Panny Młode 2015 cz. 26 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 23:04   #781
magda_mjt
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 26

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
jeśli masz tylko jedną jedyną druhnę-siostrę i żadnych innych druhen to bym i tak wybrała bridesmaid. Mnie się ono jakoś z tych określeń zawsze najbardziej podobało a precież i tak będzie się czuła wyróżniona. To całe "matron"...brzmi bardzo dziwnie No ale to moja opinia (babcia moja często na takie zadufane kobitki takie ą ę używa określenia "ale matrona" )
No właśnie ja tak samo używam słowa "matrona", stąd nie chce matron of honor :P. Myślałam cały czas o maid of honor, bo to takie bardziej "wyróżniające", ale nie chcę wyjść na głupka, który pisze tak, a powinno być inaczej :P....

Cytat:
Napisane przez seductivee Pokaż wiadomość
Ja miałam świnkę morską, która była ze mną 10 lat Uwielbiam te zwierzaki Jak już po ślubie odnajdziemy swoje miejsce to na pewno kupię parkę

Hm, ja też myślałam o bransoletce dla siostry, którą chciałabym podarować przed ślubem. Ale mi się nie podoba taki grawer... Ja bym raczej dała jakieś hasło, napis, który sprawiłby, że taką bransoletkę mogłaby nosić na inne okazje.
Myślę, że jeśli by taką dostałą, to i tak by nosiła . Zresztą co innego miałabym napisać, w związku z własnym weselem :P.... taką z dowolnym napisem mogę dać z innej okazji , albo dokupić na kolejną okazję samą przywieszkę nową .

Swoją drogą znacie coś podobnego, ale jeszcze innego niz Lilou?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Seductive! MAM! w sumie trochę mi pomogłaś! problem maid/matron of honor, bridesmaid czy innej druhny czy świadkowej ROZWIĄZANY! To mi się podoba . Made with love, a z drugiej strony data . Idealnie! Ok, to teraz ktoś da radę podpowiedzieć coś innego niż tylko Lilou? I czy w bransoletkach sznurkowych Lilou trzeba mieć zapięcie? czy ew ten sznurek jest jakoś regulowany bez zapięcia?
Stary 2014-08-21, 23:04   #782
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ide wyciagnac oczy bo mnie juz bolą...

Mialam soczewki wyprobowac ... Ciekawe kiedy to zrobie...chyba w sylwestra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 23:10   #783
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
No właśnie ja tak samo używam słowa "matrona", stąd nie chce matron of honor :P. Myślałam cały czas o maid of honor, bo to takie bardziej "wyróżniające", ale nie chcę wyjść na głupka, który pisze tak, a powinno być inaczej :P....

Myślę, że jeśli by taką dostałą, to i tak by nosiła . Zresztą co innego miałabym napisać, w związku z własnym weselem :P.... taką z dowolnym napisem mogę dać z innej okazji , albo dokupić na kolejną okazję samą przywieszkę nową .

Swoją drogą znacie coś podobnego, ale jeszcze innego niz Lilou?

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Seductive! MAM! w sumie trochę mi pomogłaś! problem maid/matron of honor, bridesmaid czy innej druhny czy świadkowej ROZWIĄZANY! To mi się podoba . Made with love, a z drugiej strony data . Idealnie! Ok, to teraz ktoś da radę podpowiedzieć coś innego niż tylko Lilou? I czy w bransoletkach sznurkowych Lilou trzeba mieć zapięcie? czy ew ten sznurek jest jakoś regulowany bez zapięcia?

Nie chodziło mi o dowolny napis Taki bardziej... uniwersalny

Dokładnie, coś co nie dotyczy bezpośrednio tego świadkowania, ale jednak jest z tym związane

02.08.2008 - 12.11.2012 - 12.09.2015

seductivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 23:16   #784
existence
Zakorzenienie

mnie koleżanka taką bransoletkę zrobiła i też mam tam doczepione cosik wiszące więc w sumie do każdej tak można coś doczepić chyba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140803_001.jpg (79,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2014-08-21, 23:19   #785
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

Ok, to teraz ktoś da radę podpowiedzieć coś innego niż tylko Lilou? I czy w bransoletkach sznurkowych Lilou trzeba mieć zapięcie? czy ew ten sznurek jest jakoś regulowany bez zapięcia?
Ja myślę na razie o tej firmie (też chcę bransoletkę dla świadkowej):
http://sklep.kellymelu.pl/bransoletki-damskie
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 23:19   #786
magda_mjt
Zakorzenienie

A masz tam jakiś grawer? czy dobrze widzę, że tylko przywieszka serduszko?
To co? myślicie, że "made with love" i z drugiej strony "11.07.2015" będzie ok?
Stary 2014-08-21, 23:24   #787
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
mnie koleżanka taką bransoletkę zrobiła i też mam tam doczepione cosik wiszące więc w sumie do każdej tak można coś doczepić chyba

Skojarzyło mi się właśnie z bransoletką, którą dostałam od TŻ z YES. Bransoletka sznurkowa z przywieszką w kształcie serca - spokojnie można na niej coś wygrawerować

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Dziewczyny, a Wy chcecie dać tę bransoletkę przed weselem, czy w trakcie ?

Bo ja mam swoją świadkową już wybraną i ona doskonale o tym wie Chciałabym jej podarować taką bransoletkę, ale nie wiem, czy wysłać jej to pocztą/dać przed ślubem, czy też w trakcie wesela zrobić podziękowania dla świadków i wtedy jej to podarować

Stary 2014-08-21, 23:26   #788
existence
Zakorzenienie

Cytat:
A masz tam jakiś grawer? czy dobrze widzę, że tylko przywieszka serduszko?
To co? myślicie, że "made with love" i z drugiej strony "11.07.2015" będzie ok?
nie nie samo serduszko jest ale no to był przykład, że gdyby było gładkie to takie rozwiązanie też chyba wchodzi w grę
wydaje mi się, że tak będzie super
Stary 2014-08-21, 23:26   #789
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ide sprobowac a6w dzisiaj bedzie jeszcze ok... Ale watpie ze wytrzymam dalsze dni :p

Stary 2014-08-21, 23:29   #790
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Ide sprobowac a6w dzisiaj bedzie jeszcze ok... Ale watpie ze wytrzymam dalsze dni :p

Ja czytałam, że A6W jest szkodliwe...
Sama robiłam, ale chyba trzeba mieć już wyrzeźbione ciało, aby cokolwiek z tego wyszło.

Stary 2014-08-21, 23:32   #791
existence
Zakorzenienie

Cytat:

ja słyszałam o tych ćwiczeniach same złe rzeczy kiedyś mój były i jego koledzy się bawili w to

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:

Sama robiłam, ale chyba trzeba mieć już wyrzeźbione ciało, aby cokolwiek z tego wyszło.
czyli chyba coś w tym jest
Stary 2014-08-21, 23:35   #792
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Skojarzyło mi się właśnie z bransoletką, którą dostałam od TŻ z YES. Bransoletka sznurkowa z przywieszką w kształcie serca - spokojnie można na niej coś wygrawerować

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Bo ja mam swoją świadkową już wybraną i ona doskonale o tym wie Chciałabym jej podarować taką bransoletkę, ale nie wiem, czy wysłać jej to pocztą/dać przed ślubem, czy też w trakcie wesela zrobić podziękowania dla świadków i wtedy jej to podarować
Ja myślałam, żeby dać Siostrze jak tylko się z nią spotkam, tak jako oficjalne ustalenie, że jest moją świadkową . Po prostu taki symbol, miły prezent . Nie przewidywałam specjalnych podziękowań dla świadków na weselu, bo jednak świadkowa to moja Siostra, która sporo mi pomaga, interesuje się, no i jest moją Siostrą , a świadek to dobry kumpel M, ale on ani się nie interesuje, jedynie co to interesuje go kawalerski i już ma jakieś mega plany na to (co swoją drogą trochę mnie martwi :P ). W każdym razie jemu nie czuję ani ja, ani raczej M specjalnej potrzeby dziękować prezentem . Natomiast Siostrze czuję taką potrzebę .
Stary 2014-08-21, 23:39   #793
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślałam, żeby dać Siostrze jak tylko się z nią spotkam, tak jako oficjalne ustalenie, że jest moją świadkową . Po prostu taki symbol, miły prezent . Nie przewidywałam specjalnych podziękowań dla świadków na weselu, bo jednak świadkowa to moja Siostra, która sporo mi pomaga, interesuje się, no i jest moją Siostrą , a świadek to dobry kumpel M, ale on ani się nie interesuje, jedynie co to interesuje go kawalerski i już ma jakieś mega plany na to (co swoją drogą trochę mnie martwi :P ). W każdym razie jemu nie czuję ani ja, ani raczej M specjalnej potrzeby dziękować prezentem . Natomiast Siostrze czuję taką potrzebę .

Nasi świadkowie to są moja siostra i jego brat Zostali wybrani, bo... najbardziej do tej imprezy pasowali Nie prosiliśmy ich o zgodę, bo i tak odpowiedź była nam znana. Ale mój zespół dał nam taki pomysł, aby świadkom po dziękować... I sama już nie wiem, czy dać im 'coś' przed weselem, czy w trakcie

Stary 2014-08-21, 23:40   #794
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bransoletkę dam jakoś po weselu, gdy już emocje opadną. Oprócz tego mam jeszcze dla niej wygrawerowany kieliszek (taki duży, może być równie dobrze na wino, jak i na piwo - lubi i to, i to ) - akurat jak byliśmy w górach sprzedawali i grawerowali na miejscu. Wygląda super. Gdy prosiłam ją o świadkowanie, otrzymała ode mnie butelkę Malibu. Na bransoletce wygraweruję może tylko samą datę, ew. inicjały moje i TŻa.
Stary 2014-08-21, 23:40   #795
magda_mjt
Zakorzenienie

Dziewczynki, a który z tych kolorów wydaje się Wam najlepszy? Myślałam o uniwersalnym, ale takie kolorowe też są urocze, plus mogłabym bardziej pod kolor przewodni zrobić .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lilou.jpg (35,8 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-08-21, 23:41   #796
existence
Zakorzenienie

u Nas będzie na bank jakaś dedykacja na weselu dla nich i myślę czy im nie dać jakiegoś drobiazgu żeby im to przypominało, że byli świadkami
dziewczyny już pudełka z oficjalną prośbą ode mnie dostały ale to było bardziej w formie "poproszenia" a jeszcze bym chciała podziękować

lecę spać
Stary 2014-08-21, 23:45   #797
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
u Nas będzie na bank jakaś dedykacja na weselu dla nich i myślę czy im nie dać jakiegoś drobiazgu żeby im to przypominało, że byli świadkami
dziewczyny już pudełka z oficjalną prośbą ode mnie dostały ale to było bardziej w formie "poproszenia" a jeszcze bym chciała podziękować
Gdy już wybierzemy prezenty dla rodziców w ramach podziękowań na weselu (kosz herbat, wino albo cos innego ), to dla świadków zamówimy pewnie takie same tylko w mniejszym formacie.
Stary 2014-08-21, 23:48   #798
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, a który z tych kolorów wydaje się Wam najlepszy? Myślałam o uniwersalnym, ale takie kolorowe też są urocze, plus mogłabym bardziej pod kolor przewodni zrobić .

Ja bym brała pod kolor przewodni Ale ja mam pomarańczowy, także to taki bardziej uniwersalny kolor

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Gdy już wybierzemy prezenty dla rodziców w ramach podziękowań na weselu (kosz herbat, wino albo cos innego ), to dla świadków zamówimy pewnie takie same tylko w mniejszym formacie.

Ja zupełnie nie mam pomysłu na prezent dla rodziców... Dla chrzestnych będą kosze, dla babć i dziadka będą kosze z herbaciarni, ale dla rodziców... Chciałabym coś fajnego, co by się im spodobało... Ale pewnie stanie na jakichś koszach, bo oni bibelotów, w stylu grawerowanych karafek i tym podobnych nie lubią...

Stary 2014-08-21, 23:49   #799
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Widzę, że większość z Was to milosniczki kotów ja nie przepadam za tymi stworzeniami, jak u kogoś jestem i ma kota to zawsze go poglaszcze i się poprzytulam jak się łasi ale ja bym nie chciała mieć kota. Za to psa zawsze i u mnie w domu psy są od zawsze dlatego u nas tez będą jeśli obecnego pieska zabraknie.
A o to mój Lisek

Wysłane z mojego BlackBerry Q5
Cytat:
Ja też za kotami nie przepadam :P. A mój maluszek to Neruś . Przedstawiam Paniom Nerusia .
Ja również nie przepadam za kotami... psiara 100% (ups :P)

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
mój Tz chce takiego psiaka :0 mi tez one strasznie się podobają bo są takie inne

a ja chcę to trzecie sliczne bydlę
One są piękne i są psami myśliwskimi... a nie wyglądają

Cytat:
Dziewczyny, która to ostatnio dostała bransoletkę Lilou od TŻ'ta? Asiaczek? Dałoby radę fotkę takiej bransoletki całej na żywo?
Cytat:
I jeszcze jedno dziewczyny. Chciałabym dla Siostry zrobić bransoletkę z grawerem. Bardziej od słowa "świadkowa" podoba mi się "maid of honor" albo "bridesmaid". Z tym, że bridesmaid odpada, bo to druhna (jedna z wielu), a ta główna to albo "maid of honor" albo "matron of honor". Różnica jest taka, że maid to kobieta samotna/ nie mężatka w każdym razie, a matron to kobieta zamężna. Moja Siostra ma męża, ale.... nie podoba mi się "matron of honor". No i co teraz? pomóżcie.....
Mówisz masz :P zamieszczam bransoletkę którą kupiłam dla mojej Świadkowej - odebrałam w weekend ;-)
zdjęcie (17).jpg
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 23:53   #800
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bym brała pod kolor przewodni Ale ja mam pomarańczowy, także to taki bardziej uniwersalny kolor

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Ja zupełnie nie mam pomysłu na prezent dla rodziców... Dla chrzestnych będą kosze, dla babć i dziadka będą kosze z herbaciarni, ale dla rodziców... Chciałabym coś fajnego, co by się im spodobało... Ale pewnie stanie na jakichś koszach, bo oni bibelotów, w stylu grawerowanych karafek i tym podobnych nie lubią...
Stąd myślę o miętowej ....ten kolor który na przykładowej bransoletce jest to ciemniejszy, kolor turkus .

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Mówisz masz :P zamieszczam bransoletkę którą kupiłam dla mojej Świadkowej - odebrałam w weekend ;-)
Załącznik 5769603
Doskonale! kochana powiedz mi kilka rzeczy. Ta przywieszka to największą masz czy średnią? tą na wstążce tylko wiązaniem regulujesz, tak? I ostatnia rzecz, ta przywieszka na wstążce to luźno lata, nie jest w żaden sposób zatrzymana w miejscu?

Edytowane przez magda_mjt
Czas edycji: 2014-08-21 o 23:54
magda_mjt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 23:56   #801
Maartikrk
Zakorzenienie

Co do prezentu dla Rodziców i podziękowań na Ślubie ja nie jestem zwolenniczką "Kochanych Rodziców mam" i tańczenia w kółeczku :P Najchętniej podziękowałabym im z TŻ spokojnie face to face ale nie chcę żeby ktoś pomyślał, że o nich zapomniałam więc pewnie powiem kilka słów do mikrofonu, podziękujemy ładnie i damy prezent. Myślimy o voucherach do SPA - mamy nawet upatrzone miejsce. Teraz tylko trzeba tam jechać i dać się zabić ceną :P

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Stąd myślę o miętowej ....ten kolor który na przykładowej bransoletce jest to ciemniejszy, kolor turkus .

Doskonale! kochana powiedz mi kilka rzeczy. Ta przywieszka to największą masz czy średnią? tą na wstążce tylko wiązaniem regulujesz, tak?
Też myślałam o miętowej ! W ogóle ja zleciłam bratu wizytę w Lilou bo sama jestem uziemiona przez nogę... na stronie był kolor BRZOSKWINIOWY a babceczka na miejscu uparła się, że to jest BLADY RÓŻ jak pokazał jej na żywo..zapisała na karteczce do zamówienia i w rezultacie dostałam nie ten odcień co chciałam ale już trudno. Hmm..reguluje się tą wstążeczką ale ona sama jest zrobiona z takiej raczej gumki niż wstążki samej w sobie więc jest lekko rozciągliwa. Jeśli świadkowa ma grubsyz nadgarstek to nie polecam, lepsze są sznureczki bo sama mam dwie i jestem bardzo zadowolona. Przywieszkę mam średnią jak chcesz to wrzucę Ci zdjęcie w odniesieniu do monety .
Stary 2014-08-21, 23:57   #802
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Co do prezentu dla Rodziców i podziękowań na Ślubie ja nie jestem zwolenniczką "Kochanych Rodziców mam" i tańczenia w kółeczku :P Najchętniej podziękowałabym im z TŻ spokojnie face to face ale nie chcę żeby ktoś pomyślał, że o nich zapomniałam więc pewnie powiem kilka słów do mikrofonu, podziękujemy ładnie i damy prezent. Myślimy o voucherach do SPA - mamy nawet upatrzone miejsce. Teraz tylko trzeba tam jechać i dać się zabić ceną :P

Ja już uprzedziłam rodziców, że czegoś takiego na pewno nie dostaną Dla mnie to jest takie sztywne i wymuszone...
Moja mama najlepiej bawiłaby się przy Bałkanicy czy innej skocznej piosence Ale chcę im po prostu podziękować i dać prezent, aby była pamiątka i dla nich na tej płycie

Stary 2014-08-21, 23:58   #803
Maartikrk
Zakorzenienie

Oj teraz jak patrzę to wcale nie jest regulowana tą kokardką... jest po prostu rozciągliwa a kokardka stanowi ozdobę.. choć bez szału. Pierwszy raz brałam wstążeczkę nie sznuerk.

Edytowane przez Maartikrk
Czas edycji: 2014-08-21 o 23:59
Stary 2014-08-21, 23:59   #804
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Też myślałam o miętowej ! W ogóle ja zleciłam bratu wizytę w Lilou bo sama jestem uziemiona przez nogę... na stronie był kolor BRZOSKWINIOWY a babceczka na miejscu uparła się, że to jest BLADY RÓŻ jak pokazał jej na żywo..zapisała na karteczce do zamówienia i w rezultacie dostałam nie ten odcień co chciałam ale już trudno. Hmm..reguluje się tą wstążeczką ale ona sama jest zrobiona z takiej raczej gumki niż wstążki samej w sobie więc jest lekko rozciągliwa. Jeśli świadkowa ma grubsyz nadgarstek to nie polecam, lepsze są sznureczki bo sama mam dwie i jestem bardzo zadowolona. Przywieszkę mam średnią jak chcesz to wrzucę Ci zdjęcie w odniesieniu do monety .
Poproszę, poproszę zdjęcia! Ten kolor wstążki wygląda na pudrowy róż na zdjęciu, chciałaś brzoskwiniowy?
Ja głównie biorę pod uwagę sznurek (tylko nie wiem czy gruby czy twist, na pewno nie cienki), bo i łatwo regulować i ciężej chyba zgubić i nie rozwiąże się, plus bardziej uniwersalne się wydaje . Ale wstążka jest urocza, dla siebie o niej myślałam na urodziny od M .
Stary 2014-08-22, 00:00   #805
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Cytat:

Szkodliwe?!

Trzeba nie miec tluszczu za duzo na brzuchu zeby byly efekty :p

Stary 2014-08-22, 00:00   #806
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już uprzedziłam rodziców, że czegoś takiego na pewno nie dostaną Dla mnie to jest takie sztywne i wymuszone...
Moja mama najlepiej bawiłaby się przy Bałkanicy czy innej skocznej piosence Ale chcę im po prostu podziękować i dać prezent, aby była pamiątka i dla nich na tej płycie
ja nawet się nie zastanawiam jakie to jest.. po prostu NIE I KONIEC :P To nie moje klimaty.. Moich Rodziców z resztą też nie. więc też się ucieszą z braku tego "elementu".
Stary 2014-08-22, 00:02   #807
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Szkodliwe?!

To ja się kiedyś na marne męczyłam!? kurde, szkoda, że tutaj się nie znalazłam wcześniej, tyle trudu bym sobie odpuściła... ale to racja, raz udało mi się całość zrobić. I nie widziałam specjalnych efektów, poza satysfakcją, że dałam radę .
Stary 2014-08-22, 00:02   #808
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Zrobilam tez 200 brzuszkow i 200 przysiadow tylek bez wiekszego poruszenia, brzuchy nieco poczulam po zrobieniu a6w :p

Stary 2014-08-22, 00:03   #809
seductivee
Zakorzenienie

Cytat:
Szkodliwe?!

Czytałam, że bardzo duże i nienaturalne obciążenie dla kręgosłupa.

Stary 2014-08-22, 00:09   #810
Maartikrk
Zakorzenienie

magda_mjt Ja chciałam brzoskwiniowy ale kobitka się pomyliła no i dostałam pudrowy róż.. Dla mnie ta wielkość przywieszki jest idealna, łądnie się prezentuje ;-). Fajne jest w Lilou to że sznureczek jak się już przybrudzi można wymienić za 10 zł jeśli się nie mylę.

zdjęcie (19).jpg

zdjęcie (18).jpg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości