Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 14:39   #1321
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Moj mial straszne parcie na syna i obawialam reakcji ale jak sie dowiedzieliśmy ze dziewczyna to byl przeszczesliwy mysle ze Twojemu tezsie szybko zmieni,pare dni i nie będzie się posiadal z radości ze corka
Najważniejsze ze maluch zdrowy - gratuluję
właśnie najważniejsze zdrowie malucha , mój mnie tak wpienia że kurde mam takie nerwy że hej , nie do opisania !

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:39   #1322
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Teja samochodem jedziecie czy lecicie? no nad pl chłodno juz ..
Lecimy. Lot krótki więc się zdecydowałam. Smażyć się nie zamierzam, raczej sobie pozwiedzamy te starsze miasta i miasteczka, troche sie popluskam, poczytam książki pod parasolem, tylko tęskno mi będzie, jak będę patrzyć na boiska do siatkówki

Nie zdążyłam się nacieszyć naszym latem bo pracowałam ciągle, ajestem bardzo ciepłolubna, raz w roku muszę się porządnie wygrzać
Stary 2014-08-20, 14:40   #1323
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka o co poszło? Ah te chłopy;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:40   #1324
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja już dwa miesiące w domu siedzę i mam mały przyrost wagi , a kiedy planujesz iść na zwolnienie?
W ogóle nie chce - mialam 2 tyg urlopu i cieszylam sie jak dziecko ze juz do normalnego trybu wracam ale z racji ze troche mam do zrobienia to początek albo polowa listopada.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:41   #1325
dusiolka
Zakorzenienie

Teja to udanego lotu! W filtr 50 zaopatrzona?
Ja tez lubię sie wygrać ale teraz zrezygnowałam bo ledwo dawałam radę w to lato przejść do sklepu i spowrotem..;/
Stary 2014-08-20, 14:42   #1326
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle nie chce - mialam 2 tyg urlopu i cieszylam sie jak dziecko ze juz do normalnego trybu wracam ale z racji ze troche mam do zrobienia to początek albo polowa listopada.
uuu to póżno no ale z jednej strony fajnie masz , ja to zaraz musiałam iść na zwolnienie ze względu na pracę jaką wykonuje.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 14:43   #1327
dusiolka
Zakorzenienie

Charliss co ty taka pracoholiczka?;p nie chcesz przed dzidzia wypocząć?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 14:43   #1328
teja1
Zakorzenienie

Jutro jadę uzupełnić kosmetyczkę, krem z filtrem jest na 1 miejscu
Stary 2014-08-20, 14:47   #1329
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Charliss co ty taka pracoholiczka?;p nie chcesz przed dzidzia wypocząć?
Nawet nie o pracę chodzi a o taka regularność, jestem strasznie nierozgarnieta i czas mi przecieka przez palce. A ze w pracy mam luz i świetne warunki w związku z ciążą to nawet mi milo tu przychodzic - mamy kolezenska atmosfere do tego wiec sobie pogadamy, pozartujemy, a z robota teraz nikt mnie nie cisnie. Zawsze sobie pobede między ludźmi Wiec te 2 miesiace z hakiem musza mi wystarczyc na odpoczynek, ogarniecie wyprawki i studiow i tak strasznie dlugo to sie wydaje. Ale sie.nie zapieram, moze odpuszczę wcześniej
Stary 2014-08-20, 14:47   #1330
justynalyp
Zadomowienie

w tym domu mieszka pewien mężczyzna miał się wyprowadzić do innego domu 20.08 ale ktoś tego domu nie opuścił, więc on nie ma jak się wyprowadzić i musi czekać, więc my będziemy czekać. W kuchni żeby była ciepła woda to trzeba zrobić takie rewolucję, których ja z brzuchem nie ogarnę. Podłogi częściowo wycyklinowane. Ściany według mojego trzeba tylko pomalować. I najlepiej nic w tym mieszkaniu nie robić tylko mieszkać. Pytam się jego, czy kupi mi łóżko, po co, najlepiej zabrać z mojego mieszkania, jasne jeszcze chce przewozić materac 200x200 osobowym samochodem, poskładać go na kilka części. Niby taki stary, a taki głupi. A nie przyjedzie bo się pewnie na weekend umówił z kolegami na rowery. A prosiłam go tylko żeby przyjechał w piątek po pracy i pojechał sobie w sobotę rano,
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:49   #1331
charliss
Zadomowienie

Tzn jak siedze w domu to marnuje czas i sie czuje taka.. Zmarnowana
Stary 2014-08-20, 14:49   #1332
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet nie o pracę chodzi a o taka regularność, jestem strasznie nierozgarnieta i czas mi przecieka przez palce. A ze w pracy mam luz i świetne warunki w związku z ciążą to nawet mi milo tu przychodzic - mamy kolezenska atmosfere do tego wiec sobie pogadamy, pozartujemy, a z robota teraz nikt mnie nie cisnie. Zawsze sobie pobede między ludźmi Wiec te 2 miesiace z hakiem musza mi wystarczyc na odpoczynek, ogarniecie wyprawki i studiow i tak strasznie dlugo to sie wydaje. Ale sie.nie zapieram, moze odpuszczę wcześniej
to podziwiam , mnie tak 1 trymestr męczy że masakra, nie wyobrażam sobie siebie w pracy w takim stanie ogólnie nie myślałam że tak będzie mi ciężko. no ale co zrobić może podwójna ciąża to może gorzej nie wiem nie mam pojęcia.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 14:54   #1333
bajlaga
Zadomowienie

niunia_ona dla mnie też jeansy za ponad 100 zł to dużo za dużo

dusiolka dobrze, że takie imiona wracają, ale na razie nie ma szans, by to imię i inne przegoniły Szymona i Filipa

Martusia ja się śmiać nie będę, bo jeszcze z 5 lat temu nosiłam ciuchy z działów dziecięcych, bluzki dla chlopców wiek 12 lat itp.

Katerina zrobiłam te ciasteczka, ale jednak z innego przepisu i wyszły ... DOBRE! Szok, bo zazwyczaj ciasta, ciasteczka mi nie wychodziły

allgoodthings dobrze, że jest wszystko ok a Tż z córy będzie najdumniejszy na świecie

nogi mnie rwą jak nie wiem, w końcu się może na chwilę położę
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:54   #1334
suszarka
Buc

Cytat:
Suszarka o co poszło? Ah te chłopy;p

klasyka gatunku - o porządek, bo ja jestem oczywiście największą syfiarą tego świata. ja niestety mam wybuchowy charakter, ciąża go jeszcze podkręca wiec rozpętałam wojne światową. tylko szkoda mi dziecka bo naprawdę w dziki szał wpadłam. :/
Stary 2014-08-20, 14:55   #1335
Brawurka_29
Zakorzenienie

Katerina pochlastac bym Ci sie dala za miseczke pieczarkowej !
Allgoodthings kochana chlopem się nie przejmuj.Zobaczysz ze córcia tatusiowa będzie

Moj jak mnie wnerwi to też tak ostro z wyzwiskami nie lece.Badz co bądź to osoba ktora kocham i nie powinnam tak bluzgac na niego.

Suszarka tulam

Dusiolka ale Ci przyfasole zara noo .takie smakolyki tu opisujesz !

Teja to udanego urlopu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:57   #1336
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
niunia_ona dla mnie też jeansy za ponad 100 zł to dużo za dużo

dusiolka dobrze, że takie imiona wracają, ale na razie nie ma szans, by to imię i inne przegoniły Szymona i Filipa

Martusia ja się śmiać nie będę, bo jeszcze z 5 lat temu nosiłam ciuchy z działów dziecięcych, bluzki dla chlopców wiek 12 lat itp.

Katerina zrobiłam te ciasteczka, ale jednak z innego przepisu i wyszły ... DOBRE! Szok, bo zazwyczaj ciasta, ciasteczka mi nie wychodziły

allgoodthings dobrze, że jest wszystko ok a Tż z córy będzie najdumniejszy na świecie

nogi mnie rwą jak nie wiem, w końcu się może na chwilę położę
ja mam jakieś na allegro wyhaczone i chyba je kupię zwykłe takie alladynki takiego typu kupię dwie pary potem się zobaczy.)

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 15:01   #1337
czarnadamaxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
klasyka gatunku - o porządek, bo ja jestem oczywiście największą syfiarą tego świata. ja niestety mam wybuchowy charakter, ciąża go jeszcze podkręca wiec rozpętałam wojne światową. tylko szkoda mi dziecka bo naprawdę w dziki szał wpadłam. :/
Haha, my też się najczęściej z tego powodu kłócimy, bo dla mojego TŻ jest zawsze wszędzie syf, choć w rzeczywistości jest to np. tylko nie włożona do szafy koszulka
Stary 2014-08-20, 15:10   #1338
dusiolka
Zakorzenienie

Brawurka a Ty wkoncu zrobiłaś ta mortadele?;p

Suszarka a co bałagan macie?niech chłop nie przesadza bo jak nie ma sie czego przyczepić to albo ze nie ma obiadu albo ze cos niepozmywane hehe;p trzeba było powiedzieć ze nie widzisz niczego na przeszkodzie zeby zrobił porządek po swojemu bo w takim razie nie wiesz jakie ma wymagania;d

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Haha, my też się najczęściej z tego powodu kłócimy, bo dla mojego TŻ jest zawsze wszędzie syf, choć w rzeczywistości jest to np. tylko nie włożona do szafy koszulka

A to taki pedancik sie trafił;p ja mojego musze ganiac zeby odkładał złożone rzeczy do szafy bo potrafi koszulki 3razy dziennie zmienić i zostawiać gdzie akurat stoi;p

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Daje wybór albo pralka albo szafa;p jest coraz lepiej;p
Stary 2014-08-20, 15:17   #1339
Brawurka_29
Zakorzenienie

Dusiolka zrobiłam

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 15:21   #1340
czarnadamaxd
Rozeznanie

Cytat:
Brawurka a Ty wkoncu zrobiłaś ta mortadele?;p

Suszarka a co bałagan macie?niech chłop nie przesadza bo jak nie ma sie czego przyczepić to albo ze nie ma obiadu albo ze cos niepozmywane hehe;p trzeba było powiedzieć ze nie widzisz niczego na przeszkodzie zeby zrobił porządek po swojemu bo w takim razie nie wiesz jakie ma wymagania;d

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A to taki pedancik sie trafił;p ja mojego musze ganiac zeby odkładał złożone rzeczy do szafy bo potrafi koszulki 3razy dziennie zmienić i zostawiać gdzie akurat stoi;p

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Daje wybór albo pralka albo szafa;p jest coraz lepiej;p
Pedancik to może za duże słowo, ale ma fioła na punkcie odkładania wszystkiego na swoje miejsce ma swój taki mały warsztacik to nawet śrubki ma rozmiarami posegregowane ale do zmywania naczyń to trzeba go siłą nagnać, ale za to często sam z siebie odkurza
Stary 2014-08-20, 15:29   #1341
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość
Katerina pochlastac bym Ci sie dala za miseczke pieczarkowej !
Allgoodthings kochana chlopem się nie przejmuj.Zobaczysz ze córcia tatusiowa będzie

Moj jak mnie wnerwi to też tak ostro z wyzwiskami nie lece.Badz co bądź to osoba ktora kocham i nie powinnam tak bluzgac na niego.

Suszarka tulam

Dusiolka ale Ci przyfasole zara noo .takie smakolyki tu opisujesz !

Teja to udanego urlopu

No właśnie, jak sie moja pieczarkowa do Dusiolkowych wyczynow

[BBajlaga][/B] wstawisz w wolnej chwili przepis
Poshe co mi się stalo, ja i ciasto tzn pieczenie ciasta bo jedzenie jak najbardziej
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:34   #1342
AsiaW**
Zakorzenienie

ja jestem w 18 tc, przytyłam od początku ciąży dopiero 1 kg. trochę mnie to martwi, że może za mało, dzisiaj wieczorem mam wizyte to dopytam o wszystko. Ruchów nadal nie czuję albo nie rozpoznaję, że to ruchy...

Pisałyście kiedyś o zaparciach...ja mam odwrotnie, latam do kibelka po 5 razy dziennie...
Brzuch mnie ciągnie, i twardnieje, obawiam się że z szyjką może być coś nie tak..

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:35   #1343
dusiolka
Zakorzenienie

Myślałam ze uda mi sie uciąć drzemkę..jednak nie..ide robic ciasto czekoladowe bo nic slodkiego juz nie mam a do sklepu nie chce mi sie iść;p
Stary 2014-08-20, 15:39   #1344
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

To moj Tż akurat jest w tym temacie bez zarzutu, nie zdazylo mi sie po nim ubrań sprzątac ale, on myślał, ze jak sie ożeni to dom to bedzie hotel, tylko zjesc i spać i do pracy bo przecież zona od tego jest a tu zonk.Trzeba poodkurzac, zrobić kuchnie albo łazienkę,bo jak nie to zrzedzi
Jedynie pranie robie ja bo juz widze te kolory wszystkie razem wrzucone do pralki

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
ja jestem w 18 tc, przytyłam od początku ciąży dopiero 1 kg. trochę mnie to martwi, że może za mało, dzisiaj wieczorem mam wizyte to dopytam o wszystko. Ruchów nadal nie czuję albo nie rozpoznaję, że to ruchy...

Pisałyście kiedyś o zaparciach...ja mam odwrotnie, latam do kibelka po 5 razy dziennie...
Brzuch mnie ciągnie, i twardnieje, obawiam się że z szyjką może być coś nie tak..
Ja jestem w 21 i przytyłam tez 1kg,
Koleżanka przytyła przez całą ciążę 8kg w tym 3,5 kg dziecko wiecsie nie przejmuj.
Jakie to uczucie z ta szyjka ?
Tutaj nie ma badań ginekologicznych wiec nie wiem i sie nie dowiem w jakim stanie jest moja szyjka
Stary 2014-08-20, 15:40   #1345
bajlaga
Zadomowienie

Katerina ja też nigdy nie przepadałam za pieczeniem, bo co się zabrałam to nie wychodziło zbyt ciekawe ale ciastka naprawdę są okej

a przepis jest naprawdę prosty:
z tych składników wyszło mi ciastek na ponad jedną blachę, musiałam dać na drugą trochę, bo trzeba zachowywać odstępy

- ja dałam 130 g cukru, końcówka 30 g dlatego, bo dosypałam 30 g cukru trzcinowego ,następnym razem spróbuję dać po prostu 100 g
-ok. 100 g miękkiego masła/margaryny (ja akurat miałam margarynę, następnym razem wypróbuję z masłem)
-170 g mąki (taka końcówka była w przepisie i tyle mniej więcej dałam według miarki)
-1 jajko
-1/2 łyżeczki sody
-1 tabliczka czekolady
-garść orzechów (następnym razem dam trochę więcej, nie chciało mi się ich obierać i siekać tyle i pokroję je na większe kawałki, fajnie to wtedy czuć)
-szczypta soli

Czekoladę kroimy w małą kostkę, orzechy ciachamy, tak trochę grubiej. Miękkie masło/margarynę trzemy z cukrem, dodajemy potem jajko, miksujemy. Dodajemy mąkę, sodę, sól i znowu miksujemy. Ciacho wychodzi gęste, ja byłam przerażona, ale potem stwierdziłam, że przecież tak musi być, a i tak wlałam troszkę mleka Potem mieszałam to w rękach i wsypałam orzechy i czekoladę. Znowu ręcznie przemieszałam. Z masy robiłam małe kulki (wielkości orzecha włoskiego), nalezy pamiętać, by odstępy zachowywać, bo ciacho się potem "rozlewa" i dawałam na blachę, na której był papier do pieczenia (bałam się przyklejania ciastek do blachy, jednak nawet do papieru się nie przykleiły, super!). Piekłam w temp. 200 stopni, w przepisie było, że przez ok. 10-15 min, jednak po 15 min. nie były jeszcze takie fajne według mnie i piekłam przez ok. 20 minut, następnym razem 2 minuty wcześniej je wyjmę

Smaczneeego!
I poszukuję więcej takich amatorskich przepisów, może kiedyś uda mi się upiec ciasto
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:46   #1346
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Super dzieki, jak usiade na kompa to wrzuce do klubu,
Zrobie tez banoffie pie jutro,
Ale wpadłam w cug

Kurcze nie mam wagi kuchennej nic bede improwizowac
A proszek do pieczenia?

Edytowane przez Katerina_00
Czas edycji: 2014-08-20 o 15:47
Stary 2014-08-20, 15:47   #1347
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
To moj Tż akurat jest w tym temacie bez zarzutu, nie zdazylo mi sie po nim ubrań sprzątac ale, on myślał, ze jak sie ożeni to dom to bedzie hotel, tylko zjesc i spać i do pracy bo przecież zona od tego jest a tu zonk.Trzeba poodkurzac, zrobić kuchnie albo łazienkę,bo jak nie to zrzedzi
Jedynie pranie robie ja bo juz widze te kolory wszystkie razem wrzucone do pralki

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Koleżanka przytyła przez całą ciążę 8kg w tym 3,5 kg dziecko wiecsie nie przejmuj.
Tutaj nie ma badań ginekologicznych wiec nie wiem i sie nie dowiem w jakim stanie jest moja szyjka

Nie umiem tego dokładnie opisać, ale ...rwie mnie na dole brzuch tak jakby mi rozciągano skórę. Kłuje mnie też w pachwinach dołem brzuch i trochę w pochwie,. Mam napięty i twardawy brzuch i mnóstwo śluzu, nie wiem czy to taki typowy ciążowy, ale jest naprawdę sporo. Martwię się co z tą szyjką, ostatnią wizytę miałam 16 lipca i robił mi wtedy tylko usg przez brzuch.

Stary 2014-08-20, 15:51   #1348
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

AsiaW takie ciągnięcie w środku w Bożenie jakby ci miało cos z niej wypaść?
Takie ciągnięcie mialam i twardnienie brzucha mialam w poprzedniej ciazy od 3 4tygodnia a nie od 21 jeszcze polozna mówiła, ze to jest ok, wtedy tez moglam sobie leżeć ile chciałam.
Jak za dlugo i za duzo stoje i chodze to takie mam uczucie, niezbyt to przyjemne, zglosze położnej w czwartek za tydzien
Stary 2014-08-20, 15:53   #1349
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

no to malutko bardzo jak na 21 tydzień podziw

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-20, 15:54   #1350
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
AsiaW takie ciągnięcie w środku w Bożenie jakby ci miało cos z niej wypaść?
Takie ciągnięcie mialam i twardnienie brzucha mialam w poprzedniej ciazy od 3 4tygodnia a nie od 21 jeszcze polozna mówiła, ze to jest ok, wtedy tez moglam sobie leżeć ile chciałam.
Jak za dlugo i za duzo stoje i chodze to takie mam uczucie, niezbyt to przyjemne, zglosze położnej w czwartek za tydzien

troche tak, qrcze martwię się. No nic, zobaczymy co dziś powie lekarz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości