![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jablonex (i inne koraliki) - Łódź, Wrocław, Warszawa...
dziewczyny z ŁODZI!!! RATUJCIE gdzie moge kupić srebrny drut bo zapasy mi niestety się skończyły. cena nie gra roli heheh...
![]()
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
skoro cena nie gra roli, to ja bym kupiła w internetowym. Np. beadshop (przesyłka tania), albo SW2 (tani drut)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
we Wrocławiu w pasmanterii na Podwalu,skrzyżowanie ze Świdnicką, bywa niezły wybór koralików, ciekaw zdarzają sie też na Kołłątaja przy przystanku tramwajowym przed dworcem.
drut posrebrzany kupuję w sklepie z materiałami elektronicznymi na Pułaskiego, niedaleko przystanku tramwajowego od strony szpitala.wejście z bramy w podwórko.ceny stale rosną,ale za ok 10zl można sporo dostać. grubości tez różne, od 0.3mm - 2mm,jest tez miedziany i cos nowego co jakis czas sie pojawia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzeba będzie się przejśc zobaczyc te druty a szczególnie 2mm o 0,3mm ![]() ![]() ![]() Wrocław, ul. Hauke Bosaka 9a. Duzy wybór koralików (od 1zl do 2zl) i drucików. ![]() ![]() ![]() Godziny Otwarcia: Pon - NIECZYNNE Wt - 11:00 - 18:00 Śr - 11:00 - 18:00 Czw - 11:00 - 18:00 Pt - 1 1:00 - 18:00 Sob - 11:00 - 15:00 Nd - NIECZYNNE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Przyczajenie
|
Witam. Jestem nowa.
Nie orientuję się do końca gdzie i co można kupić tak by było tanio. Na razie kupuję przez internet. Bardzo proszę o szczegółowe informacje dotyczące sklepów w Warszawie. Wczoraj odnalazłam sklep na Elektoralnej (niestety był już zamknięty ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
www.hopea.pl <-- tam masz mapkę, na której jest zaznaczony jeden z 3 sklepów. Pozostałe są tuż obok.
A jeśli chodzi o Chłodną, to jest to przy skrzyżowaniu z Żelazną - nr. 15. Tam są kamienie przede wszystkim na sznurkach, ale niedługo Warszawa ma się zebrać na wspólne zakupy u nich. (to nadal aktualne, myślę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Przyczajenie
|
Tońka Bardzo dziękuję. Wybiorę sie tam w najblizszym czasie.
Wczoraj byłam w tym sklepie na Elektoralnej i...rozczarowałam się. Nie jest tam najtaniej. I nie znalazłam tego czego szukałam. Co prawda wydałam tam mnóstwo pieniędzy ale raczej będę tam żadko zaglądać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Przyczajenie
|
Czesc,
Chciałam sie podzielic wrazeniami z wizytey w Kikami, na ul Elektoralnej w Warszawie. Wybrałam sie tam po przeczytaniu informacji o sklepie. Zajrzałam tez na Orlą, ale tam wszystko pozamykane. 1. mnogosc koralików powala, szczególnie, ze kamienie są sliczne 2. szkła takie sobie 3. półprodukty... hmmm... kilka metalowych koralików, których wczesniej nie widziałam, ale poza tym bida. Drut posrebrzny najgrubszy jaki mają do zaoferowania to 0,5 mm, miekki jak nie wiem co. Kiszka. 4. Zachwyciłam sie kamyczkami i kupiłam baryłki z howlitu, i takie małe chryzolitowe tabletki, dwa spore agaty z wzorkiem i garsc piasku pustyni. Kamyki wydawały sie dosc drogie ale jak juz czlowiek wezmie w reke ciezko sie powstrzymac. Rachunek wyniósł 64 złote. A TERAZ BEDZIE MROZACA KREW W ZYLACJ OPOWIESC, WIEC SIADZCIE WYGODNIE ![]() 5. w domu zaczeła sie jazda, bo okazało sie, ze sprzedawczyni zle policzyła moje kamienie. Dla niezorientowanych w praktykach Kikami, informuję o systemie: Pani daje karteczke i kaze na niej zapisywac, co sie kupuje i w jakiej ilosci a potem zlicza to wszystko. No i jak skonczylam kamykowe polowanie, wyrwała mi te kartke, policzyła na kalkulatorku rachu, ciachu i kazała zapłacic. Zrobiła to tak sprawnie z miną pewną siebie, ze nawet mi do głowy nie przyszło, sprawdzic, czy dobrze policzyła. Na kartce z moimi notatkami zapisane było między innymi... piasek pustyni: 4x0.8 3x1.90 2x.1.10 10 szt 2,5 I teraz uwaga, ostatnia pozycja na liscie to 10 sztuk mikroskopijnych koralikow po 2,5 zł za 10 sztuk, a nie za sztuke. Na "rachunku" ktory zaplacilam w sklepie widnieje zaś 2.5x10= 25 zł. Czyli sklep pomylił sie na moja niekozysc na 22,5 złotego. Własciwie to nie wiem, czy moge to "cos" co dostałam nazwac rachunkiem, bo to taki swistek z kalkulatora, bynajmniej nie paragon fiskalny, co sugerowac moze, ze koraliki w magazynach Kikami cudownie sie rozmazaja, ale bez wiedzy Urzedu Skarbowego ![]() Zezłościłam sie jak diabli, bo moze i jestem roztrzepana, ale nie przygotowałam sie na to, ze idac do sklepu mam zabrac ze soba kalkulator, patrzec na rece ekspedientce i kontrolować, czy dobrze liczy, bo nie dostane dowodu zakupu na ktorym napisano co kupiłam i za ile. No ale zle tak nie było, bo udałam sie tam nastepnego dnia, Pani w sklepie okazała sie bardzo miła, oddała mi moje 22,5 zł bez szemrania i z miłym usmiechem na twarzy. Na pytanie, dlaczego nie daje klientom paragonu fiskalnego odpowiedziała, "no... hm, hymm... jak klienci chcą, to dajemy" co utwierdziło mnie w hipotezie, o rozmnażających się koralach ![]() 6. Wnioski na przyszłość... - na zakupy koralikowe zawsze chodzic z kalkulatorem - patrzec ekspedientom na rece - prosic o paragon fiskalny na którym napisano, co i za ile było kupione 7. A teraz porównanie cen 1. "Agat antyczny" kule rzeźbione 15mm na Allegro 1,90 a w Kikami 2,20 zł 2. Piasek pustyni 4 mm 2,5 zł za 10 sztuk w Kikami, 1,9 zł za 10 sztuk na www.sroczka.pl 3. piasek pustyni 8 mm 1.10 za sztuke w Kikami, 0,95 zł za 2 sztuki (!) na akcesoria.net.pl, 2.60 za 6 sztuk na qnszt.pl Nie chce mi sie juz liczyc, ale jak widzicie w necie jest jednak najtaniej, nie ma dziwnych przygód, zawsze człowiek dostaje pisemna informacje co kosztowało i ile oraz jakiej jest wielkości. Takie sa przynajmniej moje doswiadczenia ![]() Kikami, miło sympatycznej ekspedientki, raczej nie polecam.
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
szkło weneckie w kamyczki.pl 1,40 a w Kikami 3,70 ;> a kamienie mają drogie jże w głowie się nie mieści :P
![]() |
#370 |
Raczkowanie
|
Nie wiecie przypadkiem o sklepach z koralikami w Olsztynie? Wiem, że to nie Łódź, Wrocław ani Warszawa(jak w tytule wątku), ale wybaczcie
![]() ![]()
![]() |
#371 |
Przyczajenie
|
ufff.. wkurzajace troche ze wawa, lodz, wroclaw pelne sa sklepow koralikowych a w poznaniu bieda. no cóż chyba bede musiala sie wybrac na drugi koniec miasta (wlasciwie poza miasto) do polecanej tu hurtowni na jakies wieksze łowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Fotosia, dzięki za obszerną relację! Gdyby u mnie w mieście był sklep z drogimi koralikami, to pewnie i tak zamawiałabym w necie..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#373 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
sweetek, gdybyś chciała zamówić coś w qnszcie to daj znać - ja też coś zamówię i wtedy wyjdą nam taniej koszty przesyłki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Przyczajenie
|
Paulajaga ->jak juz bede cos zamawiac to pewnie za ponad stowe, ale jak chcesz to mozemy sie jakos dogadac.
Ta hurtownie na janikowie na pewno odwiedze ![]() Chcialam sie wybrac na wilde do jakiejs hurtowni (wyczytalam w gazecie) ale trudno powiedziec co tam bedzie.jak tam trafie to cos napisze ![]() A co do pasmanterii na al. marcinkowskiego to radze kupowac tam tylko koraliki bo bigle sa straaaaaaasznie drogie.za pare srebrnych zaplacilam 4zl a posrebrzanych 2 :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Przyczajenie
|
jaaak sie wscieklam! specjalnie pojechalam na wilde po przeczytaniu reklamy w gazecie 'korale sztuczne i naturalne, naszyjniki, bransolety, kolczyki........' i ja glupia pomyslalam ze korale w sensie koraliki a to cale takie korale-naszyjniki. ten sklep sie nazywa jakos 'ever shine' .tak na psrzyszlosc dla poznanianek gdyby sie chcialy tam wybrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
we wroclawiu sprzedawca allegro liptonka otworzyla sklepik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 |
Przyczajenie
|
a nie wie ktoś gdzie w Gliwicach lub okolicy można kupić koraliki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Przyczajenie
|
Ale bigle chyba w grażce sa hurtowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Przyczajenie
|
Wracając do Łodzi to w sklapach Wojtek i jablonex kupujemy hurtowo czy parami bigle !!! prosze o szybką odpowiedz z góry dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Wtajemniczenie
|
W jablonexie to zależy ile bierzesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! Do wrocławianek jest sklep na ul Hauke bosaka pani Barbara Milej nieźle wyposażony w koraliki i akcesoria. Mam pytanie czy któraś wie może gdzie można kopić ( tanio oczywiście) srebrne bigle duża ilość 200-500 par
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
we wrocławiu bigle srebrne-jubiler na hali targowej,jesli kupisz powyzej 100 par,dostaniesz po 1,25zl za pare.moze jeszcze taniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie przy najblizszej okazji sprawdze
![]() Dzięki na pewno skorzystam ![]() Hej! MOje drogie kolejne pytanie potrzebuje srebrnego drucika o,8mm lub 0,7mm ale nie bardzo orientuje sie w cenie srebrnych drucików może cos podpowiecie ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2007-07-29 o 12:29 Powód: połączyłam 3 występujące po sobie posty w jeden |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupowałam i najtaniej jest chyba w ŚK2 to znaczy 4zł za 0,5 metra drucika 0,7mm. 0,8mm jest za 4,80zł za pół metra.
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej! byłam w sklepiku u Liptonki we Wrocławiu Bardzo fajny sklepik i przemiła pani. Wydaje mi się ,że na Hauke bosaka u pani Basi lepiej sie dokonuje samego zakupu, wygodniej po prostu. ( i nie wiem czy nie taniej odrobinę ale mogę sie mylić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | ||
Joanna d'Moder
|
Cytat:
a wiesz może po ile jest para jeśli kupuje się detal i czy mają wkręty? Cytat:
gdzie się znajduje sklep liptonki i po ile średnio kosztują koraliki,że piszesz że jest drożej niż na Huke Bossaka (myślałam że od tego sklepu już nic droższego nie może być)? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Przyczajenie
|
![]()
Para bigli zamkniętych i otwartych ze sprężynką ( ja wzięłam 200 par) i cena 1 zł za parę. Trzeba sie umówić z panem przed przyjściem po większa ilość.
Co do cen to byłam na Hauke bosaka wczoraj i chyba grubo sie pomyliłam co do cen na Powstańców Śląskich (skrzyżowanie z Sokolą). Tam był przynajmniej gratis a u pni Basi to jak opuści łaskawie 40 groszy to cud ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
dzięki za info.Jak znajdę czas to wybiorę się do liptonki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.