Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 06:58   #1501
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
dol tym razem a co by mi nudno nie bylo
nono podskocz do szpitala i porob sobie na spokojnie
No fakt Dorotko, nudy to Ty nie masz W razie czego to Smecta, żebyś mogła spokojnie jechać

A co do prawka, to Czarnulka dasz radę Ja co prawda zdałam dopiero za 9 razem, ale to szczególny przypadek Wierzę, że uda Ci się za pierwszym A tak swoją drogą, strasznie droga ta powtorka

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:02   #1502
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Ale jestem dziś połamana, zupełnie jakby coś ciężkiego leżało na mnie cała noc.
A zimno dziś jak skurczubyk.,7st a telepalo mną jakby mróz był.
Nie cierpię zimna i tak wczesnego wstawania

Co do prawka niby się nie ma czego bać, ale ja zdaje w De, więc tymbardziej jest stres.

Aneczko, idź do lekarza i sie nawet nie zastanawiaj. To że zniknęła krew z moczu wcale nie świadczy o tym że jest lepiej. Trzeba jednak to skontrolować i przyjmować leki.
Ja ze swojej strony mogę polecić Ci jedzenie żurawiny. Zmniejsza podatność na infekcje dróg moczowych

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:03
Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:07   #1503
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
A ja już myślałam, że franka taka odważna jesteś, że do moda się rzucasz z każdym Twoim zdaniem otwierałam coraz szerzej usta i oczy ze zdziwienia

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

A przy wieku leżałam ze śmiechu [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Właśnie mi Tz oznajmił, że jutro idziemy zapisać się na prawo jazdy
Przy czym mił zaznaczył, że dobrze by było zdać za pierwszym razem, bo kolejne podejście kosztuje 300euro
Także ten ..pocieszył mnie. I już mam pełne gacie ze strachu on to ma dobrze, bo jeździć potrafi (tylko stracił za pkt w PL) a ja? dobrze by było gdyby nikt mi w paradę nie wszedł gdy już usiade za kółkiem bo może to się skończyć conajmniej zawałem serca
Ja przy wieku też sikałam
A prawka sie nie bój w ciąży sie zdaje za pierwszym razem
Ja zaczęłam przed ciąża ale potem miałam troche przerwy w kursie i egzamin juz w 7 msc
Pamietam jak zaczęłam pierwsze jazdy, właściwie to prawie ze pierwszy raz za kierownica, zrobiliśmy 2 kolka na parkingu i wyjechaliśmy na miasto, na super ruchliwą ulice kilkupasmową, uczyłam sie w Warszawie byłam przerażona tą sytuacją najważniejsze to dobry instruktor, ja zmieniałam kilka razy az miałam takiego który nie wprowadzał nerwówki
W Pl to czasami mam wrażenie ze oni sie z powołaniem pomylili, miałam takiego który mi sie darł to wysiadłam z auta i w szkole zrobiłam aferę bo ja nie jestem uczniem gimnazjum zeby jakis palant mi sie wydzierał tylko mu płace za to zeby mnie nauczył. I to notoryczne takie traktowanie przez instruktorów, mnóstwo koleżanek na takich buty trafilalo a po co sie stresowac kiedy za to sie płaci? Za to zdałam za pierwszym razem bez problemu a jeszcze miałam egzamin po ciemku, wieczorem i to był puerwszy raz jak tak jechałam po mieście

Dzień dobry dziewczyny
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:07   #1504
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Wiecie co prawko u nas kosztuje od 900 do 1500 euro. Poprawka 300 Ale zdawalnosc wysoka i na pewno wyższa niż w Pl no i plus za to, że prawo jazdy otrzymujesz od egzaminatora po znanym egzaminie. Więc można po egzaminie wsiąść w auto i pojechać w sina dal

Kurcze tabletka stanęła mi w gardle.. Nie przyjemne uczucie

Stary 2014-08-20, 07:10   #1505
7koliberek7
Zadomowienie

nie czaje sie wstalam i stwierdzilam ze pojde jeszcze polezec a teraz jem sniadanko i zaraz zmykam do firmy przeszkolic nowa pracownice a pozniej cczeka mnie jeszcze troche zalatwiania...a moj maluch znalazl sobie miejscowke w prawej dolnej czesci brzucha i od kilku dni tam mnie ciagle kopie a wizyta dopiero w czwartek za tydzien
nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki.
To ich krew, życie, to ich własne dziecię,
co im nad wszystko droższe jest na świecie...

SZYMONEK 09.12.2014
7koliberek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:15   #1506
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Ewa, awantura prawidłowo. na mnie rodzice nie krzyczeli a co dopiero obcy gość na kursie. Poza tym on jest dla nas a nie my dla niego. Żaden z nas chłopiec do bicia

Pamiętam jak ojciec uczył jeden jedyny raz brata na prawko. Darł się na niego tak, że w domu go było słychać. Az brat niesamowicie spokojny człowiek wysiadł z auta, trzasnal drzwiami i powiedział, że dziękuje bardzo, on sobie pójdzie na kurs gdzie nikt na niego krzyczeć nie będzie. Poszedł na kurs, zawzial się i zdał za pierwszym razem

Można, można a obecnie jest piratem drogowym i bez cb ani rusz. Swoją drogą miałam ochotę mu za to dupsko złoić, ale chyba tak nie wypada, chlopak kolo 195 cm, a ja ze swoimi 170 cm....no z czym do ludu

Edytowane przez Czarnulka7891
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:21
Stary 2014-08-20, 07:15   #1507
7koliberek7
Zadomowienie

Ewuniu w 7 miesiacu...super ja to juz sie z mezem na auta zamienilam bo w moim sie nie mieszcze a jak odsune siedzenie nie dostaje do pedalow bo jakos tak gleboko sa zamontowane...ale obawiam sie ze dlugo sobie nie pojezdze jak moj maly bedzie mi tak dalej brzuch rozpychal

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-08-20, 07:22   #1508
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Aneczka nawet nie mysl zeby na badanie nie isc! Nieleczone zapalenie pęcherza jest baaaardzo groźne w ciąży i dla Ciebie i dziecka! Musisz jak najszybciej zacząć leczyć tym bardziej ze brzuch Ciebie bolał od wielu dni i to pewnie był pecherz! Prosze grzecznie maszerować do laboratorium

Dorotka biedna Ty to masz przejścia

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
Ewuniu w 7 miesiacu...super ja to juz sie z mezem na auta zamienilam bo w moim sie nie mieszcze a jak odsune siedzenie nie dostaje do pedalow bo jakos tak gleboko sa zamontowane...ale obawiam sie ze dlugo sobie nie pojezdze jak moj maly bedzie mi tak dalej brzuch rozpychal
To ja jeździłam do samego końca nawet sama na wizytę 3 dni przed porodem w pierwszej ciąży chudzinka byłam teraz gorzej no i jeżdzę dużym suvem wiec miejsce na brzuch mam a co miałaś za autko ze musiałaś sie z mężem wymienić?
Stary 2014-08-20, 07:23   #1509
mandy27
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny Ale z Was ranne ptaszki ją to jestem spióch od zawsze lubie rano spać ale nie zawsze mi dadzą Aneczko dobrze że czujesz się lepiej ale lepiej isc i sprawdzc co to było [CENTER][/CENTERWY] Życzę Wam milego dnia
Stary 2014-08-20, 07:24   #1510
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Idę sobie ruchliwą ulica, chce wyciągnąć portfel z torebki sięgam i razem z portfelem wypada mi wkładka, którą noszę w torbie
Aż mi się głupio zrobiło. Podniosłam ja szybciej niż upadła

Stary 2014-08-20, 07:30   #1511
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Idę sobie ruchliwą ulica, chce wyciągnąć portfel z torebki sięgam i razem z portfelem wypada mi wkładka, którą noszę w torbie

Ja kiedyś miałam w torebce pieniądze luzem i przy płaceniu wyjęłam garstkę drobniaków razem w tamponem

A co do piratów drogowych, to wczoraj mnie tż wiózł 150km/h do tego szpitala, drogą bez żadnego pobocza, w wioskach zwalniał do 100... Aż się zaczęłam zastanawiać czy nie zmienić szpitala w którym będę rodzić, żeby chociaż droga do niego byla szersza

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-20, 07:32   #1512
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
E

A co oglądacie. My teraz Detektywa

;(
Defiance, pod kopula.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:32   #1513
7koliberek7
Zadomowienie

chevrolet lacetti, dobra kochane zmykam do firmy ...bede pozniej

SZYMONEK 09.12.2014
Stary 2014-08-20, 07:36   #1514
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Aneczko,
Hmm, ale to nie był mój pierwszy raz raz w sklepie takie coś odwaliła, przed facetem który mi się namiętnie przyglądał

Kawy bym się napiła takiej z ekspresu, najlepiej tej z piekarni w której pracuję w poniedziałek

Stary 2014-08-20, 07:37   #1515
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Dziękuję że się martwiłyście I przepraszam Annasar że nie odpisałam, zapomniałam telefonu z tego wszystkiego

Jestem w domu. Krwawię dalej, ale to nie ze strony układu rozrodczego tylko moczowego... Kazali jechać do domu, jutro muszę iść do gina po skierowanie na mocz, nie wiem co jeszcze? Ważne że to nic z małym, a ja przeżyję.

Przepraszam że Was tak zaniepokoiłam
Dobrze, ze nic z malym, a pecherz na pewno da sie szybko opanowac.Trzymaj sie.

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

Cytat:
Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy
Załącznik 5767572
Stary 2014-08-20, 07:40   #1516
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Noo Tz w stresie z rodzacą może być niebezpieczne

My mamy do szpitala 5-8 minut przez centrum miasta, poza godzinami szczytu

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Kokardelka, moja reakcja wczoraj była taka sama. Zresztą dziś na samą myśl mi niedobrze

Stary 2014-08-20, 07:42   #1517
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Problemy z pęcherzem tez nie za dobrze w ciąży ale szybko sie leczy na szczęście. Mam nadzieje ze zwykle zapalenie a krwawienie możliwe ze przez to ze w ciąży wszystko takie mocno ukrwione?
Dobrze ze dobrze
Ja mialam zapalenie pecherza prawie przez cala ciaze, caly czas na tabletkach, bo jak tylko przestawalam brac to wracalo, ale nie krwawilam.

Mnie tro dziwi, ze nie zatrzymali sprawdzic, ani nie zbadalo nawet moczu, jak to nerki to mogloby byc powazne.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
a
to tylko przez to, ze zjadłam 2 kanapki z czekoladą i na to jeszcze poprawiłam 2 łyżkami Przesłodziłam się
Litosci !!!!

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-08-20 o 07:41
Stary 2014-08-20, 07:44   #1518
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahaha.
To ja siedzę z małą u urzędzie miasta, pełno ludzi w poczekalni i sie zagapiłam a ta mi z torebki wywaliła wkładki nie zeby jedną czy dwie, z 10 ich było musiałam zbierać z podłogi ale siara
Stary 2014-08-20, 07:46   #1519
kordelka85
BAN stały

Cytat:
A ja już myślałam, że franka taka odważna jesteś, że do moda się rzucasz z każdym Twoim zdaniem otwierałam coraz szerzej usta i oczy ze zdziwienia

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

A przy wieku leżałam ze śmiechu [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ----------

Właśnie mi Tz oznajmił, że jutro idziemy zapisać się na prawo jazdy
Przy czym mił zaznaczył, że dobrze by było zdać za pierwszym razem, bo kolejne podejście kosztuje 300euro
Także ten ..pocieszył mnie. I już mam pełne gacie ze strachu on to ma dobrze, bo jeździć potrafi (tylko stracił za pkt w PL) a ja? dobrze by było gdyby nikt mi w paradę nie wszedł gdy już usiade za kółkiem bo może to się skończyć conajmniej zawałem serca
To kiedy zaczynasz?Bo ja chodze od jakiegos czasu, ale na razie teoria.Jest 14 godz, ale tylko2 w tygodniu wiec sie wlecze.

Ponoc prawko w Niemczech to luzik, ludzie wPL zdaja po 7-8 razy i nie moga zdac, a tutak za drugim maks.
Stary 2014-08-20, 07:47   #1520
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha.
To ja siedzę z małą u urzędzie miasta, pełno ludzi w poczekalni i sie zagapiłam a ta mi z torebki wywaliła wkładki nie zeby jedną czy dwie, z 10 ich było musiałam zbierać z podłogi ale siara

Dobre

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-20, 07:49   #1521
kordelka85
BAN stały

Cytat:
No fakt Dorotko, nudy to Ty nie masz W razie czego to Smecta, żebyś mogła spokojnie jechać

A co do prawka, to Czarnulka dasz radę Ja co prawda zdałam dopiero za 9 razem, ale to szczególny przypadek Wierzę, że uda Ci się za pierwszym A tak swoją drogą, strasznie droga ta powtorka
Ja zdawalam 7. Dla mnie ten plac to masakra, w Niemczech tego nie ma.
Stary 2014-08-20, 07:49   #1522
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kiedyś miałam w torebce pieniądze luzem i przy płaceniu wyjęłam garstkę drobniaków razem w tamponem

A co do piratów drogowych, to wczoraj mnie tż wiózł 150km/h do tego szpitala, drogą bez żadnego pobocza, w wioskach zwalniał do 100... Aż się zaczęłam zastanawiać czy nie zmienić szpitala w którym będę rodzić, żeby chociaż droga do niego byla szersza
Masakra w sytuacji gdzie poród by postępował ekspresowo mam nadzieje ze u Ciebie bedzie spokojnie
Ja się cały czas zastanawiam jak mam rodzić, na cc to pewnie umówione pojadę, a gdybym sie zdecydowała spróbować sn to tez bede miała jazdę przez miasto
Stary 2014-08-20, 08:10   #1523
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Wiecie co prawko u nas kosztuje od 900 do 1500 euro. Poprawka 300 Ale zdawalnosc wysoka i na pewno wyższa niż w Pl no i plus za to, że prawo jazdy otrzymujesz od egzaminatora po znanym egzaminie. Więc można po egzaminie wsiąść w auto i pojechać w sina dal

Kurcze tabletka stanęła mi w gardle.. Nie przyjemne uczucie
Wiesz, ja wPl wiecej kasy wywalilam na dodatkowe jazdy po niezdanych egzaminach.Place teraz jakies 1400.Zdawalnosc zdecydowanie wieksza, tu jak ktos za trzecim razem to jest maks, chyba egzamin jest tym samym samochodem co kurt i to zze swoim unstruktorem.
Bratowej kolezanka pracuje w WORDZIE i ona mowi, ze tam maja takie zalozenie, ze 30 proc osob ma zdac prawko, a reszte uwalic.

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny Ale z Was ranne ptaszki ją to jestem spióch od zawsze lubie rano spać ale nie zawsze mi dadzą Aneczko dobrze że czujesz się lepiej ale lepiej isc i sprawdzc co to było [CENTER][/CENTERWY] Życzę Wam milego dnia
Ja tez bym pospala, ale nie mohe, nos mi zatyka i glowa mnie boli.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Ja mam ciagle biegunke, zdecydowalam sie, na specjalna diete, ale nie wiem jak dlugo na niej pociagne, zero wapnia, zero zelaza, nie wiem co gorsze, straczka czy takie niedobory...
Stary 2014-08-20, 08:12   #1524
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra w sytuacji gdzie poród by postępował ekspresowo mam nadzieje ze u Ciebie bedzie spokojnie
Ja się cały czas zastanawiam jak mam rodzić, na cc to pewnie umówione pojadę, a gdybym sie zdecydowała spróbować sn to tez bede miała jazdę przez miasto
Ja muszę jechać do innego miasta, mam do niego ok.30km + jeszcze do centrum dojechać... Już mu wczoraj mówilam, że jak zacznę rodzić, to zagadnę "A może się przejedziemy do Stargardu popatrzeć" Bo on twierdzi, że wczoraj to był pikuś przy tym, jak będę rodzić
Niepotrzebnie mu pokazałam zawartość ubikacji i się zestresował biedny...

Lecę pozałatwiać, do później

Oluś

31.12.2014

Wymianka
Stary 2014-08-20, 08:16   #1525
kocuro88
Zakorzenienie

Witam Was dziewczynki
poł godziny Was nadrabiałam

Aniutka trzymam kciuki za piekne pęcherzyki
Daj znać koniecznie po wizycie

Aniu Annasar super że otrzymaliście pozytywną decyzje o kredycie.
Co do taty to trzeba mieć nadzieje.

Aneczko brzuszek śliczniutki
Wystraszyłam się jak czytałam o tym że krwawisz. Na szczęście już ok. Ale tak jak dziewczyny mówią idź lepiej zrób badania
zdjęcia z wakacji rodzinka w komplecie

Cytat:
Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy
Załącznik 5767572
Czarnula Ty i Twoje teksty mnie czasami rozwalają
Super że jesteś z nami

Franka ale z Ciebie rozbójnik żeby z adminem sie sprzeczac

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
nosz kurka dobre...niech ktoras teraz spróbuje przedemna zaciazyc
Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny koniec zabawy, ustawiamy sie w kolejkę JA Pierwsza ZAKLEPANE
Guerka zaklepane więc za tydzien imprezka

Violino ja tak miałam po miesiącu picia ziółek. Teraz juz jest ok
Stary 2014-08-20, 08:16   #1526
aneczka2238
Zakorzenienie

A jeszcze mialam zapytać, czy mi się wydaje, czy Żaneci długo nie ma?

Edit: już jest, uff Bo się zestresowałam

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Edytowane przez aneczka2238
Czas edycji: 2014-08-20 o 08:18
Stary 2014-08-20, 08:21   #1527
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
To kiedy zaczynasz?Bo ja chodze od jakiegos czasu, ale na razie teoria.Jest 14 godz, ale tylko2 w tygodniu wiec sie wlecze.

Ponoc prawko w Niemczech to luzik, ludzie wPL zdaja po 7-8 razy i nie moga zdac, a tutak za drugim maks.
Dziś się okaże, bo idziemy się zapisać. Tztowi zależy na czasie, bo miał prawko przez 10 lat do tego nieszczęsnego urlopu w Pl. Przy kontroli policji okazało się że stracił uprawnienia za pkt w roku 2011, a w 2012 orzekli u niego niezdolnośc z powodu choroby No a dowiedział się o tym dopiero teraz, bo w pl najwidoczniej nikt z rodziny nie odebrał listu z wydziału komunikacji
Cytat:
Hahaha.
Lol to może tej mojej jednej nikt nie zauważył

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Kokardelka, masakra z tą zdawalnoscią

A tutaj w De mamy kolegę który oblał 3x...nie nastraja mnie to optymistycznie. Boje się okropnie.
A jak twój język? Chodzi o to jak to na kursie wygląda, który przecież jest po niemiecku. cykam się, że mimo kursu nic nie zrozumie i nie dogadamy się z gościem strach, że nie dość że trzeba będzie opanować auto to jeszcze rozmowę

Stary 2014-08-20, 08:24   #1528
kordelka85
BAN stały

Cytat:

[/COLOR]Kokardelka, masakra z tą zdawalnoscią

A tutaj w De mamy kolegę który oblał 3x...nie nastraja mnie to optymistycznie. Boje się okropnie.
A jak twój język? Chodzi o to jak to na kursie wygląda, który przecież jest po niemiecku. cykam się, że mimo kursu nic nie zrozumie i nie dogadamy się z gościem strach, że nie dość że trzeba będzie opanować auto to jeszcze rozmowę
Serio?To jakis ewenemrnt chyba.
Ja chodze na teorie i poloway nie rozumiem, maja mi dac plyte jest po polsku i egzamin teoretyczny jest po polsku, jak zjadami to nie wiem bo jeszcze nie mialam.
Stary 2014-08-20, 08:28   #1529
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko jestem
Wczoraj mnie nie bylo bo najpierw byłam odebrac paczport a potem pojechalismy do Bielska na zakupy i wrócilismy tylko z Belvitą
Stary 2014-08-20, 08:29   #1530
paulinka6930
Raczkowanie

Oo matkoo to wy już na nogach, a ja jeszcze pod kolderka

A ty Aniu koniecznie idz na te wyniki, lepiej wiedziec co jest i wyleczyc do konca

Ewelinko strach ma tylko wielkie oczy Ja tez sie balam o zdalam za pierwszym razem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości