|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
Cytat:
Będę tak zestresowana że nie wiem ![]() Mi się udał! Tż odnieśli do domu, a my się bawiliśmy do 2, potem pojechaliśmy na dyskotekę. O 4 powrót i do 6 zabawa dalsza Także ja nie żałuję
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Ola a tak w ogole to Ci powiem ze wiem mniej wiecej jak sie czujesz do mnie tez kiedys ojciec zadzwonil (notabene mieszka w uk) po pijaku I zaczal bredzic ze ja I moj brat nie jestesmy jego dziecmi ze go mama zdradzala bla bla bla a zarowno ja I moj brat tak do starego podobni ze jak skora zdjeta
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1743 |
|
Konto usunięte
|
Mój ojciec przybrany pił odkąd pamiętam, także bardzo dobrze wiem co to alkoholizm. Chociaż z dwojga złego traktował mnie lepiej niż matka.
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ojciec przynajmniej nie pił. Moze wolałabym zeby juz pił, przynajmniej bym wiedziała dlaczego był taki okrutny ....
Został sam na gospodarce, cała rodzina go zostawiła, teraz prosi zeby ktos nim sie zajął... phi jakby sobie zasłuzył na tą opiekę. Niech prosi swoje rodzenstwo, które tak bardzo potrafiło tylko psuć życie naszej rodzinie. sorki, troche jadu ze mnie wyszło. byłam ostatnio u ojca jak byłam w PL i normalnie na tą gospodarkę patrzeć nie mozna...o nic nie dbał a teraz całą kase za ziemię chce zgarnąc sobie. |
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
Talantea, a gdzie mieszkasz?
Olu, Londyn to moje drugie miasto wiec jak cos daj cynka, chetnie Cie oprowadze
|
#1746 |
|
Konto usunięte
|
o Gospodarke trzeba dbać, zauważyłam u teściów jak to wygląda. Ich tam pięcioro razem z moim tz który czasem pomaga pracuje i jest ciężko. Chociaż z drugiej strony jest około 30 ha ziemii, a to lato było w tym roku urodzajne ale za to ulewne, ostatnio naliczylismy 10 hektarów zboża, 2 hektary łąk, których nie da rady skosic bo woda stoi że nie da się wjechać. Masakra. I i tak starali się po kawałku jak najwięcej zebrać żeby nie stracić. W ogóle zwierząt masa, pola, wszystkiego, to bardzo ciężka praca. I też starają się to utrzymać w miarę, i budynki gospodarcze, i podwórze, żeby jakoś to wyglądało a nie jak ruina. Także mogę sobie tylko wyobrazić co Twój tato ma, skoro jest tam sam i jeszcze mówisz że zapuścił. I skoro był okrutny a teraz chce pomocy. Jak moja matka, zupełnie to samo, tylko ja znam powód. I że wstydu nie mają teraz prosić o pomoc... Eh
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, moja ciocia ma duze gospodarstwo i ma wszystko pod kontrolą, ładny dom, kurczaki, pełno hektarów pół, to zborze to buraki. Ogólnie wszystko zadbane i super. Zatrudnia ludzi by pomagali więc nie muszą zapędzać dzieci do roboty, mają troje dziewczyn, młodsze ode mnie i same z własnej woli pomagały rodzicom ( teraz juz wyjechaly uczyć sie dalej. )
U nas było tylko wyzyskiwanie, my robimy, ojciec sie opiernicza, ze tak brzydko powiem. Musielismy zbierac ziemniaki, kosic trawe i zbierac siano, wrzucac je do stodoły, drzewo na zime zamiast kupic to cała rodziną rąbalismy samii, pozniej cielismy w kawalki i zwozilismy do szopy. Wszystko to ja i moj starszy brat. Mama zajmowała sie krowami i cielakami. Ojciec tylko rozkazywał. Moja mama tysiac razy mu mówiła ze na gospodarkę sie nie nadaje, miastowy przyjechał i myslał ze taki mądry jest. Uparł się i nigdy nie był w tym dobry... ehh teraz jest wojna co z tym zrobic, ojciec po zawale taki choooory jest teraz ze palcem kiwnac nie moze i za grosze chce sprzedac wszystko, nawet ten rozwalony dom.... nie mam pojecia jak to dalej bedzie. Ja mieszkam w Anglii, w częsci Lincolnshire i ja gospodarki nie przejme, nikt z rodzenstwa tez tego nie chce, mama nie odda ojcu swojej czesci zeby calosc sprzedał. |
|
|
|
#1748 |
|
Konto usunięte
|
Kur.wa, z parapetu spadłam :x
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Cos sobie zrobiłas ?
|
|
|
|
#1750 |
|
Konto usunięte
|
Biodro i rękę lekko stłuklam. Wszystko przez matkę, ciągle dzwoni... A firankę wieszałam i tak mi zaraz znów ciśnienie skoczyło , zgapiłam i spadłam
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Tala nie wiem gdzie to, daleko od Londynu? Bo ja w Londynie mieszkam.
![]() Ola!! Uwazaj na siebie. Choc wiem ze takie telefony w takich sprawach bardzo latwo wyprowadzaja z rownowagi...
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Na północy, trzy-cztery godziny autostradą od Londynu
![]() Ogólnie moja rodzina mieszka pod Manchesterem a ja troche oddalona od nich, moze i tak lepiej ze nie mieszkam za blisko, szczególnie siostry... |
|
|
|
#1753 |
|
Rozeznanie
|
Tala to sie kiedys mozemy gdzies umowic w polowie drogi - jesli chcesz.
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
^^'' ja do takich spotkan nie jestem dobra tak na prawde...
|
|
|
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie, dziewczyny, skąd jesteście? Może do którejś będę miała w miarę blisko, byśmy się spotkały czy coś.
|
|
|
|
#1756 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Konto usunięte
|
Ja z Radomia, jakby ktoś się trafił z okolicy Warszawy lub z samej to mogłybyśmy się spotkać, to jest chyba niecałe 100 km ode mnie
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pierdzielę Dziewczyny, Wizaż to mnie kiedyś zabije ze stresu
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1759 | ||
|
Konto usunięte
|
Wrzuciłam mój link do fb, w klubie
jakby któraś chciała---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co jest? |
||
|
|
|
#1760 |
|
Konto usunięte
|
Mysza, na wątku choćby skały trafiła się jakaś zołza i narobiła zamieszania, głównie pierozkowej, wejdz i sobie zobacz, ale mi też nie mało skoczyło ciśnienie...
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Pierozkowa, to może coś pokminimy kiedyś, to mam nadzieję że pomożesz mi szukać kiecki do ślubu cywilnego jak na wiosnę przyjadę
|
|
|
|
#1761 |
|
Konto usunięte
|
Czytam w klubie
|
|
|
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja jestem z Gdańska, ale w Warszawie bywam często, bo rodzina tż stamtąd pochodzi i odwiedzmy tam szwagrów i teściów. |
|||
|
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysza - zaraz Cię znajdę na fejsie Kurde ja to głupia jestem poryczałam się jak dzieciak, nie chciałam na tamtym wątku wywoływać zamieszania a wyszło jak zwykle, Tż się ze mnie śmieje że głupia jestem, bo się forum przejmuję Owieczka to jak kiedyś będziesz w W-wie daj znaka, obyśmy już wtedy obie w ciąży były to na soczek pójdziemy ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Mysza - zaprosiłam Cię na fejsie, łohohoho jaka dupencja
|
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
To ja aby na takim zadup...iu koło Lublina
![]() A ja tez mogę do klubu... ![]() Nadrobię wątek obiecuję
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
To ja aby na takim zadup...iu koło Lublina
![]() A ja tez mogę do klubu... ![]() Nadrobię wątek obiecuję
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
To ZARA czekam
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
No PRZECIE czaję
Idę wyciągać dinner z piekarnika bo mąż zaraz będzie Jutro kliknę Stosunkowo udanej nocki życzę
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ZARA było genialne! się uśmiałam No i odpisałam na klubie, jaja jak berety |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

Tż odnieśli do domu, a my się bawiliśmy do 2, potem pojechaliśmy na dyskotekę. O 4 powrót i do 6 zabawa dalsza 

Żona męża swego...