|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Dziewczyny, czy nasze dzieci to moga nosic juz zwykle trampki typu conversy? chodzi mi o buty bez tych wkladek, bo fajne widzialam, ale nie wiem;>
Co do niejedzenia, moja też mało je, dziś 3 kęsy omleta.. wczoraj zjadła 2 łyżeczki sniadania, 4 łyżki zupy...troche kukurydzy z sałatki a i pół kromki chleba. Tak to uu. . . . Ale mam zaakawasy ........ no i zaczynam nas pakować...
|
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Deli - ja mam zwykłe z ccc kupione na próbę czy założy - i nosi.
Takie mam jak tu widać na zdjęciu. I w ogóle moje dziecko odkryło, że lubi motory
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-08-20 o 12:05 |
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
wiecie jakie cholerstwo nas się złapało zanokcica! nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego, ale wczoraj zauważyłam, że Ania ma zaczerwieniony palec wskazujący pod paznokciem. Pokazałam wczoraj lekarce przy okazji szczepienia, powiedziała żeby moczyć w wodzie z szarym mydłem i dostałyśmy antybiotyk w spray, bo to niby bakteryjne. Wczoraj był po prostu czerwony, a dzis! całe to ropne, widać że ją boli i generalnie masakra właśnie zasnęła, więc rozbiłam żyworódkę i zrobiłam okład, bo rivanol jak widać nie działa. Najgorzej, bo jak do jutra samo nie pęknie to musimy iśc do chirurga na przecięcie! ![]() ![]()
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna malutka
|
|
|
|
|
#1685 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje raz jeszcze Który tydzień?Cytat:
Mam nadzieję, że interwencja chirurga nie będzie potrzebna.
|
||||
|
|
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
z siostrą rozmowa żadna. jak grochem o ścianę. także tego:/ wczoraj Antoś rzucił Hanię na kaloryfer. guza miała ogromnego. nie mam już siły ![]() nawijko! pocieszenie Ci daje Hania po skończeniu 14 miesięcy tez przestała jeść. od tygodnia je wszystko, dzisiaj nawet selera naciowego wczoraj np na śniadanie owsianka z żurawiną, potem 2 śliwki i do spania mleko. pomidorówka na obiad, pół jabłka, kromka chleba z rzodkiewką i cały pomidor a i szklankę borówek chyba się zacznie zaraz chowanie jedzenia także spokojnie Kubie pewnie też wróci apetyt ehem: dobrze, że to tylko trzydniówka. Hania tez miała przed przyjazdem nad morze. w niedziele krosty wyszły a w poniedziałek wyjezdzaliśmy i też się zastanawiam co ze szczepieniem? jaka dwie dziewczynki hje zdrówka dla Polci! laurko heeeej sylwia marsi udanego wyjazdu a Leoś i Krzyś tress też mamy właśnie filiżanki i dzbaneczek do kawy i Hania wszystkim lalom robi. czy to z mleczkiem czy z cukrem sama też sobie siorbnie uwielbiam jak przy tym siada, rozkłada, coś tam gada sobie pod nosem i rozlewa a wszystkie lalki muszą w rządku siedzieć ewulka biedna Ania ![]() dzisiaj z Mężem mamy 3 rocznicę, szkoda, że oddzielnie
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-08-20 o 13:15 |
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka : o kurczę co za pech, biedna Mała
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka zdrowka dla Anusi
Misiaeel o kurcze :-/ a jak Wy reagujecie jak on sie tak zachowuje? |
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra Dziękuję zaczynam 10 tydzień wiec wcześnie jeszcze
Ewulka Buziaki dla Ani biedactwo z tym paluszkiem
|
#1690 |
|
Wtajemniczenie
|
nancy Siostra mu tłumaczy, jak ją pluje czy zaczyna bić to Ona na niego zaczyna krzyczeć, wtedy on się odwdzięcza tym samym i kończy się jeszcze wiekszym rykiem. zaczyna wyć, drzeć się, pluć nic powiedziec nie można, czy wejść do pokoju. zamyka się i się drze.
ja wtedy nawet się nie odzywam bo i tak nie ma sensu. ogólnie to mi się wydaję, że On mnie czy Hanię tak nienawidzi bo jest zazdrosny. kiedyś ja byłam jego ukochaną ciocią, bawiłam się z nim, karmiłam, usypiałam, kąpałam. byłam tylko dla niego. a teraz jest Hania i On jest zazdrosny. tak to sobie tłumaczę:/
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Melduje , że w poniedziałek rano wróciliśmy z Zakopanego , było superowo. Blanka kocha góry jak rodzice , wszędzie chciała chodzić siama ![]() Dopiero dziś zaczynam wracać do porządku dziennego. Niedgługo wstawie jakieś foty niefejsbukowym ![]() Wybaczcie, że nie nadrabiam ale jeszcze się nie rozpakowałam nawet ![]() tymczasem miłego dnia !
|
|
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
hejka!
my juz po spotkaniu, chlopaki fajnie i ladnie sie bawili. omg, trzymam kciuki oby szybko poszlo precz! Cytat:
![]() no to niezle
|
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznaję się- to ja ![]() Możemy już tu pisać o moim szczęściu ![]() Misia, najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości Pamiętasz, ja też kiedyś pisałam o agresywnych zachowaniach synka siostry względem Piotrusia, ale dzięki konsekwentnemu postępowaniu siostry i wszystkich dookoła, problem praktycznie przestał istnieć. Nawijko, może jak trzydniówka przejdzie to Kubuś będzie więcej jadł ![]() Jaka, fajnie, że najprawdopodobniej będą babeczki Laurko, witamy ponownie Ewulka, biedna Anusia Rozmowa o pracę masakryczna, teraz to już może być tylko lepiej ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Piotrkowi wychodzą ostatnie dwie trójki i ostatnia czwórka więc od pięciu mocy prawie nie spimy, dziś doszła gorączka 38.5 w dzień jest miarę ok, w nocy też bez płaczów, ale budzi się o 1/2 i zasypia dopiero o 5. Dobrze, że Tż mi rano daje odespać Od kilku dni Piotrek zasypia na noc bez uu, właściwie zostało tylko jedno karmienie do drzemki w dzień i w nocy myślę, że jak wyjdą mu te zęby to wcale go odstawimy Lekarz tak zalecił, a dodatkowo ból sutków jaki mi teraz towarzyszy jest nie do wytrzymania nawet jak nikt ich nie dotyka. I bardzo mnie martwi nie mówienie bąbla wszyscy dookoła powtarzają, że ma czas, ale ja potwornie to przeżywam
|
|
#1694 | ||
|
Zakorzenienie
|
. Hejka-tesknily?
![]() Mały rest od telefonu. Ale za długo bez Was nie mogę. . W poniedziałek zakupiłam w pepco piękny kubeczek- of kors z Sową:p są też w innych kolorach i wzorach. Fota w załączniku. A dziś w home&you znalazłam piękny fartuszek ale za miliony wiec tylko szczelilam fotę. No a Antonio dostał dziś od chrzestnej piękne sztućce. . Cytat:
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-08-20 o 17:45 |
||
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
P.s. w sztuccach to są głowy świnek.
I jeszcze się chwalę- nauczyłam Antonia mówić- MOJA MAMA I MOJ TATA. Mniej więcej tak "Monia ma-ma" "mój ta-ta" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1696 | |
|
Rozeznanie
|
Insolito, WIELKIE gratulacje! Fantastyczna wiadomość!
![]() Cytat:
dla Antonia
|
|
|
|
|
#1697 |
|
Lurker ;)
|
Nawijko chyba jednak blizniaki, mamy wysypke na brzuchu i pleckach
Temperatury dzis niet, je ladnie. Idziemy jutro do pediatry, jak sie okaze, ze niepotrzebne mala faszeruje antybiotykiem to sie wkurze mocno
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Ania oby pękło samo i obyło się bez chirurga ![]() ![]() Cytat:
Widziałam zdjęcia na fb. Piękną rodzinę tworzycie. Mam nadzieję, że trochę odsapnęliście |
||
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- btw robiłyście kiedyś dżem brzoskwiniowy? Edytowane przez nancykenator Czas edycji: 2014-08-20 o 20:37 |
||
|
|
|
#1700 |
|
Zakorzenienie
|
Ami w wannie więc post na szybko Ale spieszę donieść ze w biedronce bardzo fajne zabawki drewniane~ poszłam po chleb a wyszłam z pociągiem
- 27 części, 3 wagony z pałąkami do nakładania klocków. Dwie wersje kolorystyczne dla chłopca i dziewczynki. Sorterów domków w ogóle już nie było u mnie ale pociąg bardzo fajny w dobrej cenie http://www.biedronka.pl/pl/artykuly-przemyslowe
Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2014-08-20 o 21:06 |
|
|
|
#1701 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mówi Bąbel nic/ bo nie pamiętam? czy jakieś pojedyncze, albo nawijanie w swoim języku? I pamiętaj - ZAWSZE, jeśli cię coś martwi mocno, warto iść do specjalisty na konsultację. Uspokoisz się zapewne Cytat:
blisko pepco mam i tam ZAWSZE jest ogrom sówek i ZAWSZE o tobie myślę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Łi
Insolito, nie Ty jedna się martwisz. "Mówi" chociaż po swojemu? Sylwia, .... ![]() Przepraszam, nie mam głowy do pisania w ogóle. Wiecie, jaki miałam dzisiaj poyebany sen??? Śniło mi się, że Karinka Evel zginęła w wypadku samochodowym
|
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Little, ojej...
Ale nie zamartwiaj sie na zaś, u nas trzydniowka polaczona jest z lekkim zaczerwienieniem ucha. Moze u Was to tez dwie odrebne infekcje? hje, co za sen... :/ neti, Lenova, witamy ponownie Debrah, wiemy, wiemy misia, obyyyyy napawasz mnie nadzieja, tyle ze moj Kuba ani wczesniej ani teraz nie tykal kanapek czy surowych warzyw...Zrobilam dzis synowi memu to: http://www.tysiagotuje.pl/2014/01/sn...z-serkiem.html tyle ze nie sypalam cukrem pudrem, a do srodka dalam jeszcze miodu i starte jablko. Zjadl 2,5 sztuki calkiem sporych plackow. Oczywiscie suchych, moimi z domowym musem malinowo-jezynowym i swiezymi owocami pogardzil. Zupy 2 lyzeczki, w tym jedna prosto z buźki wyladowala na dopiero co ubranej bluzce :/ Wyglada na to, ze Kubie wchodza tylko dania w formie plackow. Zje troche plackow z cukinii, baklazana, na slodko z bananem oraz serkiem homo i teraz tych owsianych... Na dole w propozycjach mam takie cuuudne tiramisu!!
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-08-20 o 21:43 |
|
|
|
#1704 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47787740]
nie, ale jadłam, to się liczy? [/QUOTE]![]() Cytat:
a jak robiłaś taki dżemior? Podałabyś przepis? ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
ja wczoraj robiłam babkę ziemniaczono-cukiniową, nie było zainteresowania
|
||
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Hje.. co za sny? :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się że mnie pamiętacie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Michał odkąd odstawiłam go zaczął spać ciągiem po 8 godzin, jak się przebudzi, wystarczy że złapie mnie za łokieć i znów zasypia. Nic mu nie musiałam dawać do picia zamiast mleka. UffZrobiłam pastę ze słonecznika, suszonych pomidorów, pietruszki zielonej, soku z cytryny i odrobiny czosnku, pycha! Młody zjadł rano cztery kromeczki z bułki z nią ![]() Znalazłam ten plecaczek co Marsi ma dla Leosia
|
|
#1707 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale sie nagadalam Kubexem przez spaniem, tak fajnie, sensownie juz |
||
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz sprawdzone przepisy na inne pasty? ![]() Ja mam ostatnio faze na domowe zielone pesto
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!!!!!
Pozdrawiam znad mega zimnego i wietrznego Rewala, czekam na sis i smigamy na dziecie z malzem poradza se jakos tesknie!!! Jestem 400postow w plecy masakra wracamy w piatek na noc caluje :-*Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi Ami zasnęła: pojadla uu, puściła, uśmiechnęła się do mnie tak szeroko szeroko. .. pocalowala w uu: brzydal:, objęła rączka i zasnęła przytulona <3 jestem rozwalona na maksa <3
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

zanokcica! nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego, ale wczoraj zauważyłam, że Ania ma zaczerwieniony palec wskazujący pod paznokciem. Pokazałam wczoraj lekarce przy okazji szczepienia, powiedziała żeby moczyć w wodzie z szarym mydłem i dostałyśmy antybiotyk w spray, bo to niby bakteryjne. Wczoraj był po prostu czerwony, a dzis!
całe to ropne, widać że ją boli i generalnie masakra 

dla Oli i kreatywnej mamy 

w dzień jest miarę ok, w nocy też bez płaczów, ale budzi się o 1/2 i zasypia dopiero o 5. Dobrze, że Tż mi rano daje odespać
Lekarz tak zalecił, a dodatkowo ból sutków jaki mi teraz towarzyszy jest nie do wytrzymania nawet jak nikt ich nie dotyka. 

Pozdrawiam znad mega zimnego i wietrznego Rewala, czekam na sis i smigamy na