|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zakorzenienie
|
Będę kibicować, kusić postaram się nie
![]() Do przedszkola - skłoniła nas obserwacja Krzysiula przez ostatnie dwa tygodnie na wyjeździe. Tam sporo czasu spędzał bez nas (co najmniej 40 minut rano, potem śniadanie i od razu kolejne 2,5-3 h, potem przerwa i wieczorem jeszcze godzina) - przez pierwszy tydzień ani razu do nas nie przyszedł (jak dzieci chciały to je przyprowadzano do rodziców, sporo z nich z nami siedziało, ale nawet na moment się nie pojawił), w ogóle się za nami nie oglądał, świetnie się bawił, nie chciał nawet na chwilę wracać do pokoju, nie mówiąc o spaniu... Ewidentnie chce się bawić z dziećmi, wcale za nami nie tęskni :p A skoro chce, to nie będę go przecież na siłę w domu trzymać... Na pełen etat i tak go nie chciałam oddawać, tylko na jakieś 4h dziennie, rozejrzałam się szybko po przedszkolach prywatnych i słabo wyszło: drogo, wszędzie leżakowanie, mało bliskich i fajnych opcji - a będę go musiała z młodą prowadzić... No a dzisiaj jak objawienie, znajoma babcia z placu mówi że jej wnuczka (też 3latka, bardzo dobrze się z Krzysiulem znają) idzie do Domu Kultury, tam mamy "Klub Twórczego Malucha". Wystartowało to w zeszłym roku, chętnych jest raczej mało, bo tam jest tylko 5h, a każdy chce dziecko oddać na 8 albo 9 W grupie 15 dzieci i mieszanka wiekowa, co mi się akurat bardzo podoba, bo Krzysiul świetnie się bawi ze starszymi (na wyjeździe cały czas biegał ze znajomym 4latkiem), nie ma jedzenia (którego nie chciałam, wolę dać mu owsiankę na śniadanie niż jakieś kanapki w przedszkolu za które jeszcze trzeba płacić...), mieszkam na przeciwko (!), więc mogę wyjść w kapciach Miejsce i panią Krzysiul już zna, bo był u niej kilka razy na godzinę zabawy, nie ma leżakowania, jest angielski i rytmika i tyle (chciałam, żeby po prostu miał się z kim bawić, a nie latał z jednych zajęć na drugie - a teraz w przedszkolach tego pełno), cała opłata to 300zł za miesiąc albo nawet 240 jak będziemy członkami spółdzielni (sprawa w toku), no zachwycona jestem No i z tą Kasią będzie chodził, a jak przyjdzie co do czego to pewnie się okaże że jeszcze jakieś dzieci kojarzymy z placów zabaw, bo to głównie moja dzielnica będzie pewnie. I Krzysiul się cieszy, dzisiaj mówił że on już teraz chce iść do przedszkola :P
|
#2553 |
|
Wtajemniczenie
|
Psotka najważniejsze, że chce iść
Będzie miał zajęcie przez pare godzin, a Ty zostaniesz z córą ![]() Wszystko będzie dobrze
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulek ja za tydzień spodziewam się @, więc rozpocznę hardkorowo
![]() OK Udzielaj się na wątku ![]() Psotka no to faktycznie wszystko ładnie się złożyło U mnie w Domu Kultury też coś takiego funkcjonuje (150 m ode mnie ). U mnie póki co córka w przedszkolu publicznym, mam nadzieję, że synek na początku przyszłego roku dołączy i chyba zacznę rozglądać się za pracą
|
#2555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak że 'feel free' i jak masz ochotę to komentuj ![]() i jak Ty jesteś pasztetówa to ja chyba mamut ![]() Psotka gratuluję decyzji o posłaniu małego do przedszkola! I kurcze zazdroszczę nawet.. Żałuję, że nie dowiadywałam się wcześniej o jakieś przedszkole tutaj, teraz to pewnie po ptokach. Widzę, że Julikowi brakuje towarzystwa dzieci Spróbuję podejść do przedszkola, ale czy kogoś zastanę w wakacje ![]() Cytat:
Ja po prostu patrząc na Ciebie zastanawiam się czego Ty jeszcze chcesz od siebie. I piszę to z ogromną zazdrością, bo wyglądasz idealnie! Masz zapał, super! Chcesz walczyć, super jeszcze bardziej! I wiesz, wcale mi nie pomaga, że Ty też miałaś kiepski weekend Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi... pewnie, że bym chciała zacząć, ale dziś już zeżarłam całą czekoladę ![]() Nie zrozumcie mnie źle. Ja naprawdę podziwiam i Psotkę i Giannę, za pracę, którą włożyły w efekt jaki osiągnęły. Ja jestem na innym etapie. Mam jeszcze bardzo dużo do zrzucenia i o ile na początku byłam pełna zapału, chęci i wiary w to, że mi się uda, tak od jakiegoś miesiąca nie chce mi się kompletnie nic. Ani ćwiczyć, ani zwracać uwagi na jedzenie, ani nic. Przestałam się starać, myśleć, walczyć. Nie wiem czy to zmęczenie, przemęczenie czy kryzys. Wiem tyle, że nie mam ochoty wcale wracać do odchudzania.. A co do weekendu. Cieszę się, że moja mam pojechała już Jeszcze dzień dłużej i Julik by mi całkiem zapomniała jak to jest samemu jeść pić, bawić się i w ogóle Lubię jak przyjeżdżają do nas, bo zajmą mi się dzieckiem, ale nawracanie później młodej na dobre tory zajmuje drugie tyle czasu co ich odwiedziny Dinozatorland fajny Jedzenie tak jak się spodziewałam fatalne, więc dobrze że byłam przygotowana Choć w drodze powrotnej już u nas w miejscowości zjedliśmy pizzę. Ale była przepyszna Ogólnie weekend fajnie, odpoczęłam od ciągłych pytań 'a dlacego', udało mi się nawet spokojnie książkę poczytać w sobotę zrobiliśmy ognisko z kiełbasą i ziemniakami ![]() Przywiozły mi warzyw z działki, zieleniny, wędlinę swojską więc dziś od rana działałam z zamrażaniem skarbów ![]() No i to tyle chyba, rozpisałam się jak w szkole
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
mooonik a przypomnisz mi jak Ty wyglądasz "wymiarowo"? cm/kg
Bo z tego co pamiętam to Ty chyba jesteś wysoka brak tabelki się kłania hehe a sama z niej chciałam zrezygnować..
|
#2557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2558 |
|
Wtajemniczenie
|
No to my musimy walczyc o lepsze "ja"... My się nie możemy poddać, ja też mam kryzys coraz częściej, dlatego Cię rozumiem
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
ja co chwilę obiecuję sobie, że od poniedziałku, od poniedziałku... znowu zacznę na nowo, czysto, będę ćwiczyć i blablabla. Kończy się tak jak dziś, że może i miałam owsiankę na śniadanie, na obiad lekki gulasz z szynki z kaszą jaglaną, ale na II śniadanie kawa i pół czekolady, po obiedzie kolejne pół, później jakiś deserek smerek, ciastko i do wieczora pewnie jeszcze pochłonę milion kalorii w niczym :/
i jeszcze najlepsze, że mam pół lodówki wypełnione świeżymi owocami - papierówki, śliwki z działki, maliny i resztkę truskawek, mam brzoskwinie, arbuza i banana. Mam jogurty naturalne. Mogłabym w momencie ukręcić pyszny koktajl, ale po co. Jak lepiej zjeść czekoladę
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-08-18 o 19:14 |
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już się tak wszystkie użalamy, to też dzisiaj zjadłam ponad pół czekolady. Zamiast biegania, bo dopiero wróciliśmy do domu i młody jeszcze nie śpi, za to jęczy o bzdury znowu. I mam zakwasy, i jeszcze dużo zaległości po urlopie, i blebleble, każda wymówka dobra, wiadomo.
|
#2561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd ja to znam... ![]() Ja sobie codziennie obiecuję i codziennie coś zawalę albo słodkościami albo ilością jedzenia Skąd miałyśmy siłę do walki do tej pory? Co chwilę się nad tym zastanawiam... jak ją odzyskać?
|
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to jak wrócisz to nas nadrobisz i troszeczkę więcej poudzielasz
|
|
#2564 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się dołączę do użalania - nie zjadłam dziś owsianki
Rano nie miałam twarogu, a teraz już trochę późno, więc muszę wytrzymać do jutrzejszego śniadania ![]() A zaległości domowe też mam i to niemałe i mogłabym tak dalej smęcić, bo trochę mi się ostatnio zbiera mało przyjemnych tematów ![]() Właśnie wróciłam z roweru - 13 km samotnie, w ramach przewietrzenia myśli ![]() Dzieciaki chyba zasnęły, więc idę ukręcić jakąś kolację ![]() TheUnlike zazdroszczę wyjazdu - wygrzejesz się, bo w PL jesiennie już ![]() Psotka biegałaś dziś ? Ja chciałabym polubić bieganie, ale jakoś przemóc się nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Mooonik dołączaj od jutra do wyzwania słodyczowego Co do przedszkola, to próbuj tak w ostatnim tyg sierpnia, powinien już ktoś być - może coś się zwolni np. we wrześniu, bo ktoś zrezygnuje Nie wiem jak u Was wygląda rekrutacja i jak sytuacja z miejscami, więc ciężko ocenić szanse ![]() TheUnlike dotarłaś na siłownię? ![]() Melduję, że u mnie dziś słodyczy nie było Madziulek, TheUnlike a u Was? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-18 o 22:01 |
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nie biegałam, zjadłam czekoladę :P
|
#2567 |
|
Wtajemniczenie
|
Na zdrowie :p A miałaś nie kusić :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałaś :p
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2570 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zero slodyczy, tylko jedna guma do rzucia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa, jak mnie bolą nogi! Bardziej niż wczoraj
fajny ten filmik z fb co wrzucałam w poniedziałek, 40 min z rozgrzewką i rozciąganiem, a wg pulsometru spaliłam 600kcal i zakwasy mam dwa dni Dziś to ledwo chodzę! Ale nie ma zmiłuj, ide biegać wieczorem
|
#2572 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj słodyczy też nie zjadłam, ale nadrobiłam niestety czym innym... masakra ze mną
![]() Wam dziewczyny wystarczy sport i troszeczkę ograniczeń! ![]() To sport kształtuje ciało
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() TheUnlike brawo za siłkę i zero słodyczy ![]() Psotka dzięki za info o treningu - zapiszę i może kiedyś spróbuje Ja może też spróbuje dziś pobiegać, o ile uruchomię bieżnię O wyjściu w teren mogę raczej tylko pomarzyć ![]() Madziulek pierwszy krok, czyli ograniczanie slodyczy wykonałaś Będzie coraz lepiej - musi być ![]() Co do ćwiczeń, to u mnie niestety nie działa Fakt - ciało i mięśnie się kształtują, ale ja chciałabym, żeby było je lepiej widać, więc chcę zredukować trochę fatu. Poza tym, teraz czuję się trochę jak Pudzian - mięśnie są fajne, ale chcialabym wyglądać smuklej Dobra, już nie marudzę :p Jestem po 3 treningach P90X3 i podobają mi się coraz bardziej Dziś np. czuję całe plecy, a rano przechodząc obok lustra, aż zawróciłam, bo mocno uwidoczniły mi się mięśnie na brzuchu, takie z boku Generalnie, to treningi są trochę krotkie i czuję niedosyt po jednym, ale to zupełnie inny rodzaj wysiłku niż Insanity, miła odmiana. Same ćwiczenia są dosyć skomplikowane. Myślę, że klasyczne P90X też mi się spodoba ![]() Co do Insanity, to miałam robić 2x Maxa w tygodniu, ale jakoś nie mogę się zebrać. Męczące to jednak było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj na śniadanie kawowe placki owsiane z kokosowym serkiem homo, przed chwilą zjadłam muffinki serowe Na obiad tarta cukiniowa, a na kolację chyba ugotuję jajka, bo też się za jajkami stęskniłam. Plus owoce wszędzie Cytat:
Aż się nie mogę doczekać p90x Do tego mojego był potrzebny kettlebell (wzięłam hantle), zaczęłam z 10kg, ale w trakcie drugiego ćwiczenia zmieniłam na 8
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma lekko, trzeba sie pilnować cały czas Smaczne masz menu ![]() U mnie dziś: S: owsianka cukiniowa z twarogiem i musem jabłkowym P: 3 wafle ryżowe, kawałki surowego kabaczka, kawa z mlekiem O: mała miseczka pomidorówki z gotowaną piersią kurczaka, duży naleśnik owsiano - gryczany z farszem warzywnym (cukinia, papryka, cebula) i wedzoną piersią kurczaka, sałatka grecka odchudzona ![]() P: ? K: placki owsiane z cukinią i odżywką białkową, ok. 150g serka wiejskiego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2576 |
|
Konto usunięte
|
U mnie brzuch w ogromnym stopniu zalezy od jedzenia
Ograniczylam sie na ostatni tydzien do 1000kcal, spadlam 2kg i odrazu brzuch zniknal. Zjadlam dzis spagetti, przed wyjazdem planuje jeszcze ugotowac dwie kukurydze i jogurt naturalny.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-19 o 16:07 |
|
|
|
#2577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Udanego wyjazdu Zamierzasz tam wytrwać bez słodyczy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie znoszę jeść słodyczy jak mi gorąco A dziękuję, oby się udał
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
TheUnlike taka dieta daje szybki efekt, ale to niestety w tak krótkim czasie głównie woda i zawartość jelit
Ja absolutnie nie schodzę poniżej 1350 kcal (BMR ), bo boję się, że metabolizm siądzie (i tak już nie jest za wesoło przez tą tarczycę ). Generalnie jem min. 1500 kcal i liczę, że w końcu waga zacznie spadać ![]() Co do tamtejszych słodyczy to chyba baklava, chałwa itp.? Wróciłabym z 5 kg więcej ![]() Zjadłam i całkiem opadłam z sił Zaległam na kanapie i nie mogę wstać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-19 o 18:56 |
|
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bolą nogi i strasznie smarkam, ale mimo wszystko chyba pójdę pobiegać, bo inaczej nigdy się nie zbiorę...
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- A słodycze to mi wszystko jedno, ciepło, zimno, leje, grzeje, dajcie tylko jakiś pyszny tort albo lody albo gorącą czekoladę albo pralinki albo...
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

, a później pierwsze dni rozłąki
Przerabiałam to w zeszłym roku 

bo nasze laski to lasencje 

Po zrzuceniu 15 kg, czułam się z tym co mam dobrze. Teraz, po 10 latach, chciałabym zwalczyć o to, do czego zawsze dążyłam i chociaż cel jest blisko to ciężko go osiągnąć