|
|
#391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
A płatki to jakie dajesz? Bo ja to kupuję górskie a wiem, ze i błyskawiczne są a one chyba drobniejsze są. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#392 |
|
Zadomowienie
|
ja wrzuciłam im meila takiego śmieciowego i zaczęłam teraz przeglądać. okazuje się że przy rejestracji karty coś wygrałam... to lece do roska zobaczyć co to
|
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko maile z reklamą dostaje pochwal się co tam rozdają
|
|
#395 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z połówkowych
Wszystko wyniki są dobre. Strasznie się cieszę, lekki kamień z serca spadł, bo dzisiaj rano odrobinę się stresowałam. Mała pokazała w pełnej krasie co ma między nogami. Mogę oddać się "różowemu" szaleństwu. Piękne kości udowe, przepływy w komorach, podział półkul itd. Wszystko w normie - jestem mega szczęśliwa. Tylko buźkę zasłaniała stopami i rękami, także widoków nie miałam zbyt ładnych. Lekarz śmiał się, że pupę wietrzy Waży 458g, także maleństwo Idę się zdrzemnąć, odreagować, później nadrobię zaległości na forum
|
|
|
|
#396 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam jeszcze pytanie do mamuś, które robiły już test obciążenia glukozą. Czy normy podane przy wyniku są u Was takie same dla glukozy na czczo, jak i po 1 godz (ewentualnie dwóch). U mnie w obydwu przypadkach do 99, no i z drugim wynikiem się lekko nie mieszczę, ale normy wg PTG są chyba inne. Basjenia może Ty jako fachowiec pomożesz? Za to moje TSH z 0,06 wzrosło do 0,79 |
|||||
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia proszę o przepis na ciasteczka owsiane
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Jusssi Gratulacje polowkowego
I jednak corcia ! Skrzatek to przybij piatke... Ja tez nie wiem jak bedzie wygladala atmosfera jak tz z pracy wroci...
|
#399 |
|
Rozeznanie
|
Pierwszy prezent dziś dostałam - chusteczki mustela i 2 x oillan
|
#400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak na chłopski rozum, jak np zostały mi jabłka prażone od obiadu bo np miałam z ryżem to pakowałam do słoika i pasteryzowałam z 10 min, słoiczek do góry dnem, ostygnie, zakrętka wklęśnie i może stać i stać i z innymi planuję zrobić to samo. Jakaś gruszka czy śliwka albo marchewka, do gara, troszkę wody na dno żeby się nie przypaliło (a nie mam gara do gotowania na parze), rozgnieść/zmiksować, przełożyć do słoiczka i pasteryzować. Bez cukru, soli i chemii Ktoś ma inny pomysł? ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- chyba, że dla takich małych dzieci to się nie nadaje? albo może trzeba dłużej pasteryzować tak z 20-30 min? jeśli źle myślę, niech mnie ktoś poprawi
|
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Basiabasia na stronie był jakiś konkurs coś typu dlaczego macierzyństwo i zakupy w rossmanie albo coś równie bzdurnego. coś tam nagryzmoliłam. gdyby nie ty to bym pewnie nawet nie weszła na meila śmieciowego i nie wiedziała
![]() zakupiłam chusteczki w promo i krem na rozstępy perfecta mama(150ml przecenione z 24 na 17). w paczce dostałam uroczy biało-beżowy kocyk, maść na odparzenia bepanthenu i....krem na rozstępy tej samej firmy... niby niewiele ale takie krem prawie 40zł... więc miły giftjesli chodzi o normy glukozy... moje laboratorium podaje 66-109... ciężko mi powiedzieć czy ty ze swoim 99 to za dużo. mi na czczo i po2h wyszło po84.... wydaje mi się Skrzatku że jeśli przekraczasz normę o jakieś drobne to nie ma się co martwić...trzeba pamiętać o ewentualnym błędzie sprzętowym też przy okazji sprawdziłam swoje wyniki i ddimery powinnam mieć pon.500 a mam prawie 1040:/ ciekawe co z tego wyniknie...chociaż moja ginka wyluzowana pewnie stwierdzi że eee...w ciąży tak może być::P Suqub ja daje zwykłe górskie przepis na ciastka (wychodzi różnie zależnie jak duże i grube uformujecie) -kosstka margaryny lub masła-co kto lubi -2 jajka -1 szklanka mąki -1/2 szklanki cukru (lub czegoś co osłodzi ja testuje syrop klonowy, może być też miód.nie musi być 1/2szkl. same ocencie jak słodkie mają być) -2,5 szklanki płatków owsianych (ja daje górskie nie wiem czy jest różnica z błyskawicznymi) -odrobina cukru wanilinowego dla zapaszku -2 łyżeczki proszku do pieczenia -bakalie wg uznania (ja daje słonecznik,rodzynki,owoce goji,żurawine czasami posiekane migdały) wszystko razem mieszamy łyżką z mięciutką margaryną (nie rozpuszczać do płynu tylko w temp. pokojowej). rozetrzeć aż nie będzie margarynowych grudek. konsystencja nijak nie przypomina ciasta ale się nie przejmujcie na papier wyłóżcie po ok.1,5łyżeczki tworu owsianego i uformujcie wygląd ciasteczka. wszystko robie paluchami bo twór mimo że lepki to się rozpada. piec w 180'c ok 10-15min. ja po 10min siedze z nosem w szybie bo ciastka lubią się szybko rumienić i przypalać. czas zależy też jak grubo je uformujeciepo przestygnięciu twardnieją chociaż jeszcze sobie zęba nie ułamałam na nich:P załączam foto ciastek owsianych (deczko rumiane ale chodzi o grubość) obok hamerykańskie z czekoladą:P i kocyk
Edytowane przez Basjenia Czas edycji: 2014-08-21 o 16:14 |
|
|
|
#402 |
|
Zadomowienie
|
jak się tego tapatalku używa?zainstalowałam zsynchronizowałam z fb czyli założyło konto i jak mam znaleźć tam wizaz?
|
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
cześć
może troche późno ale mogę dołączyć?
|
|
|
|
#404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ciągle mam stresa. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#405 |
|
Wtajemniczenie
|
Katherine
pewnie ze mozesz dolaczyc,moze napiszesz o sobie i swoim malenstwie cos wiecej
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Moja Haneczka ma wyjść z brzuchola 6 grudnia
|
|
|
|
#407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
każdy owoc tam ma czas w którym można go podawać, z początku jest jabłko, marchewka, potem śliwki, banany, gruszki. ale już nie pamiętam... Cytat:
Cytat:
super!! idealna wręcz! dzień dobry. jestem dzisiaj ta strasznie zmęczona, że szkoda gadać.
|
|
#408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pobolewania to Ja juz sie chyba przyzwyczailam... bo bardzo czesto cos mnie kluje po lewej stronie Podejrzewam ze to moja Emilka jakos mi tam cos uciska ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
I chyba te meble chca byc moje bo dwie osoby zadzwonily ze chca gitare ktora mam wystawiona na sprzedaz To akurat beda pieniazki na mebelki
|
|
#409 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inka - prześliczna komoda <3 Katherine - witamy Jussi - gratuluję połówkowego ![]() Justyssia - dobrze że te wczorajsze bóle przechodzą i z maleństwem wszystko wporządku, a z tż'tem współczuję - oby mu przeszło i nie musiał iść do szpitala |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Jestem po wizycie i niestety ale moja szyjka sie skraca, ma 3.3 jak mi dojdzie na pobiedzialek pessar to dolacze do krazkowcow jednak to wcale nie oznacza, ze mi to pomoze takze jestem zalamana
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Chwalę się Wam, że dzisiaj dostaliśmy w końcu (po 3 tyg) regał z brw. Mąż już skręcił ale póki co stoi pusty Później (bliżej porodu) zamierzam dać tam podręczne rzeczy dla małej Ja zrobiłam sobie pyszny soczek z marchewki i jabłek mmm Ja przewijak dostałam zielony w jakieś wzorki, sama już nawet nie pamiętam jakie, ale zamierzam dokupić takie prześcieradło na przewijak, żeby właśnie nie było małej zimno. Zresztą zielony w kąciku małej (choć bardzo podoba mi się ten kolor i wózek zamierzam mieć w tym kolorze) nie będzie pasował
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje...
Te moje niewinne bole brzucha i twardnienia okazaly sie nie byc niewinne, dobrze ze lekarka sprawdzala ta szyjke usg dowcipnym, bo na fotelu wydawalo sie ze jest ok.. ;(
|
#414 |
|
Rozeznanie
|
lolcia- uszy do góry, koleżance tez b.szybko sie skracała a donosila do samego końca, miała pessar i więcej leżała a miala juz krociotką szyjke, bedzie dobrze
![]() moje ciastka owsiane nie wychodza twarde aczkolwiek może mi sie tak tylko zdaje ja robie coś takiego:250g platków owsianych (ja daje błyskawiczne) 0,5 szkl. mąki 2-3jajka 100g masła 60g cukru 1. op.cukru wan. 1 łyzeczka proszku do pieczenia bakalie tyćko soli masło roztapiamy na patelni, wsypujemy płatki owsiane i smazymy az sie zrumienią, posypujemy cukrem i mieszamy az cukier sie rozpuści. wsypujemy do miseczki i dodajemy make, proszek do pieczenia, sól i rozbełtane jajka, mieszamy. no i bakalie Na papier do pieczenia (na blaszce) łyżką formujemy małe ciasteczka. 180C 15min zrobiłam sobie przed chwilą mleczko z gwiazdką anyżu i laską cynamonu i tyćko miodu i mmmmmm jak mi fajnie
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-08-21 o 18:40 |
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie
A czy ktoras z Was wie dlaczego wycofano fenetrol?
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
Lolcia ja wczoraj czytałam co mam w karcie napisane i pisze ze szyjka twarda zamknięta ok 3 cm i tak przez 3 albo 4 wizyty. I jeszcze nic złego na temat mojej szyjki nie słyszałam. Nie wiem dlaczego piszecie ze 3 cm to krótka...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lolcia trzymam kciuki, żeby nic złego sie nie działo. |
|
|
|
|
#418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od dwóch dni naprawdę czuję się dobrze, nawet bez leżenia, może dlatego, że regularnie przyjmuję no spę i magnez i nie dźwigam. Dlaczego Tobie krążek miał by nie pomóc ? Doktorka powiedziała coś konkretnego ? Cytat:
Kochana Ty jeszcze dzieci nie masz to leż, leż i jeszcze raz leż i donosisz spokojnie ja mam dwoje i niestety, ale nie da się przy nich leżeć, a jak już to tylko chwilę ![]() Zainstalowałam tego tapatalka. Rewelka
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
skrzatek- co do tych przetworów to może miejsce gdzie się zakręca było mokre (chyba szyjka sie to nazywa) albo miałaś słoiki w jakimś kształcie? jak są takie fikuśne np po musztardzie czy kawie necafe to nie idzie pasteryzować za bardzo, chodzi o zwężenia czy słoiki jakies miały czy zwykłe standardowe? ja kiedyś robiłąm w takich fikuśnych i nic mi nie wyszło wtedy.
Wrzuciłam na maila zdj małego z usg i moje
|
|
|
|
#420 |
|
Zadomowienie
|
Skrzatek cukier jest takim "konserwantem" w przetworach, a jabłka potrafią się zepsuć. Moja teściowa jak usmażyła jabłka to później je powkładała do lodówki, bo mamy dwie.
A robiłam takie gotowane jabłuszka do słoiczków i też je trzymałam w lodówce. Śliwek i gruszek nie robiłam w słoiczki nigdy to nie wiem jak się trzymają.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.

pochwal się co tam rozdają
Wszystko wyniki są dobre. Strasznie się cieszę, lekki kamień z serca spadł, bo dzisiaj rano odrobinę się stresowałam. Mała pokazała w pełnej krasie co ma między nogami. Mogę oddać się "różowemu" szaleństwu. Piękne kości udowe, przepływy w komorach, podział półkul itd. Wszystko w normie - jestem mega szczęśliwa. Tylko buźkę zasłaniała stopami i rękami, także widoków nie miałam zbyt ładnych. Lekarz śmiał się, że pupę wietrzy 

albo któraś coś źle zmierzyła.
super!! idealna wręcz!