|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Rozumiem,choć jak dla mnie to jeden czort. :P Choć kumam o co Ci chodzi.Ja jeszcze niespotkałam np mamy która by na dworze/zewnątrz tiutała.Za to np nie lubie jak mi się wciska dziecko w macice.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-08-20 o 17:44 |
|
|
|
#3512 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Nie wiem, czy to OZM, ale na pewno przykład wkurzającego zachowania rodziców.
|
|
#3513 |
|
Konto usunięte
|
Ja niestety słuchałam tego tiutiutuutiu całe poniedziałkoww popołudnie. Babcia z 2 wnuczat na spacerze. A raczej siedząca na ławce i komunikujaca się w ten sposób z bawiaca się latorosla. W ogóle zauważyłam, że takie publiczne tiutiutiu pac amelciu piesek niom pac nom to domena głównie babć :d
|
|
|
|
#3514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co to recydywka to nie wiem, wiec tu sie nie odniose. |
|
|
|
|
#3515 |
|
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020
|
Dzięki temu wątkowi dotarłam do grupy na fejsie "Karmiące cyce na ulice" - to jest dla mnie kwintesencja OZM. Popieram karmienie piersią, ale promowanie go =/= sprowadzenie swojego fejsbuka do galerii poświęconej karmieniu i bawieniu się gołymi cyckami przez 3letniego syna. No nie wyobrażam sobie - mieć w znajomych kolegów ze szkolnej ławki, koleżanki z pracy, wujka Staśka z Ameryki i kuzynki i raczyć ich codziennie swoim zdjęciem z gołym cycem i 3-latkiem bawiącym się sutkami. No ale ja jestem chyba inna, może to i źle.
|
#3516 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
. Nigdy nie słyszałam.
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Ciri,ale że rodzic ma trzymać też za ręke jak dziecko jest w wózku??Pytam tylko,bo zazwyczaj to dzieci są przypięte pasami.No,chyba że te co widziałaś nie było i moglo wylecieć przodem na ulice.
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Choc na kolanka to tiutanie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3519 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zwykle było fajnie, ale parę zleceń było nieprzyjemnych - jak trzeba było otworzyć mieszkanie bo np babcia/sąsiad od tygodnia nie dają znaku życia. "Zapachu'' rozkładających się zwłok nigdy chyba nie zapomnę.
|
|
|
|
|
#3520 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#3521 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-08-20 o 18:08 |
|
|
|
|
#3522 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Ja pracowałam z facetem, który brał urlop pod kątem wakacji/ ferii swoich dzieci. W nosie miał kolejki wolnego podczas świąt. Potrafił wyskoczyć z tekstem : szef pozwolił to sobie urlop w święta biorę (kolejne z rzędu). Wkurzylo mnie to, bo całe poprzednie święta pracowałam. Urlop ostatecznie dostałam, a jednocześnie bezdzietni współpracownicy zaoferowali, że mogą w święta pracować jeśli by mi to pomogło.
|
|
|
#3523 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
No nieźle, taka niespodzianka.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-08-20 o 18:34 |
|
|
|
|
#3524 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47784761]A ja wlasnie dostalam punkt nie wiem za co. Post pochodzi z wczesniejszej godziny niz post zacytowany. Widze, ze zmienilas zdanie. Co to recydywka to nie wiem, wiec tu sie nie odniose.[/QUOTE] Recydywka=mialas juz punkty i/lub ostrzezenia. Cytat:
Zazwyczaj to ludzie dzieci w wozkach nie przypinaja. Nie wiem, czy to ozm, czy glupota i/lub bezmyslnosc. A dziecko w wozku powinno byc przypiete, a nie trzymane za reke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2014-08-20 o 18:14 |
||
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Widzisz? Już w dzieciństwie było ze mną coś nie halo
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#3527 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
.
|
|
#3529 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47785237]Dziekuje. Tego slowa w moim slowniku nie bylo. Punktow w tym watku nie mialam, na "recydywke" sie nie lapie. Nic to.[/QUOTE]
Nie mam w zwyczaju dyskutować z decyzjami moda, ale jeśli James dostała punkt za dyskusję w tym wątku to sporo osób też powinno.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3532 |
|
zuy mod
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47785311]Dostalam, bo zwrocilam wizazance uwage, ze ciezko sie czyta jej posty skoro nie stawia spacji po przecinkach, bo wszystko sie zlewa. Jakbys chciala tak komus napisac to lepiej juz nie pisz
.[/QUOTE]Moim zdaniem przepis o tym, że nie można nikomu zwrócić uwagi na pisownię jest chory.
|
|
#3533 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() W wózku jakby było to ok, jak za rękę też ok. Chodzi o to, że dziecko szło za mamą i to ze 3-4 metry.
|
|
#3534 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;47785237]Dziekuje. Tego slowa w moim slowniku nie bylo. Punktow w tym watku nie mialam, na "recydywke" sie nie lapie. Nic to.[/QUOTE]
W tym watku moze nie, ale chodzi o to, czy ogolnie gdzies mialas. Sa wizazanki, ktore nie mialy nigdy, sa takie, ktore mialy mniej lub wiecej. Ja sie kwalifikuje do tych, co mialy wiecej, ale sa wieksze gwiazdy ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja też, a ona nie i nie wiem z czego to wynika. Czy taka nieostrożność ogólnie, zawsze, czy tylko dlatego, że obok jest osoba, która to dziecko obserwuje?
|
#3537 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Jako kierowca zaobserwowałam kilka razy opisaną przez Ciebie sytuację. Mamusia idzie chodnikiem- jedną ręką prowadzi wózek, drugą trzyma telefon, przez który gada a dziecko lata samopas obok ruchliwej jezdni. Ja już jestem wyczulona na takie sytuacje, zawsze na ten widok zwalniam do prędkości żółwia, otwieram okno i zwracam kobiecie uwagę, że kilkulatek nie powinien biegać przy jezdni sam. Raz mi taki maluch prawie wszedł pod koła. Na przejściu piesi mieli czerwone a mnie coś normalnie tknęło (wiem, jak to brzmi) żeby zwolnić. Zatrzymałam się dwa metry przed dzieckiem. A jeszcze mamusia mnie opiórkowała, że to mój obowiązek, jako kierowcy uważać na ruch i pieszych przy przejściu. Spokojna ze mnie dziewczyna, ale wtedy pierwszy raz miałam chęć komuś wtłuc rozum do glowy przez część ciala, w której plecy tracą swą nazwę. Bo i co z tego, że gdybym potrąciła dzieciaka to nie byłaby moja wina? Ale to ja żyłabym z wyrzutami sumienia do końca swoich dni, że zabiłam człowieka. Od tamtego wypadku mam w aucie zainstalowaną kamerkę. Na wszelki wypadek.
|
|
|
|
#3538 |
|
wańka wstańka
|
Mnie przerażają spacery z dzieckiem przy ruchliwej ulicy, gdy dziecko idzie w samopas.
Co do przypinania dziecka w wózku. Miałam znajomą, która w spacerówce (typu parasolka) dziecka nie przypinała, bo jak twierdzła- dziecko przypinania nie lubi, płacze i się buntuje. Byłam sytuacji, gdy mała się wychyliła tak, ze gdyby matka jej nie złapała to ta zaryłaby czołem o chodnik.
|
|
#3539 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Ja to zaobserwowałam głównie w kawiarniach na wolnym powietrzu. Mamusia monolog o dupie Maryni, a cały lokal, z jej rozmówczynią włącznie, siedzi jak na szpilkach, bo między stolikami rozbija się jej dziecię ukochane. Może mieć je w odwłoku, bo „pilnuje” go reszta klientów.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.

=>

No nieźle, taka niespodzianka.

Ku uciesze gawiedzi.