Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-12, 11:27   #271
smv
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

ponoc do 5 lat sie trzyma takowe wyciski...ale nie wiem..
Stary 2007-07-12, 16:05   #272
maniaem
Raczkowanie

EKSPANDER- ortodontka załozy mi go w przyszły czwartek. przez ostatnia godzinę naczytałam się wielu opinii na temat tego "okropieństwa" ...
I szczerze mówiąc, jestem przerażona!
Po pierwsze, czy ktoś mógłby powiedziec mi JAK WYGLĄDA SAMA PROCEDURA ZAKLADANIA EKSPANDERA?..
I czy jest szansa na to, żeby *dość szybko wyleczyć sie z seplenienia i innych przykrych objawów...? Z góry dziękuję.
maniaem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 16:47   #273
water
Raczkowanie

GG do water

ja jak bylam mala nosiłam aparat ruchomy bo 1 jedynkę krzywą mam, no i bolały mnie zęby po tym aparacie ogólnie bylo mi w nim nie wygodnie, cały czas przeszkadzala mi ta zbierająca się ślina- i ja głupia jeszcze wtedy nie rozumiałam że dla urody troche tzeba pocierpieć i nie chciałam nosić potem jak zrozumiałam ze zle zrobiłam aparat sie juz nie nadawal bo byl zamaly; jak chciałam teraz założyc stały aparat to moj tata powiedział że więcej mi nie założy aparatu bo jak miałam to nie chciałam w nim chodzić ale jeszcze pogadam z mamą może go namówi a jak nie to ja uzbieram sama na niego no i właśnie chciałam zapytać ile kosztuje taki aparat stały???

Edytowane przez water
Czas edycji: 2007-07-12 o 17:09
water jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 16:59   #274
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez water Pokaż wiadomość
ile kosztuje taki aparat okło ???
Jaki?
Ceny wahają się zazwyczaj od 1200 do 2500 zł za łuk
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 17:38   #275
emeczka
Wtajemniczenie

no. wróciłam z nowym kolorkiem w końcu ani nie wrzosowe, ani nie mix niebiesko limonkowy... orto dostała nowe gumki i uparła się że mi je musi założyć, bo są takie wesołe i mi będą pasować w końcu uległam no i mam coś jak turkus, tylko jasny w załączniku foteczki

water ceny są przeróżne, zależy od miasta, orto, rodzaju aparatu. u mnie zwykły aparat kosztuje bodajże 1300 (albo 1400) za łuk, zamki mini 1600 zł za łuk, za kosmetyczny nie wiem, bo od razu chciałam metal w pierwszej części wątku o aparatach było sporo o tym, przejrzyj, może akurat znajdziesz jakie ceny są w Twoim mieście?

aaricia8 nie daj się zbyć powiedz że oddasz wyciski ja np odbierałam od orto swoje wyciski (bo zmieniałam orto) i mi dała bez problemu. ostatecznie za nie płaciłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby1.JPG (28,4 KB, 126 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zęby2.JPG (38,6 KB, 115 załadowań)

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.

Edytowane przez emeczka
Czas edycji: 2007-07-12 o 17:40 Powód: dodanie załączników
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 19:13   #276
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
hej wszystkim aparatkom

ja juz zakladam za 2 dni....tak sobie czytam to forum i coraz bardziej boje sie tego co bedzie po zalozeniu aparatu...ale dzielna dziołcha jestem i bedzie git

ja tez nie mam separacji, na poczatku mialam miec ale po wyrwaniu zabkow troszke sie rozluznilo i powiedziala, ze nie musze miec...jestem ciekawa co powie w czwartek jak nie bedzie mogla wcisnac pierscienie heheh mam nadzieje, ze nie bedzie mnie molestowac

ja zakladam chyba zielone gumki, chociaz caly czas mysle, czy czasem nie beda one wygladaly na salate owinieta wokol zamkow hehehe zobaczymy
pewnie i tak beda inne

zycze milego w ten zimny i pochmurny dzien

hej a powiedz mi u kogo zakladasz w lodzi aparacik?? i czy krysztal czy metal..
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 19:19   #277
smv
Zakorzenienie

emeczka super kolorek tez taki u mojej widzialam)

water mysle ze wiekszosc z nas miala podobna sytuacje ajka nie to powiem ci z eu mnie bylo identycznie ;] nosilam ruchomyy potem przestalam bo juz nie musialam
zachcialo mi sie stalego, RODZICE-NIE! figa z makiem, sama zapracowalam sobie na niego, co prawda rodzice mi dolozyli ale na dól juz 100% sobie zarobie...
u mnie za luk 1100 zł-metal
pzdr:-]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 19:34   #278
smv
Zakorzenienie

musze dubel machnąc;P
zrobilam przed sekundka zdjecia mojej szpary..i porownalam z ta przed zalozeniem drutka;][ heh ja tam roznice widze, wrzucam especially 4 you zebyscie sobie mogly zobaczyc, szczegolnie ci ktorzy sa przed zalozeniem

och ach jakie fakjne te dziurska;P hehe)

ide spac bo dzis umierająca jestem nieznosze byc czasami kobietą z wiaodmych przyczyn buuuuuuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dziura po 4.jpg (21,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziiura po 4 dwa.jpg (30,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziura 12 lipiec1.jpg (24,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziura 12 lipiec 2.jpg (27,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dziura 12 lipiec 3.jpg (42,5 KB, 62 załadowań)
Stary 2007-07-12, 20:15   #279
karolinusienka
Zakorzenienie

a wiec juz dolaczylam do waszego grona

mam aparacik metalowy z mini zamkami i zielonym gumkami zdjecie wkleje jutro,bo jak na zlosc akumulatorki w aparacie sie wyladowaly.

powiem tylko tyle,ze troche mnie zeby cisna szczegolnie jak cos zjem to wtedy ałaaaaa. ale sama orto powiedziala,ze zalozy mi troszke grubszy drucik,zeby juz cos tam zdzialal i w oole jak mi przykeljala zamki to powiedziala mi,ze sie bardzo cieszy ze lecze zabki bo ona lubi wyzwania hehhe

rutka_86 aparat zakladam u Pani Agaty na Piotrkowskiej 147 zalozylam metalowy ale te przezroczyste tez ma,ale sie nie wypytywalam,bo od razu chcialam metal

ogolnie to ide umyc zeby bo wlasnie spałaszowałam serek wiejski bo juz mi burkało w brzuchu z glodu a,ze ja glodomor jestem hehhe
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 20:39   #280
szkrobol
Raczkowanie

Czy ktos z Was sie moze orientuje jak w Wielkiej Brytanii wyglada leczenie ortodontyczne na ubezpieczenie(NHS)? bo w kazdej klinice jest inaczej podane- w jednej pisze ze do 16 roku zycia, w dwoch innych ze do 18 urodzin, w innej ze znow do 16 roku zycia.. przyznam ze sie pogubiłem Gdyby bylo do 18 roku zycia to mialbym szanse wyleczyc sie za darmo i nie musialbym jezdzic do Polski No i ciekawe czy finansują kazdy rodzaj aparatu czy tylko metalowy...
szkrobol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 21:25   #281
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
a wiec juz dolaczylam do waszego grona

mam aparacik metalowy z mini zamkami i zielonym gumkami zdjecie wkleje jutro,bo jak na zlosc akumulatorki w aparacie sie wyladowaly.

powiem tylko tyle,ze troche mnie zeby cisna szczegolnie jak cos zjem to wtedy ałaaaaa. ale sama orto powiedziala,ze zalozy mi troszke grubszy drucik,zeby juz cos tam zdzialal i w oole jak mi przykeljala zamki to powiedziala mi,ze sie bardzo cieszy ze lecze zabki bo ona lubi wyzwania hehhe

rutka_86 aparat zakladam u Pani Agaty na Piotrkowskiej 147 zalozylam metalowy ale te przezroczyste tez ma,ale sie nie wypytywalam,bo od razu chcialam metal

ogolnie to ide umyc zeby bo wlasnie spałaszowałam serek wiejski bo juz mi burkało w brzuchu z glodu a,ze ja glodomor jestem hehhe
oj , a jeszcze zapytam... o ile moge oczywiscie ile placisz za wizyty ceny sa niezaleznie od rodzaju aparatu?? aha a polecal Ci ja ktos? uffff no nareszcie ktos z Łodzi
Stary 2007-07-12, 21:56   #282
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
musze dubel machnąc;P
zrobilam przed sekundka zdjecia mojej szpary..i porownalam z ta przed zalozeniem drutka;][ heh ja tam roznice widze, wrzucam especially 4 you zebyscie sobie mogly zobaczyc, szczegolnie ci ktorzy sa przed zalozeniem

ide spac bo dzis umierająca jestem nieznosze byc czasami kobietą z wiaodmych przyczyn buuuuuuu
SMV, trudno mi to przyznać ale Twoje zdjęcia jakos mnie nie pocieszyly
Czemu wszystko tak długo trwa

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 22:53   #283
Katka_krk
Rozeznanie

smv - jaka ty masz wade ze cie ogołocili z dwóch zębów ?masz fotki przed ząłozeniem aparatu?

brr az sie wystraszyłam

Katka_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 23:00   #284
kasiek87
Kokon pro

yh a ja umieram doslownie i kazdym cm ciala mego ;] robimy remont u TŻta sami i jest dosyc ciezko yh jeszcze 2 dni i koniec a koszt jak narazie 300 zl z groszami za jeden pokoj ;/ za same farby wyszlo 190 :P ale ja artystyczna dusza musialam wymyslic jakies dziwne odcienie no i drogie wyszly ;]

a tak na temat to :

Cytat:
hehe ja juz nie oglądam obejrzalam jakies 10 odc pierwszych potem jakos stracilam ochote...mialma linki na necie do sciagniecia ale mi sie nie chcialo tez sciagac;]
heh...ale film fajny no i martin ;D MMMRAU:p
a ja wlasnie kiedys zobaczylam jakis odcinek i tak zaczelam bo czas wolny mialam, a tam choc aktorzy fajni bo w tych polskich to szkoda gadac

Cytat:
Napisane przez sylviontko Pokaż wiadomość
Ja też oglądałam ze względu na aktorów, których lubię, ale ten film to jest totalna porażka. NIe wiem, czy też macie takie odczucia.
Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam.

Co do ząbków, dzisiaj już normalnie bolą i jeśli ich nie przeciążam jedzeniem, jest ok.

miłego dnia wszystkim

heh niekazdy lubi wszystko serial troche denerwujacy ale przynajmniej wiadomo ile ma odcinkow a nie jak np. moda na sukces :P

Cytat:
Napisane przez emeczka Pokaż wiadomość
no. wróciłam z nowym kolorkiem w końcu ani nie wrzosowe, ani nie mix niebiesko limonkowy... orto dostała nowe gumki i uparła się że mi je musi założyć, bo są takie wesołe i mi będą pasować w końcu uległam no i mam coś jak turkus, tylko jasny w załączniku foteczki

aaricia8 nie daj się zbyć powiedz że oddasz wyciski ja np odbierałam od orto swoje wyciski (bo zmieniałam orto) i mi dała bez problemu. ostatecznie za nie płaciłam
hmm na moim kompie to wyglada jak seledynowy mialam kiedys takie sciany i szczerze ich nienawidzilam, ale gumki fajnie wygladaja a sciany mam teraz pomarnaczowe a na jednej korek ozdobny ( taki akcent remontowo dekoracyjny)

Cytat:
musze dubel machnąc;P

hyhy dlatego lepiej wyrywac piatki, bo sa wezsze i dalej ;] na umieranie kobiety polecam ketonal forte do nabycia na recepte a bez recepty to czasami aleve pomaga, ewentulanie karetka i panowie z zastrzykiem domiesniowym w tylek

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
SMV, trudno mi to przyznać ale Twoje zdjęcia jakos mnie nie pocieszyly
Czemu wszystko tak długo trwa

nie ma co sie lamac bo zawsze moze byc gorzej ^^

ide spac 10 h po drabinie w te i wewte wykancza :P szpachlowanie skrobanie gruntowanie to jednak ciezka robota

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 06:12   #285
smv
Zakorzenienie

taka wada ze góran szczeka o cały 1 cm wysunieta w porownianiu do dolnej
nie bylo innego wyjscia, w wieku 15 lat jak u niej bylma mowila to samo-dwie 4 do haratania..no i sie zdecydowałam
kochane tego nie widac jka sie usmiecham tak jka moiwlam naciagnełam wargi
juz sie do dziur przyzwyczailam:P
a w sumie nie wime czemu 5 nie kazala usunac..co tam ona lekarz nie ja ;]
Stary 2007-07-13, 09:48   #286
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rutka_86 Pokaż wiadomość
oj , a jeszcze zapytam... o ile moge oczywiscie ile placisz za wizyty ceny sa niezaleznie od rodzaju aparatu?? aha a polecal Ci ja ktos? uffff no nareszcie ktos z Łodzi
jasne, ze pytaj ja tez sie kiedys pytalam

orto polecila mi jakas wizazanka i powiem ci ze to chyba najlepszy wybor,bo mam porownanie co do podejscia do pacjenta z innych klinik,Pani Agata mi odpowiada najbardziej

wizyty (kiedys juz o tym pisalam) pierwsza bodajze 70-80 zl tam jest nbrany odcisk i przedstawiany plan leczenia na kolejnej wizycie
za zalozenie 1500zl (metalowiec-mozna rozlozyc na raty ja wzielam na 3a co jak mozna to mozna )
za wizyte juz po zalozeniu-od 80-100 gdzie jest zmiana drutu i gumek

serio polecam najlepiej sie przejsc i odrazu zapisac na wizyte,ale chyba od pn Pani Agata ma urlop.

pozdrawiam
Stary 2007-07-13, 11:55   #287
sawa_sawa
Rozeznanie

hejooo
Mam nadzieje ze mnie jeszcze ktos pamieta
hehe
tez mialam wyrywane dwie górne czwórki a teraz doceniam to ze ich sie pozbyłam hehe
obecnie w aparacie mam czarne gumki choć na poczatku aparatu w zyciu bym sie na takie nie odwazyła!!:[ no ale moja orto nie pojechała do sklepu wiec były tylko takie czyli czarne ale juz sie do nich przekonałam
Dodaje foty
(mały uśmiech zeby nie było widać szpar po 4;P )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg l_6f7960bdf313e75506c5ee58b5441a1e.jpg (32,0 KB, 159 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg l_415ab7f4f67cb65dcc9e19c946db239b.jpg (38,0 KB, 206 załadowań)
Stary 2007-07-13, 11:57   #288
Caprice
Rozeznanie

znowu mnie tutaj dawno nie było (ciekawe czy mnie ktokolwiek jeszcze pamięta? ) chciałam się pochwalić niedługo mija rok od założenia aparatu (dokładnie 18 sierpnia) i moje zęby są teraz już wporst idealnie równe dość długo to trwało, mi się wydawało że mam nieskomplikowaną wadę, ale chyba jednak było trochę inaczej sprężyny już chyba nie mam od dwóch wizyt (ale było radochy jak się jej pozbyłam ;D) teraz każdy ząb jest połączony drutem z 4 innymi (? nie jestem pewna w 100% czy z 4 ) ktoś tak ma/miał? po co to właściwie jest? ^^
Stary 2007-07-13, 11:59   #289
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sawa_sawa Pokaż wiadomość
hejooo
hehe
tez mialam wyrywane dwie górne czwórki a teraz doceniam to ze ich sie pozbyłam hehe
obecnie w aparacie mam czarne gumki choć na poczatku aparatu w zyciu bym sie na takie nie odwazyła!!:[ no ale moja orto nie pojechała do sklepu wiec były tylko takie czyli czarne ale juz sie do nich przekonałam
Dodaje foty
a mozesz zrobic takie zdjecie,zeby aparacik w calej okazalosci bylo widac? bo tak z gory to nie za bardzo go widac i te czarne gumeczki ehhh tez kiedys takie sobie wezme

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-13, 12:08   #290
AppleGirl
Rozeznanie

Cytat:
taka wada ze góran szczeka o cały 1 cm wysunieta w porownianiu do dolnej
nie bylo innego wyjscia, w wieku 15 lat jak u niej bylma mowila to samo-dwie 4 do haratania..no i sie zdecydowałam
kochane tego nie widac jka sie usmiecham tak jka moiwlam naciagnełam wargi
juz sie do dziur przyzwyczailam:P
a w sumie nie wime czemu 5 nie kazala usunac..co tam ona lekarz nie ja ;]
czwórki mają tylko 3 korzenie a piątki 4 (chyba dobrze pamiętam ) i dlatego 4 łatwiej wyrwać, może to był główny powód
ja też miałam usuwane 4, ale mi akurat to było na rękę, bo na jednej czwórce miałam patologię szkliwa czy jakoś tak
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 15:04   #291
zielonka2007
Przyczajenie

Djana, dzieki za słowa otuchy!
Serdecznie pozdrawiam
zielonka2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 15:58   #292
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez sawa_sawa Pokaż wiadomość
hejooo
hehe
Dodaje foty
Sawa fajnie Cię widzieć taką uśmiechniętą Mnie też chwile nie było ale widzę że pomału się spowrotem kompletujemy Przyłączam się do prośby o fotki uśmiechu, szparki po 4 tez pokaż, nie będziemy się śmiały

Stary 2007-07-13, 16:05   #293
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez zielonka2007 Pokaż wiadomość
Djana, dzieki za słowa otuchy!
Serdecznie pozdrawiam
będzie dobrze, zobaczysz, w sumie aparat i implant tyle samo kasy Cię wyjdą tyko to trochę dłużej potrwa ale potem wszystkie ząbki będziesz miała jak holiwood'ska gwiazda Napisz co powiedziała Ci orto i jak sie juz zdecydujesz na aparat to zapraszam na forum na stałe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 08:26   #294
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
jasne, ze pytaj ja tez sie kiedys pytalam

orto polecila mi jakas wizazanka i powiem ci ze to chyba najlepszy wybor,bo mam porownanie co do podejscia do pacjenta z innych klinik,Pani Agata mi odpowiada najbardziej

wizyty (kiedys juz o tym pisalam) pierwsza bodajze 70-80 zl tam jest nbrany odcisk i przedstawiany plan leczenia na kolejnej wizycie
za zalozenie 1500zl (metalowiec-mozna rozlozyc na raty ja wzielam na 3a co jak mozna to mozna )
za wizyte juz po zalozeniu-od 80-100 gdzie jest zmiana drutu i gumek

serio polecam najlepiej sie przejsc i odrazu zapisac na wizyte,ale chyba od pn Pani Agata ma urlop.

pozdrawiam

a nie znasz moze opini na temat dr prylinskiego ?? on przyjmuje na ul. dlugosza wiem ze robi fajnie ale dotad rozmawialam z jedna dziewuszka ktora dpoiero co zalozyla ...
Stary 2007-07-14, 18:50   #295
alufa
Zakorzenienie

rany tydzień mnie nie było a tu 5 nowych stron w wątku
sawa_sawa również liczę na fotki ukazujące szpary ciekawe czy mi wyrwą czwóreczki

w poniedziałek do orto po wyciągi muszę się pofatygować.

wizaż przejrzałam, idę się myć po podróży. z zębami włącznie
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 19:02   #296
agiii
Zadomowienie

ja tez mialam wyrywane czwórki górne teraz jestem juz 5 miesiecy po wyrwaniu i po zalozeniu i szpary mniejsze... oczywiscie jeszczenie znikly do konca ale juz niedluo
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 21:36   #297
tewunia
Raczkowanie

a mnie zeby jak bolaly tak i dalej bolanic prawie nie jem,a chudnac nie chce bo i tak muszeprzytycjak tu doczekc do srpdy i w koncy zalozyc ten aparacik to ne wiem wesprzyjcie duchowo dziewczynki
tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 22:11   #298
agusik 36710
Raczkowanie

GG do agusik 36710

czesc czy moze mi ktos polecic dorego ortodonte z Białegostoku? lub ewentualnie odradzic kogoś? byłabym bardzo wdzieczna... szukłam w wyszukiwarce i nic takiego nie znalazłam a byłam juz chyba u 10 ortodontów.(Bileczyc, Sobolewska, Urban,Szadkowski w Suwałkach,itp) ..i zupełnie mnie wiem którego wybrac aby byc zadowolona... jheszcze jedno bardzo wazne!!! nie chce usuwac zebów!!! zadnych 4!! ew 8 jak mi sie wyrżną i nie bedzie dla nich miejsca w łuku.
prosze pomózcie!!
agusik 36710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 22:53   #299
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez agusik 36710 Pokaż wiadomość
czesc czy moze mi ktos polecic dorego ortodonte z Białegostoku? lub ewentualnie odradzic kogoś? byłabym bardzo wdzieczna... szukłam w wyszukiwarce i nic takiego nie znalazłam a byłam juz chyba u 10 ortodontów.(Bileczyc, Sobolewska, Urban,Szadkowski w Suwałkach,itp) ..i zupełnie mnie wiem którego wybrac aby byc zadowolona... jheszcze jedno bardzo wazne!!! nie chce usuwac zebów!!! zadnych 4!! ew 8 jak mi sie wyrżną i nie bedzie dla nich miejsca w łuku.
prosze pomózcie!!
aga ale to jest tak ze do skutecznego leczenia czasem trzeba zeby wyrywac i nalezy sie z tym liczyc, nie powinnas zakladac ze nic nie chcesz wyrywac i koniec i kropka... no chyba ze sie godzisz na nierowny zgryz albo cos... jak chcesz tylko zeby poustawiac to mysle ze aparat mozesz nosic do 13mies... ale po co tak robic?? to jest troche bez sensu - lepiej raz i porzadnie! takie jest moje zdanie.
niestety co do orto nie moge Ci pomoc bo z Krakowa jestem.

Tewuś biedactwo sprobuj sobie miksowac jedzonko i po prostu popijać... wiesz np. babany(albo inne owoce np. brzoskwinie, nektarynki, jagody, truskawki, wisnie) i twarog i otreby albo platki owsiane i troche jogurtu albo mleka - zmiksowac na gladko do konsystencji gestego lejacego jogurtu- bardzo pozywne, wysokokaloryczne no i zeby nie bolą... dwie szkalnki i jestes pelna ja tak robie jak jestem po podkrecaniu zupki jadac, budynie... bo na samych jogurtach i serkach homo to faktycznie mozesz jeszcze schudnac...Wiesz, martwie sie o Ciebie i bede cie myslowo wspierac

Stary 2007-07-14, 22:58   #300
~Czarna Perła~
Przyczajenie

GG do ~Czarna Perła~

hmm... również mam aparat ortodontyczny stały. za wizyte placę 80 zł.
wyrwane cztery zęby ale na efekty nie musiałam długo czekać. już widać ZNACZNą POPRAWę <hura>
powiem Wam że jestem bardz zadowoloma z efektów ale Pania ortodontkę mam straszną - po wizycie wychodzę bardzo obolała.
Ostatnio Pani nawet zapomniała mi na ustach wyłączyć "piłę" do zamków. hmmmm szrama była niezła a i nieraz krwią pluła. Jest sadystką ale bardzo szybkie efekty szczególnie kiedy "mocniej pociągnie" druty :/ ehh żeby byc pięknym trzeba cierpieć. Pozdrawiam aparatki

Tyję.

Wierzę w siebie.
~Czarna Perła~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości