Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz. 7 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 10:52   #2431
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez 88madziuszka88 Pokaż wiadomość
To jest bardzo dobre pytanie, ponoć dostaje się papiery w szpitalu i na tej podstawie. Ale gdzie składać, czy coś jeszcze trzeba wypełniać itp. to nie wiem. Też się nad tym zastanawiam.
Bo skoro jest opcja 100 % przez 6 miesięcy i 60 % przez 6 miesięcy albo 80% przez 12 miesięcy to wnioskuję że coś gdzieś trzeba wypełniać.
Jak bylam w zusie zanosic zwolnienie to cos tam rozmawialam z pania w okienku o macierzynskim (czy mi sie nalezy) i dostalam odrazu od niej taki druk ktory po porodzie musze doniesc do nich lacznie z aktem urodzenia dziecka i swoim swiadectwem pracy (ja zostalam zwolniona w ciazy, stad to swiadectwo). I na tym druku sie wpisuje dane i na jakich warunkach chcemy miec wyplacany ten macierzynski

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:53   #2432
kachna21
Raczkowanie

Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Kurcze Monika to już chyba bliżej niż dalej...
Byłam dzisiaj w Biedronce i normalnie na wszystko miałam ochotę... Ale kupiłam sobie ciasto z owocami na śniadanko do kawusi... A ostatnio robię sobie cappuccino orzechowe z Milką do tego bita śmietana w sprayu i polewam to mleczkiem w tubce karmelowym... Mniam...
Ale miałam bolesny skurcz aż mi serducho nierówno biło... Ała a bolało jak na okres tylko ze zdwojoną siła...
opis kawy mnie rozbroil....

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
U mnie jak dożyję obiadu w domu to będą kopytka albo z cebulka albo z sosem
Ja to już mam dość wymyslania i gotowania obiadów, wszystko już było

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas leczoooo kolejny dzien, zrobilam oststnio gar jak dla wojska i musimy to skończyć

dżanet wszystkiego co najlepsze, a przede wszytskim zdrowia dla Ciebie i Maluszka

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość

U mnie dziś na obiad kasza z klopsami w sosie pomidorowym dla TZ i córki i z sosem pieczarkowym dla mnie.
hehe obrazek trafiony jak nic

dziewczyny jestem taka jakaś wykończona, w nocy co 2 h wstawałam na siku, teraz jeszcze ta pogoda...ciagle pada, brzydko szaro i ponuro
wypralam wlasnie szlafrok bo kurier przywiozl no i koszule, biustonosze do szpitala. jestem w 90% spakowana
kachna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:59   #2433
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Jak bylam w zusie zanosic zwolnienie to cos tam rozmawialam z pania w okienku o macierzynskim (czy mi sie nalezy) i dostalam odrazu od niej taki druk ktory po porodzie musze doniesc do nich lacznie z aktem urodzenia dziecka i swoim swiadectwem pracy (ja zostalam zwolniona w ciazy, stad to swiadectwo). I na tym druku sie wpisuje dane i na jakich warunkach chcemy miec wyplacany ten macierzynski
Ty zanosiłaś zwolnienie do ZUSu, a ja do mojej pracy, pracodawca ma 7 dni na oddanie zwolnienia do ZUSu, mam nadzieję, że to zrobił. Czyli mnie wizyta w ZUSie nie ominie... Ech....A tak a propos co za chamidło Cię zwolnił
Stary 2014-08-21, 11:01   #2434
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Dzanet wszystkiego naj naj lepszego spelnienia marzeń, duzo zdrowia, miłości

Stary 2014-08-21, 11:09   #2435
jenny1234
Wtajemniczenie

właśnie był listonosz z kombinezonem dla synka

ale jestem zadowolona, moge wstawiac ostatnie pozostale ubranka do pralki i wyprawka bedzie gotowa.

A kombinezonik kupilam taki: http://allegro.pl/kombinezon-baranek...495099953.html

w rozmiarze 74 i mysle ze starczy na najblizsza jesien, wiosne 2015 i jesien 2015.
A kolor wybralam ten jasny, gdybym miala druga coreczke to kombinezonik i dla niej sie kiedys nada

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:10   #2436
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic no ja wlasnie tez tak jak ty mam tylko ktg juz później...
a co do zwolnienia to ja mam do porodu a potem to podobno szpital wystawia juz dokument jezeli dziecko sie urodzi po terminie
no i jezeli chodzi o ten macierzynski to ja wiem ze mam 14dni po porodzie zeby do kadr w pracy wyslac ten dokument ze chce 80% i oni to juz do zusu wyslą.
Tam tez jest oswiadczenie ojca ze rezygnuje z urlopu tacierzynskiego a ze moj Tz i tak nie ma zadnej umowy o prace to w sumie bez roznicy.
Mysle ze wszystko nam powiedza w szpitalu czy w kadrach jak cos
takze teraz jest ostatni miesiac gdzie jeszcze jest to 100%,musze pomyslec czy cos jeszcze kupic?
ale chyba jakies dodatkowe zakupy dla maluszka zostawie juz po porodzie jak termometr czy lezaczek-bujaczek.

Właśnie ma ktoras z was ten lezaczek-bujaczek? nasi znajomi sobie bardzo chwalą i ja bym chciala kupic ale to juz po porodzie jak bedzie jakaś kasa od dziadkow dla maluszka

jenny1234 przesliczny bardzo mi sie podoba,juz dawno go widzialam na allegro ale ja kombinezon kupie po porodzie i wlasnie mam ochote na ten tylko Tz jakos nie jest przekonany ale w sumie co on ma do gadania,to ja rodzę

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:14
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:11   #2437
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty zanosiłaś zwolnienie do ZUSu, a ja do mojej pracy, pracodawca ma 7 dni na oddanie zwolnienia do ZUSu, mam nadzieję, że to zrobił. Czyli mnie wizyta w ZUSie nie ominie... Ech....A tak a propos co za chamidło Cię zwolnił
Moze w firmie maja takie druki i tak jak zwolnienia sami przekarza to zusowi? Nie wiem jak to wyglada w takiej sytuacji.

A mnie zwolnil prywaciarz. Postawil mi ultimatum, albo zakladam wlasna dzialalnosc gospodarcza albo mnie zwalnia i zatrudnia kogos kto tow yrobi. Ja sie nie zgodzilam, no sorry zarabialam 1200zl i jeszcze mam sie uzerac ze swoja dg i oplacac zusy, nie miec praktycznie zadnych praw (bo ani urlopy ani l4 platne nic) to ja dziekuje za taka polityke.
Na szczescie zanim dokonal swojego planu zaszlam w ciaze ale on sobie zlikwidowal dg mojej szefowej u ktorej bylam zatrudniona (a ona podlegala pod niego) i takim sposobem przejal mnie zus. Takze mialam szczescie. Tylko po macierzynskim jestem bezrobotna, ale tym to sie bede martwic za ''rok''

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-08-21, 11:11   #2438
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Orientuje się któraś z was jak wygląda sprawa z wzięciem kredytu z poręczycielem? Jakie warunki musi spełnić ten poręczyciel?
No i fajnie jakby któraś z was orientowała się jak to wygląda z Getin Bankiem byłaabym bardzooo wdzięczna.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:15   #2439
Asia19x
Zakorzenienie

Hej

Dżanet wszystkiego naj

Dziewczyny już prawie rodzące 3mam kciuki za rozwój akcji
Chociaż dziwię się, że Monia Cię wypuścili... Ja bym nie wyszła z takimi skurczami i sączącymi się wodami.

Dzisiaj nawet się wyspałam, wstałam tylko dwa razy w nocy, więc luksus

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:18   #2440
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Misstic no ja wlasnie tez tak jak ty mam tylko ktg juz później...
a co do zwolnienia to ja mam do porodu a potem to podobno szpital wystawia juz dokument jezeli dziecko sie urodzi po terminie
no i jezeli chodzi o ten macierzynski to ja wiem ze mam 14dni po porodzie zeby do kadr w pracy wyslac ten dokument ze chce 80% i oni to juz do zusu wyslą.
Tam tez jest oswiadczenie ojca ze rezygnuje z urlopu tacierzynskiego a ze moj Tz i tak nie ma zadnej umowy o prace to w sumie bez roznicy.
Mysle ze wszystko nam powiedza w szpitalu czy w kadrach jak cos
takze teraz jest ostatni miesiac gdzie jeszcze jest to 100%,musze pomyslec czy cos jeszcze kupic?
ale chyba jakies dodatkowe zakupy dla maluszka zostawie juz po porodzie jak termometr czy lezaczek-bujaczek.

Właśnie ma ktoras z was ten lezaczek-bujaczek? nasi znajomi sobie bardzo chwalą i ja bym chciala kupic ale to juz po porodzie jak bedzie jakaś kasa od dziadkow dla maluszka

jenny1234 przesliczny bardzo mi sie podoba,juz dawno go widzialam na allegro ale ja kombinezon kupie po porodzie i wlasnie mam ochote na ten tylko Tz jakos nie jest przekonany ale w sumie co on ma do gadania,to ja rodzę
To u mnie tez tak jest tylko ja osobiscie musze sama do zusu to doniesc
Ale jak bede jeszcze w nastepny czwartek u ginka i w zusie to sie dokladnie jeszcze wypytam
A co do tych 80% to jest chamstwo, zeby obcinac jeszcze gotowke po urodzeniu dziecka gdzie wlasnie wtedy jest najwiecej wydatkow chore panstwo eh

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-08-21, 11:19   #2441
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic ja tez po macierzynskim jestem bezrobotna bo umowe mam do sierpnia 2015...
i tak sie zastanawiam,wtedy powinnysmy sie zarejestrowac jakie bezrobotne zeby miec nfz oplacony?No i urzad pracy bedzie szukal nam pracy.A co jak oni mi znajda prace a ja nie bede mogla isc bo nie mam z kim zostawic dziecka? Bo u mnie miejsc w zlobkach nie ma, chyba ze sie ma dwojke dzieci,jest sie samotna matka itp... i jak ja mam isc do pracy niby?z dzieckiem na plecach?
Teściowie mlodzi,rodzice moi tez takze tu mi nikt nie pomoze bo bedą pracowac jeszcze przez wiele lat

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:22   #2442
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Hej

Dżanet wszystkiego naj

Dziewczyny już prawie rodzące 3mam kciuki za rozwój akcji
Chociaż dziwię się, że Monia Cię wypuścili... Ja bym nie wyszła z takimi skurczami i sączącymi się wodami.

Dzisiaj nawet się wyspałam, wstałam tylko dwa razy w nocy, więc luksus
Cześć Asia
A Ty jak się czujesz?
Ja wstawałam z 6 razy w nocy, brzuch mam twardy prawie cały czas od wczoraj.
Monika się biedna namęczy, czasem nie rozumiem tych lekarzy.
Ja się będę zapierać nogami i rękami i nie dam się odesłać
Stary 2014-08-21, 11:23   #2443
Misstic
Wtajemniczenie

A co do tego lezaczko-bujaczka to bardzo mi sie podobaja i ludzie maja dobre opinie o nich. Ja jednak nie pomoge bo my dostalismy taki najzwyklejszy bez melodyjek, grzechotek itd wiec nawet nie wiem czy uzyjemy. Ale jak to mowia darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-08-21, 11:23   #2444
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Gdzieś wczoraj wyczytałam na wątku ,że ktoś wywróżył Ci poród na dzisiaj
A romans z Rozenkową.... wrrr nie cierpię tej baby

Ale ten czas leci dopiero był poniedziałek i powiedziałam sobie,że do następnego poniedziałku(do wizyty) będzie się strasznie dłużyć a dziś pytam Tż jaki dzień tygodnia a on mi na to,że już czwartek nie wiem czy ja te 2 dni przespałam czy co...
mi tez czas teraz okropnie leci od soboty zostaje mi 2 tygodnie do tp

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Anetko Ty już doświadczona Już kilka dziewczyn tu pisało, że to chyba nie skurcze porodowe, bo Maleństwo się rusza. Doświadczone Mamusie, możecie mi powiedzieć, jak są skurcze, to nie czuć ruchów Malucha???
Ja na razie skurcze mam bardzo delikatne (tzn. wydaje mi się, że to skurcze ), i zazwyczaj Mała zaraz po nich szaleje
podbijam pytanie, bo w sumie u mnie mala sie teraz ciagle rusza??

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość

wstawiłam tam zdjęcie z tymi książkami ale pewnie jestes na tel i nie widziałaś
"Rodzina Casteel" i druga cześć to "Mroczny Anioł" juz sie nie moge doczekać poniedziałkowej paczki z tymi książkami

tak nie widział ale dziękuje bardzomusz eposzukac tych ksiazek

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Dzien dobryyy...
Dzisiaj wizyta na 12,o 11.30 ktg więc trzeba wstawać i się ogarnąć a mi się tak nie chce, że masakra... Najchętniej to bym jeszcze pospała i nie wylazła z łóżka...
Dzanet kochana wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i szybkiego porodu... Ja mam urodziny we wtorek, może synuś zechce wtedy wyjść? Małż mówi że lepiej nie bo jak odziedziczy po mamusi charakterek to załamka... Hehe...
Dobra zwijam manatki i wstaję... Dziś może dowiem się czy to już bliżej jak dalej...
za wizyte i czekamy na relacje

Cytat:
wiecie co?chyba wroce do lozka spac... ta pogoda jest straszna

co do porodu,nigdy nie ogladalam jeszcze porodow i nie zamierzam bo jeszcze nie urodze ze strachu zyje w błogiej nieświadomosci

to masz jak ja tez nie ogladałam porodów moze lepiej nie wiedziec co nas czeka

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość

ale jestem zadowolona, moge wstawiac ostatnie pozostale ubranka do pralki i wyprawka bedzie gotowa.

A kombinezonik kupilam taki: http://allegro.pl/kombinezon-baranek...495099953.html

w rozmiarze 74 i mysle ze starczy na najblizsza jesien, wiosne 2015 i jesien 2015.
A kolor wybralam ten jasny, gdybym miala druga coreczke to kombinezonik i dla niej sie kiedys nada
sliczny

ja juz zrobilam 33 sloiczki z salatka na zime teraz tesciowa ma dyzur i je pasteryzuje a ja odpoczywam bo ile mozna stac

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:27   #2445
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Misstic ja tez po macierzynskim jestem bezrobotna bo umowe mam do sierpnia 2015...
i tak sie zastanawiam,wtedy powinnysmy sie zarejestrowac jakie bezrobotne zeby miec nfz oplacony?No i urzad pracy bedzie szukal nam pracy.A co jak oni mi znajda prace a ja nie bede mogla isc bo nie mam z kim zostawic dziecka? Bo u mnie miejsc w zlobkach nie ma, chyba ze sie ma dwojke dzieci,jest sie samotna matka itp... i jak ja mam isc do pracy niby?z dzieckiem na plecach?
Teściowie mlodzi,rodzice moi tez takze tu mi nikt nie pomoze bo bedą pracowac jeszcze przez wiele lat
Ja mam umowę do końca tego roku, ale pracuję w urzędzie, więc tu jest tzw służba przygotowawcza roczna, kazali mi napisać podanie o zawieszenie tej służby na okres kiedy mnie nie będzie i wtedy jak się dyrektor generalny zgodzi to przedłużą jak wrócę, Tylko czy będą chcieli mnie po 2 czy 3 latach? Bardzo chcę z dzidziem jak najdłużej być, to chyba oczywiste, ale nie dlatego że nie chcę pracować bo lubię moją pracę, ale dlatego, że nie chcę stracić żadnej chwili dzieciństwa mojego niunia.
Stary 2014-08-21, 11:28   #2446
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Jestem po wizycie u gina... Moje rozwarcie postępuje bardzo powoli i jest na 2,5-3 cm
Wytłumaczyła mi że skoro przez całą noc tylko tyle się rozwinęło to mogę mieć skurcze nawet 3 dni zanim urodzę. Chyba że chce do szpitala żeby balonik mi wsadzili i oksy dali.
I opisałam co lekarz wczoraj zrobił palcami i stwierdziła że tak to był masaż szyjki. Bo badanie palcami nie jest tak cholernie bolesne, nie trwa długo... A on mnie "badał" wewnętrznie ok 1,5 minuty...Nosz kurfa chyba powinnam jakąś zgodę wyrazić na to co nie??
Tak więc czekam nadal w domku, chyba blokada mózgu i strach przed porodem przeszły. No mówię Wam ja się bałam ruszyć i przekręcić na drugi bok bo miałam panikę już że zaraz wody odejdą, że mocniejsze skurcze... Ale dzisiaj mam lepsze nastawienie Mimo że boli, że Mały strasznie naciska, że mam skurcze ciągle co 10 minut ale raz mocniejsze, raz słabsze, że rozwala mi miednicę i dźga w Bożenie postanowiłam wysprzątać mieszkanie
Nie wiem jak to zrobię zgięta w pół ale mam zamiar wygonić tego malucha bo mam dosyć tych bóli. Może moje rozwarcie się powiększy przez to sprzątanie albo te wody zaczną lecieć mocniej

Macie gorące i czerwone cycki? Bo moje od wczoraj parzą, są ciężkie i zaróżowione. Nie brodawki a całe cycki Czyżby w tak dziwny sposób mleczarnia się uaktywniała? Zapomniałam zapytać ginki czy to normalne kurde...

Idę walczyć z moim rozwarciem... Tylko szkoda że mało rzeczy można robić na stojąco... Może okna po teściowej poprawię? Hmmm....

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:28   #2447
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
No nie wiem jak z ta godzina zero ostatnio w De dziewczyna urodziła pod Primarkiem wiec nie sadze zeby z mocnymi skurczami sobie urządzała zakupy po 10 minutach na chodniku dzidzia była z nia chyba, ze sobie przypomniała w ostatniej chwili, ze nie ma ciuszków na wyjście dla dzidzi i myślała, ze zdąży

nieźle porodu przed sklepem bym nie chciała, ale taki szybki bym mogła mieć

Cytat:
no niezła!
Nie wiem, jakoś mam przeczucie. Po prostu.
10 minut? Szybko poród. Oby każda z nas tak szybko miała
Paulinka, pewnie u Ciebie się zacznie niespodziewanie, przecież ja też nie miałam jeszcze do niedawna żadnych zwiastunów, a tu proszę.
Ale widzicie, co ciąża to inna historia, niby podobnie przeżywamy, ale przecież każda z nas inaczej. Podoba mi się, że mogę się od Was dowiedzieć co może mnie potencjalnie czekać, to mnie uspokaja, bo mam obraz, zróżnicowany porządnie, jak to może wyglądać.
to fakt, mam wiele znajomych, które rodzily i każdy poród jest inny.

Cytat:
wiecie co?chyba wroce do lozka spac... ta pogoda jest straszna

co do porodu,nigdy nie ogladalam jeszcze porodow i nie zamierzam bo jeszcze nie urodze ze strachu zyje w błogiej nieświadomosci
niewiedza bywa błogosławieństwem

Cytat:
To jest bardzo dobre pytanie, ponoć dostaje się papiery w szpitalu i na tej podstawie. Ale gdzie składać, czy coś jeszcze trzeba wypełniać itp. to nie wiem. Też się nad tym zastanawiam.
Bo skoro jest opcja 100 % przez 6 miesięcy i 60 % przez 6 miesięcy albo 80% przez 12 miesięcy to wnioskuję że coś gdzieś trzeba wypełniać.
szpital daje zaświadczenie o porodzie, dodajesz akt urodzenia i pismo, ile chcesz macierzyńskiego. I to zanosisz do pracodawcy, a pracodawca przekazuje do ZUS. Nie wiem, jak to jest w przypadku, gdy trzeba bezpośrednio do ZUSu zanieść. Ja pracuję w kadrach, wiec mam lajcik, już wszystko wiedzą, tylko czekają na mojego smsa, kiedy urodziłam i sobie wprowadzą do systemu, a ja potem w dogodnym terminie doniosę papiery, by się wszystko zgadzało

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość

fajny kombinezon mi się wydaje, że rozmiar 74 to może być już na styk na wiosnę 2015. Moja mając pół roku nosiła rozmiar 74-80. Ale też szybko rosła.

rodzice wzięli mi młodą do zoo a mama dodatkowo przyniosła mi upieczony przez siebie placek ze śliwkami, także zaraz robię sobie kawę i zjem kawałek placka, a co chata posprzątana, pranie się pierze, mogę się polenić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:32   #2448
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
nieźle porodu przed sklepem bym nie chciała, ale taki szybki bym mogła mieć

to fakt, mam wiele znajomych, które rodzily i każdy poród jest inny.

niewiedza bywa błogosławieństwem

szpital daje zaświadczenie o porodzie, dodajesz akt urodzenia i pismo, ile chcesz macierzyńskiego. I to zanosisz do pracodawcy, a pracodawca przekazuje do ZUS. Nie wiem, jak to jest w przypadku, gdy trzeba bezpośrednio do ZUSu zanieść. Ja pracuję w kadrach, wiec mam lajcik, już wszystko wiedzą, tylko czekają na mojego smsa, kiedy urodziłam i sobie wprowadzą do systemu, a ja potem w dogodnym terminie doniosę papiery, by się wszystko zgadzało

fajny kombinezon mi się wydaje, że rozmiar 74 to może być już na styk na wiosnę 2015. Moja mając pół roku nosiła rozmiar 74-80. Ale też szybko rosła.

rodzice wzięli mi młodą do zoo a mama dodatkowo przyniosła mi upieczony przez siebie placek ze śliwkami, także zaraz robię sobie kawę i zjem kawałek placka, a co chata posprzątana, pranie się pierze, mogę się polenić
stokrotnie Co dziękuję za to wyjaśnienie, bo się martwiłam tą papierologią. Dzięki
Stary 2014-08-21, 11:32   #2449
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Asia
A Ty jak się czujesz?
Ja wstawałam z 6 razy w nocy, brzuch mam twardy prawie cały czas od wczoraj.
Monika się biedna namęczy, czasem nie rozumiem tych lekarzy.
Ja się będę zapierać nogami i rękami i nie dam się odesłać
Ogólnie jest okej, brzuszek czasem boli, ale nie zapowiada się na grubszą akcję póki co
Uzbrajam się w cierpliwość i czekam, choć myślenie kiedy mnie złapie jest dołujące

Ja o dziwo dziś tylko dwa razy i ten drugi raz był o 6:30 Długo oglądaliśmy film z Tż, zmęczyłam się mocno i chyba stąd taki dość mocny sen.

Ja nie chcę zbytnio tego komentować, ale dla mnie jest niepojęte wyjście ze szpitala Z TAKIMI BÓLAMI, które rzekomo ma Monika.
No nie wiem, nie znam się, lekarzem nie jestem, ale chyba tak być nie powinno. Jeszcze jak wody się sączą? Dziecko powinno być stale monitorowane, więc... I skurcze cały czas.

Mistic mam nadzieję, że się poukłada tam ze szwagrem i będziesz pisać na bieżąco z nami

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 11:32   #2450
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinko w świetle prawa jesteś samotną matką. Dowiedz się dokładnie bo z tego co wiem to możesz mieć jakiś dodatkowy zasiłek. Dużo osób celowo się decyduje na życie bez ślubu bo kobiety wtedy mają więcej. Nikt nie wnika czy mieszkasz ze swoim czy nie. Taka u nas polityka prorodzinna.
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:33   #2451
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Witamy po wizycie

Coś często je teraz mam

Otorz mała dalej w dole, prawie na wylocie, jak będzie chciała wyjść to wyjdzie
Przepływy itd w normie
Gbs ujemny
Na ktg pisały się skurcze, ale ich nie czułam, bo czułam jak nera boli

Ogólnie chyba zacznę.myć okna

Byłam w lidlu - szarańcza już grasowala draplam ostatnia bluzę 62/68 , spodenki 62 i 68, bluzeczki i spiochy, zaraz zrobię fotki. Jakbym była godzinę później, nic bym nie kupiła

Trzymamy kciuki za wasze wizyty

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:37   #2452
Asia19x
Zakorzenienie

Monika dlaczego nie chcesz pójść do szpitala? Nie boisz się siedzieć w domu z takimi objawami? Nie obraź się, ale dla mnie to jest bardzo nieodpowiedzialne. Tym bardziej, że kiedyś napisałaś, że z wodami "coś może Ci wylecieć". A Ty jeszcze się bierzesz za sprzątanie..
Ja na Twoim miejscu nie opuściłabym szpitala.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Kasia gratki za wizytę
Pokaż Lidlowe ubranka Ja też chciałam coś kupić, ale po wizycie wyszło mi z głowy, a teraz nie mam jak, więc mnie ominęło niestety.. A Tż nie wyślę przecież.

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-08-21, 11:41   #2453
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Monika dlaczego nie chcesz pójść do szpitala? Nie boisz się siedzieć w domu z takimi objawami? Nie obraź się, ale dla mnie to jest bardzo nieodpowiedzialne. Tym bardziej, że kiedyś napisałaś, że z wodami "coś może Ci wylecieć". A Ty jeszcze się bierzesz za sprzątanie..
Ja na Twoim miejscu nie opuściłabym szpitala.

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Kasia gratki za wizytę
Pokaż Lidlowe ubranka Ja też chciałam coś kupić, ale po wizycie wyszło mi z głowy, a teraz nie mam jak, więc mnie ominęło niestety.. A Tż nie wyślę przecież.
No dlatego ja bralam tabsa w nocy, bo jakbym pojechała na szpital to tż by nie kupił zaraz wrzuce

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-08-21, 11:42   #2454
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Witamy po wizycie

Coś często je teraz mam

Przepływy itd w normie
Gbs ujemny

Byłam w lidlu - szarańcza już grasowala draplam ostatnia bluzę 62/68 , spodenki 62 i 68, bluzeczki i spiochy, zaraz zrobię fotki. Jakbym była godzinę później, nic bym nie kupiła

za udana wizyte i czekamy na fotki z zakupów

Stary 2014-08-21, 11:44   #2455
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie jest okej, brzuszek czasem boli, ale nie zapowiada się na grubszą akcję póki co
Uzbrajam się w cierpliwość i czekam, choć myślenie kiedy mnie złapie jest dołujące

Ja o dziwo dziś tylko dwa razy i ten drugi raz był o 6:30 Długo oglądaliśmy film z Tż, zmęczyłam się mocno i chyba stąd taki dość mocny sen.

Ja nie chcę zbytnio tego komentować, ale dla mnie jest niepojęte wyjście ze szpitala Z TAKIMI BÓLAMI, które rzekomo ma Monika.
No nie wiem, nie znam się, lekarzem nie jestem, ale chyba tak być nie powinno. Jeszcze jak wody się sączą? Dziecko powinno być stale monitorowane, więc... I skurcze cały czas.

Mistic mam nadzieję, że się poukłada tam ze szwagrem i będziesz pisać na bieżąco z nami
dla mnie to tez jest niepojete dlatego to napisalam dzisiaj , saczace sie wody skurcze i rozwarcie i porod przed komputerem no szok , w zyciu nie dalabym sie wypisac ze szpitala w takim stanie , balabym sie o dziecko ile to sie slyszy ze tetno potrafi zanikac i w ogole ... eh ... i jeszce masaz szyjki i do domu , masazu szyjki nie robi sie przeciez zeby wypuscic do domu tylko zeby akcje przyspieszyc porodowa, zreszta prawie miesiac przed terminem to nie jest az taka pora chyba na porod to lekarze powinni podjac decyzje co robic albo porod i juz albo zatrzymac jakos ta akcje
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:47
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:47   #2456
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Paulinko w świetle prawa jesteś samotną matką. Dowiedz się dokładnie bo z tego co wiem to możesz mieć jakiś dodatkowy zasiłek. Dużo osób celowo się decyduje na życie bez ślubu bo kobiety wtedy mają więcej. Nikt nie wnika czy mieszkasz ze swoim czy nie. Taka u nas polityka prorodzinna.
U nas polityka prorodzinna wcale taka pro nie jest rozmawiałam ze znajomą co pracuje w mops,bo też chciałam pokombinować i jestem w takiej sytuacji z Tż jak Paulina i myślałam,że to prosta sprawa ale mówi,że w świetle prawa żadna ze mnie samotna matka,bo ojciec dziecka jest a równie dobrze mogą zrobić kontrolę i sprawdzić czy mieszkamy razem czy nie,i niby rzadko się zdarza ale jednak pokręcone ale zrozumiałam tyle,że jeżeli ojciec dziecko uzna,to nie jestem samotną matką,ale niektórzy kombinują tak,że nie wpisują ojca i dostają jakieś pieniążki.Ale moja znajoma za to żyjąc w konkubinacie z ojcem dziecka mogła wysłać dziecko do przedszkola,bo coś tam ich zabajerowała,że ona sama dziecko wychowuje i dostała w przedszkolu punkty i nikt nawet tego nie sprawdził :P

Cytat:
Witamy po wizycie

Coś często je teraz mam

Przepływy itd w normie
Gbs ujemny

Super

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-08-21 o 11:48
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:53   #2457
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Proszę ubranka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408615159068.jpg (106,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1408615168709.jpg (135,2 KB, 34 załadowań)

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-08-21, 11:55   #2458
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Coś mi.nie chciały wejść razem :banghead:

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408615257899.jpg (125,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1408615266990.jpg (118,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1408615276786.jpg (106,6 KB, 22 załadowań)

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-08-21, 11:55   #2459
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę ubranka

piekne i jak supoer wygladaja te spodnie w kropeczki szkoda ze ja mam daleko do lidla

Stary 2014-08-21, 11:59   #2460
88madziuszka88
Raczkowanie

Cytat:
Proszę ubranka

Słooodkie
Śliczne wszystkie!

Edytowane przez 88madziuszka88
Czas edycji: 2014-08-21 o 12:01
88madziuszka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości