|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
Cytat:
![]() no dokładnie o to chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3572 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3573 |
Wizażowy Kot Igor
|
Ja też uważam, że normalni rodzice, normalne matki nie powinny czuć się urażone tym wątkiem. Normalnych rodziców jest zdecydowana większość, jednak to właśnie te nienormalne zachowania niektórych rodziców rzucają się w oczy i uszy i tylko te tutaj są opisywane.
Normalnych matek ten wątek absolutnie nie dotyczy. Mnie nurtuje jedna rzecz: na jakich ludzi wyrosną te dzieci wychowywane przez tę popisową mniejszość, skoro już wśród moich rówieśników mam do czynienia z osobnikami pokolenia MISIE(należy). A wierzcie mi, że jakakolwiek współpraca z takimi ludźmi jest baaardzo trudna. Czasem niemożliwa.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3574 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie muszę wierzyć, ja wiem. pracuję w szkole...
#3575 |
Wizażowy Kot Igor
|
Oj, to jesteś kopalnią wiedzy o utrwalonym OZM
![]() Nie zazdroszczę: "dlaczego pani się uwzięła na mojego biednego Stefanka?" ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Jestem matka od 17 miesiecy i kocham mojego synka do szalenstwa. Od jakiegos czasu jest on strasznym lobuziakiem i beksa, a ja nie potrafie mu jeszcze nic wytlumaczyc i jedyne co pozostaje, to pozwolic mu robic to co chce- oczywiscie tak dlugo, jak nie ma w tym zagrożenia dla jego zdrowia i zycia. Moze jestem kiepska matka, ale moj partner ma jeszcze troje innych dzieci i zgadza sie, ze w przypadku naszego synka, o takim, a nie innym temperamencie, na razie niewiele mozemy zrobic. I tak sobie zyjemy, czekajac az dzieciak dorosnie na tyle, by nas zrozumiec.
![]() ![]() Powinnam jednak zaznaczyc, ze bedac swiadoma sytuacji, unikam dlugich wycieczek, odwiedzin u znajomych, o ktorych wiem, ze nie za bardzo lubia dzieci, lotow samolotem, podrozy promem i ogolnie spedzania czasu w miejscach publicznych, bo nie chce narazac swojego synka na stres, (przeciez gdyby plakal i krzyczal przez dlugi czas, to by znaczylo, ze nie jest szczesliwy ![]() Tak zostalam wychowana, by zyc i pozwolic zyc innym. Sama nie znosze matek z OZM, bo nie lubie chamstwa i egoizmu. Poza tym uwazam, ze OZM ma dosc powazne skutki, bo o ile malutkie dzieci sa nieszkodliwe, to zle wychowane, rozpuszczone starsze dzieci i nastolatkowie, (ktorzy w sumie tez w jakis sposob sa ofiarami OZM ich matek), to czesto trudne do powstrzymania, okrutne, bezczelne stworzenia, znecajace sie nad slabszymi. ![]() A tak btw, nigdy nie zmienilabym pieluchy, zwlaszcza z 'zawartością nr 2' na sali restauracyjnej. To dla mnie nie do przyjecia. Po pierwsze primo, jesli dziecko jest chore i ma biegunke, nie ciagalabym go po knajpach. A jesli zalatwilo sie normalnie, to zabralabym je do toalety i przewinela. I poradzilabym sobie bez kladzenia na brudnej podlodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Że nie rozumie co mu tlumaczysz ? Przepraszam, ale czuję się co najmniej dziwnie. Musisz zacząć go karcic i wyznaczać granice, bo za chwile wejdzie ci na glowe i dużo juz z tym Nie zrobisz, tylko będziesz miała takiego małego rzadziciela w domu. Wiem co mowie. Mam 3 letniego brata i robi co mu się podoba, rządzi wszystkimi dookoła a jak nie to wrzask. Nie chodzi mi o to żeby się wymadrzac po prostu znam to z autopsji. Miał odpuszczane zbyt długo, a potem juz nie miał zamiaru nikogo słuchać. Mój synek ma rok i dwa miesiące. Biorę butelkę i mowie mu ze idziemy zrobić pić do kuchni i zaczynam iść - on idzie za mną. Gdy oddala się ode mnie wołam go, zęby przyszedł na tyle blisko, żebym mogła go widzieć - nie ma z tym problemu, bawi się w pobliżu. Gdy mówię, ze czegoś nie wolno robic, za którymś razem koduje ze tak ma być i nie robi juz tego. Żadne dziecko nie jest idealne i mega posłuszne i grzeczne. Aczkolwiek maks miał 4 miesiące, gdy zaczelismy mu delikatnie wpajac pewne zasady. Na wypady na zakupy itd jeździł zawsze z nami - tam tez miał tłumaczone jak się zachować. Babcię, ciotki itd gromily nas, ze takiemu małemu dziecku czegoś zabraniamy. Dziś każdy nie może wyjść z podziwu jaki to on grzeczny czy posłuszny. Ale to sie z nieba nie wzięło. Przepraszam za błędy interpunkcyjne i ortograficzne, ale post został splodzony pod wpływem chwili, mam nadzieję, że mi wybaczycie ![]() Edytowane przez bitterheart Czas edycji: 2014-08-21 o 23:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, wychowanie mojego dziecka nie jest przedmiotem tego wątku. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2014-08-21 o 23:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2014-08-22 o 01:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
![]() Ja: Jasiowi grozi jedynka na koniec roku/półrocze. Rodzic: I co pani zamierza z tym zrobić??? ![]() I tak się życie w szkole toczy. Dzieci mają w nosie, rodzice żyją w przekonaniu, że szkoła ma wszystko za nich załatwić w kwestii wychowania/nauczenia dziecka. A nauczyciel potem musi "coś z tym zrobić". ![]()
![]() |
#3582 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Tymczasem szkoła wspiera proces wychowawczy, ale go nie tworzy. Samo pytanie: "co pani z tym zrobi?", skierowane do nauczyciela jest kretyńskie. Nauczyciel prowadzi lekcje, wyjaśnia temat, wspólnie z uczniami wykonuje ćwiczenia w obrębie omawianego tematu ale to przecież nie wystarczy. Trzeba w domu samemu utrwalić materiał i to już jest zadanie rodzica, by dopilnować, by dziecko odrabiało pracę domową. Samo nic się nie stanie. Szkoła nie jest remedium na całe zło. Nie wychowa dziecka, ktoremu wolno wszystko, i które nie zna żadnych granic i ograniczeń. Mieszkam w pobliżu gimnazjum. Nieraz, gdy obserwuję gimbusy to włos mi się na rudym łbie jeży. Częsć dziewczyn wygląda jak moje starsze siostry. Nieraz przez okno dobiegają mnie wulgarne rozmowy o orgazmach (ze szczegółami), chlaniu i wciąganiu. Moja Mama to spokojna osoba. Ale gdyby mnie zobaczyła tak ubraną, klnącą, wulgarną- to jakby mnie machnęła to zatrzymałabym się na ścianie. Rozpłaszczona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3583 |
wańka wstańka
|
Mijanou Zdarza mi się pracować z dorosłymi egzemplarzami MISIĘNALEZY.
Mężczyzna lat 20+ nigdy nie pracował, bo iteresowała go praca w przemyśle muzycznym: w tym zero doświadczenia, CV za to stylizacja 'gangsta' na swoim miejscu. Mężczyzna został eksmitowany z kilku mieszkań za zachowanie swoje i swoich gości- hałas, alkohol, dragi i dure pomysły, których nie ma co przytaczać, które uniemożliwiały sąsiadom normalną egzystencję. Podejście mamy tego mężczyzny: nic nie jest jego winą (bo to przecież koledzy go do wszystkiego zmuszają); praca poniżej aspiracji nie ma sensu, państwo kasę da, a ona go nakarmi od czasu do czasu.
#3584 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
1. niekoleżeńskość 2. snobizm 3. wredotę 4. lizusostwo i kujoństwo 5. donosicielstwo Teraz clou programu: jedna z mamuś tych panien przyjechała i na korytarzu uniwersyteckim usiłowała nas przekonać (groźbą a potem kasą), żebyśmy jednak powiedzieli wykładowcy, że brak nazwisk tych dwóch to była pomyłka w druku/nasze przeoczenie. Nie zgodziliśmy się. Panny zaliczenia nie uzyskały. I tak skończyła się ich przygoda ze studiami na państwowej uczelni. Jakim cudem się do niej w ogóle dostaly-pozostaje zagadką. Do kobiety nie docierały żadne argumenty. Tłumaczyliśmy, wyjaśnialiśmy, że prosiliśmy panny dwa miesiące o zrobienie czegokolwiek, bo i tak większość wzięliśmy na siebie. One miały tylko pojechać, rozdać ankiety i policzyć wyniki z odpowiedzi. To tak dużo? OZM, który trwa dwadzieścia lat powinien być karalny ustawowo.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-08-22 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wczoraj wlasnie w tramwaju patrzylam sie na smiejącego się maluszka w wózku, ubrany super stosownie do pogody, skarpetki dresik, szczesliwe dziecko i szczesliwa mama
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3586 |
Konto usunięte
|
Oooo, przypomniało mi się. Widywałam kiedyś kobietę, która przyprowadzała synka, na oko dwuletniego, do kościoła. W czapce i zimowej kurtce. W lipcu.
Inne dzieci w tym wieku były na podwórzu z rodzicami, dokazywały między klombami w koszulkach z krótkim rękawem albo letnich sukienkach. A ten chłopiec w kurtce, co zamek rozsunął, to matka go sru do góry. Wisienka na torcie- matka lekarka, dowiedziałam się później. |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 | |
Zadomowienie
|
Rozmowa z koleżanką przez telefon:
Ja:" ... no tak, rozumiem, zarobisz sobie trochę pieniędzy, nie będziesz musiała nikogo o nie prosić..." Ona:" No pewnie, że tak..." (i nagle) "oj, oj, oj ale wieźgam nóśkami, ale wieźgam, ojejciu jejciu, o o o, ale się podnosię, niuniulka moja najdlossa"* Ja: ![]() * piszę tak, jak dane słowa zostały wypowiedziane przez matkę
![]() ![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() LBsyM.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'Gaworzenie' do malutkiego dziecka wcale nie musi oznaczac OZM, a jest wyrazem radości i więzi matka-dziecko. I wielu osobom nie przeszkadza, zwlaszcza, gdy rozmowcy też znają i kochaja rzeczone dziecko. Niemniej łatwo się w tym zagalopowac przy 'obcych', ktorych moze to drażnić i imo najlepiej od razu zwrócić na to uwagę. Przynajmniej ja bym wolała, gdybym się tak zachowywała, szczerość zamiast nabijania się za mnie za plecami. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3590 |
Rozeznanie
|
U mnie w rodzinie też był taki przypadek, że rodzice do swojego dziecka (kilkuletniego) gaworzyli, wszystko przesadnie zdrabniali. Pojawił się problem kiedy dzieciak poszedł do szkoły, bo ciężko było mu się przestawić i normalnie wysławiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3592 |
Zakorzenienie
|
Tak jest!
![]() A jesli rodzic 'gaworzy' od razu powinien zostac skazany na karę śmierci. Nie! Powinien zostac zabity na miejscu. ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Ale przeciez ta kobieta wyraźnie mowila do malenstwa, które dopiero zaczelo sie podnosić, a nie do kilkulatka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3593 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dziecku miłość i czułość można okazać inaczej niż sepleniąc.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze niektorzy nie potrafia inaczej, tylko sepleniac. Rozumiem, ze OZM przejawiajace się tym, ze np. rodzinka zakloca spokoj innym ludziom zachowujac sie glosno, chamsko, wulgarnie, etc moze kogos wkurzać. Jednak nabijanie się z kogoś, kto wyraza milosc i czulosc, chocby nawet w infantylny sposob, jest zwyklym czepialstwem i brakiem życzliwości. Smutne ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- A tak btw, jak Ty okazujesz/okazywalas czulosc i milosc swojemu dziecku, kiedy bylo malenkie? Nie pytam zlosliwie, tylko naprawde jestem zainteresowana alternatywnymi metodami, o ktorych piszesz. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2014-08-22 o 12:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3596 |
Wizażowy Kot Igor
|
Hihihi
a ja tiutiam i seplenię do kociąt i mojego Księciunia ( też kot). No ale koty nie mówią generalnie, więc nie będą mieć problemu. Do kota-filozofa i dzikusa leśnego nie tiutiam, bo się dziwnie na mnie patrzą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba powinnam zaznaczyc, zanim mi udzielicie reprymendy, ze ja sama nie seplenie do swojego synka. Nie jestem takim typem. Co wiecej mamy specyficzna sytuacje, bo moje dziecko musi sie komunikowac w 3 jezykach i nie chcialabym mu tego utrudniac, ALE seplenienie do malenstwa, które nie ma jeszcze pojecia co sie dzieje nie jest dla mnie bledem wychowawczym i nie jest przejawem OZM. ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() Ja do mojej kociej bandy nie seplenie i nie ciuciam ogólnie, ale przyznaję, ze do 5 dniowej kuleczki, ktora wyratowalam z kanalu, ciucialam jak szalona ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2014-08-22 o 12:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Naczelna Nastolatka
|
Do seplenienia do dzieci nic nie mam, gdzieś czytałam, że to jest odruchowe, wbudowane w matkę. Ja do moich psów tak mówię więc trudno żeby mi u innych przeszkadzało
![]()
#3599 |
Zakorzenienie
|
Kattrina wchodzisz na watek i opowiadasz co ty i twoje dziecko i tlumaczysz.
wez przestan. to jest watek o OZM a nie dla mamusiek.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#3600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie zrobie jak kazesz, 'wezme przestane' ![]() A! tylko przypomnij mi prosze, od kiedy jestes administratorem lub moderatorem tego forum, zeby decydowac, gdzie, kto moze sie wypowiadac, ( i to na temat, bo przeciez napisalam, ze pomimo iz sama jestem matka, przeszkadza mi OZM), bo chyba mi to umknelo. Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2014-08-22 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.