|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Wyjątkami są delikatna, konstruktywna krytyka w przypadku bliskich relacji z 'OZM' mamusią i/lub naruszenie powyższego przykładu. Dokładnie. |
|
|
|
|
#3632 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od 5 klasy podstawowki (z perspektywy czasu mysle, ze to jednak za wczesnie ) mam dlugie paznokcie. Gdy przyszlam do gimnazjum, dziewczyny z innych klas przychodzily podziwiac moje paznokcie ![]() Ten zakaz mimo wszystko absurdalny Cytat:
To wszystko oczywiscie na szaro, ale pisze z telefonu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
|
|
|
#3633 |
|
Naczelna Nastolatka
|
W szkołach, szczególnie dużych, jest masa wypadków. Personel dąży do zminimalizowania ilości sytuacji newralgicznych. Może to czasami wydawać się paranoiczne, ale przy dużej liczbie dzieci lepiej chuchać na zimne.
|
#3634 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy bym dziecka nie skrzywdzila szkola religijna:p
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Ja go nawet życiem nie skrzywdzę.
Edytowane przez wlosomaniaczkaaa Czas edycji: 2014-08-22 o 17:14 |
|
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli już ta omawiamy te zasady szkolne to sobie wtrącę.
Wiecie, że w moim gimnazjum panował zakaz zakładania kolorowych ubrań? To dopiero paranoja. Zabijemy w Was całą radość i barwność dzieciństwa, żebyśce nie wyrośl na bandziorów i nie gwałcili się po krzakach. Ogólnie, to jestem za dyscypliną i pewnymi zakazami, ale sensownymi. Na przykład zakaz rzeczy, które bezpośrednio oddziałują na atrakcyjność fizyczną w kontekśce bardziej seksualnym: - mocny, czarny makijaż - zbytni negliż, gołe pośladki, dekoldy etc - wyzywający ubiór np. pończochy, gorsety itd Ale zabranianie nastolatce w okresie dojrzewania fluidu przy problemach z cerą, albo bezbarwnego lakieru na paznokciach zalatuje trochę bezcelowym pokazywaniem kto tu rządzi. Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2014-08-22 o 17:09 |
|
|
|
#3637 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Według mnie chore zasady.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-08-22 o 18:40 |
||
|
|
|
#3638 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3639 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Estetyka, schludność i dostosowanie stroju do okazji obowiązuje każdego, nauczycieli też. Ta pani anglistka to może lusterka nie miała? Nie ogarniam takich ludzi.
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3641 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym bardzo podziękować za ostrzeżenie. Zaczynam się bać, że niedługo nie będzie można się odezwać, wyrazić swojego zdania i podyskutować. Co więcej, zauważam podział zwykłe użytkowniczki vs uprzywilejowane matki, które jak widać więcej mogą. Dziękuję za uwagę.
|
#3642 |
|
Naczelna Nastolatka
|
ha ha ha, widzę, że na tym wątku jest taka sama sytuacja jak na bezdzietnych. Paulinicia, to śmiech przez łzy, ostatnio sama zarobiłam tak punkt.
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3644 |
|
Naczelna Nastolatka
|
umarłam
chapeau bas Paulinicia
|
#3645 | |
|
Konto usunięte
|
to i ja do offtopu.
Cytat:
W mojej podstawówce była biologica, już wtedy po 40-stce, ubierająca się, jak ta anglistka Farmakopei. Zawsze białe kozaki na szpili jak szydło, bluzki z głębokim dekoltem, obcisłe i krótkie spódnice, a zamiast metrowych szponów wolała farbować włosy na biało. Również nikt jak ona nie tępił dziewczyn ubranych mniej skromnie od innych, mających makijaż, a nawet tych z niecodziennymi fryzurami, nie tylko farbowanymi. Widziałam ją po 13 latach, niestety wizerunku nie zmieniła. Nie było w szkole chłopaka, który by się za biologicą nie oglądał. W czasie lekcji ważniejszy był jej dekolt i tyłek, przypomnę, idealnie widoczne. Strój do pracy powinien jednak być taki, by nie rozpraszać współpracowników i podwładnych Anegdotka: Nauczycielka w gimnazjum, na moich oczach wytargała dziewczynę przefarbowaną z rudej na blond za pozwoleniem dyrektora. Z wrzaskiem na cały korytarz przeciągnęła ją pod gabinet dyra. Niestety, napatoczyłam się ja, nauczycielka spojrzała na moje włosy i do dziewczyny z wyrzutem "widzisz, ona też jest ruda, ma takie piękne włosy i się nie wstydzi! zaraz zobaczysz co ci dyrektor powie! włosy każe ci zgolić!". Wtedy dosłyszała jak mówię "ale pani X., ja od 5 lat się farbuję..." Lekko ją zamurowało i dzięki temu obie z koleżanką się zmyłyśmy
|
|
|
|
|
#3646 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
mnie też kiedyś (zaraz gdy wróciliśmy do Polski, w pierwszej klasie liceum) matematyca chciała ciągnąć do dyra, że niby farbuję włosy. Dopiero moja Mama (równie ruda, jak ja) wytłumaczyła, że to nie żadna farba, tylko po prostu takie z natury
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3647 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
#3648 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzeniona
|
Co do seplenienia do dziecka - niektórzy rodzice nie wiedzą, kiedy przestać. Poznałam raz 5-latka, który nadal informował rodziców o tym, że chce kupę. Zaraz wyjdzie, że nie mam dzieci, ale wydaje mi się, że 5-latek już powinien sam umieć korzystać z toalety, a nie za każdym razem podchodzić, szarpać mamę za rękę i mówić (to było najlepsze): "Mama, budyń". Byłam pewna, że chodzi o budyń do jedzenia, a że jego mama była zajęta (miał malutką siostrzyczkę), a ja chciałam być uczynna, to powiedziałam: "Chodź, ja Ci zrobię"
No i wtedy się okazało, że jako budyń dziecko określa kupę. I rodzice tak do niego mówili: "Był budyń?". Byłam w szoku, a to był tylko jeden z przykładów na dziwne nazewnictwo.
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3651 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
przykładowe dialogi:-mamusiu, zrobisz mi kucysia? - przynieś grzebyczek i gumecki, ucesemy włoski -co zjesz na kolacyjkę? - jajecko z bułecką, i kakałko oczywiście ton głosu - nienaturalny, piskliwy, adekwatny szkoda dziecka, bo robi się z niej taka słodka idiotka. Mnie seplenienie do dziecka wkurza i nigdy się w taki sposób do dzieci nie zwracam, a jeżeli jakiś rodzic to praktykuje to chyba powinien wiedzieć, że w pewnym momencie trzeba przestać
|
|
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat "atak na użytkowniczkę" to sprawa mocno dyskusyjna
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
...Ależ to nie mi należy dziękować, tylko sobie - za to, że łamiesz regulamin.
Jeżeli jednak kiedykolwiek nie zgadzałabyś się z tym, iż dostałaś punkty - 10. w regulaminie mówi jasno co i jak Cytat:
![]() Mijanou - DOKŁADNIE tak jest. Dzięki. Dodam tylko, że powtarzałam milijon razy, że traktowanie sprawiedliwie, nie oznacza traktowania równo. Jak ktoś ma czyste konto i po xyz postów trafi mu się mini wpadka, a do tego jeszcze taka, że zastanawia mnie czy rzeczywiście został złamany regulamin, to przecież nie potraktuję tego kogoś tak samo jak osobę z xy ostami wcześniej i/lub wyraźnie szuka guza.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-08-22 o 18:50 Powód: połączenie postów - jeden rozbił się na dwa w trakcie edycji; |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
I nie pisz mi tego, że jak mi coś nie pasuje to mogę się odwołać, bo dobrze wiesz, że nie ma to najmniejszego sensu. Mijanou, jesteś nieskalana jak nie powiem co, udało Ci się mnie dziś rozbawić.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2014-08-22 o 19:11 |
|
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3656 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Przecież seks to jest najbardziej naturalne określenie na to. Naturalne i neutralne.
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Ależ CIRI! Niech Twoje wypowiedzi nie reprezentują hipokryzji.
Jeżeli ktoś normalnie, po ludzku, pisze do moda pw z wyjaśnieniem, albo słusznie odwołuje się od punktu, to moderacja cofa karę. Przykładem jest jedna z Twoich koleżanek, recydywistek, która miała ostatnio anulowane upomnienie lub ostrzeżenie, nie pamiętam. Nie zmienia to faktu - odpisałam na forum, by wszyscy zobaczyli odpowiedź. Na tym kończę rozmowę o punktach na OZM, bo to nie jest ani trochę powiązane z tematem. ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3658 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Wiesz, ja kiedyś moderowałam a nawet adminowałam na o wiele mniejszym forum, niż to. Trochę wiem, jak to wygląda "od kuchni". Wcześniej, w tym wątku, gdy James dostała punkt napisałam, ze ostrzeżenie powinno też dostać więcej osób. Ale staram się też patrzeć z punktu widzenia moda: codziennie na Wizazu zakładanych jest kilkadziesiąt wątków (jeśli nie więcej). Każdy wątek to ileś tam stron czytania. To jest niewykonalne dla kilku modów. Przecież oni też mają swoje zycie, swoje obowiązki. Nie są w stanie wyłapać wszystkich przekroczeń regulaminu. Doba ma 24 godziny. I na tym proponuję zakończyć dyskusję. Zanim dostaniemy po punkcie
|
|
|
|
#3659 | |
|
.
|
Cytat:
![]() napisałam kiedyś w sprawie niesłusznie, według mnie, przyznanego punktu i głucha cisza. zero odpowiedzi.
|
|
#3660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli to szkoła katolicka to ma to sens.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

chapeau bas Paulinicia
No i wtedy się okazało, że jako budyń dziecko określa kupę. I rodzice tak do niego mówili: "Był budyń?". Byłam w szoku, a to był tylko jeden z przykładów na dziwne nazewnictwo.