Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM2014 cz29 - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 13:40   #2341
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Witam się i ja jako mężatka

W dniu ślubu z rana pogoda była bardzo ładna, słoneczko świeciło, zapowiadało się meega, a potem jak młody przyjechał było jeszcze ładnie, a potem nie mogliśmy wyjść do samochodu bo lało! A na przysiędze nawet grzmiało! Ogólnie byliśmy na luzie, w kościele cały czas się uśmiechaliśmy, przysięgę na 5+ powiedzieliśmy, ogólnie nie mam na co narzekać tylko na pogodę, no i na sukienkę którą deptałam na 1 tańcu i przez to nie wyszło tak jakbyśmy chcieli ale podobno nie aż ta źle, ruchy miałam ograniczone, a potem nauczyłam się w niej chodzić.
Ogólnie dostaliśmy duo prezentów, zastawę na 12 osob, zestaw do kawy, garnki, sztućce, itp na razie jest nam to zbędne gdyż nie mamy własnego mieszkania i dziwie sie ludziom ze to nam kupili.. wszystkie prezenty od strony TŻ.. ogólnie miał mało ludzi i mało kto dal kase, a ode mnie dostaliśmy kasę tylko i dobrze, w sumie zebraliśmy mega dużo bo 30,2 tys z ok 160 osób, nie spodziewaliśmy się tylu, ale jesteśmy bardzo szczęśliwi!

Ogólnie wesele się wszystkim podobało, a zespół wymiatał, miał fajne dowcipy i potrafił gości zabawić

Alicja

Edytowane przez karolinuuusia
Czas edycji: 2014-08-21 o 13:44
karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:41   #2342
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Najpiękniejsze PMki za mąż wychodzą, byli chłopacy się z żalu zagłodzą!;) PM201

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Bardzo fajna relacja, nie wiem czemu, ale ścisnęło mnie ze stresu w żołądku od czytania a obiecałam sobie, że nie będę się stresować, bo u mnie stres wszystko psuje...
Zazdroszczę pogody, oby i u mnie taka była...
I czekamy na więcej szczegółów!!!
Trzymam kciuki za Waszą pogodę! Ja mówiąc szczerze nie nastawiałam się na jakąś specjalnie piękną. Doszłam do wniosku, że jaka by nie była mi chyba nie będzie przeszkadzał deszcz i chmury. Chciałam tylko, żeby nie było burzy, bo burzy się boję Jak jest deszcz to zdjęcia bardziej klimatyczne wychodzą! I nie stresuj się kochana! Im mniej stresu, tym więcej szczegółów zapamiętasz z wesela A chyba o to chodzi

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Haha Przećwiczę na kolejną sesję Wyglądałaś pięknie. I widać po Was jacy jesteście zakochani i szczęśliwi! Życzę Wam bardzo dużo szczęścia
Polecam! Dziękuję Ci za miłe słowa!!!!

mimi_77 Super relacja! Wesele szalone, skoro nawet dystyngowany wujek szalał na parkiecie

karolinuuusia Żonka wita żonkę! Wow, ale kasy zebraliście! Nie rozumiem więc Twoich lekkich fochów dotyczących prezentów Przecież kiedyś planujecie mieć własne mieszkanie, więc te rzeczy nie przepadną. Na razie można je gdzieś złożyć w jedno miejsce, później będą jak znalazł!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-08-21 o 13:45
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:45   #2343
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Tam, gdzie się dało, podpisywałam się nowym nazwiskiem już od razu, przez telefon też się przedstawiałam nowym, żeby się przyzwyczaić w zasadzie tylko bank nie chciał, przy zakładaniu wspólnego konta wpisali mnie pod nazwiskiem panieńskim ("bo będziemy mieć bałagan w papierach, jak wpiszemy inaczej") i musiałam iść do nich drugi raz, już z nowym dowodem. To pewnie zależy od konkretnej instytucji (albo nawet pani w okienku).
w banku Pani chce mój nowy dowód właśnie
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:46   #2344
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

Szczerze mówiąc to mi osobiście się chciało śmiać jak to czytałam bo to dla mnie aż niewiarygodne co ludzie potrafią wyczyniać ale rozumiem, że Tobie i Twoim rodzicom do śmiechu nie jest
Nie przejmujcie się tym, widać, że ta kobieta ma nierówno pod sufitem i trzeba to olać w ten sam sposób jak oni olali Twoich rodziców kilka lat temu...
Przykre to, naprawdę
Wiesz co, ja się z tego też śmieję bo dla mnie to żenada totalna, ale po prostu jestem zszokowana jej bezczelnością :P Moja mama przeżywa, bo jest jej przykro, mimo tego że też nie czuje się winna. Też było jej głupio, bo sklep pełen ludzi, wszyscy się patrzą a ta takie przedstawienie odstawia.
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:47   #2345
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

wybaczcie za off top ale poszukuję dobrych i sprawdzonych tabletek na wypadanie włosów

myślicie że będą lepsze takie typowo pod wypadanie czy lepiej takie gdzie jest dużo witamin i minerałów na wszystko takie ogólne

Stary 2014-08-21, 13:50   #2346
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość

karolinuuusia Żonka wita żonkę! Wow, ale kasy zebraliście! Nie rozumiem więc Twoich lekkich fochów dotyczących prezentów Przecież kiedyś planujecie mieć własne mieszkanie, więc te rzeczy nie przepadną. Na razie można je gdzieś złożyć w jedno miejsce, później będą jak znalazł!
chodzi o to że nam się nie podoba zastawa którą dostaliśmy, bo jest niepraktyczna, talerze płaskie są płaskie jak deska! każdy sos z nich spłynie itp, więc jak podać dziecku na takim talerzu obiad ? poza tym nie kupuje się takich prezentów bo nie trafia się w gust

aaaa to sprawka mojej teściowej, bo ona wszystkim mówiła, żeby kupowali prezenty!

Alicja

Stary 2014-08-21, 13:53   #2347
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
wybaczcie za off top ale poszukuję dobrych i sprawdzonych tabletek na wypadanie włosów

myślicie że będą lepsze takie typowo pod wypadanie czy lepiej takie gdzie jest dużo witamin i minerałów na wszystko takie ogólne
Może to nie tabletki ale ja polecam Exagon, ampulki do wcierania w skórę głowy są na allegro u mnie pomogły bardzo!

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:56   #2348
21klaudyna
Zadomowienie

U nas tylko jeden zestaw ręczników i to od takiej młodszej kuzynki , który się nam oczywiście przyda a resztę koperty.
Nie pisaliśmy żadnych wierszyków tylko jak ktoś nas pytał czy chcemy kwiaty to mówiliśmy że jeśli ktoś ma życzenie to mógłby być to alkohol . Szybko rozeszło się to po rodzinie poczta pantoflową i dostaliśmy chyba tylko 3 małe bukieciki a reszta alkohol , książki i jeden zestaw SPA więc goście nam dopisali.
Po weselu zostało mnóstwo alkoholu , z prezentów piwniczka win więc teraz nic tylko na chrzest czekać
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:06   #2349
bardorja
Zadomowienie

Tak Tak dziewczyny macie rację. już mi się myli wszystko
: )
Dziś załatwiamy kwiaty ciekawe jaką ma wizję dekoratorka

Relacje cudo, uwielbiam je czytać.
Mi tam każdy prezent się przyda jaki by nie był

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:09   #2350
moooniaaaa
Zakorzenienie

My dostaliśmy tylko trzy prezenty. Zastawę stołową, może nie za bardzo nowoczesną bo w typowy złoty wzorek, ale na jakieś uroczyste obiady się przyda. Dostaliśmy też mega duży album na zdjęcia i kartę podarunkową do home&you. Także my z prezentów jesteśmy zadowoleni
A i nie pisaliśmy w zaproszeniach żadnej wzmianki o prezentach, kasie itp.

Co do wina - to ja też się spodziewałam zapasów na długi czas. Minęły 2 m-ce od ślubu, a z mężem już ze 20 butelek wypiliśmy tż wczoraj otwierał wino, mamy taki elektryczny otwieracz i słyszę jak mówi pod nosem "że się jeszcze baterie nie wyczerpały... "

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2014-08-21 o 14:19
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:31   #2351
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam tak samo - pewnie dlatego, że ślubujemy tego samego dnia ciągle się zastanawiam, kiedy ten czas zleciał, niedawno poznałam tż, przed chwilą z nim zamieszkałam (choć to było 3 lata temu ), a już bierzemy ślub...
Też się tak zastanawiam, kiedy to zleciało! U nas 5 lat to jak mrugnięcie okiem, dlatego teraz (rozpoczynając nowy rozdział naszego życia) staramy się jak najwięcej różnych rzeczy robić razem, by czas nie przelatywał nam przez palce i było co wspominać!

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
chodzi o to że nam się nie podoba zastawa którą dostaliśmy, bo jest niepraktyczna, talerze płaskie są płaskie jak deska! każdy sos z nich spłynie itp, więc jak podać dziecku na takim talerzu obiad ? poza tym nie kupuje się takich prezentów bo nie trafia się w gust

aaaa to sprawka mojej teściowej, bo ona wszystkim mówiła, żeby kupowali prezenty!
Myślę, że to żaden problem zrobić ładne zdjęcia i wystawić wszystko np na allegro. Kupcie sobie takie jak się Wam podobają, ale nie narzekajcie. Zawsze znaleźć można rozwiązania danych sytuacji. Powodzenia!

21klaudyna, moooniaaaa My też raczej mówiliśmy, że wolelibyśmy pieniądze, nie pisaliśmy wierszyków o kasie, ale prezenty się przytrafiły - i to trafione w sedno! Zamiast kwiatów poprosiliśmy o płyty z muzyką i to był strzał w 10! Każdy przyniósł to co mu się podoba i nasza wspólna kolekcja wzbogaciła się o wiele nowych tytułów!

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

I jeszcze!

Sunset89, zły jeż, pysia1987, rabbitka, Lemon_Drop, bardorja, mysza93, velika, Anesthesia, Le_lena, czekooczekolada, tinyheart, kiss12550, asiulek8, aniuska18032, Glodomorek, KaMilka4891, marlenqa22, madziara889, cornflower_girl, say-hello, mojakaren, domar123, Panna Izabela - z lekkim poślizgiem (dopiero zaczynam nadrabiać forum ) dziękuję za wszelkie życzenia, gratulacje, miłe słowa, kciuki, brokuły na pogodę! mysza93 życzyłaś PMkom bolącym nóg! Z Ciebie chyba wiedźma jest bo mnie do środy bolały

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-08-21 o 14:32
Stary 2014-08-21, 14:33   #2352
karolinuuusia
Zakorzenienie

Teściowa chyba by mnie zabiła jakbym sprzedała tę zastawę bez kitu

Alicja

Stary 2014-08-21, 14:36   #2353
czekooczekolada
Zakorzenienie

Panna Izabela w tej hurtowni,ale nie wiem czy to ci coś da bo to nasza miasteczkowa hurtownia

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-08-21, 14:46   #2354
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Witam się i ja jako mężatka
Cieszę się, że się udało tańcem się nie przejmuj, pewnie mało kto zauważył Po Twoim poście upewniłam się, że dobrze zrobiłam obcinając dół kiecki z trenem (mam ją na tyle krótką, że jak chodzę to spokojnie mi widać całe buciki ) może to nie wygląda w 100% dobrze, ale przynajmniej nie będę się deptała. Z jednej strony też już bym chciała wstawiać relację, ale z drugiej.. wolę jeszcze żyć czekaniem
Strasznie dużo kasy zebraliście, my to jak zbierzemy 20 tys to będzie dobrze, ale nawet o tym nie myślimy

Cytat:
Trzymam kciuki za Waszą pogodę! Ja mówiąc szczerze nie nastawiałam się na jakąś specjalnie piękną. Doszłam do wniosku, że jaka by nie była mi chyba nie będzie przeszkadzał deszcz i chmury. Chciałam tylko, żeby nie było burzy, bo burzy się boję Jak jest deszcz to zdjęcia bardziej klimatyczne wychodzą! I nie stresuj się kochana! Im mniej stresu, tym więcej szczegółów zapamiętasz z wesela A chyba o to chodzi
Nie dziękuję, żeby nie zapeszać ja bym wolała bez deszczu, bo moje włosy i makijaż spłyną od wilgoci w kilka minut...
Właśnie dlatego wolałabym się nie stresować, poza tym jak mam poważną/zestresowaną minę, to wyglądam, jakbym się miała rozpłakać, nawet jeśli nie mam tego w planach ale przecież z twarzą już nic nie zrobię, niestety, dlatego wolałabym się uśmiechać cały czas

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

Ja teraz biorę skrzyp, ale wcześniej brałam bardzo dobre tabletki - BIOTEBAL (5mg), to biotyna, widocznie mi jej brakowało skoro moje włosy mniej wypadały kupiłabym je jeszcze raz, ale była promocja na skrzyp i chciałam zaoszczędzić, teraz żałuję i wrócę do biotyny.

Cytat:
Też się tak zastanawiam, kiedy to zleciało! U nas 5 lat to jak mrugnięcie okiem, dlatego teraz (rozpoczynając nowy rozdział naszego życia) staramy się jak najwięcej różnych rzeczy robić razem, by czas nie przelatywał nam przez palce i było co wspominać!
U nas prawie 4, to jeszcze szybciej jesteśmy w sumie parą z najmniejszym stażem biorącą ślub z naszych znajomych/rodziny (wyjątkiem moja kuzynka), no i najmłodszą

PRZYSZŁY WINIETKI WŁAŚNIE PRZED CHWILĄ - boję się je otworzyć, że coś będzie nie tak... tfu tfu !!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:52   #2355
Konkardia
Wtajemniczenie

Z mężem () w ten weekend wybieramy się na wesele pary, która nie jest ze sobą nawet dwa lata, także wiesz... Wasz staż wcale nie jest taki mały!

Dziś byłam zapisać się do fryzjera na sobotę, właśnie przed tym weselem i pani zapytała o nazwisko. Skołowana powiedziałam pół swojego i całe męża, w efekcie wyszło zupełnie inne Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić!
Stary 2014-08-21, 15:21   #2356
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Też się tak zastanawiam, kiedy to zleciało! U nas 5 lat to jak mrugnięcie okiem
My się znamy i jesteśmy razem 2.5roku i też nie wiem kiedy to zlecialo Więc wasze 5 lat to już wogóle szybko

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-21, 15:26   #2357
Sunset89
Rozeznanie

My znamy się 6 lat, a miesiąc po ślubie będziemy mieć 3 rocznicę bycia razem Także też dla niektórych staż może krótki, ale TŻ powiedział, że nie wytrzyma kolejnego roku bez żony
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:29   #2358
aniuska18032
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam tak samo - pewnie dlatego, że ślubujemy tego samego dnia ciągle się zastanawiam, kiedy ten czas zleciał, niedawno poznałam tż, przed chwilą z nim zamieszkałam (choć to było 3 lata temu ), a już bierzemy ślub...
No leci czas szybko. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i się śmiałyśmy, że przecież dopiero co wybierałyśmy kierunek studiów, a tu już dawno jesteśmy po magisterce

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja się z tego też śmieję bo dla mnie to żenada totalna, ale po prostu jestem zszokowana jej bezczelnością :P Moja mama przeżywa, bo jest jej przykro, mimo tego że też nie czuje się winna. Też było jej głupio, bo sklep pełen ludzi, wszyscy się patrzą a ta takie przedstawienie odstawia.
Ja bym się obróciła na pięcie i wyszła. Oczywiście byłoby mi głupio i wstyd...ale za tą Panią. Naprawdę strasznie się ta babka zachowała ;-/
Współczuję Twojej mamie takiej chorej sytuacji i to jeszcze przed widownią

Cytat:
Z mężem () w ten weekend wybieramy się na wesele pary, która nie jest ze sobą nawet dwa lata, także wiesz... Wasz staż wcale nie jest taki mały!

Dziś byłam zapisać się do fryzjera na sobotę, właśnie przed tym weselem i pani zapytała o nazwisko. Skołowana powiedziałam pół swojego i całe męża, w efekcie wyszło zupełnie inne Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić!
Może idziemy na to samo wesele? Bo właśnie my teraz idziemy do znajomych, oni są ze sobą od trochę ponad roku poznali się na studiach magisterskich i po koniec się szczęśliwie w sobie zakochali

Zaręczczeni od listopada 2011

Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014

Fotografia Anna Kolebuk

Edytowane przez aniuska18032
Czas edycji: 2014-08-21 o 15:30
aniuska18032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:32   #2359
domar123
Raczkowanie

cornflower_girl
No próba była wysmienita No i pierwszy raz słyszelismy do nas na naszej sali "gorzko, gorzko!"

Konkardia
Super relacja

Kupiłam bolerko! Jak mi się pani z salonu pytała kiedy ślub to mówiłam wesoło JUTRO!!!

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:50   #2360
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Dla nas nie jest mały, ale znaczna większość par wśród gości weselnych przewyższa nas stażem, i to sporo i każdy nam się dziwi, że tak szybko ślub - dla nas to najwyższy czas

Ale miesiąc po naszym weselu ma moja kuzynka, nie wiem nawet, czy jest rok z partnerem. Tylko że ona bierze ślub bo boi się, że z racji wieku już nie weźmie, więc nie wiem, czy warto ją liczyć

Z winietkami wszystko w porządku, są bardzo fajne i wyraźne, pasują do zaproszeń. Jeszcze tylko numery stołów i sala załatwiona.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:58   #2361
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
My znamy się 6 lat, a miesiąc po ślubie będziemy mieć 3 rocznicę bycia razem Także też dla niektórych staż może krótki, ale TŻ powiedział, że nie wytrzyma kolejnego roku bez żony
Super argument!

Cytat:
No leci czas szybko. Ostatnio rozmawiałam z koleżanką i się śmiałyśmy, że przecież dopiero co wybierałyśmy kierunek studiów, a tu już dawno jesteśmy po magisterce
Mam tak samo... Studia chyba szybciej minęły

Cytat:
Może idziemy na to samo wesele? Bo właśnie my teraz idziemy do znajomych, oni są ze sobą od trochę ponad roku poznali się na studiach magisterskich i po koniec się szczęśliwie w sobie zakochali
Ehh chyba jednak nie to samo, ale to byłby genialny zbieg okoliczności!

domar123 Dziękuję!

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Panna Izabela Brawka za winietki! Trzeba się było stresować?
Stary 2014-08-21, 17:01   #2362
Katharinka9876
Raczkowanie

Cześć
Dziewczyny ja już po ślubie, ale suknie nadal oglądam i się zachwycam, od początku podobały mi się syrenki dopasowane, są takie sexi kobiece, w princeskach się nie mogłam odnaleźć.
Z wyboru tej jedynej jestem mega zadowolona, chociaż a sam dzień wesela pojawiły sie obawy czy będzie wygodna, obcisła dopasowana ale okazało się że suknia dopasowuje sie po chwili do człowieka, do ciała i wybawiłam sie na całego jak ktoś się waha czy szeroka czy dopasowaną to idziecie za głosem serca. warto!!
Swojej bym nie zamieniła na żadna inna
az żal ja sprzedawać mi, jednak trzeba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10314684_736208049779916_7825943439659642172_n.jpg (41,2 KB, 108 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10590509_736208323113222_1876354478690706617_n (1).jpg (38,3 KB, 135 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10606538_540293009433340_744967023910747018_n.jpg (23,0 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10610915_736208906446497_3822918954114242147_n.jpg (32,7 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0440.jpg (92,5 KB, 132 załadowań)
Stary 2014-08-21, 17:26   #2363
cornflower_girl
Zakorzenienie

Kishlaczkowa Zgadzam się z tym, że państwo młodzi na parkiecie jeszcze bardziej zachęcają do zabawy Ja jednak mam poczucie, że za mało tańczyłam, bo od pewnego momentu goście zaczęli wychodzić, a to kazdego trzeba pożegnać, dopilnować transportu.

konkardia Piękna z Was para - prześlicznie wyglądałaś Ale pozytywna relacja Polonez to strzał w 10, super, że gości poderwał do tańca. No i trzymam kciuki, jakbyście chcieli kontynuowac przygodę z tańcem - fantastyczna sprawa

aniuska18032 O ile nie jestem przekonana do bibelotów, tak ten zegar jest świetny. Z duszą

karolinuuusia U nas odwrotnie - niewiele prezentów rzeczowych (żeby nie było, nic nie narzucaliśmy gościom). Zastawę chętnie bym przyjęła, zwłaszcza że teraz sporo takich pięknych cudów Otrzymaliśmy za to komplet sztućców, superwymiatający ekspres do kawy, pościel, komplet małżeńśkich Crocksów i kostki z kamasutrą (jest nawet opcja z fochem)

Katharinka9876 Też miałam syrenkę, tylko bardziej klasyczną - Twoj model ma świetne falbany. No i genialnie pasowała do welonu.

Kasiulenkowo Oprócz tabletek spróbuj tez wcierek i olejków (np. Khadi).

Mam pytanie do mężatek - sprzedajecie swoje sukienki?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 17:39   #2364
say-hello
Zakorzenienie

Corn, ja nie chcę, ale muszę przydadzą się pieniądze, a to niemała kwota.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 18:29   #2365
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

ja też sprzedaję swoją

Stary 2014-08-21, 18:48   #2366
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Powróciłam z podróży poślubnej i tak jak obiecałam, przychodzę z RELACJĄ!

Piątek, 25.07. Poziom stresu: minimalny

Wstałam dość wcześnie, bo wiedziałam, że mamy jeszcze sporo rzeczy do ogarnięcia. Zjadłam śniadanie, umyłam włosy i zaczęłam pakować do samochodu dekoracje na salę. Kiedy mój samochód osiągnął stan zbliżający się do "wiozę cygankę z mnóstwem manatków", stwierdziłam, że pora ruszać. Pojechałam po Bartka (gdzie zobaczyłam kolejne dwa samochody a'la "cygan po zakupach" ) i oczywiście musiałam na niego czekać, bo gdzieś zaginął :P Jak już się znalazł, zaczęliśmy zawozić na salę wyroby na wiejski stół, dekoracje, alkohole na stolik alkoholowy, nasze rzeczy na poprawiny itp. Chciałam od razu rozłożyć winietki, ale kelnerki jeszcze nie nakryły stołów, więc stwierdziliśmy, że przyjedziemy popołudniu. Zrobiliśmy sobie próbę pierwszego tańca, po czym stwierdziliśmy, że jesteśmy super i pojechaliśmy na ostatnie przedślubne zakupy Kupiliśmy tuby strzelające, poduszeczkę pod obrączki, trochę kosmetyków i prezenty dla babć. Poszwędaliśmy się po mieście i poszliśmy zjeść ulubione kebaby ostatni raz jako narzeczeństwo Nagle zorientowaliśmy się, że trochę zbyt długo zabawiliśmy na mieście i popędziliśmy do spowiedzi. Po spowiedzi wróciliśmy na salę, żeby rozłożyć dekoracje, a tam... sala zamknięta. Oczywiście wpadłam w dziką furię, bo mieliśmy jeszcze mnóstwo pracy, a nie mogliśmy wejść na salę. W czasie, kiedy ja się wściekałam, Bartek wykonał kilka telefonów i sala stanęła otworem. Zaczęliśmy rozkładać winietki i dekoracje, a po chwili dołączył do nas brat Bartka z dziewczyną. Zrobiliśmy małe roszady w ustawieniu gości i zanim się obejrzeliśmy, była prawie 21. Zamknęliśmy salę, oddaliśmy klucze i pojechaliśmy każde do swojego domu. Po powrocie zrobiłam sobie paznokcie, pogadałam chwilę z mamą, wzięłam prysznic i poszłam się położyć. Po czym maltretowałam B. smsami do godziny 2.00 Zasnęłam i obudziłam się...

w SOBOTĘ 26.07.
...o godzinie 5.00. Wstałam, umyłam włosy, zrobiłam lekki makijaż i poszłam do fryzjerki na godzinę 7 (poziom stresu: 7/10) Kiedy siedziałam już na fotelu, do salonu przyszedł mój fotograf i tak mnie zagadał, że zapomniałam o stresie Półtorej godziny minęło nawet nie wiem kiedy. Po fryzjerze razem z fotografem pojechałam odebrać bukiet i udaliśmy się do mnie do domu. Zaczęłam się denerwować, nie byłam w stanie nic przełknąć, wcisnęłam w siebie tylko kilka łyżeczek serka homogenizowanego. Około 9.30 zaczęłam się malować. Kiedy skończyłam, fotograf pozbierał manatki i pojechał do Bartka. Stres? Poziom sraczka tak w przenośni oczywiście Około 11.15 stwierdziłyśmy z mamą, że trzeba by było się powoli ubierać, więc zaczęłyśmy zakładać suknię. Zajęło nam to 15 minut i później przez ponad godzinę jak głupia stałam w tej sukni, bo bałam się usiąść, żeby jej nie pobrudzić W tym czasie zaczęły się zjeżdżać moje kuzynki, więc czas szybciej mi upływał, bo cały czas z kimś rozmawiałam. Mama i moja chrzestna matka tak się stresowały, że dziabnęły sobie po jakiejś pastylce na uspokojenie Nie wiem, czy w tych tabletkach coś było, czy mojej mamie włączyła się głupawka, ale moja rodzicielka wymyśliła, że jak Pan Młody już przyjedzie i drużba będzie śpiewał że coś tam niech Pani Młoda wyjdzie, to zamiast mnie wypuścimy moją ciotkę (tak, TĘ słynną ciotkę od mlaskania i pytań czy może jechać z nami w samochodzie) Pomysł został zaakceptowany Kiedy zobaczyłam, że nareszcie przyjechał Pan Młody, zaczęłam wrzeszczeć jak opętana Fotograf, który już zdążył się pojawić, wył ze śmiechu, a ja skakałam z radości jak małpa w zoo

CDN

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

CD

Oczywiście na dzień dobry mój B. zobaczył przed domem ciotkę z bukietem w roli pani młodej usłyszałam tylko salwę śmiechu chwilę potrzymałam ludzi w napięciu i wyszłam do mojego Mężczyzny. Wyglądał jak sto milionów dolarów Daliśmy sobie buziaka, przypięłam mu kwiaty do butonierki i przeszliśmy na błogosławieństwo. Klęczałam tam i modliłam się, żeby się nie rozpłakać. Moje modlitwy jednak nie zostały wysłuchane i ryczałam jak głupek. Obyło się jednak bez zanoszenia się szlochem i histerycznych spazmów wszystko poszło szybko i zapakowaliśmy się do samochodu. Pod moim domem stało mnóstwo osób z miasteczka, a panie z domu wczasowego obok którego mieszkam zrobiły tzw "bramę"- przytargały skądś wielkiego kartonowego konia i przebrane z rolników tańczyły wokół niego krzycząc "dajcie koniowi pić" dostały flachę i ciasta i pojechaliśmy do kościoła. Po drodze do świadka zadzwoniła dziewczyna, że w miejscowości, w której braliśmy ślub jest straszna ulewa. Trochę się zmartwiliśmy, bo oczywiście pomyśleliśmy o wszystkim, tylko nie o parasolach. Na szczęście, kiedy dojechaliśmy pod kościół, znów wyszło słońce i nie spadła na nas ani kropla deszczu...

CD nastąpi wieczorem...
Stary 2014-08-21, 19:54   #2367
vicaa
Raczkowanie

konkardia, oluska świetnie czyta się wasze relacje, są takie pozytywne katharinka świetne zdjęcia, też mam rybkę i zastanawiałam się ostatnio jak to będzie np. w tańcu...
vicaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 20:29   #2368
Must
Rozeznanie

Ja sukni nie sprzedaje.
Ani woalki.

A co do stażów, to jestem z TŻtem 2 lata, a date ślubu zaklepaliśmy po chyba niecałym roku
Ja mam 24, a on 27 lat. I też bierzemy ślub z najmniejszym stażem wsród znajomych. Znajomi brali po 8 latach wszyscy.
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 21:17   #2369
bardorja
Zadomowienie

Ale jestem zła !!!!!!!
Dziś miałam próbna fryzurę i moje włosy od początku robiły problemy nie chciały się rozczesac potem zakręcić a na końcu po 2 godzinach w wałakch się kręciły a po 10minutach proste jak drut ! Fryzura jako tako wyszła. Potem odwołala spotkanie dekoratorka. I spotkanie z paniami w kościele tragedia. Okazało się że one robią tylko bukiety do wazonow na ołtarz a reszta ja i dziewczyna biorąca ślub godzinę przed mną!
???? Musimy ułożyć jak chcemy tiul na klecznikach i kwiatki na ławkach gości musimy też ten tiul wyprac! A i co najlepsze mi mamy krzeseł tylko pufy! ja pier...
Żałuję że nie zamówiłam całej dekoracji w kościele u dekoratorki!

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ale jestem zła !!!!!!!
Dziś miałam próbna fryzurę i moje włosy od początku robiły problemy nie chciały się rozczesac potem zakręcić a na końcu po 2 godzinach w wałakch się kręciły a po 10minutach proste jak drut ! Fryzura jako tako wyszła. Potem odwołala spotkanie dekoratorka. I spotkanie z paniami w kościele tragedia. Okazało się że one robią tylko bukiety do wazonow na ołtarz a reszta ja i dziewczyna biorąca ślub godzinę przed mną!
???? Musimy ułożyć jak chcemy tiul na klecznikach i kwiatki na ławkach gości musimy też ten tiul wyprac! A i co najlepsze mi mamy krzeseł tylko pufy! ja pier...
Żałuję że nie zamówiłam całej dekoracji w kościele u dekoratorki!

Daję z siebie 200%
Stary 2014-08-21, 21:24   #2370
domar123
Raczkowanie

Katharinka9876
Super

Witam się!!! Właśnie wróciliśmy z sali Wszystko się ubiera Nie stresujemy się w ogóle Już jutro będę tańcować

Jestem ŻONĄ

Buduj się domku NASZ
domar123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości