|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Upał a rajstopy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Przyczajenie
|
Co do wesela to również uważam, że powinno się zakładać rajstopy lub pończochy. Dwa tygodnie temu byłam właśnie na weselu, rano pogoda była taka nijaka więc założyłam cienkie beżowe nylonki 15den, sukienka przed kolana i buty z odkrytą piętą. W kościele było chłodno, później pogoda się poprawiła i było ciepło.Niektóre dziewczyny jak zauważyłam zdjęły rajstopy ale wieczorem znów zakładały bo się zrobiło zimno.A tak wogóle jak idę na jakąś imprezę z gołymi nogami to i tak zawsze w torebce mam parę rajstop lub pończoch (tak na wszelki wypadek bo teraz noce są różne i może nieźle podwiać)
|
|
|
|
#1593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooch, ja też! Dla mnie buty z odkrytymi palcami i rajstopy to koszmar i straszny grzech przeciwko elegancji, tak samo jak sandały i skarpety u mężczyzn, blee . Do odkrytych butów pasuje jedynie piling, samoopalacz i staranny pedicure. Ja czasem używam też balsamu rozświetlającego i na wielkie okazje trochę pudru...
|
|
|
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
Rajstopy w spray'u mozna kupić również Sally Hansen (o ile dobrze kojarzę...) za 30 złotych. Widziałam jej w Olimpi na bank, zdaje się, że w Dauglasie również
i chyba nawet w Galerii Centrum
|
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje pomocy, już pisalam i znalazłam ciekawe sukienki, ale wszystko jest takie gdzieś "ciężkie", "grube", oklepane - mam tu na myśli gorsety. Mam wesele przyjaciółki, potrzebuje jakąś krótką, ciekawą, zwiewną suekienkę (a właściwie to dwie, bo na pierwszy dzień i na poprawiny)... w ogóle nie mam koncepcji, ani pomysłu... pomóżce mi, bo wesele jest 30 lipca a ja jestem w proszku...
liczę na Waszą pomoc
|
|
|
|
#1596 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Potrzebuje sukienki - buuu :-((((
ja proponuje przeszukac forum, dziewczyny naprawde maja zwariowane i ciekawe pomysly (: w roznych topicach jest naprawde mnostwo ciekawych propozycji, a jak nie tutaj w dziale "moda", to moze "na slubnym kobiercu".
powodzenia milej zabawy na weselu (:
|
#1597 |
|
Przyczajenie
|
Elegancka kobieta nigdy nie pokazyuje gołych nóg. No chyba,że na plazy
A co do odkrytych sandałków to sa rajstopy bez wzmocnienia na palcach i nic nie widac.To,ze pisze takie wyniosłe bzdury nie znaczy,że zawsze w rajstopach chodzę Tez wybieram sie w lipcu na wesele i jesli bedzie goraco to "uzbroje się" tylko do koscioła.
|
|
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem asystentką i w pracy jak jest nawet upał niedopuszzcalne abym przyszła z gołymi nóżkami....a co dopiero na tak ważne wydarzenie jak ślub..... obowiązkowo ładne cieniutkie pończoszki
potem na weselisku możesz juz się ich pozbyć ;-)Noszę w pracy (ale mam klime ) przez całe lato pończoszki i jest OK.
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też idę, ale tylko na ślub
To cztery i pół
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
heh, śmieszne dla mnie, to, że ELEGANTKI musza mieć rajstopki
a jakież eleganckie jest mieć śmierdzące nóżki w upalny dzień, bo wątpie by stopa nie pociła się w rajstopach dla wielu kobiet nadal antyperspirant do stóp to jeszcze nowość ...z elegancją trzeba sie urodzić, to sposób bycia a nie noszenia ciuchów.
|
#1603 |
|
Rozeznanie
|
W zeszłym roku idąc na ślub i wesele - ubrałam pończochy (białe kabaretki), bo taką miałam koncepcję stroju
Nie było tak strasznie. Ale już ajkiś czas temu doszłam do wniosku, że jedyne coś, co mogę mieć na nogach to pończochy - rajstopom mówię stanowcze NIE
|
|
|
|
#1604 |
|
Przyczajenie
|
Elegancji uczyłam się od babci, której mama (moja pra-babcia) była szlachcianką z urodzenia (nie żebym się chciała czyms chwalic
) i brała lekcje savoir-vivre. Mówiła mi ,że elegantka powinna nosić rękawiczki i kapelusz Absolutnie nie do pomyślenia było świecenie gołymi nogami. Niestety nauki babci poszły w las, bo jednak ponad elegancję cenie sobie wygodę J |
|
|
|
#1605 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 |
|
Wtajemniczenie
|
ja uwazam, ze trzeba cos zalozyc na nozki, nawet gdyby mial byc straszliwy upal - moim zdaniem tak wypada. Rajstopki odradzam, bo faktycznie mozna sie ugotowac, ale ponczoszki beda o niebo lepsze (maja przewiew i sie nie zgrzejesz). Powodzenia!
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż ja bym je wzięła do torebki, na wszelki wypadek, jakby się zimno zrobiło. |
|
|
|
|
#1608 |
|
Raczkowanie
|
najlepiej bedzie jesli zalozysz je tylko do kosciola
|
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie o o tym czy wypada czy nie ale o pewniej alternatywie.Dziewczyny wspominaly o rajstopachw sprayu. Ja zakupilam cos w tym rodzaj w avonie, tylko ze w kremie. Na promocji kosztowalo niecale 30 zl (29,99
Ogolnie to nie sama nie wiem czy polecic czy nie.. ja jestem w miare zadowolona, troche brazuje nozki (zalezy czy masz opalone, ja tak wiec n moich to niewiele zmienia), nadaje ladna, delikatna (zadne tandetne drobinki,brokaty) poswiate. Wiec moze to jest jakies wyjscie. Rajstop to raczj nie imituje ale sprawia ze nogi wygladaja duzo bardziej glamur
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! Wybieram się w sierpniu na wesele i chciałabym poznać waszą opinie na temat tych sukienek.
Jestem dość ciemna i mam nadzieje, że do sierpnia będę już brązowiutka, więc jak myślicie, która będzie najlepsza? P.s. mam dość spory biust
|
|
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co myślicie o takich sukienkach?
a gdzie te sukieneczki??
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam je na niemieckim ebay-u (odpowiednik allegro)
|
|
|
|
#1613 |
|
Raczkowanie
|
ja osobiście bym wybrała tą trzecią...różową..z ramiączkai..bardzo ładna...no i dzięki ramiączką nie będziesz musiała co chwilę martwić się o poprawianie biustu podczas szaleńczego tańca
i bardzo ładnie będzie wyglądała z opalenizną, którą planujesz osiągnąć..
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
te dwie an ramiaczkach wg mnei najciekawsze
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Mi podoba się szczególnie ta niebieska na ramiączkach, a zaraz po niej różowa też na ramiączkach.
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
ta różowa jest jeszcze w niebieskim, czarnymi i białym kolorze
Edytowane przez tricomi Czas edycji: 2005-07-03 o 21:43 |
|
|
|
#1617 |
|
Zadomowienie
|
Choć za różowym nie przepadam to najbardziej podobają mi się kroje właśnie tych dwóch różowych, racja że z ramiączkami będzie 'bezpieczniej', a różowy bardzo fajnie podkreśla opaleniznę
|
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
mi najbardziej przypadła do gustu ta pierwsza turkusowa, mysle ze ma najodpowiedniejszy kroj jak na taka impreze, w koncu nie mozna na weselu wygladac ładniej od panny młodej :P
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo ładne te sukieneczki - szczególnie ta druga rózowa (mimo iz za rózem nie przepadam to ta bym z chęcią założyła
). tylko żebyś nie przyćmiła panny młodej |
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
skoro ta różowa jest również w innych kolorach to wybierz odpowiedni dla siebie, ale sądze że rózowy będzie odpowiedni
.....a panny młodej nic nie przytćmi.....w końcu ona promienieje największym szczęściem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

. Do odkrytych butów pasuje jedynie piling, samoopalacz i staranny pedicure. Ja czasem używam też balsamu rozświetlającego i na wielkie okazje trochę pudru...
liczę na Waszą pomoc 

a jakież eleganckie jest mieć śmierdzące nóżki w upalny dzień, bo wątpie by stopa nie pociła się w rajstopach
Etap oceaniczny