![]() |
#481 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Linka, bardzo się cieszę
![]() Ja walczę z buraczkami i marchewkami, mrożę albo pakuję w słoiki, a w międzyczasie jeszcze obiad, chwała temu, kto wymyślił parowar ![]()
#482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Linka super, że tak się to skończyło. domyślam się jaką ulgę teraz czujesz
![]() Suqub gratuluje ![]() Nati a możesz napisać w skrócie od czego jest doula? czytałam o nich, że to wsparcie dla ciężarnej, wiedza itd, ale że nie jest położną ani żadnym lekarzem i nie ma jej przy porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#485 |
Rozeznanie
|
Linka to świetne wieści
![]() ![]()
#486 |
Zakorzenienie
|
hej. Dzisiaj po ginie jestem - wizyta 5 min. standard w sumie. 1kg do przodu przez 3 tyg. , w pierwszej ciąży było chyba gorzej na tym etapie.
Pochlipałam sobie po wizycie u ortopedy, dowiedziałam się w sumie to co wiedziałam poniekąd, że kręgosłup mi "siadł", ale on nie widzi wskazań do cięcia ![]() ![]() suqub no i w końcu już wiesz, że dziewczyna ![]() ![]() linka musiało Ci ogromnie ulżyć, fajna informacja tak na początek weekendu.
#487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj z mężem byłam w sklepie dziecięcym. Chcieliśmy się zorientować w wózkach i łóżeczkach. Spodobał mi się od razu wózek Coto Baby Messina Green. Kosztuje 1300zł a jeśli chcę fotelik to 1500zł. Fotelika oczywiście nie chcę, bo dostałam od brata już i dopytywałam o ewentualny adapter z Mohicana to powiedział że kwestia 50zł więc nie jest źle ![]() ![]() Weszliśmy na drobne zakupy do tesco. I wiecie co? poszłam przejrzeć dział dziecięcy a tam wanienka na którą się czaiłam jednak z ceny 59zł przeceniona na 30,00zł wzięłam bez gadania ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny proszę o radę!! Idę do lekarza 03.09 i lekarz zadecyduje czy mam wracać do pracy po urlopie czy lepiej dla mnie będzie zostać w domu. Z jednej strony chciałabym iść do pracy, ale z drugiej strony będzie praca i od 7 i czasem do 16.. a nie wiem czy dam radę teraz.. W dodatku nowe dzieci to przytulanie, problematyczni (czasem) rodzice no i skupisko bakterii i wirusów.. Sama nie wiem niby chciałabym pracować, ale że w momencie kiedy poczuję się gorzej to żebym mogła wrócić do domu ![]()
![]() |
#488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakbym miała możliwość pójść na zwolnienie to chyba bym się zdecydowała - szkoda się narażać, poza tym będzie Ci coraz ciężej i więcej spokoju będziesz potrzebować - a wiadomo jak jest z maluchami ![]()
![]() |
#489 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Rozeznanie
|
linka- super ze wszystko sie dobrze skończyło
![]() hasiap- siedź z pupą w domu jak ci dobrze ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Rozeznanie
|
Powtórzę za dziewczynami, Hasiap, bierz zwolnienie. Raz, że możesz cos od dzieciaków złapać (ja zawsze we wrześniu/październiku choruję), a dwa, dla dzieciaków też szok jak się do Ciebie przyzwyczają, a tu nagle odejdziesz, kiedy dzidziuś się urodzi
![]()
#492 |
Rozeznanie
|
Linka świetna wiadomość. Powiem Ci szczerze, że sądziłam, że dłużej ciągną się takie sprawy.
Hasiap to oczywiście Twoja decyzja, ale gdybym była w Twojej sytuacji darowałabym sobie pracę. Poświęciłabym ten czas na przygotowania na przyjście maluszka, relaks i rozpieszczanie samej siebie ![]() Też dziś zaliczyłam pepco. Kupiłam kieckę, dobrze leżącą pod brzuszkiem za całe dwie dyszki. I Rossmanna. Upomniałam się o druga kartę, bo kiedyś dostałam i nie mogłam zarejestrować. Coś było nie tak z numerem, dzisiejsza jest ok. Basjenia umknęło mi czy nie pochwaliłaś się co wygrałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
Rozeznanie
|
jak mi się chce hamburgera ;( nawet wsiadłam na rower i popedałowałam do baru niedaleko ale zamknięte ;( ;( ;( umieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich po długiej nieobecności. Zajmie mi teraz troche czasu nadrabianie w czytaniu co tam u Was. U mnie wszystko ok. W drodze synuś, ale jeszcze nad imieniem myślimy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Rozeznanie
|
Hasiap jasne, że zostań w domu
![]() ![]() ja też planuję w połowie września zakończyć pracę, bo nie mam zamiaru tu marznąć, u mnie w biurze zawsze strasznie zimno, a tak sie składa, że koleżanka wraca akurat po macierzyńskim to się wymienimy, bo inaczej zwolnią dziewczynę, która była na zastępstwo, a szkoda by mi jej było.
#496 |
Rozeznanie
|
madziqq- wspolczuje, wiem co to znaczy miec na cos smaka. To moze zrob sobie sama?kup bulke chamburgerowa, miesko, daj jakis keczup majonez co tam lubisz i gotowe
![]() Ja tak choruje od wczoraj na gofry domowej roboty, ale nie mam gofrownicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi
![]()
#498 |
Rozeznanie
|
ooo to i może ja zażyczę sobie jakiś prezent poporodowy
![]() ![]()
#499 |
Rozeznanie
|
witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
mysza88- mnie co jakiś czas coś tam swędzi, czasem piecze, wtedy smaruje clotrimazolem, lekarz mówił że można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Rozeznanie
|
dziewczyny jak to jest z tymi okryciami kąpielowymi? takie z kapturkiem. To jest taki ręczniczek tylko bawełniany? że wyciągam dziecko z wanienki kładę na to i tym wycieram? bo o glądałam na allegro a wygląda to właśnie bardziej jak kocyk a nie ręcznik
---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Nati, a gdzie taką kobietę znaleźć? I jeśli możesz zdradzić to ile kosztuje taka przyjemność?
#503 |
Rozeznanie
|
Poszukaj na necie, ja swoją tak znalazłam. Ze stawką to będzie ciężko bo nie wiem jakie są w Polsce. Moja kasuje £250 o tu w Anglii jest to najniższa stawka. Sarah bo tak ma na imię mogłaby kasowac pięć razy tyle, ale nie robi tego dla pieniędzy , jakby mogła to by nic nie kasowala, towarzystwo doul od niej wymaga kasowania za usługi. Święta kobieta
![]()
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam sok z aroni
![]() ![]() Linka super, że zus zwróci Ci kasę ![]() ![]() Hasiap nie ma sensu już wracać do pracy. Przyzwyczajać dzieci i zaraz jak też dziewczyny piszą będą się mnożyc wirusy... ciesz się ostatnimi miesiącami ciąży ![]() A propos wirusów to jakiś panuje w moim domu... najpierw gorączkował Maciek i teraz z tej gorączki ma opryszczę, to dzisiejszej nocy zagorączkowała Basia i bidulka śpi od 10 min, a nie sypia w dzień od 2 miesięcy ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Basiabasia ja mam taki kocy frotte z kapturkiem. Nakładasz maluchowi na głowę i resztą okrywasz, albo wycierasz ja używam do dziś ![]()
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wieki tu nie pisałam, nie bardzo chcę się na otwartych forach udzielać, wolę klub. Też dziś miałam połówkowe więc wpadam się podzielić co u nas ![]() Będzie synuś (już jednego mam) i do tego spory. Jutro kończę 23tc a maluch ma 688g. Podejrzewam że skończy się jak z pierworodnym czyli urodzi się sporo przed terminem. Wszystkie pomiary ok, łożysko dość nisko ale dr stwierdził że jeszcze ok. Długo serduszko oglądał, nic nie powiedział tylko że nie widzi nic niepokojącego na dzień dzisiejszy. Imienia jeszcze nie wybraliśmy ![]() Cieszę się bardzo. Ja nadal w niepewności żyję. Od kiedy masz L4 i po jakim czasie od dostarczenia L4 zus zaczął kontrolę?
#506 |
Wtajemniczenie
|
Lindsley gratulacje zdrowego synusia
![]() ![]() ![]() Roksape sok z Aronii o matko !! ![]() ![]() Mysza moj ginekolog tez powiedzial ze na takie nieczeste swedzenie mozna clotrimazol smarowac ![]() Linka Super wiadomosci ![]() ![]()
#507 |
Zadomowienie
|
Mogę przepis dać jak ktoś chętny
![]()
![]() |
#508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze dziś się dowiedziałam że mój dr nie będzie przyjmował już na nfz także czeka mnie zmiana (na prywatne wizyty mnie nie stać w tym momencie) Nowa dr nie wykonuje usg w gabinecie, daje skierowanie do pracowni, ewentualnie pójdę na to usg w okolicach 30tc do mojego lekarza który prowadził moją pierwszą ciążę prywatnie bo tylko 70zł kasuje. Mam skierowanie na obciążenie glukozą. Mam niską hemoglobinę, tzn jeszcze jeszcze, 10.9 ale jak spadnie do następnej wizyty to żelazo będę musiała brać. Teraz mam w sumie jeść produkty bogate w żelazo tylko muszę poczytać cóż takiego... coś czuję że mi się nie spodoba ![]()
![]() |
#509 |
Raczkowanie
|
Roksape ja chce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
Roksape Ja tez poprosze przepis
![]() Lindsley wspolczuje jeszcze zmiany lekarza w tym momencie... No ale coz,nic nie poradzisz. Oby Ci sie trafila jakas przesympatyczna nowa pani doktor ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.