|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak higienicznie korzystać z publicznego WC?
ja zazwyczaj kładę na deskę sedesową papier toaletowy albo robię to na Małysza... najbardziej popularne hehe
|
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Ja również ratuje się papierem, o ile takowy jest dostępny.
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
ja zawsze na małysza , nigdy bym nie usiadła na deskę klozetową w publicznej ubikacji
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#158 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) zasugerowały takie rozwiązanie i jest ono w 100% skuteczne. Teraz nie muszę przesadnie dbać o higienę, z toalety publicznej również korzystam (oczywiście zachowując podstawowe zasady bezpieczeństwa) i odpukać od roku grzybicy ani innej infekcji nie mialam
|
|
|
|
|
|
#159 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem niezbyt dobrze nastawiona do publicznych toalet, ale jeśli już jestem zmuszona z takowej skorzystać, to odprawiam prawdziwy rytuał nawet jeśli już nie daję rady
noszę w torebce środek na zabijanie bakterii w sprayu właśnie przeznaczony do tego typu rzeczy, niemieckiej firmy już nie pamiętam nazwy, psikam w powietrze, co by mi żadne paskudztwa nie latały, potem papier na deskę klozetową, dość spora warstwa, a i tak małysz góruje no i po powrocie z takiej toalety w domu mała kąpiel płynem do higieny intymnej.
'Nie wiem, czy każdy z nas ma swoje przeznaczenie, czy może wszystko dzieje się przez przypadek. Myślę, że i jedno i drugie. Może i jedno i drugie dzieje się w tym samym czasie' http://www.kinomaniak.tv/pp/riko7 |
|
|
|
|
#160 |
|
Przyczajenie
|
Najlepiej 'na Małysza
'!
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Spostrzeżenia podczas pracy w sporym centrum handlowym
- wcale ludzie nie korzystają z ostatniego klopika tylko lecą do pierwszego, kolejno drugiego itd. - poważnie przeważnie ostatni jest wolny, najbardziej czysty i jako jedyny ma papier! ![]() - notoryczny brak papieru- powód ludzie - zużywanie i kradzieże!!!!! Patrz punkt pierwszy - może jest jeszcze papier w ostatnim klopiku. - zwykle serwis pojawia się co godzinę, szansa na papier wzrasta za 5 pełna godzina - nigdy nie nabawiłam się rzadnego choróbska korzystając z toalety, sikając na Małysza a czasem normalnie siadając na desce ( oczywiście papier, albo przetarta deska) - smutne ale mniej niż połowa społeczeństwa nie myje rąk po kibelku, ohyda , potem ci dotykają klamki, ty dotykasz klamki wychodząc i znów masz brudne ręce Co tam, idą kupić sobie np. pączka którego zjadają razem z zarazkami.
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że większość ludzi wybiera ostatnią kabinę bo myslą, że jest najmniej oblegana i w rzeczywistości to ta piersza jest mniej używana
![]() A z myciem rąk to kontrowersyjna sprawa. Ja zawsze myję przed wyjsciem z toalety, żeby potem dotknąć klamkę dotykaną przez tych nie myjacych ![]() Z tego względu często myję dwukrotnie - raz w toalecie i drugi w biurze (mamy taki kącik ze zlewem). |
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
A ja polecam otwieranie klamek łokciem, lepsze to niż dłonią, jak nie ma gdzie ich umyć...a deskę sedesową otwieram...butem, wiem, że nie ładnie, no ale jak inaczej...siku tylko na małysza...a wychodzenie i wchodzenie z kibelka...bezdotykowe...
|
|
|
#164 |
|
Rozeznanie
|
Publiczne toalety - tylko na Małysza, a toi toie.. cóż, ja się ich zwyczajnie boję
ludzie boją się ciemności, szybkiej jazdy, wysokości... a ja boję się wejść do toi toia.. no i przy okazji zwyczajnie się brzydzę. Z takiego cuda korzystałam 2 razy w życiu jak już mi się tak bardzo chciało siku, że nie mogłam się poruszyć i jak naprawdę nie było żadnego innego wyjścia (typu krzaki chociażby).
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że z toalet publicznych najlepiej korzystać na Małysza (chociaż niekiedy może to być niebezpieczne w skutkach
) lub z użyciem papieru/chusteczek.Toi Toi to już wyższa szkoła jazdy - szczególnie gdy jest ciemno! Miałam taką przygodę w nocy podczas pobytu na Grunwaldzie, ze na desce znalazłam "niespodziankę". Może się nie będę wdawać w szczegóły ale nie rozumiem jak można być takim fleją...
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=effcia82;21305877]Ja słyszałam, że większość ludzi wybiera ostatnią kabinę bo myslą, że jest najmniej oblegana i w rzeczywistości to ta piersza jest mniej używana
![]() Na pięć kibelków jeden zepsuty, dwa zasikane, trzecia zajęta, czwarta kupa na desce i piąta najczęściej czysta - ta najmniej używana. Kibelkowa filozofia
|
|
|
|
|
#167 |
|
Przyczajenie
|
Najczęściej wc sa po prostu zapchane.
|
|
|
|
|
#168 |
|
Przyczajenie
|
Ostatnio wróciłam z wakacji. Mieszkałam na kwaterze ze wspólna wc. Nie polecam. Kibel nonstop zapchany i zasilana podłoga. I małysz nie pomaga!
|
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie siadać na klopa, to tyle
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak byłam w tym roku na Grunwaldzie, byłam zmuszona codziennie (sic!) korzystać z czegoś na wzór TOI-TOI'ów.
Na cały wyjazd wzięłam ze sobą cztery rolki papieru, podczas pierwszej 'wizyty' zużyłam pół.. Na Małysza nie umiem, więc po obłożeniu deski papierem, starałam się jakoś usiąść. Jakby tego było mało, nie wiem dlaczego, ale podrażniłam sobie kobiece narządy (do dzisiaj się do końca nie zagoiło ), więc przy korzystaniu z tego kibelka czułam ból.Spędzałam tam tyle czasu (przesadna dbałość o higienę), że koleżanki bały się, że zasłabłam. ![]() Najgorzej oczywiście było wieczorami - zero światła, jeśli miało się szczęście, to jakimś cudem wygrzebało się z tony innych rzeczy będących w namiocie latarkę, wkładało się ją pod brodę i jazda! Umywalki (tzw. rynny) były kilkaset metrów dalej, więc często nie było czasu, aby umyć łapki. ![]() Ograniczałam się do dwóch 'korzystań' dziennie; rano i wieczorem. Mimo wszystko wyjazd uważam za udany. W końcu, jak to określiła moja koleżanka z drużyny; 'Higiena na zlocie?! Przecież tam wszyscy śmierdzą!' :P |
|
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Ja albo na małysza albo biore papier i obkładam deske i wtedy siadam .
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo co już sprawdziłam nie raz nie dwa, ostatnie kabiny sa najmniej smierdzące i mają papier! (zwycięstwo! )
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#174 |
|
Przyczajenie
|
Ja osobiście preferuje:
Mycie rąk to podstawa więc o tym chyba nie trzeba mówić
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Siusiu robie na malysza.
Tego drugiego jeszcze mi sie nie zdarzylo, ale jak sie trafi to papier na klape no niestety xd Wyslane przez tapatalk 2 |
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie wrocilam z kilkudniowego rajdu rowerowego, spalismy tylko w namiotach, korzystalismy z lazienek w centrach handlowych przy przejezdzaniu przez wieksze miejscowosci albo z toi toiow.
Mnie zawsze zaskakuje jak bardzo kobiety moga byc obrzydliwe ![]() Osobiscie-w przeciwienstwie do facetow-wolalam zatrzymac sie na siku w lesie, niz isc do publicznej toalety. To co sie tam wyprawia jest dla mnie nie do ogarniecia. Rozumiem, ze przy wszystkich tych wygibasach i 'malyszowaniu' moze sie zdarzyc wypadek, ale jak mozna obsikac pol toalety i deski, a potem tego nie sprzatnac? Wystarczy jedna taka osoba, a potem juz kazdy chyba sika gdzie popadnie. Czekasz w kolejce, wszystkie takie wypachnione i odpicowane, a wejdziesz do kabiny-smrod i syf, bo sie nie chcialo zostawic po sobie porzadku. Ja nie umiem sikac w locie wiec zawsze wyciagam paczke chusteczek/chusteczki nawilzane, wycieram deske i staram sie opierac o nia tylko udami, a jesli to niemozliwe, bo wszystko obsikane-szukam innego kibelka/probuje zmienic kabine. Na tym wyjezdzie najczesciej jednak konczylo sie tym, ze sie wstrzymywalam i zalatwialam w lesie. Porazka.
Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2014-08-19 o 12:37 |
|
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Jak higienicznie korzystać z publicznego WC?
W pracy sa nakladki jednorazowe na deske, wiec tu problem odpada. W innych kibelkach okladam papierem i albo "malyszuje" jak juz wytrzymac nie moge, albo w 99% przypadkow obkladam papierem. Chusteczki do higieny intymnej i mycie rak, czy starcie obsikanej przez siebie toalety to standard.
Z tymi tabletkami dezynfekujacymi z 1postu, to juz lekka paranoja. W tym roku w Krynicy zaskoczyl mnie kibelek w jednej z knajp z automatycznie przesuwajacymi sie nakladkami jedńorazowymi na kibelek, super sprawa , wystarczylo nacisnac start przed skorzystaniem z wc i suip nowa nakladka na desce byla, nigdzie sie z tym nie spotkalam, a duzo podrozuje.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2014-08-19 o 13:29 |
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tylko ''na Małysza'', lata praktyki robią swoje
|
|
|
|
|
|
#179 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dziwny temat biorąc pod uwagę, że w większości toalet (nie tylko publicznych ale tych w szkołach, na uniwerku i miejscach pracy) papier toaletowy, mydlo i suszarki do rak są wciąż luksusem. Choć sprawiedliwie przyznaję, że toalety wydziałowe po remoncie są prawdziwie "europejskie"- wygodne kabiny, wentylacja włączana fotokomórką, papier, mydło, ręczniczki. I co ciekawe- ludzie naprawdę szanują czystość. Do tego stopnia, że aż tam pachnie. I nie mam oporów, by tam usiąść na muszli.
W innych miejscach....hm-uważam. Staram się nie siadać na muszli, używam chusteczek intymnych (zresztą i tak używam). Awaryjnie mam w torebce (jakby mydła nie było) taki żel do mycia rąk bez spłukiwania, antybakteryjny. Wszystko dotyczy opcji numer 1. Jeśli chodzi o opcję numer 2 to zdarzyło mi się raz korzystać z publicznej toalety. Na szczęście było to w restauracji, więc były i nakladki na muszlę i mydło i ręczniki a nawet zapach do popsikania. Najpodlejsza toaleta, którą zwiedziłam jest w wydziale komunikacji Urzędu Miejskiego. Stara, bez papieru, muszla zasyfiona i zakamieniona, bez ciepłej wody, bez mydła i ręczników. A nad umywalką napis :" DBAJ O CZYSTOŚĆ". Jakiś dowcipniś dopisał: " To dajcie papier!".
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

a nadmienię, że pracują tam głównie prawniczki, panie od hr, pr itp elegantki
no szok!
) zasugerowały takie rozwiązanie i jest ono w 100% skuteczne. Teraz nie muszę przesadnie dbać o higienę, z toalety publicznej również korzystam (oczywiście zachowując podstawowe zasady bezpieczeństwa) i odpukać od roku grzybicy ani innej infekcji nie mialam

i staram sie opierac o nia tylko udami, a jesli to niemozliwe, bo wszystko obsikane-szukam innego kibelka/probuje zmienic kabine. Na tym wyjezdzie najczesciej jednak konczylo sie tym, ze sie wstrzymywalam i zalatwialam w lesie. Porazka.