|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień dobry!
U mnie pogoda dziś typowo jesienna. Pada bez przerwy. Miałam się dziś wybrać na zakupy, ale chyba jednak poleniuchuję w łóżku z książką. Nowa ![]()
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
II kreski - 14.02 ![]() pierwsze USG - 5.03 ![]() Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Cytat:
Rogala do karmienia polecam, naprawde ułatwia życie ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie noc w miare ok, tylko raz wstawałam ![]() Pogoda jesienna, choć już się przejaśnia. Nie znoszę, jak rano wychodzę z sypialni a na korytarzu zimno, brrr ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Huraaa, ja wreszcie wyspana!! Mimo okropnego snu... taki mialam, ze ja sie obudzilam to plakalam jak bòbr ;( Snilo mi sie, ze Tz spotykal sie z inna, dzwonil co troche do niej a mi gadal, ze nie ma zadnych kolezanek... ale ja jestem zazdrosna o niego :/ Na szczescie zasnelam chyba od razu. Poduszke do karmienia znajome mialy i ciagle uzywaly i polecaja, w Pl tez takie drogie sa? Tu widzialam po 150zl... A co do rodzenstwa to byc moze prawie rok macierzynski, pozniej rok musialabym popracowac i moze bedziemy sie starac, bo Tz synka chce ![]() Ale zobaczymy jak nam pojdzie z pierwsza dzidzia. Tz sie boi troche, ze ja mloda, troche.nerwowa czy narwana i ze bede sie wkurzac, bo ja chce szkole robic po 25 roku zycia i zebym.stresu nie miala i na dziecko sie nie darla, jak bede sie np. Uczyc. U nas to takie roznice wieku w rodzenstwie... brat 35 lat, siostra 29, ja 22, mlodszy brat 13 wiem w sumie z nikim nie mialam kontaktu dobrego... a najstatszy brat to czasami jak "obcy". Ale z.2. str dla kazdego miejsce w.domu bylo, mimo ze maly dom, bo kazdy po kolei w pewnym czasie sie wyprowadzal ![]() Przed praca musze jeszcze pranko zrobic i lazienke ogarnac, wiec chyba zaraz wstaje.
#125 | |||
Zadomowienie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() PurBlanca - wg mojej wiedzy, takie poduszki - kliny są zalecane, kiedy dziecko ma problem z ulewaniem. Prostym sposobem jest też podłożenie jakichś książek pod nogi łóżeczka z jednej strony, żeby był pochył. Ja też patriotka ![]() ![]() Współczuję Ci rozłąki, ja bym chyba nie potrafia tak. Po 8 godzinach już czekam na Tż ![]() My z mężem warsztat dzieciowy zamykamy ![]() ![]() ![]() Alapiotrek, ja mam fasolkę do karmienia z Mothercare, polecam, nie wiem jak by mi kręgosłup wytrzymał bez niej. Potem używałam do asekuracji przy siedzącej Zosi. Wczoraj Zosia zapytała jakie imię dla brata wybraliśmy ![]() ![]() Miłego dnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Dziubeka ma takie sznureczki z zawieszka za 15zł tylko bez graweru. Znalazłam konika na biegunach, dziewczynkę, chłopczyka i grzebie dalej
![]() kolory srebrny, złoty i miedziany. Osobiście mam od nich zawieszke z grupą krwi i kryształkiem i nic mi sie nie rysuje ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Witam się deszczowo w nowym wątku
Kliotrzymam kciuki za Ciebie i Ritę. Przepiękne imię dla małej. Nowa, Farminka powodzenia w szpitalu, obyście jak najdłużej wytrzymały w dwupakach. Kazdy dzień jest ważny i za każdy dzień trzymam kciuki. Ja na razie nadal nie mam łóżeczka, ale za to mam wózek, muszę zrobić w końcu zakupy na gemini bo do rozpakowania już tylko 8 tygodni, wiec żarty się kończą. Nie wiem czemu, ale nie potrafię się za to zabrać, bo nie potrafię się zdecydować na nic. Może pojadę do Ikea i tam kupię te podstawy, podstaw, a po porodzie zobaczę co mi brakuje i dokupię. Zastanawiam się tez na kupowaniem wanienki, bo mam tak fajnie wyprofilowaną i dużą umywalkę że najbezpieczniej będzie mi kąpać dziecko w umywalce. A potem jak już junior będzie siedział to będzie trzeba zaopatrzyć się w wanienkę. Cały czas nad tym kombinuję. Ja od wielu tygodni mam bardzo silne i bolesne skurcze na wysokości łona i brzucha ale już do tego się przyzwyczaiłam, bo widocznie u mnie tak musi być. Ostatnio doszły takie ostre, krótkosekundowe no ale cóż, nikt nie powiedział że będzie łatwo. Wszystkie badania mam wzorcowe, cukier idealny, krew super więc nie marudzę, żeby nie sprowokować losu. Jutro wizyta więc zobaczymy jak z innymi parametrami ale wydaje mi się że będzie ok. Ja już nie zdążę, także zostanę z jednym, ale gdybym mogła o tym decydować to wolałabym przerwę między dziećmi ok. 5 lat. U mnie to już nie da rady więc to tylko dywagacje teoretyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj była znowu na porannej wizycie ta lekarka co mi usilnie chce leki odstawiac. Znowu proponowała rezygnację z kroplowki,ale ostatnim razem jak jej posluchalam to dostalam mega bolesnych skurczy i zrobiło mi się rozwarcie,więc wolalam nie ryzykować i dalej leże pod kroplowka. Masochistka ze mnie : brzydal: |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
FARMINKO tez sie tam trzymaj!!
ale to brzmi, 35 tydzien wow, naprawde !! ![]() ![]()
#130 |
Raczkowanie
|
Jedne zamykają warsztat inne otwierają
![]() nam marzy się trójeczka, byłoby idealnie, ale czas pokaże co to bedzie ![]() na ten moment warunki finansowe i mieszkaniowe pozwalają na jedno ![]() Koleżanka wczoraj pojechała do szpitala, umówiona bo przenosiła już kilka dni i mieli jej dawac kroplówke z tego co pisała i kurcze nie wiem co u niej... napisać? nie chce sie narzucać czy przeszkadzac... chyba poczekam na wiesci ![]() głowa mnie rozbolała ![]()
![]() |
#131 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Noo 35 tydzień - to tak dumnie już brzmi ![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja powiem szczerze, że już od kiedy wiem ze dziecko na pewno ma więcej niż pół kilo, to mega się psychicznie odprężyłam, bo wiedziałam że od tej wagi są szanse. A jak jest 1855 to już myślę że naprawdę "świat i ludzie" ![]() Oczywiście trzymam kciuki żeby mała jeszcze trochę została w brzuszku ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
Wróciłam od położnej. Mam swój plan porodu
![]() Ja uważam, że nr tel to lepiej jednak w klubie...
#137 |
Wtajemniczenie
|
Abrakatabra myślę,ze chciała mnie jutro do domu puścić. Taka jakaś lekko podchodząca do sprawy jest. Wczoraj był ordynator to kazał leżeć, kroplowki i ze każdy dzień na wagę złota, a ona tak... Koleżanka z sali w 32 TC jest, szyjki nie ma, pessar spada, rozwarcie 2cm, a tez jej proponowała wyjscie... Szok.
To gdzie można te numery alarmowe znaleźć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w SR, prowadząca mówiła, że jak mocno poproszą to sprzedają ten żel za niecałe 40 zł (dla kursantek) Kolejny edit: W składzie nie ma nic drogiego i szczególnego co potwierdzałoby cenę. Druga sprawa, położna twierdziła, że on głównie nadaje poślizg i ten sam efekt uzyskują po użyciu parafiny Edytowane przez abrakatabra Czas edycji: 2014-08-21 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Sama nie wiem. W ulotce, którą mam jest inny skład niż ten co podałaś.
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kasiakg oczywiście że najlepiej, w sensie najbezpieczniej dla posiadacza, byłoby w klubie, ale ponieważ sama w nim nie jestem, a także ponieważ są też inne dziewczyny , które w nim nie są, podałam w wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do nr, też myślę, że lepiej w klubie. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry kochane
![]() Nowa kciuki dla Ciebie i malutkiej ![]() Framinka nie daj sobie ostawić leków, jakaś dziwna ta lekarka. U mnie dziś zimno tylko 12 stopni i deszczowo, już wolałam upały ![]() Noc słabo przespana, pokłóciłam się wczoraj z mężem o kolor pokoju młodego, zaczął malować i mówię do niego,że to nie taki kolor miał być i że będzie ciemno, ale on się uparł że jest dobry i wszystkie ściany oczywiście musiał pomalować co mu się zeszło do 2ej w nocy ![]() jestem wykończona i obolała.
#144 |
Raczkowanie
|
dziewczyny jeśli chcecie mogę podać swój numer (rozesłać na priv, albo jak któraś bedzie chciała to da mi znać wiadomością), termin też mam na koniec więc mogę działać jakby coś
![]() lece sie przewietrzyc bo głowa nadal boli, pada okropnie ale wezme wielki parasol i w drogę ![]() ![]()
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
A co proponujesz dziewczynom które nie są w klubie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Najbezpieczniej w klubie ale właśnie wszystkie w nim nie są to można ewentualnie wysyłać wiadomość prywtną
#147 |
Rozeznanie
|
Co do rodzeństwa to ja też chciałabym żeby mój Czarek miał młodsza siostrzyczke
![]() ![]() Najlepiej tak z różnicą 2 lat ![]() Poduszki klina narazić nie kupuje, będę pokładać książki, a jak się nie sprawdzi to dopiero kupię. To samo z ochraniaczami na szczebelki, na razie sobie odpuszczę bo chce widzieć małego z łóżka ![]() Kurcze mam nadzieje ze łóżeczko przyjdzie całe i kompletne i że juz jutro je z tż-tem złożymy ![]() Czekam jeszcze na przesyłkę z rokiem, kocykiem, okrycie kąpielowym itp. Dzisiaj będę prasować pranie zrobione wczoraj, które tak obłędnie pachnie, że najchętniej bym siedziała pod suszarka i wąchała ![]() ![]() Chciałabym też pochwalić Was za wybór tytułu wątku i prowadzącej, trafiłyście w moje typy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja jak mysle, zeby tyle siana dac za taka poduche... ![]()
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Kasiamagda się zaoferowała na dyżurny to może z tej możliwości skorzystajmy? Ja w każdym razie poproszę o wiadomość z numerem, chętnie napiszę gdyby coś się zaczęło dziać, a neta by nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.