|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Calvin Klein - One
Przeszukalam forum i nie znalazłam takiego watku
. Mam do Was pytanie. Co myslicie o tych perfumach? Mam w domu malutki flakonik 15 ml i mi się podobają, ale nie wiem czy ich używać bo to zapach unisex. Boję się, by inni nie powiedzieli mi, że pachnę jak facet
|
|
|
|
|
#2 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: calvin klein one
O rany! Jak ci się podoba, to używasz, proste
. Zapach jest bardzo subtelny, delikatny i w sumie nie ma cech wskazujących na przeznaczenie dla tej czy innej płci - dlatego jest uniseksem . A żeby do końca rozwiać Twoje wątpliwości - mój chłopak uważa, że jest bardzo ładny - na mnie, nie na nim . Zresztą, na skórze kobiety inne nuty nabierają mocy niż na męskiej.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One CK były bodajże kilka lat temu moimi pierwszymi poważnymi perfumami więc mam do nich mały sentyment Co z tego że to unisex? Uważam, że jest idealny na lato, dla odświeżenia, na mnie pachniał delikatnie i napewno nie czułam się w nich jak facet Na KWC są opinie tego zapachu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dodam jeszcze, że perfumy inaczej rozwijąją się na skórze męskiej, a inaczej na damskiej.
![]() PS. To były pierwsze perfumy, których kupiłam 2 flakony.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
poważnie tyle razy sprawdzałam i sie dziwiłam że ich nie ma. dziękuję za link
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Na mnie CK One pachnie jak kwitnąca winorośl (bardziej niż Envy, które mają ten kwiat w piramidzie); niestety denerwuje mnie męska nuta w tle, taka cynamonowo-kolońska.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
mój TŻ używa i na nim pachną zabójczo, bardzo męsko. Sama bym się nie skusiła
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj testowałam i z przykrością muszę stwierdzić, że pachną cudownie, lecz męsko :-/
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Calvin Klein - One
Na mnie One jakoś nigdy nie pachniało męsko, ale to pewnie kwestia skóry, no i nastawienia sie, że to przecież uniseks, więc dla chłopów też odpowiedni. Mi One kojarzy się z czystością i świeżością, najlepiej pasuja do niego dżinsy, biały T-shrt, plus włosy związane z kucyk i baseballowa czapeczka lub przeciwsłoneczne okulary zsunięte na czubek głowy.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Calvin Klein - One
Od dwóch lat posiadam CK One, używam z przyjemnością, nie wydaje mi się jakiś wybitnie męski w odbiorze. Szczególnie po kilkudziesięciu minutach, kiedy odrobinę się wysładza i mięknie. Bardzo sympatyczny zapach.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

. Mam do Was pytanie. Co myslicie o tych perfumach? Mam w domu malutki flakonik 15 ml i mi się podobają, ale nie wiem czy ich używać bo to zapach unisex. Boję się, by inni nie powiedzieli mi, że pachnę jak facet