Panny Młode 2015 cz. 26 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 19:29   #691
Kiciakowa
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 26

ok mam
ta pierwsza, ze skarpetkami to moja najukochańsza M, ale niestety już nie żyje jakoś 9 latek miała.....
a ten drugi to M, też ma teraz jakoś 9 latek, ale jakiś dziki jest i niezbyt lubi się przytulać i mnie tym denerwuje bo ja lubie spać z kotem i się tulić, a on nie a znaleźliśmy go tak, że nam zimą jak był takim maluszkiem wszedł do auta pod silnik i mój tata z nim do domu przyjechał i go wyciągnęliśmy (ale nic mu się nie stało na szczęście, tylko przestraszony był strasznie i chyba mu to do dzisiaj zostało, bo się wszystkiego boi )
mam nadzieję, że mój następny kotek (weźmiemy sobie jakiegoś po ślubie już takiego naszego, tamten zostanie u mnie w domu ) będzie lubił się przytulać tak jak Micia, która zawsze ze mną spała (zresztą, widać że mi zajmowała poduszkę )

Edytowane przez Kiciakowa
Czas edycji: 2014-08-23 o 10:08
Kiciakowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:32   #692
MajsterkaANB
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47801860]Tylko mniejszą salę wzięliśmy, bo stwierdziliśmy, że to przerost formy nad treścią brać salę do 200 osób, gdzie będzie nas razem z nami 10 [/QUOTE]
hehe :d a będziecie brać fotografa? rodzice już wiedzą?

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:33   #693
gr8ania
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47801774]Śmieszka, musi to być urząd zgodny z zameldowaniem, ale pytałam dzisiaj w Śródmieściu i Pan powiedział, że do konkordatowego wydają od ręki.

Uwaga!!! Chwalę się! Wszem i wobec - 15 listopada bierzemy ślub cywilny
Pan dał nam karteczkę i kazał wpisać jakie nazwisko dzieci i moje ma być no i wypisuję, oglądam się na TŻ, a ten banan od ucha do ucha jak wszędzie wpisałam jego [/QUOTE]

super gratulacje wielkie
Stary 2014-08-21, 19:33   #694
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
ok mam
ta pierwsza, ze skarpetkami to moja najukochańsza Micia, ale niestety już nie żyje jakoś 9 latek miała.....
a ten drugi to Mordek, też ma teraz jakoś 9 latek, ale jakiś dziki jest i niezbyt lubi się przytulać i mnie tym denerwuje bo ja lubie spać z kotem i się tulić, a on nie a znaleźliśmy go tak, że nam zimą jak był takim maluszkiem wszedł do auta pod silnik i mój tata z nim do domu przyjechał i go wyciągnęliśmy (ale nic mu się nie stało na szczęście, tylko przestraszony był strasznie i chyba mu to do dzisiaj zostało, bo się wszystkiego boi )
mam nadzieję, że mój następny kotek (weźmiemy sobie jakiegoś po ślubie już takiego naszego, tamten zostanie u mnie w domu ) będzie lubił się przytulać tak jak Micia, która zawsze ze mną spała (zresztą, widać że mi zajmowała poduszkę )
jakie sliczniusie kiciusie Ta brązowa ma niespotykane umaszczenie
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:34   #695
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:
ok mam
ta pierwsza, ze skarpetkami to moja najukochańsza Micia, ale niestety już nie żyje jakoś 9 latek miała.....
a ten drugi to Mordek, też ma teraz jakoś 9 latek, ale jakiś dziki jest i niezbyt lubi się przytulać i mnie tym denerwuje bo ja lubie spać z kotem i się tulić, a on nie a znaleźliśmy go tak, że nam zimą jak był takim maluszkiem wszedł do auta pod silnik i mój tata z nim do domu przyjechał i go wyciągnęliśmy (ale nic mu się nie stało na szczęście, tylko przestraszony był strasznie i chyba mu to do dzisiaj zostało, bo się wszystkiego boi )
jestem pier.dolnięta szukam kota z skarpetkami na łapach

śliczne kociska

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:37   #696
kruella_de_mon
Zakorzenienie

przyszlam sie pochwalic swoim prawie m!
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:38   #697
Maartikrk
Zakorzenienie

Rany... 3 kawy dziś wypiłam i cały dzień senna jestem..

Cytat:
Welon będzie wpięty albo tu, albo tu (tam gdzie czerwone kropki)
wyżej

Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
ja chciałabym rozpuszczone włosy ale do tej sukni którą chce nie będą pasować no i niewygodnie tak, z upięć podoba mi się coś takiego
Obie bardzo ładne, druga mnie bardziej przekonuje ale nie widać jak to się z tyłu prezentuje

Ja się ostatnio dowiedziałam, że do fryzjera, do którego planuję iść w dzień ślubu razem z makijażem na miejscu najlepiej zarezerwować termin JUŻ TERAZ Tak twierdzi sam salon..
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:41   #698
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
hehe :d a będziecie brać fotografa? rodzice już wiedzą?
Wiedzą, wiedzą, tylko nie wszyscy wiedzą, że będzie to 15 listopada
Foto miało nie być, ale stwierdziłam, że znajdę jakiegoś budującego portfoli i ostatnio koleś mi napisał, że 200-300 zł weźmie, to się już prawie nie zastanawiam za tą cenę

Cytat:
Napisane przez kruella_de_mon Pokaż wiadomość
Gratuluję!
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:42   #699
aga99792
Zakorzenienie

jestem zadowolona z kwiatków w bukiecie dopiero jeden zaczyna więdnąć
Astry sa fajne szkoda że nie ma niebieskich xD
Stary 2014-08-21, 19:43   #700
misiaa91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
majsterka mnie zaciągnęła

Chyba dawno mnie nie było.

dostałam wreszcie swój pierscionek no i ponownie planujemy 2015
Tylko pytanie,czy będą sale Ja się mega napaliłam na grudzień
Super! Gratulacje. Moim zdaniem, na grudzień nie powinno być większych problemów.
Cytat:
Napisane przez Ironia89 Pokaż wiadomość
już nie jestem taka pewna wcześniejszej sukni, zakochałam się w tej
Bardzo ladna!

Cytat:

śliczne kociska

Istapp Świetna wiadomość!
Stary 2014-08-21, 19:43   #701
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-08-21, 19:43   #702
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:

śliczne kociska

ale dzięki
Cytat:
gratuluje!!!!
Stary 2014-08-21, 19:48   #703
kruella_de_mon
Zakorzenienie

tylko jest jeden szkopul, na ktory bardzo zwracam uwagę. W tej lazience jest junkers, a ja mam po prostu lęk przed junkersem w lazience, bo zle mi sie kojarzy. Mamy tam okno, ale chyba najpewniej będę spokojna jak kupie czujnik czadu i tam po prostu wlasciciel albo my zamontujemy, bo inaczej będę się bała korzystać z łazienki:/.
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:49   #704
lexis1306
Raczkowanie

Witam się wieczornie!

W pracy Was podczytywałam ale pisać nie miałam czasu.

Vivienne, męcze właśnie swojego TŻ o tego kota. Bo ja chciałabym bardzo, a wczoraj, jak mu o tym wspominałam to akurat przysypiał i coś tam mamrotał, że nie chce żadnego kota. Dziś nie jest śpiący, więc wiercę mu dziurę w brzuchu ale on marudzi, że z kim go zostawimy, jak będziemy wyjeżdżać, bo będzie mu smutno, jak jesteśmy w pracy no i przecież on chce psa, jak już pójdziemy do nowego domu albo ja zajdę w ciążę Będę pracować nad nim dalej...

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
TŻ w tytule przelewu wpisuje: na podpaski; na trutkę dla kota (sąsiadka ma takiego wrednego, czarnego kocura... )... mina babki w banku, jak wypłacałam 4 tysiące euro na podpaski, bezcenna
Uwielbiam takie tytuły przelewów

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
mam pewnien temat do dyskusji. ale to chyba jak sie wyśpie bo chce w tym uczestniczyć
albo nie.. pójdę spac później..

wyraźcie opinie na temat:
Czy maż i żona to rodzina? Czy dopiero jak jest dziecko to tworzy się rodzina?

Dużo rozmów na ten temat było w mojej rodzinie i tak mnie ciekawi co Wy o tym myślicie

Mowa o sytuacji gdzie oboje moga mieć dzieci ale nie koniecznie się na nie decydują.
Bo wiadomo że jak nie moga to nie ma na to wpływu
Moim zdaniem małżonkowie to już rodzina. Są przecież małżeństwa bezdzietne i co, nie rodzina?
Prawie to oczywiste, społecznie myślę, ze też.

Cytat:
Moje dwa łobuzy
mamusia i synek
Śliczności!
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:50   #705
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

już wiem co kupię mojemu TŻ na urodziny! i koniec z "nie tutaj, w prawo, bardziej w prawo, wyżej...o taaaak"

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 19:56   #706
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
już wiem co kupię mojemu TŻ na urodziny! i koniec z "nie tutaj, w prawo, bardziej w prawo, wyżej...o taaaak"
ja bym mogła to mieć bo tż nigdy nie wie gdzie mnie podrapac

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
Witam się wieczornie!

W pracy Was podczytywałam ale pisać nie miałam czasu.

Vivienne, męcze właśnie swojego TŻ o tego kota. Bo ja chciałabym bardzo, a wczoraj, jak mu o tym wspominałam to akurat przysypiał i coś tam mamrotał, że nie chce żadnego kota. Dziś nie jest śpiący, więc wiercę mu dziurę w brzuchu ale on marudzi, że z kim go zostawimy, jak będziemy wyjeżdżać, bo będzie mu smutno, jak jesteśmy w pracy no i przecież on chce psa, jak już pójdziemy do nowego domu albo ja zajdę w ciążę Będę pracować nad nim dalej...

psa też trzeba mieć z kim zostawić. i to psu będzie smutno a nie kotu !
Stary 2014-08-21, 20:08   #707
misiaa91
Zakorzenienie

Kiciakowa podoba mi się ta fryzura, tylko nie leżą mi jakoś te loczki z przodu. Tzn. Ten skręt mi się wydaje jakos nienaturalny, więc na to bym zwróciła uwagę.

Mogę się pochwalić, że TŻ został dziś wujkiem, jego siostra urodziła syna.
Stary 2014-08-21, 20:10   #708
lipstick89

Cytat:
ok mam
słodkości

Mordek ma minę: daj mi spokój kobieto!

Cytat:

śliczne kociska

Cytat:

2018
20/52
Stary 2014-08-21, 20:11   #709
lexis1306
Raczkowanie

Cytat:
tak wiem o co Ci chodzi dziecko planujemy po ślubie. a czy bedzie ? nie wiadomo.
nie wiem czy umiałabym zaadoptowac dziecko
Cytat:
ja wiem, że umiałabym pokochać. ale czy TŻ też? nie wiem. i nie chciałabym się dowiedzieć...
Rozmawialiśmy kiedyś o tym z TŻ i dla niego adopcja nie stanowi żadnego problemu, dla jego rodziny też. Ja akurat nie jestem zafiksowana na dziecko ale... byłoby to pewne dopełnienie. W sumie oboje jesteśmy na ten temat otwarci, bo wiadomo, że z własnymi rodzonymi może być różnie.

Cytat:
bratowa ma oprócz 2 kotów psa. i ten pies jest ważniejszy niż ja, w sensie ma większe prawa i jest bardziej ludzki.

przykład: TŻ poprosił ją żeby przyjechała po niego na lotnisko w modlinie, bo nie zdążyłby na ostatniego busa z Wawy do domu. zadzwoniłam do niej kilka dni wcześniej umówić się i zapytać kiedy rozliczamy się za paliwo. ona stwierdziła (wykrzyczała): "jak Ty sobie to wyobrażasz?! Ty chcesz jechać, a gdzie mój pieseczek usiądzie (on jeździ na przednim siedzeniu zapięty w pasy, nikt nie ma prawa tam siąść... )! ja go muszę zabrać. nie zostawię go samego w domu, bo się zapłacze! nie pojedziesz z nami."

ale nie przeszkadzało jej to gdy jechałyśmy do Holandii we 4 + pies w załadowanym samochodzie po dach (aż się uginał).
ja płacę za paliwo żeby ona mogła zabrać pieseczka i pojechać po mojego narzeczonego i przywieźć go do mojego domu. nie ogarniam tej kobiety. i nie lubię wybitnie
Tekst pogrubiony mnie powalił

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
dzięki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kliknęłam, mam nadzieję, ze skutecznie

Cytat:
o widzisz. chyba wiem co dzisiaj zrobię na obiadek
hahaha na "cukierki" - to też brzmi dwuznacznie. bo mogą być czekoladowe i takie, po których widzisz smoki
Chcę te, po których widzi się smoki...

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
Od dzisiaj jest nowa gazetka, m.in. z tymi dżinsami
Wróciliśmy właśnie z Lidla, przebrane wszystko, no bo po południu to mogę sobie pomarzyć o rzeczach z gazetki. Ale kupiłam sobie bluzeczkę za 25 zł i botki czarne, a co!

Cytat:
aaaa no tak, faktycznie :d znam tą reklame

ja próbuję mojego jarsona namówić, ale jego przeraża ilość odsetek że bierzesz powiedzmy 200 tysięcy a spłacasz 400.

i żadne argumenty do niego nie docierają...
Moich rodziców też to przerażało, jak brałam kredyt na mieszkanie. Ale jedyną alternatywą jest płacić kilkaset złotych za wynajem (to juz lepiej ratę spłacać) albo siedzieć rodzicom na głowie...

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
eee, odsetki chyba nigdy nie wynoszą 100% kwoty kredytu. wtedy chyba mało kto by go brał

no cóż, odsetki to bolesna sprawa, ale może będzie mniej bolesna jeśli pomyśli o życiu na wynajmie cały czas lub o wielkości prawdopodobieństwa trafienia w lotto bo innych wyjść nie ma, chyba, że dostaniecie może jakiś spadek po cioci z Ameryki teraz to już chyba wykorzystałam wszystkie warianty
Zależy jaki okres kredytowania, wkład własny, kwota kredytu i możliwości ewentualnej nadpłaty. U mnie ze 120 tysięcy kredytu na 30 lat zrobiło się łącznie do spłaty z odsetkami 240 tys.
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:14   #710
lipstick89

Cytat:
tylko jest jeden szkopul, na ktory bardzo zwracam uwagę. W tej lazience jest junkers, a ja mam po prostu lęk przed junkersem w lazience, bo zle mi sie kojarzy. Mamy tam okno, ale chyba najpewniej będę spokojna jak kupie czujnik czadu i tam po prostu wlasciciel albo my zamontujemy, bo inaczej będę się bała korzystać z łazienki:/.
i to jest najlepsze rozwiązanie! koszt 50zł, poczucie bezpieczeństwa bezcenne.

Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Kiciakowa podoba mi się ta fryzura, tylko nie leżą mi jakoś te loczki z przodu. Tzn. Ten skręt mi się wydaje jakos nienaturalny, więc na to bym zwróciła uwagę.

Mogę się pochwalić, że TŻ został dziś wujkiem, jego siostra urodziła syna.
gratulacje ciociu!!! i dla wujka też!

2018
20/52
Stary 2014-08-21, 20:21   #711
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
słodkości

Mordek ma minę: daj mi spokój kobieto!
on prawie zawsze ma taką minę, bo jest niedotykalski strasznie mnie to denerwuje, ale i tak bardziej go już przyzwyczaiłam, bo mogę go już trochę przytulać, ale tylko ja i moja mama i nikt inny...
Stary 2014-08-21, 20:23   #712
lipstick89

Cytat:
Napisane przez lexis1306 Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy kiedyś o tym z TŻ i dla niego adopcja nie stanowi żadnego problemu, dla jego rodziny też. Ja akurat nie jestem zafiksowana na dziecko ale... byłoby to pewne dopełnienie. W sumie oboje jesteśmy na ten temat otwarci, bo wiadomo, że z własnymi rodzonymi może być różnie.

Tekst pogrubiony mnie powalił

Chcę te, po których widzi się smoki...

Wróciliśmy właśnie z Lidla, przebrane wszystko, no bo po południu to mogę sobie pomarzyć o rzeczach z gazetki. Ale kupiłam sobie bluzeczkę za 25 zł i botki czarne, a co!

Moich rodziców też to przerażało, jak brałam kredyt na mieszkanie. Ale jedyną alternatywą jest płacić kilkaset złotych za wynajem (to juz lepiej ratę spłacać) albo siedzieć rodzicom na głowie...

Zależy jaki okres kredytowania, wkład własny, kwota kredytu i możliwości ewentualnej nadpłaty. U mnie ze 120 tysięcy kredytu na 30 lat zrobiło się łącznie do spłaty z odsetkami 240 tys.
mój nie przyjmuje do wiadomości, że mogę nie mieć dzieci z powodu choroby (chorób). zawsze jak mi się okres spóźniał (dzięki pcos) mówił: kocham WAS! i jest pewien, że będziemy mieć własne bobofruty

bratowa to taki wynalazek, ze głowa mała. ona do swojego psa mówi: "dzubdziuńciu", "pysieczku", "skarbuńciu". a do własnych córek: Wera i Młoda

też bym chciała takie "cukierki", bo póki co widzę szarą rzeczywistość. a tak to byłaby miła odmiana

gratuluję udanych zakupów ja tak miałam wczoraj. uprane ciuszki schną sobie wesoło

ale odsetki! ale cóż poradzić: płacz i płać, albo płacz i mieszkaj w wynajętym lub co gorsze z teściami

2018
20/52
Stary 2014-08-21, 20:27   #713
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
on prawie zawsze ma taką minę, bo jest niedotykalski strasznie mnie to denerwuje, ale i tak bardziej go już przyzwyczaiłam, bo mogę go już trochę przytulać, ale tylko ja i moja mama i nikt inny...
oo. to mojego M kolega ma kota takiego który był porzucony i pobity i z domu wgl nie wychodzi bo się boi i boi się nowych obcych ludzi ale jak byliśmy u nich t n do mnie przyszedł i chciał żeby go miziać jego mama aż się zdziwiła bo zawsze uciekał od nowych ludzi. i pow że czuje że ja lubie koty aaa fajnie mi się wtedy zrobiło
Stary 2014-08-21, 20:30   #714
ania9o
Zakorzenienie

Widzę, że większość z Was to milosniczki kotów ja nie przepadam za tymi stworzeniami, jak u kogoś jestem i ma kota to zawsze go poglaszcze i się poprzytulam jak się łasi ale ja bym nie chciała mieć kota. Za to psa zawsze i u mnie w domu psy są od zawsze dlatego u nas tez będą jeśli obecnego pieska zabraknie.
A o to mój Lisek

Wysłane z mojego BlackBerry Q5
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1408645744314.jpg (101,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1408645802092.jpg (58,1 KB, 9 załadowań)
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:30   #715
aneta_91
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47801774]Uwaga!!! Chwalę się! Wszem i wobec - 15 listopada bierzemy ślub cywilny
Pan dał nam karteczkę i kazał wpisać jakie nazwisko dzieci i moje ma być no i wypisuję, oglądam się na TŻ, a ten banan od ucha do ucha jak wszędzie wpisałam jego [/QUOTE]

Super
Stary 2014-08-21, 20:34   #716
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Widzę, że większość z Was to milosniczki kotów ja nie przepadam za tymi stworzeniami, jak u kogoś jestem i ma kota to zawsze go poglaszcze i się poprzytulam jak się łasi ale ja bym nie chciała mieć kota. Za to psa zawsze i u mnie w domu psy są od zawsze dlatego u nas tez będą jeśli obecnego pieska zabraknie.
A o to mój Lisek

fajny psiak
Mojemu Tż by się spodobał bo lubi takie nie za duże i nie rasowe
ten jest nie rasowy czy myle się?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

tzn teoretycznie każdy pies o kot sa rasowe dachowce i kundle to tez rasa
Stary 2014-08-21, 20:36   #717
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie. Bezpieczeństwo przede wszystkim.

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;47801774]Śmieszka, musi to być urząd zgodny z zameldowaniem, ale pytałam dzisiaj w Śródmieściu i Pan powiedział, że do konkordatowego wydają od ręki.

Uwaga!!! Chwalę się! Wszem i wobec - 15 listopada bierzemy ślub cywilny
Dzięki, Istapp. I gratulacje!
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 20:41   #718
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja też za kotami nie przepadam :P. A mój maluszek to Neruś . Przedstawiam Paniom Nerusia .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nerek.jpg (70,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-08-21, 20:42   #719
lipstick89

moje włosy polubiły się z wczorajszą płukanką. są błyszczące, sypkie i nadal bardzo świeżo wyglądają.

2018
20/52
Stary 2014-08-21, 20:42   #720
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
A o to mój Lisek

Ja mam tak samo. Jestem totalna psiaraaaaa
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości