|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
Cytat:
W ogóle to czytałam chyba, że humektantów nie należy używać jak jest za mokro albo za sucho i wtedy emolienty powinny polecieć, żeby przyblokować wilgoć z włosa i żeby nie uciekała, dobrze zrozumiałam? W taki razie humektanty na dni z umiarkowaną pogodą czy powinnam np. nałożyć, spłukać i potem dać coś emolientowego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | |
Moderator
|
myszka2020 - tej faith in nature też nie widziałam nigdzie. biowaxów już nie chcę bo maja takie wielkie opakowania i muszę przez net brać.. ale zobaczę w hollandandbarret, tam mają jakieś eko bajery i sporo z nich ma aloes.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() obczaj sobie to: http://www.anwen.pl/2012/07/punkt-ro...cji-wosow.html Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-19 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Klaudenc - W H&B jest drogo strasznie ![]() Jest taki krem AloeVera z bodycare albo funcika. Fajny na dłonie - moment się wchłania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Moderator
|
Cytat:
No ale ja nie chcę kremów, mam jeden do kremowania a najlepiej działają u mnie produkty po myciu. Aloesu używam też na twarz czasami ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-19 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
czyli dobrze, że kupiłam tę maskę dzisiaj (jakby ktoś nie wiedział to jest teraz na promocji w naturze). A mogę ją wymieszać z jakąś maską emolientową? Bo chyba nie mam w domu maski humektantowo-emolientowej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...roteinach.html |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do facelle nie jestem przekonana i chyba nie będę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||
Zakorzenienie
|
Wszystko już prawie gotowe, a ja nie mogę się doczekać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny, jak zwykle niezawodne.
![]() Mam jeszcze pytanie - gdy Anwen pisze o mieszaniu humektantów z emolientami to znaczy, że mam zmieszać 2 odżywki czy może nałożyć humektantową, spłukać i zaaplikować emolientową? Przepraszam za to gradobicie pytań ale ten temat jest dla mnie zmorą straszną, jak tu byłam ostatnim razem to uczepiłam się samych emolientów i nie skończyło się to dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() przykładowo raz stacjonarnie mi zaśpiewali 7 za odżywę 265 ml, a w promocji online kupiłam za tyle dwie ![]() myszka2020- czytałam o maskach omia, ale też ich nie ma tutaj a podobno są świetne i chętnie bym spróbowała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
![]() Proteinki powrocily! ;D Więc i skret lepszy. ![]() Niestety, po tylu hennowaniach, powinnam odpuścić nakładanie mieszanki na długość bo bardzo wybija czerwień, a ja lubię taki kolor bardziej w pomarańcz ![]() ściemniałam niestety i cicho sobie marzę, że ta henna się wypłucze do pomarańczowego blasku. Niestety, wszędzie poza światłem dnia jestem raczej kasztanowa ![]() Eh czemu z tą rudoscia tyle zachodu? Albo wyplukany kolor, albo hennowanie i wpadajaco lekko w czerwien ![]()
![]() |
#4276 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czytam na bieżąco i dzięki wam sporo się uczę, ale wciąż się nie odzywam, bo nie potrafię się włączyc do waszej mądrej dyskusji ![]() ![]() To moje początki więc nie wiem czy nie robię kardynalnych błędów, które wy z łatwością wyłapiecie ![]() Myję włosy mniej więcej 2-3 razy w tygodniu (wcześniej codziennie). Olejowanie przed każdym myciem na mokro z odżywką, olejem lnianym. Myję włosy odżywką, najczęściej balsamem mrs potters z aloesem. Później odżywka d/s Garnier AiK lub maska na pół godziny kallos latte ten niebieski wymieszany z Garnierem np ( nie wiem jak często tak można, żeby nie przeproteinowac?) . Odciskam wodę i nakładam odżywkę joanny b/s len i rumianek. Stylizuję glutkiem lnianym lub żelem mrożącym joanny. Na końcówki daję serum Marion. Dodatkowo stosuję wcierkę Jantar i codziennie piję drożdże (już 15 kubeczków za mną). W sumie myślałam, że wszystko ok, ale zaczęłam się bac, że włosy dostają za dużo/za mało protein/humektantów/emolientów ![]() ![]() ![]() Będę wdzięczna za każdą radę, sugestię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Konto usunięte
|
Joanku: ale czad
![]() Przerażacie mnie z tą dbałością o proporcje emolientów, protein etc. Ja to nawet nie wiem jak to się piszę :P Składów przesadnie nie chce mi się analizować. Cholercia nawet nie myślę ile czego używam, tylko daje to co akurat wydają się potrzebować :P Czas się chyba do edukować jak to takie ważne, a ja to w nosie mam ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-08-19 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
Dziękuję, dziubki!
![]() Ale ten kolor ![]() ![]() Co do tych 'proporcji' to nie nie w moim wypadku. Jak włosy się już pozna (haha niby masz na głowie trzeba poznać xd) to wiesz co.i jak. Ja tam wiem że musi być glut i jakaś proteina, i gro! ![]()
![]() |
#4279 |
Moderator
|
Mam mnóstwo włosów w takim złotym kolorze co mi teraz się mieszaja z tymi ciemnymi i wygląda to mniej wiecej tak:
http://www.trendirstyle.com/wp-conte...goria-Hair.jpg co prawda nie mam aż tak dużo tych jasnych, ale nie podoba mi się to u mnie ![]() wrzucam się, ten kolor średnio widać po olejowaniu sezamkiem, myciu joanną rzepą, na to maska wax miodowy beauty formulas i glutek. przyjemna maska, nawilża i natłuszcza. śmiesznie wyglądają jak odrastają, a że leżałam sobie to mam teraz szopę ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-19 o 16:54 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Właśnie przed chwilą, po raz pierwszy łożyłam na włosy olej sezamowy.
![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie ostatnio dwie odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html Obie mają dosyć dobre opinie więc chciałam wypróbować. ![]() Ja też się nie bardzo jeszcze orientuję, jeśli chodzi o humektanty, emolienty itd. I nie mam pojęcia, jak rozpoznać, czego moje włosy właśnie potrzebują. ![]() Ale tu znalazłam właśnie fajny wpis na ten temat. http://wlosowelove.blogspot.com/2014...y-czym-sa.html
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-08-19 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
#4283 |
Wtajemniczenie
|
Janku, wyglądają imponująco.
A ja uruchomiłam w końcu tel. Zrobiłam jakies fotki. Dzisiaj uzylam Nivei do lokow, której nikt z was nie chcial:p. Nie lubię jej ale chce zużyć. Loki nie są takie jakbym chciała ale nie jest žle. Po Joannie Są ładniejsze. Zeby je dociązyc musiałam dać kilka pompek jedwabiu i jeszcze lyzeczke oleju mugdalowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Wtajemniczenie
|
Wrzucam fotkę z wczoraj...Nie miały tego co lubią ale pokazuję bo niedługo idę pocieniować i zrobić odrost i wrzucę dla porównania.Fotka trzecia jest z wieczoru po całym dniu miałam inną bluzkę ale to ten sam dzień póżno wieczorem.Z czasem włosy coraz bardziej się skręcają u mnie i tracą przy tym na objętosci.Siadają...
Zdjęcie ostanie zamazałam bo miałam głupią minę:P. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-08-20 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myszka2020 , kurcze ślub! To w tą sobotę? Jeśli tak to w moje urodziny ![]() ![]() Edytowane przez ankacg Czas edycji: 2014-08-20 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
Curly, cudowna objętość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny dziekuje Wam!
Myszka zastosowalam Twoja rade i jestem w niebie! praktycznie zero puchu! <3 uzylam czysto emolientowej odzywki bez dodatkow (na 40 minut Garnier oleo repair ![]() ![]() Edytowane przez 201708250935 Czas edycji: 2014-08-20 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Byłam u fryzjera dzisiaj. Pocięłam końcówki o jakieś 3 cm. Chciałam też pocieniować delikatnie, ale stwierdziłam, ze na razie lepiej poczekam aż wyjdę z tego przeproteinowania.
A teraz nałożyłam olej winogronowy na maskę aloesową Naturvital. I kupiłam sobie dzisiaj z Ziaji maskę z masłem kakaowym |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Moderator
|
Wczoraj byłam taka zadowolona a dziś się obudziłam i... fruwające piórka. Istna masakra. Zaraz umyłam sls i olej. Cóż, proteiny chyba pokazują zęby po czasie ^^
Macie jakiś pomysł co zrobić z proteinowymi odżywami skoro nie mogę ich używać? Nie mam komu ich oddać, a szkoda wyrzucać bo od paru miesięcy siedzę między suszem, a przeproteinowaniem i nie będę ich używać. Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-08-20 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.