Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 22:30   #4231
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Z moimi włosami stało się coś dziwnego i nie wiem, co o tym myśleć. Totalnie straciły objętość. Zastanawiam się, co może być przyczyną, bo pielęgnację mam ciągle taką samą. Może kwestia złej diety i stresu ostatnio? Albo może się nawilżyły i siłą rzeczy przez brak puchu jest mniej objętości? Loki wyglądają jakby je ktoś ciągał w dół, a suszyłam włosy długo i unosząc je dyfuzorem. Są jakieś takie mizerne i cienkie. Odgniecenie żelu nic nie dało. A nie użyłam dziś Joanny Mrożącej, tylko sam Artiste.

Po lewej zdjęcie sprzed prawie miesiąca, po prawej zrobione przed chwilą (włosy myłam rano).

Co nie zmienia faktu, że i tak dziś usłyszałam, od grupy panów w dresach "ale się zakręciło". xD
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23lipca2014_18sierpnia2014.jpg (45,3 KB, 65 załadowań)
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:34   #4232
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Z moimi włosami stało się coś dziwnego i nie wiem, co o tym myśleć. Totalnie straciły objętość. Zastanawiam się, co może być przyczyną, bo pielęgnację mam ciągle taką samą. Może kwestia złej diety i stresu ostatnio? Albo może się nawilżyły i siłą rzeczy przez brak puchu jest mniej objętości? Loki wyglądają jakby je ktoś ciągał w dół, a suszyłam włosy długo i unosząc je dyfuzorem. Są jakieś takie mizerne i cienkie. Odgniecenie żelu nic nie dało. A nie użyłam dziś Joanny Mrożącej, tylko sam Artiste.

Po lewej zdjęcie sprzed prawie miesiąca, po prawej zrobione przed chwilą (włosy myłam rano).

Co nie zmienia faktu, że i tak dziś usłyszałam, od grupy panów w dresach "ale się zakręciło". xD
Czego używasz do pielegnacji? Mogły się przenawilżyć

Jeśli masz organizm wrażliwy na stres to możliwe - mi od stresu włosy słabną przykładowo. Dieta też jest istotna
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:35   #4233
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:

Mnie się wydaje, że po prostu odżywiłaś je i się wygładziły dlatego wydaje się, że jest ich mniej.

Za mną kiedyś wołali Shakira. Mam brązowe, dość krótkie włosy.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 22:50   #4234
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Używam szamponu klasycznego Johnson's Baby na zmianę z Alterrą pszenica i morela, do tego odżywka Isana do loków i czerwona Elseve. Po myciu na cieknące włosy odrobina czerwonej Elseve od połowy długości włosów już bez spłukiwania i na to żel Artiste (+ czasem Joanna Mrożąca).
Dziś Johnson's Baby i zamiast czerwonej Elseve jako d/s dałam maskę Fructis Nutri Repair 3 - zostało mi jej trochę, chcę skończyć.
Stary 2014-08-18, 22:53   #4235
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Używam szamponu klasycznego Johnson's Baby na zmianę z Alterrą pszenica i morela, do tego odżywka Isana do loków i czerwona Elseve. Po myciu na cieknące włosy odrobina czerwonej Elseve od połowy długości włosów już bez spłukiwania i na to żel Artiste (+ czasem Joanna Mrożąca).
Dziś Johnson's Baby i zamiast czerwonej Elseve jako d/s dałam maskę Fructis Nutri Repair 3 - zostało mi jej trochę, chcę skończyć.
A no to mogą wymagać 'dowilżenia'. Isana ma proteiny i na dłuższą metę włoski mogą być takie lekkie, miałam tak kiedyś gdy ciągle używałam gliss kur. Przyda się coś z humektantami - maseczka z siemienia przykładowo by włosy nasączyć wodą, spróbuj
jeśli masz tak od dłuższego czasu, ale nie znam składu tej maski, znam odżywkę i mi robiła puszek może to ona jest winowajcą jeśli to jednorazowo masz

