Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październikowe cz. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
Gosia 11 34,38%
Purblanca 10 31,25%
Coffe 7 21,88%
Spinka 2 6,25%
Koralinka 1 3,13%
Nowa 1 3,13%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 11:27   #4951
Agatkia
Zadomowienie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez dariuska89 Pokaż wiadomość
Ja muszę zmykać na zakupy i pewno pół dnia mnie nie będzie... i zapewne nadrobienie was będzie nie lada wyczynem

Agatkia to ja byłam dopiero w 4 miesiącu a już miałam 5 reklamówek z ciuszkami... nie wiem gdzie to upychać. Lumpeks będzie z tego spory, i kolejne ciuszki mają przyjść na dniach.

Co do pościeli pierwsze słyszę pochwal się

CoffeeMonster myślę że mąż już tak więcej nie zażartuję

nocnyskowronek no to nieciekawy sen... i jeszcze sobie rozmyślałaś w nim...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg La_Millou_IMG_8852_(1280x853)-001.jpg (19,5 KB, 42 załadowań)

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:30   #4952
nocnyskowronek
Raczkowanie

Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
To jaki tytul?
Cytat:
Napisane przez gosiakk23 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Kochane jesteście, że zaproponowałyście moją osobę do prowadzenia watku .. ale mimo wszystko ja mam termin na początek października, i wolałabym aby był to ktoś kto ma dalszy termin. W zamian za to pozwoliłam sobie ułozyć TYTUŁY 3 do nowego wątku To tylko propozycje jak się nie będą podobać to sprawy nie było

1. TYGODNIE LECĄ, TRÓJECZKA Z PRZODU, BO W PAŹDZIERNIKU CZAS DO PORODU.

2. DZIDZIOLKI W BRZUSZKACH CORAZ MNIEJ MIEJSCA MAJĄ, BO W PAŹDZIERNIKU SIĘ WYKLUWAJĄ.

3. KIEDY LIŚCIE NABIORĄ KOLORU TĘCZY, WIEDZ ŻE TO PAŹDZIERNIK- ON CI DZIDZIĘ WRĘCZY.

Na szybko przeliczyłam z postów głosy za tytułami zaproponowanymi przez Gosię (na pozostałe zbyt mało osób się wypowiedziało) i wyszło mi tak:
14 głosów za nr 1
7 głosów za nr 3
2 głosy bez wskazania wyraźnie faworyta "3 lub 1" ale jeśli uznać nieprzypadkową kolejność no to za nr 3

Mam nadzieję, że nic nie przeoczyłam/pokręciłam ale raczej spora przewaga na nr 1.
Stary 2014-08-20, 11:31   #4953
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CoffeeMonster Pokaż wiadomość
Ja mogę być zombie po porodzie, niech mnie tylko migreny ominą! Proszę! Zawsze brak snu się kończył u mnie migreną.....
A masz migreny teraz w ciąży? Ja od 4 m-ca miałam tylko dwie
Pocieszę Cię, że u niektórych kobiet po porodzie migreny znikają lub przynajmniej są słabsze. Ja miałam zaraz po pordzie na tyle słabe, że apap wystarczał, mam nadzieję, że teraz też tak będzie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki.

Pasowaloby powoli zakladac watek. Bo zostalo ok. 50 postow.
47

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość

Wyprałam pierwszą część ciuszków. Planowałam zrobić to we wrześniu, ale musiałam się czymś zająć .

Jeszcze nie zostały przyniesione rzeczy po Wojtusiu, a ja mam już chyba ze 12 par body z kr. rękawem, 3 pary z długim, 6 pajacyków, chyba z 8 czapeczek, spodenki zimowe, 2 pary ogrodniczek, 2 śpiworki zimowe... SZOK

I zaszalałam, kupiłam pościel z wypełnieniem z la millou. Mąż chyba zamordowałby mnie, gdyby znał cenę .
Ja zaraz idę drugą partię pranka wstawiać. Jakoś zaczeło mi się spieszyć, nie wiem czymu
Pochwal się pościelą

Cytat:
Ja muszę zmykać na zakupy i pewno pół dnia mnie nie będzie... i zapewne nadrobienie was będzie nie lada wyczynem

Agatkia to ja byłam dopiero w 4 miesiącu a już miałam 5 reklamówek z ciuszkami... nie wiem gdzie to upychać. Lumpeks będzie z tego spory, i kolejne ciuszki mają przyjść na dniach.

Co do pościeli pierwsze słyszę pochwal się

CoffeeMonster myślę że mąż już tak więcej nie zażartuję

nocnyskowronek no to nieciekawy sen... i jeszcze sobie rozmyślałaś w nim...
Udanych zakupów.

Niunia

Bobas

Edytowane przez mortisha84
Czas edycji: 2014-08-20 o 11:32
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:41   #4954
CoffeeMonster
Wtajemniczenie

Czuję się jak wypruty flak.....ZERO energii, oglądam tv, podczytuję sobie inne wątki i zalegam na kanapie, jak mam tyłek ruszyć po jakieś produkty obiadowe to już mi się nie chce....chyba to efekt tego intensywnego weekendu

mortisha84 miałam parę razy w I trymestrze, a od tamtego czasu cisza, mówisz, że jest nadzieje, że nie przydją? Byłoby miło

Agatkia
zaszalałaś z pościelą faktycznie Oj piękne mają rzeczy, mozna przepaść!

Ol7cia myślę, że przy takiej wadze to nie musisz się martwić, a wręcz chyba należy się cieszyć
Łucja 15.10.2014
Aniela29.03.2016

CoffeeMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:03   #4955
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
hejo wracam

slomka czop to przez farminkę chyba, bo ja też
oooo czopy górą

Cytat:
Napisane przez nocnyskowronek Pokaż wiadomość
Taaa to mi w zupełnie innym klimacie dziś sny - zima (chyba ją ktoś wczoraj wspominał ?), staw pokryty lodem i co chwilę ktoś się topił wpadając pod lód... A ja tak stałam próbowałam pomóc i nie mogłam się nadziwić czy ci ludzie zwariowali czy co? Bo jakiś dziki szał - skakali z drzew na ten lód jakby w ogóle nie zauważali, że on pęka Generalnie straszny sen ale tak abstrakcyjny, że jeszcze śniąc zastanawiałam się o co tu chodzi?
no noooo, takie widzę bardziej psychodeliczne

Cytat:
Na szybko przeliczyłam z postów głosy za tytułami zaproponowanymi przez Gosię (na pozostałe zbyt mało osób się wypowiedziało) i wyszło mi tak:
14 głosów za nr 1
7 głosów za nr 3
2 głosy bez wskazania wyraźnie faworyta "3 lub 1" ale jeśli uznać nieprzypadkową kolejność no to za nr 3

Mam nadzieję, że nic nie przeoczyłam/pokręciłam ale raczej spora przewaga na nr 1.
wowwww, ale Ci się chciało liczyć

Cytat:
śliczny ja choruję na ładne materiały

teraz mam na tapecie, w sensie do uszycia kocyki, ochraniacze, podusię, przytulankę i gryzak, wzięłam materiał w słonie, szary materiał w groszki, szary w gwiazdki i szary w sowy (u nas kącik Franko będzie szaro/wrzosowy, przydymiony), stawiam na barwne zabawki później no i kocyk słoniowy będzie kolorowy

a minky wzięłam miętę i szarość
też wrzucę foty materiałów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg minky.jpg (27,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slonie.jpg (32,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sowy.jpg (40,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szare_gwiazdki1.jpg (37,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2014-08-20, 12:06   #4956
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:

I zaszalałam, kupiłam pościel z wypełnieniem z la millou. Mąż chyba zamordowałby mnie, gdyby znał cenę .
Jaką wzięłaś?
Stary 2014-08-20, 12:11   #4957
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Jaką wzięłaś?
Wkleiłam zdjęcie- pierwszy wpis na tej stronie

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
oooo czopy górą

teraz mam na tapecie, w sensie do uszycia kocyki, ochraniacze, podusię, przytulankę i gryzak, wzięłam materiał w słonie, szary materiał w groszki, szary w gwiazdki i szary w sowy (u nas kącik Franko będzie szaro/wrzosowy, przydymiony), stawiam na barwne zabawki później no i kocyk słoniowy będzie kolorowy

Super! W moim stylu

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:15   #4958
slomka
in the dark of night

Cytat:

Super! W moim stylu

w ogóle co do cen LaMillou zakochałam się w takich rzeczach totalnie jak byłam na targach dziecięcych, chyba z 3Kiwi były rzeczy na stoisku, ceny.... yyyy kocyk za 150 więc postanowiłam na urodziny sprezentować sobie maszynę i sama dziergać

przyznam, że naprawdę mają cudne rzeczy, LaMillou to jest ta marka, którą A. Mucha reklamuje? chyba mam ich profil na Faceboku, muszę luknąć a TŻtowi nic nie mów, facet nie musi wszystkiego wiedzieć
Stary 2014-08-20, 12:17   #4959
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Zagłosowałam już w sondzie, ale coFFam swój głos i głosuje na ever Ma dość późny termin i wydaje mi się, że bedzie sie nadawać
Nowa za wizytę
Agatkia pościel śliczna

Paulina

Edytowane przez Lilotka
Czas edycji: 2014-08-20 o 13:39
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:29   #4960
123spinka
Zadomowienie

piękne te materiały i pościele
ze mnie to beztalencie do szycia :P
ale koleżanka powiedziała że uszyje mi taka maskotke z matkami :P
Stary 2014-08-20, 12:32   #4961
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Pościel superaśna uwielbiam La Millou, tylko szkoda że takie mają drogie produkty. Co prawda jest już wiele osób które wykonują podobne produkty hand made i sprzedają na allegro i są sporo tańsze, tylko ciekawe co z jakością . Ja miałam doczynienia jedynie z kocykiem/kołderką z La Millou i muszę przyznać, że jakość jest naprawdę bardzo dobra, ach i te wzory

Cytat:
14 głosów za nr 1
7 głosów za nr 3

Hmm no to może tak jak wcześniej proponowałyście teraz weźmiemy 1, a na następny będzie 3 ??

Cytat:

Ol7cia myślę, że przy takiej wadze to nie musisz się martwić, a wręcz chyba należy się cieszyć
ok, to już nie paniukuję dzięki Wam za uspokojenie

Cytat:
oooo czopy górą

Jej cudowne te materiały , możesz zdradzić z jakiej strony zamawiałaś??

Ok, a teraz pytanie i zarazem prośba o pomoc
Wybieram się na weekend do rodzinki w tym m.in do mojej chrześnicy (niestety często jej nie widuje, bo mieszkamy od siebie bardzo daleko) i chciałabym jej coś kupić, wiecie jakiś upominek taki rozpieszczający
Ma ona 1,5 roku i zupełnie nie wiem co wybrać. Rodzice za zabawkami nie przepadają bo już nie mają gdzie tego składować, ubranko ostatnio kupowałam ...
Bardzo proszę Was o pomoc
Może jakaś książeczka ? tylko jaka?
A no i oczywiście chrześnica ma braciszka 4 lata więc jemu też by się przydało coś dać
Czekam na wasze kreatywne pomysły )) będę bardzo wdzięczna

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:33   #4962
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Zagłosowałam już w sondzie, ale cofam swój głos i głosuje na ever Ma dość późny termin i wydaje mi się, że bedzie sie nadawać
Nowa za wizytę
Agatkia pościel śliczna

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
piękne te materiały i pościele
ze mnie to beztalencie do szycia :P
ale koleżanka powiedziała że uszyje mi taka maskotke z matkami :P
ooo właśnie taką będę mielić, już mam tasiemki, będzie dobre do ciumania

a przyznam, że kocyk, pościel, to prościzna, bo prosty szew, gorzej z jakimiś pierwszymi pluszakami, czy tam np. wszyciem zamka do pościeli, ale trening czyni mistrza
Stary 2014-08-20, 12:35   #4963
123spinka
Zadomowienie

Cytat:

ooo właśnie taką będę mielić, już mam tasiemki, będzie dobre do ciumania

a przyznam, że kocyk, pościel, to prościzna, bo prosty szew, gorzej z jakimiś pierwszymi pluszakami, czy tam np. wszyciem zamka do pościeli, ale trening czyni mistrza
podziwiam
Stary 2014-08-20, 12:36   #4964
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Jej cudowne te materiały , możesz zdradzić z jakiej strony zamawiałaś??

Wybieram się na weekend do rodzinki w tym m.in do mojej chrześnicy (niestety często jej nie widuje, bo mieszkamy od siebie bardzo daleko) i chciałabym jej coś kupić, wiecie jakiś upominek taki rozpieszczający
Ma ona 1,5 roku i zupełnie nie wiem co wybrać. Rodzice za zabawkami nie przepadają bo już nie mają gdzie tego składować, ubranko ostatnio kupowałam ...
A no i oczywiście chrześnica ma braciszka 4 lata więc jemu też by się przydało coś dać
z allegro

co miałam powiedzieć, książki do bardzo dobry pomysł, na wieczór bajeczki do czytania i oglądania, fajna sprawa, bardzo ja bym inwestowała w takie sprawy

jest taki wątek na Mamie z Klasą o książeczkach, poszukam i Ci wkleję, może tam Ci dziewczyny doradzą jaka książeczka będzie dobra wiekowo, w sensie nie tylko odpowiednia dla malucha ale i interesująca dla niego

link to wątku o książkach KLIK

Edytowane przez slomka
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:40
slomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:37   #4965
123spinka
Zadomowienie

ja polecam serie z CZUCZU
super książeczki że możesz coś sama dorysować coś dokleić wymyśleć sobie
na prawdę fajna sprawa http://www.czuczu.pl/
Stary 2014-08-20, 12:38   #4966
slomka
in the dark of night

Cytat:
podziwiam
Stary 2014-08-20, 12:38   #4967
nowa8686
Zakorzenienie

I mam moje gemini jupiiii

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:47   #4968
123spinka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

u mnie pierwsze pranie właśnie się suszy
na pierwszy ogień poszły kocyki śpiworki i takie tam ale fajnie już czuję taką wewnętrzną radość że to już tuż tuż

a na obiad dziś brak weny więc będzie cukinia faszerowana mięchem mielonym i ryż do tego

a jutro odwiedza nas koleżanka wpada z winkiem
oczywiście tylko tż i ona będa pić
ale w planach mam spagetti

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

jeszcze powiem wam że idąc po części za waszymi radami postanowiłam kupić okleinę na meble
o taka
http://allegro.pl/okleina-samoprzyle...499469883.html
i gałki mamy w kształcie rybek i wypełnię część tego ciemnego regału tą okleiną
plus dywan w ulice i firanka z zygzaka i można powiedzieć że pokoik będzie skończony
i mam nadzieję że będzie ok a na pewno przytulnie

choć i tak zanim zacznie z niego korzystać (bo wiadomo że na początku będzie z nami w pokoju) to być może będziemy już gdzie indziej mieszkać choć oby nie bo nam dobrze
wada jest jedynie 4 piętno bez windy ale cała reszta jak na wynajem i wynajmującego całkiem na plus
Stary 2014-08-20, 12:54   #4969
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
ja polecam serie z CZUCZU
super książeczki że możesz coś sama dorysować coś dokleić wymyśleć sobie
na prawdę fajna sprawa http://www.czuczu.pl/
O właśnie - ja też polecam czuczu Łucja bardzo lubi. Tylko warto dokupić kolorowe pisaki tablicowe, bo w zestawie często jest tylko czarny.

Cytat:

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:56   #4970
Katrina2000
Raczkowanie

Dziewczyny luknijcie w wolnej chwili:

http://www.popularnie.pl/magiczna-kapiel-noworodka/
Stary 2014-08-20, 13:16   #4971
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
hejo wracam

slomka czop to przez farminkę chyba, bo ja też
No to narozrabialam

A wracając do tematu snow to tu w szpitalu miałam niezly. Tak w skrócie: wybuchł pożar, przyjechali strażacy, ale zamiast swoich tradycyjnych uniformow mieli na sobie takie wielkie dziecięce pajace w króliczki itp. stworki
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:32   #4972
ever_92
Zadomowienie

No to szybko, czy Ty chcesz PURBLANKA??

Ja ogólnie do końca września pracuję, plus chodzę do szkoły językowej (aż do porodu), no ale staram się być na bieżąco.

Jak Purblanka ma więcej czasu to ok, bo nie wiem, jak ja mam zakładać to zaraz bym zrobiła nowy wątek, żebyście pisały jak ten się skończy.

To tytuł wybrany:
TYGODNIE LECĄ, TRÓJECZKA Z PRZODU, BO W PAŹDZIERNIKU CZAS DO PORODU.

Edytowane przez ever_92
Czas edycji: 2014-08-20 o 13:34
ever_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:35   #4973
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
oooo czopy górą

Skąd brałam materiały? Tez bym chciała cos takiego zrobic, ale ostatni raz to szylam w podstawówce moze namówie moja mamę, ona w dzieciństwie szyla mi wszystko

Cytat:
Czuję się jak wypruty flak.....ZERO energii, oglądam tv, podczytuję sobie inne wątki i zalegam na kanapie, jak mam tyłek ruszyć po jakieś produkty obiadowe to już mi się nie chce....chyba to efekt tego intensywnego weekendu

mortisha84 miałam parę razy w I trymestrze, a od tamtego czasu cisza, mówisz, że jest nadzieje, że nie przydją? Byłoby miło

Agatkia
zaszalałaś z pościelą faktycznie Oj piękne mają rzeczy, mozna przepaść!

Tez miałam wczoraj dzien kanapowy

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
No to narozrabialam

A wracając do tematu snow to tu w szpitalu miałam niezly. Tak w skrócie: wybuchł pożar, przyjechali strażacy, ale zamiast swoich tradycyjnych uniformow mieli na sobie takie wielkie dziecięce pajace w króliczki itp. stworki

Dobre sny ;-)
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 13:37   #4974
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Zagłosowałam już w sondzie, ale cofam swój głos i głosuje na ever Ma dość późny termin i wydaje mi się, że bedzie sie nadawać
Nowa za wizytę
Agatkia pościel śliczna
Haha dzięki

Nowa też trzymam kciuki za wizytę
Stary 2014-08-20, 13:41   #4975
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Skąd brałam materiały? Tez bym chciała cos takiego zrobic, ale ostatni raz to szylam w podstawówce moze namówie moja mamę, ona w dzieciństwie szyla mi wszystko
allegro

Ever, dawaj tego wuntka, tylko zaklep sobie dwa posty, napisz posta pod postem po prostu, będzie na inne rzeczy na zaś, tak jak dziewczyny mówiły i tak ten skończymy raz dwa a tam już będzie gotowiec i zaczniemy pisać jak ten skończymy
Stary 2014-08-20, 13:43   #4976
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha dzięki

Nowa też trzymam kciuki za wizytę
Ja coFFam swój głos i głosuje na Ciebie, bo wydaje mi się, ze ogarniesz
Nie czekaj tylko zakładaj nowy wątek bo lada moment 5000 pyknie tylko pamiętaj 2 posty zarezerwuj

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:53   #4977
ever_92
Zadomowienie

Proszę bardzo, wątek założony, możecie tam bazgrać, jak tu się miejsce skończy :P
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post47782047
Nad dwoma pierwszymi postami będę jeszcze pracować

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Wiadomo coś więcej o córeczce kilo? Imię, czy coś więcej?
Stary 2014-08-20, 13:59   #4978
slomka
in the dark of night

Cytat:

Wiadomo coś więcej o córeczce kilo? Imię, czy coś więcej?
może PW napisać do Niej? Pewnie wuntka nie ma czasu przeglądać
Stary 2014-08-20, 14:02   #4979
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!

Cytat:
Polecam serie Kicia Kocia:
http://aros.pl/szukaj/kicia+kocia/0
Dziewczynki uwielbiają, fajne, proste i pouczające bajeczki. Zosia właśnie gdzieś tak od 1,5 rż "czytała".
W księgarniach powinnas dostać, nawet u nas na zad.upiu są dostępne.

Mi wracają siły witalne, więc korzystam póki mogę.
Zrobiłam obiad, ogarnęłam (z wierzchu ) chatę, segreguję wszelakie ubranka.
Wczoraj Zosia miała premierowe spanie w nowym łóżku Bez problemu rozstała się z "dzidziowym".
W przedszkolu też super, zostawać chce na dłużej niż można. A chodzi z nią Tż, więc może coś w tym jest że dzieci nie są takimi cycami w stosunku do nich, jak do nas - mam. Ja postaram się pójść w poniedziałek, zobaczymy jak będzie
Alapiotrek, nie smutaj Synek z pewnością da sobie świetnie radę

Farminka, chyba przebiłaś wszystkie sny
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:07   #4980
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Hej dziewczynki.

nie umiem zamknac tamtej sondy co wyklucza nowa.
Trzeba ogarnac ten tytul szybciutko. Dwie Strony pierwsze trzeba ogarnac.
Takze ever czy purblanca to juz ktora woli.
Termin macie pozno to git

prosze o kciuki dzis wizyta
Mój termin nie jest taki pewien
za wizytę no i czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
Takie realistyczne sny często się w 3 trym zdarzają.
Nie wiedziałam, że aż tyle owoców trzeba jeść. Lecę po gruszkę
Oby te sny się nie sprawdzały
No właśnie ja też nie wiedziałam ale myślę, że to lekka przesada z kilogramem dziennie owoców i warzyw Ale już dziś zjadłam 2 nektarynki i śliwę a później sałatka owocowa

Cytat:
Wizyta za tydzień we wtorek, także już niebawem. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

Ja na swoje meble czekam juz 3 tyg i nadal nic niby czas realizacji do 5 tyg... zobaczymy.
Ale zamówiłaś jakieś konkretne dziecięce ? Moje są już takie trochę dla starszego dzieciaczka, ale nie chciałam typowo dziecięcych bo nie wiem ile pomieszkam u rodziców No i też czekam na nie ponad 2,5 tyg

Cytat:
PurBlanka mi się ostatnio śniło po tych rozmowach o pessarze że mi zakładał gin i mu na fotelu urodziłam... co do owoców to ja nie mogę tyle ile trzeba
Okropne są te sny Masz cukrzycę czy jaki powód ?

Cytat:
Witam mamuśki

Ja wczoraj się rozhisteryzowałam, najpierw TŻ był cudowny - włączył filmik, położył się koło mnie, wycałował, wygłaskał i wymyział brzuszek - gadał do niego, widać, że już by malutką wytulał i wyłaskotał, a potem mnie wkurzył bez powodu. Zażartował sobie znowu, że mnie do szpitala odstawi i tyle Ja wiem, że to nie było na poważnie, ale ryk mi się włączył i się znowu uspokoić nie mogłam......zawsze mam taką lawinę myśli jak coś idzie nie tak, też tak macie? Jakoś mnie ogarnął po godzinie histerii i usnęliśmy. Noc bez atrakcji, chociaż obudziłam się w polowie na plecach i myślałam, że umrę.......tak wszystko bolało! Spanie na plecach zdecydowanie nie dla mnie! Jeszcze mała okłada kopami po pęcherzu...

Współczuję cieżkich nocy dziewczyny!

Zazdroszczę, że nie wstajesz w nocy! Ja trochę mniej sikam odkąd moje małe nie lerzy mi głową na pęcherzu...ale nadal min 1 pobudka na siku jest.
Co do wagi, ja przez ostatnie 2 tygodnie przybrałam jakieś 300 g - czyli tyle ile przybrało mi ponoć dziecko, przynajmniej tak na USG wychodzi. Na koniec ciąży raczej nie powinno się już dużo przybierać, największy wzrost mamy w II trymestrze A ile ogólnie przytyłaś?

My też dzisiaj 34 tydzień Jeszcze 6

Trzymam kciuki, że jednak nie wody
Ja się ostatnio rzuciłam na owoce! Heh chyba mój organizm jest mądrzejszy ode mnie
Cudowny Tż Jak mi brakuje takich zachowań.. Ja się z moim dziś przez smsy pokłóciłam. Chwilami brakuje mi jego wsparcia w takim trudnym momencie jakim nie oszukujmy się, jest ciąża
6 tygodni i przytulisz Maluszka Ja nie wierzę, że to tak leci...

Spinka, super pomysł z tymi gałkami Kącik dla Malucha jak znalazł.. !

Wy tak piszecie o tym Gemini, wczoraj posiedziałam trochę w ich produktach. Powiedzcie mi, cenowo faktycznie tak to się opłaca ? jest trochę taniej ? Wybór mają przeogromny więc jeden zakup w jednym miejscu. Doradźcie czy na prawdę opłaca się kupować tam bo mam dylemat

Farminka, pobiłaś nas wszystkie swoim snem

Ever, zakładaj. Ja co prawda mam trochę czasu ale jestem zielona trochę i nie chce jakiegoś budyniu popełnić

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości