|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Kurcze dzień mi tak zleciał że nie wiem co... Do tego chyba idzie burza a Małż poszedł na nockę... W ostatniej chwili ściągnęłam pranie bo zaczeło padać jak kończyłam...
Przyszedł dzisiaj wózek... Jest prześliczny i fotelik też mi się strasznie podoba... Opłacało się zamówić przez internet... Zamówiłam jeszcze dzisiaj butelki Avent Naturals... A jutro muszę zamówić prześcieradełko do kołyski... Metka super że jednak wszystko w porządku... Katerina wiem jak bolą nerki bo miałam ostre zapalenie w 12 tygodniu, do tego gorączki przekraczające 40stopni i drgawki do tego... Współczuję Ci z całego serduszka i gratki za wizytę... Biorę się za jakąś robotkę, bo nie zdążę do porodu w takim żółwim tempie. Poza tym dosyć często kłuje mnie w Bożenie, szczególnie jak Mały się wierci... A dzisiaj Małz jak złożył wózek to pyta się mnie czy paragon jest. Ja mówię że tak a co? A On do mnie że trzeba będzie Kondziowi pokazać jak podrośnie... No wariat hehe... A wydaje mi się czy dzisiaj się Martynka nie odzywa? Albo mało sie odzywała... |
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
Poprostu laska rośnie jak mamusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz tylko ciemniej na dworze... sernik z kaszą manną już w piekarniku. Mój Małżonek jutro ma urodziny Mila jak ciągle wiercila mi tak wierci nadal górę po prawej stronie... co do butelek to Mała dostanie od swojej cioci i wujka ten zestaw startowy z Aventu. Po dzisiejszej nocy mam nadzieję, że ta będzie o wiele lepsza... jutro o 8.30 mam stawić się na oddziale![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1716 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co... juz nie mam sily.
Znalazlam w internecie przepis na gofry i co z tego...?? niestety jak zwykle podeszwy... okazalo sie ze mam za slaba gofrownice, tylko 700W. Czy macie przepisy na tak slabe sprzety?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
4
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to w ogóle nie wyszły,bo nie chciały się odkleić i całe się rozlazły ale zwalam to na ciążę A też mam bodajże 700W i zawsze wychodziły a teraz dupka... Zła matka ze mnie zrobiłam sobie ochotę na zupkę chińską i tak sobie szamam z lekkimi wyrzutami sumienia Ale trzymałam na wszelki wielki niby dietę od środy to sobie mogę pozwolić ten jeden raz
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1719 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to czekamy na Jasia![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny dzisiaj połaziłam po miescie i mam taki problem z kolanami...... przeciążenie chyba, normalnie jak wstaje albo siadam to taki bol
|
|
#1720 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Myślami byłam z Wami, ale nie miałam dostępu do komputera bo w laptopie padł monitor! Zawsze coś Włączyłam koło południa, odpaliłam internent, wchodzę na forum a obraz ściemniał na raz... Teraz jest podłączony chyba 20-letni monitor kineskopowy Działa i to się liczy. A mieliśmy go ostatnio oddać jak była akcja zbierania elektrośmieci Tylko się zapomnieliśmy w ten dzień.Wczoraj TŻ wieczorem siedział przy kompie, wyłączył i oznajmia z dumą: "zamówiłem termometr!" No myślałam że padnę! Zero konsultacji ze mną! ![]() Codziennie mi się wydaje że to już ten dzień kiedy urodzę... ![]() Ja się wczytuję teraz w wątek, a Wam życzę miłego wieczorku!
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza jest w miarę bezproblemowa Również stara się być samodzielna, a do tego nie potrzebuje nas. Zasypia sama, do tego posłaliśmy ją teraz do przedszkola więc to zawsze jakiś oddech będzie. MYślę, że damy sobie radę (zresztą teraz nie mamy innego wyboru )
Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2014-08-18 o 20:57 |
|
|
|
|
#1722 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
smacznego!---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
Odpocznij teraz porządnie, najlepszy byłby masaż kolanek. W sumie najbardziej się boję wywoływania porodu, bo jak podają tą oksytocynę to bardziej boli
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-18 o 21:11 |
|||
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tłumaczę sobie,że skoro tak mi się chce słodkiego to dziecko potrzebuje,bo ja nagle dostaję takiej ochoty nawet o 8 rano tak jak dzisiaj i muszę zjeść... A teraz wtrąbiłam tyle śliwek,że chyba pęknę
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam was i
Ogólnie dzisiaj jest nie mój dzień. Zle wiadomości i z nerwów dostałam takich skurczy ze masakra. Cóż zrobię, życie ! Ale Justek jeszcze nie chce wyjść, stwierdził ze jeszcze pomęczy mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Coś się stało, Madzia?
|
|
#1726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę sobie dać radę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś się ułoży
|
|
#1728 |
|
Wtajemniczenie
|
No jakoś musi :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
3szkl maki Pol szkl cukru 3szkl mleka Kilka kropel olejku 3jaja pol szkl oleju Wieksza polowa proszku do pieczenia (lepiej dać więcej niż mniej) Zoltka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno piane. Zoltka miksujemy z cukrem dodajemy mleko i mąkę w raz z proszkiem miksujemy sprawdzamy czy oby nie zageste jak jest gęste dodajemy trochę wody dodajemy olejek i dodajemy piane miksujemy i na końcu dajemy olej i gotowe mi zawsze wychodzą te gofry. A im więcej oleju tym bardziej chrupkie sa
|
|
|
#1730 | ||||
|
Konto usunięte
|
Zacytuję na razie 4 posty bo więcej mi telefon na jeden raz nie ogarnie
Cytat:
Kobieto to Ty zaraz urodzisz szybciej niz ja ale fajnie, ze podchodzisz fo tego dosyć spokojnie w sumie jak większa o 2 tygodnie i juz na wylocie to niech sie rodzi mam nadzieje, ze bol Ci przejdzie i porod jakikolwiek bedzie lekki ![]() Cytat:
Wlasnie mozna wykupić sale i pamietam jak moja koleżanka w Pl sie cieszyła, ze wykupiła bo miała ciężki porod i problemy z karmieniem przez co brodawki musiała wietrzyć pol dnia a akurat jak ja odwiedzilam (czaiłam sie ale mnie prosiła dzień po porodzie) to pielęgniarka kazała jej rozkraczyc nogi i czymś ja prusklala i kazała wietrzyć Bożene do wyschnięcia płynu takze w jej przypadku ta sala to zbawienie chociaz luksusu nie było a doba 100zl ![]() Cytat:
No u nas to jest jakos wlasnie 50 czy 60 euro za dobę ale w tym jest nocleg męża i jego pełne wyżywienie ![]() Cytat:
No u mnie w De porodowe wyłącznie pojedyncze i jest ich sporo wiec miejsce bedzie no i rodzinny tez za darmo... fajnie, ze u Ciebie rodzinny tez gratis bo podobno dużo szpitali w Pl chce za to pieniądze ![]() Co do sali po porodzie...to mowię dzisiaj do tz, ze myśle nad tym...a on do mnie, ze to chyba jasne, ze wykupujemy ta sale chodzi głownie o to zeby uniknąć takich sytuacji jakie widziałam jak zwiedzalismy oddział, ze najpierw zobaczyłam w odwiedzinach chyba z 12 cyganów i jeden wielki krzyk a za chwile na inna sale wpadła wielka turecka rodzina w Pl bym chyba nie brała takiej sali a tutaj tez bym o tym nie pomyślała gdybym nie była świadkiem takich odwiedzin a to wielkie miasto i tyle narodowości i kultur, ze na pewno bym trafiła na jakies mega odwiedziny i niech takich 10 osób mi dmucha na Wiki wiec sale bierzemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I całe życie trzeba było prosić mnie żebym coś zjadła a w ciąży to jak mały odkurzacz wszystko jem Mam nadzieję,że dziecię też takie będzie,że wszystko będzie jadł ![]() Kurcze ! Teraz sobie przypomniałam,że miałam pomądrzyć się dzisiaj u ginka na temat porodu rodzinnego i mu powiedzieć,że ja nic nie zapłacę. Kurcze wczoraj oglądałam na tvn player "O Matko" I Kasia Bosacka mówiła,że jeżeli szpital bierze kasę za poród rodzinny to robi to bezprawnie !A u mnie biorą kasę i ja na siłę wszystkich ostatkiem sił przekonam,że ode mnie złotówki nie dostaną a jak będą kazali zapłacić za strój dla Tż to ja mu sama kupię i fartuch i obuwie i wszystko inne. Bez przesady,jedzenia ani łóżka tam nie dostanie to z jakiej cholery ja mam płacić? Jeszcze,że ja go chcę tylko do skurczy partych a potem chcę sama zostać.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-08-18 o 21:31 |
|
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() ale miałam romemłany dzień połozyłam sie z małym o 11 i wstalismy o 14-masakra mówie wam takie spanie, obiad nie gotowy no szok ![]() gratuluje wizyt ![]() Kasia jak bedzi ebolec i szpital to jedyna opcja to trzymam kciuki, na pewno bedzie wszytko si, tak jak mówisz wszytko dla maluszka Madzia gratuluje rocznicy i piekne kwiaty Mała Paulina jak boisz sie o te odsyłanie ze szpitala to pamietak j ze jakby chcieli cie zostawiac na pasetwe losu i kazali na własna ręke wszytko to poproś aby ci dali na pismie ze cie nei przyjeli i w ogóle-masz do tego prawo, zazwyczaj po takim tekscie obsługuja kompleksowo i jakby co sami wskażą/przewioza do innego szpitala |
|
|
|
#1733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas osoba towarzyszaca jest w swoich ciuchach. Tylko odzież musi być czysta i schludna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz rację z tym na piśmie. Na pewno szpital przed odesłaniem ma obowiązek zbadać pacjentkę, bo czasem nie ma już czasu na odsyłanie.
|
|
#1736 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Oj! Cytat:
Czyli jestem w gronie wyjątkowych 5% i to jako pierworódka (pierwiastka - jak miałam wpisane w karcie informacyjnej ze szpitala ). Teraz też córka się nie wyrywa. Ja to mam w głowie, zaczynam schizować przed porodem.
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale laska,która ze mną leżała mówiła,że przy jej porodzie mąż był ale musiał zapłacić za fartuch i coś tam jeszcze i uwaga: za przecięcie pępowiny! Jak to usłyszałam to nie wiedziałam czy się przesłyszałam czy co W szpitalu jeszcze z nikim o tym nie rozmawiałam ale chcę podjąć rozmowę z ginkiem żeby wiedzieć na czym stoję,bo on tam pracuje więc wie,ale podejrzewam,że wiele się nie zmieniło... O ile 50 zł może i bym zapłaciła na te ich fartuszki tak już 2 stów na pewno nie dam,bo za tą cenę wolę dołożyć sobie 5 dych i rodzić w wodzie albo przecierpieć sama i kupić coś dziecku za to na powitanie A mi Tż wymyślił,że na powitanie ze szpitala będę miała swojego wymarzonego torta Bo od dawna mu jęczę,że nikt jak na złość urodzin nie ma,dopiero po porodzie wszystko a tort to jedyna moja niespełniona zachcianka i obiecał,że jak wrócimy z maluchem to będę miała
|
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, szybko u Ciebie są wyniki, u mnie tydzień przed wizytą zawsze każe robić, i wyniki są wkładane od razu do karty.
|
#1739 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w ogole nie ogarniam tez tego odpłatnego rodzenia w wodzie...i to 250zl tak? Masakra I wszystko ludzie wymyśla zeby ominąć przepisy...nie płacisz za obecność to zapłać za fartuch...jakie to jest w ogole przykre, ze ludzie biedniejsi tak ważnego dnia nie moga przeżyć jak chcą Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naiwnie zakładam, że corcia pozytywnie podejdzie do nowego członka rodziny. A wszystko okaże się w praniu. Cytat:
Czyli poród rodzinny za darmo a kasuja za każda możliwa dodatkową rzecz. 50 zl za przecięcie pepowiny ![]() Mój mąż przecial za darmo - chociaż mogłam przeciąć ja i jesczce jakiś chłop który był obecny pod koniec porodu zrobił mu zdjęcie. Też za darmo.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.

Mila jak ciągle wiercila mi tak wierci nadal górę po prawej stronie... co do butelek to Mała dostanie od swojej cioci i wujka ten zestaw startowy z Aventu. Po dzisiejszej nocy mam nadzieję, że ta będzie o wiele lepsza... jutro o 8.30 mam stawić się na oddziale

W sumie to w ogóle nie wyszły,bo nie chciały się odkleić i całe się rozlazły ale zwalam to na ciążę
to czekamy na Jasia
Włączyłam koło południa, odpaliłam internent, wchodzę na forum a obraz ściemniał na raz... Teraz jest podłączony chyba 20-letni monitor kineskopowy 

jakoś się ułoży