|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Ja nie wiem w ogóle skąd się bierze to, że jak spotka się stado facetów to zawsze mają o czym rozmawiać i rozmawiają na tematy nieosobiste i pozytywne - samochody, piłka nożna, boks, komputery, cycki, piwo. Się pośmieją, powymieniają się poglądami i do następnego. Krąg swoich "najbliższych koleżanek", przyjaciółek zawęziłam do grona osób, które są dla mnie osobami zaufanymi, mają ciekawe charaktery i wspólnie możemy pozytywnie spędzić czas. Zawsze gdy poznam na imprezie, w pracy, na uczelni kilka dziewczyn/kobiet to nie potrafią rozmawiać o niczym innym, jak o dzieciach i swoich facetach, a najgorzej gdy zaczyna się ględzenie "a mój stary się mną nie interesuje, a za mało zarabia, a zobaczysz jak wyjdziesz za mąż to też będziesz miała tak samo". Jeszcze nie trafiłam na swojej drodze na faceta, który traktował mnie inaczej, bo jeszcze nie mam dziecka.
#3392 |
wańka wstańka
|
Ja to chyba mam sczęście, bo takich znajomych co tylko o dzieciach to nie mam
![]()
#3393 | ||
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Cytat:
Irytuje mnie tylko niezmiernie traktowanie innych, dorosłych ludzi, mających swoje obowiązki jako nudzących się gimbusów, tylko dlatego, że nie mają dzieci. Rok temu pracowałam na 2 etaty i uczyłam się zaocznie. W piątki pracowałam od 7 do 23, przychodziłam do domu o 24, a miałam pociąg na studia o 3 rano. Na uczelni od 8 do 21, niedziela 8-19 a w poniedziałek znowu sru na 7 do pracy. W poniedziałek wyglądałam jak trup na 10 kawach. Ale i tak "dzieciaci" patrzyli na mnie z politowaniem "Bitch please, jak będziesz miała dziecko to zobaczysz co to życie, ja mam syna 5-letniego i do dzisiaj nie dosypiam po nocach". Nie wiem skąd to się bierze - ja nie umniejszam bezrobotnym i siedzącym w domu ludziom, że nie mają prawa być zmęczeni, bo nie walą na 3 etaty. ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam taką sytuację, że dziecko zachorowało mi na zapalenie płuc, kategoryczny zakaz wychodzenia z domu a jednak musiałam wozić 2-latkę do babci, bo pracodawca nie uznał opieki. Moja wydajność była niska, bo martwiłam się o dziecko, które leży z wysoką gorączką. Swoją obecnością zapewne niewiele bym pomogła, aby w razie konieczności byłabym na miejscu i zawsze - mając samochód - mogłabym zabrać dziecko do lekarza czy szpitala. A tak babcia co jakiś czas dzwoniła, zdawała relacje czy ma gorączkę, jaką wysoką, pytała jakie leki ma podac, w jakiej dawce. Było mi bardzo przykro, bo nie wymagałam jakiegoś specjalnego traktowania, poprosiłam tylko o 2 dni opieki.
![]() |
#3395 |
wasza koleżanka
|
Ja rozumiem rodziców dla których ich dziecko jest największym sukcesem. Jeżeli mówimy o dziecku dorosłym, bo dopiero wtedy moim zdaniem najlepiej widać efekty ich pracy. Moim zdaniem wychowanie dobrego, inteligentnego człowieka to bardzo trudne zadanie, nie wiem czy dałabym radę.
Hejtuję matki bezmyślne, kochające "za bardzo" i te które mają swoje dzieci gdzieś. Z większością przykładów OZM w tym wątku się zgadzam. Szanuję jednak mądre mamy, fajnie gdyby było ich więcej.
![]() |
#3396 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale raczej watpie w 2 wersje i masz zlosliwego szefa ![]() Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-08-19 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47763749]Dodam, ze zadziwia mnie, ze OZM dotyka tylko matek. Nigdy nie spotkalam sie z tym, aby to ojcu odebralo rozum i przestal zauwazac ludzi wokol, bo ma dzieciaka. Matek za to takich, ktore swiat widza czarno-bialy, a tylko dzieciaka w kolorze jest wiele.[/QUOTE] rzeczywiscie ![]() Cytat:
ja sobie nie wyobrazam, zeby kobieta w ciazy miala komus ustepowac miejsca w autobusie-na pewno ktos inny mogl zamiast Ciebie ![]() ale jednak cos jest nie tak z tymi matkami,ze spoleczenstwo ich tak nie lubi ![]() ![]() ostatnio stala taka ciezarna w kolejce,ze spokojnie moglaby juz byc na porodowce i nikt jej nie ustapil a jechala naprawde dlugo...a stala kolo 4-ch mlodych siedzacych facetow, i nie wierze, zeby kazdy sie akurat zle czul itp...ale widac ani wloski macho z rozpieta koszula odslaniajaca klate, ani dystyngowany pan w garniturze nie potrafil stanac na wysokosci zadania.. zaluje,ze nie stalam troche blizej, akurat tu bronilabym ciezarnej, bo wygladac jak dzentelmen to za malo,zeby nim byc ![]() Cytat:
![]() -ze stycznosci z bardzo silnym przypadkiem OZM, ktory jest w Twoim najblizszym otoczeniu i ktorego nie mozesz uniknac ![]() Cytat:
![]() ja np duzo wagarowalam i przeciez logiczne, ze sie nie bede chcwalic, ze zwolnienia podrabialam a bylam dzieckiem grzecznym i swiadectwo z paskiem mialam wiec nikt nic nie podejrzewal ![]() tak samo jak opowiedzialam mamie, ze ktostam pil pod szkola i costam robil/mowil a ona zaczela jakies dziwne akcje odstawiac, to juz pozniej takich historii jej oszczedzalam ![]() a w ogole to dzieci,ktore nie sa akceptowane przez rowniesnikow zasadniczo same z tym problemem do doroslych nie pojda Cytat:
Jedyne co moge doradzic to rozgladac sie za nowym - ja akurat mam prace ,ktora marzeniem dla matek nie jest ale matki maja u nas bardzo dobrze i sama zamierzam urodzic 2 dzieciakow zanim stad odejde bo nikt krzywo nie patrzy,ze sie idzie na zwolnienie itp... takze szukaj bo sa tacy pracodawcy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Konto usunięte
|
Ah, nocna nimfo, a skad wiesz, ze pojdzies na zwolnienie? Jakies genetyczne problemy z utrzymaniem ciazy, niebezpieczna praca czy 'nalezy mi sie to ide" ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
-po pierwsze sami beda chcieli w pracy, zebym poszla bo wyjazdy w delegacje i siedzienie od 8 do 21-23 w ciazy nie wchodzi w gre z powodow zdrowotnych ![]() -nie sadze tez zeby mogl kregoslup dobrze znosil codzienne dojazdy z laptopem i segregatorami na plecach a duzym brzuchem z przodu (teraz tez sie mecze ale w ciazy stac tak poltora godz w kolejce/autobusie to slabo jednak) -i mimo, ze lubie swoja prace (zazwyczaj ![]() takze jakos pomiedzy 4 a 6 msc na pewno na zwolnieniu juz bede - moze nawet wczesniej bo projekty u nas sa polroczne i dluzsze i nikt mi nie da do poprowadzenia przez miesiac/dwa projektu, w ktory bedzie potem trzeba wdrozyc nowa osobe - to sie nie oplaca po prostu, -uwazasz,ze powyzsze mnie usprawiedliwia? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą nie zauważyłam żeby dzieci były nieakceptowane czy przesladowane w szkole, no chyba, że za prześladowanie będe musiała uznac wieczne przesiadywanie kolegów i koleżanek u nas w domu. ![]() Tutaj jeśli dziecko nie przychodzi na lekcje a rodzic wcześniej nie zadzwoni do szkoły, to szkoła dzwoni do rodzica. Od razu po 8 rano ![]() nie odstawiam żadnych akcji, jeśli dzieci coś mi opowiadają ![]() Ktoś jeszcze chce mi coś udowodnić? ![]()
![]() |
#3401 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to ogolny post i nie trzeba go zaraz odnoscic do swojej sytuacji to tak jak sa patologiczne rodziny tak i sa normalne i to ,ze ktos zna normalna a ktos inny psychiczna nic nie udowadnia ![]() ![]() jak dziecko do ciebie przychodzi z problemami to bardzo dobry znak ale nigdy nie wiesz czy przychodzi ze wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3402 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chodzilo o zwolnienie ogolnie, wiec na pewno urlop macierzynski (co najmniej) i czasem " na opieke". Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
te jej zwolnienia to bylo wychodzenie o godz wczesniej(jako karmiaca) i raz w tyg rehabilitacja rano wiec przychodzila godz pozniej... roboty bylo tyle,ze moglaby spokojnie wychodzic o 12 ale szefowa klulo widac w to oko ![]() co najzabawniejsze, jej corka(tzn szefowej) tez byla w ciazy (wpadka ![]() ![]() Edytowane przez 201701300929 Czas edycji: 2014-08-19 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zachorowała gdy szłam pierwszy dzien do nowej pracy ![]() Cytat:
Też na to trafiłam.Mimo iż pracy miałam na 3-4 godziny, to wcześniejsze wyjście do domu bolało wszystkich. A już najbardziej bolało to, że podczas przerwy śniadaniowej wychodziłam do drugiego pokoju odciągnąć pokarm. Moja przerwa i nikomu nic do tego, co podczas niej robię i gdzie jestem. Bolało, że walczyłam o swoje prawa (nie zostałam przywrócona na moje stanowisko, "bo nie i już"). i to u pracodawcy, u którego przepracowałam prawie 10 lat.
![]() |
#3405 | |
Konto usunięte
|
Cytat z odzwierzęcego:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3406 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47779585]A co w tym zlego, bo chyba nie ogarnelam?[/QUOTE]
w skrócie chodzi o to, że argumentem za katowaniem i wyżywaniem się nad końmi, nad ich padaniem z przemęczenia ma być argument, że ''jest się z dzieckiem, a dziecko chce zobaczyć konika, bo nie widziało" |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja bym wybrala Melexa. Wygodniej i nie smierdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47779967]Te bryczki to rzeczywiscie taka meczarnia dla koni? Nie znam sie to grzecznie pytam
![]() Ja bym wybrala Melexa. Wygodniej i nie smierdzi ![]() Duża meczarnia. W upale, ciągnąć to wszystko góra-dół, bez stałego dostępu do wody, straszny wysiłek i konie nie wytrzymują.
![]() |
#3410 | |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47779967]Te bryczki to rzeczywiscie taka meczarnia dla koni? Nie znam sie to grzecznie pytam
![]() Ja bym wybrala Melexa. Wygodniej i nie smierdzi ![]() Zeby to bryczki. Do MO jada wozy, w dolinach (np. Koscieliskiej) jezdza bryczki. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
1. Dziecko biega po stajni, straszy konie, wrzeszczy. Gdzie są rodzice? Jeżdżą na maneżu. Jasne, przecież ktoś się dzieckiem zajmie, bo skoro są konie to i jakieś darmowe opiekunki do dzieci też pewnie są. 2. Sadzanie dziecka przed sobą na siodle. Niebezpieczna sprawa, ale rodzic wie lepiej. 3. Rodzic wsadza dziecko do boksu bo ono chce dotknąc konika! A potem pretensje, że koń dziecko uszczypnął zębami. No czemu tu nikt nie pilnuje?! A kto Ci kazał wsadzać dziecko do zamkniętego boksu? 4. Dziecko bierze palcat rodzica i zaczyna okładać konia tym palcatem. Rodzic zanosi się smiechem, jakby był idiotą. Poprawka. Jest idiotą. 5. Dziecko, co prawda grzeczne i spokojne pakuje w konia pudełko cukru w kostkach. Każdy konik lubi jabłuszko i cukier. Ale nie pudełko na raz! I o co ja się czepiam? Przeciez konie jedzą cukier. Jak głupi rodzic może wychować mądre dziecko?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | |
Konto usunięte
|
![]() Ja bym wybrala Melexa. Wygodniej i nie smierdzi ![]() gdyby to były bryczki to nie byłoby tematu, ale to są ciężkie wieloosobowe wozy i ciągną je dwa konie. Teoretycznie nie wolno popędzać koni do kłusu, ale nikt tego nie przestrzega, poza tym nawet jak idą z górki to nie odpoczywają bo muszą zapierać się i hamować ciężkie wozy, żeby ich nie zgniotły. Generalnie większość umiera po niecałym sezonie - ostatnio dwa padły na oczach ludzi i dlatego zrobiło się głośno - viva probuje walczyć z tym procederem od 3 lat - ale za dużo kasy ma z tego TPN, żeby zrezygnować. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]() Trzepnęłabym dziecko palcatem i rodzica też (albo w odwrotnej kolejności) i bym się zaśmiała. ale pewnie zaraz się okaże, że bicie zwierząt to naturalny etap rozwoju dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2014-08-20 o 12:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie hasła proszę sobie darować, bo nie ma żadnych przesłanek, żeby tak twierdzić. W tym wątku nie raz matki wypowiadały się o dzieciach i zwierzętach i nie było ani jednego głosu o tym, że dziecko może w jakikolwiek sposób męczyć zwierzę.
![]() |
#3415 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() będę pisać co i jak chcę - jeśli ci się to nie podoba, możesz mi dać ignora. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2014-08-20 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3416 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że siedzą tu osoby, które nie mają OZM, ale wszystko biorą do siebie. To nie jest tak, że w tym wątku hejtuje się matki jako ogół.
Oczywistym jest, że jeśli o czymś się pisze, to w odniesieniu do zwariowanych mamusiek, a nie tych normalnych. Ciężko więc oczekiwać, że w każdym poście będzie się podkreślać, że są też normalne matki, które się tak nie zachowują i które się szanuje, bla bla bla.... Ja planuję mieć dzieci i nie uważam, żeby ktoś tutaj mnie obrażał. Jeśli więc ma się dzieci, ale się nie zwariowało, to można sobie odpuścić. |
![]() ![]() |
![]() |
#3417 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 |
Zakorzenienie
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019405,...wiadomosc.html
![]() ![]() Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-08-20 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.