Uniwersytet Łódzki część II - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-18, 16:46   #4441
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Cytat:
Napisane przez komicznie Pokaż wiadomość
Proponuję składać ale wniosków albo nie ma w ogóle (prawdopodobne) albo są w COSiu.
dzięki, może spróbuje coś sama napisać, a najwyżej tam mi na miejscu powiedzą, czy cos
fioletowystorczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-18, 18:30   #4442
komicznie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fioletowystorczyk Pokaż wiadomość
dzięki, może spróbuje coś sama napisać, a najwyżej tam mi na miejscu powiedzą, czy cos
nie wiem jakie masz doświadczenia z uł ale proponuję zadzwonić do dziekanatu albo do cosiu i zapytać dokładnie ale musisz być dokładna bo tam kazda baba mówi co innego
Stary 2014-08-19, 09:55   #4443
Aiji_
Raczkowanie

Opłata opłatą, ale lipa kiedy człowiek dowiaduje się po zakończeniu większości rekrutacji, że swojego kierunku jednak nie będzie mógł studiować :/
Aiji_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 10:35   #4444
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aiji_ Pokaż wiadomość
Opłata opłatą, ale lipa kiedy człowiek dowiaduje się po zakończeniu większości rekrutacji, że swojego kierunku jednak nie będzie mógł studiować :/
Tak, tylko jak się składa na kierunek, na który jest mało chętnych to trzeba brać to pod uwagę i mieć wyjście awaryjne.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 11:47   #4445
myszka03
Raczkowanie

Hej!

Jaki jest próg punktowy na zarzadzanie?
myszka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:28   #4446
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez myszka03 Pokaż wiadomość
Hej!

Jaki jest próg punktowy na zarzadzanie?
Napisz e-mail do dziekanatu albo leć na wydział sprawdzić na liście przyjętych ile miała ostatnia przyjęta osoba.
Stary 2014-08-19, 13:30   #4447
Hejka221
Raczkowanie

Aiji, a na jaki kierunek aplikowalas?
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:13   #4448
myszka03
Raczkowanie

pytałam się ,ale babka ma wolne na razie. a z takimi wynikami gdzies sie dostane: 30% wos,50 % matma,55 polski i 47 ang. podstawa. Chodzi mi na UŁ. Moze na prace socjalną?
Stary 2014-08-19, 14:21   #4449
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez komicznie Pokaż wiadomość
nie wiem jakie masz doświadczenia z uł ale proponuję zadzwonić do dziekanatu albo do cosiu i zapytać dokładnie ale musisz być dokładna bo tam kazda baba mówi co innego
dzięki tak zrobię !
Stary 2014-08-19, 14:41   #4450
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
pytałam się ,ale babka ma wolne na razie. a z takimi wynikami gdzies sie dostane: 30% wos,50 % matma,55 polski i 47 ang. podstawa. Chodzi mi na UŁ. Moze na prace socjalną?
A nie lepiej byłoby pouczyć się ten rok i zdać maturę na poziomie, który pozwoli Ci STUDIOWAĆ TO, CO CHCESZ, a nie, żeby tylko STUDIOWAĆ?

https://rekrutacja.uni.lodz.pl/index.php?op=news
na wszystkie wymienione kierunki trwa jeszcze rekrutacja, ale zastanów się nad tym co wyżej
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 15:10   #4451
pffe
BAN stały

Cytat:
Na COŚ na pewno tylko po co? Żeby mieć licencjata? Bez sensu, będziesz kolejną osobą, która wymięknie po semestrze.
Stary 2014-08-19, 15:15   #4452
myszka03
Raczkowanie

ogolnie to w przyszlosci chce zakładać firmy . Jestem rocznikiem 93 i nie chcialabym przebywać z dzieciakami z 96
Stary 2014-08-19, 15:24   #4453
pffe
BAN stały

Cytat:
ogolnie to w przyszlosci chce zakładać firmy . Jestem rocznikiem 93 i nie chcialabym przebywać z dzieciakami z 96
Ja jestem 92 a nie ogarniamy jak to będzie jak wpadnie 95 na wydział, masakra będzie, to tylko narzeka i jest ogromna przepaść.
Stary 2014-08-19, 15:27   #4454
myszka03
Raczkowanie

a myslisz ze trafiłby sie ktoś z 93 lub nawet 91 na zarzadzaniu?
Stary 2014-08-19, 16:14   #4455
casus_belli
Zadomowienie

pffe ja jestem 88, zgroza na wydziale zaczęła się miedzy 90 a 91
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 16:34   #4456
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez casus_belli Pokaż wiadomość
To chyba całkiem normalne
Stary 2014-08-19, 16:38   #4457
myszka03
Raczkowanie

Cytat:
Czyli na zarzadzaniu w zasadzie ludzie sa w roznym wieku .

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
a to jestes facetem czy kobieta?
Stary 2014-08-19, 17:08   #4458
pffe
BAN stały

Cytat:
Czyli na zarzadzaniu w zasadzie ludzie sa w roznym wieku .

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

a to jestes facetem czy kobieta?
Nie trawię Cię, serio. Co za różnica w jakim wieku są ludzie na wydziale? NA studiach można i 40-latków spotkać, to nie liceum. I co za różnica czy ktoś wypowiadający się na forum jest facetem czy kobietą? Trochę poluzuj gumę w majtkach
Stary 2014-08-19, 17:10   #4459
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Ja jestem 92 a nie ogarniamy jak to będzie jak wpadnie 95 na wydział, masakra będzie, to tylko narzeka i jest ogromna przepaść.
Ja jestem 2 lata w tył bo pierwsze liceum miałam 4-letnie, a rok temu nie trafiłam ze studiami . W sumie u mnie w klasie było sporo osób, które poszły rok wcześniej, więc '95 też już miałam (reszta '94 więc rok młodsza), ale akurat większość tych osób była na poziomie, bo to trochę taka bardziej wymagająca klasa. Za to jak już poszłam na studia ...Właśnie myślę co będzie teraz, bo jak patrzę na mojego brata i jego kolegów i tym podobne stworzenia .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 17:12   #4460
fioletowystorczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
yyy halo halo ! zgłaszam przeciw ja jestem 95 i to wcale nie jest tak, że nasz cały rocznik narzeka, tylko raczej to jest uzależnione od charakteru człowieka. Lubię sobie czasem ponarzekać (np. trafiłam dzisiaj na strasznieeeeeeee niemiłą, opryskliwą panią w centrum obsługi studenta, masakra... zostałam zjechana od góry do dołu, za to że wgl. się tam pojawiłam, słowo honoru, że byłam grzeczna, milutka, na ranę przyłóż, podchodząc do niej upewniłam się czy na pewno można podejść , powiedziałam dzień dobry oraz przedstawiłam po krótce powód mojej wizyty, nie chce mi się opisywać co dalej się działo) ale bez dzikiego przesadyzmu noo.... Chociaż odnoszę wrażenie, że nasz rocznik jest bardziej zagubiony i chyba niedojrzały kiedy składałam dokumenty to przyszło mnóstwo osób (Uwaga ! również panów - a raczej chłopców ) z mamą albo tatą, aż zaczęłam się tam zastanawiać czy może wymaga się tutaj obecności rodziców a ja przez przypadek swoich zostawiłam w domu więc w tej kwestii jestem skłonna się zgodzić,ale jeśli chodzi o narzekanie się nie zgadzam !!! Dziękuję za uwagę
Stary 2014-08-19, 17:25   #4461
myszka03
Raczkowanie

Nie no chodzi mi ogólnie o to : jak to wyglada ze jestem z 93 a ten ktos 95 lub 96 . Kazdy woli w swoim wieku albo starszych od siebie . wiecie ,nie mam chlopaka a byc z jakimś gówniarzem to troche cos nie tak.
Stary 2014-08-19, 17:32   #4462
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Jak byłam w gimnazjum to oceniałam podstawówkę jako dzieciarnie, mnie w podstawówce też pewnie nazywano dzieciarnią.
ale, o ile wtedy, takie nazywanie dzieciakami dzieciaków jest ok, bo te trzy lata na etapie gimnazjum i podstawówki to dużo, tak nie rozumiem czemu i jak można oceniać jako dzieci ludzi, którzy są trzy lata młodsi. Mój facet też powinien nazywać mnie dzieckiem, bo jest między nami 4 lata różnicy
Na każdym roczniku jest ktoś po prostu głupi, są tacy, dla których czas studiów to wyrwanie się ze smyczy rodzicom.
Pełnoletniość nie zawsze ma dużo wspólnego z dorosłością. A znam i takich, którzy po osiemnastce zrobili sobie jakiś reset mózgu i im się wszystko popie*cenzura*ło. Ciekawi mnie, czy wypniesz się na fajną osobę 3 lata młodszą, bo to dzieciarnia?

A co do naszego rocznika - niektórzy są zagubieni, ale i leniwi, bo im się nawet łaskawie nie chcę poszukać na stronie COSu informacji o stypendium/akademiku lub zajrzeć do listu i po prostu przeczytać, co mają zrobić. Ale uważam, że na każdym roczniku bywają takie osóbki, tu nie ma co generalizować, że ten 95' jest taki ble i głupi, narzekający i nieogarnięty.
Co do dokumentów - jak ktoś ma daleko to rozumiem, że np. przyjechał z rodzicami, chociaż faktycznie mógł wysłać je pocztą. Chociaż też mnie te rodzinne wycieczki trochę zastanawiały.
Stary 2014-08-19, 17:59   #4463
casus_belli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez serenavanderwoodsen Pokaż wiadomość
liceum miałam 4-letnie,
Wyczuwam bratnią duszę
A poza tym, jestem w sumie 3 lata do tyłu (2 wyjęte całkiem z życiorysu z różnych przyczyn) i żyję, jakoś.
casus_belli jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 18:00   #4464
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze liceum miałam 4-letnie, a rok temu nie trafiłam ze studiami .
Z ciekawości, 4 letnie licea były coś na przełomie 2000 roku, nie wiedziałem, że jeszcze teraz są jakieś takie.

Cytat:
Napisane przez xniji Pokaż wiadomość
A co do naszego rocznika - niektórzy są zagubieni, ale i leniwi, bo im się nawet łaskawie nie chcę poszukać na stronie COSu informacji o stypendium/akademiku lub zajrzeć do listu i po prostu przeczytać, co mają zrobić. Ale uważam, że na każdym roczniku bywają takie osóbki, tu nie ma co generalizować, że ten 95' jest taki ble i głupi, narzekający i nieogarnięty.
Rok temu nie było tylu i takich pytań jak w tym roku. Przynajmniej z tego co zauważyłem to strasznie kuleje w 95 roczniku czytanie ze zrozumieniem

Cytat:
Co do dokumentów - jak ktoś ma daleko to rozumiem, że np. przyjechał z rodzicami, chociaż faktycznie mógł wysłać je pocztą. Chociaż też mnie te rodzinne wycieczki trochę zastanawiały.
Dobra, byłem z siostrą (jak już do mnie przyjechała) na filologu, ale nie chciałem jej zostawiać samej w domu więc poszliśmy razem zobaczyć owy budynek. No i na swoje usprawiedliwienie dodam, że później skoczyliśmy na obiad

Aa, no i gównarzeria z dala ode mnie, bo ja wielki rocznik 93 będę z wami studiował.
Jak ktoś może tak w ogóle pisać i uważać kogoś za gówniarzy skoro jest różnica 2-5 lat . Mam tylko nadzieję, że to było nie na serio.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 18:21   #4465
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Rok temu nie było tylu i takich pytań jak w tym roku. Przynajmniej z tego co zauważyłem to strasznie kuleje w 95 roczniku czytanie ze zrozumieniem
i z tej fejsbukowej grupy wynika, że alkoholowe integracje są najważniejsze, zaraz potem wyjazd do Władysławowa czy gdzie tam oni chcą ;> i jeszcze USOS - kiedy będzie; co to; jak to; dlaczego; logowanie do USOSa najważniejsze!
Ale fakt, pytania momentami przerażają. Chociaż po tym przerażeniu przychodzi czas na śmiech.
Cytat:
Dobra, byłem z siostrą (jak już do mnie przyjechała) na filologu, ale nie chciałem jej zostawiać samej w domu więc poszliśmy razem zobaczyć owy budynek. No i na swoje usprawiedliwienie dodam, że później skoczyliśmy na obiad
No budynek wydziału to macie fajny i pachnący nowością
i odnośnie składania dokumentów z rodziną - to nie moja sprawa, mi tam to nie przeszkadzało, zwróciłam tylko uwagę, że dużo było właśnie osób z rodzicami, ot.
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że to było nie na serio.
Ja też!

Edytowane przez xniji
Czas edycji: 2014-08-19 o 18:24
Stary 2014-08-19, 18:30   #4466
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie no chodzi mi ogólnie o to : jak to wyglada ze jestem z 93 a ten ktos 95 lub 96 . Kazdy woli w swoim wieku albo starszych od siebie . wiecie ,nie mam chlopaka a byc z jakimś gówniarzem to troche cos nie tak.
Aha, to Ty idziesz na studia żeby znaleźć chłopaka? coraz bardziej mnie zadziwiasz, masz dziwne podejście do absolutnie wszystkiego.
Stary 2014-08-19, 18:46   #4467
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
i z tej fejsbukowej grupy wynika, że alkoholowe integracje są najważniejsze, zaraz potem wyjazd do Władysławowa czy gdzie tam oni chcą ;> i jeszcze USOS - kiedy będzie; co to; jak to; dlaczego; logowanie do USOSa najważniejsze!
Ale fakt, pytania momentami przerażają. Chociaż po tym przerażeniu przychodzi czas na śmiech.
Nie zapomnij o dodawaniu 10 sekundowych filmików, które mają nie wiadomo co wspólnego ze studiowaniem i zdjęć "po melanżu"

Cytat:
No budynek wydziału to macie fajny i pachnący nowością
Nie, tak fajny jak mój jedyny WZ
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:45   #4468
serenavanderwoodsen
Zadomowienie

GG do serenavanderwoodsen

casus_belli
maacieek niektóre dwujęzyczne mają zerówki . byłam tam w zerówce i pierwszej, a później jeszcze 2 lata gdzie indziej.

ja już 'opuściłam' grupę .

myszka po co chcesz iść na studia?

Najdziwniejsze jest to, że teoretycznie im ktoś jest młodszy, tym dłużej żyje z technologią, więc nie rozumiem, dlaczego ci ludzie nie potrafią sami znaleźć odpowiedzi na te wszystkie pytania .
serenavanderwoodsen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 20:09   #4469
pffe
BAN stały

Cytat:
casus_belli
maacieek niektóre dwujęzyczne mają zerówki . byłam tam w zerówce i pierwszej, a później jeszcze 2 lata gdzie indziej.

ja już 'opuściłam' grupę .

myszka po co chcesz iść na studia?

Najdziwniejsze jest to, że teoretycznie im ktoś jest młodszy, tym dłużej żyje z technologią, więc nie rozumiem, dlaczego ci ludzie nie potrafią sami znaleźć odpowiedzi na te wszystkie pytania .
Bo młodszym technologia służy do czegoś innego niż Tobie się wydaje Nie potrafią szukać, czytać i słuchać ze zrozumieniem a ta technologia to głównie facebook, ot smutna prawda.
Stary 2014-08-19, 21:45   #4470
Zaglada221
Przyczajenie

Witam Was moi drodzy. Mam kilka pytanek
1. Czy duzo osob rezygnuje ze studiow przed rozpoczeciem I roku ( wyciaga dokumenty itd.)?
2. Czy jesli teraz nie ma dodatkowej rekrutacji np. na ekonomie I stopnia 269 osob na 330 miejsc to mozna sie jeszcze czegos spodziewac czy juz po ptakach?
3. Kiedy rejestruje sie na wf? Pazdziernik czy koniec wrzesnia?

PS. UŁ to dno, maja wolne miejsca na ekonomii, ale nie co tam. Zrobmy dodatkowe rekrutacje na etnologie czy inne studia regionalne. Chcemy byc jak 'fabryka bezrobotnych'.

Dziekuje z gory za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Zaglada221.
Zaglada221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości