Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 12:05   #481
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Linka, bardzo się cieszę

Ja walczę z buraczkami i marchewkami, mrożę albo pakuję w słoiki, a w międzyczasie jeszcze obiad, chwała temu, kto wymyślił parowar
Stary 2014-08-22, 12:11   #482
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Czekam dzis ma niby byc przesylka z allegro. Musze isc do pepcko po kartony ozdobne i tam czesc rzeczy upchac bo szczerze nie mam miejsca gdzie skladowac juz.
ja kupuje w leroy merlin , tam 2 ogromne kosztują 17 zł i dwa srednie chyba 14 w pepco ostatnio jak patrzylam to byly drozsze

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:11   #483
sasia25
Rozeznanie

Linka super, że tak się to skończyło. domyślam się jaką ulgę teraz czujesz

Suqub gratuluje

Nati a możesz napisać w skrócie od czego jest doula? czytałam o nich, że to wsparcie dla ciężarnej, wiedza itd, ale że nie jest położną ani żadnym lekarzem i nie ma jej przy porodzie
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 12:17   #484
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja kupuje w leroy merlin , tam 2 ogromne kosztują 17 zł i dwa srednie chyba 14 w pepco ostatnio jak patrzylam to byly drozsze
ja mam pepco pod nosem ale jutro jade do castoramy wiec moze tam zobacze jakies bo sie napewno przydadza.
Stary 2014-08-22, 12:18   #485
basiabasia989
Rozeznanie

Linka to świetne wieści teraz tylko ruszać na zakupy
Stary 2014-08-22, 12:37   #486
Ollliwka
Zakorzenienie

hej. Dzisiaj po ginie jestem - wizyta 5 min. standard w sumie. 1kg do przodu przez 3 tyg. , w pierwszej ciąży było chyba gorzej na tym etapie.
Pochlipałam sobie po wizycie u ortopedy, dowiedziałam się w sumie to co wiedziałam poniekąd, że kręgosłup mi "siadł", ale on nie widzi wskazań do cięcia ale zobaczymy jak będzie w okolicach grudnia i wtedy zadecyduje. Jak coś to mogę po skierowanie na cc przyjść do niego w każdej chwili. Trochę podłamana jestem stanem kręgosłupa i doła złapałam

suqub no i w końcu już wiesz, że dziewczyna

linka musiało Ci ogromnie ulżyć, fajna informacja tak na początek weekendu.
Stary 2014-08-22, 12:40   #487
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Ja na chwilke tylko z dobra wiadomością...zus po kontroli NIE STWIERDZIŁ ŻADNYCH NIEPRAWIDŁOWOŚCI !!!!!!!!!!!!!! a to znaczy ze dostane wszystkie pieniądze wraz z zaległymi we wrzesniu strasznie sie ciesze!!!!! Stres ogromny opadł
Przeogromnie dobre wieści Linka Teraz to możesz szaleć dalej z wyprawką, choć patrząc na Twoje zdjęcia rzeczy to już mało co ci brakuje ;-)

Ja dzisiaj z mężem byłam w sklepie dziecięcym. Chcieliśmy się zorientować w wózkach i łóżeczkach. Spodobał mi się od razu wózek Coto Baby Messina Green. Kosztuje 1300zł a jeśli chcę fotelik to 1500zł. Fotelika oczywiście nie chcę, bo dostałam od brata już i dopytywałam o ewentualny adapter z Mohicana to powiedział że kwestia 50zł więc nie jest źle Kolor mam od ręki i jeśli decydujemy się na większe zakupy u nich to mamy się nie sugerować cenami jakie mają przyklejone tylko wtedy jakaś obniżka więc super

Weszliśmy na drobne zakupy do tesco. I wiecie co? poszłam przejrzeć dział dziecięcy a tam wanienka na którą się czaiłam jednak z ceny 59zł przeceniona na 30,00zł wzięłam bez gadania nawet mąż nic nie powiedział, że za wcześnie czy coś. Taka cena to żal nie brać A ona jest ta profilowana Mamy brodzik głęboki więc jak dziecko zacznie siadać mam zamiar kąpać je w brodziku prysznicowym a nie w wanience

Dziewczyny proszę o radę!! Idę do lekarza 03.09 i lekarz zadecyduje czy mam wracać do pracy po urlopie czy lepiej dla mnie będzie zostać w domu. Z jednej strony chciałabym iść do pracy, ale z drugiej strony będzie praca i od 7 i czasem do 16.. a nie wiem czy dam radę teraz.. W dodatku nowe dzieci to przytulanie, problematyczni (czasem) rodzice no i skupisko bakterii i wirusów.. Sama nie wiem niby chciałabym pracować, ale że w momencie kiedy poczuję się gorzej to żebym mogła wrócić do domu W pracy mi mówią, że już by w 7 mcu nie wracały na moim miejscu.. Poradźcie mi proszę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 12:55   #488
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
hej. Dzisiaj po ginie jestem - wizyta 5 min. standard w sumie. 1kg do przodu przez 3 tyg. , w pierwszej ciąży było chyba gorzej na tym etapie.
Pochlipałam sobie po wizycie u ortopedy, dowiedziałam się w sumie to co wiedziałam poniekąd, że kręgosłup mi "siadł", ale on nie widzi wskazań do cięcia ale zobaczymy jak będzie w okolicach grudnia i wtedy zadecyduje. Jak coś to mogę po skierowanie na cc przyjść do niego w każdej chwili. Trochę podłamana jestem stanem kręgosłupa i doła złapałam
a nie ma żadnej rady na Twój kręgosłup? Jakieś ćwiczenia czy rehabilitacja?

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o radę!! Idę do lekarza 03.09 i lekarz zadecyduje czy mam wracać do pracy po urlopie czy lepiej dla mnie będzie zostać w domu. Z jednej strony chciałabym iść do pracy, ale z drugiej strony będzie praca i od 7 i czasem do 16.. a nie wiem czy dam radę teraz.. W dodatku nowe dzieci to przytulanie, problematyczni (czasem) rodzice no i skupisko bakterii i wirusów.. Sama nie wiem niby chciałabym pracować, ale że w momencie kiedy poczuję się gorzej to żebym mogła wrócić do domu W pracy mi mówią, że już by w 7 mcu nie wracały na moim miejscu.. Poradźcie mi proszę
ja bym chyba na Twoim miejscu poszła na zwolnienie - idzie jesień, dzieci będą chorować a Ty przy nich też możesz coś złapać
Jakbym miała możliwość pójść na zwolnienie to chyba bym się zdecydowała - szkoda się narażać, poza tym będzie Ci coraz ciężej i więcej spokoju będziesz potrzebować - a wiadomo jak jest z maluchami

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:07   #489
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
tak jak pisze Jojla też bym chyba już nie wracała, wiadomo jak to z dziećmi a to niechcący mogą cię w brzuch uderzyć a to jakieś choróbstwo się może przyplątać
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:14   #490
Justyssia87
Rozeznanie

linka- super ze wszystko sie dobrze skończyło

hasiap- siedź z pupą w domu jak ci dobrze dzieci teraz będą chorować, a co jak poczujesz sie źle i bedziesz musiala isc do domu?dzieci sie do ciebie przywiąża a ty je potem zostawisz hihih, nie no lepiej siedz w domu i szykuj gniazdko dla malucha unikniesz zbędnych chorób
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:34   #491
maczuma
Rozeznanie

Powtórzę za dziewczynami, Hasiap, bierz zwolnienie. Raz, że możesz cos od dzieciaków złapać (ja zawsze we wrześniu/październiku choruję), a dwa, dla dzieciaków też szok jak się do Ciebie przyzwyczają, a tu nagle odejdziesz, kiedy dzidziuś się urodzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 13:44   #492
skrzatek24
Rozeznanie

Linka świetna wiadomość. Powiem Ci szczerze, że sądziłam, że dłużej ciągną się takie sprawy.
Hasiap to oczywiście Twoja decyzja, ale gdybym była w Twojej sytuacji darowałabym sobie pracę. Poświęciłabym ten czas na przygotowania na przyjście maluszka, relaks i rozpieszczanie samej siebie

Też dziś zaliczyłam pepco. Kupiłam kieckę, dobrze leżącą pod brzuszkiem za całe dwie dyszki. I Rossmanna. Upomniałam się o druga kartę, bo kiedyś dostałam i nie mogłam zarejestrować. Coś było nie tak z numerem, dzisiejsza jest ok.
Basjenia umknęło mi czy nie pochwaliłaś się co wygrałaś?
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:46   #493
madziqqq
Rozeznanie

jak mi się chce hamburgera ;( nawet wsiadłam na rower i popedałowałam do baru niedaleko ale zamknięte ;( ;( ;( umieram
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:50   #494
dorotka333
Przyczajenie

Witam wszystkich po długiej nieobecności. Zajmie mi teraz troche czasu nadrabianie w czytaniu co tam u Was. U mnie wszystko ok. W drodze synuś, ale jeszcze nad imieniem myślimy.
dorotka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 13:50   #495
basiabasia989
Rozeznanie

Hasiap jasne, że zostań w domu ja nie wiem nad czym ty się zastanawiasz, chyba nie chcesz pracować do momentu, aż Ci wody odejdą a poważnie to dobrze dziewczyny mówią, po co przyzwyczajać dzieci do siebie, a w gratisie wirusy i inne choróbska bo to już jesień.

ja też planuję w połowie września zakończyć pracę, bo nie mam zamiaru tu marznąć, u mnie w biurze zawsze strasznie zimno, a tak sie składa, że koleżanka wraca akurat po macierzyńskim to się wymienimy, bo inaczej zwolnią dziewczynę, która była na zastępstwo, a szkoda by mi jej było.
Stary 2014-08-22, 14:04   #496
Justyssia87
Rozeznanie

madziqq- wspolczuje, wiem co to znaczy miec na cos smaka. To moze zrob sobie sama?kup bulke chamburgerowa, miesko, daj jakis keczup majonez co tam lubisz i gotowe
Ja tak choruje od wczoraj na gofry domowej roboty, ale nie mam gofrownicy i probuje naklonic meza zebysmy sobie kupili, w ramach prezentu poporodowego (zamiast biżuterii )
Stary 2014-08-22, 14:05   #497
Hasiap
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi Ja poszłabym do pracy ale bardziej ciągnie mnie do ludzi niż zwykłe "pracowanie" od jednej godziny do drugiej.. W dodatku ja będę rodzić w połowie listopada więc max do połowy października bym popracowała i nie wiem czy właśnie przez te półtora miesiąca jest sens narażać siebie na choroby a i przyzwyczajać dzieciaczki do siebie. Jutro porozmawiam jeszcze z teściową o tym i na wizycie z lekarzem i może faktycznie bezpieczniej będzie zostać mi w domu. Na moje zastępstwo już jest dziewczyna nowa więc nie mam czym się martwić.
Stary 2014-08-22, 14:31   #498
basiabasia989
Rozeznanie

ooo to i może ja zażyczę sobie jakiś prezent poporodowy nawet mi to do głowy nie przyszło
Stary 2014-08-22, 14:43   #499
mysza88
Rozeznanie

witajcie staram się was podczytywac nie bieżąco od 3 części mam pytanie pisałyście jakiś czas temu o pieczeniu miejsc intymnych. czy któras z was konsultowała to z lekarzem? u mnie nie jest to na pewno zakażenie grzybicze bo to daje się bardzo we znaki tylko takie delikatne nieprzyjemne pieczenie od czasu do czasu. bierzecie cos na to?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 14:54   #500
TheN4ti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Linka super, że tak się to skończyło. domyślam się jaką ulgę teraz czujesz

Suqub gratuluje

Nati a możesz napisać w skrócie od czego jest doula? czytałam o nich, że to wsparcie dla ciężarnej, wiedza itd, ale że nie jest położną ani żadnym lekarzem i nie ma jej przy porodzie
Doula jest przy porodzie, wspiera Cię psychicznie, robi masaże, tłumaczy partnerowi co się dzieje. Zna się na całej procedurze wiec zanim na cokolwiek się zgodzisz co Ci lekarz czy położna mówią to doula jeszcze Ci raz wszystko na spokojnie i dokładnie wytłumaczy. Tak abyś mogła podjąć decyzję dobra dla ciebie i dziecka. Generalnie pilnuje aby każdy przestrzegał twojego planu porodu i nie straszył Cię niczym. Przed porodem masz z nią spotkania gdzie uczy się pozycji, oddychania, relaksacji, radzenia sobie z bólem. Czytałam, że takie porody są o wiele łatwiejsze. Moja doula była położna przez 30 lat i powiedziała, że kochała swoją pracę, ale ilość papierkowej roboty i brak czasu dla pacjentek był straszny, a będąc doula może w stu procentach skupić się na rodzącej i pomoc jej w tej drodze. Miało być krótko ;-) ja np chciałam miiec znajoma twarz przy porodzie, położne się często zmieniają. No i chce aby ktoś mnie do porodu przygotował i mieć tą osobę cały czas przy mnie.
Stary 2014-08-22, 14:57   #501
Justyssia87
Rozeznanie

mysza88- mnie co jakiś czas coś tam swędzi, czasem piecze, wtedy smaruje clotrimazolem, lekarz mówił że można.
Stary 2014-08-22, 15:01   #502
basiabasia989
Rozeznanie

dziewczyny jak to jest z tymi okryciami kąpielowymi? takie z kapturkiem. To jest taki ręczniczek tylko bawełniany? że wyciągam dziecko z wanienki kładę na to i tym wycieram? bo o glądałam na allegro a wygląda to właśnie bardziej jak kocyk a nie ręcznik

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Nati, a gdzie taką kobietę znaleźć? I jeśli możesz zdradzić to ile kosztuje taka przyjemność?
Stary 2014-08-22, 15:05   #503
TheN4ti
Rozeznanie

Poszukaj na necie, ja swoją tak znalazłam. Ze stawką to będzie ciężko bo nie wiem jakie są w Polsce. Moja kasuje £250 o tu w Anglii jest to najniższa stawka. Sarah bo tak ma na imię mogłaby kasowac pięć razy tyle, ale nie robi tego dla pieniędzy , jakby mogła to by nic nie kasowala, towarzystwo doul od niej wymaga kasowania za usługi. Święta kobieta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-22, 15:38   #504
Roksape
Zadomowienie

Zrobiłam sok z aroni dzieci go uwielbiają

Linka super, że zus zwróci Ci kasę pewnie kamień z serca i można szaleć z czystym sumieniem

Hasiap nie ma sensu już wracać do pracy. Przyzwyczajać dzieci i zaraz jak też dziewczyny piszą będą się mnożyc wirusy... ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży

A propos wirusów to jakiś panuje w moim domu... najpierw gorączkował Maciek i teraz z tej gorączki ma opryszczę, to dzisiejszej nocy zagorączkowała Basia i bidulka śpi od 10 min, a nie sypia w dzień od 2 miesięcy

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Basiabasia ja mam taki kocy frotte z kapturkiem. Nakładasz maluchowi na głowę i resztą okrywasz, albo wycierasz ja używam do dziś
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:57   #505
lindsley
Zakorzenienie

Hej!
Wieki tu nie pisałam, nie bardzo chcę się na otwartych forach udzielać, wolę klub.
Też dziś miałam połówkowe więc wpadam się podzielić co u nas
Będzie synuś (już jednego mam) i do tego spory. Jutro kończę 23tc a maluch ma 688g. Podejrzewam że skończy się jak z pierworodnym czyli urodzi się sporo przed terminem. Wszystkie pomiary ok, łożysko dość nisko ale dr stwierdził że jeszcze ok. Długo serduszko oglądał, nic nie powiedział tylko że nie widzi nic niepokojącego na dzień dzisiejszy.
Imienia jeszcze nie wybraliśmy

Cytat:
Ja na chwilke tylko z dobra wiadomością...zus po kontroli NIE STWIERDZIŁ ŻADNYCH NIEPRAWIDŁOWOŚCI !!!!!!!!!!!!!! a to znaczy ze dostane wszystkie pieniądze wraz z zaległymi we wrzesniu strasznie sie ciesze!!!!! Stres ogromny opadł
Cieszę się bardzo. Ja nadal w niepewności żyję. Od kiedy masz L4 i po jakim czasie od dostarczenia L4 zus zaczął kontrolę?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:07   #506
19Inka90
Wtajemniczenie

Lindsley gratulacje zdrowego synusia dopiero teraz poznalas plec czy juz wczesniej wiedzialas ??

Roksape sok z Aronii o matko !!

Mysza moj ginekolog tez powiedzial ze na takie nieczeste swedzenie mozna clotrimazol smarowac

Linka Super wiadomosci No to trzeba to jakos uczcic

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:13   #507
Roksape
Zadomowienie

Mogę przepis dać jak ktoś chętny
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:14   #508
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Lindsley gratulacje zdrowego synusia dopiero teraz poznalas plec czy juz wczesniej wiedzialas ??
Dziś poznałam. Wcześniej miałam usg w 12tc.
Jeszcze dziś się dowiedziałam że mój dr nie będzie przyjmował już na nfz także czeka mnie zmiana (na prywatne wizyty mnie nie stać w tym momencie) Nowa dr nie wykonuje usg w gabinecie, daje skierowanie do pracowni, ewentualnie pójdę na to usg w okolicach 30tc do mojego lekarza który prowadził moją pierwszą ciążę prywatnie bo tylko 70zł kasuje.
Mam skierowanie na obciążenie glukozą. Mam niską hemoglobinę, tzn jeszcze jeszcze, 10.9 ale jak spadnie do następnej wizyty to żelazo będę musiała brać. Teraz mam w sumie jeść produkty bogate w żelazo tylko muszę poczytać cóż takiego... coś czuję że mi się nie spodoba

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:21   #509
Linea86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Mogę przepis dać jak ktoś chętny
Roksape ja chce Kiedyś takie dobre soczki z aronią kupowałam w Piotrze i Pawle a później je chyba wycofali
Stary 2014-08-22, 16:32   #510
19Inka90
Wtajemniczenie

Roksape Ja tez poprosze przepis

Lindsley wspolczuje jeszcze zmiany lekarza w tym momencie... No ale coz,nic nie poradzisz. Oby Ci sie trafila jakas przesympatyczna nowa pani doktor

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości