|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
W tym roku pewnie nie będzie tak wesoło skoro już jest chłodno :/
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Jeannee
Nie, nie pracuje fizycznie, czesciej siedzi przy biurku i chodzi na producje przygląda sie maszynom producyjnym i robi testy produktów. Godziny biurowe plus pół godzin dojazd do pracy. Ma ciezką pracę, ale umysłowo, jest technologiem. Teraz mam dni płodne , w srodku tygodnia ;/ przeciez nie bede TZ-ta zmuszać bo teraz jest najlepiej. Mówiłam mu ze bede miała od około 19-stego, a on na to, to przeciez srodek tygodnia bedzie, to ja nie wiem, pewnie bede zmeczony.... |
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Tż na szczęście nie marudzi, już nawet sam pilnuje kiedy mam płodne. No zmuszać to kiepsko - ale tak powiedziawszy szczerze - to jest facet, pomacasz go gdzie trzeba i już nie będzie zmęczony Weź go podstępem
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak to nie ma wymówek! Mój TŻ nawet po 14h pracy (teraz ma drugą dodatkową pracę) ma ochotę na seks Nawet jak nie ma siły to jej w trakcie pieszczot nabiera że tak powiem ![]() Próbowałaś sama coś inicjować? :P
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami po prostu widze, ze nawet jakbym cos próbowała to nic nie wyjdzie, potrafi powiedziec, zmeeeczony jestem i to na tyle... ehh, spróbuje dzisiaj, moze to takie zmeczenie poniedziałkowe było. Zazdroszcze wam, my to własnie albo w wolne dni albo w weekendy, chyba ze TZ mial spokojny tydzien w pracy to ma wieksza ochotę...
On ma tak ze jak zaczynam na niego naciskac to ucieka jeszcze bardziej i mniej chce tego co ja chcę. Takze musze uwazać by sie nie zraził. Tylko nie mówcie ze mam pana delikatnego bo to ja wiem XD |
|
|
|
#1626 |
|
Konto usunięte
|
Mój to jak dzikus niewyzyty. Sam się zwykle dobiera. Wczoraj się odkręciłam bo niesamowicie mi się spać chciało to mi rano dziś wypomniał że nie chciałam :P No i jak wrócił od szwagra to podziałalismy. I mówi do mnie , kochanie nie uważasz że teraz mało się kochamy? A ja na to że 3 razy dziennie to mało? A on że kiedyś to i 5 dawalismy radę. A ja na to ta jasne od razu dziesięć. A on tak siedzi, i mówi : kurva, chyba by mi jajka odpadły
kurde mam nadzieję, że te kłucia w podbrzuszu to była owu , kochalismy się wtedy, no i może akurat. Jejku, jak ja bym chciała... |
|
|
|
#1627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty który masz dziś dzień cyklu tak w ogóle? Bo widzę w podpisie, że staranka były od 25.07 czyli od @ liczyłaś?---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Oboje pracujecie i dajecie radę 3-5 razy dziennie? Podziwiam ![]() My tak raz dziennie, codziennie albo co 2 dni, czasem co 3 jak czasu nie ma albo zmęczenie
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dobrze macnę to od razu inna rozmowa Talantea - Jeanne ma rację, pogadaj z nim, że musicie się z seksikiem chociaż trochę wpasować w dni płodne, a one mogą jednak wypadać poza weekendem, no tak jak moja ginka mówiła, seks 2-3 razy w tygodniu reguloarnie i ciąża będzie do roku
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
ola_la_7676
Moj to tyle by nie wytrzymał, jakos tak nigdy nie miał duzych chęci i w miare mi to odpowiadało tylko teraz jak sie juz staramy to nie chce by to trwało pół roku bo on nie ma ochoty za często Ja mam nieco większe libido a teraz tym bardziej.Jeannee akurat ta data to kiedy postanowiliśmy sie starać, rocznica naszego 3 letniego związku chyba pogadam z nim, ze teraz najlepszy moment w tym miesiacu i tyle. powinien załapać aluzje. wedlug ovufriend mam 15 dzien cyklu (okres mialam 5 sieprnia), jeszcze sie nie znam dokladnie na tym wszystkim wiec jakiekolwiek rady są mile widziane, jest zielone swiatło ![]() ide na zakupy >.> chociaz mi sie nie chce, TZ nakazał mi kupic sznurówki bo mu pękły XD Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2014-08-19 o 12:03 |
|
|
|
#1630 |
|
Konto usunięte
|
To ja mam średnio 7 razy w tygodniu
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz udostępniony wykres? zerknę, może coś będzie widać
|
|
|
|
#1632 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie mierze bo od 2 mies ponad mi się rozregulował okres.. A żałuję że na tel mi ovu nie działa, no ale na takim zlomie to cud że wizaz śmiga
|
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby TŻ się poprawił ![]() U nas deszczowa pogoda :/ Jakby mi TŻ coś "nakazał" to by sobie sam leciał
|
|
#1635 |
|
Konto usunięte
|
Teraz to mi bez roznicy, bo od weekendu już bd miała kompa na stale, ale do tej pory to w tygodniu cały czas na tel siedzę bo nie było sensu przywozić tu komputer. Muszę jakiś termometr skołowac. I ciężko mi śluz zaobserwować bo po stosunku dłuższy czas mam taki inny wiadomo dlaczego. Muszę go przestawić na co drugi dzień w normalne dni, tylko w płodne co dzień i to może raz dziennie żeby może to nasienie silniejsze było. Ciężko będzie z jego ochota :P
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
Mój też się oduczył nakazow, zawsze pyta czy mogę zrobić to czy tamto. Nie będzie mi rządził. :P
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej z ciekawości, bo wszystkie macie ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Rzadko kiedy
|
|
#1640 |
|
Konto usunięte
|
Ja po mam inny, a w ogóle potem jak trochę przerwy to mam wrażenie jakbym go bardzo mało miała, może przez ten częsty seksik. W każdym razie chyba też zacznę temp mierzyć.
|
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha zabawne, przed staraniami to miałam laski które mierzyły temperaturę, badały śluzy inne pierdoły za psycholki a teraz sama jestem pierwsza do mierzenia
|
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Co do seksu to mój mąż kiedyś był bardziej jurny, teraz jak ma grubo po 30 to mu trochę chęci zmalały (niestety) bo mi w międzyczasie wzrosły. Taka to sprawiedliwość. A naciskanie na seks w dniach płodnych to ciężki temat, bo mój tż woli spontaniczność i takie zaplanowane to dla niego nie ma wartości. Ale się stara, nie mogę powiedzieć. |
|||
|
|
|
#1643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż sobie teraz nawet temperaturę zmierzyłam- 36,9 :P Jakoś dużo, bo zawsze miałam 36,6, ale nigdy nie mierzyłam regularnie, od czasu do czasu, bardziej do zabawy Chyba zacznę mierzyć codziennie z ciekawości :PA miało być w tym cyklu bez wspomagaczy ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Nie słyszałam o tym żelu, ale jak polecasz to może się skuszę
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rano po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka nawet na siku, i jednak najlepiej mierzyć od początku cyklu, bo tak od połowy to ciężko powiedzieć jaki jest trend temperatur Mój Tż w grudniu będzie miał 31, ale nie powiem libido ma całkiem całkiem - jak mam ochotę na seksik to nigdy się nie zdarzyło żeby mi odmówił, czasem marudzi jak go męczę że chcę rano i wieczorem i tyle :d
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com Edytowane przez pani_pierozkowa Czas edycji: 2014-08-19 o 13:27 |
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie wiem, dlatego ten cykl traktuję tak obserwacyjnie do mierzenia temperatur. Chcę wiedzieć czy wskaże kiedy dostanę @, bo wtedy jest spadek i potem @. Prawda?
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Mój miał taki znaczący spadek około 33 roku życia (Chrystusowy wiek). Wcześniej przez cały czas było znacznie więcej. Ale ostatecznie facetom z wiekiem spada, co normalne, a nam rośnie.
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po owulacji jest tak że uwalnia się progesteron który podnosi tempkę, jak jesteś w ciąży to tempka się utrzymuje na wyższym poziomie dłużej niż Twoja faza lutealna, jak nie jesteś to spada progesteron więc spada i tempka i przychodzi @ Ja miałam tak, że miałam 10 wyższych temperatur, 11 dnia mi spadła o 2 kreski i tego samego dnia przyszedł okres, więc mi bardzo dobrze pokazała tempka ciotę Ale bywają wykresy gdzie wyższa temp utrzymuje się przez 17-18 dni a ciąży nie ma - więc to też tak trzeba brać z przymrużeniem oka
|
|
|
|
#1649 |
|
Konto usunięte
|
Mój ma 24 więc jeszcze nie mam się czego obawiać teoretycznie :P
|
|
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście fajna jest ta strona Mam zielone światło i pisze, że dzień płodny :P Zobaczymy Jak wrócę z pracy musimy to wykorzystać z TŻ
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

W tym roku pewnie nie będzie tak wesoło skoro już jest chłodno :/

Weź go podstępem
A Ty który masz dziś dzień cyklu tak w ogóle? Bo widzę w podpisie, że staranka były od 25.07 czyli od @ liczyłaś?

Ja mam nieco większe libido a teraz tym bardziej.
chyba pogadam z nim, ze teraz najlepszy moment w tym miesiacu i tyle. powinien załapać aluzje.