|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
olgamikolajek
Super ![]() bardorja Dla mnie oskary są oklepane.. My na sesji narzeczeńskiej zrobiliśmy zdjęcie z podziekowaniem, kupiliśmy piękne ramki i po ślubie rodzice wymienią sobie to zdjęcie na ślubne wykorzystując ramki ![]() Byliśmy na sali potańczyć. Dziś zaprosiliśmy obsługę i byliśmy mega po.sr.ani.. Nie wyszlo super Zaplaciliśmy też księdzu. Nie wiedzieliśmy ile, ustaliliśmy między sobą 400zł. Ksiądz nic nie wołał, bardzo fajnie, położyliśmy 400, nawet nie patrzył ile i jak tam tylko bardzo sie cieszył i dziekował
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201
Cytat:
My daliśmy na święta ogromny obraz z nami i małym malowany że zdjęcia więc znowu dawać ramke to za dużo. Jak damy radę pewnie jeszcze kwiaty będą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
domar123
bardzo ładna, klimatyczna sala Must nie wszystkie PMki są szczupłe, i nieraz się zdarza że te należące do drugiej grupy są piękniejsze niż te do pierwszej ![]() Ad rem już tak niewiele Wam zostało.. ![]() Kishlaczkowa ja pamiętam od domu do pierwszego tańca. Potem już z teggo podekscytowania średnio kojarzyłam ale i tak dużo pamiętam, i żałuję że już po ![]() olgamikolajek pięknie wygląda, ten tył jest bajeczny
|
|
#2284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anasthesia ja zamówiłam dwa bukiety koktajlowe -kosztowały po 70 zł ale były przecudne . Kwiaciarnia stanęła na wysokości My średnio wydaliśmy po 150 zl na jednego rodzica , tak się składało wszystko w podobnych cenach + bukiety.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
mnie się też te oscary nie podobają... dla mnie trochę zalatują kiczem, ale wiadomo, co kto woli
moi rodzice i teściowie nie trzymają takich bibelotów w domu, więc chcieliśmy kupić coś, co im się przyda dlatego dla mam biżuteria, a dla tatków stalowe długopisy z grawerem.
|
#2286 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Na pewno pójdzie Wam w dniu ślubu taniec dobrze, a nawet jeśli coś pomylicie to jestem pewna, że nikt nie zwróci na to uwagi
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
olgamikołajek ślicznie wyglądasz!
Co do prezentów dla Rodziców, my mamy fotoksiążki ze zdjęciami od ich narzeczeństwa po nasz ślub ![]() Zastanawiamy się jeszcze nad prezentami dla świadków, macie jakieś pomysły???
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Panna Izabela;47751072]U nas ma być 3 księży, w tym mój wujek... Tylko zastanawiam się - kiedy
przecież przed obiadem jest toast, każdy z szampanem w ręku przygotowany do śpiewania 100 lat a tu pomódlmy się =QUOTE]tam byl normalnie toast na środku sali, a kiedy goście już zasiedli do stołów, podano obiad, wtedy ksiądz poprosił o powstanie i krótką modlitwę. Nie wyszło to źle chociaż goście byli nieco zdziwieni. |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
My świadkom kupiliśmy po mega ramkach. Takich na bodajże 10 zdjęć. Ale to daliśmy parę dni po weselu, już na spokojnie. W trakcie wesela tylko zadedykowaliśmy piosenkę
![]() Rodzicom kupowaliśmy aparaty fotograficzne + bukiety kwiatów. Tż chciał dla swoich cyfrową ramkę, ale moim zdaniem to taki sam kurzołap jak te wszystkie oskary, statuetki itp. Wiedziałam, że naszym rodzicom ani się to nie przyda ani to zbyt estetyczne, tylko pokoje zagraca. Ktoś wspominał o storczykach i drzewkach szczęścia - moim zdaniem to już trzeba dopasować do mamy wiem, że moja storczyka by nie chciała, a takie drzewko tak, za to ja na odwrót
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#2291 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też chcę uniknąć kurzołapów. Stwierdziłam, że skrzynka jednak może im się na coś przyda, no i to sposób na przekazanie w trwałej formie słów podziękowania
Będę musiała pochodzić po sklepach i poszukać jeszcze jakiegoś drobiazgu dla mam, bo jednak ceny kwiatów mnie dobijają, wydaje mi się, że mogę lepiej zainwestować te kwoty.A co do tańca, kieruję się tą samą dewizą, co Lin Jak coś spieprzymy, to tylko my będziemy wiedzieć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2292 |
|
Rozeznanie
|
Chwalę się bucikami ślubnymi.
Moje i TŻta |
|
|
|
#2293 |
|
Zadomowienie
|
Wyjdę na taką co tylko krytykuje ale jak damskie buty mi się podobają , tak męskie zupełnie. Jestem przeciwniczką dostosowywania Tż pod kolor przewodni. Ciężko będzie potem te męskie buty wykorzystać.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2014-08-20 o 22:06 |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
ja natomiast skusiłam się na kurzołapy, chociaż aż takimi kurzołapami to nie sa, nie dość że z akrylu, to nie widać na nich kurzu
zresztą moja mama sprzata 5x dziennie, tak jak i teściowa. a statuetka stoi u nich w salonie żeby ją było widać do tego daliśmy im kosze.siostra dwa lata temu kupila wielki kosz, to stoi też na meblach ( z wódką w środku) na pamiątkę. to to dopiero kurz łapie świadkom nic nie dawaliśmy, chociaż nasz znajomy kelner ktory zna też moją świadkową dał jej kieliszek z napisem "sważka <3" na stół a ona myslała że to od nas
Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need. 🤍 ______________________ Edytowane przez czekooczekolada Czas edycji: 2014-08-20 o 22:35 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2296 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja też wklejam zdjęcie moich butów m_czolenka_badura_2141-69-194-p_1.jpg, mam takie jak na zdjęciu tylko kolor kość słoniowa.
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
My coś w stylu koszy kupiliśmy chrzestnym. Z tym, że podstawa to nie były kosze, a jakieś ładne pudła. Wstawiałam zdjęcia w klubie. Sama kiedyś dostałam w takim koszu kwiaty, kosz wylądował w piwnicy, a potem śmietniku bo nie wiadomo co to to z tym robić.
Może mam zapędy na minimalistkę
|
|
|
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
olgamikolajek cudownie wyglądasz Must Bardzo ładnie sie komponują , tylko pewnie Tż już tych butów nie wykorzysta, chyba że lubi takie ![]() kallina_2014 bardzo ładne, wykorzystasz nie raz
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piekne! Ja tez nie przepadam za statuetkami ![]() Nasze prezenty dla mam kuferek na bizu z bransoletkami w srodku, na kuferki bylo wyszyte Mama Panny Modej/Mama Pana Mlodego i czekoladki, dla tatow grawerowane szklanki na whisky i butelka whisky dla druhen bransoletki i czekoladki, dla druzbow grawerowane kieliszki i minuaturki wodki plus swiadek TZta dostal dodatkowo grawerowany scyzoryk a moja swiadkowa dodatkowe alko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
Must
|
|
#2302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, są różne pary, ja chyba jestem zbyt zacoana ![]() Cytat:
ciężko mi po prostu dyskutować o wszystkim z rodzicami, gdy podjęłam temat jeszcze raz, to mój tata powiedział, że w takim układzie nie przyjdzie na wesele. Chociaż przyzwyczaiłam się do ich szantażów różnych, to miałam na końcu języka "to nie przychodź"....Cytat:
Cytat:
) z tekstem podziękowań. U rodziców tż stoi to za telewizorem, bo nigdzie indziej nie ma miejsca. A podczas podziękowań czytała tekst - dla mnie mega słabe, jej mąż wtrącił tylko na koniec "dziękujemy". Ja się sama nie mogłam skupić na tym, co ona tam dukała.... My nagraliśmy filmik z podziękowaniami, jesteśmy kiepskimi mówcami, a czytania sobie nie wyobrażam. 9 dni do ślubu, a największy problem jest z prezentami...Najłatwiej mam z chrzestną moją, bo jej dajemy przed/po ślubie, kupimy jakiś dobry kosmetyk plus słodycz i tyle. A właśnie, 9 dni do ślubu !!! Ciągle się zastanawiam, kiedy to zleciało... Nie mogę się już doczekać, ale z drugiej strony.... Jakoś tak mi smutno będzie bez tych przygotowań, no i ten wielki dzień już będzie za mną, będę musiała w końcu iść do pracy... A tak mamy co robić i na co czekać... Jeszcze jedna prośba: gdybyście mogły mi podać, gdzie kupowałyście/zamawiałyście balony, o ile to robiłyście, byłabym wdzięczna. Mamy niby miętowo-brzoskwiniowe wesele, ale z tej brzoskwini mało co wyszło, kwiaty głównie i to w jasnym pomarańczu tak naprawdę. Ale balony mamy tylko białe, nie możemy znaleźć ani jasnopomarańczowych, ani miętowych, internet już przekopałam cały... docik - współczuję sytuacji... mój dziadek zmarł 2 lata temu, a bardzo chciał dożyć prawnuków, moja babcia zmarła rok temu, oboje cierpieli, ale wiedzieliśmy, że to koniec (w przypadku dziadka mniej, ale jednak). Też się zastanawiałam nad przesunięciem ślubu, zwłaszcza że z dziadkiem tż źle, a brat mojego dziadka też jest w kiepskim stanie... Ale chcemy założyć rodzinę bez względu na to, czy ktoś umrze czy się rodzi, tak niestety w życiu bywa, że jedni się rodzą, jedni zakładają rodzinę, inni umierają.. A ślub jest raz w życiu, to Ci się nie wróci nigdy. Głowa do góry, wiem, że to trudne, ale w tym dniu wy jesteście najważniejsi, a myśli o innych, czy też żałobę, ma się w sercu, nie musi być to widać.
|
|
#2303 | |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję, mam biustonosz z obniżonym tyłem, który idzie przez brzuch
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeszcze dziś i jutro będzie ten dzień!!!
Dziś stres jest słabszy Wczoraj było gorzejczekooczekolada Dziękuję za opinię sali Linaewen Tylko my znamy układ i tylko my wiemy że w ogóle jakiś układ będziemy tańczyć ![]() Must Super buciki ![]() kallina_2014 Niezła szpila ![]() Jeśli chodzi o prezent dla rodziców to że niby ramka na zdjęcia to też kurzołap. Może i tak, ale to widać o co chodzi, a jakis tam oskar to mi nie za bardzo.. Poza tym każdy rodzic chyba, albo no większość ma na swoich pułkach (juz jako dziadkowie jak sie przyjeżdza z wnukami) zdjęcie dzieci ślubne. Także ramka jak najbardziej jest przydatna. Moim rodzice mają zdjęcia ślubne moich sióstr i zdjęcia swoich wnuków. Też chcę dołączyć do tego regału Jakbym ja im tych ramek nie kupiła to sami by to zrobili, a tak to nie tylko zdjęcie będzie od nas, ale też ramka.Dzisiaj idę kupić bolerko no i jakieś białe baleriny bo niestety trochę buty cisną..
|
#2305 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli mowa o podziękowaniach dla rodziców, to u nas nie będzie ich na weselu (bez koszmarnej pioseneczki o cudownych rodzicach i tańców w kółeczku), jedynie wzmianka w formie info, że jako element osobisty odbędą się one prywatnie.
Z kolei w kwestii prezentów - póki co będą fotoksiążki, a na więcej nie mamy pomysłu
|
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
My daliśmy po storczyku (mojej Mamy się trzyma mimo, że dosypał do niego zwykłej ziemi; za to Teściowej usechł...) i dębowej.
|
|
|
|
#2307 |
|
Konto usunięte
|
U nas kurzołapy odpadają, biżuteria też (moja mama nie nosi), kwiatki też niekoniecznie, kosze prezentowe nie pasują nam i w sumie nie wiemy. Może jakieś wyjście do dobrej restauracji czy coś, no nic do głowy nie przychodzi.
|
|
|
|
#2308 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za miłe słowa o bucikach.
Absolutnie się nie obrażam za krytykę. Mam taki charakter, że jak coś mi się podoba, a innym nie, to mi nie przeszkadza to, aby to nosić. Chcieliśmy, aby i Pan Młody był powiązany z kolorem przewodnim. A TŻ lubi taki ciuchy więc wykorzysta buty w przyszłości. Są to buty taneczne ze wzmacnianą podeszwą, ale one nie nadają się do noszenia normalnego. To znaczy można, ale zniszczą się szybciutko. My dla rodziców planujemy nasze zdjęcie w ramkach. Ale ramki chcemy dostosować do wnętrz ich domów. Planujemy podziękowania dla chrzestnych, dla świadków nie. |
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my damy rodzicom i dziadkom taką ramkę jak dostaniemy zdjęcia od foto.
|
|
#2310 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

ale i tak dużo pamiętam, i żałuję że już po 
15:00

przecież przed obiadem jest toast, każdy z szampanem w ręku przygotowany do śpiewania 100 lat a tu pomódlmy się =QUOTE]

jestem wyluzowana, ale dla mnie takie zachowanie to porażka. Co Twój tż na to? tylko mu świadka pogratulować.