|
|
#4981 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
|
|
|
|
|
#4982 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczeta! Cierpienie uszlachetnia. Moge tu i teraz wam obiecac, ze za jakis czas (dluzszy czy krotszy) bedziecie znow najszczesliwszymi kobietami pod sloncem. Wyciagajcie wnioski. Postawcie teraz siebie na pierwszym miejscu. Kazdego dnia rozpieszczajcie do granic mozliwosci. Nikt nie zaopiekuje sie wami lepiej niz wy same. Pozrywajcie definitywnie kontakty z eks... Jesli widok par calujacych sie na ulicy sprawia wam bol w sercu pomyslcie, ze zawsze po burzy przychodzi slonce i gdzies za rogiem tez czeka na was milosc. Trzeba tylko ja zauwazyc. A na to potrzeba tylko jednej rzeczy. Czasu. To nie byla milosc bo nie przetrwala kryzysu. A to oznacza, ze to co najpiekniejsze jeszcze jest przed wami.
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno nie zacznę się obwiniać, nie mam sobie nic do zarzucenia - kochałam go i wspierałam we wszystkich jego decyzjach, to on zawalił, bo zamiast pielęgnować związek, zaczął się ode mnie odsuwać. Wiesz, Lovemes, niby powiedział mi przez telefon że dużo myślał i nie chciał w ten sposób, rozważał, czy nie poczekać aż przyjadę (to była środa, miałam być w sobotę), ale uznał, że to będzie jeszcze gorsze, bo następnego dnia pewnie będę już w podróży powrotnej, a bilety wcale nie są takie tanie. Jednak myślę, że stchórzył, bo między moim jednym a drugim przyjazdem były tylko 2 tygodnie rozłąki, więc tak naprawdę pożegnał mnie i 1,5 tygodnia później zostawił. Nie wierzę, że o tym nie myślał gdy byłam u niego, a słowa nie powiedział, że coś jest nie tak miedzy nami. Oczywiście czułam jakiś dystans, ale na moje pytania też odpowiadał, że wszystko ok, że jest przepracowany.. Boli mnie to bardzo, bo pamiętam jak się o mnie starał i jak się cieszył, gdy powiedziałam, że możemy spróbować być razem. Nie było między nami kłótnic, nic się nie działo, a on po prostu zrezygnował. Mam do niego okropny żal, do tej pory nie wiem co zaważyło na jego decyzji. Nie życzę mu źle, ale okropna jest myśl, że on już wyrzucił te trzy lata za siebie i nie rozmyśla. Po prostu odszedł i żyje dalej, a mi jest tak ciężko. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Chcę w to wierzyć, bo gdyby prawdziwie kochał, nigdy by mnie w taki sposób nie potraktował i z taką łatwością nie zostawił.
|
|
#4984 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
"Hm o to chodzi. Wiesz..chciałabym żeby mój ex poczuł na swojej skórze te wszystkie łzy wylane przez niego, cierpienie które przeżywam i jak mnie potraktował bez szacunku i za brak wyjaśnienia w oczy po takim czasie. Chce dożyć tej chwili. Naprawdę. Ale wiem,że on jest z tych z wielką dumą, co i tak się nigdy nie przyznają do błędu. Ja wierzę w karmę. I nie ważne kiedy by oberwał, ale ważne żeby doczekał się tego momentu, że pomyślałby o mnie wtedy i za co i skąd to na niego spadło." dokładnie o to mi chodzi...... |
|
|
|
|
#4985 |
|
Rozeznanie
|
Ja do tej pory nie ogarniam jak można grubą krechą przekreslić 6 lat miłości i przyjaźni i tydzień później związać się z kimś innym. Widocznie jestem jakaś zacofana.
|
#4986 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Jestem taka wściekła, z góry przepraszam, że moja wypowiedź będzie taka chaotyczna, ale mam w sobie tyle złych emocji...
Ja już nie wiem co mam robić, jakiś czas temu udzielałam sie na tym wątku, ale widzę, że większość dziewczyn się zmieniła(jak nie wszystkie) nie mam ochoty teraz opisywać mojej całej sytuacji, wspomnę tylko, że jestem z tŻ prawie trzy lata, ale ja nie wiem czy ja chcę z nim dalej być, czasem chciałabym żeby to on zakończył ten związek, bo skoro on w 100% nie daje sibie, to ja nie mogę być szczęśliwa.... Jak to jest? Czy my robimy coś nie tak, czy oni są takimi perfidnymi kłamcami, że my potrafimy się na wszystko nabrać, na te czułości, komplementy na początku związku, że zakochujemy się bez pamięci i oni topóźniej wykorzystują, no albo to nasze zachowanie zniechęca ich do zaprzestania starania się o związek?? nie wiem czy to coś zmienia ale jestem dda i kurcze, może przez to zawsze szukam dziury w całym, zawsze jak jest dobrze muszę wynaleźć problem i zrobić z tego awanturę..a on nie umie ze mną rozmawiać, kiedy ja chcę porozmawiać (on odbiera to jako czepianie się) on odwraca się na pięcie i odchodzi, a ja wtedy dostaje szału, mam ochotę krzyczeć, płakać, gonić za nim, błagać o przebaczenie, a jednocześnie wykrzyczeć co o nim myślę, co jest ze mną? Co ja mam robić? Nie chce tak dłużej, chciłabym z nim tworzyć szczęśliwy związek, ale czy on nie rozumie tego, że ja muszę czuć, że on mnie kocha...
|
#4987 |
|
Konto usunięte
|
Życie może odebrać mi wszystko: Miłość, pieniądze lub inne dobra, ale Nikt I Nic nie jest w stanie odebrać mi Wspomnień Dobrych Chwil i Mojej Wartości - tego, co kryje się w moim wnętrzu i sercu...
Powtarzajcie sobie to zdanie i uwierzcie w nie!!!! MY jesteśmy na 1 miejscu, a nie tchórze..... |
|
|
|
#4988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nauczyłam się jednego - słuchaj swojej kobiecej intuicji.
|
|
#4989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4990 |
|
Raczkowanie
|
czuję się winna, chyba ja sprowokowałam to dzisiejszą sytuację, może dlatego, że ja naprawdę mam wątpliwości czy ja chcę być z tym człowiekiem, kocham go, ale..czasami już nie mam nerwów na to wszystko
![]() Jak zaczeliśmy się ze sobą spotykać on rzucił papierosy ( podobno dla mnie), po pół roku wróził do nałogu, oczywiści na początku nic o tym nie wiedziałam, jak się dowiedziałam, porozmawiałam z nim o tym, miał przestać, no ale jednak od czasu do czasu zdażało mu sie zapalić, później przeczucił się na elektryczne papierosy ( to jeszcze mogłam jakoś zaakceptować, chociaż wiem, że to też straszne dziad**two), ostatnimi czasy zaczął palić i takie i takie, praktycznie cały czas miał papierosa przy buzi, na to już nie mogę dać przyzwolenia, próbowałam spokojnie dać mu do zrozumienia, żę mi sie nie podoba, czasem też żartem, ale to nie skutkowało i ta moja frustracja narastała, aż dzisiaj nie wytrzymałam i nakrzyczałam na niego, on się na mnie obraził, próbowałam z nim porozmawiać, ale tak jak wcześniej pisałam on się odwracał i odchodził, no a dalej nie muszę już pisać. Najbardziej boli mnie to, że jak się pytam czemu pali, jak przecież i pół roku potrafił nie palić, to on mi odpowiada, że kiedyś były inne czasy, kiedyś był szczęśliwszy, skoro teraz nie jest to po co ze mną jest....? Jestem zmęczona tym związkiem, chciałabym walczyć, ale sama wiem, że nic nie zdziałam, on też musi chcieć i się starać..
|
#4991 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wiem. Wprawdzie u mnie tylko ponad 3 lata, ale mimo wszystko. Też nie wiem. Zwłaszcza, że dwa dni przed rozstaniem było niby bajecznie, seks, czułe słówka. A tu CHUJ.
|
|
|
|
#4992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4993 |
|
Rozeznanie
|
Poużywał sobie przed rozstaniem. Co za żal...
|
#4994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieliśmy wiele rozmów, chociaż z perspektywy czasu widzę, żę to nie były szczery rozmowy, ostatnia rozmowa, była to prawdziwą, po której widziałam, że naprawdę się coś zmieniło
|
|
#4995 | |||
|
Raczkowanie
|
[1=86cd87f0978cce8494f199b 4221a35277d16c213;4777121 3]Bardzo Ci współczuję...... mam tak samo..... do 2 tygodni od rozstania walczyłam, rozmawiałam, prosiłam tylko o rozmowę o wyjaśnienie mi wszystkiego. nie doczekałam się. od naszej ostatniej rozmowy minęło 50 dni.....nie odzywa się wcale już. tak się odciął jakbym nie wiem, co mu zrobiła - a to on mnie upodlił i skrzywdził.... żenujące.... a ja jeszcze nadal cierpię i nie umiem się z tym pogodzić - bo może były u nas niedomówienia ale na spotkaniach do samego końca całowaliśmy się, przytulali, był seks do samego końca wszystko.... nie wiem co myśleć - chyba to, że jakaś "INNA" się przyplątała i stanęła między nami......
a zło zawsze wraca, w najmniej spodziewanym momencie....[/QUOTE] Miałam tak podobnie przy poprzednim związku. Też nie doczekałam się wyjaśnienia, czułam się tak, jakbym to ja mu zrobiła krzywdę i się zastanawiałam, za co on mnie tak nienawidzi. Oczywiście też przypałętała się inna. Kiedyś uważałam, że wtedy należy sobie odpuścić i olać, ale potem uświadomiłam sobie, że ze względu na szacunek do siebie i do swoich uczuć, mamy prawo do wyjaśnienia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=86cd87f0978cce8494f199b 4221a35277d16c213;4777311 9]Życie może odebrać mi wszystko: Miłość, pieniądze lub inne dobra, ale Nikt I Nic nie jest w stanie odebrać mi Wspomnień Dobrych Chwil i Mojej Wartości - tego, co kryje się w moim wnętrzu i sercu... Powtarzajcie sobie to zdanie i uwierzcie w nie!!!! MY jesteśmy na 1 miejscu, a nie tchórze.....[/QUOTE] Amen
|
|||
|
|
|
#4996 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym coś teraz do niego napisać, tylko nie wiem czy to nie pogorszy sytuacji...
|
#4997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, czy któraś z Was jest z okolic Poznania?
|
|
#4998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maj_aa, postaraj się z nim usiąść i szczerze porozmawiać. Przecież nadal oboje jesteście w tym związku. Czasami odpychamy pewne myśli i sygnały, taka rozmowa może być bolesna, ale z drugiej strony lepiej pójść w którąś ze stron, niż egzystować tak przez kolejne lata. Jeżeli nic się nie zmieni, to na pewno się kiedyś rozstaniecie. Też bardzo nie chciałam go tracić, boli jak cholera, ale jeżeli on przestał mnie kochać, to gdzieś tam w głębi duszy cieszę się, że teraz mam szansę poznać kogoś, kto pokocha mnie prawdziwie. Postanowiłam, że jak tylko poczuje się lepiej, zadzwonię do niego i w krótkiej rozmowie uzgodnimy co z rzeczami i moimi pieniędzmi. Trzymam się tej rozmowy jako takiej deski - "szansy" na usłyszenie go jeszcze raz, ale to zatrzymuje mnie w miejscu. Muszę w końcu pogodzić się z tym co się stało, nigdy już nie będzie tak jak kiedyś.
|
|
#4999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okrutne. Okrutne strasznie. |
|
|
|
|
#5000 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#5001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#5002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też tak myślę. ALE.. Są dwie opcje. Pierwsza przykra: Ona była mu ważną od jakiegoś czasu i teraz "uwolnił się" od Ciebie i poleciał do niej. Opcja druga: Klin klinem dla ukojenia, zapomnienia i definitywnego zakończenia. Ale trochę nie rozumiem tego.. Kto tak szybko znajduje sobie kogoś po rozstaniu? Dla mnie to podejrzane. |
|
|
|
|
#5003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#5004 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Drugi przypadek - dziewczyna zerwała z moim kumplem po roku związku, był płacz, rozpacz, bo on planował już wspólne mieszkanie. Po dwóch tygodniach poznał w klubie ówczesną dziewczynę, już zakochany po uszy. Podsumowując, to z tych moich analiz wychodzi, że to jednak faceci mają taką zdolność "regeneracji związkowej".
|
|
#5005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No, ale wiadomo. Nadal kocham byłego i jeszcze nie umiem się z tego wygrzebać. :/ Ciekawe kiedy ja zobaczę swojego z nową dziuńką. Bo niby tak się zarzekał, że teraz chce być sam. Że nie poznał nikogo z kim miałby się umawiać. I nie chce. Niby mi przed rozstaniem mówił ,ze gdybyśmy się rozstali to on będzie dłuuugo sam.. Ale wiadomo.. Znamy te zagrania.. |
|
|
|
|
#5006 |
|
Rozeznanie
|
Cóż, to już nie moje życie i nie moja sprawa. Może trafił na miłość swojego życia? Ale oboje w tym wszystkim zapomnieli o tym, że kogoś jawnie i bez zahamowań skrzywdzili. To do nich wróci.
|
#5007 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#5008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj czuję się dziadowo (podoba mi się to określenie), ale to może przed okresem :-P dziadowo mi z tym że muszę sobie kogoś nowego znaleźć. Że jestem sama. Że on ma wszystko w dupie i jest szczęśliwy. No wszystko jest dziadowe. Nie wszyscy faceci mają takie zdolności adaptacyjne, znam wielu co po rozstaniu długo nie mogli się pozbierać.
|
|
#5009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
|
|
#5010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, piszecie czasami do swoich jeszcze? Albo oni? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.