|
|
#1861 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
A czy ja gdzieś pisałam inaczej? Jedyne co pisałam, to właśnie to, że każdy ma swoje odczucia, których nie można klasyfikować jako nienormalnych tylko dlatego, że my mamy inne.
|
#1862 |
|
jestę wieszczę
|
o kurde, byłam mocno nienormalnym dzieckiem. Po babci miałam traumę, a po chomiku się rozchorowałam z rozpaczy i miałam wysoką gorączkę. Po obu miałam żałobę, tyle że po babci krótszą, bo mi się przyśniła i pokazała, że jest w niebie, a chomik nie. Czy to znaczy, że jestem z rodziny patologicznej?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
#1863 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak i nienormalnej też
|
#1864 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakże celny tekst. [/QUOTE]Dziękuję, miło mi. ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
A ja nie kochałam ojca, skoro jego choroba tak samo mnie zdołowała, jak choroba psa. |
||
|
|
|
#1865 |
|
koci świat
|
Wynika z tego ze wszystkie a przynajmniej wiekszosc z tego watku to patologia i psycholki. Mi dobrze z tym !!!
Mimo wszystko wole jak przyjdzie do mnie kolezanka z psem niz z dzieckiem mniej szkod po takiej wizycie !!! Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1866 |
|
BAN stały
|
Też tak sądzę. I więcej spokoju w trakcie.
|
|
|
|
#1867 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja byłam jakiś czas temu na wizycie u koleżanki. zaznaczam, że ona jest super, nie ma żadnego zapalenia mózgu od dzieci ani nic. No ale dzieci ma troje plus było jeszcze dziecko sąsiadów. I te dzieci generowały taki hałas, że miałam ochotę uciekać.
|
#1868 |
|
koci świat
|
To na pewno !!!!
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1869 |
|
Zakorzeniona
|
Mam nadzieję, że nie uważasz, że tylko osoba, która nie ma poprawnych stosunków z innymi ludźmi, przywiązuje się do zwierzęcia? Nie sądzę, żebyś miała takie zdanie, ale tak mi wynikło z Twojego posta.
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do akceptacji, to niestety ludzie sa stadem, i cześć z nich ponad stadne zachowania nie wyrasta, a jak wiadomo tam sie liczy potomstwo i zeby wszyscy byli tacy sami gatunkowo. Tak wielu ludziom jest wciaz trudno zrozumiec ze to ze czegos nie doswiadczyli lub nie odczuli nie czyni tego automatycznie niemozliwym lyb patologicznym. Duzo nauki tolerancji jeszcze przed (przepraszam jesli kogos uraze ale tak mysle) Polakami. |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwazam, ze to jakas nasza cecha narodowa. Nie jestesmy najbardziej prorodzinnym narodem jaki spotkalam. W wielu krajach, zwlaszcza poludniowych, niechec do dzieci jest nie do przyjecia. Czytalam ostatnio o Wloszkach, ktore buntuja sie. Nie chca rodzic dzieci i poswiecac sie rodzinie. Budzi to wsrod Wlochow nie male oburzenie. W Polsce moze jeszcze dosc swobodnie wyglaszac swoje opinie. Na forum latwo komus dopiec. Mysle, ze wiele osob nie mialoby odwagi powiedziec tego wprost co tu wypisuje. Taka specyfika internetu
Panstwo od akwarium skontaktowalo sie z mezem. Przyjechali, obejrzeli (bez dzieciakow) i chyba sie zdecyduja Nie wiem jak wpadli na ten pomysl zeby zostawic szarancze, ale dzieki im za to
|
#1872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gdyby lekarze mieli sie tak przejmować każdym pacjentem to wszyscy predzej czy później wylądowaliby w pokoju bez klamek dla nich to praca, z czasem uodparniają się na to co widzą i uczą nie przenosić pracy za próg domu.Cytat:
![]() pamietaj im podziekować za kilkustronnicową pożywkę na forum
|
|
#1873 |
|
koci świat
|
ja mam styczność i z lekarzami i pacjentami i powiem tak że właśnie synusiowie lekarze najmniej mają czasu odwiedzać swoje mamusie i tylko dzwonią tłumacząc się że mają dyżur - jakoś inni też pracują a potrafią bliską rodzinę codziennie odwiedzać
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to na prawde jakas latke trzeba przypiac zeby sie poczuc bezpieczniej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w rodzinie nawet dwoje Oboje po rozwodzie Gdybym nie miala to bym nie pisala
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, chyba już poogarniałam sprawy służbowe
![]() na dzieci udawało mi się nie trafiać w mieścince, gdzie nocowaliśmy dzieci było bardzo malutko, na plażach, które odwiedziliśmy - również nie wiem, czy to kwestia regionu, czy okresu wakacyjnego, ale narzekać nie mogę ![]() jedyne miejsce, gdzie dzieci dały mi nieźle w kość, to lotnisko i samolot borze liściasty, nie dość, że walczyłam ze swoim potwornym stresem, to jeszcze przy bramkach prowadzących już bezpośrednio na lotnisko kisiłam się z dzieciakiem, który przez bite 35min wył (inaczej nie da się nazwać), że chce wracać do Polski matka mu odpowiadała, że przecież wracają, czekają na samolot i finito, a ten dalej swoje. krzyczał, wył, tupał - wszystko w melodię "bo ja chcę wracać". słuchawki z muzyką na full nie były w stanie go zagłuszyć podejrzewam, że gdybym ja sobie zrobiła koncert na cały regulator z jakiegoś grającego sprzętu, od razu ktoś poczułby się zobowiązany do zwrócenia mi uwagi wyjące dzieci i ich rodzice mają ciche przyzwolenie na robienie wokół siebie szumu kurde, rozumiem 5-10-15min, ale ponad pół h?wierzcie mi lub nie, ale wsiadając do samolotu nie tylko ja z mężem wybierałam miejsca jak najdalej od tego dzieciaka. inny pan zaoferował się nawet, że będzie go trzymał za nogę za oknem ![]() w samym samolocie też kosmos, zwłaszcza przy podchodzeniu do lądowania. sama zniosłam to dobrze, ale mąż narzekał bardzo na ból głowy i uszu. mogę sobie wyobrazić, co czują te małe dzieci i nie do końca wiem, po co rodzice zabierają je ze sobą w podróż samolotem, skoro doskonale zdają sobie sprawę, jak ich dzieci je przeżywają? tyle wrzasku, histerii nie słyszałam nigdy naraz. naprawdę nie liczy się wtedy bardziej komfort dziecka niż własny? rozumiem, że samolot jest wygodniejszy/szybszy/tańszy, ale gdybym miała dziecko i wiedziała, jaki to dla niego dyskomfort, wybrałabym inny środek transportuPS: OYE, nie mam na myśli podróży nad oceanem - wiem, że wtedy nie da rady inaczej, no chyba, że promem. mam na myśli miejsca, do których można się dostać inaczej niż samolotem
|
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
Z dziecmi to kwestia przyzwyczajenia ich. Czesto latam na trasie wyspy -> Polska i tam zawsze jest multum dzieci. Placza czasem tylko te najmlodsze zwlaszcza jak to ich pierwsze loty. Ale ogolnie spokoj w miare. Kilkulatki przechadzaja sie czasem przejsciem, ale nie pamietam zadnych biegow czy wrzaskow. To moim zdaniem kwestia obycia dzieci i swiadomosci rodzicow.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Bardziej mi przeszkadzaja drinkujacy, nie najczystsi panowie. A ostatnio jeden urzadzil sobie dyskoteke, myslalam ze udusze... Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-08-19 o 16:09 |
|
|
|
#1880 |
|
BAN stały
|
Bory z założenia są raczej iglaste.
A dzieciakowi chyba łatwiej wytrzymać dwie godziny w samolocie niż 12 w autobusie. A pasażerom tym bardziej. Bo w autobusie milusińscy też potrafią dać z siebie wszystko. |
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/search/index.php?fr...ze+li%B6ciasty na drinkujących starszych panów nie trafiłam na szczęście
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Naczelna Nastolatka
|
chciałam powiedzieć, że nasze znane bojowniczki i aktywistki dzieciate, z uporem maniaka próbują robić szum w innych wątkach, które dzieci nie dotyczą.
siedzę na innym takim i już się pojawiły, zupełnie od czapy.
|
#1883 |
|
Konto usunięte
|
Poka mie to!
|
|
|
|
#1884 |
|
BAN stały
|
Na którym?
|
|
|
|
#1885 |
|
Naczelna Nastolatka
|
kalinicia, ty jesteś przecież na tym wątku
tam gdzie o zwierzętach mowa... Nie chcę linka dawać żeby ostrzeżenia nie dostać.
|
#1886 |
|
BAN stały
|
OK. dzięki.
Wracając do tematu - czemu z każdym dzieckiem, nawet tym rozwrzeszczanym można wejść wszędzie? Czemu rodzice uważają, że każdy musi je znosić i, że to ich niezbywalne prawo, by przeszkadzać innym za pomocą swoich dzieci? |
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie denerwują małe dzieci na basenach. Wrzeszczą, szaleją, chlapią wszystkich dookoła. Trzeba uważać, by na nie nie wpaść, no bo to oczywiście będzie wina dorosłego. Nie znoszę tego. Samolot to osobna kwestia. Teraz leciałem na Fuerteventurę i dzieciaków było pełno, obok mnie małe panienki urządziły sobie zlot i stały nade mną głośno rozmawiając. Rodzice oczywiście zaero reakcji...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#1888 |
|
Zadomowienie
|
"To tylko dziecko"...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#1889 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1890 |
|
BAN stały
|
Ano właśnie. Tymczasem mój pies przy podobnym poziomie inteligencji jest w stanie opanować podstawowe wymogi kultury, w miejscach publicznych nie hałasuje, nie biega, nie załatwia potrzeb fizjologicznych, nie rzyga, jest cichutki i spokojny.
A jednak z jazdą PKSem mam z nim problemy, bo nie chcą nas zabierać, a z rozwrzeszczanym bach...., przepraszam, dzieckiem śmierdzącym zasr.. pieluchą na przykład lub rzygającym do woreczka.- problemu nie ma. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Gdybym nie miala to bym nie pisala
nie wiem, czy to kwestia regionu, czy okresu wakacyjnego, ale narzekać nie mogę
matka mu odpowiadała, że przecież wracają, czekają na samolot i finito, a ten dalej swoje. krzyczał, wył, tupał - wszystko w melodię "bo ja chcę wracać". słuchawki z muzyką na full nie były w stanie go zagłuszyć