maseczka Henna Treatment WAX -wątek zbiorczy - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Według waszego doświadczenia, odżywka WAX zadziałała na porost włosów??
nie 166 30,35%
tak 381 69,65%
Głosujący: 547. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-12, 20:49   #1381
mysiamysia
Wtajemniczenie

Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
rycynowy to w aptece, ale kokosowy w sklepie ze zdrowa zywnoscia dostaniesz
A taki olejek kokosowy z Oriflame moze byc? http://allegro.pl/item214984548_orif...na_goraco.html czy to juz nie to?

Do mojej listy zakupow ląduje: Wax ,jedwab (mialam malutka buteleczke z Biosilku ,ale sie skonczyla ) i olejek rycynowy Czas pomoc wlosom :P

"Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę...
Pcha nas ku lepszemu...
Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..."

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349
Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam
!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

mysiamysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 21:45   #1382
Surya
Rozeznanie

Dziuniaaa cieszę się, ze Tobie tez sluzy moj sposob i ze nic zlego sie nie dzialo a wrecz przeciwnie
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 23:53   #1383
KENZO
Rozeznanie

A czy podobny efekt nie byłby gdyby podgrzewac goracym powietrzem z suszarki wloski zawiniete w folie? bo ten sposob z prostownica wydaje mi sie zbyt drastyczny choc przyznam ze efekt na fotkach widoczny gołym okiem na drugim zdjeciu wloski szczczegolnie na koncach wygladaja bardzo ładnie
KENZO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 06:59   #1384
Maja 77
Zadomowienie

GG do Maja 77

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Wiecie moze czy ta maske WAX mozna nakladac na wlosy codziennie? Na ulotce pisze ze co 3-5dni do uzyskania widocznej poprawy. Ale mozna uzywac codziennie czy to nie ma sensu bo to i tak nie da nic wlosom albo moze je w jakis sposob pogorszyc? A ta maseczka nie przetluszcza skoro naklada sie ja na skore glowy? Pytam bo mam strasznie przetluszczajace sie wlosy. PS: ta maske mozna to tez dostac w specjalistycznych sklepach nie wiem czy w zielarskich czy w jakis innych, ale ja wiem ze jest w takim sklepie w Busku z tego typu specyfikami. Kosztuje16,90zl/250g, 2,40zł/saszetka 20ml(maska), 16,90zł/szampon 200ml wiec chyba bardziej sie oplaca niz w aptece

Moich włosów nie przetłuszcza, a też mam bardzo przetłuszczające się. Wręcz przeciwnie są dłużej puszyste i świeże. Używam Wax z sls, bo jak na razie tego polskiego nigdzie nie widzialam u siebie, a po drugie to z tego co czytałam on jest do włosów suchych i zniszczonych, więc raczej do moich się nie nada. Mam przetłuszczające się i cienkie, raczej nie zniszczone, bo nie używam suszarki ani prostownicy, jedyną "krzywdę" jaką im robie, to farbuję - Joanna. Nie stosowałabym waxa codziennie tylko tak jak jest napisane na opakowaniu. U mnie działa.
Maja 77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 08:04   #1385
dziuniaaa
Zakorzenienie

Tego olejku z Oriflame nie polecam - i tak nie jest to ten kokosowy, prawidłowy tylko chemiczny - na moje włosy były po nim tak beznadziejne:/, już nie chciało mi się glowy myć; strasznie szorstkiwe, zero odżywienia, nie układały się i nie mogłam loków zrobić! Włosy nie skręcały się. Akurat była to duża okazja i musiałam iść w prostych:/. Nigdy więcej tego czegoś.

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 08:12   #1386
Surya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KENZO Pokaż wiadomość
A czy podobny efekt nie byłby gdyby podgrzewac goracym powietrzem z suszarki wloski zawiniete w folie? bo ten sposob z prostownica wydaje mi sie zbyt drastyczny choc przyznam ze efekt na fotkach widoczny gołym okiem na drugim zdjeciu wloski szczczegolnie na koncach wygladaja bardzo ładnie
do tej pory zawsze robilam tak jak opisujesz i efekt niestety nie ten myślę, ze od czasu do czasu będę fundować włosom saunę moim sposobem
Surya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 10:42   #1387
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiamysia Pokaż wiadomość
A taki olejek kokosowy z Oriflame moze byc? http://allegro.pl/item214984548_orif...na_goraco.html czy to juz nie to?
nie! absolutnie. chodzi o ten olej: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=olej+kokosowy
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-13, 10:54   #1388
sabina5552
Przyczajenie

witam wszystkie forumowiczki mam pytanie! kuracje z waxem zaczęłam poraz drugi i chciałam się zapytać czy to normalne że podczas wcierania maseczki wypada mi ogromna ilość włosów??! po spłukaniu nie, ale podczas wcierania bardzo! proszę o szybką odpowiedź!pozdrawiam!
sabina5552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:42   #1389
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabina5552 Pokaż wiadomość
witam wszystkie forumowiczki mam pytanie! kuracje z waxem zaczęłam poraz drugi i chciałam się zapytać czy to normalne że podczas wcierania maseczki wypada mi ogromna ilość włosów??! po spłukaniu nie, ale podczas wcierania bardzo! proszę o szybką odpowiedź!pozdrawiam!
podobno wax wypycha stare wlosy ktore i tak w niedlugim czasie by Ci wypadly. na to miejsce urosna nowe kazda z nas tak miala nie ma sie czym martwic
Stary 2007-07-13, 14:15   #1390
T'ai
Zakorzenienie

Idąc za waszymi radami też kupiłam WAX żeby odżywić włosy po prostownicy. Ogrzałam ręcznik żelazkiem i nałożyłam na włosy. Czy tak też może być? Bo latem nie zniosę pół godziny w wannie.
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 19:54   #1391
dziuniaaa
Zakorzenienie

Może być.

Stary 2007-07-13, 20:07   #1392
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Idąc za waszymi radami też kupiłam WAX żeby odżywić włosy po prostownicy. Ogrzałam ręcznik żelazkiem i nałożyłam na włosy. Czy tak też może być? Bo latem nie zniosę pół godziny w wannie.
ja podgrzewam suszarka dziewczyny tez klada podgrzany w mikrofalowce wax na skore glowy.
Stary 2007-07-13, 22:23   #1393
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
podobno wax wypycha stare wlosy ktore i tak w niedlugim czasie by Ci wypadly. na to miejsce urosna nowe kazda z nas tak miala nie ma sie czym martwic
Teraz sie mocno zastanowie czy naloze ten Wax bede łysa
Bylam dzis aptece i kobietka dala mi ten Wax zielono-pomaranczowo-biale opakowanie,napisane ze maseczka odżywcza..Chcialam ten do suchych i zniszczonych [braozow biale opakowanie]to powiedziala ,ze tylko do ciemnych wlosow

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-07-14, 08:22   #1394
dziuniaaa
Zakorzenienie

Trzeba było powiedzieć, że chcesz tamten ze już go miałaś i jest do każdego rodzaju:P.

Stary 2007-07-14, 08:37   #1395
sanetka
Zakorzenienie

wlasnie 1 raz uzylam wax. ten brazowo-bialy do ciemnych wlosow. troche sie tez balam ze mocno wlosy poleca. a wypadlo mniej niz w czasie nakladania i zmywania zwyklej odzywki

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 09:09   #1396
karla_92
Zakorzenienie

Kurcze byłam wczoraj w dwoch aptekach i w obydwoch powiedzieli ze nie maja wogule tego waxa w saszetkach W jednej takie badziewie ze tylko jeden rodzaj mieli do włosow suchych w zielonym opakowaniu. Wiecie czy to byl ten zagraniczny wax z sls?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 10:28   #1397
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiamysia Pokaż wiadomość
Teraz sie mocno zastanowie czy naloze ten Wax bede łysa
Bylam dzis aptece i kobietka dala mi ten Wax zielono-pomaranczowo-biale opakowanie,napisane ze maseczka odżywcza..Chcialam ten do suchych i zniszczonych [braozow biale opakowanie]to powiedziala ,ze tylko do ciemnych wlosow
oj, nie zastanawiaj sie dlugo bo jeszcze wylysiejesz przedwczesnie przy waxie wypada wieksza ilosc wlosow przy pierwszych dwoch uzyciach... moze trzech. pozniej jest juz lepiej wiec i tak bardziej to sie oplaca niz tracenie pewnej ilosci wlosow przy kazdym myciu
a tej pani trzeba bylo powiedziec ze jestes Wizazanka i wiesz o wlosach i waxach wiecej od niej ten brazowy wax jest po prostu do wszystkich wlosow (a nie do ciemnych... skad taki pomysl sie w ogole wzial?), a dwa inne - do blondu i ekologiczny (dla alergikow).
Stary 2007-07-14, 11:24   #1398
kami123
Przyczajenie

ja używam tej odżywki WAX z cynamonem,chociaż mam włosy rozjaśniane balejażem ale ten WAX do włosów blond bardzo mi je rozjaśniał.Zastanawiam się czy nie kupić szamponu WAX?może któraś z was używała go???
kami123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 11:31   #1399
dziuniaaa
Zakorzenienie

Jest coś takiego jak szampon Wax?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 11:40   #1400
kami123
Przyczajenie

jest szampon Wax widziałam w jednej aptece,cena już nie pamiętam dokładnie ale coś koło 20zł
kami123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 11:52   #1401
karla_92
Zakorzenienie

Przed chwila odkryłam bardzo wazna rzecz porownałam waxa do wlosow suchych i zniszczonych (pomaranczowy, a bardziej zółty) i do wlosow slabych i wypadajacych (brązowo-zielony) polskiej firmy l'biotica bez sls i okazało sie ze ten pierwszy ma mniej "funckji" i ze lepiej kupic tego drugiego...Oto ich opisy (podreslenie oznacza czym sie roznia):

Pomaranczowy:
PRODUKT ZALECANY JEST DO WŁOSÓW:
-suchych i trudnych do ułożenia
-zniszczonych intensywnymi zabiegami fryzjerskimi, klimatyzacją, chlorowaną lub słoną woda,
-łamliwych i pozbawionych blasku

zawiera ekstrat z: olejku ze słodkich migdałów, miodu i cynamonu

Brazowo-zielony:
PRODUKT ZALECANY JEST DO WŁOSÓW:
-słabych ze skłonnością do wypadania
-suchych i trudnych do ułożenia
-zniszczonych intensywnymi zabiegami fryzjerskimi, klimatyzacją, chlorowaną lub słoną wodą
-łamliwych i pozbawionych blasku

zawiera ekstrat z: olejku ze słodkich migdałów, miodu i aloesu.

Czyli oznacza to m.in ze ten brazowy ma dodatkowa funkcje i ma wieksze zastosowanie. A co do róznicy miedzy skladnikami : cynamon jedynie
w naturalny sposób chroni włosy przed promieniowaniem UV oraz działaniem wolnych rodników, za to aloes działa kojaco na skore glowy, łagodzi podraznienia, odzywia cebulki, chroni przed wypadaniem, wplywa kozystnie na rozdwojeone koncowki, zmniejsza łamanie (przepisałam z ulotki ) wiec jest lepszy Pozostałe skladniki czyli olejek migdalowy i miod "silnie nawilżaja i odżywiaja przesuszone włosy nadając im piękny połysk(miod), zmiękczają i wygładzają włosy, łagodząc jednocześnie podrażnienia skóry(ojejek migdałowy) czyli własnie tego mi potrzeba, ale sadzicie ze moze byc tak ze w tej masce do zniszczonych jest wiecej tego miodu ktory odzywia i nawilza czy jest po rowno? Myslicie ze ta brązowa odbuduje wlosy, odzywi i nawilzy tak samo jak pomaranczowa? Moze ktos miał obydwie i moze porownac? Troche sie rozpisałam sorry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wax_suche_zniszczone.jpg (6,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wax_slabe_wypadajace.jpg (7,9 KB, 43 załadowań)
Stary 2007-07-14, 11:53   #1402
dziuniaaa
Zakorzenienie

Ciekawe jakie daje rezultaty.... Kolejny wydatek...:P

Stary 2007-07-14, 12:08   #1403
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa Pokaż wiadomość
Ciekawe jakie daje rezultaty.... Kolejny wydatek...:P
Moja mama zamierza kupic w najblizszym czasie do wlosow slabych i wypadajacych ten zielono brazowy jak na zdjeciu wyzej razem z taka sama maseczka to moze ja tez bede go uzywac... jak cos to zdam relacje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 14:25   #1404
dziuniaaa
Zakorzenienie

Przeglądałam KWC i znalazłam tą maskę http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12544
Opinie ciekawe, co myślicie o niej?

Stary 2007-07-14, 14:56   #1405
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Ja miałam obie Ale tylko w szaszetkach, więc nie umiem porównać (za krótki okres). Mogę jedynie napisać, że ten z cynamonem (pomarańczowy) ma ładniejszy zapach. Ten z aloesem (zielony) prawie wogole nie pachnie.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 15:37   #1406
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
Ja miałam obie Ale tylko w szaszetkach, więc nie umiem porównać (za krótki okres). Mogę jedynie napisać, że ten z cynamonem (pomarańczowy) ma ładniejszy zapach. Ten z aloesem (zielony) prawie wogole nie pachnie.
Dziekuje ze wogule przeczytałas Ja tez bym sobie wyprobowała obydwie przynajmniej bym zobaczyla czy przetluszczaj wlosy a jak tak to ktora bardziej ale oczywiscie nie moge bo w zadnej aptece nie ma w saszetkach a jak sie o nie pytam to baby robia oczy jak 5zł i mowia ze nigdy takich nie mieli A tobie nie przetluszczaly wlosow?
Stary 2007-07-14, 16:00   #1407
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Dziekuje ze wogule przeczytałas Ja tez bym sobie wyprobowała obydwie przynajmniej bym zobaczyla czy przetluszczaj wlosy a jak tak to ktora bardziej ale oczywiscie nie moge bo w zadnej aptece nie ma w saszetkach a jak sie o nie pytam to baby robia oczy jak 5zł i mowia ze nigdy takich nie mieli A tobie nie przetluszczaly wlosow?
Hmmm u mnie w aptece były bez problemu, w Opolu też. Po prostu weszłam do pierwszej lepszej apteki i były Poszukaj jeszcze, może w innej mają.
A włosów mi nie przetłuszcza żaden z tych 2 waxów A trzymam wax 30 - 40 min.
magrest jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-14, 16:02   #1408
mysiamysia
Wtajemniczenie

Cytat:
ten brazowy wax jest po prostu do wszystkich wlosow (a nie do ciemnych... skad taki pomysl sie w ogole wzial?), a dwa inne - do blondu i ekologiczny (dla alergikow).
http://www.wax.com.pl/wax.html przeczytalam teraz wlasnie opis tego brazowego i faktycznie napisane ,ze do wszystkich wlosow i nie zmienia ich koloru A mojej kolezance w innej aptece tez farmeceutka powiedziala ,ze z kolei zielono-pomaranczowy sie dla niej nie nadaje i dala czarny mowiac ze jest do ciemnych wlosow ,a ten zielono pomaranczowy dla blondynek tylko [to akurat sie zgadza ostatnie] Dobrze,ze mam blond wlosy to moze i jeszcze lepiej,bo z tego co widze to działanie i pomaranczow.-ziel. i czarnego jest takie same no chyba ze ziel.-pomarancz. jest gorszy
Pytalam tez wczoraj w aptece o olejek rycynowy i nie ma Widze ,ze trzeba bedzie sie nalatać

Hmm wiecie co ja juz nic nie wiem...jakies brazowo-zielone opakowania albo brazowe...ja na stronce widze tylko zielony czarny i zielono-pomarancz Po co zmieniali te opakowania,teraz tylko zamieszanie No chyba ze jeszcze sa jakies inne o ktorych nie wiem.

Pcha nas ku lepszemu...

!14 stycznia dokładka!
!odpisuj u mnie!

Stary 2007-07-14, 16:05   #1409
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: WAX - wątek zbiorczy

Ja używałam najpierw zwykły WAX,taki cały brązowy,teraz mam brązowo zielony ze względu na to iż wypadające włosy to mój koszmar polecam bo są bardzo dobre.Włosy odżywione,miękkie ale rewelka jest też olejek rycynowy,bąba,polecam:jup i:
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-14, 16:12   #1410
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
Ja używałam najpierw zwykły WAX,taki cały brązowy,teraz mam brązowo zielony ze względu na to iż wypadające włosy to mój koszmar polecam bo są bardzo dobre.Włosy odżywione,miękkie ale rewelka jest też olejek rycynowy,bąba,polecam:jup i:
Masz taki jak na zdjeciu kilka postow wyzej? A masz moze zniszczone wlosy i suche a jak tak to czy ten wax je zregenerował i "naprawił"? I czy nie przetluszczał wlosow i czy masz szybko przetluszczajce sie wlosy? sorry ze az tyle pytan
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości