|
|
#1981 | ||||||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Hello!
powtarzam się, ale jestes niesamowita!! ![]() ![]() widziałam fotkę sjeeny i uwierzcie na słowo wygląda bosko!! szczupła, zgrabna i jak nastolatka!! czapki z głów ![]() saba09 witaj!Cytat:
stosowałas jakies diety przed ciążą, albo po porodzie? napisz swoje dotychczasowe menu z godzinami i iloscia posiłków ![]() przed ciążą miałas problemy z wagą? Cytat:
![]() a wymiary nie sa takie złe ![]() Cytat:
teraz? błagam nawet nie myśl nawet o kupowaniu syfu ala meridia ![]() ![]() miałam znajomą, która stosowała adipex ~9 lat temu jakieś 5 lat temu zachorowała na raka wątroby i niestety po roku walki osierociła 6letniego synka ![]() na 100% była przekonana że to przez adipex meridia to syf tego samego rodzaju i to lek o bardzo silnym działaniu stosowany przy klinicznej otyłosci! a TY masz dla kogo żyć! i bez przesady, z BMI masz zaledwie nadwage jak się zaweźmiesz to migiem zgubisz nadprogramowe kg na normalnym, zdrowym jedzeniu Cytat:
![]() Cytat:
czyli i mleko i sery i jogurty, kefiry, maslanki keczupu nie ma musztarda dijon Cytat:
i nie za czesto, bo alkohol zatrzymuje wodę no i źle działa na spadki, i w I fazie ostrożnie z % Cytat:
chyba, że zjesz niefermentujace (jagody, maliny, truskawki) to do posiłków W - I i II śniadanie Cytat:
czy w sałatce obiadowej były jeszcze jakieś warzywa? świetna kolacja, ale dorzuć warzywa surowe ![]() wystarczają Ci tylko 3 posiłki? o której wstajesz i o której idziesz spać? Cytat:
![]() Cytat:
jeśli dasz radę jeść zalane jogurtem, mlekiem, maślanką, kefirem - na zimno to git ale jeśli musisz na ciepło (ja musze, bo zimnej owsianki nie przełknę) to możesz zalać ciepłą/wrzącą wodą/mlekiem, nakryć talerzem i odstawić na kilka chwil, aby napęczniały Cytat:
wasa to W W nie łączymy z T w I fazie na śniadania polecam jednak W, bo dają kopa energetycznego na cały dzień możesz jeść placki, wypieki, makaron durum, pełnoziarnisty, ryż brązowy, basmati, kasze, naleśniki.... do tego nabiał do 1,5% i warzywa - pomidr, papryka, ogórki świeże... Cytat:
![]() możesz wprowadzić szybsze tempo jak spacerujesz z wózkiem i juz będzie lepiej |
||||||||||||
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki palomeetka za powitanie i odpowiedzi
teraz ja odpowiem na Twoje pytania ale nie umiem cytować pytań tak jak ty z resztą piszę jedną ręką (więc przepraszam za możliwe błędy) bo na drugiej trzymam synka,który smacznie śpi ale się zaraz budzi jak go tylko odłożę nie karmię już piersią, kiedyś jakieś 4 lata temu byłam na dukanie schudłam 10kg z wagi 72 na 62 i wyglądałam super ale teraz zanim zaszłam w ciąże znowu było 72 w ciąży przytyłam do89kg w 2008r zażywałam meridię15 przez 3 m-ce i wtedy schudłam z 76kg =. (to była moja najwyższa waga w życiu aż do teraz) do65kg ale musiałam ją odstawić bo moje serce już nie dawało rady małego skończyłam karmić w lutym i od tego czasu próbuję schudnąć ale nic mi nie wychodzi. ostatnio czyli miesiąc temu kupiłam reduktor tłuszczu A...... C... zażywałam go 18 dni ale już nie mogę dłużej bo jak czuje zapach tych tabletek to mnie cofa (zostało mi jeszcze 24porcje) kawę piję z ekspresu latte z mlekiem1,5 kawa jest pewnie z kofeiną ale zawsze robię najsłabszą i tu pytanie jeżeli taką kawę wypiję filiżankę między śniadaniem a obiadem to jest liczona jako posiłek?godziny mojego jedzenia; około 9 jakiś owoc 9.30-10 śniadanie 13.30-14 obiad 19.30-kolacja oczywiście czasami ulega to małej zmianie przez synka bo ON jest na 1 miejscu te trzy posiłki mi wystarczają jestem najedzona do sałatki gyros daję; pekińską, ogórek kiszony, pomidor, cebulkę, suszony pomidor, jogurt naturalny + czosnek+ mała łyżeczka m. kieleckiego i oczywiście kurak jest to do tłuszczowego posiłku dziś ś; łososia zjadłam z ogórkiem surowym 2szt + pomidor 1szt godz 9.30 o; rosół z jarzynką gotowaną +udko z kurczaka + kalafior gotowany tak koło 14 bo wcześniej się nie wyrobię k; papryka faszerowana ( zrobiłam na dwa dni ) tak ok. 20rano wstaję tak o 8 a chodzę spać gdzieś o24 i oczywiście w nocy mam z dwie pobudki do dziecka bo raz chce jeść a druga pobudka to musi trochę poskakać na spacery chodzę z małym i dużo go noszę na rękach muszę kończyć bo mały już wstał i zaraz dorwie mi się do laptopa |
|
|
|
|
#1983 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
Palomeetka napisała wszystko co chciałam napisać btw thx za miłe słowa przesada oczywiście ![]() dziewczyny nowe nie będę z imienia bo piszę z telefonu któraś napisała, że jest najgrubsza - ja dokładnie rok temu 15 lipca startowałam z MM z wagą 104 kg na liczniku plus dobre 10 lat totalnych zaburzeń odżywiania. MM było moją jedyną nadzieją, zwłaszcza, że genetycznie jestem obciążona trzustkowo. Palomeetka mi, podobnie jak Wam, jak krowie na rowie wsio czego ze "szczupłej bez wyrzeczeń" nie rozumiałam. Czytałam, uczyłam się .... ulga po pierwszym dniu taka, że potrafiłam stać na czerwonym świetle i w samochodzie płakać z ulgi. Że czuje się najedzona, że nie mam przymusu jedzenia. To uczucie pamietam i pielęgnuje do dziś. Ku przestrodze. Dziś na liczniku 68 -69 plus zdrowa cera, mniej zmarszczek ( 39 wiosen na liczniku ), napięta skóra, swiatło w oczach, uporządkowana głowa. Bo ciało wpłynęło na ducha. I to był trudny rok, moja córka ciężko chora, praktycznie pół roku poza domem. Bez MM ważyłaby pewnie 200 kg bo zjadałabym wszystko
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zainspirowałaś mnie i sięgnęłam do kalendarza z 2013 do porównania bardzo ładne masz wymiary ![]() ja startowałam w biodrach ( po kilku dniach MM i trzech kg na minusie ) 131, talia 100, pępek 118 i biust 110 także powinnaś spoko luzik na wiosnę już XS się pomierzyłam pierwszy raz od wtedy chyba i biodra 102, talia 79, pępek 91, biust 93 co najdziwniejsze kg niemalże w miejscu a obwody lecą bo widzę po ciuchach - już mi tyci barkuje do romiaru 38 jeśli chodzi o spodnie bo górą spokojnie któraś się o owsiankę pytała ja kupuję płatki górskie niebłyskawiczne, biorę 4 łyżki , jak wstaję zalewam kefirem ( kefir grodzki najczęściej taki w litrowej plastikowej butli ), wrzucam łyżeczkę dżemu bez cukru i idę myć zęby jak się umyję i ubiorę mam gotowe. Trzeba gryźć ale to tylko in plus bo więcej błonnika się uwolni . Optymalnie wiadomo trzeba to warzywem zagryźć ale u mnie różnie z tym, ciężko mi o mojej 5,05 jeszcze marchewki czy pomidory i tak wszystko jak lunatyk
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2014-08-17 o 15:12 |
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje sjeeny za informacje
oczywiście Gratuluję Ci tak dużego spadku czyli jak ja zmierzyłam pępek to gdzie jest pas???Czytam forum od 32 strony więc może będą tam Twoje zmagania opisane, chociaż to czytanie idzie mi bardzo powoli powiedz mi jak teraz Ci idzie, ciągle jesteś na diecie czy czasami grzeszysz? Jestem pełna uznania dla Ciebie a tak naprawdę dzisiaj jest 5 dzień diety a ja czuję się super, taka lżejsza, nieprzejedzona i wydaję mi się że skóra jest trochę inna w dotyku ( mniej chyba wody w organizmie) Mam nadzieję, że jutro albo we wtorek dotrze do mnie szczupła bez wyrzeczeń i będę czytać w wolnych chwilach. Myślałam aby się zważyć po tygodniu ale będę miała @ więc chyba odpuszczę ![]() Podaje moje dzisiejsze meny; ś; godz 8 2 nektarynki a o 9 była kawa latte z ekspresu + 4 łyżki płatek górskich zalanych odrobiną mleka o; 12.30 filet w kosteczki z kurczaka+ cukinia, papryka takie a'la leczo na ostro + 2 ogórki kiszone, jajecznica z 2 jajek + plasterek sera żółtego k; 17.00 zjadłam połówkę brzuszka z łososia, 3 ogórki surowe (małe) i 1 tartą marchewkę, 2 plasterki szynki+ pół łyżeczki majonezzu teraz trochę jestem już głodna ale wytrzymam do rana trudno mi rano jeść warzywa okropne połączenie.Co mogę zrobić z ugotowanej fasoli ??? leży mi w lodówce od dwóch dni i nie mam pomysłu palomeetka liczę na Twoją korektę mojego jadłospisu pisałaś w swoim jadłospisie o kurczaku curry jeżeli możesz to podaj przepis będę wdzięczna Dziewczyny jeżeli zjem między posiłkami np jabłko albo ogórka kiszonego to robię bardzo źle??? dziś zjadłam ogórasa o 11 ![]() Jutro idę w odwiedziny do koleżanki z moim bobasem ale wtedy zaplanowałam posiłek tłuszczowy: ser pleśniowy, kabanos, sałatkę pekińska + marchewka (zrobię w domku i zabiorę gotową w pojemniczku) i może się skuszę na małą lampkę wina wytrawnego do tego posiłku. Kumpela wie, że się odchudzam więc nie kupuje piwa ani chipsów Uciekam i życzę spokojnej nocki
Edytowane przez saba09 Czas edycji: 2014-08-18 o 12:54 |
|
|
|
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
niedoczas mam ![]() i na raty bede odpowiadać ![]() saba wg zasad MM śniadanie do godziny po wstanięciu, więc proponowałabym przesunąć owoc na 8-8:15 (dosłownie zaraz jak otworzysz oczy ), tak aby śniadanie było w granicach godz. 9i chodzisz spac o 24 - upierałabym sie przy 4 posiłkach, aby rozhulac metabolizm (sama pisałaś, że probowałaś się odchudzac a waga nie spadała...) na poczatku nie mieszałabym zasad i nie jadłabym między posiłkami, a owoce tylko rano jeśli w okolicach 16 jesteś głodna to 4 posiłki rozwiążą ten problem ![]() jak jogurt (W) to nie majonez (T) !!! do sałatki gyrosowej zamiast majo dawaj łyżkę śmietany (nie, nie umżesz nie nie pojdzie w biodra tak, schudniesz tak śmietana to nie jest zuo )kawa kofi i z mlekiem - powinna być około 2h między posiłkami, czyli 2 po posiłku i 2 przed posiłkiem nie, nie jest liczona jako oddzielny posiłek, bo zakładam, że mleka jest niewiele, a nie cała szklanka ![]() sjeeny buziak! i wiesz, że ja to tylko teorie podsunęłam, a całą ciężką prace zrobiłaś TY! ![]() spadki w wymiarach imponujące! ![]() brb |
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Dzień 7
Będę sobie pisała, który dzień diety aby się bardziej mobilizować ale nie zakładam, że będę np 100 dni na 1 fazie bo nie wiem jak waga będzie spadała. Ok może dorzucę 4 posiłek a czy można połączyć marchewkę tartą z jabłkiem to byłby taki podwieczorek między 16 a 17 ????Książka jeszcze nie dotarła i jestem zła Co do kabanosów to można kupić jakieś zwykłe czy macie sprawdzone ??? może uda mi się dzisiaj podjechać do lidla to kupię dżemik bez cukru i poszukam jakiś desek co palomeetka ciągle o nich pisała palomeetka czy mogę w czasie tej diety zażywać chlorellę ( czystą bez dodatków) na wiosnę kupiłam chlorellę i spirulinnę na allegro taki zestaw za 199zł. Jeżeli możesz to zerknij na to i powiedz czy jest sens to zażywać i czy pomoże przy odchudzaniu. Bardzo wypadają mi włosy a tam wyczytałam, ze ma to bardzo dobry wpływ miedzy innymi na kudełki ![]() oczywiście kupiłam na włosy również tabletki Revalid ale jeszcze nie zaczynam kuracji bo nie wiem czy można tak łączyć i to i to ![]() Ja jestem taka maniaczka kupowania tabletek na to i na siamto wiem, że to jest bez sensu ale jak już kupiłam to co mam z tym zrobić Mam jeszcze 2 opakowania L-karnityny + zielona herbata z olimpu ale to chyba mi nie zaszkodzi jeżeli będę zażywać? a ha i mam jeszcze tabletki Biała Morwa kompleks na obniżenie poziomu cukru itp to kupilam jakoś teraz na wiosnę żeby nie mieć takich napadów głodumoje meny na czczo 2 szklanki wody z cytryną 9 nektarynaka 9.40 ser biały 0%, 2 kromki Wasa żytnie, pomidor, 1 kawa 13 pełna micha leczo ( kiełbaska, pomidor, papryka, cukinia) 17 jeszcze nie wiem owoc ranny liczony jest jako posiłek ? bo jak tak to już mam 4 posilki? co zrobić z ta fasolą ???? bo na zimno niedobra i chyba muszę ją wyrzucić w końcu bo stoi w lodówce od soboty |
|
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
saba
nie mysl o odstępstwach na początku dietowania takie myslenie potrafi zdolowac... i z ciekawości - czym chcesz grzeszyć ![]() gwarantuje, że da sie na MM zjeść zamienniki właściwie wszystkiego do sie nadaje do jedzenia ![]() co do warzyw do posiłków - jedz przed, przygotowując sniadanie pomidor, papryka, ogórek sa tak bezpłciowe w smaku, że można je bez niczego jeść ![]() z ugotowanej fasoli - chilli sin carne fasolke po bretońsku ciasto fasolowe paste na chleb pasztet kurczak curry jem na kilka sposobów, ale tak pi razy oko: piers kurza w kostkę posypać przyprawą curry w proszku (bezsyfną, wiec sprawdz czy nie ma cukru, zagestnikow, glutaminianu) warzywa w kostke (cukinia, papryka cebula) podsmażyć wszystko na 2 łyżkach oleju i wlać smietankę 30% albo 18 przyprawić solą, pieprzem i do tego surówka z kiszonej z oliwą z oliwek ![]() nie podgryzaj między głównymi posiłkami Weglowodanowe posiłki trwaią się 3h Tłuszczowe 4h przerwy sa po to aby ustabilizowac wyrzuty insuliny poczytasz 'Szczupłą...' to dowiesz się po co przerwy sa i o co chodzi w insuliną i wysokim IG ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- jeśli czujesz ssanie to pij wode, zioła, puerha, rooibosa, zieloną etc jesli nie wystarcza i ssie dalej to albo jesz za male porcje, albo wprowadz 4 posiłek dobry pomysł z wpisywanie dnia diety, bo to dodatkowa motywacja ![]() marchewka z jabłkiem to nie posiłek :P any było wartościowo musi byc białko i warzywa + Tłuszcze lub Weglowodany wybierz sobie co Ci bardziej pasuje ![]() musisz miec codziennie przynajmniej jeden W i jeden T u mnie najczesciej sa 4 posiłki o rozkładzie W W T T lub W przy czym na kolacje W - weglowodany o niskim IG - zazwyczaj straczki, a kolacje T to ryby, bez smietany, serów żółtych etc ![]() jabłka nie powinnas dawac do surówki, bo to owoc, a te jemy w I fazie przed posiłkami - śniadaniem ewentualnie niefermentujące (truskawki, maliny...) do sniadania (owsianki, ryzu etc) kabanosy z Lidla (PIkok) kiedys były ok, oraz inne, które nie maja syfów w składnikach deski z LIdla to niebieskie (bo czerwone sa chyba z sezamem)co do chlorelli i spiruliny - nie mam pojęcia ![]() na włosy i skóre proponowałabym kleik z siemienia codziennie rano zmielic na świezo 2 łyżki siemienia - brazowego lub złocistego zalać pół szklanki letniej wody i po 30 minutach pić co prawda wszystkie ziarenka i orzechy to II faza ale wiem z autopsji ze siemie pomaga juz po 2 tygodniach znaczna poprawa i paznokcie twarde jak tipsy, a włosy lśniące a na sztuczne specyfiki i tablety to bym sie tak ochoczo nie rzucała bo to wszystko i tak musi rozpracowac wątroba wiec po co jej chemie dowalać, jak możesz wszystko co potrzebujesz wziąć z jedzenia ![]() L-karnityna chyba dobra dla ostro uprawiających sport, w innym przypadku to w buty sobie można ją wsadzic i bedzie podobny skutek ![]() a herbate zieloną to lepiej sobie darować ona mocno wychładza organizm, wiec gdy lato gorace i pot płynie owszem można pic ale jak już zimno się robi to lepiej odstawic na rzecz np. rooibosa ![]() no i herbata w tabletkach ![]() a kto to wymyślił ![]() morwe białą lepiej jako herbatke/parzone zioła, na godzine przed posiłkiem, albo jak mocno ssie na słodkie napadów głodu pozbedziesz się jak bedziesz uczciwie jeść! jeśli nie bedziesz omijac posiłków, jeśli bedziesz zachowywac przerwy i jesli zaczniesz jesc regularnie uwierz, że organizm zacznie chodzić jak w zegarku sama bedziesz wiedzieć, kiedy jest 'pora karmienia' bo organizm się wyreguluje ![]() owoc to nie jest posiłek! na kolacje polecam zupy i ryby - pieczone i wedzone ![]() z fasoli zrób paciaryje ![]() podsmaż cebulke i pieczarki (jak masz, lub paprykę) wrzuc fasolę, koncentrat pomidorowy, wlej troche wody dopraw pieprzem, solą, pieprzem mielonym, majerankiem, lubczykiem, odrobina pieprzu kajenskiego, albo bazylia i bedzie pycha ![]() ufff chyab jeste na bieżąco |
|
|
|
|
#1989 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka dziękuje za odpowiedzi
Wyjaśniam kilka rzeczy: odkąd jestem na mm nie mam napadów głogu, nie ciągnie mnie do słodyczy chociaż zawsze przed @ była tragedia a teraz ten tydzień spoko, na nic się nie skusiłam bo nie miałam ochoty Co do 4 posiłku to wypadałby bardzo późno bo tak 20 lub 20.30 dlatego nie jem o tej godzinie a też trudno mi wszystko przesunąć o godzinę bo jestem zależna od dziecka. Co z tego jak obiad mi wypada o 13 a ja małego trzymam na rękach do 13.20 chyba że można zjeść tak późno coś ? dlatego myślałam o czymś lekkim np jabłko lub marchewka?Co do fasolki już ją wykorzystałam, zgodnie z Twoją poprzednią radą zrobiłam ciasto fasolowe z kakao pachnie bosko i jutro zjem kawałek do kawy + pomidorByłam dziś w lidllu i oczywiście kupiłam dżem truskawkowy niskosłodzony zawiera fruktozę a później w domu doczytałam, że jeszcze cukier jeżeli możecie to napiszcie jaki wy dokładnie dżem używacie jakiej firmy? Oczywiście desek niebieskich nie znalazłamMoja kolacja dziś nie była rewelacyjna bo tłuszczowa: kurki podpieczone na odrobinie smalcu (gęsi podobno najlepszy) i do tego tak 4 łyżki śmietany 18% i oczywiście zrobiłam pełny talerz sałaty strzępiastej z pomidorem w kostkę z odrobina śmietany to było tak o 17.15 i teraz czuję lekkie ssanie ale nie chciałam jeść o 21Szkoda, że nikt nie pisze na forum kto teraz zaczyna dietkę albo już jest kilka dni, zawsze można wymienić informację i się jakoś wspólnie mobilizować mnie TZ ciągle namawia na coś słodkiego i nie mam co na niego liczyć jeżeli chodzi o wsparcie Edytowane przez saba09 Czas edycji: 2014-08-19 o 23:14 |
|
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Dzień 8
dziś śniadanie bardzo późno bo o 10.40 ale rano musiałam iść na badania na czczo ![]() ś; kawa z mlekiem, 2 duże kawałki ciasta fasolowego, 2 łyżki płatków owsianych zalanych odrobiną wrzątku, marchewka, ogórek kiszony o; w trakcie myślenia ale będzie tłuszczowy k; ryba sola gotowana, fasolka szparagowa oczywiście dużo piję miałam się dziś zważyć bo minął tydzień ale jest pierwszy dzień @ więc poczekam ale sądzę, że na pewno coś ubyło bo spodnie już mnie tak nie cisną dzwoniłam spytać do gościa co z tą książka ale twierdzi, że wysłał więc lada moment powinna być u mnie dziwnie tak pisać w sumie sama do siebie ale co tam |
|
|
|
|
#1991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Palommetka pół roku pisała sama do siebie ![]() o moich zmaganiach doczytasz tylko od lipca do września Potem zmagałam się ze wszystkim sama na 7 piętrze CZD w Warszawie MM uratowało mnie od zajedzenia się Pamiętam też moimi pierwszymi obserwacjami była cera choć nigdy nie miałam jej problemowej przy MM zaczęła po prostu wyglądać mega zdrowo i tak samo dziś, wyrównana, gładka, nawilżona, odżywiona a kosmetyków na twarz wodę tylko stosuję ![]() Ja nigdy się nie przekonałam do warzywa do śniadania - nie powinnam Cię pewnie demoralizować - ale jem o 5 rano i wymiękam - czasem jak jem pózniej to wcisnę warzywko ja jem wg przerw i nie podjadam nigdy jabłko z marchewką to nie posiłek, naprawdę ...choć sama raz dziennie jem owoc do 40 dkg wiec może źle Ci radzę ale na początku owoce jadłam tylko rano Generalnie z owocami chodzi o to że spożywane z innym jedzeniem fermentują w żołądku gdyż mają inny czas trawienia niż pozostałe jedenie Dlatego owoce trzeba jest na pusty żołądek i odczekać godzinę żeby spokojnie przeszły sobie do jelit zanim się zje coś innego. Inna teoria głosi, że lepiej jednak rano tylko już nie pamiętam dlaczego ![]() Wiec ja na początku rano i do 40 dkg dozwolonych włącz soczewicę, cieciorę - ciecierzyca to jeden z najbogatszych aminokwasów
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
dzień 9
sjenny czytam teraz to co pisałaś w tamtym roku i widzę, że jestem/byłam bardzo do Ciebie podobna, ciągle albo prawie ciągle myslałam o jedzeniu, nawet jak nie byłam głodna to jadłam, smutki zajadałam a potem taka złość na siebie, że się jest takim słabym i nieudolnym, ze nawet jedzenie mną rządzi Napisz jak sobie teraz radzisz, minął już rok odkąd jesteś na diecie ![]() Moje śniadanie dziś też późno ale synek w nocy skakał a rano spaliśmy do 9 ![]() 9.20 dwie nektarynki, pół szklanki soku bobo frut 10.00 ś; kawa z mlekiem, owsianka, 2duże kawałki ciasta fasolowego ok 14.00-14.30 o; mięsko ze świnki duszone, ogórek kiszony, kawałek sera pleśniowego, sałatka ze śmietaną (pekińska, rzodkiewka,pomidor) ok.19.00 k; łosoś wędzony (brzuszek), fasolka szparagowa gotowana oczywiście w między czasie piję tak spokojnie 2 litry płynów dozwolonych do śniadania bez warzyw i wiem, że należy mi się lanie![]() na porzednich stronach forum wyczytałam, że można robić trochę dłuższe przerwy między posiłkami ale nie dłuższe niż 6 godz, czy to faktycznie PRAWDA bo u mnie to by było super nie zawsze się uda żeby było 4 godz czasami zanim dam dziecku jeść potem sobie przyszykuję to wychodzi 5 godz![]() przyszła książka i się zastanawiam, czy czytać forum czy brać się za Szczupłą... chyba będę trochę tu trochę tu przyznaję się do małego grzechu wczoraj między posiłkami zjadłam kilka śliwek oczywiście nie byłam głodna tylko tak mi ślinka przyszła jak zobaczyłam je sobie na drzewku![]() palomeetka zerknij na ten mój jadłospis i czy to bardzo źle, że tak późno jem śniadanko??? w sumie też długo śpię rano chociaż w nocy czasami czuję głód ale oczywiście nic nie jem Edytowane przez saba09 Czas edycji: 2014-08-23 o 13:29 |
|
|
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Saba przerwy można wydłużać byleby starać się nie przekraczać tych magicznych 6 godzin - chodzi o to, że długie przerwy powodują, że organizm przechodzi na magazynowanie. Bardzo ważne jest zachowanie odstępów czasu 3h po posiłku wb, 4h po tb ... i nawet te głupie śliwki w ogrodzie zjedzone bez zachowania odstępów powodują drażnienie trzustki. Owoce na pusty żołądek i po owocach min 30 min nic
niech się strawią i przejdą do jelit. Inny temat soki ( bobofriut ) - z tego co się orientuję Montignac odradzał soki nawet bez cukru, lepiej owoc zjeść. I olej, że się zmarnuje ![]() Sniadanie skoro wstałaś o 9 to śniadanie idealnie po wstaniu ma być ok 30 min a nie o jakiejś określonej godzinie rano ![]() pytasz się o ten rok na diecie teraz przeszłam na trzy posiłki plus owoc jednocześnie wydłużając przerwy między nimi żeby zmieścić się w dobie, która zaczyna się 4,45 nie lubie jest późnym popołudniem i tak jest mi naprawdę dobrze. Na początku diety jadłam w systemie 4 posiłków - wb, tb, tb, wb Potem przez pół roku w szpitalu często na śniadanie owsianka, potem kabanos/ser/pomidor czy inne warzywo i na kolację makaron durum i tuna czy cokolwiek podobnego - nie było szans na gotowanie, na porządną aprowizację ( w pobliskich sklepach ceny zaporowowe ustawione pod rodziców w czd :/ ) pól roku na walizkach. Jadłam jw. Przyjaciółka przynosiła makaron durum i soczewicę ![]() Pod względem jedzeniowym ciężko bardzo. Monotonia. Bez ciepłych posiłków. Cały czas w utrzymaniu diety pomaga mi pamięć samopoczucia sprzed diety. Ciągły przymus jedzenia, deprecha, non stop skoki insuliny, hiperglikemia wszystko było kompulsogenne. Ulga, że zjadłam i jestem najedzona to uczucie, które pielęgnuje do dziś. Uspokojony organizm uspokoił głowę. 10 lat zaburzeń odżywiania. Nie jestem wolna. Są epizody że chciałabym się przejeść, są że chciałabym się głodzić - ale nad nimi panuję. Widzę jak przychodzą, wiem, że miną a ja robię swoje. i jest we mnie siła wynikająca nie z ubywających kg czy cm a z tego, że skoro przeżyłam ten ubiegłoroczny koszmar to co więcej może mnie złamać. Mogę wszystko. Znam chorobowe mechanizmy i funkcjonuję pomimo ich
|
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
cześć!
nie mam czasu na nic ![]() i jeszcze w robocie mi sie pochrzaniło i w ogóle ściskam Was mocno ![]() |
|
|
|
|
#1995 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Raczkowanie
|
Dzień 10
cześć Emilia 25 mój dzisiejszy jadłospis 2 szt nektarynki ś; kawa, owsianka z 4 suszonymi morelami, kawałek ciasta fasolowego o; mięsko z indyka duszone, grzyby smażone, pomidorki + mozarella k; ciemny makaron, wędzony łosoś, pomidor, fasolka szparagowa wiem, że kolacje połączyłam nie tak jak trzeba W+T ale za późno się zorientowałam przyznaję się że wczoraj wieczorem trochę zabalowałam i wypiłam 2 szklaneczki ginu z tonikiem a wiem, że nie wolno.palomeetka jak tylko się odrobisz to wracaj żeby przejrzeć te moje jadłospisy sjenny mam nadzieję, że będziesz taką moją motywacją jak czytam Twoje wypowiedzi to aż miło się robi i Twoja historia napawa mnie nadzieją, że może ja też jeszcze będę kupowała ubrania w rozmiarze 38 i będę się tak dobrze czuła jak Ty |
|
|
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
I weekendzik się kończy. Dawno się nie odzywałem, bo jakoś nie było okazji
Dietkujemy z Emilką bez przerwy. Dziś pozwoliliśmy sobie na dużą dozę rozpusty. Po obiadku, na który były duszone żeberka z kapustą kiszoną wszamaliśmy po kawałku 4 rodzajów sera, popijając to wszystko lampką czerwonego, wytrawnego wina ![]() Emilce waga leci, jak szalona. Jest już blisko pierwszego celu A mi waga duuużo wolniej niż kiedyś, ale za to… Łapa rośnie jak szalona, cycki mniejsze i jędrniejsze (tak faceci też zwracają uwagę na swoje cycki, tylko dla odmiany nazywamy to klatą ) Obwody maleją, spodnie coraz luźniejsze ![]() No i musiałem dokupić obciążenie do hantli, bo już są za lekkie Ogólnie dajemy radę. Odstępstwa od diety zdarzają się rzadko i polegają głównie na przekroczeniu "czasu karmienia", czyli przerw między posiłkami. Czasem ucieknie tramwaj, albo człowiek zabierze się za koszenie trawnika na działce i jakoś za szybko czas ucieka. Potem podczas jedzenia obiadu okazuje się, że powinien być jakieś pół godziny temu. ![]() Ale zdarza się to może raz na jakieś dwa tygodnie. Co do reszty jest wporzo ![]() Pozdrówka
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Raczkowanie
|
A ja zgrzeszyłam wczoraj
Sushi Chyba nie warto było Na wadze plus. Gastro cały dzień plus niesmak ... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Moose brawa dla Ciebie i dla Emilki MM jest świetne, prawda ![]() A mi padł lapek, mam nadzieje, że tylko zasilacz... Nie znoszę pisać z telefonu
|
|
|
|
#2000 |
|
Raczkowanie
|
Dzień 12
![]() witaj, moose1979 fajnie masz, że razem z dziewczyną na diecie witaj sjeeny, ja z telefonu to bym pewnie nic nie napisała ![]() raporcik za dziś 10.00 ś; kawa z mlekiem, owsianka + 4morele suszone i kilka jagód goji, 2 kromki wasa 14.00 o; krem porowy, makaron z łososiem wsw, 10 szt pomidorków koktajlowych, ogóras kiszony 18.00 k; sałatka z soczewicą (ogórek, pomidor, papryka, 1 łyż majonezu kieleckiego) biała kiełbaska z grilla i ogóras kiszony mój TZ dziś pochłaniał po obiedzie dużą kremówkę i o dziwo nie miałam ochoty za to wczoraj do kolacji wypiłam trochę więcej niż szklaneczkę piwa nie dostanę.Uciekam chwilkę poczytać zaległości a jestem dopiero na 44 stronie
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Saba będę lała za alko ... Maltoza z piwa sprawdź sobie Ig .. Nie szkoda Ci wysiłku wkładanego w uregulowanie trzustki? Żeby byla jasność . Mi tez alko bardzo szkoda. Whisky z colka, ginu z tonikiem itd mój M robi świetne drinki i ma zaopatrzenie.... bardzo mi bylo żal ale coś za coś.... Teraz zwozi mi wytrawne wina wszelkiego autoramentu i cieszę się, że chociaż to można
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ten krem porowy do węgli to jak robiłaś?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2014-08-25 o 19:34 |
|
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
dzień14
![]() wczoraj nie miałam czasu w ogóle a teraz to tylko chwilkę ja nie wiem, nie pracuję, jestem z dzieckiem w domu a nie mam czasu na nic Emilia 25 to jeszcze lepiej, ze mąż rozumie Cię doskonale, mój tylko wieczorem pyta "pijemy piwko???" albo "kupiłem ciasto" i jak tu się odchudzać na której stronie dołączyłaś do forum??? bo jeszcze nie doczytałam wszystkiego.sjenny krem porowy robiłam pierwszy raz i bardzo dobry (ja robiłam gęste) dodaję ciut soli, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz co kto lubi i gotuję jakieś 15min. Do wersji tłustej można zabielić śmietaną a w wersji W bardzo dobre z makaronem Mam nadzieję, że przepis zgodny z zasadami mm moje meny na dziś 9.20 duże śliwy 2szt ś; 10.00-11.00 owsianka, kawa, ciasto fasolowe o; ok. 15. 00 zupa pomidorowa z soczewicą, filet z kurczaka, fasolka szparagowa, grzybki w sosie śmietanowym k; łosoś wędzony (pół brzuszka), fasolka czerwona z puszki(połowa) ogóras kiszony, pomidor mam nadzieję, że wszystko ok zrobiłam znowu ciasto fasolowe bo przyjechała siostra i bardzo chciała spróbować ale zbytnio jej nie smakowało czytam już 50 stronę i ciągle tam piszecie o tiramisu, sernikach aż cieknie.......... ja jutro planuję się zważyć
|
|
|
|
|
#2004 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
u mnie słabo ![]() to nad czym pracowałam od 3 lat poszło się... ![]() ogólnie pisząc, to pracowo jestem w czarnej dooopie ![]() i nie wiem co dalej ![]() ![]() idę doczytać co się działo jak mnie nie było... ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- moose1979 zamiast słodzików lepiej dodawać syrop z agawy, albo cukier kokosowy (bo właśnie doszukałam się słodzika w przepisie na muffiny z ciecierzycy )Cytat:
ale dopytam - jaki skład ma ciasto fasolowe? czym słodziłaś? Cytat:
nie dawaj dziecku i sama nie pij! zero witamin i błonnika sama rób soki, a najlepiej jedz owoce, bo są zdrowsze no i błonnik ![]() poza sokiem menu super! (no do kolacji dorzuciłabym surowizne )Cytat:
a co za tym idzie - chudnięcie owoce w ciągu dnia nie są najlepszym pomysłem, ale jak musiałaś to musiałaś ![]() jednak lepiej ćwiczyc silną wolę i nie poddawac się zachciankom, bo to prosta droga do rzucenia się na coś nieMM a propos śniadań - najlpeije jeść je do godziny od wstanięcia i dobrze jest tego pilnować, bo im szybciej coś zjesz to organizm ma z czego czerwpać energię i nie musi magazynować, więc chudniesz im poźniej jesz, im mniej posiłków, im wieksze przewy to większe szanse na magazynowanie, słabsze chudnięcie i frustracje ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() i co to za makaron? podaj skład Cytat:
wyskoki i grzeszki to prosta droga do rzucenia MM w cho-le-rę, wiesz ![]() nie będzie efektów, będziesz zła, że się poświęcasz i dieta nie działa zbieraj się i wracaj na dobrą drogę!! chudnięcie na MM to efekt uboczny ![]() bo tak naprawdę chodzi o stabilizacje pracy trzustki! aby trzustka się wyregulowała potrzeba około 3 miesięcy bez grzeszków, jedzenia o niskim IG, kompensowania wyższego IG warzywami etc |
|||||
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Raczkowanie
|
moose1979, Emilka i ogromne za wytrwałość i efekty!! ![]() warto się troche pomęczyć na początku co? ![]() wszystko trzeba w głowie poprzestawiać, totalnie zmienić myślenie, że dieta to nie jest liść sałaty i jogurt ![]() a ser żółty, kawał mięsa, makaron, czy chleb nie spowodują zejścia śmiertelnego Emilia 25 ile już u Ciebie na liczniku? pękła dyszka? ![]() Cytat:
obiad - łosoś wsw czy tuńczyk? jesli łosoś to podaj prosze skład i BTW z puszkikolacja - obserwuj czy waga będzie spadać od połączenia soczewica + tłuszcze (kiełbasa, majonez) u mnie po takiej kolacji waga poszłaby lekko w górę ![]() ale może masz szczęście i będzie ok doczytaj w 'Szczupłej...' doszła już? tam Montignac szerzej tłumaczył o połączeniu strączki + tłuszcze oj saba saba ja tam lać nie będę, ale największe kuku to sama sobie robisz ![]() ostatnio pisałam to moose i Emilce, teraz Tobie ![]() masz pierwsze podejscie do MM organizm jeszcze nigdy nie był na takim stylu jedzenia/posiłków masz ogromne szanse (jak zepniesz poślady i się zaweźmiesz w sobie) na szybkie i trwałe efekty pierwszy raz na MM jest najlepszy, organizm najlepiej reaguje na zmianę jedzenia, ładnie stabilizuje się praca nie tylko trzustki, ale i reszty hormonów nie zmarnuj tego, drugi raz nie bedziesz miala takiej szansy na forach poswieconych MM jest masa osób, które zaczynały po kilkanascie razy i guzik, nie maja siły, wieczne wymówki, rzucanie sie na inne diety jak podgladałam co sie tam wyprawia to na jednym królował dukan na innym dukan/sportowa/bezglutenowa i jakies inne ![]() mobilizuj sie saba popatrz na efekty u sjeeny, Emilki, moose na Wigilie rodzina Cie nie pozna! a znajome z zazdrości będa jadem pluły ![]() Cytat:
![]() zamiast piwa - wino wytrawne zamiast kremówki - garsc migdałów a Twój to jak? wygląda jak model?nie musi sie odchudzac? ![]() krem porowy super Cytat:
i za jutrzejsze ważenie! sjeeny dziękuję że działasz jak mnie nie ma )i pod wszystkim mogę sie podpisac skrobne maila, w sumie teraz mam dużo czasu, skoro nie ma pracy... ![]() EDIT. jak kogos/coś pominęłam to proszę nie bić ![]() miesza mi sie już wszystko... Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2014-08-26 o 16:29 |
|||
|
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
W moim lapku albo wejście od zasilacza albo płyta główna... Najbardziej awaryjny sprzęt, jaki byl w moich rękach :/ z oryginału pozostała już chyba tylko obudowa... Wymieniony kiedys twardy dysk, płyta główna ( tak... ) i juz sama nie pamiętam co jeszcze ... Sony vayo wrrrrr.... A asus z media za tysiaka chodzil z siedem lat ... Zachciało sie zmian
glupia nie skopiowalam takich ważnych rzeczy ...Palomeetka dzialam poszyta strachem bo ja wiesz, prawie MM i boje się komuś źle doradzić Sorry za lit.. Fon Kara za sushi do dziś. Waga ani drgnie. Nie warto było... ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Palommetka co się dzieje? Przytulam
|
|
|
|
#2007 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
Emilka gratulacje
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Jest fan, co
|
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka odpowiadam na pytania:
ciasto fasolowe słodzilam cukrem brzozowym, dziś zamroziłam 3 kawałki aby nie jeść znowu przez 4 dni zostawiłam tylko mały kawałek na jutro a mam pytanie czy posiłek z tym ciastem to jest T ?ciemny makaron kupuje w biedronce durum ![]() łosoś wsw co do piwa to czytałam gdzieś, że można szklaneczkę do posiłku, czy to źle wyczytałam co mam zrobić z tym dżemem co kupiłam w lidllu? pewnie go jeść nie mogę jak jest tam dodatek cukru ? gdzie kupujecie te swoje dżemy bez c..? mój mąż twierdzi, że wyglądam dobrze i po co się odchudzać on jest raczej szczupły 183cm/ 79kg nawet bym chciała żeby trochę przytyłszczupła.... doszła ale najpierw chcę skończyć czytać forum Boję się jutro ważyć bo czuję się taka przejedzona i ciężka pewnie to wina moich grzeszków i jutro nie będzie czym się chwalićEmilia 25 gratuluje -9kg w takim krótkim czasie
|
|
|
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chcę dołączyć do Waszego grona, dziś 6 dzień na diecie MM, na wadze 2 kg mniej z czego się cieszę i walczę dalej
Mój pierwszy cel to osiągnąć wagę sprzed ciąży czyli 70 kg, teraz jest 76, niby 6 kilo niewiele ale tak ciężko mi wrócić do tej wagi. Kilka lat temu byłam na diecie dukana, w 4 miesiące zrzuciłam 18 kilo-do wagi 63, później gdzieś przybyło te 7 ;-) no i potem ciąża, sporo kg przybyło i wiadomo.... Teraz mój synek ma prawie 10 miesięcy, jestem z nim w domu więc możecie sobie wyobrazić ile wolnego czasu mam Na razie z urozmaicaniem posiłków u mnie ciężko, ale chciałabym zacząć przyrządzać nowe potrawy zgodne z dietą. Nie przeczytałam żadnej książki o diecie, czytam jednak Wasze forum i nadal czytam w wolnych chwilach, jest tu wiele cennych informacji. Zdaję sobie sprawę że jestem dopiero początkująca i poznaję tajniki diety... Mam nadzieję że mnie przyjmiecie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:55.

saba09 witaj!

czyli jak ja zmierzyłam pępek to gdzie jest pas???
okropne połączenie.

nie dostanę.

popatrz na efekty u sjeeny, Emilki, moose