Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 12:51   #4291
ankacg
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez nagomiko Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuje Wam!
Myszka zastosowalam Twoja rade i jestem w niebie! praktycznie zero puchu! <3
uzylam czysto emolientowej odzywki bez dodatkow (na 40 minut Garnier oleo repair , ostatnio ta sama odzywka z moimi ulepszeniami robila puch, polubilam sie ostatnio z tymi lekkimi silikonami)
Znów śliczne włoski, kurcze dziewczyny wy tu już wszystkie macie piękne loczki

Z innej beczki, wiecie może czy w aptece/zielarskim znajdę olej z awokado? Zależy mi na czasie więc nie chcę zamawiac przez internet
ankacg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:52   #4292
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Proteinki powrocily! ;D
Więc i skret lepszy.
Niestety, po tylu hennowaniach, powinnam odpuścić nakładanie mieszanki na długość bo bardzo wybija czerwień, a ja lubię taki kolor bardziej w pomarańcz
ściemniałam niestety i cicho sobie marzę, że ta henna się wypłucze do pomarańczowego blasku. Niestety, wszędzie poza światłem dnia jestem raczej kasztanowa
Eh czemu z tą rudoscia tyle zachodu?
Albo wyplukany kolor, albo hennowanie i wpadajaco lekko w czerwien
Cudny skręt, widać, że Twe włosięta kochają proteinki, ahh

Cytat:
Napisane przez ankacg Pokaż wiadomość
Ja czytam na bieżąco i dzięki wam sporo się uczę, ale wciąż się nie odzywam, bo nie potrafię się włączyc do waszej mądrej dyskusji Dziś jednak postanowiłam coś wstawic, po lewej włoski sprzed roku, ale to dlatego, ze nie mam początkowego zdjęcia, ale w takim stanie były do początku sierpnia. Po prawej włosy po 2 tygodniach pielęgnacji. Wyglądają na zdjęciu na bardzo przesuszone, na żywo myślałam, że są dużo ładniejsze, a tu fotka i proszę jakie brzydule
To moje początki więc nie wiem czy nie robię kardynalnych błędów, które wy z łatwością wyłapiecie
Myję włosy mniej więcej 2-3 razy w tygodniu (wcześniej codziennie).
Olejowanie przed każdym myciem na mokro z odżywką, olejem lnianym.
Myję włosy odżywką, najczęściej balsamem mrs potters z aloesem. Później odżywka d/s Garnier AiK lub maska na pół godziny kallos latte ten niebieski wymieszany z Garnierem np ( nie wiem jak często tak można, żeby nie przeproteinowac?) . Odciskam wodę i nakładam odżywkę joanny b/s len i rumianek. Stylizuję glutkiem lnianym lub żelem mrożącym joanny. Na końcówki daję serum Marion.
Dodatkowo stosuję wcierkę Jantar i codziennie piję drożdże (już 15 kubeczków za mną).
W sumie myślałam, że wszystko ok, ale zaczęłam się bac, że włosy dostają za dużo/za mało protein/humektantów/emolientów Z tego tematu czuję się totalnie zagubiona mimo, że czytam i czytam i czytam i próbuję cokolwiek zrozumiec. Wiem, że każde kręciołki są inne, ale tak jak mówiłam, poprawę widzę z mycia na mycie jednak mimo wszystko wolałabym, żeby któraś w tej chwili mi napisala "dziewczyno! jak możesz stosowac (wpisac dowolne ) " niż potem płakac nad własną niewiedzą
Będę wdzięczna za każdą radę, sugestię
Mam wrażenie, że mogą być już troszkę przeproteinowane, a mają mało humektantów w pielęgnacji. Choć widać wielką różnicę, puchu jest dużo mniej Można by wprowadzić do pielęgnacji więcej nawilżaczy (humektantów), np. aloes, miód, gliceryna (choć niektóre lubią spuszyć włosy), trzeba próbować na sobie.

Proponowałabym tak:
1 mycie:
potters
garnier AiK + aloes zatężony/gliceryna
joanna lniana
żel joanna/żel lniany

2 mycie:
potters
garnier AiK solo
joanna lniana
żel joanna/żel lniany

3 mycie:
potters
kallos latte+kilka kropel oleju lnianego
joanna lniana
żel joanna/żel lniany

I od początku 1,2 i 3 mycie i zobacz, jak włosięta znoszą taką pielęgnację

Glicerynę kupisz w buteleczce w aptece, aloes zatężony jest np. w sklepie zrób sobie krem --> http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Wyc...10-krotnie/259

Jest jeszcze nawilżacz cukrowy, bardzo fajny nawilżacz na naturalisie --> http://naturaliskosmetyki.pl/nawilza...rowy-p-56.html

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Joanku: ale czad Mogłabym sobie te włosy na ścianie powiesić, bo dokładnie takie mi się marzą!

Przerażacie mnie z tą dbałością o proporcje emolientów, protein etc. Ja to nawet nie wiem jak to się piszę :P Składów przesadnie nie chce mi się analizować. Cholercia nawet nie myślę ile czego używam, tylko daje to co akurat wydają się potrzebować :P Czas się chyba do edukować jak to takie ważne, a ja to w nosie mam
Jeśli Twoje włosięta są zadowolone, to nie ma co sobie na razie głowy zaprzątać, chyba że chcesz o tym poczytać

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
Mam mnóstwo włosów w takim złotym kolorze co mi teraz się mieszaja z tymi ciemnymi i wygląda to mniej wiecej tak:
http://www.trendirstyle.com/wp-conte...goria-Hair.jpg
co prawda nie mam aż tak dużo tych jasnych, ale nie podoba mi się to u mnie

wrzucam się, ten kolor średnio widać
po olejowaniu sezamkiem, myciu joanną rzepą, na to maska wax miodowy beauty formulas i glutek. przyjemna maska, nawilża i natłuszcza. śmiesznie wyglądają jak odrastają, a że leżałam sobie to mam teraz szopę ;D
Z tego co pamiętam, to lubisz sezamka co

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Właśnie przed chwilą, po raz pierwszy łożyłam na włosy olej sezamowy. Nie wiedziałam, że on ma taki intensywny zapach orzeszków. Zobaczę, czy jakieś większe efekty po nim będą, ale z racji zapachu już mi ten olej przypadł do gustu.

Kupiłam sobie ostatnio dwie odżywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...szczonych.html

Ja też się nie bardzo jeszcze orientuję, jeśli chodzi o humektanty, emolienty itd. I nie mam pojęcia, jak rozpoznać, czego moje włosy właśnie potrzebują.

Ale tu znalazłam właśnie fajny wpis na ten temat. http://wlosowelove.blogspot.com/2014...y-czym-sa.html
Wszystko z czasem, jak już pozna się potrzeby włosów, to rzadziej miewa się włosowe złe dni i kryzysy

Z takich podstawowych zasad, to warto pamiętać, żeby nie używać lepiej co mycie mocno proteinowych masek czy odżywek (np. biovax z keratyną i jedwabiem), bo o przeproteinowanie łatwo. Choć niektóre fale i loczki lubią proteiny co mycie, np. ja, w całym okresie ciąży używałam ich co każde lub co 2 mycie, ale zawsze w towarzystwie emolientów i często humektantów

Garnier oleo repair czasem mnie kusi, choć mam za duże zapasy

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotkę z wczoraj...Nie miały tego co lubią ale pokazuję bo niedługo idę pocieniować i zrobić odrost i wrzucę dla porównania.Fotka trzecia jest z wieczoru po całym dniu miałam inną bluzkę ale to ten sam dzień póżno wieczorem.Z czasem włosy coraz bardziej się skręcają u mnie i tracą przy tym na objętosci.Siadają...

Zdjęcie ostanie zamazałam bo miałam głupią minę:P.
Cudny masz ten skręt i objętość I nie siadają Ci jakoś koszmarnie, ja miewam gorzej

Cytat:
Przeeepiękne Oj chciałabym, żeby mi się tak kręciły!

Myszka2020 , kurcze ślub! To w tą sobotę? Jeśli tak to w moje urodziny Życzę pięknej pogody! ... Co z fryzurką w ten piękny dzień planujesz?
A dziękuję dziękuję Fryzurkę próbną już pokazywałam, dziewczyny super mi doradziły, pokażę na zdjęciach ślubnych jeszcze
A planuję włosy na lokówce spięte z boku, jakieś pejsy kobitka mi wypuści i wepnie białą różę

Cytat:
Dziewczyny dziekuje Wam!
uzylam czysto emolientowej odzywki bez dodatkow (na 40 minut Garnier oleo repair , ostatnio ta sama odzywka z moimi ulepszeniami robila puch, polubilam sie ostatnio z tymi lekkimi silikonami)
Tylko nie wpadnij w emolientowy szał, jak ja kiedyś Używałam przez kilka myć samych emolientowych masek i odżywek (m.in. maskę marokańską, balsam turecki, odżywkę alverde) i skręt mi siadł i było za ciężko i lekko strączkowato.

Ale cieszę się, że włosięta wychodzą na prostą

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjera dzisiaj. Pocięłam końcówki o jakieś 3 cm. Chciałam też pocieniować delikatnie, ale stwierdziłam, ze na razie lepiej poczekam aż wyjdę z tego przeproteinowania.

A teraz nałożyłam olej winogronowy na maskę aloesową Naturvital. I kupiłam sobie dzisiaj z Ziaji maskę z masłem kakaowym
Miałam z ziaji maskę wygładzającą do włosów niesfornych, fajna była

Cytat:
Wczoraj byłam taka zadowolona a dziś się obudziłam i... fruwające piórka. Istna masakra. Zaraz umyłam sls i olej. Cóż, proteiny chyba pokazują zęby po czasie ^^
Faktycznie się z tymi proteinkami nie lubisz
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:53   #4293
Imperfecta
Zakorzenienie

nagomiko przepiękne są teraz
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:01   #4294
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Malopolskie Uwielbiam fakt, ze ilekroc jade na polnoc, wszyscy mnie poprawiaja "na dwor".

Zalaczam fotaszki, niewyjsciowe bez makijazu, ale tyle juz fotaszek widzialyscie, ze przezyjecie ;p I prosze przy okazji o porade: czy nosic grzywke nieco na bok czy upinac calkowicie. Grzywka mi srednio do lokow pasuje, ale znowu bez grzywki mam wysokie czolo i pociagla twarz :/ (nie umiem ich obrocic na komorce )
Najbardziej jestem dumna z tylu bo tam mialam najwieksze siano. Jak wejde na kompa, wrzuce porownanie z pierwszego dnia jak tu do was przyszlam i z dzisiaj ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super, pieknoe wygladaja

Cytat:
Wlasnie ostatnio to uslyszalam, a potem jeszcze trafilam na watek na metamorfozach, gdzie wszystkie pisaly, ze nie ma nic straszniejszego niz grzywka do loczkow :O
Musze jeszcze przod doprowadzic do stanu tylu i bede w siodmym niebie *-*

Mi ostatnio nawet tz jak zapytalam co on na to, zebym sobie zrobia grzywke powiedzial, ze przeciez mi nie bedzie pasowala bo mi sie wlosy kreca to chyba po prostu rzecz gustu, mi na bok taka na gladko nue przeszkadza do kreconych, ale prosta na czolo mi sie nie podoba
Cytat:
Pokaz!

Klaudenc:
Nawet nie wiesz jak strasznie miło mi takie coś słyszeć, bo zawsze uważałam moje włosy za okaz dramatu i zniszczeń

Załączam porównanie: po lewej kwiecień/maj, po prawej dzisiaj
Super, gratuluje!

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Pokaż wiadomość
Wrzucam moją już nieco zmęczoną sylwestrową mordę, wiem, że bardzo profesjonalny screen ale wysyłałam to najpierw koleżance i nie chciało mi się szukać kabla.

Z decyzją się wstrzymuje do zapuszczenia włosów do stanika, jak mi do wtedy nie minie to pomyślę na poważnie. Myślałam o zupełnie innym kolorze, coś a'la Florence Welch (choć wiem, że idealnie takiego nie uzyskam) bo ten tu jest brzydki, ale nie było innego.
Fajnie, pasuje Ci

Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Mój ulubiony obrazek

To wypadanie to chyba najgorsze co mi się przytrafiło. Z ok 15 cm w obwodzie zeszłam do uwaga - 12. Jakoś mi to nie przeszkadza specjalnie bo zawsze uważałam że są za gęste. Ale te plączące się wszędzie blond kłaki doprowadzały mnie do furii A to co się działo ze sklalpem to nie do opisania jest...

Jak dla mnie - bomba

No więc miałam zamiar ściąć włosy. I ścięłam. Ale wcześniej przeżyły rozjaśniania, WIELKIEEE wypadanie, maskarę skalpu i LECIUTKIE spalenie słoneczkiem ( taa bardzo leciutkie ).
Siostra złapała fryzjerkę w ostatniej chwili za nożyczki kiedy kłaki miały być ścięte na chłopaka, więc są do ramion
Odbyła się misja ratowania tego co mam na głowie.
W efekcie mam ombre i włosy za ramiona.
Z loków zostały wspomnienia, a skalp jest na etapie leczenia strupów.
Eh
O matko, takie piekne wlosy
Cytat:
Napisane przez Seviwren Pokaż wiadomość
Mój ulubiony obrazek

To wypadanie to chyba najgorsze co mi się przytrafiło. Z ok 15 cm w obwodzie zeszłam do uwaga - 12. Jakoś mi to nie przeszkadza specjalnie bo zawsze uważałam że są za gęste. Ale te plączące się wszędzie blond kłaki doprowadzały mnie do furii A to co się działo ze sklalpem to nie do opisania jest...

Jak dla mnie - bomba

No więc miałam zamiar ściąć włosy. I ścięłam. Ale wcześniej przeżyły rozjaśniania, WIELKIEEE wypadanie, maskarę skalpu i LECIUTKIE spalenie słoneczkiem ( taa bardzo leciutkie ).
Siostra złapała fryzjerkę w ostatniej chwili za nożyczki kiedy kłaki miały być ścięte na chłopaka, więc są do ramion
Odbyła się misja ratowania tego co mam na głowie.
W efekcie mam ombre i włosy za ramiona.
Z loków zostały wspomnienia, a skalp jest na etapie leczenia strupów.
Eh
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:05   #4295
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj byłam taka zadowolona a dziś się obudziłam i... fruwające piórka. Istna masakra. Zaraz umyłam sls i olej. Cóż, proteiny chyba pokazują zęby po czasie ^^

Macie jakiś pomysł co zrobić z proteinowymi odżywami skoro nie mogę ich używać? Nie mam komu ich oddać, a szkoda wyrzucać bo od paru miesięcy siedzę między suszem, a przeproteinowaniem i nie będę ich używać.
do golenia nóg. gdzies tez czytałam, że można używac odżywki jako płynu do płukania tkanin
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:08   #4296
Klaudenc
Moderator

myszka2020 - o tak, sezamowy po 2 olejowaniach na całą noc z przeproteinowania potrafi wprowadzić włosy w przyzwoity stan - są wtedy suche bardzo jak po hennie, ale lepiej. przynajmniej już na 100 wiem o co chodzi i czego już mi potrzeba. myślsiz, że taki plan pielęgnacji będzie dobry? :
przed myciem olej i/lub krem emolientowo-humektantowy
mycie delikatnym szamponem
teraz maska humektantowa na minimum pół godziny lub emolientowa
na końcu odżywka emolientowa na 5 minutek np. gliss kur żółty albo ziaja rycynowa aby zabezpieczyć włosy lub jako b/s

czuję że długo będę z tego wychodzić - miałam zamiar na nowy rok szkolny wyglądać jak człowiek a będę straszyć : O
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:11   #4297
ankacg
Raczkowanie

Myszka2020 , przepięknie dziękuję za wyczerpującą odpowiedź! Miłego popołudnia
ankacg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:23   #4298
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Cudny masz ten skręt i objętość I nie siadają Ci jakoś koszmarnie, ja miewam gorzej
dziękuję

na objętość teraz nie narzekam bo odrosły mi już włosy,kotre wypadły podczas ciąży i kamienia,nie są jeszcze długie ale na tyle,żeby juz dodać objętości tak co mnie cieszy.Muszę zrobić jeszcze kolor i pocieniować przed wyjazdem.

Do jakiej maski mogę dodać keratyny?

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Curly, cudowna objętość
dziękuję!

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-08-20 o 14:25
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:27   #4299
Joanku
Zadomowienie

Dziękuję za te wszystkie miłe słowa!

Myszko o tak proteiny muszą być co mycie, choć już z nimi tak nie szaleje jak kiedyś, i zamiast samej zielonej ultraproteinowej shaumy po myciu nakładam 2.
Mieszam zielona (proteinowa) i fioletowa (oleje).
Efekt najlepszy.

Curly, piękne! Objętość i skręt.
Omatkooo.
Nagomiko dopiero teraz widzę różnicę o co Ci chodziło
Piękne masz te falki!
Unlike jaka zmiana!!! Odkąd tu jesteś z nami, to poprawa niesamowita!

Dziewczyny a co myślicie o używaniu tych samych kosmetyków co mycie?
Bo u mnie zmienia się tylko bs.
Ten sam krem na noc z olejem, ten sam szampon, odżywka ds, glut potem te same stylizatory.
Tyko w takim zestawie włosy są miękkie, pokręcone...
Przy jakiejkolwiek różnorodności są straki, bądź piórka, przyklap i polwyprost...
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:38   #4300
201605161428
Konto usunięte

Cytat:

Myszko o tak proteiny muszą być co mycie, choć już z nimi tak nie szaleje jak kiedyś, i zamiast samej zielonej ultraproteinowej shaumy po myciu nakładam 2.
Efekt najlepszy.

Omatkooo.
Piękne masz te falki!

Ten sam krem na noc z olejem, ten sam szampon, odżywka ds, glut potem te same stylizatory.
Przy jakiejkolwiek różnorodności są straki, bądź piórka, przyklap i polwyprost...
Dzieki
Ja uzywam te same, kolo miesiaca, dwoch. Zwykle wykanczam rowno szampon, odzywke i maske i wtedy od nowa dobieram jakis zestaw. Olej zwykle wykanczam dluzej. Stylizatory zmieniam czesto, bo wciaz jeszcze szukam idealnego.

Curly: trzeba przyznac, ze objetosc masz zjawiskowa ^^

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-08-20 o 14:40
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:09   #4301
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:

Efekt najlepszy.

Omatkooo.
Piękne masz te falki!

Ja myske, ze dopoki taki zestaw Ci sluzy to nie ma co kombinowac. Od dluzszego czasu szukalas zestawu, ktory bedzie najlepszy dla Twoich wlosow, teraz sie udalo taki znalezc wiec ja bym sie tego trzymala, a, jak wlosy zaczna kaprysic to wtedy wprowadzisz jakies zmiany
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 15:20   #4302
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Wrzucam fotkę z wczoraj...Nie miały tego co lubią ale pokazuję bo niedługo idę pocieniować i zrobić odrost i wrzucę dla porównania.Fotka trzecia jest z wieczoru po całym dniu miałam inną bluzkę ale to ten sam dzień póżno wieczorem.Z czasem włosy coraz bardziej się skręcają u mnie i tracą przy tym na objętosci.Siadają...

Świetna objętość i ten skręt.

Cytat:
Dziewczyny dziekuje Wam!
Ale piękne włoski, cudowne fale.
Masz może zdjęcie swoich włosów, jak tylko zaczynałaś świadomie o nie dbać? Ile czasu zajęło Ci dojście do takiego fajnego skrętu?

Cytat:
Byłam u fryzjera dzisiaj. Pocięłam końcówki o jakieś 3 cm. Chciałam też pocieniować delikatnie, ale stwierdziłam, ze na razie lepiej poczekam aż wyjdę z tego przeproteinowania.

A teraz nałożyłam olej winogronowy na maskę aloesową Naturvital. I kupiłam sobie dzisiaj z Ziaji maskę z masłem kakaowym
Ja się fryzjerów boję. Moje 'podcięcie końcówek' zawsze kończyło się stratą kilku cm włosów. Końcówki mi podcina Tż albo mama.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Wszystko z czasem, jak już pozna się potrzeby włosów, to rzadziej miewa się włosowe złe dni i kryzysy

Z takich podstawowych zasad, to warto pamiętać, żeby nie używać lepiej co mycie mocno proteinowych masek czy odżywek (np. biovax z keratyną i jedwabiem), bo o przeproteinowanie łatwo. Choć niektóre fale i loczki lubią proteiny co mycie, np. ja, w całym okresie ciąży używałam ich co każde lub co 2 mycie, ale zawsze w towarzystwie emolientów i często humektantów

Garnier oleo repair czasem mnie kusi, choć mam za duże zapasy :brzydal
Pamiętam o tym, żeby nie przesadzać z proteinami i maskę o której wspomniałaś stosuję raz na tydzień albo rzadziej.

Wstawię zdjęcie moich włosów po olejowaniu olejem sezamowym i po zastosowaniu tej odżywki oleo repair. Ja jestem w miarę zadowolona.

Cytat:

Ja na razie zmieniam zestawy, bo dopiero wypróbowuję oleje i kosmetyki. Ale gdy znajdę swój zestaw idealny, to zamierzam być mu wierna.
Jeśli tylko w takiej kombinacji kosmetyków wygląd Twoich włosów Cię zadowala (a widziałam, że loki masz cudne), to ja bym się nie zastanawiała, tylko przy tym została.

Dziewczyny, jak możecie to spójrzcie na zdjęcia i doradźcie, czego według Was jeszcze moje włosy potrzebują? Nie mam nawet jednej czwartej Waszej wiedzy w dziedzinie włosowej i przydałyby mi się jakieś rady.
Ja tu widzę jeszcze puch, ale nie wiem co z nimi zrobić, żeby je lepiej dociążyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5057.jpg (104,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5061.jpg (90,8 KB, 26 załadowań)

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-20 o 15:23
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:35   #4303
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Proteinki powrocily! ;D
Więc i skret lepszy.
super
Cytat:
Wyglądają na zdjęciu na bardzo przesuszone, na żywo myślałam, że są dużo ładniejsze, a tu fotka i proszę jakie brzydule
co Ty mówisz, już po 2 tygodniach masz skręt ładniejszy, bardziej zdefiniowany i mniej puchu, będzie coraz lepiej słuchaj Myszki
Cytat:
wrzucam się, ten kolor średnio widać
po olejowaniu sezamkiem, myciu joanną rzepą, na to maska wax miodowy beauty formulas i glutek. przyjemna maska, nawilża i natłuszcza. śmiesznie wyglądają jak odrastają, a że leżałam sobie to mam teraz szopę ;D
podobają mi się takie refleksy
Cytat:
Wrzucam fotkę z wczoraj..
Twoja objętość i skręt mnie rozwalają
Cytat:
P
Myszka2020 , kurcze ślub! To w tą sobotę? Jeśli tak to w moje urodziny Życzę pięknej pogody! ... Co z fryzurką w ten piękny dzień planujesz?
wszystkiego najlepszego
Cytat:
Dziewczyny dziekuje Wam!

Cytat:
Dziewczyny, jak możecie to spójrzcie na zdjęcia i doradźcie, czego według Was jeszcze moje włosy potrzebują? Nie mam nawet jednej czwartej Waszej wiedzy w dziedzinie włosowej i przydałyby mi się jakieś rady.
Ja tu widzę jeszcze puch, ale nie wiem co z nimi zrobić, żeby je lepiej dociążyć.
bardzo ładnie wyglądają, trochę puchu, ale mnie się podoba, są śliczne
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:45   #4304
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się fryzjerów boję. Moje 'podcięcie końcówek' zawsze kończyło się stratą kilku cm włosów. Końcówki mi podcina Tż albo mama.
Ja tez się boję, bo kilka razy fatalnie trafiłam i mam traumę; zawsze odwlekam wizytę w nieskończoność. Ale teraz to juz była koniecnzość, bo końcówki były strasznie zniszczone. W sumie to mam nożyczki fryzjerskie kupione, ale jakoś tak się boję eksperymentować

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

gdzie kupujecie olej sezamowy? Bo w Lidlu go już długo nie ma, a chcę go wypróbować. Podobno w Almie są saszetki z tym olejem, ale nie wiem, czy to prawda
Stary 2014-08-20, 15:46   #4305
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez się boję, bo kilka razy fatalnie trafiłam i mam traumę; zawsze odwlekam wizytę w nieskończoność. Ale teraz to juz była koniecnzość, bo końcówki były strasznie zniszczone. W sumie to mam nożyczki fryzjerskie kupione, ale jakoś tak się boję eksperymentować
Ja w sumie zawsze siadam i mówię, żeby cieli to co jest zniszczone i zawsze jestem zadowolona. Chyba nigdy się nie nacięłam na fryzjera.

Melduje, że pod wpływem lektury Anwen (świetny blog, dziekuję za polecenie) zakupiłam kozieradkę i dziś wieczorem przygotuję miksturę. Włosy już praktycznie nie wypadają ale może je wzmocni.
ShrinkingViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 15:52   #4306
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sumie zawsze siadam i mówię, żeby cieli to co jest zniszczone i zawsze jestem zadowolona. Chyba nigdy się nie nacięłam na fryzjera.

Melduje, że pod wpływem lektury Anwen (świetny blog, dziekuję za polecenie) zakupiłam kozieradkę i dziś wieczorem przygotuję miksturę. Włosy już praktycznie nie wypadają ale może je wzmocni.
pół biedy obcięcie końcówek, ale gorzej z cieniowaniem. Rok temu zachciało mi się warstw i skończyłam z ogromnym ogonem (chyba 15 cm)
Stary 2014-08-20, 16:02   #4307
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
pół biedy obcięcie końcówek, ale gorzej z cieniowaniem. Rok temu zachciało mi się warstw i skończyłam z ogromnym ogonem (chyba 15 cm)
Ja zawsze cieniuje, strasznie nie podobają mi się włosy na prosto. Szkoda tylko, że potem ciężko zrobić kłosa czy coś.
Stary 2014-08-20, 16:04   #4308
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Ale piękne włoski, cudowne fale.
Masz może zdjęcie swoich włosów, jak tylko zaczynałaś świadomie o nie dbać? Ile czasu zajęło Ci dojście do takiego fajnego skrętu?
mam jakies sprzed rozpoczecia czegokolwiek, mam durne miny na nich i z takiego stanu wychodzilam
te sa z 2011 ogolem to zdjec nie robilam zbytnio...
cos tam jeszcze jest na profilu u mnie w albumie
a skret zaczelam wydobywac dopiero w tym roku od 2 stycznia wczesniej ciagle na prosto
Cytat:

Efekt najlepszy.

Omatkooo.
Piękne masz te falki!

dziekuje slicznie <3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (46,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (80,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.jpg (33,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-08-20 o 16:08
201708250935 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:07   #4309
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze cieniuje, strasznie nie podobają mi się włosy na prosto. Szkoda tylko, że potem ciężko zrobić kłosa czy coś.
No niestety Ale widzę, ze obcięte na prosto mi się nie układają, więc na pewno je delikatnie pocieniuję za jakiś czas

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 16:08   #4310
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
bardzo ładnie wyglądają, trochę puchu, ale mnie się podoba, są śliczne
Dzięki. Są po wczorajszym olejowaniu i myciu i dzisiaj w miarę już wyglądały. Ale tuż po wyschnięciu jak zawsze puch mam straszny

Cytat:

gdzie kupujecie olej sezamowy? Bo w Lidlu go już długo nie ma, a chcę go wypróbować. Podobno w Almie są saszetki z tym olejem, ale nie wiem, czy to prawda
Ja kiedyś sobie próbowałam podciąć końcówki sama i skończyło się to nie za fajnie. Jakoś źle ciachnęłam te włosy w takim krótszym paśmie przy twarzy i dziwnie to wyglądało. Przez chwilę miałam problem, co tu robić.

Ja kupiłam swój sezamowy w Biedronce, jakoś z miesiąc temu był.

Cytat:
mam jakies sprzed rozpoczecia czegokolwiek, mam durne miny na nich i z takiego stanu wychodzilam
te sa z 2011 ogolem to zdjec nie robilam zbytnio...
cos tam jeszcze jest na profilu u mnie w albumie
a skret zaczelam wydobywac dopiero w tym roku od 2 stycznia wczesniej ciagle na prosto
Różnica jest ogromna. Przede wszystkim teraz Twoje włosy wyglądają na dobrze odżywione i od razu widać, że są zdrowe. I falki masz piękne. Zresztą nawet to jak się błyszczą mówi samo za siebie.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-08-20 o 16:14
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 16:11   #4311
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
tez teraz mam pocieniowane i nie wyobrazam juz sobie miec znow na prosto
dobrze ze mam zaufanego fryzjera (mlody chlopak) ktory zawsze wie o co mi chodzi i tnie tylko tyle ile go prosze i jeszcze konsultuje ze mna dlugosc zeby nie sciac przez przypadek za duzo

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
nagomiko przepiękne są teraz
dziekuje <3

Edytowane przez 201708250935
Czas edycji: 2014-08-20 o 16:14
Stary 2014-08-20, 16:19   #4312
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
tez teraz mam pocieniowane i nie wyobrazam juz sobie miec znow na prosto
dobrze ze mam zaufanego fryzjera (mlody chlopak) ktory zawsze wie o co mi chodzi i tnie tylko tyle ile go prosze i jeszcze konsultuje ze mna dlugosc zeby nie sciac przez przypadek za duzo
Ja też. Nie podoba mi się to po prostu, fryzura robi się ciężka i jakoś nie specjalnie to wygląda jak dla mnie.

Ja chyba jestem wyjątkiem bo w sumie włosy mi tak szybko odrastają, że nigdy nie dbam o to ile mi zetną.
Stary 2014-08-20, 16:26   #4313
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Ja też. Nie podoba mi się to po prostu, fryzura robi się ciężka i jakoś nie specjalnie to wygląda jak dla mnie.

Ja chyba jestem wyjątkiem bo w sumie włosy mi tak szybko odrastają, że nigdy nie dbam o to ile mi zetną.
ja kiedys podczas scinania koncowek przez moja mame (od 2 lat na swiadomej pielegnacji) z wlosow do zapiecia stanika skonczylam na polowie lopatek. Zryczalam sie pierwsza klasa i moja mama dostala zakaz podcinania mi wlosow ^^
Stary 2014-08-20, 17:31   #4314
Karen15
Zakorzenienie

A przy przeproteinowaniu można stosować płukankę octową?
Stary 2014-08-20, 18:04   #4315
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny dziekuje Wam!
Śliczne! Tak strasznie podoba mi się Twój skręt

Cytat:
Ooo, skąd ja to znam, w lutym byłam u fryzjera na podcięciu i wystopniowaniu, teoretycznie z długości poszło 3 cm, a w domu ścięłam 8 cm ogona, do tej pory czekam aż odrosną To swoje nieszczęsne ścięcie przeżywam przy każdej możliwej okazji, bo te cm stracone mnie bolą

Aktualnie poważnie myślę nad pójściem i mocniejszym wystopniowaniem włosów, ale z drugiej strony boję się straty długości, bo póki co to nie jest jeszcze ta długość, którą chcę. Chcę je wystopniować, by zobaczyć jak skręt będą łapać, bo wcześniej nie umiałam i nie bawiłam się w wydobywanie fal, więc ciężko mi stwierdzić jak wpłynie na to mocniejsze stopniowanie. No i się waham. Tylko nie mam zamiaru ścinać włosów w V ani U, ma być tak, jak jest, tylko mocniejsze warstwy do tego, najlepiej jakby objętościowo były równe, bo zazwyczaj wychodzi tak, że najkrótsza warstwa jest najgrubsza... No nic, muszę pomyśleć.

W załącznikach wklejam zdjęcia włosów ze stycznia tego roku, czyli tak jak wyglądały przed wizytą u fryzjera (w grudniu i tak skracała je o 4 cm) początku marca (u fryzjera byłam końcem lutego), czyli po ścięciu ogona, takie krótkie były! I z dzisiaj, nie zwracajcie uwagi na ich wygląd, o długość chodzi, bo wyglądają jakby chciały a nie mogły, bo tyle co z łóżka wstałam, w dodatku jakiś kosmetyk im szkodzi, ale jeszcze nie wiem jaki i szlag mnie trafia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (48,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (44,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (52,0 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-08-20, 18:23   #4316
201708250935
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Pokaż wiadomość
Śliczne! Tak strasznie podoba mi się Twój skręt

Ooo, skąd ja to znam, w lutym byłam u fryzjera na podcięciu i wystopniowaniu, teoretycznie z długości poszło 3 cm, a w domu ścięłam 8 cm ogona, do tej pory czekam aż odrosną To swoje nieszczęsne ścięcie przeżywam przy każdej możliwej okazji, bo te cm stracone mnie bolą

Aktualnie poważnie myślę nad pójściem i mocniejszym wystopniowaniem włosów, ale z drugiej strony boję się straty długości, bo póki co to nie jest jeszcze ta długość, którą chcę. Chcę je wystopniować, by zobaczyć jak skręt będą łapać, bo wcześniej nie umiałam i nie bawiłam się w wydobywanie fal, więc ciężko mi stwierdzić jak wpłynie na to mocniejsze stopniowanie. No i się waham. Tylko nie mam zamiaru ścinać włosów w V ani U, ma być tak, jak jest, tylko mocniejsze warstwy do tego, najlepiej jakby objętościowo były równe, bo zazwyczaj wychodzi tak, że najkrótsza warstwa jest najgrubsza... No nic, muszę pomyśleć.

W załącznikach wklejam zdjęcia włosów ze stycznia tego roku, czyli tak jak wyglądały przed wizytą u fryzjera (w grudniu i tak skracała je o 4 cm) początku marca (u fryzjera byłam końcem lutego), czyli po ścięciu ogona, takie krótkie były! I z dzisiaj, nie zwracajcie uwagi na ich wygląd, o długość chodzi, bo wyglądają jakby chciały a nie mogły, bo tyle co z łóżka wstałam, w dodatku jakiś kosmetyk im szkodzi, ale jeszcze nie wiem jaki i szlag mnie trafia.
na pierwszym zdjeciu cudowna dlugosc <3 marzy mi sie taka
Stary 2014-08-20, 19:32   #4317
Karen15
Zakorzenienie

Jestem po pierwszym użyciu maski kakaowej z Ziaji. Włosy są bardzo miękkie, chyba się polubimy
Stary 2014-08-20, 19:33   #4318
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ślicznie jak zawsze

Cytat:
Ja mam ulubiony zestaw właśnie i non stop ostatnio go używałam bez przerwy i dziś wyglądałam rano ładnie a jak doszłam do pracy to sucha strzecha, czyżby też za dużo protein?

Myszka, 3 wypisane zestawy spróbuję na sobie dzięki właśnie zarzuciłam olej i myślę co dalej z nimi dziś zrobić bo muszę się obkupić dopiero w to co wypisałaś :P
Stary 2014-08-20, 20:28   #4319
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Curly: trzeba przyznac, ze objetosc masz zjawiskowa ^^
Cytat:
Świetna objętość i ten skręt.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Twoja objętość i skręt mnie rozwalają
Cytat:

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ślicznie jak zawsze
dziękuję!

Nałożyłam olej z czarnuszki na noc,ale smierdzi.Nie wiem co na to powie TŻ.Cuchnę jak benzyna.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 20:56   #4320
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Curly, ale fajne! Aż się cofnęłam zobaczyć w na poprzedniej stronie o co tyle rabanu

Ja dziś zrobiłam sobie wcierkę z kozieradki. Muszę pomyśleć nad jakimś pojemnikiem w w tym bez psikacza połowę wylałam przy próbie nałożenia specyfiku na skórę głowy.

Oprócz tego dałam naftę na skórę głowy przed myciem, potem maskę jedwabną z YR, Garnier Karite + turecką Planetę Organice. Całość dopełniłam glutem i teraz czynię plunking. Mam nadzieję, że nie rozkopę całości przez noc.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2014-08-20 o 21:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości