|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Lunka tak właśnie się zastanawiam tzn chyba raczej używany niż nowy ale jeszcze musimy pojechac gdzieś pooglądać....bo tam niby sporo wózków było ale same xlander,bebetto - który kompletnie mi się nie podoba chociaż na necie mi się podoba ale w realu nie bardzo i jeszcze baby design lupo komfort który mi się też nie podoba....wizualnie ... chociaż wiem że ma dużo zwolenników...
Teraz na necie pooglądałam wózki TAKO....wiem że któraś tutaj ma tylko musimy pojechac pooglądać na żywo chociaż nie bardzo wiem gdzie no ale....---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
bo sprawdzałam dzięki Wam mniej więcej wiem na co zwracać uwagę, a co do gondoli to też mi się wydawało że on właśnie ma małą ale Tż mówił że nawet nie tylko mi sie wydaje....chociaż na moje oko to właśnie mała póki co nie kupujemy jeszcze bo tylko w tym sklepie oglądaliśmy a że tak jako takiego wyboru nie było to z tych wszystkich xlander wydawał się najlepszy....ale nie podobało mi się właśnie to że ta gondola się ruszała tam...nie była zbytnio stabilna ....
|
|
#303 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak teraz się czujesz? mam nadzieję, że dobrze spełni swoją rolę Cytat:
teraz karmisz piersią? czemu odstawiać? my mieliśmy dużą żółtaczkę to położna kazała jak najwięcej piersi. Cytat:
my mamy używamy i jesteśmy zadowoleni, 1000 zł w kieszeni. Cytat:
ja dziś zrobiłam mega zakupy internetowe. pierwszy raz w życiu w ciągu jednego dnia wydałam tyle kasy on-line poszło zamówienie w c&a, arosie, zabawki na allegro, sukienka na chrzest.wczoraj znowu byli u nas goście i znowu Krzyś dostał samą kasę. więc dziś zamówiłam mu żyrafkę Sophie, pozytywkę biedronkę, książeczki, pałąk Tiny Love.
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie o tych 2ch firmach wiem co do kocyków
ale któryś konkretny godny polecenia, grubszy i większy? nie wiem który wybrać TY masz xlandera?? a za zakupy
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie - nie cytuje, bo z tableta niezbyt wygodnie...dziś miałam masakrę...TŻ kupił jakieś dobre tabsy, bo przestało boleć
Luna to ja do Ciebie dołączam - to jest najgorsza i najbardziej bolesna @ w moim życiu...mam tylko nadzieję, że następne nie będą już takie, bo nie wiem jak wytrzyma w pracy...
|
#306 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też @ po porodach mniej boli. Za to owulka, matko jedyna...
Luna heh, dobrze to ujęłaś. Choć w zasadzie teraz grób też jest ważny, ale faktycznie już o tym nie piszę. Inne życie. Albo inaczej - życie wróciło. Agatka body z Lidla są zajefajne. Ale nie te z Disney'a, tylko te zwykłe. Ja dziś kupiłam Artowi 2x2, jedne na już (bo zaczął znowu nosić z długim, a tu zonk, powyrastał ze wszystkiego) i jedne większe. I dresik świetny kupiłam, ale to raczej dla maluszka zbędne Ale widziałam mnóstwo babek w ciąży w Lidlu :P No i jeszcze skarpetki i bramkę do kuchni.---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- I kupiłam też pościel, ale oddałam, bo po pierwsze nie pasuje mi na wypełnienie, a po drugie - jakaś dziwna. Poduszka jedynie zakładana, a kołdra z guzikami. Z guzikami dla dziecka Ja mam wszystkie pościele na zamek. Więc wymieniłam na autko z FP
|
|
|
|
#307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
pikaso- dziękuję za odnośniki do stron
Perse- u nas zmywarka ciągle "obsługiwana" przez Kasię, tyle, że coraz mniej chętniej Kasia odbiera ode mnie drewniane warzechy i metalowe sztućce z poleceniem "Daj do szuflady" a za to sama chętnie wyjmuje literatki i salaterki.... Cytat:
poprana i poprasowana część ciuchów, właśnie mam przerwę i wracam do żelazka, a w nocy muszę załadować pralkę bo jutro ładna pogoda ma być nie mam ręczników dla dziecka i Kasia nadal śpi w łóżeczku, które ma być dla Tosi o sprzątaniu nie wspominam- okna mam nie myte od marca... lampy nie myte od nowości, Tz-et ma żniwa, potem wykopki więc na razie nie rodzę bo nie ma kto domu posprzątać a ja się na okna i lampy nie piszę ![]() udaję że nie mam skurczy i odsuwam napływający syndrom wicia gniazda ![]() ciągle mi się wydaje, że jestem w II trymestrze ![]() Martwię się Kasią bo wyniku moczu nadal złe... fajnie, że Twoi synkowie się "dogadują" ![]() po cichu liczę, że Kasia ze swoją empatią też będzie fajnie reagować na Tosię agatko- miałam Ci pisać, że można te koszule na targu dostać (przynajmniej u mnie) my mamy wózek Tako- u nas się sprawdza, głównie dlatego, że fajnie się prowadzi go po dziurawych wiejskich drogach ![]() ale ja nie mam szczególnie wygórowanych wymagań co do reszty- np.: nadal nie wiem czy spacerówka rozkłada się na płasko- chociaż używam jej codziennie- nigdy nie miałam potrzeby rozkładać jej... ![]() michasia- bardzo mi przykro, zostań z nami na forum, dziewczyny tworzą tutaj bardzo mocną grupę wsparcia
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-08-18 o 23:14 |
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie tako oglądasz? mi się podobał laret, też dość popularny. świetna spacerówka, dobrze zabudowana, bez "fruwających" materiałów,tyle, że nie z tych najlżejszych i dość duży stelaż po złożeniu. |
|
|
|
|
#310 |
|
Konto usunięte
|
Zeberka no coś Ty
Nigdy Kasia nie spała w spacerówce? U mnie chyba na odwrót, na palcach jednej ręki zliczę spacery, kiedy nie spał :P Agatka a Ty mieszkasz w domku, no nie? Nie musisz taszczyć wózka z wysoka? Jeśli tak, to zastanów się nad równymi pompowanymi kółkami, są o wiele cięższe, ale jeździ się nimi znakomicie. A zwłaszcza zimą. Ja na pewno zimą będę jeszcze używać mojego (Tako Acoustic) mimo, że teraz już w większości jeździmy Bomiko. |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- szkoda czasu na spanie skoro można "zwiedzać"
![]() Kasia w ogóle mało kiedy śpi w ciągu dnia.... nie mogę sobie wyobrazić, że zasnęłaby we wózku- za dużo wrażeń i bodźców na około, a ona "ciekawska" jest ![]() u nas model Tako warrior (Tz-et mówi na niego Taki warriot )P.S- sprawdziłam w opisach- rozkłada się ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- dziewczyny co na ból ucha mogę zastosować? boli mnie od kilku dni zwłaszcza jak jem lub ziewam.... jak pozostaję "bierna" to też trochę boli
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-08-19 o 00:03 |
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
ja jak zwykle wyskakuje z krzaczorów! ![]() ale naprawdę czytam Was regularnie! MICHASIA! przytulam mocno! łzy same płynęły gdy czytałam Twoja historię!!! FIOL! nie widziałam Franka ( czytam głównie na telefonie a tam zdjęc nie widać). Super ze Stasiu taki opiekuńczy!!! ZEBERKO! szalejesz kochana szalejesz! i Mały poganiacz Ci się należy by gniazdeczko szybko uwić. A nie miałas Kosza na początku dla Kasi? może warto już Kasie przenieść by nie nałożyło się jej dużo nowych rzeczy- narodizny siostry,nowe łozko.... Wiadomo od czego te złe wyniki? a jak z jedzeniem Kasiulki? RENA! o kurcze ale Cię @ wymęczyła AGATKO! jeśli mogę cos dorzucić do uwag o wózku jako mama zimowego dziecka to zdecydowanie polecam DUZE pompowane koła (ciężkie ale prowadzi się 1 palcem) my jeszcze w tamtym roku w zimie jeździłyśmy na dużych kołach. I gondolka tez sztywna, konkretna i spacerówka nie "fruwajka". a patrzyłaś na jedo? my mielismy i sprawdził się super (upolowałam uzywka 3w1 na aal za trochę ponad 500) |
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
esia- Kasia ma paciorkowca w moczu, nie wiadomo skąd...(podejrzewam, że po kąpieli w basenie u znajomych...)
kosz miałam ale oddałam - był pożyczony chciałabym Kasię przenieść ale jesteśmy na etapie "obgadywania" łóżka jakie Dziadek ma zrobić i nie bardzo mogę to przyśpieszyć Kasia codziennie słyszy, że to łóżeczko będzie Tosi a ona będzie mieć nowe i przytakuje, zresztą ona i tak uwielbia zasypiać na "kotach" a w nocy jak się budzi przeniesiona do swojego to i tak znowu przeprowadza się na "koty" , gorzej byłoby jakby "koty" miała oddać ![]() koty ![]() http://allegro.pl/kanapa-sofa-lozko-...491816195.html z jedzeniem średnio - ale przestałam się nakręcać tym, że np przez kilka dni z rzędu nie da się ją przekonać obiadu bo ona sama się upomina jak coś chce, przystawia krzesło do lodówki i otwiera ją pokazując co chce jeść ![]() poza tym pozostawiam jej w zasięgu ręki bułkę, jabłko- raz od czasu sięga i coś przegryzie co u Zosi?
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Jeszcze raz dziękuję za ciepłe przyjęcie do Waszego grona. Mam nadzieję, że jednak niedługo sama będę szukała wózka czy łóżeczka ![]() Chciałabym również pogratulować przyszłym i obecnym mamusiom, które doczekały się swoich szkrabków Ja wiem, że po tym co przeszłam już nic złego nie może się stać. Próbuje fizycznie dojść do ładu, psychicznie się ogarnąć...płacz i złość Córci mi nie zwrócą, więc staram się normalnie zacząć żyć. W czasie ciąży pół roku byłam z dziewczynami na innym forum ale nie mogłam z nimi zostać, bo one szczęśliwe mamusie nie potrzebowały mnie. Przyznaje się bez bicia, że już byłam u Aniołkowych Mam, ale małe grono sprawił, że po odejściu kilku, nie ma juz nikogo :-( a ja siedząc w domu i nie mając z kim porozmawiać szukam w internecie wsparcia....mam nadzieję, że o to nie będzie się gniewać...wiem, że będzie mi lepiej z Wami niż samej :-(
|
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrażaj się, że my tu też o wózkach i pieluchach po prostu tak wygląda życie a budujące jest to, że Aniołkowe Mamy mają również swoje Ziemskie Skarby Jestem pewna, że za jakiś czas i Ty dołączysz do tych rozmów o łóżeczkach
|
|
#316 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko nie wierzę, że ty jesteś już następna. że doczekałaś na tym forum drugiej pociechy.
u nas dziś piękna noc, Krzyś spał od 21 d0 1.30. później od 2.00 do 5.00. o 5.00 zabrałam go do nas i spaliśmy razem do 7.00. żyć nie umierać.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-08-19 o 08:34 |
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
jojla nie zrażam się a wręcz cieszę
przecież i do mnie szczęście wróci dwakolory1 i również miałaś dziewczynke....cóż mogę powiedzieć...tylko tyle że bardzo mi przykro |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
dziękuję za opinie co do wózka ![]() Tak ja mieszkam w domku więc mi na "ciężkości" jakoś nie bardzo zależy bo dzwigać go nie będę na 5 piętro ogólnie patrzę na tako jak dla mnie wizualnie to wszytskie tak samo wyglądają muszę oblukać w realu tylko nie wiem gdzie je mogę zobaczyć np gdzieś na śląsku?? Katowice, Dąbrowa,Sosnowiec...Berbie za nockę i ucałuj Krzysia Michasia TY za nic nie przepraszaj bo my nie mamy na co się gniewać....zostań z Nami bo tak jak mówisz będzie Ci łatwiej
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
U nas cała rodzina chora Tz ma coś z żołądkiem był rano u lekarza i ma l4,ja miałam w nocy gorączke,a mały zaczął coś pokasływać Zrobie małemu inhalacje i bede go obserwować.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdrówka dla Was ![]() z tym żołądkiem to chyba jakiś wirus się szerzy
|
|
#322 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mały spał od 20 do północy a potem co chwile się budził, kręcił, podskakiwał, popłakiwał aż mu pampers z dupki spadł i wszystko obsikał I tak do rana. Cytat:
Zdrówka!!! W cyckach susza... Mam wrażenie że ściągnełam to co zostało po tamtym karmieniu i juz więcej nie wydoje. ![]() Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi mały dziś poranił sutki, lecę na nakładkach dziś wybieramy się w odwiedziny do koleżanki i jej synka. ciekawe jak nam się to uda... iza zdrówka!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry.
Co do żołądków rzeczywiście coś wisi w powietrzu, bo ja walczyłam prawie cały tydzień. Dzisiaj już jest ok Więcej napiszę wieczorem, o ile dam radę Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Iza zdrówka dla Was wszystkich!!
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiąc o jakimkolwiek ssaniu. Chyba już za długi okres minął niestety. Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, też córcia. Tylko że moja była powaznie chora.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#328 |
|
Raczkowanie
|
tylko tyle mogę, będąc tak daleko...ale patrząc z tej pozytywnej strony nasze Córeczki pewnie siedzą tam razem i nie mogą uwierzyć, że miały się urodzić tego samego dnia ja naprawde staram sie szukać pozytywów ale ciężko mi idzie....jednak fakt, że napewno jest w niebie z innymi aniołkami pozwala mi wierzyć, że jest szczęśliwa i czeka na swoich rodziców.
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka Tako to znane wózki więc nie powinniście mieć problemu
ja tako znów bardzo nie lubię chyba ze laret bo taki nowoczesny jest. Bebeto i X-lander to dość obszerne wózki. Może poprostu popatrz na tablice i oglądanij na żywo?Rena pociesze Cię że następna @ od zabiegu dostałam dopiero po porodzie czego Tobie życzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47760958] Co do żołądków rzeczywiście coś wisi w powietrzu, bo ja walczyłam prawie cały tydzień. Dzisiaj już jest ok biedulko ale Cię wymęczyło Mam nadzieję, że te paskudztwa będą się trzymać ode mnie z daleka...
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

to straszne.. bardzo Ci współczuję

to z tych wszystkich xlander wydawał się najlepszy....ale nie podobało mi się właśnie to że ta gondola się ruszała tam...nie była zbytnio stabilna ....
Bo też chce jeździć brum
poszło zamówienie w c&a, arosie, zabawki na allegro, sukienka na chrzest.