|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV
Aniu, doczytałam wczoraj, że ok z dzidzią, ale nie miałam siły odpisać, bo robiłam to na w pół śpiąco
zrób koniecznie badanie moczu, bo może czujesz się lepiej, ale lepiej to sprawdzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mieszkam pod Warszawą, ale po centrum wolę się poruszać komunikacją miejską. Szybciej i nie ma problemów z miejscem parkingowym. Ale czasem, jak jedziemy wieczorem do znajomych, czy do teatru to też nie jest źle Najgorzej jest w ciągu dnia, jak dojeżdżam do pracy... Niektórzy jeżdżą jak wariaci, czerwony to przecież ciemno zielony, można jechać, jak jest metr miejsca to oznacza, że się zmieszczą. Dla mnie to stresujące wyprawy Obrzeżami, czy ekspresówkami jest ok, ale centrum brrrrCytat:
![]() Więcej używałam samochodu mieszkając z rodzicami, bo wszędzie było dalej, do pkp 2,5 km, do supermarketu 4, ale teraz też się przydaje. Mamy jedno auto, ale dajemy radę
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinko z własnego doświadczenia wiem że jeśli sie za duzo o tym mysli to nagle ma się wszystkie objawy ciąży
![]() U mnie się nawet niebieskie żyłki pojawiły na piersiach co też jest jednym z objawów ciąży byłam senna itp. więc na ten tydzień najlepiej przestań obserwowac swoje ciało i nie doszukuj sie żadnych objawów ![]() Wierze, że Ci sie udało ale jeśli byłoby inaczej - tfu tfu - to będzie duże rozczarowanie bo przecież tyle objawów wskazywało co innego
|
#1563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bylam u lekarza przedwczoraj ale bez USG niestety. Nic nie stwierdzil oprocz infekcji. To byl tylko jakis konsultant nawet. Tutaj sie do gina dostac to graniczy z cudem! Mam wizyte u ogolnego za miesiac i od niego moge dostac skierowanie do gina. Poczekam jeszcze z 2 dni jak sie nie rozkreci to postaram sie zalatwic jakas wizyte emergency Violino sorki masz racje, zasady sie zmienily. Teraz juz nie trzeba miec angielskiego prawka, wazne aby miec je przynajmniej 3 lata. Rozumiem tez Twoje leki, tez sie balam, ale jak sie najezdzilam w zimie autobusami i pociagami do pracy to sie zawzielam i zrobilam. Acha no i przeciez powiedzialam ze nie namawiam do jazdy bez prawka i ubezpieczenia
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
she wolf nie chciałam cie wystraszyć.
U mnie w lipcu @ przyszła normalnie tzn zaczełam plamic przez 2 dni potem kolejne dni sucho i potem znowu plamiłam. i tak juz prawie cały cykl. To jest niegroźne bo samo sie powinno wchłonąć wraz z następną @. Gdyby jednak nie no to mają na to jakiś sposób. U mnie na szczęscie sie wchłoneła Skoro dziś masz termin @ to moze to plamienie zapowiada @ skoro testy wychodzą negatywne
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Za miesiąc dopiero?? Nie da się u Ciebie szybciej, ot tak po prostu? U mnie właściwie tego samego dnia można iść. Aczkolwiek nie wiem, jak ze skierowaniem dalej, bo to robiłam tylko w kierunku chrypy (u nas to były pewnie laryngolog) i wywaliło mnie na październik :P Ale z bardziej pilnymi sprawami to nie wiem.
Cytat:
![]() A mi by zrobienie prawka na dojazdy do pracy nic nie dało, bo mój dojeżdża póki co - chyba że przenieślibyśmy się do Bradford (kupno drugiego auta wykluczam), to miałby bliżej, a wtedy ja bym mogła do Leeds się autem bujać, ale też i ja nie mam stałej pracy tak jak on, mogę zmienić na jakąś bliżej wtedy. Na razie czekamy aż TŻ dostanie już normalny kontrakt i większą kasę, i staramy się o dom w Bradford. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Potem będziemy myśleć o ewentuanym moim prawku. Lecę, dziewczynki. Dentysta, college, agencja pracy Sama nie wiem, gdzie mnie bardziej nerwy zeżrą. Dentysta tylko rejestracja, college też tylko zapisanie się, a agencja... no to chyba tu mnie dopadnie
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
|
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kurs zaczęłam w Wawie bo tam mieszkałam i się uczyłam nim poznałam męża a potem mi zrobił dziecko i się przeprowadziłam za nim Teraz mieszkamy na przedmieściach, bez auta nigdzie bym nie wyszła, spacerem do sklepu, przychodni ewentualnie, kościoła ale wózkiem ciagnąć się autobusem do miasta to sobie nie wyobrażam. Dlatego róbcie baby prawko nim sie dziecko urodzi
|
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
pmyliłąm się Czytałam Wasz wątek, bo pisałyście o naszym i mnie to zaciekawiło... |
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Aniutka trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze pęcherzyki
|
#1570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze mam problem z wizytami. Spora przychodnia a nigdy miejsc nie ma. Ja niestety musze miec swoje auto bo czasem zaczynam prace o 6.30 wiec musialabym wstac o 4.00 zeby sie wyrobic, a tak to o 5, zawsze to godzinka wiecej spania ![]() Powodzenia w zalatwianiu spraw
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
she wolf super ze udało się załatwić wizyte wcześniej
![]() oby do tego czasu coś się wyjasniło.
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Senna to jachodze przez 1/4 mojego życia wiec się tym nie sugeruje ![]() Tylko cycki mnie zastanawiają, bo zawsze przed @ takie nabrzmiale ze aż twarde i gorące. Dawały mi odetchnąć tylko w trakcie @ i do tygodnia przed@ ![]() No ale ta dzisiejsza sytuacja o niczym nie świadczy
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Mój urlop będzie chyba możliwy dopiero od 29 września
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnulka kto jak kto ale ja doskonale wiem jak ciężko jest nie mysleć o tym czy sie udało, doszukiwanie sie kolejnych objawów które wczesniej nie miały miejsca itp.
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Ksuweczko przykro mi szef nie da ci wczesniej?
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
bo mój był skopany do granicy możliwości![]() Cytat:
![]() Ale ja w moich piersiach się niczego nie doszukuje mówię jak jest ![]() Ale OK, już wam nie zrzędze
|
|
#1576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
.
|
||
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinko marudz nam dowoli
Może Ty przejmiesz miano największej marudy
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza, a właściwie położnej która z nim przyjmuje, bo chciałam się doradzić co robić. Powiedziała, że ten lekarz wczoraj to jakis idiota, że mi moczu nie zrobił a stwierdził że to uklad moczowy. Dzisiaj było bardzo duzo ludzi, a że jutro jest mój lekarz to mam przyjść jutro. No chyba że znowu by się coś zaczeło dziać to jeszcze dzisiaj. Mam prać dzisiaj Duphaston, nospę i magnez 3x dziennie.
A jak wróciłam do domu to czekała na mnie miła niespodzianka. Wygrałam zestaw Dove do testowania - szampon, ekspresową maseczkę i odżywkę w sprayu Ksuwciu, szkoda że tak późno ten urlop Ewelinka - ależ Ty mi naszą Żanetkę przypominasz Wszystko bedzie dobrze, teraz żadnych objawów nie masz prawa mieć Nie wiem, czy chciałam coś jeszcze napisać
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tutaj dzierżysz palmę pierwszeństwa ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Jeszcze chwila a zacznę się zastanawiać czy nie miałam aby siostry bliźniaczki
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Ksuweczko ja w tym cyklu mam zamiar na spokojnie podejść do sprawy
![]() więc to miano musi któraś przejąć
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Aneczko, to będzie zaległy urlop z tamtego roku. A tegoroczny jak zwykle przejdzie na następny rok.
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczko gratuluje
co do wczorajszego lekarza bez komentarzadobrze że trafiłaś na taką położną. Jutro pójdziesz do swojego lekarza i on sprawdzi co sie tam zadziało Ewelinko bliźniaczke może nie bo jestes rok starsza ode mnie
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już wiem co chciałam jeszcze napisać Aniu Annasar
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Ksuweczko a nie chcesz sie podzielić swoim urlopem??
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1588 |
|
Zadomowienie
|
Mam 39 dni urlopu. 13 dni starego i tegorocznego 26 dni
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
jak ci go nie chce dać to powinien Ci za niego zapłacić
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

zrób koniecznie badanie moczu, bo może czujesz się lepiej, ale lepiej to sprawdzić