![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
witam
dziecko śpi, mama gołąbki na obiad robi a ja uczę się = rozwiązuję testy póki co 4000 z 22 000 ![]() ponadto mamy początkowe zapalenie oskrzeli tz tak było we wtorek bo byłysmy u lekarza tak więc Bactrim, jakiś syrop i depulol, nie jest źle bo gorączki nie ma więc i na dwór pani dr pozwoliła nam wychodzić jeśli pogoda dopisuje ... swoją drogą to na dworze jest cieplej aniżeli w domu ... koniec lata szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Nestelle, cieszę się, że u Was ze spaniem lepiej
![]() Ja też niejednokrotnie zastanawiałam się nad odcycowaniem Kini jednak póki co się wstrzymuję, ponieważ boję się, że to przyniesie więcej szkody niż pozytku... Z tego co się orientuje nie powinno się odstawiać dziecka gdy jest chore lub jakis trudny etap przechodzi a Kinga w nocy często się drapie po głowce i cyc pomaga jej się wyciszyc i spac nadal. Boje się, że świąd plus brak cyca to by było za dużo dla niej na raz... I sama nie wiem. Cięzka sprawa. Aaa mam prośbe o porade modową heheh. Mam czarną kieckę o taką:http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...orative-detail i czarne buty i zastanawiam się czy mogłabym założyc czarny sweterek w kolorowe kwiaty?... Do kościoła się z Kingą nie wybieram dopiero pozniej do domu weselnego. Myslicie, że pasuje? |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a nie mogłabym być podobna do jakiejś księżniczki, królewny? tylko do k....weź no! ![]() na więcej pisania czasu nie mam, pa
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Oliwka, zdrowka! I powodzenia z nauką.
Trolla, całkiem ładna ta dzi&&& ![]() Nestelle, fotke wstawię do fotoklubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2706 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak ...pewnie cyc pomaga Kini w tak trudnych chwilach .ja tez bym nie odcycowała chorego dziecka . Cytat:
![]() ![]() ![]() ja lece do lekarza i po sklepach a tzt zajmie się dziecmi ![]() ![]()
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Trolla, ja uwielbiam czarne kiecki i na pewno w niej pójdę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
Hej
Luna racja, powinnam była napisać "katolickie" a nie "religijne" ![]() Co nie zmienia faktu, że mnie to po prostu nie pasuje - bo katolicko rzecz biorąc dziecko od razu po urodzeniu nie trafi do nieba, aż do chrztu. A co do pesyistycznego podejścia - wiesz, myslę, że to kwestia podejścia - podobnie z ludźmi - ja podchodze do tego, że ludzie z natury są dobrzy, że nikt specjalnie nikogo nie chce skrzywdzić, że jak już krzywdzi to abo nieumyślnie, ale tez kiedyś został skrzywdzony. Więc nie zgadzam się z Tobą, ale przyjmuję Twój punkt widzenia (bo to nie kwestia wychowania tylko światopoglądu, nie ma co dyskutować) nestelle no właśnie mikro nie mogłam, peelingów nie chciałam, bo wolałam oczyszczanie, chciałam coś na odmodzenie twarzy, rozświetlenie, ale stwierdzilam, że zaczne od oczyszczania. Brwi i rzęsy sa nietknięte, nie ufam kosmetyczce w tej materii :P scarlet dobrze że Z. pije ![]() A i musze bo sie uduszę - moderna i ja piszemy o wychowaniu bez kar, a Wy jakoś komentujecie jakby to było wychowanie bezstresowe - odcieni jest dużo nie stawiajce znaku równości między wychowaniem bez kar a wychowaniem bezstresowym, bo jest jeszcze duzo odcieni. moderna, nestelle, kasia aż się rozpisze bo mnie trząsnęła kłótnia =- tylko jak wróce, bo teraz pędzę do dentysty. buuuuuuu
![]() |
#2709 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kot filemon i jego przyjaciele Zwierzęta na wsi Świat w obrazkach. Zwierzęta, Z tatą w ZOO, Z tatą w cyrku, teraz się jeszcze kapnęłam że zapomniałam dodać do koszyka "Tato, a dlaczego?" ![]() wczoraj jeszcze kupiłam : Nasze pojazdy Dzikie zwierzęta Co kraj to obyczaj, wiersze dla dzieci Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Zdycham od wczoraj, nawet nie mam sił komentować co myślę o pewnych przytykach, jakąś jelitowka mnie dopadła więc spuszcza na to wodę w WC. Wg mnie jednak ciągle cytowanie światłych i mniej światłych autorytetów a jednocześnie utrzymywanie, że kieruje się intuicją kupy się nie trzyma. Tak samo nie ma obowiązku odmeldowywania się na forum w jakiś określonych przedziałach czasowych - wg mnie jak którąś nie może/nie ma czasu/ochoty to logiczne, ze się nie udziela. W kodu ważniejsze jest to realne życie.
Leżę na kanapie/Siedzę w WC i zdycham, jak lezalam przed chwila to moja diabliczka stała obok, glaskala mnie po głowie i mówiła cacycacy. Ona ma jakąś dziwna kumatosc naszych chorób i zajmuje się sobą wtedy, domagając się co najwyżej jedzenia. Zdumiewa mnie to. Wystarczy ze ma nas w zasięgu wzroku i jest ok. Mam tylko nadzieję,ze się nie zarazi. Dziś znowu DSLAM male śniadanie i pije. Wczoraj ponad 600 ml w sumie, wiec jakąś metoda to jest. Nawet apetyt potem miała większy niż normalnie, bo zjadła 2 obiady. Niedługo czeka nas wyjazd na 2 tyg do stolicy, szukam mieszkania, głowie się co i jak spakowac, generalnie logistyka wielka do obmyslenia. Warszawianki od której rano otwierają Łazienki? Znalazłam Fajne mieszkanie po ich drugiej stronie niż metro i najkrótszą trasą byłoby przelecieć przez park. Są bilety okresowe na 2 tygodnie? Jakoś nie mogę znaleźć w sieci....
![]() |
#2712 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobili dla nas program na TVN
![]() ![]() http://www.tvn.pl/showbiz/zglos-sie-...25927,0,0.html Chwalę się: Kamil już nie tylko łapie bańki ale sam potrafi je dmuchać ![]() i teraz najlepsze, K. mało mówi ale ja go testuje (taka jestem wredna ![]() ![]() ![]() -chcesz jeszcze -taaaa -to powiedz jeszcze -jete pękam z dumy!! Kasia ja też CI coś powiem, bo już nie mogę... love You ![]() Cytat:
![]() a u mnie leje i 15 stopni ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() potrafisz jakoś w skrócie, bez poradników to rozróżnić? Bo ja szczerze nie wiem czym to się różni a chciałabym wiedzieć, byle nie czytać za dużo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zakorzenienie
|
nestelle nie chodzi mi przeciez o dyskusje, to nie o to foch (bo tak, kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie), tylko o te "subtelne" komentarze, z drugim dnem - ze powinno mi to dac do myslenia, ze w koncu koniec tych tematow poradnikowych, ze dyskusja toczy sie poza forum na ten temat itd. - bezosobowe komunikaty, ktore pewnie tylko wrazliwy czytelnik wylapie - ja wylapalam, bo dotycza akurat mnie.
(piszczac, ze nie pisalas na forum 2 tygodnie to oczywiscie wiem, ze bylas na urlopie - przeciez nikt nikogo nie zmusza do meldowania sie na forum - ale napisalas, ze przez moje poradnikowe posty spadla frekwencja, wiec odpowiedzialam, ze wiekszosc na urlopach, no i jezeli Cie mulilo przy przy czytaniu to by to zmienic moglas tez cos od siebie dodac, nawet o duperelach, albo pominac temat, tak po prostu - o M. pisalam sporo, ale przeszlo bez echa, widac malo interesujace ). Ja sobie robie przerwe, bo zbyt emocjonalnie jestem z ta grupa zwiazana, jezeli sie placze z tak durnego powodu, jak ten, to znaczy, ze potrzebny jest oddech. Posty, ktore tu wpisywalam traktowalam zawsze z wielka powaga, wazne bylo dla mnie zauwazac innych i dac im tego wyraz. Buziaki dla tych, ktorzy mimo wszystko lubia pogawedki ze mna, te bardziej i mniej powazne ![]() I dziekuje za zgloszenie mojego razacego slownictwa ![]() ![]() uffff ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
eh;/ wszystkie odejdźcie ja będę ze sobą pisać o obkupcianym balkonie
![]()
#2715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie odchodze, napisalam, ze potrzebuje troche oddechu, pojawie sie, jak zlapie dystans: moze za kilka dni , moze tygodni, miesiecy.. nie wiem ![]() do uslyszenia ![]() Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-08-21 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Oliwka
- zdruFka ![]() Cath - yhmmm chyba serio mam kalafiora bo nie przypominam sobie bym cytowala czyjas wypowiedz odnosnie kar - wychowania - napisalam Co ja mysle i co robie. I zawsze milo poczytac o czyms innym jak inni wychowuja jakie maja "plany, pozynania " odnosnie wychowania. W zadnym wypadku niczego nie neguje - nie mowie ze To jest Zle a to Jest dobre, pisze jak ja to robie i ew czekam az ktos cos napisze odnosnie tego - czytam potem mysle "aaa mozna i inaczej zrobic" probuje, jesli nie dziala ide dalej szukac "inspiracji". Lunka - a za co ty mnie kochasz ![]() Ide do pracy Seee ju son Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
Oj zadymki, zadymki I like it...nie mam sily na pisanie teraz bo i mnie zmoglo przeziebienie, wiec krotko bo juz raz pisalam w porownaniu do innych for wlasnie brakuje tu zwyklych pamietniczkowych postow i niczum i wszystkim,o pogodzie,urodzie seksie czy jego braku
![]() To teraz pamietnik. Kuriozum sytuacji, wyrwac sie z Kraka w ktorym smog towarzyszy na codxien, na gwalt naprawiac auto zepsute w dniu wyjazdu, jechac 700 km po to zeby sie zarazic od dziecka i rzexic jak gruzlik
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja uważam, że każdy może pisać jak uważa, a jak ktoś nie chce to niech po prostu nie czyta i finito ![]() Kurcze, to urlopu nie zazdroszczę... Zdrówka! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Nie ma tego złego, dzieci cały czas na polu gonią, spią dobrze- to sie jeszcze chwilę kaszląc poużalam nad soba a potem zbiore dupę w troki. I bedzie gitara.
Mała juz wyksztuśny ten kaszel ma, ulga duża po tym krtaniowym, wiec mam nadzieję że bedzie lepiej. Klementyna spaliłaś kalorie? Biegałaś czy ruszałaś się inaczej ![]()
#2721 |
Zakorzenienie
|
Właśnie odebrałam pakę książek, masakra ile wydałam i masakra, że najlepiej by było umieć je na pamięć...... Pie.... idę na kasę do Biedry....
#2722 | ||||||||
Zakorzenienie
|
no i wróciłam JA - ta najgorsza
![]() ![]() ![]() dobra nadrabiam .... Cytat:
![]() i zdrówka dla Anielki ![]() ale hola ,hola ! jak kłótnia ???? ja z nikim się nie kłóce, wyraziłam zdanie ze ciesze się ze nastąpiła zmian tematu po tak długim wałkowaniu poradników . i tyle . to oznacza zaraz kłotnie ?chyba nie .... Cytat:
![]() ![]() ![]() łoooo współczuje . u nas N miała jelitówke na wakacjach a teraz ma tesciowa ![]() ![]() zdrówka ![]() A Zosiek mądra bardzo . i z tym piciem niezle chyba idzie co , mój R wypija ok. pół litra (tylko?az?) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() zdrówka ![]() ale to wyrwane z kontekstu ...krytyka była ale tylko tego ze były dziewczyny które prowadziły tylko monologi .wpadały ,opisywały swój dzień i finito .zero zainteresowania co u innych . Natomiast pamietniczki jako takie -przeplatane dlalogiem z reszta dziewczyn są na porządku dziennym . sama jestem specjalistką od tego ![]() ![]() Cytat:
Tego właśnie jestem ciekawa .cytaty cytatami-poradnik-poradnikami ale najciekawsze i najważniejsze jest to jak to wygląda w praktyce .a nie suche ,beznamiętne fakty . Brakuje w nich zycia . Poza tym po raz kolejny - jak Ci cos nie pasuje,jak ktoś ma inne zdanie uciekasz . Przeciez nie ma kłótni ,nikt Cie nie obraził , jesteś tu lubiana i szanowana a Twoje zdanie się liczy . Ucieszyłam się tylko ze nastąpiła wreszcie zmiana tematu bo wałkowanie poradników przez tyle czasu mnie meczyło ... tylko tyle . A dla Ciebie AZ tyle . Czy nie można mieć innego zdania ,pokazac swoich emocji ? Cos mnie ciszy ,cos mnie nudzi ..to normalne . A Ty piszesz ze się popłakałas ....przykro mi bardzo -nie to było moim zamiarem .choć na boga -nie rozumiem -jaki miałas powód do płaczu?smutku?zdenerwowan ia? jeszcze raz powtarzam -nikt Cie nie obraził ,nie kłócił się . wiec o co chodzi????nie ogarniam tego . jeszcze trochę i trzeba będzie uwazac z każdym zdaniem tutaj ,bo a nóz któras poczuje się urazona . Jedanak jak skrytykowałysmy Lunke ,i kompletnie żadna jes nie poparła w jej "devil-kids" teorii to Ona przyjęła to na klate i spoko. Poza tym nie wkładam chyba całej siebie w forum - bo jakos nie wpływa na moje zycie az tak abym miała chodzic rozdygotana . Lubie Was , część z Dziewczyn tutaj uwielbiam i bardzo boleje nad tym ze nie możemy być blisko w realu bo czuje ze niezle byśmy się razem bawiły ![]() to tyle . A pamiętniczek także strzele ![]() byłam u lekarza ...ze stopą walcze .zrobiła mi się jaks brodawka wirusowa -teraz przeszło w brodawki mozajkowe (to chyba kurzajki) . miałam laserem wypalane - a przed tym 2 znieczulające zastrzyki w Stope !!!! omg! jak to usłyszałam to chciałam uciec ... prawie się pobeczałam podczas tego ...bolało . na pocieszenie kupiłam sobie -kawke i ...spódniczke ![]() A tzta mam kochanego -aby dzieci się nie nudziły wziął je do parku ,na rowery ,na plac zabaw a potem na obiad . przyjechałam to pojechał z J na ryby . teraz poczekam az wróci to wieczorem mnie pocieszy jakos ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
J . N . R ![]() Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2014-08-21 o 16:25 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Wtajemniczenie
|
Uff to ja się wtrącę z dobrymi nowinami
![]() Tym razem będziemy mieli.....dziewczynkę ![]() ![]() Mała jest zdrowa, wszystkie pomiary ok, wagą ponad 500g - jak na ten tydzień dobra. Także moge już na maxa szaleć z różem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
za prostolinijność
![]() Cytat:
![]() współczuje brodawek, uparte dziadostwo. Despa zdrowia!! i super wyglądasz na wczasach ![]() Moderna jeśli chcesz to wyluzuj. Ja też jak się zdenerwuję na forum to później jestem zła, ale tylko chwilkę bo zaraz zapominam. Też zżyłam się z dziewczynami no ale niestety tak to jest że się nie zgadzamy. Ja bardzo lubie Twoje posty i te zwykłe i bardziej mądre ale nie poradnikowe. Za dużo tego i zbyt nachalnie. Ale nadal chciałabym Cię czytać ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- aaa Demeter gratulacje!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2726 |
Wtajemniczenie
|
Demeter, gratuluje
![]() Ostatnio bylam w lumpku i znalazlam mnostwo pieknych ciuszkow dla dziewczynek. Kusilo mnie bardzo, zeby cos kupic... ale ja jeszcze ze 2 lata musze sie wstezymac, poza tym pewnie bedzie drugi chlopak ![]() Moderna, szkoda, ze odchodzisz, a jeszcze bardziej szkoda, ze placzesz. Nabierz troche dystansu i wracaj. Villga, witaj. Na co Kinia ma alergie? Jakie leki bierze? Co je? Temat mi bliski, bo my tez wciaz sie z alergia borykamy. I tez w zwiazku z nia wyprowadzamy sie w okolice Warszawy, moze jak zmienimy troche "klimat", to bedzie lepiej.
#2727 | |
Zadomowienie
|
Demeter! Brawo! Dziewczynki są słodkie!!!
![]() Cytat:
Z leków mamy syrop flonidan i inhalacje z flixotide. Jak sie bardzo drapie po głowce to nawilzam jej emulsja do skory głowy z Emolium. Miała jakis płyn sterydowy ale to krótko go stosowałam. A u Was jak to wygląda? Moderna, odsapnij i wróć ![]() Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-08-21 o 17:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Nestelle
- oj nie zazdroszcze z ta noga. Sama mialam "ostrogi" takie mega kurzaje z megasnym trzonem - wycinali mi to jak mialam 10-11lat na dwoch Nogach jednoczesnie - wiec wiem jak to ustrojstwo Boli ![]() Scarllet - ![]() ![]() Despa - ![]() ![]() Demeter - ![]() ![]() LunaO - ![]() Uffff Ale mam szczescie - ledwo com zeszla na przerwe a tu Ludzi sie zgromadzilo ahaha - moze dadza sobie rade beze mnie. Ja musze odsapnac - glowa mnie boli, jajniki ciagnac - ciaza :bzydal: ahaha nie no zarcik taki ![]() Ogolnie zjadlam kanapusie co mi mamusia naszykowala - i czuje sie ze do konca pracu strczy mi energii haha. Tak wiec do pozniej moje drogie Panie f ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
NAcytowałam, naodpisywałam i jak zawsze szlag trafił-Kacper wyłączył!!
wiec z tego, co pamietam dragusia-ja nie odejde bede pisac o swoich zafajdanychh plytykach w lazience. despa-jakby to powiedzieć, kalorie spalone nie do konca, bo skończyło się w trójkącie z Kacprem w środku;p JAkieś hałasy go ubudziły, czy co? ![]() ![]() scarlet a Wy nadal celibat-czy coś sie zmieniło? (chciałyście o seksie, to macie;p) |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o sexie ...no ja po ostatnim nie mogłam chodzic ...zakwasów dostałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.