![]() |
#1561 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Cytat:
![]() rano piłam herbatkę z miodem i cytryną ![]() mam nadzieję, że nie, żę tylko lekkie przeziębienie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam w aptece. Lipy mi nie chciała sprzedać, dała mi syrop Prenalen. Kupiłam też termometr bo nie miałam w domu, mierze i 36,7 czyli w normie ![]() Ale głowa mnie boli, to ten karat moze byc z zatok ![]()
![]() |
#1562 |
Zakorzenienie
|
Eirene, mam nadzieję że będzie wygodna ale na brzuch ma dużo miejsca to myślę że spoko
![]() kurde to też musze się przjeść żeby mi tam popatrzyła, mimo że przed ciążą wszystko było idealnie... Niunia, no to dajemy ![]() ![]() ![]() mmgi, dasz radę ![]() ![]()
#1563 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o legginsy to polecam z H&M, jakościowo są fajne i na pewno nie prześwitują.
Ale dziś beznadziejna pogoda. Wy narzekałyście na upały, a ja narzekam jak jest pochmurno i deszczowo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Buc
|
ale Wy piszecie.
![]() Cytat:
ja byłam na wakacjach, schlałam sie jak dzika świnia a za tydzień zrobiłam test i wyszło co wyszło. ![]() ![]() dziewczyny, wszystkie co macie dziś usg - kciuki! ![]()
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko ale mam nadzieje ze do gorącej herbaty nie oddałas miodu i cytryny?bo jesli tak to straciły właściwości..
Tak myślałam ze nie dadzą lipy bo działa od środka rozgrzewajaco przez co napotnie i nie poleca sie w ciazy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Eirene też miałam wyrywana osemke jakos chyba w 12tygodniu,
Najgorsze jest to, że nie można brac mocniejszych leków na ból tylko paracetamol, ale da się przeżyć. Ja mam do wyrwania jeszcze 3 i chciałam wstawić 2 implanty na dole ale to po skonczeniu karmienia dopiero bo to mogę ustawić kiedy wstawiać i brać mocne przeciwbólowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga czekamy na wiesci,oczywiscie bedzie wszystko dobrze
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Na szczęście nie mam problemów z zębami,jeszcze żadnego plombowanego nie miałam:d |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
Jest i obiecana prze mnie lista
UBRANKA: - body długi rękaw – 10 szt - body krótki rękaw – 3-5 szt - kaftaniki – 8 szt (4 welurowe, 4 bawełniane) - pajace – 8-10 szt (1 polar, 3 welur, 4 bawełna) - śpiochy – 5 szt (bawełna, welur), - półśpiochy – 3-5 szt - dresik 1-2 szt - sweterek/bluza – 1-2 szt - łapki niedrapki – 3 pary - Skarpetki 6 par (3 ciensze, 3 grubsze), - Czapeczki bawełniane – 3 szt - czapeczki cieplejsze – 2 szt - kombinezon z łapkami i stópkami zapinany na 2 zamki od stópek do szyi – 1 szt - śpiworek – 1 szt SEN: - łóżeczko 120x60 - materac gryka-kokos 120x60 - prześcieradło frotte z gumką - 3 szt - podkład pod prześcieradło – 2 szt - kołdra + poduszka na później 1 kpl + ochraniacz na łóżeczko - pościel – 2 kpl (ogólnie pościel od 12 m-ca zycia) - kocyk – 3 szt (bawełna, polar) - rożek usztywniany 1-2 szt - śpiworek 1 szt ???????? - monitor oddechu z nianią Angelcare 1 szt (monitor dostaniemy, wiec tylko niania) - niania Avent 1 szt (na pewno nie baby ono) - smoczek uspokajacz -1 szt + pojemnik na smoczek - karuzela na łóżeczko – 1 szt - mata edukacyjna (później) - leżaczek-bujaczek (nie wiem jak się nazywa) PIELĘGNACJA: - pieluchy tetrowe – 10 szt - pieluchy flanelowe – 5 szt - pieluchy jednorazowe – białe pampersy rozm. 1-ki – 1-2 opakow zależności jak duze dziecko się ma urodzic) - kosz na zużyte pieluchy Angelcare + wkłady??????????????? (albo zwykły kosz + worki na śmieci, zawsze to mniejszy wydatek, bo wkłady do kosza na pieluchy są dość drogie). - przewijak 1 szt - podkłady jednorazowe Happy (po przecięciu na pół idealnie pasują na przewijak i wtedy paczka jest mega wydajna) - wanienka ze stelażem -1 szt - myjki do kąpieli (ja nie kupuje, wydaje mi się, że ręką takie maleństwo wystarczy umyć). - termometr do kąpieli – 1 szt (jeśli nie ma wbudowanego w wanienke) - chusteczki nawilżane (Nivea soft & cream – polecane przez znajome mamy) - mydełko/emulsja do kąpieli (Hipp/ Emolium??) - oliwka lub krem po kapieli (Hipp/ Emoliium ??) – oliwka ponoc zapycha, wiec jeśli już, to tylko w zagięciach – łokcie, kolanka szyjka, lub Cetaphil do masowania ciałka po kąpieli - krem ochronny/ na mróz do buźk (nivea baby na każdą pogodę) - Sudokrem na odparzenia + przy każdym przewijaniu do pupy Bepanthen - miękka szczoteczka do włosów - nożyczki/obcinaczki - duże płatki kosmetyczne (do przemywania buzi) - gaziki (do oczu – przemywamy od zewnętrznego kącika to wewnątrz) - patyczki do uszu - ręcznik z kapturkiem (100x100) 2 szt - aspirator do noska - termometr elektroniczny - płyn do prania (Jelp) – ponoć nie powinno się używać płynu do płukania. - sól fizjologiczna - octenisept/spirytus (do pępuszka) - woda morska do noska - Coś na wzdęcia – koper włoski na kolki – Bobotic) - paracetamol w czopkach na gorączkę. KARMIENIE: - poduszka do karmienia (najlepsza ze styropianowymi groszkami – w późniejszym czasie przyda nam się do spania) - butelki ze smoczkiem – 2 szt (125, 250ml) – Avent - szczotka do mycia butelek - sterylizator – na początku nie potrzeba, chyba ze ktoś od razu będzie karmił mm - pojemnik do przechowywania pokarmu - laktator (Nuk, Madela) - wkładki laktacyjne - maść na sutki (Maltan, Mustela) - osłonki na sutki (Avent) - stanik do karmienia – 2-3szt - koszula do karmienia – 2-3 szt - koszula do porodu – 1 szt - podkłady poporodowe i duże podpaski - mata poporodowa na łóżko (2 szt) - majtki jednorazowe - tantum rosa PODRÓŻ: - Wózek + folia przeciwdeszczowa + parasolka + moskitiera + torba na akcesoria - fotelik samochodowy - chusta - nosidełko - jak już dziecko bedzie samodzielnie siedziało No i to co trzeba zabrac do szpitala: Szlafrok, koszule do karmienia, koszula do porodu, klapki + kapcie, przybory toaletowe, kosmetyki, ręczniki – 2-3 szt, majtki jednorazowe, podkłady poporodowe, podkłady na łóżko, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne. Dla dzidzi do szpitala: Rożek, pieluchy tetrowe, ubranka – 3 komplety??, skarpetki i rękawiczki niedrapki i czapeczki po 3, pampersy – 1 op najmniejszych, chusteczki nawilżane, maść na odparzenia, kocyk. Chyba tyle ![]() Ale wiecie, nie wiem czy na 100% jak trzeba. Mozemy nas nią podyskutować, bo tu też są doświadczone mamy, to będą wiedziały co i jak ![]()
#1571 |
Zakorzenienie
|
ale wtedy było aż za ciepło nie szło usiedzieć ani w domu ani na dworze;P
#1572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To mam nadzieję, że z tą Twoją ósemką to tak bez komplikacji pójdzie, bo jak mój mąż ostatnio miał usuwaną to przez kilka dni wyglądał jakby miał zejść z tego świata, ale u niego sprawa była bardziej skomplikowana, pewnie standardowo takiej tragedii nie ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
suszarka, allgod ja też się spiłam na parapetówce u kolegi w sobote,a tydzień póxniej były II kreseczki
![]() dusiolka do lekko przestudzonej ![]() babeczka mówiła, ze małym dzieciom też się nie zaleca, więc mi nie da. Wzięłam apap na ból głowy i troszke mi lepiej, ale nos mam dalej zatkany. PIje tez dużo ciepłej wody z sokiem malinowym ![]() katerina ja też mam do wyrwania 8-ki. Jedna jest troszkę nadpsuta, ale moja dentystka powiedziałą, ze przed porodem mi ją zabezpieczy i po karmieniu ją wyrwiemy ![]() Dziewczyny wnoście swoje uwagi do mojej listy ![]()
#1574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Zakorzenienie
|
a mozesz polecic nam tego sprzedawce?
ja mupiłam w hm, fajne są i nie prześwitują faktycznie, ale szkoda mi 40zł za legginsy w których bede chodziła po domu. Chyba ze kupie jakieś dresy/getry w decathlonie i wypruje gumke heh ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- widziałyście Ten wątek obecnie przeglądają: 45 (14 użytkowników i 31 gości)
#1576 |
Zakorzenienie
|
ma.ko nic dodać nic ująć, ja jedynie nie będę miała rożka tylko śpiworek, moja lista jest dużo krótsza bo ja sporo rzeczy mam,
Mate, karuzele i nosidelko to tak od 2,3mscs życia wiec u mnie na liscie numer 2. |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Wtajemniczenie
|
Mi brakuje tu przewijaka i zdejmowanego pokrowca do przewijaka (albo przeoczyłam - jeśli tak, to przepraszam).
Ja poza kocykami kupię też otulak bo rożki do mnie za bardzo nie przemawiają. Długa i bardzo przydatna lista ![]()
![]() |
#1578 |
Zadomowienie
|
ma.ko super! dzięki, że podzieliłaś się wyprawką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Ma.ko a ta ilośc ubrań dotyczy tylko rozmiaru 56? Czy 56 i 62?
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Co do maści maltan to koleżanka dała mi radę abym zaczęła smarowac 2mies przed terminem porodu to wtedy nie popękają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 | |
<3 <3 <3
|
Cytat:
![]() I czekamy na relacje po wizycie ![]()
![]() |
#1581 |
Zakorzenienie
|
katerina o widzisz, to mozesz tą liste podzielic na rzeczy 1-szej potrzeby i późniejsze hehe
szczeperka przewijak jest w Pielęgnacji ![]() a dziewczyny pisały mi ze zamiast pokrowca na przewijak używały podkładów tych z Happy ![]()
#1582 |
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku spróbuje kapieli w kalii tak jak to robiła moja mama i babcia;p
U mnie odpada niania,monitor oddechu itp Ręcznik z kapturkuem tylko jeden kupie bo mam świetne ręczniki bambusowe które sa super miłe i miękkie. Brakuje mi śpiochów i pajaców bardzo;p poczekam az ta jesienna kolekcja bedzie przeceniana;d |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |||||
Zadomowienie
|
Już jestem po usg. Lekarz stwierdził, że na 85% będzie dziewczynka, ale nie ma pewności
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Zakorzenienie
|
skrolowa
![]() dusiolka jeśłi chodzi o ubranka, to mam zamiar kupić 1-2 kompl w rozm 56, a pozostałe na 60-62. A mi dziewczyny mówiły, ze smarowanie przed porodem nic nie daje, także ile ludzi tyle opiniie. Kazdy organizm jest inny ![]()
#1585 |
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. III
A śpiworek to wózka to jaki chcecie? Widziałam podszyte wełna owcza to napewno mega ciepłe
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ma.ko zrób sobie inhalacje na katar i psikaj woda morska hipertoniczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
dusiolka my jeszcze trochę ciuszków dostaniemy, więc nie będę kupowałą po 20szt, bo to bez sensu
alb ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
Dzięki, psikam, a inhalacje zrobie z majeranku chyba ![]()
![]() |
#1587 |
Zadomowienie
|
A jaki kombinezon macie zamiar kupić? Takie ocieplany ortalionowy, czy wystarczy taki polarowy?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do przecen - wczoraj moja siostra mi obiecała, że jak po świętach będę leżeć na porodówce, ona będzie szaleć na wyprzedażach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
Wstalam!
Alb Gratuluję ! ![]() ![]()
#1590 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam zamiar kupić ortalionowy bo jest cieplejszy. Rozważam też kupno dwóch żeby miec na zmianę jak się uleje, zabrudzi itp.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.