|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() piękne są te kąciki dla Waszych pociech, mi też się taki marzy ahh ![]() ![]() Lilotka piękna modlitwa. Dzięki za rady co do pampersów, kupiłam 2 rozmiary premium :P czyli 1 i 2 :P jak coś to dokupimy mniejsze.
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Brawo za tytuł ![]() Odnośnie ochraniacza do łózeczka. Mi położna mówiła, żeby nie był zbyt duży, bo krązenie powietrza lepsze. Pościel, jak dla mnie, zbędna na początek. Zresztą mój trzylatek do dziś nie śpi pod kołdrą, a w śpiworku, a poduszkę (taką cieniutką) dostał wraz z nowym łóżkiem ( i tak zwykle śpi gdzieś obok niej ![]() Ever, jeśli chcesz to koło mnie możesz dopisać NIESPODZIANKA ![]() Nie nadrobiłam całego wątku z okresów wyjazdu i nie wiem, czy taka propozycja już padła. Na forum starszego synka przed porodami były dyżurujące dziewczyny, który udostępniły swoje namiary telefoniczne (w klubie lub wiadomością prywatną) i w razie braku internetu można było się z nimi kontaktować, a one przekazywały wiadomość na forum (np. że są w szpitalu, urodziły, nie mają dostępu do neta itp.). Wtedy ten pomysł się sprawdził.
#67 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
jestę
![]() melduję się w nowym wątku ![]()
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Hejka
Melduję się na nowym wątku. Gratulacje dla Kilo i córci. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak się przez Was wkręciłam w urządzanie kącika dla Maluszka, że zamówiłam właśnie łóżeczko ![]()
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
I ja się witam w nowym wątku ! Ale macie tempo
![]() Ever, fajnie, że się zgodziłaś na prowadzenie ![]() Nowa, dziękujemy za poprzedni ![]() Dziewczyny, kąciki super ![]() ![]() Klio, dużo wytrwałości dla Ciebie i Malutkiej Rity. Oby przybierała na wadze jak najszybciej a infekcje się jej nie trzymały ! Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ![]() Mały się tak kręcił przez ostatnie kilka godzin, że pierwszy raz mnie pobolewało. Brzuch miałam strasznie napięty, i mam wrażenie, że jakieś rozstępy mi się pojawiają ![]() I złapałam doła, bo Tż miał przyjechać na sobotę i niedzielę ale raczej mu się nie uda. Ja wiem, że nie powinnam ryczeć bo emocje się na Maleńtasa przenoszą. Ale jak mam nie płakać ? Czuję, że coraz bliżej wszystkiego a jestem sama i bez jego wsparcia. A jeszcze jak słyszę, że nie ma czasu jeść, nie ma czas u na zakupy a pieniędzy z tego za dużych nie widać to mnie trafia ![]() Line, patrzyłam też na to łóżeczko :tak: Zrezygnowałam na rzecz czystej bieli bo nie pasuje mi do pokoju, ale bardzo mi się podoba ! A dziewczyny co do tej mąki ziemniaczanej. Jak byłam mała miałam atopowe problemy ze skórą, mama robiła mi kąpiele właśnie w mące ziemniaczanej. Do dziś zdarza mi się je robić jak mam bardzo suchą skórę. No i mam uda które niestety się obcierają o siebie i jak już mam takie ślady (jak noszę spódnicę czy coś, w te upały się zdarzało) jak malinki normalnie, to zasypywałam sobie mąką i przechodziło jak ręką odjął. Boje się, że mój mały może mieć problemy alergiczne, w sr dietetyk mówiła, że jak jeden rodzic jest alergikiem to prawdopodobieństwo, że dziecko będzie wzrasta do 45 % a jak oboje, aż do 65 % ! Ja jestem i trochę mnie to martwi. Więc polecam mąkę ziemniaczaną- tania, nieszkodliwa i pomocna :tak:
Mój największy Sukces. Oli- 23.10.14 ![]() Edytowane przez PurBlanka Czas edycji: 2014-08-20 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
Hejka!
Wątek zasubskrybowany ![]() ![]() Poczwarkah już proponowała swój nr, ja tam sobie zapisalam ![]() Dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
No to wreszcie znalazłam czas, żeby się Wam opowiedzieć...
Pogoda- u nas koniec lata już od tygodnia chyba, zimno i wieje, że w kurtce muszę chodzić, i pada codziennie- piękna duńska pogoda. Moja wizyta u lekarza skończyła się tym, że dostałam tabletki na kwasy żołądkowe, tak jak już pisałam i zakazem picia kawy. Bardzooo ubolewałam nad tym, bo kocham kawę i stawia mnie na nogi, ale od razu ją odstawiłam i szok- bóle brzucha pod prawą piersią przeszły ino myk! Taka drobnostka. A ograniczałam wcześniej kawę do 1 szklanki dziennie. Za to pojawiły się bezsenne noce, czasami mam wrażenie, że budzę się co 3 h, a czasami, że WCALE nie spałam... i tak np. 3 noce pod rząd i potem w dzień też jak się położę, to leżę tylko ![]() Ale jutro do pracy na 14, to może się wyśpię, o ile zasnę... A do lekarza zapomnialam napisac maila, ze mi przeszlo, to w szoku bylam jak sam osobiscie zadzwonil i pytal sie jak sie czuje. I w ogole wyszlo, ze w moim moczu sa bakterie jakies i czy nie mam objawow zapalenia pecherza itd. A ja nic nie mam, to powiedzial, zebym narazie lekow nie brala, tylko jan beda, to zebym na recepte w aptece odebrala. No ale wizyte mam juz w nastepnym tygodniu znowu. Nagle wyszło, że mogę kończyć swoją szkołę językową, chyba z 3 miechy temu byłam ostatnio, i egzamin końcowy mam 18.11, więc z Tż mam umowę, ze z Małą zostanie- mam nadzieję, że da radę??? Tylko już wiem, że laktator będę musiała kupić, chociaż na te kilka h. Specjalnie się nie przykładam, bo na teraz mi niepotrzebny papierek, ale patrzę na przyszłość, jakby do obywatelstwa czy coś... lepiej ciach za 1 razem i z głowy. Plus mam mozliwosc robienia zadan przez neta zamiast osobiscie przychodzic. Za tydzień do wyremontowanej części domu będziemy się wprowadzać!!! Mam taką kuchnię zastępczą, ze nie mam ochoty totalnie nic robic, wiec odzywiam sie srednio zdrowo :/ Tez bedziemy miec sypialnie w pokoju Emily, bo w 2. pokoju bedzie goscinny, ale na wiosne sie wyprowadzimy od niej ![]() A te skurcze przepowiadajace- to ja ich ani razu nie mialam ![]() A mala czasami tak sie w brzuchu ulozy, ze jest blisko powierzchni zewnetrznej, ze wrecz moge czuc co gdzie ma, i wydaje mi sie, ze jest glowa w dol. Na leb mi siada i w lidlu byla promocja i juz nocnik w kubusia puchatka chcialam kupowac. No ale jak juz sie wprowadzimy, to wreszcie zaczne buszowac za lozeczkiem, wozkiem i meblami ![]() W sumie mam tylko ciuszki, ktore musze wyprac. Malo tego, w remont tyle pakujemy a nagle pralka sie zrypala, musielismy od razu nowa kupic. Jak kasa idzie to idzie szybko... To chyba na tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Przegapilam to...
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ever: dasz rade! egzamin koncowy nie jest taki zly! nas straszyli probnymi, a potem okazalo sie, ze to pikus.
![]() ![]() ![]() a brzuchatkom dobranoc ![]() klio: duzo zdrowka dla malutkiej Rity! ![]()
#76 |
Rozeznanie
|
Ever, co do tych skurczów (skurczy?), to gdzieś czytałam, że niektóre mamy ich nie zauważają, bo myślą, że to dziecko się wypina, a tu się okazuje, że to skurcz, a to dopiero na ktg wychodzi i się wtedy orientują
![]() ![]()
#77 | |
Zadomowienie
|
PURBLANKA wspolczuje... bo moj Tz tylko ze 2x byl w pracy po jakies 5 dni i bylo mi bardzo smutno, przykro, pusto w domu i wtedy w ciazy nie bylam, wiec...
Nie myslalas o tym, zebyscie we 2 byli za granica? (O ile dobrze pamietam, ze za granica pracuje?) ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Nie wiem jak jest poprawnie :P a to mozliwe, nie wiem... ale jak cos czuje to jestem pewna, ze ONA sie wbija, bo to tylko 1 kawalek czuc i ksztalt cialka ![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
A ja się zastanawiałam dlaczego mi powiadomienia o nowych postach nie przychodzą, a wy tutaj się skryłyście
![]() kasiamagda23 sweetdream piękne kąciki macie dla maluszków Klio zdrówka mnóstwa dla Rity i wiele sił dla was! Obyście jak najszybciej zdrowe do domku wróciły ever_92 opisałaś idealnie to co się pogodowo u mnie rozgrywa, już wczoraj w piecu przepaliłam po raz pierwszy Co do skurczy ja w poprzedniej ciąży ani jednego nie poczułam aż do dnia porodu ![]() PurBlanka mąka ziemniaczana niezastąpiona!!! Dziś już lecę spać i będę śniła o pięknym wyhodowanym kalanchoe... takim z herbacianymi pączkami ![]() Życzę spokojnych "bezsikowych" nocek kochane ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ja Sebie je kupiłam ponad 4 lata temu i służyło jeszcze później jako takie łóżko po odkręceniu przedniej części, wciąż jest w świetnym stanie i Mała również będzie je użytkować, tylko my mamy bez szufladki
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Mam wrażenie, że ten wątek przybliża nas do dnia 0 ![]() Klio przeczytała Twojego posta w poprzednim wątku i się wzruszyłam. Ogromne ![]() ![]() Ever ![]() ![]() O mące ziemniaczanej też słyszałam, że jest bardzo dobra na odparzenia, no i bezpieczniejsza niż chemiczne maści. |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Lilotka dziś właśnie w Polo wdziałam piękne kalanchoe. ale w ogromnych donicach a mi już miejsca brakuję :P po za tym kwiaty to głównie mam albo z sadzonek wyhodowane albo z hurt. ogrodniczej gdzie się na nich znają, nie z hipermarketów, jutro pojadę do miasta i poszukam takiej mniejszej roślinki. A jakie masz kolory? Co roku ci kwitną?
mortisha84 mnie chyba nic nie przybliża bo ja na ostatku jestem jeśli o termin chodzi ![]()
#82 |
Raczkowanie
|
Dobranoc
![]() przesyłam dobre fluidy coby Was nic nie kuło i nie bolało ![]()
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak Nowa po wizycie? Chyba się nie odzywała? Czy przgapiłam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak kwitną mi, ale przez miesiąc po przekwitnięciu zaciemniam je wstawiam do pudełka i słabo podlewam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki za podziekowania
![]() Klio kciuki za malutka. Nie odniose sie do reszty bo nie mam glowy. :-( Moja/wizyta skonczyla sie skierowaniem do szoitala :-( Szyjka sie skrociła. Brzuch twardy i skurcze. Do tego glowka mocno na nia naciska. Tak czulam ze cos jest na rzeczy bo az mnie od wczoraj bolalo w pipi i sikanie co chwile. ![]() Takze Farminko wirtualnie szpitalowo. Bede miala wymaz tego paciorkowca i zobaczymy jak sprawy sie beda mialy, gdyby bez poprawy to sterydki na plucka. Dobra/wiad ze z mała ok. Wazy 1855 g ![]() Takze prosimy z Majunią o kciuki.
#86 | |
Zadomowienie
|
NOWA to niezafajna nowina...
kciuki!!! :thumbup: trzymajcie sie!!! ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lilotka fajno że zacieniasz dla nich to bardzo miłe ![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo mocno trzymam kciuki za Was, będziesz miała możliwość odezwać się ze szpitala?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.