Panny Młode 2015 cz. 25 :) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 12:08   #4801
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 25 :)

same powtórki lecą już nie mogę doczekać się września i nowych odcinków na wspólnej

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:09   #4802
Majelka
Wtajemniczenie

hejka

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Uffffff, to był bardzo długi i wypełniony po brzegi dzień.

Już jestem po pierwszej przymiarce sukni. Będzie jeszcze kilka poprawek, ale raczej mało znaczących. Dokupiłam koszulkę zasłaniającą ramiona. Pierwsze zdjęcie właśnie w niej, drugie wersja weselna. Niestety nie było dziś ze mną świadkowej, więc zdjęcia są słabe. :< Bardzo mi się podobają koronkowe koszulki na suknie, gdy ekspedientka mi taką założyła, od razu wiedziałam, że to jest to. Spełniłam swoje kolejne marzenie związane z suknią.

Potem byliśmy na sali uzgadniać szczegóły. Duuuużo zostało ustalone, spędziliśmy tam ze 3h. Zjedliśmy też główne danie i deser lodowy z naszego menu weselnego. Wszystko przepyszne. Sala po remoncie wygląda jeszcze piękniej.

A później jeszcze siedzieliśmy wszyscy w domu TŻa przy winie i cieście. Było miło, wesoło i bardzo rodzinnie.

Przygotowania do wyjazdu trwają, ale w międzyczasie dopinamy kwestie związane z weselem.
pięknie wyglądasz i masz świetną figurę

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47776558]No i ch.... Z mojego cywilnego,. Termin najwcześniej na listopad. Podziekowalismy i wyszliśmy, ja sie rozbeczalam i by bylo na tyle.[/QUOTE]
może rzeczywiście tak jak dziewczyny radzą jeśli bardzo Wam zależy to zmieńcie urząd. Może na mokotowie jest lepiej z terminami

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
U Tż pojawił się plan na uczelni i nas też zapisałam na październikowe nauki
kurde wszystkie sie juz zapisujecie a mi się wydawało, że jeszcze tyle czasu ale żeby nie bylo to zapiszę nas na listopad bo w październiku chcemy jeszcze gdzieś polecieć a nie wiem dokładnie kiedy. Chociaż chyba nas zapiszę ale poszukam jeszcze czegoś bliżej nas bo freta mamy trochę daleko i tam jest 80 zł/os? czy teraz więcej? z jakimś obiadem?

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
tez bym się z Wami chętnie spotkała, ale nie wiem czy jeszcze za krótko tu nie jestem
oj tam, opowiesz w 5 zdaniach historię swojego życia i będzie git

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47778770]Noooo spotkanie jest i ma być 25.08. 19:00, Szwejk?
Wiesz aż z tego nie dopytałam, czy robią śluby w piątek, ale pewnie nie...

Naprawdę nie ma to znaczenia - zapraszamy [/QUOTE]

jak dla mnie szwejk super, a myslałam, że chciałyście gęś tym razem tak czy inaczej na pewno będe pierwsza tym razem
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:10   #4803
sQuaara
Zakorzenienie

aaaaaaaaa bylam na tej glupiej inwentarce... mowie ok jade na warzywa... no dobra
wychodzac z domu, w baletkach, dlugich spodniach i koszulce 3/4, pomyslalam " hm bedzie chlodnia...lodowka... no dobra wezme katanke..."

mhm.. przyjezdzam Spółka patrzy:
-a Pani ma cos jeszcze?
- tak tak...mam katane w samochodzie...
-mhm swietnie... ale tam jest minus 25 stopni...

!!!!!
dostalam plaszcz... ale to co mi bose nogi w tych baletkach zamarzły to masakra... ogrzewaine w aucie wlaczylam!:O

dramat!
Stary 2014-08-20, 12:12   #4804
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
same powtórki lecą już nie mogę doczekać się września i nowych odcinków na wspólnej

nie moge oglądac tego na VOD reklamy leca wtyczkę mam aktualną a na wspólnej nie.
wgl nic mi nie chce grac oprócz reklam
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:13   #4805
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam Dezaftan (albo inny żel na afty) - przyspiesza gojenie ran w jamie ustnej. Ja często przygryzam sobie język i mi pomaga.

Mi się najbardziej podobają na suwak, ale kupując suknię rok przed ślubem wolę zostawić sobie margines, więc jest sznurowanie...

Tak, jest na kole, ale bardzo elastycznym. Gdy siadam robi się z niego wąska elipsa i w żaden sposób nie świecę nogami/bielizną. Warto sobie popróbować siadanie w trakcie mierzenia sukni.

Jeszcze a propos wypychania stanika, na ślubie mojej bardzo drobnej i chudej koleżanki znajomi nie komentowali, że pięknie wygląda, tylko "wypchała sobie cycki??". Nie można przesadzić.
W ogóle myślę, że większy biust daje większe pole manewru przy głębokości dekoltu, bo ma większą powierzchnię i gdyby gorset nawet trochę opadł, to będzie widać tylko skórę. U mnie od razu wyskoczyłyby brodawki.

PMki przebywające za granicą, kiedy planujecie załatwiać sprawy związane ze ślubem w urzędzie? Wiem, że zaświadczenie wydawane przez urząd do ślubu wyznaniowego jest ważne 3 miesiące. Ale ile się na nie czeka? Dają od ręki? Sądzicie, że w mniej niż tydzień przed ślubem uda się to załatwić?
mi tam się twoje cyce w tej sukience podobają :P

ja mam nadzieję, że krawcowa mi tak zrobi ładnie tą suknię, że będę miała ładny dekolt

Stary 2014-08-20, 12:14   #4806
tinyPrincess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość

kurde wszystkie sie juz zapisujecie a mi się wydawało, że jeszcze tyle czasu ale żeby nie bylo to zapiszę nas na listopad bo w październiku chcemy jeszcze gdzieś polecieć a nie wiem dokładnie kiedy. Chociaż chyba nas zapiszę ale poszukam jeszcze czegoś bliżej nas bo freta mamy trochę daleko i tam jest 80 zł/os? czy teraz więcej? z jakimś obiadem?

jak dla mnie szwejk super, a myslałam, że chciałyście gęś tym razem tak czy inaczej na pewno będe pierwsza tym razem
Chodźcie w listopadzie z nami tak 80 zł od osoby
Mi Szwejk też pasuje Będę miała blisko

A z każdym dniem kocham mocniej
tinyPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:15   #4807
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
[/B]
nie moge oglądac tego na VOD reklamy leca wtyczkę mam aktualną a na wspólnej nie.
wgl nic mi nie chce grac oprócz reklam
ja muszę sobie obejrzeć ostatni odcinek żeby sobie przypomnieć co tam się działo :P sprawdże u siebie na vod czy działa, mam andzieje, ze tak :P

Stary 2014-08-20, 12:16   #4808
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
mam ten sam problem zaczelam wlanie ogladac leftovers po raz 3ci siadam do tego 1wszego odcinka:P
Stary 2014-08-20, 12:17   #4809
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jeszcze a propos wypychania stanika, na ślubie mojej bardzo drobnej i chudej koleżanki znajomi nie komentowali, że pięknie wygląda, tylko "wypchała sobie cycki??". Nie można przesadzić.
W ogóle myślę, że większy biust daje większe pole manewru przy głębokości dekoltu, bo ma większą powierzchnię i gdyby gorset nawet trochę opadł, to będzie widać tylko skórę. U mnie od razu wyskoczyłyby brodawki.
Ja jestem przeciwna wypychaniu stanika, wszelkie push-up'y skreślam od razu, nie dość, że piersi wyglądają przez nie nienaturalnie jak z photoshopa, to na dodatek są niezdrowe...
Samym dekoltem, jego kształtem i ozdobami można powiększyć optycznie biust
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ja na wszelkiego otarcia jamy ustnej stosuję Dentosept do smarowania miejsc zmienionych chorobowo (ziołowe smarowidło) i płuczę szałwią. A żeby nie przygryzać - pewnie robisz to w nocy? Staraj się w ciągu dnia nie mieć "napiętej" szczęki i zagryzionych zębów. Jak rozluźnisz mięśnie to powinno być lepiej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie, najgorzej jest po nocy No to będę chodzić z otwartą paszczą dziś
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
aaaaaaaaa bylam na tej glupiej inwentarce... mowie ok jade na warzywa... no dobra
wychodzac z domu, w baletkach, dlugich spodniach i koszulce 3/4, pomyslalam " hm bedzie chlodnia...lodowka... no dobra wezme katanke..."

mhm.. przyjezdzam Spółka patrzy:
-a Pani ma cos jeszcze?
- tak tak...mam katane w samochodzie...
-mhm swietnie... ale tam jest minus 25 stopni...

!!!!!
dostalam plaszcz... ale to co mi bose nogi w tych baletkach zamarzły to masakra... ogrzewaine w aucie wlaczylam!:O

dramat!
Byłam na ostatniej inwentaryzacji na lodówkach... Co prawda było dużo cieplej niż -25 stopni, ale i tak wymarzłam, wiem co czujesz
Stary 2014-08-20, 12:18   #4810
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja jestem przeciwna wypychaniu stanika, wszelkie push-up'y skreślam od razu, nie dość, że piersi wyglądają przez nie nienaturalnie jak z photoshopa, to na dodatek są niezdrowe...
Samym dekoltem, jego kształtem i ozdobami można powiększyć optycznie biust

Dokładnie, najgorzej jest po nocy No to będę chodzić z otwartą paszczą dziś

Byłam na ostatniej inwentaryzacji na lodówkach... Co prawda było dużo cieplej niż -25 stopni, ale i tak wymarzłam, wiem co czujesz
ja ostatni raz pusz ap nosiłam w ostatniej klasie liceum potem zaczęły mi strasznie przeszkadzać :P

Stary 2014-08-20, 12:19   #4811
kreciorek85
Zakorzenienie

Królewna ja w każdej sukni, która mi się w miarę podobała, siadałam Pani w pewnym momencie mi zwróciła uwagę "niech Pani sobie siada na tym, bo jest wyższe, tamto niskie niewygodne" a ja jej "ee niee, jak na tym będę umiała usiąść, to jak będzie potrzeba to na wszystkim usiądę" Pani się zaczęła śmiać i już nic nie mówiła w temacie Nie wiem o czym ona sobie pomyślała..
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:20   #4812
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Królewna ja w każdej sukni, która mi się w miarę podobała, siadałam Pani w pewnym momencie mi zwróciła uwagę "niech Pani sobie siada na tym, bo jest wyższe, tamto niskie niewygodne" a ja jej "ee niee, jak na tym będę umiała usiąść, to jak będzie potrzeba to na wszystkim usiądę" Pani się zaczęła śmiać i już nic nie mówiła w temacie Nie wiem o czym ona sobie pomyślała..
ja pamiętam jak w salonie miałam na sobie suknię i tak z dupy se siadłam na krzesło, bo chciałam, żeby mi Sonia buta poprawiła i pani w salonie mi mówi "idealnie pani usiadła na tym krześle. dokładnie tak się siada w sukni ślubnej"

Stary 2014-08-20, 12:22   #4813
viva91
na przekór do celu

Cytat:
ja ostatni raz pusz ap nosiłam w ostatniej klasie liceum potem zaczęły mi strasznie przeszkadzać :P
nie nosiłam tego nigdy, cycki miałabym pod brodą
nie zawsze kupuje markowe staniki i wtedy naszukam się jakichś tańszych, ale dobrze dopasowanych i przede wszystkim bez tych gąbek, a jak da się je wypruć to tak robię

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
ja pamiętam jak w salonie miałam na sobie suknię i tak z dupy se siadłam na krzesło, bo chciałam, żeby mi Sonia buta poprawiła i pani w salonie mi mówi "idealnie pani usiadła na tym krześle. dokładnie tak się siada w sukni ślubnej"
to teraz zdradź wszystkim tajemnicę, jak się siada w sukni ślubnej, bo zaczęłam się stresować
Stary 2014-08-20, 12:23   #4814
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
nie nosiłam tego nigdy, cycki miałabym pod brodą
nie zawsze kupuje markowe staniki i wtedy naszukam się jakichś tańszych, ale dobrze dopasowanych i przede wszystkim bez tych gąbek, a jak da się je wypruć to tak robię
ja muszę sobie kupić jakiś porządny teraz, ale w sumie to mi się nie opłaca, bo a nóż schudnę i co wtedy?!

chciałam kiedyś kupić stanik w pepco bo fajne były i w przecenie... wszystkie z poduchami, wszystkie!

Stary 2014-08-20, 12:23   #4815
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:

czyli jak sie siada?
ja szerokiego dołu nmie będe mieć wiec może będe mogła normalnie siadać
Stary 2014-08-20, 12:23   #4816
Malwina_89
Zakorzenienie

Viva tylko nie napinaj mięśni szczęki przy otwartej buzi

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:25   #4817
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:

to teraz zdradź wszystkim tajemnicę, jak się siada w sukni ślubnej, bo zaczęłam się stresować
a bo ja wiem xD siadłam raz i było dobrze

ale chodzi chyba o to, że nie opierasz się do końca, siadasz tak na połowie krzesła (ale żeby siedzieć, a nie wisieć w powietrzu :P) i chyba też o złapanie sukni po bokach, żeby ci kuperka nie zrobiła na tyłku, bo ci będzie nie wygodnie :P

ja w mojej sukni i tak przy stole nie usiądę jest za duża

Stary 2014-08-20, 12:32   #4818
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tinyPrincess Pokaż wiadomość
Chodźcie w listopadzie z nami tak 80 zł od osoby
Mi Szwejk też pasuje Będę miała blisko
zapisałam nas na ten listopad ale poczekam chyba tez na inny kościół bo tam od wrzesnia ruszają zapisy i zdecydujemy wtedy dopiero, które terminy nam odpowiadają
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:32   #4819
viva91
na przekór do celu

Cytat:
chciałam kiedyś kupić stanik w pepco bo fajne były i w przecenie... wszystkie z poduchami, wszystkie!
dokładnie, w pepco nie ma co kupować stanika
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Viva tylko nie napinaj mięśni szczęki przy otwartej buzi

rany, tyle rzeczy do zapamiętania robię to wszystko nieświadomie i trudno tak się pilnować, ale dzięki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:33   #4820
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
[/B] czyli jak sie siada?
ja szerokiego dołu nmie będe mieć wiec może będe mogła normalnie siadać
ja będę miała 8 warstw tiulu... będę potrzebowała 2 miejsc z prawej i 2 z lewej strony żeby usiąść

Stary 2014-08-20, 12:35   #4821
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Ostatnio oglądałam (chyba "Trudne sprwy" to były) jak babka miała termin ślubu w USC i szukała "na gwałt" kandydata na męża (chyba 40dni miała czy jakoś tak) To dopiero było rycie beretu
No, a mogła oddać mi termin i po klopocie

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
hejka

pięknie wyglądasz i masz świetną figurę

może rzeczywiście tak jak dziewczyny radzą jeśli bardzo Wam zależy to zmieńcie urząd. Może na mokotowie jest lepiej z terminami

Żaden USC nie odbiera W piątki jest tylko w pałacu ślubów, ale tam to pewnie mają terminy na 2 lata wstecz....
Uwaga, Majelka rezerwuje stolik, skoro będzie pierwsza!
A obiad na naukach jest we własnym zakresie, jest jakaś przerwa koło 13.
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:36   #4822
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie, w pepco nie ma co kupować stanika

rany, tyle rzeczy do zapamiętania robię to wszystko nieświadomie i trudno tak się pilnować, ale dzięki
jedynie majtki ładne, wygodne i tanie

Stary 2014-08-20, 12:36   #4823
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
ja będę miała 8 warstw tiulu... będę potrzebowała 2 miejsc z prawej i 2 z lewej strony żeby usiąść
+ halka xD
ja moge mieć i 8 warstw , bedzie się ładnie kręcic a siadać i tak będzie wygodnie
Stary 2014-08-20, 12:37   #4824
viva91
na przekór do celu

Dobra, muszę zacząć coś robić. Mam dziś zamiar umieścić wszystkie latające luźno przepisy w zeszycie i dobrze by było żebym zrobiła porządek z notatkami ze studiów, bo od obrony (luty!) leżą w nieładzie na parapecie, a TŻ już mi zrobił miejsce w szufladach

Zawołajcie mnie na końcówkę wątku
Stary 2014-08-20, 12:37   #4825
kreciorek85
Zakorzenienie

Właśnie sobie uświadamiam, że całe życie jadłam tylnymi zębamiStaram się przeżuwać przodem i już 10minut banana męczę Co to będzie, co to będzie
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:38   #4826
MajsterkaANB
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47779612]No, a mogła oddać mi termin i po klopocie

Żaden USC nie odbiera W piątki jest tylko w pałacu ślubów, ale tam to pewnie mają terminy na 2 lata wstecz....
Uwaga, Majelka rezerwuje stolik, skoro będzie pierwsza!
A obiad na naukach jest we własnym zakresie, jest jakaś przerwa koło 13.[/QUOTE]
a wy chcieliście robić jakieś przyjęcie po tym cywilnym?

Stary 2014-08-20, 12:39   #4827
aga99792
Zakorzenienie

chciałabym mieć już plan na studia. ale to nie realne.
ide sprzątac inne rzeczy robić
pa
Stary 2014-08-20, 12:39   #4828
Kimitri
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47778770]Noooo spotkanie jest i ma być 25.08. 19:00, Szwejk?
Wiesz aż z tego nie dopytałam, czy robią śluby w piątek, ale pewnie nie...

Naprawdę nie ma to znaczenia - zapraszamy [/QUOTE]

mysle, ze robia w każdy dzien - ja osobiście byłam we Wrocławiu na cywilnym w piatek więc zapytaj koniecznie!

Cytat:
Jest produkt i potrzeba żeby dzwonili po ludzikach i im go oferowali Za każdą "umowę" dostaną jakiś tam % dla siebie
aaaa... to taki deal

Kimitri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:40   #4829
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
+ halka xD
ja moge mieć i 8 warstw , bedzie się ładnie kręcic a siadać i tak będzie wygodnie
a nie no, halka jest w to wliczona :P 7 warstw tiulu i halka, ale nie wiem jeszcze czy ją ubiorę, bo ma wszyte koło :P

Stary 2014-08-20, 12:40   #4830
aga99792
Zakorzenienie

d.pa jeszcze mam pytanie.
jak się kupuje suknie w salonie to dają od razu do tego halkę czy za to oddzielnie się płaci?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości