|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Witam Was wszystkie gorąco.
Ja dziś o 17 mam wizyte u gina razem z KTG. Jestem mega ciekawa co mi powie. Czy tp blisko czy raczej daleko??? Aaaa i odbieram dzis wyniki GBS, oby były ok... Cytat:
super, że tak szybko poszłoCytat:
prześliczna królewna Cytat:
A co do porodu to ja oczywiscie chce miec go juz za soba a z drugiej strony strasznie sie go boje i odwleklabym to w czasie. No ale ileż mozna, brzuszek juz taki ciezki...
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|||
|
|
|
#2762 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Cześć dziewczynki
![]() Jestem na 87str nadrabiam za wczoraj ![]() Dziękuję Wam kochane za życzenia, jest mi baaardzo miło W ogóle nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak miło się czułam w urodziny Zawsze mnie denerwowało, że kolejny rok do przodu, a wczoraj wszyscy życzyli szczęśliwego rozwiązania, kochanej niuni już niedługo na świecie i byłam autentycznie wzruszona! Eh te hormony ![]() Cytat:
A robisz zdjęcie maluszków? Z jakich okolic w ogóle jesteś? Chciałabym mieć zrobioną sesję noworodkową, koleżanka moja jest fotografem, ale ma tp tydzień wcześniej ode mnie ![]() Cytat:
Nie ze względu na kasę, bo mam odłożoną, ale ze względu na moje samopoczucie Miałam dość siebie samej i wszystkich dookoła wkurzałam. Musze pracować.Cytat:
Ja złożyłam i ubrałam wczoraj a tp mam za miesiąc Teoretycznie bo już mam 1cm rozwarcia Już albo dopiero bo coś czuję, że i tak się wcześniej nie uda, a ja bym baaardzo chciała ![]() Łóżeczko przykryłam spowrotem folią, żeby się nie kurzyło. Ale cieszę się, że stoi już przygotowane Cytat:
wypijam litry napojów dziennie, w nocy mnie suszy, szok! Ciekawe co to oznacza ![]() Perełka Reszta dziewczyn wizytująca dzisiaj ![]() Idę nadrabiać dalej
|
||||
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę, oby wszystko było po twojej myśli ja właśnie wypiłam kawę i lecę do sklepu, bo jakieś zakupy trzeba zrobić
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
perelka aaaaa gratki
![]() i sliczna ta Oliwkaa co do roznicy wagi to szok Misstic no ja wiem ze moze mnie ktos pod ubezpieczenie podciagnac i w sumie tez nie wiem czy Tz by mogl skoro nie jest moim mezem?hm no ale jeszcze jest duzo czasu ![]() a o co chodzi z tym siemieniem lnianym? ![]() Aliszcze tez czuje ze sie przeterminuje i bede w ciazy juz zawsze Ana*** bolalo mnie po zwyklym badaniu ginekologicznym jak lekarz sprawdzal ułozenie dziecka ech Ale jak bylam na fitnessie to dziewczyny tez mowily ze byly obolałe po badaniu u niego Witam się dziewczyny cos mi strzelilo w nocy w brzuchu,nie wiem co to,jak sie przekrecalam z boku na bok ech tak jak są pachwiny po skosie to tak samo mnie zabolalo tylko wyzej w brzuchu po skosie... nie wiem co to moglo byc?moze mięśnie brzucha... czlowiek nie moze nawet sie przekrecic z boku na bok bo zaraz stanie sie kaleką,masakra![]() Dzis robie SPA dla stop i wlosow
|
#2765 |
|
Raczkowanie
|
Perełka WIELKIE GRATULACJE!!
przepiekna Kruszynadzisiaj Dziewczyny mam po południu usg, jak sie zapisywałam myslalam ze moze juz nie zdaze pojsc bo urodze, a tu nic ![]() aaa i mam disiaj gosci wieczorkiem i potrzebuje szybkich nieskomplikowanych przepisow na cos do jedzenia. poratujecie??
|
#2766 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja pobieram wlasnie film ktory polecila Asia. "Gwiazd naszych wina" - na bank bede ryczec, ale zapowiada sie ciekawie.
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021
|
|
|
|
#2767 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
ja od wczoraj czuje się kiepsko... brzuch mnie wczoraj bolał, położyłam się z Mężem o 14 na krótką drzemkę i spałam prawie do 18... dzisiaj też dopiero co wstałam i czuje się jakas wypruta w nocy mnie tak suszylo jakbym miała mega wielkiego kaca... wiercila się bo miałam jakieś sny dziwne. Trzeba ruszyć się i iść do sklepu bo nie mam nic na śniadanie i na obiad. Dzisiaj robię placki ziemniaczane. Moja koleżanka przy przyjęciu do szpitala do porodu miała robione usg i wynikało z niego, że Dzidzia waży ok. 3 kg, a urodziła synka 3.700 więc to jest tylko sprzęt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
budze sie coraz wczesniej i probuje dosypiac... Meczace.Od kilku dni boli mnie na dole brzuch, jak kiedys kiedy mialam miec okres. Piza tym nic sie nie dzieje. A jutro zaczynam 39 tydzien ![]() Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!! |
|
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Ekaterina i jak? Dzwonilas do lekarza? Bylas na IP?
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Do ip 30 km
![]() Albo to po badaniu wczoraj albo czop, tak mi się wydaje po trzecim siku nic nie ma, więc czekam ![]() Mała skacze także jest ok ![]() Jak coś to podejde do gina dziś jakby coś mnie zaniepokoiło bardziej albo ip jakby krew była czy wody ![]() Nic mnie nie boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dzanet ;-) właśnie dlatego i ja nie moge siedzieć w domu. Juz mnie bierze nerwa ze siedzę tyle w domu ale w pracy nie dalabym rady
siedzę 3 miesiąc i chyba za długo bo czuje jak by to była wieczność ;-)Ok ja gotowa chodź jadę dopiero po 11 na zakupy i na 13 do gina
|
|
|
|
#2773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
za szybką akcję!O jejciu jaka kruszynka |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Oliwci a sliczna, no i podobna wagowo teraz do mojej lenki.my teraz wazymy 2260g i nawet za szybko przybieramy na wadze i kazali mi ograniczyc malej jedzenie
|
|
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam
![]() Jesssu ale mam zgagę... Tez mi mówią, że brzuch mi się obniżył... I że spuchłam po twarzy... ja nic nie widzę niech spadają ![]() Misstic po co to siemię lniane? Ja lubię i mam w domu Ale mam zakaz robienia czegokolwiek, co może przyspieszyć poród ![]() Pisałyście o tych leżaczkach - bujaczkach, że niby są odpowiednie dla dzieci do 6 mc życia... Kule i teraz zgłupiałam, bo ktoś mi mówił, czy gdzieś przeczytałam, że takiego noworodka nie powinno się kłaść w leżaczku-bujaczku bo to dla niego nie zdrowe? Hm... Dlatego myślałam też, że właśnie to jest odpowiednie dla starszego maluszka. Tak czy siak nie mam tego i na razie nie kupuję może później ![]() Ircha dobrze że się odezwałaś, bo już miałam Cie przywoływać ![]() Coś mi się zdaje, że nasza Ania już urodziła Czekamy na wieści!
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
skurcze nóg i ból podbrzusza w nocy mnie wykoncza... :/
z niecierpliwością czekam na kolejne wieści o porodach! |
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek, szykuje sie na wizyte, ciekawe czy cos u mnei drgneło
|
|
|
|
#2778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydaje się, że super że rośnie ![]() Wiadomo już kiedy Was wypuszczą? Jak się czujecie? |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się średnio dobrze.
Brzuch mnie nie boli, ale w nocy wymiotowałam kilka razy, w żołądku muli że aż nieprzyjemnie 😕.Zachciało mi się wczoraj polskiego sklepu, pojadłam kiełbaski, salcesonu, kisielu a do tego pół paczki chrupek czekoladowych zjadłam i teraz mam.Zaraz się biorę za odbieranie truskawek i kluski drożdżowe dziś, by się lepiej poczuć ☺ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
Mam juz dosyc, hormony, nie wiem. Ale wkurzylam sie na kolezanke, bo ona dzis wyjezdza na weekend i sie pyta co ja bede robila, a ja ze ide do lekarza. A ona tekst: wkurze sie jak Cie zostawi juz na porod...
Moze jestem dziwna, ale co to ma byc? Czy to zalezy ode mnie? Napisalam jej, ze trudno moze bedzie musiala byc wkurzona, bo przeciez to nie ode mnie zalezy. Obrazila sie. Juz mam dosc tego. |
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale najważniejsze,że Lenka przybiera i zaraz będzie dużą,silną dziewczynką Ehhh dzisiaj z rana znowu tak nieprzyjemnie w brzuchu ciągnęło a do tego wstałam tak głodna,że aż mi niedobrze a w lodówce tylko światełko,masło i dżem nigdy mi tak kanapki nie smakowały jak dzisiaj,czułam się jakbym tydzień nie jadła ![]() Karola,olej to ! dla siebie rodzisz a nie dla niej ale koleżanki czasem potrafią walnąć jakimś błyskotliwym tekstem i nie wiadomo czy się śmiać czy płakać nad ich głupotą...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-08-22 o 10:42 |
|||
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
Carolciuska olej ... ludzie mają czasami takie zagrania, że nie wiadomo o co im chodzi
Ja się objadłam jak bąk - placuszki z borówkami... po prostu nie potrafiłam się od nich odkleić zamówiłam wczoraj na allegro literki mam nadzieję, że szybko przyjdą żebym mogła pomalować zanim urodzę
|
#2783 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak takiej kruszynce jedzenie ograniczać ![]() a ty karmisz piersią czy mm?? Cytat:
![]() dziwna reakcja ja już wróciłam ze sklepu i właśnie ugotowałam budyń, bo będę robić rafaello ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty
Edytowane przez kasikkkkka Czas edycji: 2014-08-22 o 10:56 |
||
|
|
|
#2784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Slodziatek, wygladaja i smakuja pysznie..... Sama bym zjadla. Jakie zamowilas literki? Czym bedziesz malowala? |
||
|
|
|
#2785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam jedną znajomą, która czasami sypie takimi tekstami, że cycki to mi do ziemi opadają Właśnie też miałam pytać o literki gdzie zamawialas? Ja już byłam w sklepie i już jesteśmy po śniadaniu czuję się już lepiej i oby tak zostało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jeszcze słonika http://allegro.pl/show_item.php?item=4511322685
|
|
#2787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie bałam ze moja duża panna :P:Pmiejmy nadzieję, że usg się pomyli a maluch wyskoczy z początkiem 38 tyg ![]() Cytat:
![]() ja w sumie zaczęłam odsuwać myśli o leżaczku że może fotelik z auta wystarczy? a lepiej matę edukacyjną... ![]() Na szczęście mój M. też tak ma, więc się zgraliśmy ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47809327] Misstic po co to siemię lniane? Ja lubię i mam w domu Ale mam zakaz robienia czegokolwiek, co może przyspieszyć poród ![]() Pisałyście o tych leżaczkach - bujaczkach, że niby są odpowiednie dla dzieci do 6 mc życia... Kule i teraz zgłupiałam, bo ktoś mi mówił, czy gdzieś przeczytałam, że takiego noworodka nie powinno się kłaść w leżaczku-bujaczku bo to dla niego nie zdrowe? Hm... Dlatego myślałam też, że właśnie to jest odpowiednie dla starszego maluszka. Tak czy siak nie mam tego i na razie nie kupuję może później ![]() [/QUOTE] też miałam pytać o to siemię ![]() a co do leżaczka do P.Zawitkowski (fizjoterapeuta) mówi że malucha do leżaczka najlepiej wkładać dopiero po 3 miesiącu życia a i też nie na długo... Dzieciom jest tak wygodnie bo wszystko widzą i są takie egzemplarze które się rozleniwiają i potem nie chcą pełzać, czworakować... leżaczek to I etap do takiego trybu życia (o ile przesadzamy i dziecko często w nim przebywa) podobno lepiej mata i prowakowanie dziecka do ruchu, do pełzania itp. takie mądrości ostatnio wyczytałam
|
|||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mam imprezę, 50-tkę taty
mam nadzieje że malutka będzie grzeczna Mama się śmieje, że muszę zabalować ;P no ale wtedy jej dzień braknie do poniedziałku hehe Wczoraj była akcja. Złapały mnie późnym wieczorem skurcze ud! Co za ból... gorsze niż łydek. Nie mogłam stać ani siedzieć, więc stałam na ugiętych nogach w rozkroku i prawie się poryczałam jak tż mnie zobaczył to wiecie co pomyślał jak sobie przypomnę Jego minę ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ja tylko przekazuje opinie a każdy i tak podejmuje swoją, własną decyzję ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- A i pytałam mojego gina o malowanie paznokci do porodu. Powiedział, że na stopach mogą być pomalowane, u rąk zmyte |
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj robiłam szybką sałatkę. Makaron penne, łosoś wędzony, fasolka szparagowa, cebulka lub szczypiorek i do tego sos musztarda z majonezem i pieprz. Niby na zimno ale sycące
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

jest cała i zdrowa. Dziękujemy za Wasze kciuki
wrzucaj nam tu zdjęcie bobasa,ciotki chętnie popatrzą i oczywiście te mniej doświadczone chętnie poczytają jak u was to było
co jest tego przyczyną?

i jak łaskawe szefostwo się nie będzie reflektowało na przedłużenie (mam nadzieję że po wyborach jak się wymienią to podpiszą) to będę też szukać pracy
Tylko ja mam jeszcze taką opcję ze sobie mogę dorobić zleceniami foto więc zawsze jakiś grosz wpadnie dodatkowo 
wypijam litry napojów dziennie, w nocy mnie suszy, szok!

tak jak są pachwiny po skosie to tak samo mnie zabolalo tylko wyzej w brzuchu po skosie... nie wiem co to moglo byc?moze mięśnie brzucha... czlowiek nie moze nawet sie przekrecic z boku na bok bo zaraz stanie sie kaleką,masakra

budze sie coraz wczesniej i probuje dosypiac... Meczace.