|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
ciekawe jak ocenisz wyzywanie matek od trolli, wkoncu dobrze wiadomo o kim pisza
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-20 o 13:20 |
|
|
|
#1952 |
|
Konto usunięte
|
Czytanie tego wątku to pławienie się w oparach absurdu
![]() Zadziwia mnie dlaczego niektóre mamy mają tak silną potrzebę strofowania obcych osób i bronienia dzieci jako ogółu. Dlaczego to was tak strasznie obchodzi? Jeżeli w jakiejś dyskusji ktoś powie, że psy są głupie bo ujadają to mam to w nosie, bo mojego psa to nie dotyczy - jest dobrze ułożony i nie ujada. Nie wtrącam się do dyskusji "HURR DURR no co poradzę, każdy pies musi poujadać, taki jest jego etap rozwoju, jak wam to tak przeszkadza to nie słuchajcie!!!1!1!". Wnioskuję zatem, że dzieci udzielających się mam do najgrzeczniejszych nie należą skoro matki mają jakąś potrzebę bronienia dzieci które wrzeszczą, histeryzują i sikają pod blokami. I nie - ja jako dziecko nie histeryzowałam. Owszem, próbowałam krzyczeć, płakać, a moja mama tylko "weź nie histeryzuj". Nie robiło to na niej żadnego wrażenia i szybko oduczyłam się takich zachowań. Nigdy w sklepie czy innym miejscu publicznym nie robiłam scen. Da się? Da się. |
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślisz, że mnie samej super się o tym pisze? Mniejsza o to, chwilowo zamilknę, co by dalej nie prowokować zbędnych dyskusji. |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
No sorry, ciągle widać tu hasła o zrozumieniu dla mam i dzieci co do każdego wymienianego zachowania. Ciągle "trochę zrozumienia, empatii, dobrej woli, uśmiechu" i " to naturalny etap rozwoju".
Społeczeństwo, postronni ludzie naprawdę nie muszą się angażować w wychowywanie obcych dzieci. I nie muszą wcale mieć tej dobrej woli cały czas. Niektóre zachowania irytują i już - i wy zrozumcie czasem pozostałych. A nie niemal odmawiacie im prawa do niezadowolenia
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Wyżej napisałam "absulutnego" trochę ironicznie. Bo śledząc wątek można wyciągnąć wniosek, że matki dla każdego wymienionego tutaj zachowania/ przejawu OZM znajdują wyjaśnienie. I oczekują zrozumienia
Więc sumując, to tego zrozumienia już nie wystarczy trochę, a jest ono wymagane ciągle.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-08-20 o 13:39 |
|
|
|
#1957 |
|
Konto usunięte
|
żenujące takie wywlekanie
jesteś moderatorem i jesteś w pewnym sensie twarzą tego forum różnych już modów przeżyłam ....ale takiego czegoś to chyba nie było masz prawo brać udział w tej dyskusji jak każdy inny inny użytkownik.ale chcesz czy nie jako moderator jesteś oceniana też pod innym kątem.i tak jesteś stronnicza zwolenniczkom tego wątku to pasuje.przeciez moderator jest z nimi! wszystko ujdzie na sucho ciekawe jakby sie tutaj udzielał moderator który jest mamusią z bachorkiem, to jakby ten wątek wyglądał ? ;d
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2014-08-20 o 13:39 |
|
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ktoś tutaj przytoczył przykład psa, który szczeka... no cóż ja szybciej zrozumiem psa, który szczeka niż rozryczanego albo drącego się dziecka.. bo pies to zwierze a histeryk to jednostka osobowa na którą wpływ ma rodzic a przynjmniej powinien ten wpływ mieć. I nie mówię o niemowlaku który płacze bo np. coś go boli ,bo to troszkę inna sytuacja a o dzieciach starszych, które sa najzwyczajniej w świecie rozwydrzone. Przy okazji przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja.... siedziałam kiedyś na ławce w parku z moim partnerem, mięliśmy jakieś ciastka czy czekoladę nie pamietam dokładnie co to było ale coś słodkiego.. Siedzimy gadamy przy okazji sobie życie osładzaliśmy i podchodzi dzieciak i co i mówi "daj" i pokazuje mi to co jedliśmy... Na początku wytrzeszczyłam oczy tak byłam zaskoczona tym zachowaniem za chwile widzę mamusię jak widzi całą sytuację i nawet dzieciaka nie zawołała... Odpowiedziałam tylko że tam jest twoja mama i wskazałam mu matkę. Dopiero tamta zareagowała i go zawołała. Inna sytuacja, sidziałam ze znajomą w KFC. 3 stoliki dalej rodzice z synem. Dziecko bawiło się balonem biegając po sporym kawałku sali i odbijając go o wszystko co się da... Niestety rodzice jak by tego nie zauważali. Pech chciał że balon obił tak że prawie wpadł w moje jedzenie, więc go tylko złapałam i przebiłam... Rodzice oczywiście się spojrzeli, ale usłyszeli moją rozmowę ze znajomą, że chyba kpiny sobie robią , że to nie plac zabaw i nie mam zamiaru mieć tego w jedzeniu.. Dopiero kazali mu usiąść... |
|
|
|
|
#1959 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No tak, teraz należy wychować moderatora... Naprawdę absurdy, jak ktoś już wyżej pisał.
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wnioski wyciagasz bardzo bledne, bo zadna mama na tym wontku nie twierdzi ze dziecku nalezy sie absolutna wolnosc i calkowite zrozumienie |
|
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
z takim podejsciem to w ogole nie nadajesz sie do zycia w spoleczenstwie, proponuje niewychodzic z domu lub bezludna wyspe
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-20 o 13:49 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=OYE;47780885]z takim podejsciem to w ogole nie nadajesz sie do zycia w spoleczenstwie, proponuje niewychodzic z domu lub bezludna wyspe
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Może byś się pohamowała z tymi "propozycjami". I daruj sobie teksty w stylu że ktoś sie nie nadaje do życia bo to świadczy o tobie. Na razie jestem miła ale za chwilę mogę nie być. Nie muszę być miła i empatyczna w stosunku do nikogo, ale to nie ma nic do rzeczy... Super oceniasz innych i czepiasz się każdego. Post nie był w odpowiedzi na twoją wypowiedź więc trzy kroczki w bok ode mnie moja droga Edytowane przez empress83 Czas edycji: 2014-08-20 o 14:12 |
|
|
|
#1964 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a po co mamusia z bachorem miałaby się udzielać na wątku dla osób bezdzietnych i nie chcących mieć dzieci? |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=empress83;47781384]
Cytat:
jak sie zyje w spoleczenstwie to sa pewne zasady, np zasada ze wymaga sie chodz troszke dobrej woli i empatij wobec innych ciekawy byl by swiat jak by kazdy mial takie podejscie jak ty "zero dobrej woli" i " nie musze byc mila i empatyczna w stosunku do nikogo" wsumie sa takie miejsca na tym swiecie i kazdy dobrze wie co sie tam dzieje Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-20 o 14:18 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
Bo nie muszę, to czy jestem czy nie to mój wybór jak każdego innego... A życie w społeczeństwie to jedno a tolerowanie rozwrzeszczanego dzieciaka na którego rodzic nie zwraca uwagi to zupełnie coś innego....trzymajmy się tematu.
poza tym wymaganie przez rodziców takich dzieci uśmiechu w stosunku do nich to chyba za dużo.. bo nie powinn tego wymagać Edytowane przez empress83 Czas edycji: 2014-08-20 o 14:23 |
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
Tak z innej beczki, ale pasuje do wątku. Dzisiaj szłam sobie do Urzędu Miejskiego i na środku trawnika sikała sobie, jakby nigdy nic dziewczynka, tak z 4,5 lat. No co jest? Rodzice obok, drugi chłopiec z 3 lata też, a 300 m dalej urząd z normalnymi toaletami...
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do nienadawania sie do zycia w spoleczenstwie to wlasnie dalas dowod swojej nietolerancji i zaczepiajacemu innych zachowaniu. Ja bym tego nawet kryminaliscie nie powiedziala, a ty sobie tak szastasz slowami do zwyklego kontrrozmowcy w internecie. |
||
|
|
|
#1969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam miec tolerancje dla kogos kto twierdzi ze "dobrej woli w ogole nie musi miec"? i "nie musi byc mila i empatyczne dla nikogo" ? takze twierdzisz ze mam tolerowac chamskie zachowanie wobec ludzi?---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
to juz takie chamski polski zwyczaj---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
a kto takiego czegos wymaga? |
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I no nie musi mieć dobrej woli. Co najwyżej może. I jej decyzja wobec kogo będzie miała. Innym może schodzić z drogi i inni mogą schodzić z drogi jej i po kłopocie. PS. Oye, zauważ, że tutaj chyba nikt się z twoimi wypowiedziami nie zgadza. A ty uważasz się za nieomylną. Ale wiesz, jeśli ktoś myśli w jakiś sposób, a wszyscy twierdzą, że to błędne, to co jest bardziej prawdopodobne - że z tą 1 osobą jest coś nie tak czy z ogółem?
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2014-08-20 o 16:53 |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lillkaa dzięki uprzedziłaś mnie, właśnie miałam to napisać, że nikt NIE MUSI być miły, mieć empatii czy uśmiechać się do wszystkich , a to czy będzie to robił czy nie to jego prywatna sprawa. Ja jestem osobą, która zawsze pomoże jak może, zawsze ma uśmiech dla drugiego człowieka i zawsze znajdzie nawet jak jest zabiegana chwilę na rozmowę, ale nie czarujmy się nie będę wyrozumiała dla kogoś kto jest chamski, zakłamany, dwulicowy albo najprościej w świecie gra mi na nerwach. ponadto stwierdzenie "Napisane przez OYE takze twierdzisz ze mam tolerowac chamskie zachowanie wobec ludzi" Na razie OYE to ty byłaś chamska w swojej wypowiedzi a nie ja, nie znasz mnie i nie wiesz jakie mam zachowanie do innych ludzi, a chamstwem to ty się akurat przedstawiłaś pisząc mi wprost, że nie powinnam żyć w społeczeństwie albo wybrać się na bezludną wyspę... Ponadto "mieć uśmiech dla takich dzieci" to przenośnia i określa szereg odczuć, uczuć i zachowań... cóż skoro muszę to tłumaczyć... Zastanawia mnie tylko jedno , co daje czepianie się wszystkich tutaj. Skoro temat się nie podoba, nie należy się do bezdzietnych i niechcących dzieci to po co tutaj siedzieć... Trollowanie to hobby czy jak? Bo ja tego naprawdę nie rozumiem... A może sposób na nabijanie postów, albo wprowadzanie nieprzyjemnej atmosfery? Czy któraś z nas pisze jakieś tego typu rzeczy w wątkach gdzie mamusie zachwycają się swoimi pociechami... nie sądzę. Skoro ja nie mam dzieci, nie chcę ich mieć to nie siedzę na wątku, który mnie nie dotyczy, bo mam ciekawsze zajęcia... Ale widać co człowiek to inne podejście. Edytowane przez empress83 Czas edycji: 2014-08-20 o 17:10 |
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarza się, że nie ma wyjścia, zakupy trzeba zrobić i wtedy albo wyje i wkurza mnie i ludzi, albo udaje mi się coś z tym zrobić. Dzięki bogu takie akcje zdarzają się tak sporadycznie, że w zasadzie nie ma o czym mówić, bo ona się woli wdzięczyć się do każdego kto jej okaże uwagę. |
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszac ze nie musisz miec w ogole dobrej woli, mowi o tobie wystarczajaco duzo jak mozna zyc miedzy ludzmi twierdzac ze nie musisz miec wogole dobrej woli?? Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-08-20 o 17:15 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrej woli mieć nie musi. Jak chce, to może.
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoja opinia. moim zdaniem zycie w spoleczenstwie wymaga dobrej woli i empati wobec innych |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1979 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przynajmniej ja na takich trafiłam. W PL to jeszcze pół biedy ale w UK to ja się napatrzę na te dzieciaki... ostatnia scena ze sklepu- dziecko sie położyło na podłodze i zaczęło krzyczeć, płakać, walić rękoma i nogami w podłogę a mamusia stała i ogladała jakąś gazetę.. więc w PL nie jest tak źle ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
I twierdzisz że to coś o mnie mówi??? co najwyżej tyle , że zdaję sobie sprawę z tego, że ludzie są różni i nikt do niczego nie jest w stanie zmusić drugiego człowieka... Wyciągasz wnioski ale niewłaściwe, a szkoda, bo może czytając wiele wypowiedzi dowiedziałabyś się więcej, zauważyła pewne rzeczy na które jest tutaj zwracana uwaga wielokrotnie.. no ale cóż też NIE MUSISZ czytac ze zrozumieniem ale nie ukrywajmy byłoby to mile widziane tak samo jak empatia czy dobra wola A moja dobra wola wyjaśniania ci zaczyna się kończyć z resztą jak skończyła się tutaj juz nie jednej osobie... więc wszystko ma swoje granice I ok skoro to co piszesz nie jest chamskie a kulturalne to ja chyba wolę się otaczać w takim razie ludźmi którzy w twoim mniemaniu są chamscy... bo jak mam mieć do czynienia z kulturą którą ty prezentujesz to ja dziękuję (IRONIA bo znowu ktoś czegoś może nie zrozumieć )
|
||
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akcja z fejsa sprzed 3 dni. Kumpela cieszy się wakacjami ze swoimi córkami- jedna na oko po pierwszych urodzinach, druga chyba w wieku mojej czyli ok. 3 lata. Cała masa zdjęć dziewczynek bez gaci, zdjęcia w rosole z basenu, z morza...ale jedno mnie lekko zirytowało. Zdjęcie z baru przybasenowego, gdzie koleżanka radośnie fotografowała swoje córki gołe, jedzące posiłek. Dziwię się obsłudze, że ich nie pogonili, bo jeśli to beachbar to rozumiem, że można szamać w stroju kąpielowym, ale żeby z gołym kuprem przy jedzeniu, to już lekka przesada. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Haters Gonna Hate 

takze twierdzisz ze mam tolerowac chamskie zachowanie wobec ludzi?