Mamusie Marcowe 2015 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 06:53   #2281
BettyBoob
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Również trzymam kciuki za Wasze badania! Powodzenia i miłego dnia
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:08   #2282
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie

Jestem w trakcie remontu pokoju dla synka. Zastanawiam sie na kolorem ścian, myślałam o delikatnym żółtym z szarym albo cos w zieleni. Meble mam białe. Zastanawialyscie sie jak będziecie urządzać lub jak macie urządzone pokoje dla Waszych pociech?
Co prawda ja mam córkę ale kolor pokoju ma aqua z beckersa taki turkusik i białe meble
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 07:50   #2283
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hej

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zaciskam kciuki za dobre wieści po dzisiejszych wizytach.

Ja swoją mam dopiero na 19 i mam okropnego stresa Będziemy pierwszy raz iść razem. Dzisiaj 12t5d i za 2 dni już II trym Jak wszystko będzie dobrze to w końcu pochwalimy się rodzicom
Ja mam na 17:40, a wiesz ze wiele zrodel podaje ze II trykestr jest po skonczonym 15 tc, z kolei wiele innych ze po 12 tc wlasnje. Ja siw chyba nastawie ze II jednak po 15, bo kalkulator mi w sumie nawet wpisal ze rozpoczynam II we wrzesniu. Tak czy inaczej...jak to juz???
I wiecie co...nie mam jednak duzego brzuszka poki co tzn.od rana jest nawet maly i ledwo go widac, dopiero w ciagu dnia coraz mocniej, no i pod wieczor moge juz robic za lekko ciezarna ale i tak poki co raczej malo kto zauwaza a czesxiej raczej mysla ze mam brzuchola bo sie nieco spaslam :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:08   #2284
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Jagódkaaa mi lekarz też tak powiedział. Teraz pozostaje mi czekać do 2 września.

Dziewczyny jestem równo w 10 tc i co 3 h po prostu muszę coś zjeść. W innym wypadku głośno burczy mi w brzuch, mam mdłości i ogólnie źle się czuję. Czy to normalne? Boję się, że za bardzo przytyję. Niestety wagi w domu nie posiadam. Rano mam normalny brzuch a wieczorem napompowany jak balon, chyba przez wzdęcia ;/ Czy któraś z Was też tak ma?
jak mi się pojawiły mdłości to właśnie wystarczyło bym coś pzregryzła-jadłam bardzo dużo owoców I jogurtów.....teraz podjadanie przestało pomagać jejku kiedy to minie....

Trzymam kciuki za dzisiejsze badania bo z tego co pamiętam kilka z nas ma mieć ! Bedzie dobrze!

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2014-08-20 o 08:09
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:17   #2285
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
lesyeux ja tez muszę zrobic test z glukozą wczesniej bo glukoza na czczo była az 97 a zawsze miałam ok 75 to troszkę zmartwiło moja gin.
mam postanowenie od dzisiaj ze zero pysznych białych bułeczek tylko wracam do pełnoziarnistego pieczywa i zero przekąsek bede znowu się pilnować zeby jadać regularnie i zdrowo, bo odkąd jestem w domu to czasami skubnełam coś z lodówki albo jakiegoś chipsa tak chyba z nudów...
mam nadzieję ze mi się uda wytrwać
też musze ograniczyc, takie rzeczy..... bo waga wzrosła ach... 4 kg na + ja ciągle jestem głodna, nawet odbija mi się, juz jedzeniem, a juz trzymam w ręcę wafelka. szok!
nakleję sobie na lodówce takie motto Każdy KĘŚ musi miec jakis SENS bo napycham się jak chomik. Jkabym nigdy nie widziała jedzenia.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dziewczyny szefowa nawet nawet przyjęła moja informację o ciąży. Przyczepka oczywiście była że daty nie ma na zaświadczeniu lekarskim ale chyba to nie będzie problem. Ciekawa jestem jak się rozwiąże moja sprawa A propo pracy bo dostałam wypowiedzenie zmieniające mój etat na połowę...zobaczymy

uffff... to dobrze, ze juz masz to a sobą ja też miała stresa jak miała zadzwonić i ja poinformować. ale było mineło!

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja już po badaniu. wszystkie wyniki krwi ,moczu itp są dobre. Dzidzia rośnie I ma sie bardzo dobrze. Ma ponad 5 cm długości I bardzo długie nogi, (po mamusi ) wierciła się strasznie, serduszko pięknie bije. Mój TŻ zachwycony!!!! strasznie był dumny. Ciesze sie ,ze był przy badaniu. Miałam badanie też tej ziarnistości (czy jak to się tam nazywa)-wszytsko jest dobrze!!!!! Jestem strasznie szczęśliwa!!!!!!!:l ove:
fantastyczna wiadomość!

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja już jestem po USG genetycznym. Wg ostatniej miesiączki termin porodu 5 marca, a wg USG 25 luty. Dzieciątko jest o tydzień starsze wg USG i tych parametrów. Wg OM mam 11 tydz, 5 dzień, a wg tego USG 12 tydzień, 3 dzień. Więc prawie tydzień rozbieżności.
Co do USG wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób i wad genetycznych jest niskie. Maluszek ma 5,94 cm i jest strasznie ruchliwy. Nie chciał się maluszek pokazać z profilu panu doktorowi. Serduszko ładnie bije, a krew przepływa do serduszka ładnie w dwie strony. Rączki i nóżki wykształcone. Ogólnie lekarz powiedział, że na to co może powiedzieć na ten moment (1 trymestr) to wszystkie parametry są w porządku i tylko się cieszyć
Kamień z serca mi spadł i jestem bardzo szczęśliwa, że moja dzidzia tak ładnie rośnie

Życzę Wam też takich samych dobrych wiadomości!
następna super wiadomość!

Cytat:
Hej

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zaciskam kciuki za dobre wieści po dzisiejszych wizytach.

Ja swoją mam dopiero na 19 i mam okropnego stresa Będziemy pierwszy raz iść razem. Dzisiaj 12t5d i za 2 dni już II trym Jak wszystko będzie dobrze to w końcu pochwalimy się rodzicom
mój tz nie wytrzymał i juz jak tyko lekarz potwierdził ciażę 4/5 tydz. zadzownił do swoich rodziców i poinformował i super wiaodmosci! troszkę byłam zła, bo chciałam poczekac, ale nie dało mu się przegadać. a moi rodzice wiedzieli w dzień wizyty, byłam na niej razem z mamą ( tż był w pracy) , poniewaz, u mnie 1 gin nie widział ciaży tylko chciał mnie do kliniki do poznania wysłać, z powodu torbieli albo podejrzewał ciaże pozamaciczną... a strachu sie najadłam tyle co nie miara ale dobrze, ze juz wszytsko ok

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja mam na 17:40, a wiesz ze wiele zrodel podaje ze II trykestr jest po skonczonym 15 tc, z kolei wiele innych ze po 12 tc wlasnje. Ja siw chyba nastawie ze II jednak po 15, bo kalkulator mi w sumie nawet wpisal ze rozpoczynam II we wrzesniu.
a mi na szczęście udałosię zarejestrowac na godz. 11 dzisiaj dobrze, ze się skapłam sie, ze nie mam juz lekówna weekend!!! , idę do tego lekarza, co u niego bywałam z 2 razy, niech daje recepte, i mam nadzieję, że da mi tez na nfz na badanka, zawsze to jakaś ulga w portfelu bo juz czas jak to 11 tc. ogólnie mam stresa przed usg, on wiedział, ze plamiłam ( pracuje w szpitalu i mnie wypisywał do domu) i ze miałam przyjsc na kontrole do niego ( bo moja gin ten tydz. na urlopie), wiec powinien usg wykonać i spr co z maleństwem oby wszytsko było ok jak tylko wrócę do domu, napisze co i jak a dodam, że od 15 sierpnia, nie zuważyłam, żadnego niepokojacego plamienia, brudzenia!

Trzymajcie kciuki za wizyte!!!!!!!
Buziaki
Stary 2014-08-20, 08:52   #2286
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja już jestem po USG genetycznym. Wg ostatniej miesiączki termin porodu 5 marca, a wg USG 25 luty. Dzieciątko jest o tydzień starsze wg USG i tych parametrów. Wg OM mam 11 tydz, 5 dzień, a wg tego USG 12 tydzień, 3 dzień. Więc prawie tydzień rozbieżności.
Co do USG wszystko jest dobrze. Ryzyko chorób i wad genetycznych jest niskie. Maluszek ma 5,94 cm i jest strasznie ruchliwy. Nie chciał się maluszek pokazać z profilu panu doktorowi. Serduszko ładnie bije, a krew przepływa do serduszka ładnie w dwie strony. Rączki i nóżki wykształcone. Ogólnie lekarz powiedział, że na to co może powiedzieć na ten moment (1 trymestr) to wszystkie parametry są w porządku i tylko się cieszyć
Kamień z serca mi spadł i jestem bardzo szczęśliwa, że moja dzidzia tak ładnie rośnie

Życzę Wam też takich samych dobrych wiadomości!
Super

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Jagódkaaa mi lekarz też tak powiedział. Teraz pozostaje mi czekać do 2 września.

Dziewczyny jestem równo w 10 tc i co 3 h po prostu muszę coś zjeść. W innym wypadku głośno burczy mi w brzuch, mam mdłości i ogólnie źle się czuję. Czy to normalne? Boję się, że za bardzo przytyję. Niestety wagi w domu nie posiadam. Rano mam normalny brzuch a wieczorem napompowany jak balon, chyba przez wzdęcia ;/ Czy któraś z Was też tak ma?
Też dużo częściej chce mi się jeść.. Od przedwczoraj miałam pierwsza zachciankę, mianowicie chodził za mną żurek ( a ja za żurkiem średnio przepadam) wczoraj wieczorem tŻ zabrał mnie do restauracji i zaspokoiłam swoją chęć

Cytat:
Hej

Ja mam dzisiaj wizytę na 18.. I też idziemy razem U nas rodzice już dawno wiedzą

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

mój tz nie wytrzymał i juz jak tyko lekarz potwierdził ciażę 4/5 tydz. zadzownił do swoich rodziców i poinformował i super wiaodmosci! troszkę byłam zła, bo chciałam poczekac, ale nie dało mu się przegadać. a moi rodzice wiedzieli w dzień wizyty, byłam na niej razem z mamą ( tż był w pracy) , poniewaz, u mnie 1 gin nie widział ciaży tylko chciał mnie do kliniki do poznania wysłać, z powodu torbieli albo podejrzewał ciaże pozamaciczną... a strachu sie najadłam tyle co nie miara ale dobrze, ze juz wszytsko ok

a mi na szczęście udałosię zarejestrowac na godz. 11 dzisiaj dobrze, ze się skapłam sie, ze nie mam juz lekówna weekend!!! , idę do tego lekarza, co u niego bywałam z 2 razy, niech daje recepte, i mam nadzieję, że da mi tez na nfz na badanka, zawsze to jakaś ulga w portfelu bo juz czas jak to 11 tc. ogólnie mam stresa przed usg, on wiedział, ze plamiłam ( pracuje w szpitalu i mnie wypisywał do domu) i ze miałam przyjsc na kontrole do niego ( bo moja gin ten tydz. na urlopie), wiec powinien usg wykonać i spr co z maleństwem oby wszytsko było ok jak tylko wrócę do domu, napisze co i jak a dodam, że od 15 sierpnia, nie zuważyłam, żadnego niepokojacego plamienia, brudzenia!

Trzymajcie kciuki za wizyte!!!!!!!
Buziaki
U mnie tŻ zadzwonił do swojej mamy od razu jak mu test pokazałam
Za wizytę
Stary 2014-08-20, 09:22   #2287
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ja też tak mam. Jeszcze pamiętam smak poprzedniego jedzenia a już jestem znowu głodna. I też rano po mnie włąściwie ciąży nie widać a wieczorami brzuch jest całkiem sporawy ;p
Mam to samo, rano brzucha wcale nie widać, ale wieczorem masakrycznie duży. Też musze jeść co mniej więcej 3 h, bo inaczej mi słabo, mdli i brzuch boli.
Ja mam w piątek wizytę u lekarza, strasznie jestem ciekawa jak będzie.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 09:26   #2288
loloona_79
Rozeznanie

Ale macie fajnie, że już jesteście po USG
Ja mam w piątek i powiem Wam ze od poniedziałku mam niezłego stracha. Wcześniej byłam optymistką, a teraz jakiś bady strach padł na mnie w sumie nie mam ani plamień ani innych sensacji, mdlić mnie przestało, piersi już nie bolą. Niby tylko się cieszyć, ale ja już sobie wkręcam niewiadomo co ;(
Stary 2014-08-20, 09:45   #2289
JoaMro
Raczkowanie

O. Ja tez ide w piątek. Widzę, że nie będę sama
Stary 2014-08-20, 11:01   #2290
Jagódkaaa
Raczkowanie

A ja wczoraj w sumie już pod wieczór pobiegłam do sklepu po buraczki i zrobiłam barszcz czerwony, tak mnie naleciałoOooo jaki był pysznyyy A w ogóle to w ciągu dnia mi mdłości minęły, ale od paru dni na wieczór mam dziwne uczucie, że chyba zaraz zwymiotuję, aż mi się momentalnie duszno robi...
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:10   #2291
jalouse
Wtajemniczenie

Troche sie teraz wizyt nazbieralo. Za wszystkie trzymam kciuki.
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:17   #2292
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:23   #2293
mon9
Zakorzenienie

mnie zaczęła na dodatek głowa boleć, plus oczywiście jest mi niedobrze najgorzej rano i wieczorem, w dzień jeszcze do zniesienia.. usg już jutro juppiii
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:08   #2294
Magiusa
Zakorzenienie

A mnie gardlo super boli mocno...kurcze, nie wiem od czego. Jeszcze wczoraj bylo super :/

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:26   #2295
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry

Czekam na dobre wiadomości po wizytowe

Dzisiaj jestem uziemiona w domu, bo ma przyjść facet zakładać internet. Od niedawna jestem w 'nowym' domu i na nowo muszę wszystko zakładać.

Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad, zapomniałam wyciągnąć mięso z zamrazarki. Dobry barszcz bym sobie zjadła

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:36   #2296
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Gratulacje ) ja genetyczne mam 10.09 termin porodu na 23.03

ja termin porodu mam 2 dni po Tobie 25 marca wg om, a wg usg 27 marca

dzis byłam w laboratorium na badaniach z krwi i mialam obciązenie z glukozą 75g 2 godz po spozyciu, duzo tego jest do wypicia,ale jakos przeszło z cytrynką.
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:17   #2297
smv
Zakorzenienie

A ja wg Om 28 marca wg ust 30 marca

Masakra właśnie zwymiotowalam na myśl o obiedzie

Stary 2014-08-20, 16:09   #2298
emilia1987
Raczkowanie

Mnie mdli non stop, czy to rano czy wieczorem, nie ma regóły. Bez wymiotów, chociaz czasem tak sobie mysle , ze moze jak bym zwymiotowala to by było mi lżej..
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:47   #2299
mama_kasia88
Raczkowanie

hej po przerwie.
Dość regularnie podczytuje, ale z pisaniem jakoś tak słabo.... Ale obiecuję poprawę Widzę że sporo z nas miało dziś wizyty i to sporo genetycznych, trzymam mocno kciuki mamuśki oby same dobre wieści!!

u nas i dobrze, i nie dobrze Dziś na wizycie (nie genetycznej :P) z maluszkiem wszystko oki, dokładnie 9t4d. Termin potwierdzony na 21 marca, więc z tym na razie bez zmian
Tylko niestety krwiak podwoił swoją wielkość i jest praktycznie wielkości malucha... więc na usg trochę jak bliźniacza wyglądało, heh... Luteinka dopochwowa i nakaz totalnego leżenia, w związku z tym jutro mój tż wywozi mnie i młodego do moich rodziców.... Niestety jak jest w pracy z 2latkiem u boku ciężko leżeć, a to teraz najważniejsze Na genetyczne idę prawdopodobnie 5 września i liczę że będzie już sam Lokator bez gratisów a w związku z tym że będę u rodziców leżeć plackiem to i więcej na forum będę :P aż będziecie miały mnie dość
Ktoś pytał o zdjęcia pokoju dla dziecka, jak zrobię fotki wstawie pokój mojego 2latka (też ma białe meble)

Współczuję Wam tych ciągłych mdłości.... oby było lepiej

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

a jak wstawiacie zdjecia tutaj ;>??
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:47   #2300
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej po przerwie.
Dość regularnie podczytuje, ale z pisaniem jakoś tak słabo.... Ale obiecuję poprawę Widzę że sporo z nas miało dziś wizyty i to sporo genetycznych, trzymam mocno kciuki mamuśki oby same dobre wieści!!

u nas i dobrze, i nie dobrze Dziś na wizycie (nie genetycznej :P) z maluszkiem wszystko oki, dokładnie 9t4d. Termin potwierdzony na 21 marca, więc z tym na razie bez zmian
Tylko niestety krwiak podwoił swoją wielkość i jest praktycznie wielkości malucha... więc na usg trochę jak bliźniacza wyglądało, heh... Luteinka dopochwowa i nakaz totalnego leżenia, w związku z tym jutro mój tż wywozi mnie i młodego do moich rodziców.... Niestety jak jest w pracy z 2latkiem u boku ciężko leżeć, a to teraz najważniejsze Na genetyczne idę prawdopodobnie 5 września i liczę że będzie już sam Lokator bez gratisów a w związku z tym że będę u rodziców leżeć plackiem to i więcej na forum będę :P aż będziecie miały mnie dość
Ktoś pytał o zdjęcia pokoju dla dziecka, jak zrobię fotki wstawie pokój mojego 2latka (też ma białe meble)

Współczuję Wam tych ciągłych mdłości.... oby było lepiej
Współczuje leżenia ale zdrowie malenstwa najważniejsze!
Troche zmartwilam sie Twoim krwiakiem, ja tez miałam na ostatniej wizycie i nie mam pojęcia jak to dalej tam wyglada. Mam nadzieje, ze jutro położna poważnie mnie potraktuje

Synek

Stary 2014-08-20, 16:58   #2301
mama_kasia88
Raczkowanie

Ewa nie martw się! Jesli dużo leżałaś i odpoczywałaś to na pewno nie ma już śladu po krwiaku
Tutaj niestety mój błąd ewidentny... odpoczywałam i leżałam an tyle na ile to było możliwe, ale de facto słabo to wychodziło... na miejscu rodziny nie mamy, a znajomi pracują, więc musiałam sama dać radę z żywiołowym 2 latkiem, tym bardziej żę tż różnie pracuje, czasem np wyjeżdża na 3 dni... ale teraz nie czas gdybać i rozmyślać tylko jadę do mamci i będe leżeć do obrzydzenia i dłużej jeśli będzie trzeba
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 17:32   #2302
ewka5891
Zakorzenienie

no wlasnie nie miałam jak leżeć i odpoczywać. Najpierw 2 tygodnie całkiem intensywnego urlopu w Polsce, powrót do uk, pakowanie, przeprowadzka do nowego domu plus opieka nad ruchliwych dwulatkiem... Mam nadzieje, ze mimo wszystko bedzie ok

Synek

Stary 2014-08-20, 18:47   #2303
RaDaMa
Raczkowanie

My po badaniach.
Z dzieckiem wszytsko ok, ma 4 kończyny, nerki, pęcherz, żołądek, kręgosłup no wszystko co mieć powinno, "wzrostu" całe 6 cm
Pani doktor stwierdziła, że na jej oko dziewczynka, ale mamy się nie nastawiać na 100%, sukienek nie kupować do 20 tc, chociaż ona się raczej nie myli
Jesteśmy trochę w szoku

termin z OM 05,03 z USG 01,03 więc raczej na pewno rozpakujemy się w lutym
Stary 2014-08-20, 19:19   #2304
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
My po badaniach.
Z dzieckiem wszytsko ok, ma 4 kończyny, nerki, pęcherz, żołądek, kręgosłup no wszystko co mieć powinno, "wzrostu" całe 6 cm
Pani doktor stwierdziła, że na jej oko dziewczynka, ale mamy się nie nastawiać na 100%, sukienek nie kupować do 20 tc, chociaż ona się raczej nie myli
Jesteśmy trochę w szoku

GRATULACJE! to mamy pierwsza dziewczynke na forum super!
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 19:20   #2305
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuje leżenia ale zdrowie malenstwa najważniejsze!
Troche zmartwilam sie Twoim krwiakiem, ja tez miałam na ostatniej wizycie i nie mam pojęcia jak to dalej tam wyglada. Mam nadzieje, ze jutro położna poważnie mnie potraktuje
Dokładnie
Także mama_kasia88 leżymy i trzymamy się dzielnie

Cytat:
My po badaniach.
Jesteśmy trochę w szoku

Super

Ja też już po wizycie. Maleństwo ma 5.97cm i jest niezłym rozrabiaką, obracał się, "kopał" nóżkami, rączkami i ruszał buźką, tŻ się śmiał, że jakiś pływak rośnie Jak będę już czuć ruchy to jak będzie tak urwisował to będę cała okopana Następna wizyta 17.09, strasznie długoo..
Stary 2014-08-20, 19:49   #2306
Tepsa
Zakorzenienie

czytam Wasze opisy usg i się uśmiecham do monitora a tż patrzy się na mnie i w głowę się stuka) Super opisy, ciesze się że wszystko w porządku i brzuszki rosną!
mama_kasia88 trzymam kciuki za maluch i żeby się krwiak wchłonął, mam nadzieję,że odpoczniesz i wszystko się ułoży
ale się dziś objadłam, ciągnie mnie do słodkiego i to jak nigdy:/ obiad zjadłam taki, że mało nie pękłam:/ u mnie 2 kg na plusie
Stary 2014-08-20, 20:10   #2307
judkaaa
Rozeznanie

I wizyta też za nami kolejna za 4 tygodnie. Długość ciemieniowo-siedzeniowa prawie 5 cm, a do tego taaakie długie nogi. Z fasolki, mała żabka nam wyrosła niezbyt ruchliwa, ale troszę się obracała. Kosc nosowa jest, przezierność 1 mm. Tc wg USG to 11+4, termin przesunął się do tyłu o dwa dni - 7.03.
Oprócz tego przysłali nam dziś rogala do spania, wygodnie na nim, teraz sobie leżę a rano na dostawie w lumpie dorałam m.in. legginsy ciążowe z h&m, nóweczki za grosze
Stary 2014-08-20, 20:26   #2308
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
My po badaniach.
Jesteśmy trochę w szoku

super Gratulacje!!!!!
Stary 2014-08-20, 20:27   #2309
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
A ja wczoraj w sumie już pod wieczór pobiegłam do sklepu po buraczki i zrobiłam barszcz czerwony, tak mnie naleciałoOooo jaki był pysznyyy A w ogóle to w ciągu dnia mi mdłości minęły, ale od paru dni na wieczór mam dziwne uczucie, że chyba zaraz zwymiotuję, aż mi się momentalnie duszno robi...
też mam buraczkową tż mówił, że nigdy takiej nie jadł

Cytat:
Dzien dobry

Czekam na dobre wiadomości po wizytowe

Dzisiaj jestem uziemiona w domu, bo ma przyjść facet zakładać internet. Od niedawna jestem w 'nowym' domu i na nowo muszę wszystko zakładać.

Nie mam dzisiaj pomysłu na obiad, zapomniałam wyciągnąć mięso z zamrazarki. Dobry barszcz bym sobie zjadła
a ja już po wizycie, miała byc tylko recepta ale bylo tez i USG Serduszko bije, wszytsko wporządku, widziałam juz raczki i nóżki, Gin zadowolony, że wszytsko z plamieniami sie uspokojiło.

Cytat:
My po badaniach.
Jesteśmy trochę w szoku

Super! a w ktorym tyg jestes ?
Stary 2014-08-20, 20:30   #2310
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny super wiadomości!

Tepsa zapraszam do siebie przed chwilą karpatke zrobiłam ....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości