|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cytat:
I ta zgaga... Ciekawe kiedy mi się brzuch obniży. Zaczyna mi być niedobrze od tej zgagi.
|
|
#1742 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Torby do szpitala spakowane... Brakuje tylko kilku rzeczy typu butelki, sztućce, szczoteczka, ładowarka itp.
A powiedzcie Mumuśki czy bierzecie do szpitala dla Maleństwa tylko body czy kaftaniki też bo ja nie wiem. Jak byłam ostatnio u kuzynki jak urodziła to Malutka miała tylko body i łapki niedrapki ale to było w innym szpitalu niż ten w którym mam zamiar rodzić... No i nie wiem...Chyba wezmę ze dwa... |
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dla mnie takie 250 zł to jest dużo jednak,szczególnie,że przydadzą się dla dziecka te pieniądze po porodzie.Cytat:
W razie kontroli przecież nie ma dowodu na to,że wzięli pieniądze za poród. Czasem się zastanawiam co ta jedna osoba szkodzi przy tym porodzie,że jeszcze z niej trzeba zedrzeć kasę... Ale im ciągle mało i jeszcze trochę będzie trzeba płacić za to,że ktoś w szpitalu odpowiedział nam dzień dobry bez wydarcia mordy ![]() Cytat:
mi się 2 razy może trafiła i nie zapeszając nie mam... Za to oddycha mi się ciut lżej więc chyba brzuch trochę opada ale ile się nawkurzałam na to oddychanie to moje..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-08-18 o 22:11 |
|||
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałyście dziś o obwodzie pasa. Moje 110 cm. Juz ciąży...
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do opłat za poród - nie ogarniam tego! Masakra! Ja idę rodzić sama. Gin pytał to mu powiedziałam, a on na to, że już w sali poporodowej, jak leży się 2 godz to mąz może do mnie przyjść (i zdjęcia porobić - jak rzekł mój gin )
|
|
#1747 |
|
Raczkowanie
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale poszedł w dół :O
No i śliczny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko koniecznie trzeba dopuścić do dziecka ![]() Ostatnio nawet malej kupilam butelkę z mlekiem w Pepco żeby miala czym karmić swojego dzidziusia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Latta świetny brzuszek, ale widac ze jest na dole
tik, tak, tik, tak
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1752 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo 250 to jest dużo jeśli chodzi o opłatę za cos co czasem trwa chwile...ok jeśli chodzi o opłaty za pokój za np 2 doby tyle no bo jednak ilośc pokoi ograniczona wiec jakos to rozwiązują ale za wszystko inne to jakas masakra jeszcze niedługo przez wc posadzą babcie klozetowa i siku za 2zl bedzie mozna robić Pokaźny ładny brzuszek kurde nie mierzylam swojego...ale jak mam wstać to turlam sie jak foka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Jejku naprawdę się obniżył? Nie mam tu lustra takiego żeby się oglądać i nawet tego nie zauwazylam :O w ten piątek będzie 2 tygodnie jak pierwszy raz usłyszałam, ze się obniżył
Cytat:
Ostatnio zauważyłam, że mój krok jeśli chodzi o tempo jest taki sam jak starszego pana, który szedł równo ze mną. I z boku wyglądał jakby szedł w miejscu. :'(
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Si, bardziej niż ostatnio
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was mamuśki IX-X, tu mamuśka wrześniówka 2013, ale z córcią Lilusią urodzoną w lipcu, taki cudny falstart
Zerknęłam z sentymentu, bo wy się teraz będziecie rozpakowywać i pomyśłałam, że skrobnę: przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań o czasie, a jeśli macie kontakt ze swoją Agnes20, która widzę urodziła podobnie jak ja sporo wcześniej to pozdrówcie i przekażcie, że mimo iż teraz córcia jest dużo mniejsza i ma cały ten bagaż, który jakis czas jeszcze podzwigają to niedługo się wszystko wyrówna i nie będzie śladu po wcześniactwie
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiło mi się słabo. Chyba do mnie dociera
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-08-18 o 22:39 |
|
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę wiesz co? Jak sobie porównuję Twój i mój brzuszek to stwierdzam, że jednak i mój się obniżył
Sorki za jakość.
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-18 o 22:39 Powód: dopisek |
|
|
|
#1759 | ||
|
Konto usunięte
|
A jak to pięknie wyglada zanim sie rozbujam Cytat:
No nisko jest ten Twój brzuszek faktycznie...no ale juz ma przecież prawo ja jak szlam dzisiaj to czułam sie komicznie bo stawiam nogi jakbym chciała równowagę utrzymać (w sumie chce ja utrzymać ) i ten brzuch juz tak tez nisko dosyć a przez to, ze wiem, ze termin za 17 dni to mam wrażenie, ze wszyscy to wiedza i patrzą na mnie z myślą "kobieto Ty powinnaś w domu siedzieć i na skurcze czekac a nie turlać sie po sklepach" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Miło czytać takie wiadomości i Agnes tez pewnie bedzie bardzo miło Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby chociaż do przyszłego poniedziałku wtorku wytrzymać. Musze po prostu muszę ![]() Cytat:
U Ciebie Asiu 17, u mnie 6 więcej i zaczynam się bać 😱 |
||
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam dzis na nic sily... Nic poza jedzeniem. Masakra:|
Dzis moja kolezanka urodzila, 10 dni przed terminem- mala wazy 2500 i 54 cm. To moja przy niej to mala kluska. Juz wazy pewnie ze 3300... Mowicie o opadaniu brzucha, ja mam wrazenie, ze nigdy nie urodze, ze ten brzuch bedzie juz taki zawsze. Niby za chwile termin, a ja jakos w to nie wierze ![]() No i caly dzien mi niedobrze. A tu takie na czasie: |
|
|
|
#1762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Karolina, brzuch do dołu, głowa do góry ciekawe ile mój mały waży
|
|
#1763 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja sie dzisiaj o dziwo jakos ogarnelam...chociaz rano to był dramat a pózniej rozdwojenie jaźni i power wrócił tez z jednej strony juz chce, z drugiej chce za tydzień i jeszcze jest trzecia strona gdzie mój umysł w ogole nie ogarnia żadnego terminu Ciekawa jestem teraz ile dzidzia Twojej koleżanki miała według USG...zastanawiam sie ostatnio czy częściej rodzą sie dzieci mniejsze niz szacowano czy większe no tu to taka kruszynka, ze pewnie USG pokazywało więcej lub tyle samo bo gdyby mniej to by była panika ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do obrazka. Dziś pomyślałam czytając na fb wpis mojej ulubionej pisarki: za 10 dni niejedna z was zarwie noc z nową książką, że zaose trochę więcej zaczną się zarywane noce z nowo pisana książka przez nas samych... ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czuję, że urodzę może parę dni przed terminem, bo jakoś mało się u mnie zanosi. Bóle bioder, kłucie w Bożenie, bóle lędźwiowe to codzienność u mnie, także łączę się z Tobą i wszystkimi dziewczynami w tych niedogodnościach.
|
|
#1766 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaczne od jutra, bo dzis jestem mega leniem i jakies dziwne mysliCytat:
Cytat:
A 2 kilowa dzidzia to szok i chyba bym sie bala Tak zle i tak niedobrze. |
|||
|
|
|
#1767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale - mały, czy duży, nieważne, byle zdrowy Chyba idę się myć i spać. Odezwę się rano dziewczynki, do jutra
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wszytkie daci erade-zobaczycie
![]() co do wagi to powiem wam ze te moje ponad 4 kilo szczescie było w sumie świetne-taki był ze w ogóle sie nei bałam z nim cokolwiek robic
|
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W LO miałam koleżankę. Nie wiedziała że jest w ciąży tzn może wiedziała ale nie chciala tego dopuścić do siebie aż do 6 miesiąca kiedy poszła dopiero do gin. I urodziła w terminie swoim córeczkę 2200... Zdrowa i wszystko ok. Jak sobie pomyśle, że pewnie ja taka podwójną urodze to ![]() A czy wasze piersi są miękkie czy twarde? |
||
|
|
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

Ale laska,która ze mną leżała mówiła,że przy jej porodzie mąż był ale musiał zapłacić za fartuch i coś tam jeszcze i uwaga: za przecięcie pępowiny! Jak to usłyszałam to nie wiedziałam czy się przesłyszałam czy co
W szpitalu jeszcze z nikim o tym nie rozmawiałam ale chcę podjąć rozmowę z ginkiem żeby wiedzieć na czym stoję,bo on tam pracuje więc wie,ale podejrzewam,że wiele się nie zmieniło... O ile 50 zł może i bym zapłaciła na te ich fartuszki tak już 2 stów na pewno nie dam,bo za tą cenę wolę dołożyć sobie 5 dych i rodzić w wodzie albo przecierpieć sama i kupić coś dziecku za to na powitanie
Bo od dawna mu jęczę,że nikt jak na złość urodzin nie ma,dopiero po porodzie wszystko a tort to jedyna moja niespełniona zachcianka i obiecał,że jak wrócimy z maluchem to będę miała 

W razie kontroli przecież nie ma dowodu na to,że wzięli pieniądze za poród. Czasem się zastanawiam co ta jedna osoba szkodzi przy tym porodzie,że jeszcze z niej trzeba zedrzeć kasę... Ale im ciągle mało i jeszcze trochę będzie trzeba płacić za to,że ktoś w szpitalu odpowiedział nam dzień dobry bez wydarcia mordy
Ślub: 6 września 2008 ___ 

Zerknęłam z sentymentu, bo wy się teraz będziecie rozpakowywać i pomyśłałam, że skrobnę: przede wszystkim szczęśliwych rozwiązań o czasie, a jeśli macie kontakt ze swoją Agnes20, która widzę urodziła podobnie jak ja sporo wcześniej to pozdrówcie i przekażcie, że mimo iż teraz córcia jest dużo mniejsza i ma cały ten bagaż, który jakis czas jeszcze podzwigają to niedługo się wszystko wyrówna i nie będzie śladu po wcześniactwie