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-18 o 22:59
Stary 2014-08-18, 23:14   #4236
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dzięki ShrinkingViolet i Klaudenc.
Spróbuję następnym razem dać czerwony Elseve zamiast tego Fructisa. Mysia mi polecała odżywkę z tej żółtej serii, ale może jednak moim włosom nie pasuje (albo maska to jeszcze zupełnie co innego niż odżywka).
Ale i tak postaram się poprawić dietę. Za dużo ostatnio chipsów i alkoholu, a za mało warzyw.
Stary 2014-08-18, 23:32   #4237
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Dzięki ShrinkingViolet i Klaudenc.
Spróbuję następnym razem dać czerwony Elseve zamiast tego Fructisa. Mysia mi polecała odżywkę z tej żółtej serii, ale może jednak moim włosom nie pasuje (albo maska to jeszcze zupełnie co innego niż odżywka).
Ale i tak postaram się poprawić dietę. Za dużo ostatnio chipsów i alkoholu, a za mało warzyw.
Ja bym próbowała glutka bo elseve to taka typowa bomba silikonowa, po prostu płukankę po tej odżywie sobie zrobić ;D
odżywka wielu osobom pasuje wgl ma dobre recenzje i jest mocno emolientowa i tania, z takich masek moze Ci podpasować gliss kur żółty - dużo shea, silikon i omega 9 z olei. Jako masło na końce jest świetne też

Ze mnie się dziś siostra śmiała ze szwagrem bo mam 18tkę za parę dni że teraz będę chlać i palić oczywiście nie będę bo nie lubię, mam wstręt do alkoholu i papierosów. warzywa kocham, szczególnie szpinak i marchewę :d
Stary 2014-08-19, 08:16   #4238
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dziś mam misję kupienia szamponu bez SLS. Babydream odpada na wejściu Miałam swój ulubiony szampon ale go wycofali
Co mogę kupić w Rossie? Nie mogę pójść i przeglądać półek bo idę z 11miesiecznym dzieckiem i bedzie mi sie wiercila pewnie wiec chce to zrobić w miarę szybko
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:28   #4239
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dziś mam misję kupienia szamponu bez SLS. Babydream odpada na wejściu Miałam swój ulubiony szampon ale go wycofali
Co mogę kupić w Rossie? Nie mogę pójść i przeglądać półek bo idę z 11miesiecznym dzieckiem i bedzie mi sie wiercila pewnie wiec chce to zrobić w miarę szybko
Ja też ide po szampon bez slsa ide do sklepu helfy bo u mnie niedawno otworzyli. Pare dni temu jak tam weszłam pierwszy raz to przepadłam dobrze, że niedługo wypłate mam
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 08:47   #4240
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dobra - w planie kupno Hippa, któryś z szamponów Alterry. Chyba że któraś ma jeszcze pomysł na szampon, ale nie typowy zdzierak tylko jakiś łagodniejszy?
Stary 2014-08-19, 09:15   #4241
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
A no to mogą wymagać 'dowilżenia'. Isana ma proteiny i na dłuższą metę włoski mogą być takie lekkie, miałam tak kiedyś gdy ciągle używałam gliss kur. Przyda się coś z humektantami - maseczka z siemienia przykładowo by włosy nasączyć wodą, spróbuj
jeśli masz tak od dłuższego czasu, ale nie znam składu tej maski, znam odżywkę i mi robiła puszek może to ona jest winowajcą jeśli to jednorazowo masz
o to to ja mam teraz czyli to jest oznaka przeproteinowania?takie są lekkie jak piórka,niedociążone..a jak dociążę do robią się strąki brzydkie.Coś im się też dzieje...

Ja kupiłam sobie teraz szampon pilomax do blondu oczyszczający i odżywkę do blondu.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-08-19 o 09:32
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:29   #4242
zagubiona94
Raczkowanie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Właśnie na tym podlinkowanym wątku też to wyczytalam. Spróbuje następnym razem, jak będę myć wieczorem.
Okeeej! Jak coś to daj znać jak poszło

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
ratujcie!
te wlosy za nic nie chca byc nawilzone i ciagle sie pusza juz nie moge z nimi, chucham, dmucham a one nic
Matko kochana, uwielbiam Twoje włosy
Ja na swoje też chucham, dmucham i co, i puch! Najgorsze, że w miejscach, w których skręt jest średnio zdefiniowany, a ja nie mam pojęcia co zrobić, by go bardziej wydobyć. Marzy mi się mocniejsze stopniowanie, szczególnie gdy patrzę na Twoje włosy, ale ostatnio po wizycie u fryzjera z włosów prawie do dołeczków venus zrobiły mniej więcej do zapięcia od stanika, tym razem nie chce zostać łysa Bo jeszcze nie odrosły i tak szybko nie odrosną
Ale Twoje to cudowne są i się napatrzeć na nie nie mogę, jednak łączę się z Tobą w bólu jeżeli chodzi o problem puszenia, toż to jest koszmarrr...
Stary 2014-08-19, 09:42   #4243
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Okeeej! Jak coś to daj znać jak poszło

Matko kochana, uwielbiam Twoje włosy
Ja na swoje też chucham, dmucham i co, i puch! Najgorsze, że w miejscach, w których skręt jest średnio zdefiniowany, a ja nie mam pojęcia co zrobić, by go bardziej wydobyć. Marzy mi się mocniejsze stopniowanie, szczególnie gdy patrzę na Twoje włosy, ale ostatnio po wizycie u fryzjera z włosów prawie do dołeczków venus zrobiły mniej więcej do zapięcia od stanika, tym razem nie chce zostać łysa Bo jeszcze nie odrosły i tak szybko nie odrosną
Ale Twoje to cudowne są i się napatrzeć na nie nie mogę, jednak łączę się z Tobą w bólu jeżeli chodzi o problem puszenia, toż to jest koszmarrr...
dziekuje

sprobuje troche inaczej je wypilegnowac tak jak dziewczyny mi radzily i pojde do fryzjera zeby zrobil dodatkowa wartwe od gory, powinno chociaz troche pomoc na ten irytujacy puch (ktory psuje mi cala radosc )

a, no i w sumie zastanawiam sie czy by nie wrocic do b/s

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-08-19 o 09:46
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 09:55   #4244
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
dziekuje

sprobuje troche inaczej je wypilegnowac tak jak dziewczyny mi radzily i pojde do fryzjera zeby zrobil dodatkowa wartwe od gory, powinno chociaz troche pomoc na ten irytujacy puch (ktory psuje mi cala radosc )

a, no i w sumie zastanawiam sie czy by nie wrocic do b/s
Nie ma za co!

W takim razie trzymam kciuki, by udało Ci się pożegnać puch i jak już się uda, to się chwal jak tego dokonałaś! Może mi też uda się go pokonać

Próbuj i z b/s może akurat coś pomoże
Stary 2014-08-19, 10:18   #4245
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
o to to ja mam teraz czyli to jest oznaka przeproteinowania?takie są lekkie jak piórka,niedociążone..a jak dociążę do robią się strąki brzydkie.Coś im się też dzieje...

Ja kupiłam sobie teraz szampon pilomax do blondu oczyszczający i odżywkę do blondu.
Nie tyle przeproteinowania co wysuszenia przeproteinowanie to bardziej taki sztywny i twardy puch, a jak są takie suche to właśnie lekkie i fruwają a po emolientach są takie strączki. Wtedy porządna maska humektantowa np. jakiś biowax żółty albo ten z aloesem lub glutek i powinno być lepiej.

Lubię maske pilomax, ale muszę za nią przepłacić 2 razy. W Polsce będę to kupię na zapas bo na długie włosy taki biznes by się nie opłacił :/ no ale w tej polskiej online wszystko kosztuje 2x więcej

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-19 o 10:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 11:38   #4246
Karen15
Zakorzenienie

A można przy przeproteinowanych włosach używać maski aloesowej z Natury? W ogóle tak sie dzisiaj blizej przyjrzałam włosom i są bardzo zniszczone; rozdwojone końcówki, białe kropki, łamliwe, suche siano. To chyba wszystko przez to przeproteinowanie, bo po kazdym myciu końcówki zabezpieczam, włosy regularnie olejuję, a tu nagle takie coś.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:49   #4247
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
A można przy przeproteinowanych włosach używać maski aloesowej z Natury? W ogóle tak sie dzisiaj blizej przyjrzałam włosom i są bardzo zniszczone; rozdwojone końcówki, białe kropki, łamliwe, suche siano. To chyba wszystko przez to przeproteinowanie, bo po kazdym myciu końcówki zabezpieczam, włosy regularnie olejuję, a tu nagle takie coś.
Tak jeśli Ci służy to powinna bardzo pomóc
Stary 2014-08-19, 12:02   #4248
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jeśli Ci służy to powinna bardzo pomóc
dzisiaj ją sobie kupiłam, więc jeszcze nie wiem, jak sie sprawdza
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:25   #4249
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie. Mam problem z klasyfikacją masek i odżywek . O ile wydaje mi się, że mam parę odżywek emolientowych (Planeta Organica turecka, Planeta ogranica maska marokańska, Garnier Karite) to zupełnie nie mam humektantowych i proteinowych. Patrzę po skłach i widzę, że jest to co powinno być w humektantowej ale zastanawiam się czy nie jest za daleko, żeby uznać odżywkę/maskę za humektantową. To samo mam z proteinowymi rzeczami, będę musiała coś kupić, a nie mam pojęcia co. Myślałam, że Kallos Latte jest proteinowy ale jednak nie. Czy Joanna Mleko i Miód bądź Ives Rocher do włosów suchych są proteinowe?

Możecie coś polecić?
Stary 2014-08-19, 12:31   #4250
Imperfecta
Zakorzenienie

Violet, KLIK zawsze jak ktoś pyta o proteinowe odżywki to odsyłam
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:32   #4251
Curly81
Wtajemniczenie

No właśnie podpinam się pod pytanie powyżej.
Jaka jest np.odżywka z baobabem YR?

Stary 2014-08-19, 12:35   #4252
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dobra kupiłam szampon Jednak Babydream bo był tańszy Malutka zrobiła furorę w Rossie, zaczepiała panią co układała pasty do zębów i jak poszłam w dział dziecięcy od razu zauważyła zabawki Ale ! Misja zakończona powodzeniem - dziś myję włosy
Stary 2014-08-19, 12:38   #4253
Curly81
Wtajemniczenie

Zapomniałam jeszcze napisać:
Imperfecta,widać jak urosły,
Nagomiko,bardzo lubię Twoje włosy,są takie naturalne,zdrowe,
Smieszko,Twoje włosy i tam są imponujące nawet jak stracą na objętosci trochę to i tak jest super.Widać różnicę ale tak jak pisze Klaudenc widocznie wyciągnęły się,wygładzily poprzez pielęgnację.

Stary 2014-08-19, 12:39   #4254
Klaudenc
Moderator

Yves rocher z owsem jest emolientowo-proteinowy bo ma ponoć proteiny pszenicy, a ten drugi nie wiem bo nie znam składu ;D

a humektantowe są np. biowax do suchych żółty, aloesowy, naturvital z aloesem

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-19 o 12:42
Stary 2014-08-19, 12:40   #4255
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dobra kupiłam szampon Jednak Babydream bo był tańszy Malutka zrobiła furorę w Rossie, zaczepiała panią co układała pasty do zębów i jak poszłam w dział dziecięcy od razu zauważyła zabawki Ale ! Misja zakończona powodzeniem - dziś myję włosy
wrzuć zdjęcie córci do klubu.

Stary 2014-08-19, 12:47   #4256
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Yves rocher z owsem jest emolientowo-proteinowy bo ma ponoć proteiny pszenicy, a ten drugi nie wiem bo nie znam składu ;D

a humektantowe są np. biowax do suchych żółty, aloesowy, naturvital z aloesem
Joanna:
Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Mel Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Propylene Glycol, Panthenol, Triethanolamine, Parfum, Coumarin, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html Czy to ten biovax? ostatnio poszłam po biovaxy i stanęłam przed ogromną półką w Superpharmie i po prostu zgłupiałam..
Stary 2014-08-19, 12:53   #4257
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Joanna:
Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, PEG-20 Stearate, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Mel Extract, Hydrolyzed Milk Protein, Propylene Glycol, Panthenol, Triethanolamine, Parfum, Coumarin, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...szczonych.html Czy to ten biovax? ostatnio poszłam po biovaxy i stanęłam przed ogromną półką w Superpharmie i po prostu zgłupiałam..
humektantowo=proteinowa. mam joannę, ale maseczkę jajeczną z olejem rycynowym, żółtkiem i ziołami
Tak, ten. Jest jeszcze zielony z aloesem do wypadajacych i też jest humektantowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 12:54   #4258
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
wrzuć zdjęcie córci do klubu.
ja jestem tylko opiekunką małej wrzuciłabym ale to nie moje dziecię więc nie będę upubliczniać
Stary 2014-08-19, 12:55   #4259
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość

Załączam porównanie: po lewej kwiecień/maj, po prawej dzisiaj
Widać, że są zdrowsze i dużo bardziej nawilżone

Cytat:
Napisane przez blanczi Pokaż wiadomość
Mogę Was prosić o radę? Ostatnio często myje wlosy, kiedy wiem, ze gdzieś wychodzę itp, czyli włoski mam "zrobione" na świeżo i jest gites, wszystko pasuje. Schody zaczynają się, kiedy muszę umyć wlosy wieczorem... Po prostu jak rano wstaje, to nie ma porównania z tym, co jest świeżo po wyschnieciu. Wlosy są jakby wyprostowane, nie są to fale, tylko są pogięte (?) i nie chcą współpracować, nawet jak próbuje ratować je żelem lnianym... Śpię w koczku ślimaczku na czubku głowy, ale luźno związanym. Co mogę zrobić, żeby rano wlosy też były znośne?
Fale i loki nocą to częsty problem Można spać w nieodciśniętym żelu, z włosami przerzuconymi za poduszkę

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
W ogóle stwierdzam, że woda w Bieszczadach jest lepsza bo mi się skręcały włosy jak szalone na tym samym zestawie kosmetyków ale zdjęcia nie mam

Edit: zdjęcie z lewej - przełożyłam do góry kilka pasemek z wierzchu co to zawsze uparcie się nie kręcą i puszą, na prawym zdjęciu już normalnie.
Szalone, cudowne

Cytat:
Właśnie zajrzałam na mwh do anwen - :O
Widziałam włosy Amrity na żywo, coś pięknego

Cytat:
ratujcie!
te wlosy za nic nie chca byc nawilzone i ciagle sie pusza juz nie moge z nimi, chucham, dmucham a one nic
Nie widzę wielkiego puchu Ale może deczko za dużo humetantów, u mnie leje ostatnio i ograniczam je

Cytat:
Czy jest możliwe, że mam jednocześnie przenawilżone i przeproteinowane włosy?
Czy taka opcja nie wchodzi w grę?
Hmm, raczej nie, pewnie jedno z nich

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Dzisiejsze wyschły naturalnie trochę suche... wiem ale zapanujemy nad tym.
Cudny skręt, i jakie już długie, ahh

Cytat:
Cofam poprzednie pytanie. Jestem prawie pewna, że porządnie przeproteinowałam włosy. Nie wiem, czy będzie do nich jakiś ratunek, czy tylko obcięcie pomoże
Pewnie, że jest ratunek Dużo olejować, najlepiej na jakąś humektantową odżywkę czy maskę (np. maska aloesowa naturvital), potem maski i odżywki d/s humektantowo-emolientowe i powinno być dobrze

Cytat:

Macie do polecenia dobrą humektantową maskę? taką bez protein. Chciałabym coś innego po skończeniu organixa miodowego.
Świetna jest maska aloesowa NaturVital, ale nie jest chyba u Ciebie dostępna niestety. Jest też odżywka humektantowa faith in nature - aloesowa

Cytat:
olejowanie ciagle jest, zastanawiam sie nad zelem, bo moze mam za mocny chce wrocic do tego lidlowego, ale pierw wykoncze ten co mam...
w sumie ciagle uzywam mleczka pszczelego, d-panthenolu, aloesu czy gliceryny, ale w polaczeniu z olejem wiec nie wiem, sprobuje bez tych dodatkow
A to może za dużo humektantów, spróbuj na razie samych emolientów
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:58   #4260
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Cudny skręt, i jakie już długie, ahh

Dziękuję

Jak tam przygotowania do ślubu Kasiu?
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości