Mamusie Marcowe 2015 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 14:25   #2431
Jagódkaaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Ja mam oliwkę Tołpy i Babydream, oprócz tego balsamy. Muszę się non stop smarować, bo taką mam masakrycznie suchą skórę.
Ja mam balsam na rozstępy Palmer's, ale nie wiem czy już go można używać... Gdzieś piszą, że dopiero od 4 miesiąca...
Jagódkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:50   #2432
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Magiusa nie przejmowalabym sie za bardzo wagą synka. Nie jest to taki straszny spadek (jak na moje oko), poza tym w okresie letnim na pewno wiecej sie rusza i nie ma takiego apetytu w czasie upałów.
Obserwuj jak teraz waga bedzie wyglądać, pewnie wszystko wróci do normy
Dziękuję Ci za odpowiedż. Nie kryje, że liczyłam na odpowiedź od którejś z mam
Powiem Ci, ze sama mam mętlik w głowie. Z jednej strony właśnie myślę o tym, że przecież zaczął się właśnie w tym okresie coraz więcej ruszać, wręcz biegać, a z drugiej coś tam mnie niepokoi. Dziękuję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 14:51   #2433
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Ja mam balsam na rozstępy Palmer's, ale nie wiem czy już go można używać... Gdzieś piszą, że dopiero od 4 miesiąca...
Jeśli na opakowaniu nie ma takich zastrzeżeń, to nie widziałabym przeszkód.
Stary 2014-08-22, 14:56   #2434
olasia
Zadomowienie

z wygoogloealam sobie co to takiego to woombie, haha te nale ludziki wygladaja w tym jak mumie, troche przerazajaco... ale oseskom dobrze jest byc takim scisnietym. Chcialabym tak umiec scisnac dzieciaka w rozek jak to robia polozne.

Dzisiaj rano czulam sie fatalnie, mdlosci jak zwykle alr doszlo cos co mnir zaczyna niepokoic, drugi raz boli mnie mocno glowa a rano do trgo mialam takie mroczki i blysku przed oczami, ze przez godzine ledwo widzialam :/ czytalam, zr powody sa rozne, w pozniejszym stadium ciazy moze to oznaczac stan przedrzucawkowy. Ale z cisnieniem u mnie ok, mam niewiele wyzsze niz zwykle, bo zwykle (norma to u mnie 90/60)
Nie lece do ginki bo i tak musze zrobic badania najpierw ale mam stracha...

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 15:31   #2435
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
To by dopiero było

Mnie co prawda na razie nic nie łapie, ale też używam probiotycznego żelu bez parabenów dla kobiet w ciąży (z Perfecty).

Dziewczyny, używacie już jakichś innych kosmetyków przeznaczonych dla kobiet w ciąży? Coś na rozstępy?
jak narazie zużyję swój z rossamana taki najtańszy, i może rozjerzę się nad takim priobiotycznym. Aplikuję sobie tez luteinę dopochwowo i zeby nic tam się nie wkradło mi wcześniej , króas z was pytała, czy tez luteinka ucieka. Owszem, standardowo mi też

Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Ja na rozstępy używam olejku do ciała z migdałami, też z Rossmana. Fajnie pachnie, szybko się wchłania

Tymczasem ja dziś po wizycie. Miało byc USG genetyczne ale okazało się że to 11t4d więc za wcześnie. Kolejne mam 01.09.

No ale zrobiła mi usg, bobik ma 4.7 cm , rusza się strasznie Jejku ale to dziwne, mam w brzuchu coś co się rusza wow!!!
w każdym razie jestem super uspokojona bo już sobie wkręcałam niewiadomo co

Załącznik 5769782
a to niespodzianka ale 1 września juz za tydzień ja też jestem ta która lubi sobie wkręcac, witaj w klubie a co do smarowania ciała, używam oliwki jonson&jonson, fajnie nawilża i pachnie, ja mam ta fioletową, niby przeznaczona dla dzieci na spokojny sen bo pewnie nie zdzierżyłabym zapachu oliwki Bambino, ach. jak i kokosowych, waniliowych , cynamonowych mleczek, ktore przed ciążą były u mnie na 1 miejscu.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Współczuję wam tych mdłości i wymiotów. Ja bym ciągle jadła i w zasadzie oprucz kawy herbaty kiszonek i słodyczy wszystko mi pasuje. Jak na razie przytyłam 1,5 kg. Waże niecałe 52 kg to chyba nieźle.
ja jak nienarzekałam na dolegliwości, to juz do mnie pukaja codziennie i to, aż denerwuje;P:p ciagłe uczucie mulenia... na żyg.... i z rana przytulanie toalety. aj aj aj ale objawy sa, takie uroki

a nie narzekajaacie na wagę ja przed ciaża, odhcudzałam się i spadłam -20 kg, waga wskazywała 88kg ( dieta byla rygorystyczna, nie popełniałam błędu, nie ulegałam emocjom, zachciankom) zaszłam w ciaże i dieta prysła. obecnie mam 93 kg! ale ten przyrost zawdzeieczam, sobie, bo jak sie rzucilam na jedzenie, po diecie to nie bylo mozliwosci jojo. teraz sie ograniczam, nie chce przeskoczyc 110 kg w ciazy aj... a potem znowu to zrzucic. ale dam radę. Jak mówimy tu o wsyztskim to i ja napisałam o wadze, chcociaz, pewnie jestem na czele tych puszystych mam
Stary 2014-08-22, 15:56   #2436
emily863
Zadomowienie

A ja sobie kupiłam Elancyl krem przeciw rozstępom w ciąży. Czytałam bardzo dobre opinie na wizażu i znajoma, która po stosowaniu go nie ma ani jednego rozstępu, mi go poleciła. Jest dosyć drogi, bo superpharm butelkę 500 ml widziałam za 239 zł, a na Allegro tą samą wielkość znalazłam i kupiłam za 99 zł+ kilka zł za przesyłkę. Na razie go nie używam, bo jest od 4 miesiąca i u mnie na brzuchu jest tylko stała fałdka i nic innego.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:06   #2437
olasia
Zadomowienie

Co do balsamow, smarowania itd. Dziewczyny jak juz sie smarujecie to pamietajcie o pupie i biodrach i piersiach! Ja z lenistwa smarowalam tylko brzuszek no i na brzuchu nie mam rozstepow ale piersi i pupa to tragicznie wyglada, to znaczy rozstepy troche zbledly ale nadal sa, jak byly takie czerwone to wygladalam jak by mnie tygrys pocwiartowal. Dodam, ze pojawily sie na tydzien przed porodem...a juz tak sie cieszylam, ze mnie to ominelo...
Nie polecam tych oliwek J&J, sama parafina i perfumy, duzo lepsze i odzywcze skladowo sa oliwki babydream od rossamana lub chciazby zwykla oliwa z oliwek. Ja mam jeszcze troszke olejku arganowego i na razie nim sie smaruje.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 16:53   #2438
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

a nie narzekajaacie na wagę ja przed ciaża, odhcudzałam się i spadłam -20 kg, waga wskazywała 88kg ( dieta byla rygorystyczna, nie popełniałam błędu, nie ulegałam emocjom, zachciankom) zaszłam w ciaże i dieta prysła. obecnie mam 93 kg! ale ten przyrost zawdzeieczam, sobie, bo jak sie rzucilam na jedzenie, po diecie to nie bylo mozliwosci jojo. teraz sie ograniczam, nie chce przeskoczyc 110 kg w ciazy aj... a potem znowu to zrzucic. ale dam radę. Jak mówimy tu o wsyztskim to i ja napisałam o wadze, chcociaz, pewnie jestem na czele tych puszystych mam

ja też walczę z nadwagą od kilku lat i teraz tez sie pilnuje - staram sie jesc z głową bo bardzo sie boje cukrzycy ciazejowej .. zresztą moja gin cały czas powtarza ze jemy dla dwojga a nie za dwoje -i tego się trzymam starm się jesć dużo warzyw i owoców ( chociaz owoce czesciej wybieram o niskim ig)
ja narazie mam 3 kg mniej niż przed ciżą, moja gin powiedziała ze nie mam się martwić spadkiem kg ze na początku chudne a jak zapytałam ile moge przytyc to mi powiedziała ze ja max do 10 kg przy mojej nadwadze ( mam 18 kg nadwagi teraz własciwie juz 15 ) ale nic sie nie stanie jesli przytyje 6 lub 7 bo to waga dziecka, wód itd

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

a co rozstępów to podobno masaże szorstką stroną gąbki pod prysznicem tez dobrze wpływają na skórę i zapobiegają pojawieniu się rozstępów
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:19   #2439
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
150zł z przesyłką za kawałek bawełny z suwakiem.

O, przypomniało mi się jeszcze zalecenie lekarza. Wieczorem, codziennie mam brać 0,2 wit. c. Ale z tego wrażenia i natłoku info zapomniałam spytać na co to jest konkretnie. Mam takie przypuszczenie, że to może być na obniżenie ph moczu, bo mam 7.
Ja byłam dzisiaj na wizycie i też mi zalecił witaminę C. Jest to na obniżenie ph moczu, bo mi właśnie w badaniach wyszło 8 (norma jest do 7). Masz 0,2 czyli mam rozumieć 200 mg?
Bo ja byłam rozkojarzona trochę na wizycie i nie jestem pewna czy mi zalecił 2x1. I tak się zastanawiam czy 200 mg dziennie to nie za dużo? Ale jeśli Ty byś też tak miała, to oznaczałoby, że się nie przesłyszałam
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:42   #2440
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A ja sobie kupiłam Elancyl krem przeciw rozstępom w ciąży. Czytałam bardzo dobre opinie na wizażu i znajoma, która po stosowaniu go nie ma ani jednego rozstępu, mi go poleciła. Jest dosyć drogi, bo superpharm butelkę 500 ml widziałam za 239 zł, a na Allegro tą samą wielkość znalazłam i kupiłam za 99 zł+ kilka zł za przesyłkę. Na razie go nie używam, bo jest od 4 miesiąca i u mnie na brzuchu jest tylko stała fałdka i nic innego.
Też go używam

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 17:43   #2441
aneta_s13
Rozeznanie

ja także mam ph 8 więc pewnie też dostanę...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 18:56   #2442
ewka5891
Zakorzenienie

Moje chłopaki pływają sobie w basenie a ja obserwuje ich, popijając shake'a

Na bieliźnie odkrylam brązowe brudzenie i oczywiście jestem zestresowana

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 19:41   #2443
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Co do balsamow, smarowania itd. Dziewczyny jak juz sie smarujecie to pamietajcie o pupie i biodrach i piersiach! Ja z lenistwa smarowalam tylko brzuszek no i na brzuchu nie mam rozstepow ale piersi i pupa to tragicznie wyglada, to znaczy rozstepy troche zbledly ale nadal sa, jak byly takie czerwone to wygladalam jak by mnie tygrys pocwiartowal. Dodam, ze pojawily sie na tydzien przed porodem...a juz tak sie cieszylam, ze mnie to ominelo...
Nie polecam tych oliwek J&J, sama parafina i perfumy, duzo lepsze i odzywcze skladowo sa oliwki babydream od rossamana lub chciazby zwykla oliwa z oliwek. Ja mam jeszcze troszke olejku arganowego i na razie nim sie smaruje.
ja pamiętam o bimbałkach bo mi strasznie urosły, także pewnie tu coś może wyskoczyć Ja własnie stosuję J&J ale jutro w Rossmanie kupię babydream
Stary 2014-08-22, 20:09   #2444
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Moje chłopaki pływają sobie w basenie a ja obserwuje ich, popijając shake'a

Na bieliźnie odkrylam brązowe brudzenie i oczywiście jestem zestresowana
dalej je masz? duzo tego ? kurcze, wiem jak to jest i rozumiem stresa

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ja pamiętam o bimbałkach bo mi strasznie urosły, także pewnie tu coś może wyskoczyć Ja własnie stosuję J&J ale jutro w Rossmanie kupię babydream
jak polecacie tak ten babydream w rossamanie to i ja go kupię
Stary 2014-08-22, 20:33   #2445
mon9
Zakorzenienie

Bylam dzisiaj na wizycie i na pobraniu krwi do pappa, wyniki za tydzien.
Słyszałam bicie serduszka

Pytałam o płeć kiedy na usg zobaczymy, to tak normalnie to na polowkowym usg w 20 tyg, a jeżeli będe chciała wczesniej to mam przyjść w pn rano na wizytę, wtedy gabinety z usg sa wolne i sobie podejrzymy podobno u szczuplejszych osob łatwiej to zobaczyc

Przerzucam sie teraz na femibion natal 2 plus, Porównywałam składy i ma wszystkie niezbędne elementy, a gin zatwierdziła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:19   #2446
Magiusa
Zakorzenienie

Ja w pierwszej ciąży używałam Tołpy dla kobiet w ciąży. W rossmanie był. Nie wiem czy to jego zasługa, ale nie mam ani jednego rozstępa, nawet milimetra. Smarowałam tylko brzuch 1x dziennie

A co do ph i witaminy C to muszę się przyznać, że nie wiedziałam. Muszę zapamiętać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:38   #2447
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja byłam dzisiaj na wizycie i też mi zalecił witaminę C. Jest to na obniżenie ph moczu, bo mi właśnie w badaniach wyszło 8 (norma jest do 7). Masz 0,2 czyli mam rozumieć 200 mg?
Bo ja byłam rozkojarzona trochę na wizycie i nie jestem pewna czy mi zalecił 2x1. I tak się zastanawiam czy 200 mg dziennie to nie za dużo? Ale jeśli Ty byś też tak miała, to oznaczałoby, że się nie przesłyszałam
kurcze, nie wiem... zapamiętałam tylko to 0,2. Jutro zadzwonie do gina i się dopytam

Któraś z Was tu pisała chyba wcześniej, że na rozstępy fajny jest olej migdałowy. Jak skończę oliwkę Hipp, to zacznę stosować

Dzisiaj chyba czuję sie najgorzej jak tylko się czuła w ciąży

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 21:42   #2448
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Załącznik 5769467

Ja już po usg genetycznym. Termin przesunął mi sie z 6 na 1.03

Przeziernosc i kość nosowa ok, pępowina trojnaczyniowa

Jutro mam wizytę i ostatni dzień na PAPPA i jednak sie decyduje zrobic zeby pózniej nie żałować

Ps. Widac foto? Bo na tel tylko ikonką jakas.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej hej Witam się z pracy, dziś jestem ostatni dzień przed dłuższą przerwą, potem mam wolne żeby przysiąść porządnie do nauki

A macie na badaniach zaznaczoną czynność serca płodu? Mi od pierwszego badania do tego sobotniego czynnośćwzrosła o 40/ min. No ale nadal wszystko w normie Oznaczenie FHR przy tym mam. takie coś oto: Czynność serca płodu miarowa, FHR ok. 172/min.

Odkryłam nową "ciążową" zmianę w funkcjonowaniu mojego organizmu. Otóż jak kładę się na plecach, to automatycznie chce mi się siku

Zamówiłam wczoraj woombie. Wciąż jestem pod wrażeniem kreatywności producenta/dystrybutora co do ustalenia ceny tego produktu
u nas też powyżej 170/min
a cena woombie faktycznie kiepska
Cytat:
a ja wczoraj się zważyłam, bo szczerze mówiąc po 2 tygodniowych wakacjach nie wchodziłam na wagę żeby się nie przestraszyć zazwyczaj mam około 4 kg na plusie po wakacjach ale wczoraj gin pytała ile ważę i nie wiedziałam strzeliłam że 60 i w sumie mało się pomyliłam po 59,5 wyskoczyło wczoraj na wadze, tak więc tylko 1,5kg do przodu ufff
ehhh kiedy ja tyle ważyłam
Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
To by dopiero było

Mnie co prawda na razie nic nie łapie, ale też używam probiotycznego żelu bez parabenów dla kobiet w ciąży (z Perfecty).

Dziewczyny, używacie już jakichś innych kosmetyków przeznaczonych dla kobiet w ciąży? Coś na rozstępy?
ja od dnia II smaruję brzuch, posladki i piersi.
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja osttanio kupiłam w rossmanie koszulke ciążową taka bezszwową-byłam sceptycznie nastawiona ale po prostu jest mega. Cały czas w niej chodze jest fajnie przylegająca,dłuższa,mozn a nosić bez biustonosza-POlecam!
nie polecam nie noszenia biustonosza jeśli chcesz mieć w miarę normalne piersi po ciąży
Cytat:
Napisane przez loloona_79 Pokaż wiadomość
Ja na rozstępy używam olejku do ciała z migdałami, też z Rossmana. Fajnie pachnie, szybko się wchłania

Tymczasem ja dziś po wizycie. Miało byc USG genetyczne ale okazało się że to 11t4d więc za wcześnie. Kolejne mam 01.09.

No ale zrobiła mi usg, bobik ma 4.7 cm , rusza się strasznie Jejku ale to dziwne, mam w brzuchu coś co się rusza wow!!!
w każdym razie jestem super uspokojona bo już sobie wkręcałam niewiadomo co

Załącznik 5769782

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
dokładnie !!
Ja w 1 ciązy skupiłam się na brzuchu więc poorało mi biodra, a piersi wyglądają jak zebry
Stary 2014-08-22, 21:59   #2449
mama_kasia88
Raczkowanie

Ewka jak tam plamienia? Masz jeszcze? Byłaś to skontrolować??

Heh laski załamujecie mnie swoją wagą ja przed pierwszą ciążą miałam prawie 80, i do 7 mca przybrałam zaledwie 6 kg... zaś w 9 mcu było już 99 i to była masakra, a najgorsze że po porodzie w 2,5 miesiaca wróciłam do wagi przed ciązowej, ale potem leki i parę innych spraw i aktualnie na wadze jest równo 93 kg... i to jest straszne, ale póki się dziecię nie urodzi się tym nie przejmuję mówi się trudno, jedyne co mnie martwi to że przekroczę magiczną 3 cyfrową liczbę... no i wiadomo z nadwagą też wiąże się większe ryzyko dla malucha, dla porodu i itp, ale... pozytywne myślenie. Swoją drogą któaś też pisała o 93 kg, chociaż nie jestem sama

Co do rozstępów, to cóż... z starszakiem smarowałam się od 4 miesiaca- rano i wieczorem, wszystko biust, uda, pupa i of course brzuchol. I tak nic to nie dało ;/ Tak jak całą ciążę mały miał malutką wagę, tak w 2 ostatnie miesiące przytył że hej, a co za tym idzie brzuch mi nagle wywaliło, do tego zatrzymywała mi się woda i serio brzuch mój wygląda jak zebra, i nie jest to estetyczne.... stroju 2 częściowego nie założe, choćbym nawet schudła... Reszta została bez większego szwanku, a o biust też strasznie się bałam. Ale powiem szczerze, że bardzoooo rzadko kobiety wychodzą bez ani jednego rozstępu po ciązy, więc głowa do góry, jest i będzie nas więcej

Odpoczywanie i leżenie u rodziców jakoś idzie, ale szczerze? idzie oszaleć... w pierwszej pracowałam do 8mc!! i fajnie wszystko się układało, baaa dziwilam się jak laski które mają leżeć mogą narzekać że to nie wykonalne? no i teraz już wiem... mija 2 dzień a ja nie mam pojęcia co z sobą robić... Młody za to w siódmym niebie, dziadek jest całym jego światem, i szaleją na maksa

No to się rozpisałam
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-22, 23:19   #2450
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
dalej je masz? duzo tego ? kurcze, wiem jak to jest i rozumiem stresa )
Aktualnie jest czysto i oby tak zostało
Bede sie oczywiście obserwować i jak cos sie zacznie dziać, to bede dzwonić albo od razu do szpitala pojadę.

Cytat:
Bylam dzisiaj na wizycie i na pobraniu krwi do pappa, wyniki za tydzien.
Słyszałam bicie serduszka

Pytałam o płeć kiedy na usg zobaczymy, to tak normalnie to na polowkowym usg w 20 tyg, a jeżeli będe chciała wczesniej to mam przyjść w pn rano na wizytę, wtedy gabinety z usg sa wolne i sobie podejrzymy podobno u szczuplejszych osob łatwiej to zobaczyc

Przerzucam sie teraz na femibion natal 2 plus, Porównywałam składy i ma wszystkie niezbędne elementy, a gin zatwierdziła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Super usłyszeć bicie serca dziecka to najpiękniejsza melodia

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Ewka jak tam plamienia? Masz jeszcze? Byłaś to skontrolować??

Heh laski załamujecie mnie swoją wagą ja przed pierwszą ciążą miałam prawie 80, i do 7 mca przybrałam zaledwie 6 kg... zaś w 9 mcu było już 99 i to była masakra, a najgorsze że po porodzie w 2,5 miesiaca wróciłam do wagi przed ciązowej, ale potem leki i parę innych spraw i aktualnie na wadze jest równo 93 kg... i to jest straszne, ale póki się dziecię nie urodzi się tym nie przejmuję mówi się trudno, jedyne co mnie martwi to że przekroczę magiczną 3 cyfrową liczbę... no i wiadomo z nadwagą też wiąże się większe ryzyko dla malucha, dla porodu i itp, ale... pozytywne myślenie. Swoją drogą któaś też pisała o 93 kg, chociaż nie jestem sama

Co do rozstępów, to cóż... z starszakiem smarowałam się od 4 miesiaca- rano i wieczorem, wszystko biust, uda, pupa i of course brzuchol. I tak nic to nie dało ;/ Tak jak całą ciążę mały miał malutką wagę, tak w 2 ostatnie miesiące przytył że hej, a co za tym idzie brzuch mi nagle wywaliło, do tego zatrzymywała mi się woda i serio brzuch mój wygląda jak zebra, i nie jest to estetyczne.... stroju 2 częściowego nie założe, choćbym nawet schudła... Reszta została bez większego szwanku, a o biust też strasznie się bałam. Ale powiem szczerze, że bardzoooo rzadko kobiety wychodzą bez ani jednego rozstępu po ciązy, więc głowa do góry, jest i będzie nas więcej

Odpoczywanie i leżenie u rodziców jakoś idzie, ale szczerze? idzie oszaleć... w pierwszej pracowałam do 8mc!! i fajnie wszystko się układało, baaa dziwilam się jak laski które mają leżeć mogą narzekać że to nie wykonalne? no i teraz już wiem... mija 2 dzień a ja nie mam pojęcia co z sobą robić... Młody za to w siódmym niebie, dziadek jest całym jego światem, i szaleją na maksa

No to się rozpisałam
Teraz juz jest spoko. Gdzieś wyczytalam, ze moze to krwiak sie oczyszcza ale staram sie nie szukać juz innych wiadomości, bo od tego czytania tylko większego stresa mozna dostać.

Domyślam sie, ze nie jest łatwo tak leżeć ale korzystaj póki masz pomoc i syn zadowolony
Moze zacznij czytać książki?

Synek

Stary 2014-08-23, 06:53   #2451
marcia45
Zadomowienie

Dawno sie nie odzywałam ale wracam po pracy i padam, a tu jeszcze ten remont i ciągle jest coś do zrobienia lub wybrania i kupienia a ja najchętniej bym spała.

Wczoraj odebrałam wyniki badań i nie zrobili mi chyba toksoplazmozy bo nie mam żadnych parametrów igg, a na skierowaniu na 100% była. A najbardziej jej się obawiałam, bo mam dużą styczność z kotkami przez całe życie

Ja się smaruje raz dziennie na razie tylko brzuch zwykłym balsamem. Boję się i przytycia i rozstępów

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków. Moja wizyta we wtorek.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:26   #2452
meganka18
Rozeznanie

Czesc dziewczyny - nie było mnie chwile ale mamy w domu mały przewrót bo siostra TŻ z mężem z NY przylatuje i sprzątanie gotowanie itd. Ja dzis czuje sie paskudnie 3 raz od początku ciazy wyniotowalam , dzis samym sokiem żołądkowych i euthyroxem ;( u mnie dzis jest 9w6d . Myślałam ze juz mi minęło bo ostatnie kilka dni było juz ok ;((
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 08:54   #2453
smv
Zakorzenienie

A ja za tu dziś czuje się bardzo dobrze aje to dopiero ranek hehe i oby tak mi zostało mąż pojechał pomagać bratu remontować dom więc ja uciekam do mamuśki i tatka
Stary 2014-08-23, 10:32   #2454
ewka5891
Zakorzenienie

Witam weekendowo

U nas dzisiaj tez zaczyna sie remont pelnà parą nienawidzę tego, bo chciałabym juz mieć efekt końcowy

Miłego dnia dla wszystkich

Synek

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2014-08-23 o 11:05
Stary 2014-08-23, 10:36   #2455
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

A ja się zbieram bo obiecałam córce wyjazd do juraparku. Wracam wieczorkiem. Miłego dnia!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:16   #2456
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Takie IgG oznacza, że przechodziłaś toksoplazmozę. Nie odpowie ci na pytanie kiedy. Samym IgG sie zupelnie nie przejmuj. Ono tak na prawde nic nie znaczy w tej chwili, bo jego poziom jest zależny od twojego układu odpornościowego. Niektorzy kilka tygodni po przechorowaniu toxo maja niskie IgG a inni całe życie maja wysokie. Poza tym >200 to może być i 201 i 1000. Musisz uzyskać ten wynik IgM. On będzie decydujący. Jezeli ci go nie zrobili w laboratorium to musisz dorobic. Ale nawet jakby IgM wyszły dodatnie, to też jeszcze nie jest do konca przesadzone, ze masz toxo. Ale wtedy to juz jest bardziej skomplikowana zabawa

Ja mialam to "szczescie", ze przypadkowo wylapalam moment, w ktorym bezobjawowo przechodzilam toxo i mialam IgG > 400.
Dzieckuję ci za pocieszenie niestety IgM doszło i jest też dodatnie , ale moja gin mnie uspokoiła i powiedziała że IgM mam niskie a wysokie igG świadczy że zachorowałam na toxo przed ciążą dla mojego spokoju mam zrobić awidność IgG i się okaże kiedy się zaraziłam powiedziała mi jeszcze że dobrze że jestem dopiero w 12 tc bo gorzej by było gdybym byla coś koło 20 tc bo to by świadczyło o zachorowaniu w ciąży a nie przed ciążą tak jak wg niej jest w moim przypadku i wynik IgG świadczy że mam już odporność. Toxo jest najgorsze w przypadku gdy IgM jest dodatnie a IgG ujemne bo to świdczy o świeżym zarażeniu. W poniedziałek idę na tą awidność a w środę mam wizytę u gin i usg genetyczne mam nadzieje że bedzie ok. A swoją drogą to moja gin okazała się super zaraz jak jej wysłałam wyniki to do mnie oddzwoniła i wszystko wyjaśniała jestem w szoku bo w poprzedniej ciąży na początku byłam zadowolona z lekarza ale pod koniec zostałam totalnie olana a groził mi stan przed rzucawkowy
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki .
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:23   #2457
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Mamuśka29- kciuki! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:21   #2458
judkaaa
Rozeznanie

MaMusKA29 - trzymam mocno kciuki. Nie denerwuj się na zapas, staraj się nie stresować i myśleć pozytywnie. Jak sama mówisz, jest duuże prawdopodobieństwo, że zaraziłaś się przed ciążą i teraz jesteś już odporna i maluszkowi nic nie będzie. Na pewno w środę to wszystko potwierdzisz Spokojnie

Na wczorajsze rewolucje żołądkowe mąż po powrocie z pracy zrobił mi swoją miksturę, która zawsze na mnie działa: ciepła woda+miód+ocet jabłkowy. I jakoś dałam radę. Obiad i kolację zjadłam normalnie. Mam nadzieję, że mnie już oszczędzi Maluszek Współczuję tym z Was, które mają to na co dzień :/
Stary 2014-08-23, 12:28   #2459
ewka5891
Zakorzenienie

Mamuska bedzie dobrze! Fajna ginekog Ci sie trafiła.

Do mnie dzisiaj dzwoniła położna i powiedziała, ze muszę jeszcze raz przyjść oddać krew, bo jedna próbka sie nie nadaje do sprawdzenia ale od razu uspokoiła mnie, ze nic złego sie nie stało

Synek

Stary 2014-08-23, 12:31   #2460
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam weekendowo

U nas dzisiaj tez zaczyna sie remont pelnà parą nienawidzę tego, bo chciałabym juz mieć efekt końcowy

Miłego dnia dla wszystkich
to tak jak u mnie pył mam wszędzie a to dopiero półmetek, ale efekt końcowy będzie wow

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości