![]() |
#1921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III
Ja też stawiam na używane. maluszki rosną ekspresowo i według mnie szkoda się tak wykosztowywać. Tak na prawdę sporo rzeczy będę mieć używanych - niektóre, które w domu już mam wyglądają wręcz jak nowe, a na pewno liczna rodzina jak to zwykle bywa zasypie nas prezentami
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Coś ko wizaż szaleje bo po dwa posty mi wysyła
![]() Co fo ruchów to moje maleństwo na razie tylko sobie pływa z jednej na drugą stronę ![]()
#1923 |
Zadomowienie
|
A u mnie na obiad dziś kotleciki ziemniaczane z zółtym serem w sosie pomidorowym i szpinak na ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Zuzanka ja jeszcze nie robilam, ale mam w planie po prostu schab pokroic jakby na kotlety, rozbic je na w miare cienko... przyprawic je, polozyc plasterek sera zoltego i zawinac
![]() ![]() ![]() ![]() Ale moze jakis porzadny przepis uda Ci sie znalezc na Internecie ![]()
#1925 |
Zadomowienie
|
ellyunia ja też zaczynam 1 września 6 miesiąc.
Co do kurtek to ja się szykuję psychicznie na chodzenie w kurtce mojego, jest wysoki i jego kurtki są na mnie wielkie, a jak będę miała brzuch to mnie idealnie zakryją. Ja takie roladki robiłam na zasadzie schab, żółty ser, pieczarki z cebulą smażone, zawijałam, wrzucałam w panierkę, smażyłam, piekarnik, sos. |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zadomowienie
|
Miałam odpocząć, ale gdzieee, dalej zasuwałam ze sprzątaniem i chyba znowu ciastka dziś zrobię
![]() smerfetka achhh jak to na zakupach, przypomniałam sobie, że to się kończy, to, to i nagle przy kasie okazuje się, że trochę tego jest, upsss ![]() Szczeperka ja dalej czekam na ruchy, aż się boję co będzie, jak Młody zacznie szaleć... ponoć potem to naprawdę boli ![]() ![]() allgoodthings kupony są z Mc?! ostatnio oglądałam i nie byłoooo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co wy odstawiacie,ale dla mnie ruchy byly czymś najcudowniejszym !
#1928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
Akrolowa i to rozumiem !
![]() Właśnie mnie coś smyra ![]()
#1930 |
Zadomowienie
|
Mnie też nigdy ruchy nie bolały, ale córka nie okładała mnie po wnętrznościach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
ja też to uwielbiam, fajna jest zabawa, bo popukam w brzuch a ta mi odpowiada kopniakami, tata przyjedzie, mówi coś do niej a ta zaczyna mnie kopać. Raz tylko mnie zdenerwowała, bo tak mocno mnie kopała, że spać nie mogłam, ale to jest najpiękniejsza rzecz.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
Czasem czuję jakby ktoś pukal,ale leciutko...także jeszcze tego nie zaliczam do pierwszego kopniaka
![]() ![]()
#1933 |
Zakorzenienie
|
Wstalam
![]() Co do legginsow to kupuje w h&m , albo w Primarku.jakosciowo teraz maja dobre bo wczesniej to takie szmaty bardziej ( chodzi mi o primark ) Elvira witamy w 5 miesiacu ![]() A ja powiedzialam ze poki dziecka mieć obok siebie nie bede to nie przestanę sie starać. I tak oto los mi wynagrodzil ![]() Bajlaga hahaha oświadczyny w podczas rozrzucania gnoju ![]() ![]() Allgood dobrze ze wszystko dobrze ![]() Kinga tak ja mortadele robiłam ostatnio :P A dzisiaj kupilam w pl sklepie polska wloszczyzne i jutro rosolku pysznego narobie sobie ![]() Dziękuję Wam za kciuki raz jeszcze ;*
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Legginsy... dawno nie mialam ich na pupie. Ciągle w alladynkach śmigam
![]() Ale muszę chociaż jeszcze jedna parę ciążowych jeansow kupić. ..najlepiej ciemnych. Trzeba będzie popatrzeć w h&m. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1935 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie miałam okazji poczuć kopniaczków, ale wierzę dziewczynom, że niekiedy może to zaboleć... jak wspominałam kiedyś tam, moja koleżanka 2 razy zemdlała, tak ją córka naparzała w brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
kopniaki po nerkach będą pewnie później, a teraz to są takie delikatne kopniaczki, coś bardziej co przypomina bulgotanie. chociaż czasami jak mnie kopnie to mi się brzuch rusza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Wtajemniczenie
|
Bajlaga a który masz tc? Ja też nic nie czuję. Przez ostatnie 2 dni budziłam sie z rana i po prawej stronie miałąm taką twardą kulkę, ale to raczej macica stwardniała.
pewnie części z nas przydadzą się ciuszki BORN in 2014 ![]() ![]() ![]() Brawurka gratuluje dziewczynki ![]() A Simonee wybrała się na wakacje a nie pochwaliła się co na wizycie u gina ![]() Cytat:
![]() może będzie ale do tego czasu zdążymy urodzić ![]() A na końcówce ciąży ja raczej nie będę sobie urządzać dalekich pieszych przechadzek ![]() ![]() Coś mnie dzisiaj na ![]() ![]() Justynalyp to równo idziemy ![]()
❤️Majka 21.12.2014 Szczęścia nie da się kupić, ale można je sobie urodzić .. Edytowane przez ellyunia Czas edycji: 2014-08-22 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Ellyunia ciebie na rzygi mnie na spanie. ..
![]()
#1939 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Wtajemniczenie
|
drzemunia to jest dobry pomysł, może mi przejdzie
![]()
#1941 |
Zadomowienie
|
ellyunia jutro 20t0d...też czasami czuję coś takiego twardego, z początku myślałam, że to dzidziuś
![]() no ja dzisiaj nie odpocznę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
po wizycie u internisty....
![]() zapisana byłam na 11.00, weszłam o 11.45, wyszłam o 12.45 z gabinetu Na dzień dobry powiedziałam, że jestem w ciąży, a lekarz do mnie "która to ciąża 2,3?" No roześmiałam się, bo mogła to być pierwsza (nie chodzę do niego, to był pierwszy raz). Zbadał mnie, zmierzył ciśnienie i wysłał na EKG, bo w ciąży powinnam mieć EKG dwa razy ![]() Pytał się jak się czuję, gdzie chodzę do lekarza itd. Pielęgniarka na wydruku wpisała mi wiek o jeden rok więcej ![]() Tak więc: dostałam Eferalgan ( ![]() Męczę się teraz do wtorku, do wizyty u gina, może on mi coś doradzi, bo rozsadza mnie. Ból dalej jest, ale przynajmniej mogę normalnie dmuchać w chusteczkę i oddychać.
W 2012 ![]() W 2013 ![]() W 2014 ![]() W 2015 ![]() ![]() W 2016 ![]() W 2017 ![]() 5.02.2011 Córka 52cm, 2500g ![]() 2.01.2015 Syn 56cm, 3300g ![]() Edytowane przez lilijka3 Czas edycji: 2014-08-22 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zakorzenienie
|
Ellyunia mnie dzisiaj do rzygania w samym centrum sie zebrało. Ale przegryzlam kanapke i lepiej
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Wpadłam na dosłownie chwile zameldować przebieg wczorajszej wizyty u gina. Mieliśmy szczęście bo szpital wczoraj dostał nowy aparat usg dzięki czemu dzidziuś został obejrzany z każdej strony do tego 3 d oraz kardio. Dostaliśmy zdjęcie buzi ![]() Pierwsze co lekarka nam powiedziała to ze jajek ona tu nie widzi wiec będziemy mieć dziewczynkę ![]()
#1945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu,ale stawialam u simonee dziewczynkę
![]() Gratuluję!
#1947 |
Zakorzenienie
|
utknęłam na 59 stronie :mdleję:
piję herbatkę z sokiem malinowym i rozgrzewam się.... oto moje wypociny ![]() Pisałyście o spodniach, ja mam dwie pary ciążówek z poprzedniej ciąży (jedne markowe za bagatela 150zł, a drugie nie markowe, moje ulubione za 120zł – te kocham najbardziej) I mimo, że jestem teraz o 10 kg cięższa niż w poprzedniej ciąży, to spokojnie w nie wchodzę. Tak wiec w planach mam dokupić jedną parę, bo te markowe są o dupę roztrząść. Stwierdziłam też, że muszę zaopatrzyć się w polar, bo ten co mam jest mi za krótki. bajlaga przy kichaniu małe popuszczanie to norma . Słonko ja używam Viziru i Silanu (ten ciemno zielony, ale podoba mi się też ten jasnozielony). Zawsze czekam na jakąś obniżkę, wtedy i za 10.99zł można kupić koncentrat 2l. CZEKAŁAM TEŻ NA TE DOBRE WIADOMOŚCI O POŁÓWKOWYM ![]() Asia W zdaje mi się, że badanie dopochwowe przez ginekologa to powinien być standard na każdej wizycie po 10tc. Gratulacje dziewczynki. allgodthings gratulacje dziewczynki ![]() Karoloo gratulacje Franusia, który pozostał Frankiem ![]() Zuzanka przy krwawieniu dziąseł musisz zmienić pastę na delikatną (chyba parodontax lub lacalut) do tego drugą na zmianę typu elmex lub sensodyne, żadnych wybielających, plus szczoteczka o bardzo miękkim włosiu (te dla dzieci) ma.ko zdrówka. Ja tak w poniedziałek. Normalnie poszłam do pracy, tylko ucho mnie bolało. włożyłam sobie szczyrbok i poszłam. Potem wyciągnęłam, popołudniu mocno wiało (miałam długi rękaw) i wtedy to chyba zebrało mnie na zatoki. We wtorek czułam się już przeziębiona, a apogeum było w środę, kiedy to od razu zaatakowały mnie zatoki, tak mnie zatkało, że żadna parówka mi nie pomogła. Wczoraj myślałam, że na wycieczkę pojedzie kierownik i mnie puści do domu, a tu dupa…. Pojechałam, bo musiałam. Tak więc dzisiaj w te pędy do lekarza. Co do maltanu – kremu na brodawki. Ja polecam Mustele krem do brodawek, pięknie mi zaleczyła lewą brodawkę, która krwawiła i była naderwana. alb gratuluję córeczki, nie martw się, wszystko będzie dobrze, oby tylko być pod stałą opieką lekarską mmgi ja miałam kombinezon ciepłego misia, na polarkowy to za zimno jeszcze. co do prezentu, to jakąś Przytulanki-szmaciankę dla dziecka (fajne są w Rossmannie), a dla rodziców paczkę pieluch (to zawsze niezawodny prezent), albo jakaś herbata, a najlepiej się spytać co chcą dostać. szczeperka hehe kupiłam w pierwszej ciąży 2 paczki paklanek –leżą do dzisiaj Martusia pytałaś o kikut w kąpieli. Normalnie myłam małą, więc i on się moczył, potem pilnowałam tylko, aby dokładnie osuszyć. Przemywałam spirytusem i tyle. (spirytus+woda w stosunku 1:2, czyli 1 łyżka spirytusu, 2 wody). Pradziadek specjalnie mi przywiózł centylkę spirytusu ![]() elvira byłam przeciwna kaftanikom, dopóki teściowa nie przyniosła mi dwa i w nich się zakochałam. Sprawdziły się na początku świetnie, potem już bodziaki chodziły tylko. olena nie bój się szpitala, zrobią badania i będzie ok., najważniejsze, że jest stała kontrola. A to, że chcą na patologię ciąży to normalna rzecz. ellyunia śliczna kolekcja ubranek ![]()
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
Simonee gratuluję dziewczynki
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() za kilka dni zaczynam 6 miesiąc, jak to leci! ![]() Edytowane przez sjero Czas edycji: 2014-08-22 o 17:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zadomowienie
|
lilijka oj, wygrzewaj się, zdrowiej szybko
![]() i dziękuję ![]() ![]() sjero kurczę, mi jeszcze troszkę brakuje do 6. miesiąca, ale zleci to w mgnieniu oka... a u Ciebie chłopak czy dziewczyna? Wybacz jeśli jesteś na 1. stronie i jest to napisane, zaraz zobaczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.