygodnie to sie wypoczywało i kombinowało. Na urlopie jednak sie nie udało bo przyszła @ takze kombinujemy dalej, mam miec owulacje od jutra według ovufriend i chyba sie na to zanosi, zobacze czy TZ bedzie miał siły bo potrafi czasami smęcic ze on chce tylko spac i tyle.Ona nie chciała miec dziecka, nie jest z ojcem dziecka i wychowuje je sama, ale serio czasem mam ochote jej nawtykac jak ona sie odnosi do tego dziecka.TZ tez ma takie samo zdanie na jej temat, nieznosi jej niemilosiernie. Ona tylko imprezy, koledzy, zachowuje sie jak nastolatka ;/ a dziecko wychowuje sie same tak na prawde... |
|
|
|
#1585 |
|
Konto usunięte
|
Obwinianie się - też przez to przeszłam, zawsze brałam na siebie każda matki krzywdę pretensje, o wszystko się obwiniałam a on jak ten uparty osioł mi tłumaczył że to ona powinna się wstydzić za to co robi a nie ja się za ta sytuację obwiniac.
za ta karte to bym go tydzień w pokoju zamknęła, ale chyba o suchym chlebie i mleku w ramach ulgi. Jak od małego dziecka nie nauczysz to Ci na głowę wejdzie. :/ co do psychologa, opowiedziałam mu wszystko ze szczegółami ostatnio.. Sytuacja ciężka ale również uważa że to duży plus, że mam wsparcie, i że mimo wszystko dobrze, że nie utrzymuje z matka kontaktu bliższego bo tylko pogłębiałaby mój stan psychiczny. Bla bla bla, że mimo, że teoretycznie się sama wychowałam to w ta dobra stronę, bo jestem silna i mimo tak złego przykładu w domu rodzinnym na własnej skórze, mam zupełnie inne myślenie charakter itd.. ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Talantea, znajdź mnie na owu, ja zapisuje na kartce i w weekend zawsze uzupełniam, bo na razie nie mam stałego dostępu do konta. Login olaaa1229 powinien być taki kicius na avku jak tutaj :P A jeśli to nie ten login to wyslij mi swój na priv, to wejdę z komputera w weekend, tam mam zapisane hasła. :P Dopiero pierwszy cykl mam tu konto ale przyznam, że fajna sprawa |
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejo hejo Wam,
sorry że się nie odniosę za bardzo ale jestem trochę sponiewierana nerwowo, ciężki dzień dzisiaj miałam, jeszcze telefon mi się popsuł godzinę czekałam w salonie żeby go na gwarancję oddać, masakra Olala - Ty wiesz że jestem z Tobą ![]() Mysza - a może pomimo odłożonych starań nie odchodź? Fajnie się z Tobą gada ![]() Agle - oby się kochana udało w nowej pracy ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
fajnie by było takie wakacyjne dziecię ![]() Ja też jestem na ovufriend jak coś, nick - Trojek
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
Jea, pracuje w Dobenhams *to taki duzy wrecz ogromny sklep* sa pietra np. Na 1 jest dzial meski na 2&3 dzial damski, na 4 jest click and collect *to taki dzial z rzeczami do domu I nie tylko* no I na 5 jest dzieciecy. A moje zajecie polega na pilnowaniu danego segmentu/pomocy w szukaniu rozmiaru/pobieranie z przymierzalni ciuchow z mojego dzialu I ukladanie je. Taka lajtowa przyjemna robota
placa 7 funtow na godzine wiec nie ma zle, ale praca jest przez agencje wiec nie mam pewnych 40 godzin... wiec na razie z sprzatania nie rezygnuje, bede robila to I to. A jak uda mi sie zalapac na contract to calkiem przechodze na Debenham---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Czy ovufriend dziala na telefonie? Nie mam dostepu do neta w normalnej formie I korzystam z telefonu. Ale jutro ma przyjsc moj tablet-czytnik ♡♥♡♥♡ wiec nadrobie w klubie I ogolnie tutaj tez
|
#1588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ono najczęściej cierpi za błędy doroslych :/To działajcie kochana Tak żeby były dwie kreseczki Trzymam kciuki za fasolkę ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Z opisu też by mi się taka praca podobała (tak, jestem księgową, ale o pracy w zawodzie nie ma co marzyć )Witam Was kochane Jak się spało? Mi szybko, obudziłam się już o 6.25 i nie umiałam zasnąć, tylko leżałam Dziś do pracy na 15.00
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Konto usunięte
|
Hej
a ja bym może więcej pospala, gdyby nie szwagier który zadzwonił przed chwilą, że chce naszego samochodu pożyczyć.. Wrrr i nas obudził, no i TZ pojechał do niego.. A jak się obudze to już ciężko mi zasnąć. Wczoraj padłam o 21 co zawsze jestem nocny Marek.. Jestem zaskoczona. Pozatym pierwszy dobry sen od dawna. Śnił mi się taki śliczny piesek , cały biały, i miał co jakiś odstęp rude cienkie paseczki i tz do mnie że nie możemy go wziąć bo mamy już 3. I robiłam zdjęcie żeby wrzucić na fb czy ktoś takiego oryginalnego nie chce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

Za 2 tygodnie biorą ślub
Tak jak pisała owieczka- gratulujemy i zazdrościmy!