Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 12:59   #4261
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
humektantowo=proteinowa. mam joannę, ale maseczkę jajeczną z olejem rycynowym, żółtkiem i ziołami
Tak, ten. Jest jeszcze zielony z aloesem do wypadajacych i też jest humektantowy.
Dziękuję, zapisałam sobie.

W ogóle to czytałam chyba, że humektantów nie należy używać jak jest za mokro albo za sucho i wtedy emolienty powinny polecieć, żeby przyblokować wilgoć z włosa i żeby nie uciekała, dobrze zrozumiałam? W taki razie humektanty na dni z umiarkowaną pogodą czy powinnam np. nałożyć, spłukać i potem dać coś emolientowego?
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:05   #4262
Klaudenc
Moderator

myszka2020 - tej faith in nature też nie widziałam nigdzie. biowaxów już nie chcę bo maja takie wielkie opakowania i muszę przez net brać.. ale zobaczę w hollandandbarret, tam mają jakieś eko bajery i sporo z nich ma aloes.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość

W ogóle to czytałam chyba, że humektantów nie należy używać jak jest za mokro albo za sucho i wtedy emolienty powinny polecieć, żeby przyblokować wilgoć z włosa i żeby nie uciekała, dobrze zrozumiałam? W taki razie humektanty na dni z umiarkowaną pogodą czy powinnam np. nałożyć, spłukać i potem dać coś emolientowego?
dobre są też odżywy dr organic, są na bazie soku z aloesu. używam wersji z arganem i z miodem manuka, ale w Polsce trzeba zamawiać i kosztują dużo. W Anglii można je kupić w hollandandbarret

obczaj sobie to:
http://www.anwen.pl/2012/07/punkt-ro...cji-wosow.html

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-19 o 13:09
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:08   #4263
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:

tak mniej więcej jak opisałaś. Humektanty nawilżają, ale żeby nie utracić nawilżenia trzeba zabezpieczyć emolientowym czymś. Możesz patrzeć i na pogodę i dodatkowo robić tak jak napisałaś

Klaudenc - W H&B jest drogo strasznie Ładne składy, ale buteleczki po 150ml-200ml po 5-7 Ł.
Jest taki krem AloeVera z bodycare albo funcika. Fajny na dłonie - moment się wchłania.
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:16   #4264
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Klaudenc - W H&B jest drogo strasznie Ładne składy, ale buteleczki po 150ml-200ml po 5-7 Ł.
Jest taki krem AloeVera z bodycare albo funcika. Fajny na dłonie - moment się wchłania.
Kupuję tam tylko jak są promocje, raz miałam promocję gdzie oszczędziłam 7 funtów jakoś i kupiłam 3 odżywy po 265 ml i żel aloesowy 200 ml za 16. Używam od 2 miesięcy i nawet połowy z tego nie zużyłam.
No ale ja nie chcę kremów, mam jeden do kremowania a najlepiej działają u mnie produkty po myciu. Aloesu używam też na twarz czasami generalnie wydaję tak mało na wszystko że nawet nie odczuję jak dam więcej kasy jednorazowo na coś ;D

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-19 o 13:18
Stary 2014-08-19, 13:18   #4265
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Pewnie, że jest ratunek Dużo olejować, najlepiej na jakąś humektantową odżywkę czy maskę (np. maska aloesowa naturvital), potem maski i odżywki d/s humektantowo-emolientowe i powinno być dobrze
czyli dobrze, że kupiłam tę maskę dzisiaj (jakby ktoś nie wiedział to jest teraz na promocji w naturze). A mogę ją wymieszać z jakąś maską emolientową? Bo chyba nie mam w domu maski humektantowo-emolientowej
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:21   #4266
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mam misję kupienia szamponu bez SLS. Babydream odpada na wejściu Miałam swój ulubiony szampon ale go wycofali
Co mogę kupić w Rossie? Nie mogę pójść i przeglądać półek bo idę z 11miesiecznym dzieckiem i bedzie mi sie wiercila pewnie wiec chce to zrobić w miarę szybko
Ja najbardziej lubię hippa i facelle

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
o to to ja mam teraz czyli to jest oznaka przeproteinowania?takie są lekkie jak piórka,niedociążone..a jak dociążę do robią się strąki brzydkie.Coś im się też dzieje...

Ja kupiłam sobie teraz szampon pilomax do blondu oczyszczający i odżywkę do blondu.
Lekkie jak piórka mogą być przeproteinowane ale też czasem tak zachowują się przenawilżone (nie za dużo humektantów u Ciebie ostatnio)?

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
dziekuje

sprobuje troche inaczej je wypilegnowac tak jak dziewczyny mi radzily i pojde do fryzjera zeby zrobil dodatkowa wartwe od gory, powinno chociaz troche pomoc na ten irytujacy puch (ktory psuje mi cala radosc )

a, no i w sumie zastanawiam sie czy by nie wrocic do b/s
Warto wrócić do b/s, ona pięknie ogranicza mi ewentualny puch

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie. Mam problem z klasyfikacją masek i odżywek . O ile wydaje mi się, że mam parę odżywek emolientowych (Planeta Organica turecka, Planeta ogranica maska marokańska, Garnier Karite) to zupełnie nie mam humektantowych i proteinowych. Patrzę po skłach i widzę, że jest to co powinno być w humektantowej ale zastanawiam się czy nie jest za daleko, żeby uznać odżywkę/maskę za humektantową. To samo mam z proteinowymi rzeczami, będę musiała coś kupić, a nie mam pojęcia co. Myślałam, że Kallos Latte jest proteinowy ale jednak nie. Czy Joanna Mleko i Miód bądź Ives Rocher do włosów suchych są proteinowe?

Możecie coś polecić?
Zerknij do mojego wpisu, wypisałam tam sporo odżywek humektantowo-proteinowych oraz typowo emolientowych
http://recenzjekosmetykowpolskich.bl...roteinach.html
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:26   #4267
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
czyli dobrze, że kupiłam tę maskę dzisiaj (jakby ktoś nie wiedział to jest teraz na promocji w naturze). A mogę ją wymieszać z jakąś maską emolientową? Bo chyba nie mam w domu maski humektantowo-emolientowej
Możesz dokapać troszkę ulubionego oleju do niej albo sobie na nią olejować

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 13:26   #4268
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Kupuję tam tylko jak są promocje, raz miałam promocję gdzie oszczędziłam 7 funtów jakoś i kupiłam 3 odżywy po 265 ml i żel aloesowy 200 ml za 16. Używam od 2 miesięcy i nawet połowy z tego nie zużyłam.
No ale ja nie chcę kremów, mam jeden do kremowania a najlepiej działają u mnie produkty po myciu. Aloesu używam też na twarz czasami generalnie wydaję tak mało na wszystko że nawet nie odczuję jak dam więcej kasy jednorazowo na coś ;D
a chyba że tak.. mi było szkoda wydać 7 Ł na 200ml jak tak to śmiało !

Cytat:
Ja najbardziej lubię hippa i facelle
Ja do facelle nie jestem przekonana i chyba nie będę A za Hippa 15 zł za 300ml więc stwierdziłam że to bez sensu Babydream używałam na początku mojej pielęgnacji więc może tym razem będzie lepiej
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:28   #4269
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz dokapać troszkę ulubionego oleju do niej albo sobie na nią olejować
tak zrobię, dzięki
Stary 2014-08-19, 13:30   #4270
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość

Dziękuję

Jak tam przygotowania do ślubu Kasiu?
Wszystko już prawie gotowe, a ja nie mogę się doczekać

Cytat:

Najlepiej humektanty właśnie w taką umiarkowaną pogodę, choć można też do maski humektantowej dodać kilka kropli oleju, żeby zapobiec ucieczce nawilżenia. Choć u mnie humektanty, nawet w towarzystwie emolientów w czasie deszczu średnio się spisują

Cytat:
myszka2020 - tej faith in nature też nie widziałam nigdzie. biowaxów już nie chcę bo maja takie wielkie opakowania i muszę przez net brać.. ale zobaczę w hollandandbarret, tam mają jakieś eko bajery i sporo z nich ma aloes.

dobre są też odżywy dr organic, są na bazie soku z aloesu. używam wersji z arganem i z miodem manuka, ale w Polsce trzeba zamawiać i kosztują dużo. W Anglii można je kupić w hollandandbarret

obczaj sobie to:
http://www.anwen.pl/2012/07/punkt-ro...cji-wosow.html
Faith in nature super jest, szkoda, że u Ciebie nie ma Super jest też maska OMIA z aloesem, choć ona ma też sporo emolientów

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Pewnie, warto ją wymieszać z czymś emolientowym bądź dołożyć do niej kilka kropel oleju
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:35   #4271
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko już prawie gotowe, a ja nie mogę się doczekać
Nie dziwię się jeszcze tylko kilka dni
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 13:36   #4272
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny, jak zwykle niezawodne.

Mam jeszcze pytanie - gdy Anwen pisze o mieszaniu humektantów z emolientami to znaczy, że mam zmieszać 2 odżywki czy może nałożyć humektantową, spłukać i zaaplikować emolientową?

Przepraszam za to gradobicie pytań ale ten temat jest dla mnie zmorą straszną, jak tu byłam ostatnim razem to uczepiłam się samych emolientów i nie skończyło się to dobrze.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:44   #4273
Klaudenc
Moderator

Cytat:
a chyba że tak.. mi było szkoda wydać 7 Ł na 200ml jak tak to śmiało !
200 ml to mi też, w stałej cenie szkoda mi wywalać i przepłacać bo to jednak sporo kasy, promocje są często to wtedy opłaca się
przykładowo raz stacjonarnie mi zaśpiewali 7 za odżywę 265 ml, a w promocji online kupiłam za tyle dwie a że mam krótkie włoski to mi starcza na długo

myszka2020- czytałam o maskach omia, ale też ich nie ma tutaj a podobno są świetne i chętnie bym spróbowała teraz próbuję taki wax miodowy i myślałam że mnie przeproteinował ostatnio, ale jednak winowajcą było co innego ^^
Stary 2014-08-19, 13:51   #4274
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem tylko opiekunką małej wrzuciłabym ale to nie moje dziecię więc nie będę upubliczniać
AAAto nie..

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:51   #4275
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Proteinki powrocily! ;D
Więc i skret lepszy.
Niestety, po tylu hennowaniach, powinnam odpuścić nakładanie mieszanki na długość bo bardzo wybija czerwień, a ja lubię taki kolor bardziej w pomarańcz
ściemniałam niestety i cicho sobie marzę, że ta henna się wypłucze do pomarańczowego blasku. Niestety, wszędzie poza światłem dnia jestem raczej kasztanowa
Eh czemu z tą rudoscia tyle zachodu?
Albo wyplukany kolor, albo hennowanie i wpadajaco lekko w czerwien
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 15:44   #4276
ankacg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Proteinki powrocily! ;D
Więc i skret lepszy.
Niestety, po tylu hennowaniach, powinnam odpuścić nakładanie mieszanki na długość bo bardzo wybija czerwień, a ja lubię taki kolor bardziej w pomarańcz
ściemniałam niestety i cicho sobie marzę, że ta henna się wypłucze do pomarańczowego blasku. Niestety, wszędzie poza światłem dnia jestem raczej kasztanowa
Ach piękne!

Ja czytam na bieżąco i dzięki wam sporo się uczę, ale wciąż się nie odzywam, bo nie potrafię się włączyc do waszej mądrej dyskusji Dziś jednak postanowiłam coś wstawic, po lewej włoski sprzed roku, ale to dlatego, ze nie mam początkowego zdjęcia, ale w takim stanie były do początku sierpnia. Po prawej włosy po 2 tygodniach pielęgnacji. Wyglądają na zdjęciu na bardzo przesuszone, na żywo myślałam, że są dużo ładniejsze, a tu fotka i proszę jakie brzydule
To moje początki więc nie wiem czy nie robię kardynalnych błędów, które wy z łatwością wyłapiecie
Myję włosy mniej więcej 2-3 razy w tygodniu (wcześniej codziennie).
Olejowanie przed każdym myciem na mokro z odżywką, olejem lnianym.
Myję włosy odżywką, najczęściej balsamem mrs potters z aloesem. Później odżywka d/s Garnier AiK lub maska na pół godziny kallos latte ten niebieski wymieszany z Garnierem np ( nie wiem jak często tak można, żeby nie przeproteinowac?) . Odciskam wodę i nakładam odżywkę joanny b/s len i rumianek. Stylizuję glutkiem lnianym lub żelem mrożącym joanny. Na końcówki daję serum Marion.
Dodatkowo stosuję wcierkę Jantar i codziennie piję drożdże (już 15 kubeczków za mną).
W sumie myślałam, że wszystko ok, ale zaczęłam się bac, że włosy dostają za dużo/za mało protein/humektantów/emolientów Z tego tematu czuję się totalnie zagubiona mimo, że czytam i czytam i czytam i próbuję cokolwiek zrozumiec. Wiem, że każde kręciołki są inne, ale tak jak mówiłam, poprawę widzę z mycia na mycie jednak mimo wszystko wolałabym, żeby któraś w tej chwili mi napisala "dziewczyno! jak możesz stosowac (wpisac dowolne ) " niż potem płakac nad własną niewiedzą
Będę wdzięczna za każdą radę, sugestię
ankacg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 15:56   #4277
201605161428
Konto usunięte

Joanku: ale czad Mogłabym sobie te włosy na ścianie powiesić, bo dokładnie takie mi się marzą!

Przerażacie mnie z tą dbałością o proporcje emolientów, protein etc. Ja to nawet nie wiem jak to się piszę :P Składów przesadnie nie chce mi się analizować. Cholercia nawet nie myślę ile czego używam, tylko daje to co akurat wydają się potrzebować :P Czas się chyba do edukować jak to takie ważne, a ja to w nosie mam

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-08-19 o 15:59
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 16:22   #4278
Joanku
Zadomowienie

Dziękuję, dziubki!
Ale ten kolor końcowy są kasztanowe, zboje!
Co do tych 'proporcji' to nie nie w moim wypadku.
Jak włosy się już pozna (haha niby masz na głowie trzeba poznać xd) to wiesz co.i jak.
Ja tam wiem że musi być glut i jakaś proteina, i gro!
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 16:38   #4279
Klaudenc
Moderator

Mam mnóstwo włosów w takim złotym kolorze co mi teraz się mieszaja z tymi ciemnymi i wygląda to mniej wiecej tak:
http://www.trendirstyle.com/wp-conte...goria-Hair.jpg
co prawda nie mam aż tak dużo tych jasnych, ale nie podoba mi się to u mnie

wrzucam się, ten kolor średnio widać
po olejowaniu sezamkiem, myciu joanną rzepą, na to maska wax miodowy beauty formulas i glutek. przyjemna maska, nawilża i natłuszcza. śmiesznie wyglądają jak odrastają, a że leżałam sobie to mam teraz szopę ;D
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08469.jpg (63,1 KB, 34 załadowań)

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-19 o 16:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 17:40   #4280
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Właśnie przed chwilą, po raz pierwszy łożyłam na włosy olej sezamowy. Nie wiedziałam, że on ma taki intensywny zapach orzeszków. Zobaczę, czy jakieś większe efekty po nim będą, ale z racji zapachu już mi ten olej przypadł do gustu.

Kupiłam sobie ostatnio dwie odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html

Obie mają dosyć dobre opinie więc chciałam wypróbować.

Ja też się nie bardzo jeszcze orientuję, jeśli chodzi o humektanty, emolienty itd. I nie mam pojęcia, jak rozpoznać, czego moje włosy właśnie potrzebują.

Ale tu znalazłam właśnie fajny wpis na ten temat. http://wlosowelove.blogspot.com/2014...y-czym-sa.html

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-19 o 17:44
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 18:01   #4281
Seviwren
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość

Proteinki powrocily! ;D
Więc i skret lepszy.
Jakie cudne

Walczę o siebie
Seviwren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:40   #4282
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Szalone, cudowne
Stary 2014-08-19, 19:57   #4283
Curly81
Wtajemniczenie

Janku, wyglądają imponująco.

A ja uruchomiłam w końcu tel. Zrobiłam jakies fotki. Dzisiaj uzylam Nivei do lokow, której nikt z was nie chcial:p. Nie lubię jej ale chce zużyć. Loki nie są takie jakbym chciała ale nie jest žle. Po Joannie Są ładniejsze. Zeby je dociązyc musiałam dać kilka pompek jedwabiu i jeszcze lyzeczke oleju mugdalowego.

Stary 2014-08-20, 10:06   #4284
Curly81
Wtajemniczenie

Wrzucam fotkę z wczoraj...Nie miały tego co lubią ale pokazuję bo niedługo idę pocieniować i zrobić odrost i wrzucę dla porównania.Fotka trzecia jest z wieczoru po całym dniu miałam inną bluzkę ale to ten sam dzień póżno wieczorem.Z czasem włosy coraz bardziej się skręcają u mnie i tracą przy tym na objętosci.Siadają...

Zdjęcie ostanie zamazałam bo miałam głupią minę:P.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3618.jpg (25,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3617.jpg (16,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3752.jpg (48,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3641.jpg (51,1 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-08-20 o 10:49
Stary 2014-08-20, 10:36   #4285
ankacg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę z wczoraj...Nie miały tego co lubią ale pokazuję bo niedługo idę pocieniować i zrobić odrost i wrzucę dla porównania.Fotka trzecia jest z wieczoru po całym dniu miałam inną bluzkę ale to ten sam dzień póżno wieczorem.Z czasem włosy coraz bardziej się skręcają u mnie i tracą przy tym na objętosci.Siadają...
Przeeepiękne Oj chciałabym, żeby mi się tak kręciły!

Myszka2020 , kurcze ślub! To w tą sobotę? Jeśli tak to w moje urodziny Życzę pięknej pogody! ... Co z fryzurką w ten piękny dzień planujesz?

Edytowane przez ankacg
Czas edycji: 2014-08-20 o 10:41
ankacg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:53   #4286
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankacg Pokaż wiadomość
Przeeepiękne Oj chciałabym, żeby mi się tak kręciły!
dziękuję!

Stary 2014-08-20, 11:28   #4287
Imperfecta
Zakorzenienie

Curly, cudowna objętość
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:09   #4288
201708250935
Konto usunięte

Dziewczyny dziekuje Wam!
Myszka zastosowalam Twoja rade i jestem w niebie! praktycznie zero puchu! <3
uzylam czysto emolientowej odzywki bez dodatkow (na 40 minut Garnier oleo repair , ostatnio ta sama odzywka z moimi ulepszeniami robila puch, polubilam sie ostatnio z tymi lekkimi silikonami)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (67,8 KB, 44 załadowań)

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:26
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:10   #4289
Karen15
Zakorzenienie

Byłam u fryzjera dzisiaj. Pocięłam końcówki o jakieś 3 cm. Chciałam też pocieniować delikatnie, ale stwierdziłam, ze na razie lepiej poczekam aż wyjdę z tego przeproteinowania.

A teraz nałożyłam olej winogronowy na maskę aloesową Naturvital. I kupiłam sobie dzisiaj z Ziaji maskę z masłem kakaowym
Stary 2014-08-20, 12:23   #4290
Klaudenc
Moderator

Wczoraj byłam taka zadowolona a dziś się obudziłam i... fruwające piórka. Istna masakra. Zaraz umyłam sls i olej. Cóż, proteiny chyba pokazują zęby po czasie ^^

Macie jakiś pomysł co zrobić z proteinowymi odżywami skoro nie mogę ich używać? Nie mam komu ich oddać, a szkoda wyrzucać bo od paru miesięcy siedzę między suszem, a przeproteinowaniem i nie będę ich używać.

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:35
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości