Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 11:25   #2131
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
A że dziecko może wyjść czy jak?
Haha, no co Ty, tak szybko nie da rady chyba nie? Ale to może oznaczać, że cos się dzieje, lekarz mi wczoraj tak tłumaczył Nie zawsze wiesz, ale lepiej sparwdzić. Ja miałam tak przez dwa dni, ale po jednym razie na dzień i chwilkę trwało, więc okej. Mówił, że tak było, bo mała w dół schodziła

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:29   #2132
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Haha, no co Ty, tak szybko nie da rady chyba nie? Ale to może oznaczać, że cos się dzieje, lekarz mi wczoraj tak tłumaczył Nie zawsze wiesz, ale lepiej sparwdzić. Ja miałam tak przez dwa dni, ale po jednym razie na dzień i chwilkę trwało, więc okej. Mówił, że tak było, bo mała w dół schodziła
No nie strasz,jak tak mam od jakiegoś już czasu,ale z przerwami
Stary 2014-08-20, 11:31   #2133
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
No to chyba jednak nie urodzimy w podobnym terminie a tak serio, kurczę, ja to raczej czuję jak mały główką majstruje nisko, ale żeby na odbyt to nie, raczej na pannę B.
Stary 2014-08-20, 11:34   #2134
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja byłam pewna, że u Ciebie się rozkręci Ale dobrze, że Justek poczekał jeszcze

Paulina Idź, a co! Na porodówce też trzeba wyglądać Ja marze o podcięciu, ale dopiero po porodzie. Na brwi może i bym uciekła z domu, ale jak mi wody na fotelu odejdą? Lepiej nie ryzykować tym bardziej, że u mnie różnie być może

Czas na kawę, bo zasypiam Dobrze, że mdłości minęły.
no widzisz Justek ma inne plany ale tak jest lepiej. Niech jeszcze czeka
przynajmniej do poniedziałku. W poniedziałek mam wizyte w szpitalu i pani ordynator zadecyduje co to z nami będzie. Bo ostatnio pani dr powiedziała ze maly ma sporą głowę (u nas to rodzinne) i jezeli wyjdzie z pomiarów większy to moga zrobić cc ze względu na moje biodra i spojenie. Wiec jak teraz pomyślę ze cis by miało sue zacząć to az mnie cuary przechodzą bo boje sie panicznie ze maly utknie w kanale i on w stresie i ja sie będę męczyć. A mojej sis synuś ze stycznia też mial większą główkę i męczyła sie 20 godzin i zakończyło sie to cc.

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
U Ciebie też się dzieje przecież nieźle ja to mam od czasu do czasu lekki ból w okolicy jajników, ale czy to skurcz, to nie wiem.
Nie było Cię wczoraj prawie cały dzień, widać miałaś dużo zajęć.
Ja to siedzę sama w domu, bo mąż w pracy, a w Warszawie nie znam prawie nikogo, a poza tym ten leń mi się włączył ostatnio i nie mam nic lepszego do roboty jak sobie tu miło z Wami pogawędzić zupę robiłam wczoraj, więc mogę dziś się wylegiwać, w domu czysto, więc nie muszę sprzątać. Ale tyłek przydałoby się ruszyć na zewnątrz, przewietrzyć się trochę, tylko jakoś nie mam motywacji.
U mnie nic się nie dzieje. ... te skurcze to pewnie przepowiadacze a czop to i dwa tygodnie schodzić może.
Ostatnio jakoś mniej mnie ciągnie do forum. I stąd tez moja nieobecność. No i szukanie domu pochłania większość czasu. Bo ofert na rynku sporo ale nic ciekawego. A byle co kupić by mieć to tez nie sztuka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-20, 11:37   #2135
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no,nie straszę Mówię tylko co mój gin mi mówił Nie denerwuj się tylko, jak Cię coś będzie niepokoić zadzwoń do gina i już, spokojnie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
no widzisz Justek ma inne plany ale tak jest lepiej. Niech jeszcze czeka
przynajmniej do poniedziałku. W poniedziałek mam wizyte w szpitalu i pani ordynator zadecyduje co to z nami będzie. Bo ostatnio pani dr powiedziała ze maly ma sporą głowę (u nas to rodzinne) i jezeli wyjdzie z pomiarów większy to moga zrobić cc ze względu na moje biodra i spojenie. Wiec jak teraz pomyślę ze cis by miało sue zacząć to az mnie cuary przechodzą bo boje sie panicznie ze maly utknie w kanale i on w stresie i ja sie będę męczyć. A mojej sis synuś ze stycznia też mial większą główkę i męczyła sie 20 godzin i zakończyło sie to cc.
.
Wytrzymasz Zaciskaj nóżki
Dobrze, że będziesz wiedziała na czym stoisz i jeśli rzeczywiście głów:ka duża to lepiej dla Was cc, aby nic się nie stało.
Boże, 20godzin.. Straszne

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-20, 11:38   #2136
małaPaulina
Wtajemniczenie

madziuszka ale ja takie parcie na dwójke to mialam z 2 tygodnie temu a poki co nie rodze
tak samo jak bylam na wizycie w poniedzialek u gina to tez przez badanie dopochwowe wyczul glowke ale nie mowil nic ze bede zaraz rodzic,powiedzial ze jeszcze jest czas
Asia19x do fryzjera pojde na pewno bo ja mam grzywke wiec nie mam wyjscia ale zastanawiam sie czy całe podcinać bo z drugiej strony zapuszczam
a brwi to moj obowiazek,licze ze przed porodem jeszcze zdąze
Gdzie Misstic?

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-08-20 o 11:40
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:39   #2137
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no,nie straszę Mówię tylko co mój gin mi mówił Nie denerwuj się tylko, jak Cię coś będzie niepokoić zadzwoń do gina i już, spokojnie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Wytrzymasz Zaciskaj nóżki
Dobrze, że będziesz wiedziała na czym stoisz i jeśli rzeczywiście głów:ka duża to lepiej dla Was cc, aby nic się nie stało.
Boże, 20godzin.. Straszne
U nas to chyba rodzinne bo mja mama mnie rodzila 17 a moja sis 16 Hehe wiec i u mnie się nie zapowiada szybka akcja

Najlepszu moj M do dr " ale jak to tak ze maly większy, przeciez ja mały jestem"

Stary 2014-08-20, 11:41   #2138
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to chyba rodzinne bo mja mama mnie rodzila 17 a moja sis 16 Hehe wiec i u mnie się nie zapowiada szybka akcja

Najlepszu moj M do dr " ale jak to tak ze maly większy, przeciez ja mały jestem"

Faceci są udani.

Moja siostra miała ciężko, bo też 16h rodziła, a mama mówi, że dosyć szybko rodziła nas, więc się okaże. Boję się obrzydliwie

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-20, 11:43   #2139
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
madziuszka ale ja takie parcie na dwójke to mialam z 2 tygodnie temu a poki co nie rodze
tak samo jak bylam na wizycie w poniedzialek u gina to tez przez badanie dopochwowe wyczul glowke ale nie mowil nic ze bede zaraz rodzic,powiedzial ze jeszcze jest czas
Asia19x do fryzjera pojde na pewno bo ja mam grzywke wiec nie mam wyjscia ale zastanawiam sie czy całe podcinać bo z drugiej strony zapuszczam
a brwi to moj obowiazek,licze ze przed porodem jeszcze zdąze
Stąd mam przeczucie, że wcześniej jak w 38-39 nie urodzę.
Włosy też bym podcięła, ale muszę mieć takie, żeby łatwo było związać, bo z dzidzią to trochę przeszkadzają. Ale to dopiero potem, na razie mam akurat takie, żeby nie było z nimi problemów, choć końcówki w stanie fatalnym.
Stary 2014-08-20, 11:45   #2140
ZygaEffka
Zadomowienie

Hej dziewuszki

Ja nie dawno wstałam Zośka chyba pozwala mi na wiele ostatnio noc spokojna bez extra dodatkowych rzeczy .

Dziś się umówiłam do fryzjera na piątek na balayage bo już mi odrosły włoski a byłam zaledwie 3 tygodnie temu , masakra jakaś w niecaly miesiąc włosy urosły mi 5 cm jak tak dalej pójdzie to do porodu pójde jeszcze ze 2 razy na odrosty na porodówkę trzeba jakoś wyglądać w sumie to chcialam zrobić miodowe ombre na włosach ale później stwierdziałam że mniej inwazyjnie chyba będzie jak zrobią mi pasemka na folie i tyle nie bede juz wydziwiac...

Ja na porodówkę biore na pewno wodę , biszkopty , batoniki x2 , mysle o coli jak mi nie skoczy mocno cisnienie to sobie popije troche , ale nie wiem czy to nie ryzykowne w moim przypadku i są takie fajne shoty witaminowe w puszkach , one fajnie pobudzają zamiast red bulla np ale i tak pewnie nic z tego nie ruszę to najwyzej mężulek wciągnie za mnie hihi

Dziś na obiad rosół z lanymi kluskami
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:46   #2141
Niestabilna
Wtajemniczenie

Popuscilam
http://m.9gag.com/gag/a9Mb88o

Stary 2014-08-20, 11:46   #2142
evelina33
Raczkowanie

dziś normalnie niemoc jakaś mnie ogarnęła. Brzuch boli, mdłości są, zastanawiam się czy to już czy nie.
Paulina, ja bym poszła do fryzjera na twoim miejscu Ja akurat mam sąsiadkę fryzjerkę więc spoko
Młody zaczął szaleć w brzuchu
evelina33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:50   #2143
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Popuscilam

O mój Boże
Nie mogę na to patrzeć aż

Ewka zapomniałam Ci napisać, super, że Zosieńka przybrała na wadze

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-20, 11:52   #2144
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Popuscilam

nie wiem czy się śmiać czy płakać
Stary 2014-08-20, 11:56   #2145
jenny1234
Wtajemniczenie

Polozna mowila nam, ze to czy mama rodzila sn czy cc, czy dlugo czy krotko nie jest dziedziczne... ponoc kazda osoba inna pod tym wzgledem.

Dziewczyny pytanie kosmetyczne: jaki kremik macie do buzki? Zwykly nawilzajacy czy specjalny na wiatr i nie pogode a moze i taki od slonca?

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Popuscilam

Matko, nie wierze w to co widze... masakra

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:58   #2146
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
O mój Boże
Nie mogę na to patrzeć aż

Ewka zapomniałam Ci napisać, super, że Zosieńka przybrała na wadze
No ja sie tez ciesze ale co za tym idzie ja tez tyje haha ale zrobie wszystko zeby rosla na prawdę

Asia miałam ci się pytac bo nie wiem czy pamietasz zakupiłam ten szampon i maskę Kallos z keratyną ten zielony zestaw , zużyłam już połowę tego i się zastanawiam czy to możlwie że przestała mi służyć w sensie czy jak za długo sie jeden produkt używa to nie dobrze ? swędzi mnie skóra głowy na drugi dzien po umyciu i włosy sa z automatu przetłuszczone ... why ?

a drugie pytanie do wszystkich z tymi mdłościami to wszystkie je macie ??? bo u mnie mimo że Zosienka uciska mnie na żołądek to jednak nie mam już zgagi ani mdłości ani refluksu żołądka ... czy to się jeszcze pojawi czy co ??
nasz kawałek nieba

Stary 2014-08-20, 12:04   #2147
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Ja nie dawno wstałam Zośka chyba pozwala mi na wiele ostatnio noc spokojna bez extra dodatkowych rzeczy .

Dziś się umówiłam do fryzjera na piątek na balayage bo już mi odrosły włoski a byłam zaledwie 3 tygodnie temu , masakra jakaś w niecaly miesiąc włosy urosły mi 5 cm jak tak dalej pójdzie to do porodu pójde jeszcze ze 2 razy na odrosty na porodówkę trzeba jakoś wyglądać w sumie to chcialam zrobić miodowe ombre na włosach ale później stwierdziałam że mniej inwazyjnie chyba będzie jak zrobią mi pasemka na folie i tyle nie bede juz wydziwiac...

Ja na porodówkę biore na pewno wodę , biszkopty , batoniki x2 , mysle o coli jak mi nie skoczy mocno cisnienie to sobie popije troche , ale nie wiem czy to nie ryzykowne w moim przypadku i są takie fajne shoty witaminowe w puszkach , one fajnie pobudzają zamiast red bulla np ale i tak pewnie nic z tego nie ruszę to najwyzej mężulek wciągnie za mnie hihi

Dziś na obiad rosół z lanymi kluskami
Też myślałam o shotach jak Tż będzie ze mną to na pewno zaopatrzy się w red bulle,bo on to uzależniony od tego ale niech weźmie,bo może być ciężki dzień

A ja już nie chcę Mateuszka tylko kombinuję z innym imieniem... Ale Tż powiedział,że ma być Mateusz i uj,bo on już przywykł do tego imienia i jako jedyne mu się podoba i że od początku tak było mówione.. Ehh...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:05
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:06   #2148
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Meta no prosze jaki ukochany tzcik
a co do ktg to nie wszedzie jest u mnie np jest tak ze jak nie urodze w terminie to od terminu mam ktg co dwa dni
a ja KTG jeszcze nigdy nie mialam
carolciuska zmień sobie kuzynke kolega Tzta tez ostatnio mi mowil ze porod naturalny jest okropny i karmienie piersia tez jest beee i w ogole i to mi bedzie mowil facet ktory przeciez tyle razy rodzil i karmil cycem...
aisa84 ja probuje umyc lodowke od tygodnia i nie moge sie zebrac
Ekaterina za kolejny tydzien

Witam się,ja zaczynam 38tydzień nawet sie dobrze czuje,w nocy prawie nic mnie nie bolalo,jak na 9m-c to sie jeszcze jakos trzymam

A co pakujecie do szpitala do jedzenia i picia?
ja mysle zeby odprocz wody sobie wziąc moze nestea zielona herbata i moze jakiegos twixa?buleczki maslane?hmm
Cytat:

Faceci są udani.

Moja siostra miała ciężko, bo też 16h rodziła, a mama mówi, że dosyć szybko rodziła nas, więc się okaże. Boję się obrzydliwie
Podobno pozytywne nastawienie to polowa sukcesu
Ja jestem spokojna na razie, wypowiem sie po porodzie. A na razie mam zasade: ide, rodze i wychodze
Spokoj i opanowanie panikowac mozna w drodze do szpitala ja pewnie ze stresu bede sie smiala- czasami tak mam

Kuzynka chyba sie juz nie przejmuje, fajnie ze myslicie tak jak ja, bo juz myslalam, ze jestem z innej planety.
Chlodniej sie teoche u nas zrobilo, ale nawet przyjemnie. Lubie jesien, ale chcialabym zeby moja Antoska zobaczyla jeszcze troche sloneczka.
Objawow u mnie prawie brak, moze brzuch mi stwardnieje w ciagu dnia z 3 razy i to wszystko. Takze czekamy spokojnie. A 38 tydzien leci...
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:11   #2149
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Tak myślę,że mi nawet brzuch od prawie tygodnia nie twardnieje,tylko wtedy przy tych skurczach a tak potrafił bez powodu być twardy nawet leżąc na plecach albo przekręcając się no tak nie miałam objawów ciąży tak teraz nie będę miała objawów porodu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:12   #2150
carolciuska
Zadomowienie

A co do picia, myslicie ze mozna pic redbulla i inne tego typu rzeczy? Ja to wezme wode i sok. Po porodzie maluch zaraz ssie cyca, wole na dzien dobry mu nie fundowac ekstazy hahah
Stary 2014-08-20, 12:14   #2151
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
No ja sie tez ciesze ale co za tym idzie ja tez tyje haha ale zrobie wszystko zeby rosla na prawdę

Asia miałam ci się pytac bo nie wiem czy pamietasz zakupiłam ten szampon i maskę Kallos z keratyną ten zielony zestaw , zużyłam już połowę tego i się zastanawiam czy to możlwie że przestała mi służyć w sensie czy jak za długo sie jeden produkt używa to nie dobrze ? swędzi mnie skóra głowy na drugi dzien po umyciu i włosy sa z automatu przetłuszczone ... why ?

a drugie pytanie do wszystkich z tymi mdłościami to wszystkie je macie ??? bo u mnie mimo że Zosienka uciska mnie na żołądek to jednak nie mam już zgagi ani mdłości ani refluksu żołądka ... czy to się jeszcze pojawi czy co ??

Zero mdłości i sporadycznie zgaga ale ona mi w sumie prawie tez wcale nie dokuczała wiec chyba jestem bezobjawowa a na pojawienie sie mdłości mam teoretycznie dwa tygodnie i dwa dni do terminu :p

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość

Ja jestem spokojna na razie, wypowiem sie po porodzie. A na razie mam zasade: ide, rodze i wychodze

Spokoj i opanowanie panikowac mozna w drodze do szpitala ja pewnie ze stresu bede sie smiala- czasami tak mam

Kuzynka chyba sie juz nie przejmuje, fajnie ze myslicie tak jak ja, bo juz myslalam, ze jestem z innej planety.

Chlodniej sie teoche u nas zrobilo, ale nawet przyjemnie. Lubie jesien, ale chcialabym zeby moja Antoska zobaczyla jeszcze troche sloneczka.

Objawow u mnie prawie brak, moze brzuch mi stwardnieje w ciagu dnia z 3 razy i to wszystko. Takze czekamy spokojnie. A 38 tydzien leci...

Mówisz, ze sie jeszcze przeterminujemy? z tego co pamietam to tez masz lekarza w piątek tak jak ja wiec moze nam cos rozjaśnią w tym temacie ja lecę juz na 9 wizytować

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:16   #2152
Simran86
Raczkowanie

Ależ jestem ciekawa, która z nas pierwsza się rozpakuje ja właśnie zrobiłam sobie kawę i zabieram się za robienie kartki slubnej dla Przyjaciol 27 września slubuja i do Kościoła idziemy na pewno, a na imprezke to się okaże

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:20   #2153
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:

Dobra zasada Po co panika.
Ja ze stresu dużo nawijam. Gadam i gadam.
No właśnie o tym myślałam, żeby niunio zobaczył słonko jeszcze.
Dziś rano brzuch miałam tak napięty, że ledwo się podniosłam. Ale już przeszło.

Effka, zgagi nie chciej mieć i dziękuj Bogu że nie masz, nikomu nie życzę, to naprawdę zbędne, nie każdy musi mieć w ciąży.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
A co do picia, myslicie ze mozna pic redbulla i inne tego typu rzeczy? Ja to wezme wode i sok. Po porodzie maluch zaraz ssie cyca, wole na dzien dobry mu nie fundowac ekstazy hahah
Mój kolega opowiadał że znajomy pił burny przed sesją i umarł, bo je przedawkował. Ja tam nie znoszę tej chemii, ale to moje zdanie
Stary 2014-08-20, 12:24   #2154
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Zero mdłości i sporadycznie zgaga ale ona mi w sumie prawie tez wcale nie dokuczała wiec chyba jestem bezobjawowa a na pojawienie sie mdłości mam teoretycznie dwa tygodnie i dwa dni do terminu :p

Mówisz, ze sie jeszcze przeterminujemy? z tego co pamietam to tez masz lekarza w piątek tak jak ja wiec moze nam cos rozjaśnią w tym temacie ja lecę juz na 9 wizytować

To bedziesz pierwsza ja dop 15:20. Pisz co Cie powie! Ciekawe jak moja szyjka mogloby juz jej nie byc.
My dzis idziemy na odwlekane od soboty sushi! Chyba mi jezyk ucieknie do jamy obok mieszkania Bozeny😂.
No i znow moj zakupoholizm dal o sobie znac, bo chyba pojade kupic bluze na ktora sie czaje juz od tygodnia.... Wrrr
Stary 2014-08-20, 12:29   #2155
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Też myślałam o shotach jak Tż będzie ze mną to na pewno zaopatrzy się w red bulle,bo on to uzależniony od tego ale niech weźmie,bo może być ciężki dzień

A ja już nie chcę Mateuszka tylko kombinuję z innym imieniem... Ale Tż powiedział,że ma być Mateusz i uj,bo on już przywykł do tego imienia i jako jedyne mu się podoba i że od początku tak było mówione.. Ehh...
No ja na red bulla z moim ciśnieniem sie nie odważe ale myslalam o tym to mi się przyda bo jednak dojdzie chyba do sporego odwodnienia

I jak to nie chcesz Mateuszka ?

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
Dobra zasada Po co panika.
Ja ze stresu dużo nawijam. Gadam i gadam.
No właśnie o tym myślałam, żeby niunio zobaczył słonko jeszcze.
Dziś rano brzuch miałam tak napięty, że ledwo się podniosłam. Ale już przeszło.

Effka, zgagi nie chciej mieć i dziękuj Bogu że nie masz, nikomu nie życzę, to naprawdę zbędne, nie każdy musi mieć w ciąży.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Mój kolega opowiadał że znajomy pił burny przed sesją i umarł, bo je przedawkował. Ja tam nie znoszę tej chemii, ale to moje zdanie
Madziu zgagę to ja mialam i to taką że cofały mi sie kwasy żołądkowe do ust , wiec wiem co to za masakra , tylko tak czytam ze sporo z Was ma teraz to co było np w I trymestrze czyli mdłości a ja tego nie chce bo ja to mialam do 14 tc i myslalam juz ze sie wypisze z tej całej "instytucji " tak się podle czułam , więc nie chce juz do tego wracać !!!!
nasz kawałek nieba

Edytowane przez ZygaEffka
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:32
Stary 2014-08-20, 12:33   #2156
Mo_onika_ika
Rozeznanie

No to pospałam Zjadłam naleśniki i leżę... I kwiczę dosłownie. Tak mnie boli na dole brzucha. Ale siku mi się nie chce. Czuję tam pełny pęcherz, no ale w kibelku nic. Do tego jak Mały się rusza to w Bożence mnie kłuje, mam wrażenie że się posikam zaraz a tu nic. Cholernie nie przyjemne! I tak co chwilę to kłucie, chęć zesikania się, napieranie na dół... Na 17 wizyta więc nie zdziwię się jak mi powie że mam duże rozwarcie i że praktycznie rodzę. Bo jakby tego było mało to znowu miałam skurcz. Czekam na następne żeby sprawdzić częstotliwość. I jak nadal będzie mnie tak dźgało w Bożence z tym uczuciem na siku to chyba będę na kolanach błagać o skurcze częste i szybki poród już teraz w tym momencie

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:33   #2157
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

A mdłości to też objaw przedporodowy 😈?
Czemu ja się muszę tak źle czuć w tej ciąży

Stary 2014-08-20, 12:33   #2158
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość

Hihi A jakie masz inne propozycje imienia? My dla chłopca nie mieliśmy pomysłu na imię
Ja właśnie się zarejestrowalam i ostatnia wizyta 01.09 i po wizycie od razu idę do anestezjologa i już też się zarejestrowalam dobrze, ze gabinety są obok siebie to nie będę latać

Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:36   #2159
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
No ja na red bulla z moim ciśnieniem sie nie odważe ale myslalam o tym to mi się przyda bo jednak dojdzie chyba do sporego odwodnienia

I jak to nie chcesz Mateuszka ?

Madziu zgagę to ja mialam i to taką że cofały mi sie kwasy żołądkowe do ust , wiec wiem co to za masakra , tylko tak czytam ze sporo z Was ma teraz to co było np w I trymestrze czyli mdłości a ja tego nie chce bo ja to mialam do 14 tc i myslalam juz ze sie wypisze z tej całej "instytucji " tak się podle czułam , więc nie chce juz do tego wracać !!!!
No paskudna ta zgaga, mi się teraz często tak nieprzyjemnie cofa, ohyda (przepraszam, dziewczyny) i pali od rana. Przez 3 pierwsze miesiące miałam tylko odruch wymiotny głównie z rana na głodnego, a wymiotowałam może ze dwa razy, więc najgorsze mnie ominęło
Ewunia uważaj z tym ciśnieniem
Stary 2014-08-20, 12:38   #2160
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
No to pospałam Zjadłam naleśniki i leżę... I kwiczę dosłownie. Tak mnie boli na dole brzucha. Ale siku mi się nie chce. Czuję tam pełny pęcherz, no ale w kibelku nic. Do tego jak Mały się rusza to w Bożence mnie kłuje, mam wrażenie że się posikam zaraz a tu nic. Cholernie nie przyjemne! I tak co chwilę to kłucie, chęć zesikania się, napieranie na dół... Na 17 wizyta więc nie zdziwię się jak mi powie że mam duże rozwarcie i że praktycznie rodzę. Bo jakby tego było mało to znowu miałam skurcz. Czekam na następne żeby sprawdzić częstotliwość. I jak nadal będzie mnie tak dźgało w Bożence z tym uczuciem na siku to chyba będę na kolanach błagać o skurcze częste i szybki poród już teraz w tym momencie
Nie zdziwię się jak napiszesz wieczorem ze szpitala skoro głowkę juz u Ciebie lekarz wyczuwa paluszkami i tak ci sie tam wierci to może , może ale było by fajowo

Cytat:
A mdłości to też objaw przedporodowy 😈?
Czemu ja się muszę tak źle czuć w tej ciąży

No własnie bo jak to objaw przedporodowy to widzę że sporo zaraz zacznie rodzić
Ale Ci zazdroscze tego że wyjdziesz pewnie w ten sam dzień do domku z maleństwem ... ja nie wytrzymam 3 dni w szpitalu a co dopiero jak będą jakies komplikacje... oszaleje tam chyba
nasz kawałek nieba

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości