![]() |
#1291 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
o nie, mi właśnie w epione na Piotrowickej zrobili ten numer z wynikami. Ale też należę tam, tyle, że do tego na osiedlu na Kijowskiej. Cytat:
Cytat:
Naszym znajomym kiedyś ukradli z 9 piętra ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |||||||||
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, usypiam na siedząco
![]() Cytat:
Cytat:
dokładnie jestem tego samego zdania. Nie trzeba każdego zwierzaka wielbić miłością wielką ale po prostu nie robić im krzywdy. Ja staram się nie zabijać wcale nawet zwykłych much pająków itd. jedynie co to boję się panicznie kleszczy i szczypawic, no i komary są a fuj ![]() ![]() ważne żeby nie robić niepotrzebnej krzywdy i mieć w stosunku do zwierzaków ludzkie podejście, bo one tak samo czuja jak my! Nie trzeba mieć gromadki w domu. Ja koty polubiłam dopiero jak wzięliśmy Gafielda, zawsze byłam typową psiarą teraz mam pier*...ca na punkcie i kotów i psów ![]() Ja to jestem całkiem nienormalna chyba bo ja nawet z kwiatkami gadam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tym bardziej że ten sam wózek. A na który model się zdecydowałaś? Na Memo? i ten kolor szary to który z numerków przypisanych?? Widziałaś go na żywo? Bo ja wciąż nie ogarnęłam się z kolorem ![]() Cytat:
![]() ale musze się trochę w pracy ogarnąćz robotą a że usypiam to ciężko mi idzie;p Cytat:
![]()
![]() |
#1293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do kradzieży to ja bym łapy ucinała złodziejom ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajna ta sukienka i bluza tez, kusza mnie ![]() Jakie macie sposoby na zajady w kacikach ust?? corka ma w jednym od poniedzialku, smarowalam benpathenem ale nie pomaga, babrze sie coraz bardziej i ropieje, corka mowi ze ja boli bardzo. Kupilam w aptece jakies serum Zajadex ale nie wiem czy pomoze, myslalam zeby Clotrimazolem posmarowowac ![]()
![]() |
#1295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Justana no kawa to chyba sie nie liczy, bo odwadnia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-08-22 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Wtajemniczenie
|
Masłem zajady smaruj
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1298 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Ja też nie mam raczej styczności z małymi dziećmi i nawet pieluchy zmienić nie umiem, ale twierdzę, że się nauczę i tego się mniej boję niż porodu. Co do wózków to każdy sprzedawca ma zdanie subiektywne, bo tak naprawdę nie ma możliwości wypróbować na tyle wszystkich, żeby mieć jakieś porównanie. Wszystko co mówią jest gdzieś przeczytane, albo usłyszane. Najwiarygodniejsze jest ile tych wózków jest reklamowanych, ale tu też nie można mieć pewności czy mówią prawdę. Znam historię np. z media markt gdzie mają większe premie za sprzedaż sprzętów, które nie schodzą i je zachwalają. Kto wie czy w wózkach też tak nie jest. Nie ma to jak opinia innej matki tyle, że dla każdego w wózku ważne jest coś innego. Co do szwów to w zeszłym roku miałam prostowana przegrodę nosową i dosyć, że same z tym były komplikacje skrzepy, krwotoki i dłuższy pobyt w szpitalu to i szwy mi ściągali tydzień później niż wszystkim, ale cały czas mnie tam coś denerwowało i okazało się, że jeszcze jeden został i go sama sobie wydłubałam. Wogóle nie wiem jak można nie zauważyć szwa jak one były niebieskie. Wogóle mi się wszystko ciężko goi i dlatego się boję porodu. Sąsiadka moich teściów urodziła przez cc 10 sierpnia a 14 już jak skowronek biegała po balkonie z uśmiechem i wieszała sobie pranie. Takie porody i gojenie się ran to ja rozumiem.
#1299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten Jedo też fajny, ale droższy już nieco....no chyba, że ja na jakiś inny model patrzyłam, ale nie oglądałam na żywo tylko w necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym serum Zajadex jest wlasnie wit. A, F i jeszcze wit. B ![]()
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() przepraszam, ale te sanki mnie ubawiły.... to mojej mamie kiedyś z piwnicy ukradli.....nie cały rower......tylko siodełko i pedały ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zadomowienie
|
Krem z witaminą A to dla mnie cudowny specyfik, bo jestem alergikiem i ciągle mi coś wyskakuje na twarzy takie suche plamki zimą i zawsze sobie nim smaruje, a cen rewelacyjna.
Co do kawy też mam takie zdanie, że odwadnia i słyszę to ciągle od lat. Herbata się już liczy, a nawet zupa i woda w potrawach tyle, że to już ciężko policzyć. Czekoladka ten krem z liku w dobrej cenie, ale nie wiem czy nie pokusić się o ten z apteki robiony co pediatrzy zapisują. ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Na zajady to właśnie słyszałam, że jak się robią to powinno się brać wit. B.
#1303 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() po wodzie za to biegam jak opętana ale chyba o to chodzi ![]()
![]() |
#1304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam sie jaki laktator kupić, zdecydowałam już że będzie ręczny tylko nie wiem czy tommee tippe czy avent? macie jakieś doświadczenia z tym albo coś słyszałyście które lepsze? oczywiście kupie w zestawie z butelkami i smoczkami więc możę od tej strony też, które butelki i smoki lepsze?
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-08-22 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fyn jest droższy ale ja na to nie patrzę, założyłam że na wózek z fotelikiem przeznaczam do 2 tysi i się mieszczę więc zostaję z Fynem:P
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie zmykam, coś porobić w domu
![]() Muszę siedzieć i czekać na kuriera....dziś przyjdą tkaniny, z których chcę uszyć imię dla małej na ścianę i może jakąś sówkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() do wycierania poporodowego krocza zamiast ręczników papierowych (duuużo delikatniejsze są te ściereczki); do mycia pupy przy zmianie pieluchy* (zamiast płatków kosmetycznych dzidziuś czy kindii - ściereczki wychodzą taniej jak sie trafi w promocji i mogą byc wielorazowe ![]() ![]() ![]() ja kupę kasy przeznaczyłam na płatki kosmetyczne do mycia młodej, zanim wpadłam na te ściereczki ![]() *ponieważ młoda miała/ma alergię, w tym alergię na praktycznie wszystkie chusteczki (nie uczulały jej tylko huggiesy zielone i niebieskie toujoursy z lidla; ponownie pampers zielony okazał się zuem) tyłek miała myty czystą wodą wyłącznie. i podobno to w ogóle jest najlepsze rozwiązanie, tzn. chusteczki tylko na wyjścia, a w domu woda + płatki kosmetyczne / ściereczki. bo nie ma chemii, która zmywa naturalną warstwę ochronną skóry, nie ma chemii która może uczulać, i tych innych lepkich składników, które podobno powodują, że np. dziewczynkom sklejają się wargi sromowe (? to taki news ostatniego półrocza, słyszałam o tym raz od pediatry i wielokrotnie czytałam na mamuśkowych forach takie rewelacje - że podobno ma to konkretny związek, ale nie ręczę za te rewelacje. ja i tak chusteczek używałam tylko na wyjścia, właśnie ze wzg na alergię.) ja teraz się akurat zaopatrzyłam w zapas tych ściereczek, mam chyba ze 12 czy 14 rolek, bo u mnie w carrefourze była (jest?) w tym tygodniu promocja że drugi za 1zł, także mi wyszło 3,50 za rolkę a nie 6,99 ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale pierdyliarda gości nie przyjmowałam, mój tata sam trzymał się na uboczu, teściowa była obrażona na mnie i tz-a więc miałam ją z głowy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak któraś ma funa na liczenie albo na sprawdzenie, ile wypija, to bardzo polecam aplikację na smartfona "water your body" - ustawia się dzienne zapotrzebowanie, można ustawić pojemności "szklanek" (ja np. piję i z filiżanek 150ml, z kubków 250ml, z wielkiego kubasa 400ml i ze szklanek do piwa półlitrowych - i mam takie pojemności ustawione, dzięki temu łatwiej mi się dodaje "wypite ilości"), i aplikacja co jakiś czas przypomina o tym że trzeba wypić (przypominajki można oczywiście wyłączyć) no i zlicza cały dzień, i wieczorem wiadomo, ile się wypiło, ile brakuje, łatwiej sobie to picie jakoś w ciągu dnia rozłozyć ![]() ja z tej apki korzystam już z półtora roku i bardzo ją lubię, bo dzięki niej zawsze wiem że się dobrze nawodniłam (albo i nie) ![]() 2) głupia jestem, ale o co chodzi z tym systemem zapamiętywania trasy??? co on robi? ![]() Cytat:
ale trafiłaś, właśnie mi się zrobił :/ smaruję alantanem :/ można też pastą cynkową, ale mi przestała pomagać ![]() kiedyś smarowałam maścią ze sterydem i pomagała superowo, ale już jej nie mam no i w ciąży bym się bała..., zaraz spróbuję masła. wosk mi się zagrzał, idę sie depilować ![]() Edytowane przez silesianna Czas edycji: 2014-08-22 o 10:09 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to wczoraj zaskoczyłam się moim mężem ![]() ![]() a co mnie umęczył marudzeniem o używany wózek..... i zrozum tu faceta ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
![]() chyba przejrzę koszulki męża ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
laktator może weź taki, jakie masz / planujesz kupić butelki ![]() ![]() co do złodziei - znajomemu ostatnio złodziej wybił szybę w aucie, bo chciał ukraść... akumulator. w samochodzie radio, nawigacja i inna elektronika, ale złodzieja ewidentnie interesował akumulator... inna sprawa, że nie potrafił go wymontować, kable tylko wypiął ![]() moim rodzicom z piwnicy ukradli karmę dla kota i zapas płynów do prania i mydła w płynie w takich wielkich butlach... zostawili kupę elektronarzędzi itd, i NA SZCZĘŚCIE grzybków marynowanych nie ruszyli ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ściereczki uniwersalne SOFT, 50szt. Zakład Produkcji Waty Anna Staśkiewicz ![]() koniecznie białe - są też kolorowe, ale one już nie są takie mięciutkie, są bardziej "kuchenne" i dziecku bym już nimi tyłka nie wytarła ![]() białe "soft" wyglądają tak: ![]() a kolorowe, które moim zdaniem się NIE NADAJĄ - te w tle: ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi tysz się zajda zrobił;/ a co do tego systemu zapamiętywania trasy to dokładnie nie wiem, nie wnikałam w szczegóły bo samo tykanie tych kół z tym systemem mnie irytowało;p trzeba by było zgłębić wiedzę u wuja googla ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1312 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny!
Jadę do Dziecia! Nie wiem, czy będzie tam sieć, ale w razie czego, do zgadania w niedzielę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 |
Rozeznanie
|
o widzisz
![]() ![]() ![]() Frau do niedzieli! ![]()
#1315 |
Zakorzenienie
|
Mojej mamie kiedyś klamerki do bielizny ukradli ze sznurka na tarasie. O wykopanych z ogródka roślinach nie wspominając.
Mój na szczęście zorientował się szybko, że wózek to droga zabawa i nie marudzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pomagala ta herbatka? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale chyba pomagała. ja jej rzadko melisę parzyłam, chyba jak już naprawdę nie wiedzieliśmy co robić, i chyba wtedy pomagała... tylko wiadomo, bardzo leciuteńki jej ten napar robiłam. resztę sama wypijałam ![]() częściej jej robiłam napar z kopru - na kolki - i dodawałam do mleka, i tu ewidentnie ulga była. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakieś emolienty i inne to zawsze w zależności od okoliczności można dokupić. Poza tym mam zawsze w domu oliwkę dla niemowląt HIPP, ale jej akurat używam od kilku lat do demakijażu (super, bardzo polecam), w razie czego będzie również dla synka ![]() Pocieszacie z tym instynktem macierzyńskim ![]() ![]() W dalszym ciągu jestem w ciemnej d*pie z wyprawką, za to kupiłam moim kotom nowe drapaki ![]() Zmykam do mamy, po ogóreczki małosolne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Taaa, te szwy są takie rozpuszczalne, ze mi po m miesiącu musieli ściągać ;/ i takie dziury mialam po nitkach ;/
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-08-22 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
filmiku nie oglądałam, manewrowałam sevilla na żywo:P w luce nie było tak słychac tego tykania a tutaj normalnie wkurzał mnie i te koła takie nieogarnięte się wydawały. Mówię do mojego męża jak zaczęłam obmacywac sevillę właśnie o tych kółkach naco pani sprzedawczyni się wtrąciła uświadamiając dlaczego tak tykają i tak dziwnie chodzą hehe może to by się sprawdzało nie wiem ale ja od razu wyeliminowałam przez te koła:P może akurat ten egzemplarz był taki głośny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.