|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Dla mnie Monika to Ty nie rodzisz jeszcze , gduybys rodzila to nie dalabys rady pisac na forum czlowiek wtedy mysli skupic nie moze ani nic a co dopiero zdawac relacje co 5 min , ze szpitala na pewno by Cie nie puscili gdybys rodzila , przeciez to jest niemozliwe zeby kilka dni rodzic samemu w domu , skoro masz takie skurcze jak twierdzisz juz tyle czasu to powinni albo Ci je zatrzymac albo je przyspieszyc lekami przeciez to pewnie jest grozne dla dziecka , jesli jest tak jak mowisz to idz do innego szpitala moze tam potraktuja to powaznie . Powodzenia
ps a co do blokady porodowej to chyba nie ma zcegos takiego , skurcze jak beda to beda i zadna sila ich nie zatrzyma , dobrze by bylo tak umiec nad nimi glowa panowac
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2014-08-21 o 08:42 |
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Czesc dziewczyny ;-)
Widzę ze niedługo większość pojedzie na porodowki. A ja póki co nie czuje tych skurczy jak wy. Hym pewnie jeszcze poczuje ;-) Zjadlam śniadanie teraz co tu robić. Maz sie dowiedział ze od następnego tyg robi do 18 w pracy i przez cały wrzesien soboty też pracuje musi iść do szefa ze ma żonę w ciąży i wolne chce tydzień musi mi pomoc po wyjściu ze szpitala. Eh |
|
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
nioo ja tez schizuje hehe jak mnie cos zaczyna bolec to od razu na pewno rodze:P a potem bedziemy sie smialy jak zobaczymy faktyczne skurcze ze ich nie da sie pomylic z niczym innym
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to prawda 3 dni to za dlugo na rodzenie przeciec nawet 20 h to dlugo u Ciebie to akurat powoli pora juz na rodzenie bo chyba jestes pierwsza na liscie startowej
|
|
#2407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo,ciekawy ten materac, nie spotkałam się z takim. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47790876]Kule.widzę że ucichla akcja... A ja spać nie mogę Aneta??? Zazdroszczę opanowania, mnie tego pewnie zabraknie. Widać że już wiesz o co chodzi 3mam kciuki ![]() Monika mam nadzieje że udało ci się zdrzemnac i nabralas sił na dalszą akcję ![]() Witam się w 36tc [/QUOTE]wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Cytat:
padłam
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już kilka dziewczyn tu pisało, że to chyba nie skurcze porodowe, bo Maleństwo się rusza. Doświadczone Mamusie, możecie mi powiedzieć, jak są skurcze, to nie czuć ruchów Malucha??? Ja na razie skurcze mam bardzo delikatne (tzn. wydaje mi się, że to skurcze ), i zazwyczaj Mała zaraz po nich szaleje
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2410 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to dzisiaj ten lidl...ale nie ruszam sie z domu :p Czekam na relacje od lekarza ![]() Cytat:
Ziemniaczki, łosoś z patelni i sałata ze śmietana szybko sie robi i z głowy :pCytat:
wstawiłam tam zdjęcie z tymi książkami ale pewnie jestes na tel i nie widziałaś ![]() "Rodzina Casteel" i druga cześć to "Mroczny Anioł" juz sie nie moge doczekać poniedziałkowej paczki z tymi książkami ![]() Cytat:
Nie znam sie bo nie rodziłam ale pewnie każdy rodzi inaczej z tego co kojarzę to Monice podali juz antybiotyk na gbs wiec cos sie tam dzieje a chyba pisała, ze nawal kobiet na porodówce ja po tym co przeczytałam raz u sierpniowek to juz jestem w stanie uwierzyć we wszystko...dziewczyna ze skurczami pojechała Taxi do szpitala w nocy i nie było miejsca i dali jej tabletkę na większe rozwarcie i ....kazali o 6 rano jechać do domu bo miejsc brak a ona biedna z bólem prosiła, ze nie ma czym jechać (Taxi zawalone bo weekend) to ja i tak wygonili i kazali wrócić o 11 juz rodzic...ona wróciła po dwóch godzinach chyba bo rodziła i jeszcze ta tabletkę przecież jej dali...no i tez relacja była co chwile...takze jedne dziewczyny maja siły i chęć pisać a niektóre nie a z tym odsylaniem do domu to byłam juz wtedy zaskoczona...tym bardziej, ze dali jej tabsy na większy rozruch...Dzanet-spełnienia marzeń Dwie noce śpię jak zabita...wstaje dwa razy ale zasypiam z miejsca znowu regeneruje sie do porodu? :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2412 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobryyy...
Dzisiaj wizyta na 12,o 11.30 ktg więc trzeba wstawać i się ogarnąć a mi się tak nie chce, że masakra... Najchętniej to bym jeszcze pospała i nie wylazła z łóżka... Dzanet kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i szybkiego porodu... Ja mam urodziny we wtorek, może synuś zechce wtedy wyjść? Małż mówi że lepiej nie bo jak odziedziczy po mamusi charakterek to załamka... Hehe... Dobra zwijam manatki i wstaję... Dziś może dowiem się czy to już bliżej jak dalej... |
|
|
|
#2413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tam też nie panikuję, tylko wsłuchuję się w siebie i nie sądzę, żeby godzinę zero pomylić z czymkolwiek innym Współczuję Ci Aneta, że tak mało badań, przecież to niepoważne. A co do wagi dzidzia i rozwarcia, to ja też nie wiem jak u mnie, bo mam rzadko wizyty, widzę, że dziewczyny mają tu częściej niż na początku ciąży, co 2 tygodnie np. a ja co miesiąc.
|
|
#2414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I prywatnie tez sie nie da? A tego paciorkowca tez nie robią? Oni to maja leciutkie podejście ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2416 |
|
Wtajemniczenie
|
a dziewczyny czy wasze maluszki w brzuchu tez sie tak budza od byle glupoty, np wstane w nocy na siku mala od razu sie budzi i zaczyna wariowac, wsiadamy do auta bankowo w aucie od razu sie budzi i zaczyna wariowac, co bym nie zrobila to ciagle sie budzi jak leze i sie nie ruszam to spi ladnie , ponoc zachowanie w brzuchu ma pozniej odzwierciedlenie i boje sie ze mala bedzie mi sie budzic od byle czego
|
#2417 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nie wiem jak z ta godzina zero ostatnio w De dziewczyna urodziła pod Primarkiem wiec nie sadze zeby z mocnymi skurczami sobie urządzała zakupy po 10 minutach na chodniku dzidzia była z nia chyba, ze sobie przypomniała w ostatniej chwili, ze nie ma ciuszków na wyjście dla dzidzi i myślała, ze zdąży Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
dzanet2108 gratki za kolejny tydzien i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
![]() Antananariwa ja tez mialam podobny sen,pisalam o tym jakis czas temu ![]() 88madziuszka88 ja ci nie pomoge bo mnie nic nie boli i w ogole... ale mi np ginek zostawil nr tel i jak cos sie zacznie dziac to mam dzwonic. A co do wizyt u gina ja mialam ostatnią 13.08 i zwolnienie mam juz do porodu i zadnej wizyty juz nie mam...teraz tylko mam wyznaczane ktg ![]() Witam się jejku snilo mi sie ze przenosilam ciąże w ogole sie wkurzylam jak sie obudzilam ech takie glupie sny ze sie nie wyspalam...i martwi mnie tez troche to ze tyle porodówek jest zawalonych i tak do domu odsyłaja te biedne kobiety to bedzie moj pierwszy porod i liczylabym na lepsze warunki ... niby tak malo dzieci sie w Polsce rodzi a oni nie maja miejsc?nosz kur**!o co tu chodzi?
|
#2419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie w aucie to od razu brzuch przybiera dziwne kształty ale w nocy jestem w szoku bo nie budzi sie wcale...wstaje tak około 2 pierwszy raz a drugi około 5 jak tz idzie do pracy i o tej 5 czasaaami cos sie tam ruszy ale za moment spokój oj niech to sie przeniesie na zycie poza brzuszkiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, jakoś mam przeczucie. Po prostu. ![]() 10 minut? Szybko poród. Oby każda z nas tak szybko miała ![]() Paulinka, pewnie u Ciebie się zacznie niespodziewanie, przecież ja też nie miałam jeszcze do niedawna żadnych zwiastunów, a tu proszę. Ale widzicie, co ciąża to inna historia, niby podobnie przeżywamy, ale przecież każda z nas inaczej. Podoba mi się, że mogę się od Was dowiedzieć co może mnie potencjalnie czekać, to mnie uspokaja, bo mam obraz, zróżnicowany porządnie, jak to może wyglądać.
28 sierpnia 2014 r. przyszedł na świat Maleńki Cud - Nasz Stasinek Edytowane przez 88madziuszka88 Czas edycji: 2014-08-21 o 09:58 |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chodzę lub coś robię to mniej,czasem stuknie ale odpoczywając czuję go ciągle,no i w aucie cichutko jest Jedyny wyjątek to jak myję naczynia to też napiera ale to samo przy nalewaniu wody do wanny,czasem myślę,że tak reaguje na odgłos wody,może to słyszy w jakiś sposób
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Ja wstaję w nocy raz ale o różnych godzinach, zależy czy się napiję wody na wieczór czy nie... No i wtedy Maluch się budzi i się wierci, czasem zdążę zasnąć a czasem nie mogę przez te szaleństwa... A no i nie lubi pozycji na lewym boku, wtedy zaczyna kopać w ten bok...
My już po śniadaniu a mi się jeszcze bardziej chce spać... Co się dzieje? Aisa może mój organizm też chce się wyspać na zapas...? |
|
|
|
#2423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez byłam w szoku z tymi 10 minutami tak napisali ale jak było? moja mama rodziła 2-2,5 godziny i twierdzi ze bardziej ja czasem bolało na okres takze tez by przegapiła w ostatniej chwili wpadała do szpitala...ze mną to wody jej odeszły i zaraz sie urodziłam a z siostra to babcia sie uparła zeby jechała do szpitala a ona sobie przyszła z pracy i powiedziała, ze ja żołądek pobolewa w obu przypadkach nie zdążyła podpisać nawet papierów przed porodem bo juz byłyśmy na wylocie teściowa znowu 3 razy męczyła sie strasznie...Im bliżej porodu tym bardziej stresuje mnie oglądanie porodów ale i tak to robię bo jak widze jak sie męczą a pózniej dostają to znieczulenie to ulga mnie dopada, ze to pomaga :p takze chociaz tyle...chociaz i tak nadal mam bardzo pozytywne nastawienie bo i tak musze to zrobic wiec wole sie nie nakrecac negatywnie tylko co ma byc to bedzie a pewnie spanikuje jak sie zacznie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co?chyba wroce do lozka spac... ta pogoda jest straszna
![]() co do porodu,nigdy nie ogladalam jeszcze porodow i nie zamierzam bo jeszcze nie urodze ze strachu zyje w błogiej nieświadomosci
|
#2425 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja jestem w szoku, ze zasypiam od razu znowu jak sie położę tzn około 2 zawsze od razu padalam po wizycie w wc ale o tej 5 to sie wiercilam jeszcze ponad godzinę a teraz tak zasypiam od razu, ze nawet nie widze jak tz wchodzi do sypialni i zapala światło bo szuka skarpetek a spać chodze maksymalnie o 23...w dzień tez mnie dopada ale staram sie nie zasypiać bo sie boje, ze w nocy bede sie męczyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja to cisnę wszystkie te programy i jeszcze tz musi biedny ze mną jak jest w domu...oswajam go ale on juz mowi "dooobra idziemy rodzic nasze a nie mi tu :upe: obcymi zawracasz" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też wolę na głęboką wodę ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
Dzanet wszystkiego co najlepsze, zdrowka, mnostwo milosci, pieniazkow i szybkiego porodu ![]() Leze jeszcze w lozku a mialam skoczyc do lumpka, zatankowac auto i zajechac do apteki i pepco super uczucie jak jednoczesnie cos sie chce i nie chce Nie wiem co dzisiaj na obiad, ale chyba rozmroze golabki, to dorobie tylko sos i ugotuje ziemniaczki. Wczoraj mialam zgage- zadna nowosc, ale wzielam ten gaviscon i fakt jest bardzo skuteczny, ale czemu nikt mi nie powiedzial, ze jest meeega obrzydliwy? blee poprostu ![]() Ja w nastepny czwartek tez mam ostatnia wizyte, nie mialam robionych czesciej, normalnie co miesiac. Mam miec pobrany ten gbs i ktg. A potem do porodu raz w tygodniu ktg. Mowil ze wystawi mi tez zwolnienie do planowego dnia rozwiazania. A co bedzie jak urodze po terminie? I czy macierzynski zaczyna sie liczyc z dniem przyjscia na swiat malenstwa automatycznie? Ktoras sie orientuje?
|
#2428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo skoro jest opcja 100 % przez 6 miesięcy i 60 % przez 6 miesięcy albo 80% przez 12 miesięcy to wnioskuję że coś gdzieś trzeba wypełniać.
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie budyn ;-) no i miałam wiśnie więc wiśnie wrzucalam do niego mniam.
Moja mala też śpi w nocy nawet jaj wstaje i lubi jak śpię na lewym boku ;-) Miałam iść do sklepu ale no nie dam rady jakaś obolala jestem nie mam sklepu pod nosem w sumie tylko pół km do sklepu no ale...póki co zaspokoilam swoj głód słodyczy ;-) |
|
|
|
#2430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Dzanet - wszystkiego najlepszego i gratki za kolejny tydzien Co do ksiazek Emily Giffin - lekkie, przyjemne i fajnie sie je czyta. Uwialbiam ta pisarke za jej styl pisania i polecam wszystkie jej ksiazki. Monia - widze, ze akcja sie nie rozwinela. Myslalam ze do rana urodzisz... no coz bidulko, musisz dalej czekac i jakos to wytrzmac. Ja od kilku dni mam tak, ze brzuch mi twardnieje na kilka sekund i odczuwam przy tym bole w podbrzuszu. Dzieje sie tak kilka razy na dzien - czy to te skurcze przepowiadajace? Poza tym mam wrazenie, ze moj brzuszek jest mega ciezki... Jutro o 17 mam wizyte i jestem ciekawa co powie lekarz. A co do obiadu - ja mam dzis wolne, bo wczoraj zrobilam duzy gar leczo i pozostalo nam na dzis. Moge leniuchowac ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
ja poki co sie w tym nie orientuje. Musze zapytac kadrowa jak bede zawozila po niedzieli kolejne zwolnienie do pracy. ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
cos czuje ze przed obiadem bede go gotowala
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

był w 2013r

.

27.07.2013 Ślub

w ogole sie wkurzylam jak sie obudzilam ech takie glupie sny ze sie nie wyspalam...i martwi mnie tez troche to ze tyle porodówek jest zawalonych i tak do domu odsyłaja te biedne kobiety
... niby tak malo dzieci sie w Polsce rodzi a oni nie maja miejsc?nosz kur**!o co tu chodzi?