Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 11:11   #1561
agolandia
Raczkowanie

Dot.: Grono mamuś powiększamy, intensywnie się staramy - cz. IV

Aniu, doczytałam wczoraj, że ok z dzidzią, ale nie miałam siły odpisać, bo robiłam to na w pół śpiąco zrób koniecznie badanie moczu, bo może czujesz się lepiej, ale lepiej to sprawdzić
Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś miałam w torebce pieniądze luzem i przy płaceniu wyjęłam garstkę drobniaków razem w tamponem

A co do piratów drogowych, to wczoraj mnie tż wiózł 150km/h do tego szpitala, drogą bez żadnego pobocza, w wioskach zwalniał do 100... Aż się zaczęłam zastanawiać czy nie zmienić szpitala w którym będę rodzić, żeby chociaż droga do niego byla szersza
też kiedyś chciałam tak zapłacić

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Ja przy wieku też sikałam
A prawka sie nie bój w ciąży sie zdaje za pierwszym razem
Ja zaczęłam przed ciąża ale potem miałam troche przerwy w kursie i egzamin juz w 7 msc
Pamietam jak zaczęłam pierwsze jazdy, właściwie to prawie ze pierwszy raz za kierownica, zrobiliśmy 2 kolka na parkingu i wyjechaliśmy na miasto, na super ruchliwą ulice kilkupasmową, uczyłam sie w Warszawie byłam przerażona tą sytuacją najważniejsze to dobry instruktor, ja zmieniałam kilka razy az miałam takiego który nie wprowadzał nerwówki
W Pl to czasami mam wrażenie ze oni sie z powołaniem pomylili, miałam takiego który mi sie darł to wysiadłam z auta i w szkole zrobiłam aferę bo ja nie jestem uczniem gimnazjum zeby jakis palant mi sie wydzierał tylko mu płace za to zeby mnie nauczył. I to notoryczne takie traktowanie przez instruktorów, mnóstwo koleżanek na takich buty trafilalo a po co sie stresowac kiedy za to sie płaci? Za to zdałam za pierwszym razem bez problemu a jeszcze miałam egzamin po ciemku, wieczorem i to był puerwszy raz jak tak jechałam po mieście

Dzień dobry dziewczyny
A czemu akurat w Warszawie zdawałaś?
Mieszkam pod Warszawą, ale po centrum wolę się poruszać komunikacją miejską. Szybciej i nie ma problemów z miejscem parkingowym. Ale czasem, jak jedziemy wieczorem do znajomych, czy do teatru to też nie jest źle Najgorzej jest w ciągu dnia, jak dojeżdżam do pracy... Niektórzy jeżdżą jak wariaci, czerwony to przecież ciemno zielony, można jechać, jak jest metr miejsca to oznacza, że się zmieszczą. Dla mnie to stresujące wyprawy Obrzeżami, czy ekspresówkami jest ok, ale centrum brrrr
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam nie być mobilną przy dziecku, do lekarza pojechać, coś się stanie to do szpitala, na zakupy, od nikogo nie uzależniona, wszedzie mogę pojechać, nie muszę czekać na męża zeby mnie zawiózł przy dwójce w takim odstępie czasu jak bedzie u mnie to w ogóle już sobie nie wyobrażam bez auta żyć
Ja niby tutaj mam wszędzie blisko, 5 minut do pkp, 3 do autobusu i korzystam z komunikacji na co dzień. Do sklepów, przychodni też mam kilka minut, ale już jadąc do dziadków niby tylko 20 km to pociąg+ dojście zajmuje mi 45 minut, samochodem 15-20, więc jest różnica
Więcej używałam samochodu mieszkając z rodzicami, bo wszędzie było dalej, do pkp 2,5 km, do supermarketu 4, ale teraz też się przydaje. Mamy jedno auto, ale dajemy radę
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:13   #1562
kocuro88
Zakorzenienie

Ewelinko z własnego doświadczenia wiem że jeśli sie za duzo o tym mysli to nagle ma się wszystkie objawy ciąży
U mnie się nawet niebieskie żyłki pojawiły na piersiach co też jest jednym z objawów ciąży byłam senna itp.

więc na ten tydzień najlepiej przestań obserwowac swoje ciało i nie doszukuj sie żadnych objawów
Wierze, że Ci sie udało
ale jeśli byłoby inaczej - tfu tfu - to będzie duże rozczarowanie bo przecież tyle objawów wskazywało co innego
Stary 2014-08-20, 11:16   #1563
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
she wolf ja tak plamiłam w lipcu i okazało się że mam torbiel krwotoczna ale na szczęscie wchłoneła sie wraz z następną @.
Cały wcześniejszy cykl chodziłam z wkładką.

Może wybierz sie do gin.
Co Ty mowisz? To teraz sie przestraszylam!
Bylam u lekarza przedwczoraj ale bez USG niestety. Nic nie stwierdzil oprocz infekcji. To byl tylko jakis konsultant nawet. Tutaj sie do gina dostac to graniczy z cudem!
Mam wizyte u ogolnego za miesiac i od niego moge dostac skierowanie do gina.
Poczekam jeszcze z 2 dni jak sie nie rozkreci to postaram sie zalatwic jakas wizyte emergency

Violino sorki masz racje, zasady sie zmienily. Teraz juz nie trzeba miec angielskiego prawka, wazne aby miec je przynajmniej 3 lata.
Rozumiem tez Twoje leki, tez sie balam, ale jak sie najezdzilam w zimie autobusami i pociagami do pracy to sie zawzielam i zrobilam.
Acha no i przeciez powiedzialam ze nie namawiam do jazdy bez prawka i ubezpieczenia

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:22   #1564
kocuro88
Zakorzenienie

she wolf nie chciałam cie wystraszyć.
U mnie w lipcu @ przyszła normalnie tzn zaczełam plamic przez 2 dni potem kolejne dni sucho i potem znowu plamiłam. i tak juz prawie cały cykl. To jest niegroźne bo samo sie powinno wchłonąć wraz z następną @. Gdyby jednak nie no to mają na to jakiś sposób. U mnie na szczęscie sie wchłoneła
Skoro dziś masz termin @ to moze to plamienie zapowiada @ skoro testy wychodzą negatywne
Stary 2014-08-20, 11:30   #1565
violino
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez She Wolf Pokaż wiadomość
Mam wizyte u ogolnego za miesiac
Za miesiąc dopiero?? Nie da się u Ciebie szybciej, ot tak po prostu? U mnie właściwie tego samego dnia można iść. Aczkolwiek nie wiem, jak ze skierowaniem dalej, bo to robiłam tylko w kierunku chrypy (u nas to były pewnie laryngolog) i wywaliło mnie na październik :P Ale z bardziej pilnymi sprawami to nie wiem.

Cytat:
Rozumiem tez Twoje leki, tez sie balam, ale jak sie najezdzilam w zimie autobusami i pociagami do pracy to sie zawzielam i zrobilam.
Acha no i przeciez powiedzialam ze nie namawiam do jazdy bez prawka i ubezpieczenia
Wiem, wiem, że nie namawiasz
A mi by zrobienie prawka na dojazdy do pracy nic nie dało, bo mój dojeżdża póki co - chyba że przenieślibyśmy się do Bradford (kupno drugiego auta wykluczam), to miałby bliżej, a wtedy ja bym mogła do Leeds się autem bujać, ale też i ja nie mam stałej pracy tak jak on, mogę zmienić na jakąś bliżej wtedy.
Na razie czekamy aż TŻ dostanie już normalny kontrakt i większą kasę, i staramy się o dom w Bradford. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Potem będziemy myśleć o ewentuanym moim prawku.

Lecę, dziewczynki. Dentysta, college, agencja pracy Sama nie wiem, gdzie mnie bardziej nerwy zeżrą. Dentysta tylko rejestracja, college też tylko zapisanie się, a agencja... no to chyba tu mnie dopadnie
Stary 2014-08-20, 11:31   #1566
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Aniu, doczytałam wczoraj, że ok z dzidzią, ale nie miałam siły odpisać, bo robiłam to na w pół śpiąco zrób koniecznie badanie moczu, bo może czujesz się lepiej, ale lepiej to sprawdzić

też kiedyś chciałam tak zapłacić

A czemu akurat w Warszawie zdawałaś?
Mieszkam pod Warszawą, ale po centrum wolę się poruszać komunikacją miejską. Szybciej i nie ma problemów z miejscem parkingowym. Ale czasem, jak jedziemy wieczorem do znajomych, czy do teatru to też nie jest źle Najgorzej jest w ciągu dnia, jak dojeżdżam do pracy... Niektórzy jeżdżą jak wariaci, czerwony to przecież ciemno zielony, można jechać, jak jest metr miejsca to oznacza, że się zmieszczą. Dla mnie to stresujące wyprawy Obrzeżami, czy ekspresówkami jest ok, ale centrum brrrr

Ja niby tutaj mam wszędzie blisko, 5 minut do pkp, 3 do autobusu i korzystam z komunikacji na co dzień. Do sklepów, przychodni też mam kilka minut, ale już jadąc do dziadków niby tylko 20 km to pociąg+ dojście zajmuje mi 45 minut, samochodem 15-20, więc jest różnica
Więcej używałam samochodu mieszkając z rodzicami, bo wszędzie było dalej, do pkp 2,5 km, do supermarketu 4, ale teraz też się przydaje. Mamy jedno auto, ale dajemy radę
Zdawałam w Poznaniu ale kurs zaczęłam w Wawie bo tam mieszkałam i się uczyłam nim poznałam męża a potem mi zrobił dziecko i się przeprowadziłam za nim
Teraz mieszkamy na przedmieściach, bez auta nigdzie bym nie wyszła, spacerem do sklepu, przychodni ewentualnie, kościoła ale wózkiem ciagnąć się autobusem do miasta to sobie nie wyobrażam. Dlatego róbcie baby prawko nim sie dziecko urodzi
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:35   #1567
kocuro88
Zakorzenienie

Cytat:
Zdawałam w Poznaniu ale kurs zaczęłam w Wawie bo tam mieszkałam i się uczyłam nim poznałam męża a potem mi zrobił dziecko i się przeprowadziłam za nim
Stary 2014-08-20, 11:41   #1568
aggo_di
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny!
pmyliłąm się

Czytałam Wasz wątek, bo pisałyście o naszym i mnie to zaciekawiło...
aggo_di jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:43   #1569
kocuro88
Zakorzenienie

Aniutka trzymam kciuki za Twoje dzisiejsze pęcherzyki
Stary 2014-08-20, 11:49   #1570
She Wolf
Wtajemniczenie

Cytat:
she wolf nie chciałam cie wystraszyć.
U mnie w lipcu @ przyszła normalnie tzn zaczełam plamic przez 2 dni potem kolejne dni sucho i potem znowu plamiłam. i tak juz prawie cały cykl. To jest niegroźne bo samo sie powinno wchłonąć wraz z następną @. Gdyby jednak nie no to mają na to jakiś sposób. U mnie na szczęscie sie wchłoneła
Skoro dziś masz termin @ to moze to plamienie zapowiada @ skoro testy wychodzą negatywne
Acha, dzieki oby to nie bylo nic powaznego, bo juz mam troche dosc tych moich przygod ginekologicznych

Cytat:
Napisane przez violino Pokaż wiadomość
Za miesiąc dopiero?? Nie da się u Ciebie szybciej, ot tak po prostu? U mnie właściwie tego samego dnia można iść. Aczkolwiek nie wiem, jak ze skierowaniem dalej, bo to robiłam tylko w kierunku chrypy (u nas to były pewnie laryngolog) i wywaliło mnie na październik :P Ale z bardziej pilnymi sprawami to nie wiem.

[B]
Wiem, wiem, że nie namawiasz
A mi by zrobienie prawka na dojazdy do pracy nic nie dało, bo mój dojeżdża póki co - chyba że przenieślibyśmy się do Bradford (kupno drugiego auta wykluczam), to miałby bliżej, a wtedy ja bym mogła do Leeds się autem bujać, ale też i ja nie mam stałej pracy tak jak on, mogę zmienić na jakąś bliżej wtedy.
Na razie czekamy aż TŻ dostanie już normalny kontrakt i większą kasę, i staramy się o dom w Bradford. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Potem będziemy myśleć o ewentuanym moim prawku.

Lecę, dziewczynki. Dentysta, college, agencja pracy Sama nie wiem, gdzie mnie bardziej nerwy zeżrą. Dentysta tylko rejestracja, college też tylko zapisanie się, a agencja... no to chyba tu mnie dopadnie
Wlasnie zadzwonilam do GP i jakims cudem znalazl sie termin w piatek! A wczoraj mi pierdzielili ze nie ma miejsc do 15go wrzesnia!
Zawsze mam problem z wizytami. Spora przychodnia a nigdy miejsc nie ma.
Ja niestety musze miec swoje auto bo czasem zaczynam prace o 6.30 wiec musialabym wstac o 4.00 zeby sie wyrobic, a tak to o 5, zawsze to godzinka wiecej spania

Powodzenia w zalatwianiu spraw

23cs
Piotrus + 04.03.2014 (*)
She Wolf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:52   #1571
kocuro88
Zakorzenienie

she wolf super ze udało się załatwić wizyte wcześniej
oby do tego czasu coś się wyjasniło.
Stary 2014-08-20, 12:05   #1572
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aggo_di Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
pmyliłąm się

Czytałam Wasz wątek, bo pisałyście o naszym i mnie to zaciekawiło...
Hey, my tylko tak jednorazowo
Cytat:
Ewelinko z własnego doświadczenia wiem że jeśli sie za duzo o tym mysli to nagle ma się wszystkie objawy ciąży
U mnie się nawet niebieskie żyłki pojawiły na piersiach co też jest jednym z objawów ciąży byłam senna itp.

więc na ten tydzień najlepiej przestań obserwowac swoje ciało i nie doszukuj sie żadnych objawów
Wierze, że Ci sie udało
ale jeśli byłoby inaczej - tfu tfu - to będzie duże rozczarowanie bo przecież tyle objawów wskazywało co innego
Łatwo powiedzieć trudniej wykonać
Senna to jachodze przez 1/4 mojego życia wiec się tym nie sugeruje

Tylko cycki mnie zastanawiają, bo zawsze przed @ takie nabrzmiale ze aż twarde i gorące. Dawały mi odetchnąć tylko w trakcie @ i do tygodnia przed@

No ale ta dzisiejsza sytuacja o niczym nie świadczy

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:08   #1573
ksuwka
Zadomowienie

Mój urlop będzie chyba możliwy dopiero od 29 września
ksuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:13   #1574
kocuro88
Zakorzenienie

Czarnulka kto jak kto ale ja doskonale wiem jak ciężko jest nie mysleć o tym czy sie udało, doszukiwanie sie kolejnych objawów które wczesniej nie miały miejsca itp.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Ksuweczko przykro mi
szef nie da ci wczesniej?
Stary 2014-08-20, 12:16   #1575
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Mój urlop będzie chyba możliwy dopiero od 29 września
ale przynajmniej niech będzie udany bo mój był skopany do granicy możliwości
Cytat:
Czarnulka kto jak kto ale ja doskonale wiem jak ciężko jest nie mysleć o tym czy sie udało, doszukiwanie sie kolejnych objawów które wczesniej nie miały miejsca itp.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Ksuweczko przykro mi
Hehe, no tak

Ale ja w moich piersiach się niczego nie doszukuje mówię jak jest stan faktyczny

Ale OK, już wam nie zrzędze

Stary 2014-08-20, 12:22   #1576
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:

Ksuweczko przykro mi
Wygląda na to że nie.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnulka7891 Pokaż wiadomość
ale przynajmniej niech będzie udany bo mój był skopany do granicy możliwości
Rewelacji nie będzie, bo prawdopodobnie będę w tym czasie sama. Mąż chyba będzie wtedy w Niemczech .
Stary 2014-08-20, 12:23   #1577
kocuro88
Zakorzenienie

Ewelinko marudz nam dowoli
Może Ty przejmiesz miano największej marudy
Stary 2014-08-20, 12:25   #1578
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Żanetka nie stosuj spychologii
Stary 2014-08-20, 12:26   #1579
aneczka2238
Zakorzenienie

Byłam u lekarza, a właściwie położnej która z nim przyjmuje, bo chciałam się doradzić co robić. Powiedziała, że ten lekarz wczoraj to jakis idiota, że mi moczu nie zrobił a stwierdził że to uklad moczowy. Dzisiaj było bardzo duzo ludzi, a że jutro jest mój lekarz to mam przyjść jutro. No chyba że znowu by się coś zaczeło dziać to jeszcze dzisiaj. Mam prać dzisiaj Duphaston, nospę i magnez 3x dziennie.

A jak wróciłam do domu to czekała na mnie miła niespodzianka. Wygrałam zestaw Dove do testowania - szampon, ekspresową maseczkę i odżywkę w sprayu Bardzo się ciesze, bo moje wlosy od Egiptu wyglądają jak siano

Ksuwciu, szkoda że tak późno ten urlop No ale z drugiej strony dobrze, że wogole jest

Ewelinka - ależ Ty mi naszą Żanetkę przypominasz Wszystko bedzie dobrze, teraz żadnych objawów nie masz prawa mieć

Nie wiem, czy chciałam coś jeszcze napisać

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:28   #1580
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Ani mi się śni
Ty tutaj dzierżysz palmę pierwszeństwa

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Jeszcze chwila a zacznę się zastanawiać czy nie miałam aby siostry bliźniaczki

Stary 2014-08-20, 12:28   #1581
kocuro88
Zakorzenienie

Ksuweczko ja w tym cyklu mam zamiar na spokojnie podejść do sprawy
więc to miano musi któraś przejąć
Stary 2014-08-20, 12:30   #1582
ksuwka
Zadomowienie

Aneczko, to będzie zaległy urlop z tamtego roku. A tegoroczny jak zwykle przejdzie na następny rok.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Ksuweczko ja w tym cyklu mam zamiar na spokojnie podejść do sprawy
więc to miano musi któraś przejąć
Stary 2014-08-20, 12:31   #1583
kocuro88
Zakorzenienie

Aneczko gratuluje
co do wczorajszego lekarza bez komentarza
dobrze że trafiłaś na taką położną.
Jutro pójdziesz do swojego lekarza i on sprawdzi co sie tam zadziało

Ewelinko bliźniaczke może nie bo jestes rok starsza ode mnie
Stary 2014-08-20, 12:31   #1584
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksuwka Pokaż wiadomość
Aneczko, to będzie zaległy urlop z tamtego roku. A tegoroczny jak zwykle przejdzie na następny rok.

Już wiem co chciałam jeszcze napisać
Aniu Annasar

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:33   #1585
kocuro88
Zakorzenienie

Ksuweczko a nie chcesz sie podzielić swoim urlopem??
Stary 2014-08-20, 12:34   #1586
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
Ksuweczko a nie chcesz sie podzielić swoim urlopem??
Jak go wyszarpiesz od mojego szefa to bierz
Stary 2014-08-20, 12:35   #1587
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza, a właściwie położnej która z nim przyjmuje, bo chciałam się doradzić co robić. Powiedziała, że ten lekarz wczoraj to jakis idiota, że mi moczu nie zrobił a stwierdził że to uklad moczowy. Dzisiaj było bardzo duzo ludzi, a że jutro jest mój lekarz to mam przyjść jutro. No chyba że znowu by się coś zaczeło dziać to jeszcze dzisiaj. Mam prać dzisiaj Duphaston, nospę i magnez 3x dziennie.

A jak wróciłam do domu to czekała na mnie miła niespodzianka. Wygrałam zestaw Dove do testowania - szampon, ekspresową maseczkę i odżywkę w sprayu Bardzo się ciesze, bo moje wlosy od Egiptu wyglądają jak siano

Ksuwciu, szkoda że tak późno ten urlop No ale z drugiej strony dobrze, że wogole jest

Ewelinka - ależ Ty mi naszą Żanetkę przypominasz Wszystko bedzie dobrze, teraz żadnych objawów nie masz prawa mieć

Nie wiem, czy chciałam coś jeszcze napisać
KOchana co za lekarze brak słów. Ale dobrze,że jutro pojdziesz i wszystko bedzie jasne

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:36   #1588
ksuwka
Zadomowienie

Mam 39 dni urlopu. 13 dni starego i tegorocznego 26 dni
Stary 2014-08-20, 12:36   #1589
kocuro88
Zakorzenienie

jak ci go nie chce dać to powinien Ci za niego zapłacić
Stary 2014-08-20, 12:38   #1590
ksuwka
Zadomowienie

Cytat:
jak ci go nie chce dać to powinien Ci za niego zapłacić
Dadzą na ostatnią chwilę i wtedy kiedy ja niekoniecznie chcę iść, ale to temat rzeka więc szkoda gadać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości